Etusivu » Festivaalit

Musiikkia! Ruovesi

07.01.2016

Musiikkia! Ruovesi tarjoaa laadukkaan konserttiviikon kansainvälisten taiteilijoiden siivittämänä ainutlaatuisessa ympäristössä, useammassa konserttipaikassa. Viemme kamarimusiikkia alueen kirkkoihin, kappeleihin, risteilyalukselle, kylätaloihin, kartanoihin sekä vanhaan tallirakennukseen. Festivaaleilla vierailee välivuosin myös isompia sinfoniaorkestereita. Taiteellisena neuvonantajana toimii Okko Kamu ja suunnittelijana Anna Aminoff, jotka olivat myös vuonna 2006 tapahtuman perustajia.

Rokumentti, Joensuu

29.09.2015

Marraskuun synkkiin, sateisiin ja tummiin iltoihin tuo valoa Suomen suurin rockelokuvafestivaali Rokumentti. Musaleffat, ajankohtaiset dokumentit, klubit ja jo legendaariseksi muodostunut ulkoilmanäytös tuovat festaritunnelman kaupunkiin keskellä pimeintä vuodenaikaa!

Harmonikkaristeily, Turku-Tukholma

10.02.2015

Laiva täynnä musiikkia, tanssia ja iloista tunnelmaa! Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinaalit, kymmeniä esiintyjiä, katusoittoa ja yhteislaulua laivan käytävillä sekä Harmonikkamessut. Sata-Häme Soin ja Suomen Harmonikkaliiton järjestämä ainutlaatuinen kevätristeily Turusta Tukholmaan sopii kaikille harmonikan, musiikin ja tanssin ystäville.

Ilosaarirock, Joensuu

16.10.2014

Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali järjestetään Joensuun Laulurinteen upeassa tapahtumapuistossa. Omanlainen tunnelma, ainainen auringonpaiste, huippuunsa viritetty palvelu sekä parhaat kotimaiset ja ulkomaiset artistit takaavat kesän iloisimman rockjuhlan. Lisäksi tarjolla on valtava määrä oheisohjelmaa festivaalialueella, leirintäalueilla ja lähiympäristössä.

Ruisrock, Turku

16.10.2014

Euroopan vanhimpiin rockfestivaaleihin kuuluva Ruisrock tarjoaa ainutlaatuisen festivaaliviikonlopun luonnonkauniissa Ruissalon saaressa Turussa. Festivaalin kansainväliset tähtiesiintyjät, kovimmat kotimaiset artistit, laadukkaat ja monipuoliset ravintolapalvelut ja yllätyksiä ja elämyksiä huokuva alueohjelma takaavat sen, että Ruisrock on vuodesta toiseen Suomen kesän ehdoton kohokohta.

Tuska Open Air Metal Festival, Helsinki

16.10.2014

Pohjoismaiden suurin metallifestivaali Tuska Open Air Metal Festival kokoaa raskaan musiikin ystävät Helsingin Suvilahden vanhalle voimalaitosalueelle. Tinkimätön ohjelma koostuu koti- ja ulkomaan kärkinimistä ja se tarjoillaan asiaankuuluvien mustanpuhuvien oheispalveluiden kera.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat

12.03.2014

Vahvat elämykset, valovoimaiset taitelijat niin Suomesta kuin ulkomailta, upeat miljööt ja ajankohtainen, jatkuvasti uusiutuva näkökulma kirkkomusiikin monipuoliseen maailmaan! Kaikkea tätä on Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat, joka tarjoaa perinteisten konserttien lisäksi yhteislaulua ja muuta yhdessäoloa.

Lahden Lasten Talvikarnevaalit

18.10.2013

Talvinen Lahti tarjoaa koko perheelle upean kirjon tapahtumia eri puolilla kaupunkia tammi-helmikuun vaihteessa. Lahden Lasten Talvikarnevaalit esittelee niin musiikin, teatterin, tanssin kuin elokuvienkin muodossa lastenkulttuurin parhaat tuotannot, unohtamatta itse tekemistä ja aitoa osallistumista.

Oulun Musiikkijuhlat

24.04.2013

Monialainen talvinen kaupunkifestivaali täyttää Oulun seudun kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla maaliskuussa. Taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto tuo ohjelmistoon kantaesityksiä, suurproduktioita, kamarisarjan ja klubeja sekä klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

24.04.2013

Kaiken maailman kulttuurit kohtaavat Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Ilmaistapahtuma tarjoaa monipuolisesti taidetta ja toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa on 150 esitystä eri puolilta maailmaa sekä laaja kirjo näytteilleasettajia kansalaisjärjestöistä eksoottisiin keittiöihin.

Taidekeskus Salmela, Mäntyharju

24.04.2013

Taidekeskus Salmela on Suomen suurimpia kulttuuritapahtumia. Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat suomalaisen nykytaiteen näyttelyt, konsertit, laulu- ja kuvataidekilpailut, luennot ja runotapahtumat.

Lasten taidefestivaali Hippalot, Hämeenlinna

24.04.2013

Lasten taidefestivaali Hippalot on nelipäiväinen monitaiteinen festivaali koko perheelle. Tapahtumapaikkana toimii Hämeenlinnan Verkatehdas.

Puistoblues, Järvenpää

24.04.2013

Puistoblues kokoaa blueskansan ja musiikkidiggarit Järvenpäähän nauttimaan aidosta bluesfiiliksestä. Viisipäiväinen tapahtuma huipentuu lauantain pääkonserttiin. Tasokas rytmimusiikki soi viikon aikana myös suosituilla iltaklubeilla sekä keskustan blueskadulla. Koko perheen festivaali järjestetään talkoovoimin.

Tampereen Sävel

24.04.2013

Tampereen Sävel houkuttelee kaupunkiin yli kaksi tuhatta laulun ystävää ympäri maailmaa. Festivaalin konsertit sekä kansainvälinen yhtyelaulukilpailu ja kuorokatselmus tarjoavat upeita elämyksiä kaikille musiikin ystäville. Korkeatasoisilla kursseilla voi perehtyä musiikin tekemisen saloihin.

Musica nova Helsinki

24.04.2013

Musica nova Helsinki kuuluu Euroopan merkittävimpiin nykymusiikin tapahtumiin. Kiinnostavien säveltäjien teosten kautta festivaali ottaa kantaa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Tapahtumat levittäytyvät konserttisaleista mm. taidegallerioihin.

Sodankylän elokuvajuhlat

24.04.2013

Sodankylän elokuvajuhlat on yksi ainutlaatuisimmista elokuvatapahtumista maailmassa. Aki ja Mika Kaurismäen sekä Peter von Baghin perustama festivaali kokoaa Lapin yöttömän yön maagiseen valoon niin kansainväliset kuin kotimaisetkin huippuohjaajat elokuvineen.

Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna

24.04.2013

Folklandia-risteily Helsinki-Tallinna on Suomen suurin folkloren talvitapahtuma kansanmusiikin ja -tanssin ystäville. Taustajärjestäjinä ovat alan tärkeimmät kotimaiset järjestöt, tapahtumat ja oppilaitokset.

Kokkolan Talviharmonikka

23.04.2013

Taitavat musiikin tulkitsijat Suomesta sekä ulkomailta tarjoavat kaikille elämyksiä klassisen, aikamme modernien sävelteosten ja viihdemusiikin parissa Kokkolan talvessa. Harmonikan moniulotteisuus soittimena korostuu festivaaleilla. Lisäksi iloisia tanssi-, yhteislaulu- ja ulkoilmatapahtumia!

Rauma Festivo

23.04.2013

Vanha Rauma tarjoaa ainutlaatuisia konserttipaikkoja elokuiselle Rauma Festivolle. Kamarimusiikkifestivaalin ohjelmisto rakentuu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille yhdistäen raikkaasti suuria klassikkoja vähemmän tunnettuihin helmiin.

Kalottjazz & Blues Festival, Tornio/Haaparanta

23.04.2013

Pohjoisen erikoisuus, kahdessa maassa järjestettävä kansainvälinen Kalottjazz & Blues Festival soi 33. kerran kesäkuun lopussa Torniossa ja Haaparannalla. Festivaalin ohjelma tarjoaa suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurin kohtaamispaikassa jazzia ja bluesia Pikisaaren jazzteltassa, konserttisaleissa, kirkoissa, toreilla ja klubeissa.

Kuhmon Kamarimusiikki

23.04.2013

Heinäkuussa kainuulaisen Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset kamarimuusikot. Mestarillisesti laadittu ohjelma, ainutlaatuiset konsertit sekä luonnon kauneus ja valkeat yöt avaavat aistit herkille nautinnoille.

Meri ja musiikki, Inkoo

23.04.2013

Merellisessä Inkoossa ja sen keskiaikaisessa kirkossa kuullaan tuttua ja tuntematonta kamarimusiikkia. Vuotuiset kohokohdat ovat ulkomaiset tähtivieraat, lastenkonsertti, Barösundin Wallhallassa pidettävä konsertti, sekä Jazzia torilla -ilmaiskonsertti! Taiteellisena johtajana toimii viulisti Nonna Knuuttila.

Vekara-Varkaus Festivaaliviikko

23.04.2013

Lasten festivaaliviikolla liikutaan, lauletaan ja tehdään yhdessä taidetta. Leikkimieliset kilpailut, seikkailut ja tapahtumat narraavat aikuisetkin mukaan leikkiin. Vekara-Varkauden tunnelman takaa aito ja monipuolinen ohjelma sekä yhdessäolo.

Savonlinnan Oopperajuhlat

23.04.2013

2016:
Italialaisuus ja Shakespeare rikastuttavat ensi kesää. Torinon ja Ravennan vierailut tuovat ohjelmistoon aitoa dolce vitaa. Oopperajuhlien omia tuotantoja ovat Otello, Kuolleesta talosta ja Don Giovanni. Torino esittää La bohèmen ja Norman, Ravenna Falstaffin ja Macbethin. Luvassa on myös upeita konserttielämyksiä, mm. Richard Mutin konsertti.

Mäntän Musiikkijuhlat

23.04.2013

Pianomusiikin ystävien kansainvälinen kohtauspaikka, joka esittelee maailmanluokan pianistitähtiä ja nuoria superlupauksia Serlachius-museo Göstan ainutlaatuisessa ympäristössä. Festivaalia johtaa pianotaiteilija Niklas Pokki.

KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma, Kouvola

23.04.2013

Kansainvälinen Lasten Teatteritapahtuma tarjoaa kaikille lastenteatterista kiinnostuneille ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä mielenkiintoisia ja laadukkaita esityksiä ammatti- ja harrastajateattereiden esittäminä. Päänäyttämönä toimii Kuusankoskitalo.

Seurasaaren juhannusvalkeat, Helsinki

23.04.2013

Suomalaisen juhannuksenvieton perinteisiä elementtejä ovat tuli ja vesi, musiikki ja tanssi, keinut ja leikit, Suomen liput ja koivut. Juhannusyön magian taikoineen ja loitsuineen voi kokea Seurasaaren juhannusvalkeilla koko perheen voimin.

Haapavesi Folk Music Festival

22.04.2013

Bluegrass, polska, fado, klezmer ja monet muut tyylilajit ovat viime vuosina raikuneet Haapaveden kesäyössä. Vuonna 2016 festivaali jatkaa tinkimätöntä taiteellista linjaansa uuden kansanmusiikin ja muidenkin musiikkityylien esille tuojana. 30. folk-kurssi on kansainvälisen tapahtuman ydin.

Eteläpohjalaiset Spelit, Ilmajoki

22.04.2013

2016:
45. Eteläpohjalaiset Spelit -kansanmusiikkitapahtuma järjestetään Ilmajoella sisältäen yli 20 kansanmusiikin, -tanssin ja -laulun konserttia, Valtakunnallisen Eteläpohjalaisen Kansanlaulukilpailun sekä SM-kisat huuliharpun- ja mandoliininsoittajille sekä 1- ja 2-rivisten soiton Speli-mestaruuskisat.

Oriveden Suvi

22.04.2013

Oriveden Suvi kokoaa sateenvarjonsa alle useita tapahtumia. Mukana ovat Oriveden Opisto konsertti- ja kirjallisuustapahtumineen, Rönnin Kesäteatteri, Taitokeskus Orivesi lahjatavaroineen ja näyttelyineen, SuviDesign sekä Purnun ja Leporannan taidenäyttelyt unohtamatta Rönnin huvikeskuksen legendaarisia lavatansseja.

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel

22.04.2013

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut koko perheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on yllättävä, hauska ja tiukasti kiinni tässä ajassa.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat

22.04.2013

Huipputaiteilijat lumoavat yleisönsä Kemiönsaaren Musiikkijuhlien upeissa kulttuurimaisemissa ja sen ympäristössä. Musiikkijuhlat tarjoaa niin vanhaa kuin uudempaa kamarimusiikkia komeissa kirkoissa ja tunnelmallisissa kartanoympäristöissä.

Kaustinen Folk Music Festival

22.04.2013

Kesän onnellisimmat päivät! Festivaalikesän korein kattaus kotimaista ja kansainvälistä kansantanssia ja -musiikkia, satoja esiintymisiä, työpajoja, puskasoittoja ja jameja tarjoillaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Kangasniemen Musiikkiviikot

22.04.2013

Kangasniemen Musiikkiviikot keskittyy laulumusiikkiin. Konserttipaikkakunnat ovat Kangasniemi ja Jyväskylä. Ohjelmassa on kursseja laulajille ja soittajille sekä Kangasniemen laulukilpailu. Taiteellinen johtaja on Mikko Franck.

Mäntän kuvataideviikot

19.04.2013

Puhuttelevaa nykytaidetta Pekilon täydeltä. Mäntän kuvataideviikot tarjoaa joka vuosi uuden, raikkaan näkymän suomalaiseen aikalaistaiteeseen. Mänttä tunnetaan. Mäntästä puhutaan. Mänttä on koettava.

April Jazz Festivaali, Espoo

19.04.2013

Pääkaupunkiseudun suurin jazzfestivaali järjestetään Espoon Tapiolassa. Ohjelmistossa kuullaan laajaa kirjoa kotimaisia ja kansainvälisiä rytmimusiikin huippunimiä. Festivaalin isäntänä toimii perinteisesti Espoo Big Band.

Tampereen Teatterikesä

19.04.2013

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka toimii näyteikkunana sekä suomalaisen että kansainvälisen teatterin parhaimmistoon. Teatterikesän korkealaatuinen ohjelmisto esittelee uutta draamaa, modernisoituja klassikkoja, tanssiteatteria, nykysirkusta ja katuteatteria.

Turku Jazz Festival

19.04.2013

Turku Jazz -festivaali on tuottanut laadukasta jazzmusiikkia suurelle yleisölle jo vuodesta 1969. Tavaramerkkinä on ajankohtaisuus ja jazzmusiikin kaikki muodot swingistä free-jazziin. Festivaali järjestetään Turun keskustassa konserttilavoilla ja klubeilla.

Salo – Lasten Laulukaupunki

19.04.2013

Lasten Laulukaupungin estradit ja tapahtumapaikat ovat Salon ydinkeskustassa, jossa lasten, lapsiryhmien sekä kotimaisten tähtiesiintyjien esitykset luovat vauhdikkaan festivaalin.

Korsholman Musiikkijuhlat, Mustasaari/Vaasa

19.04.2013

Korsholman Musiikkijuhlilla soi vanha ja uusi kamarimusiikki tunnelmallisissa konserttipaikoissa Pohjanmaan upeissa rannikkomaisemissa. Taiteellisena johtajana toimii pianisti Henri Sigfridsson.

Ilmajoen Musiikkijuhlat

19.04.2013

Ilmajoen Musiikkijuhlat tarjoaa oopperaelämyksen Ilmajoella, Kyrönjoen rannalla. Kesäkuussa 2015 kantaesityksensä saanut, median ylistämä teos Elämälle -ooppera Oskar Merikannosta jatkaa esityksillään kesällä 2016. Sävellys Jaakko Kuusisto, libretto Juhani Koivisto, ohjaus Anna Kelo. Esiintyjiä teoksessa liki parisataa, päärooleissa mm. Jussi Merikanto, Johanna Rusanen-Kartano. Ilmajoen Musiikkijuhlien ohjelmistosa lisäksi erilaisia konsertteja mm. Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen-Kartano, Kahlekuningas ja karkuri-lastenooppera.

PianoEspoo

19.04.2013

Joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen PianoEspoo kokoaa Espoon kulttuurikeskukseen, Sellosaliin, Tapiolan kirkkoon, Kansallisoopperaan sekä Musiikkitaloon joukon kansainvälisiä tähtiä sekä kotimaisen pianotaiteen ykkösnimiä.

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali

19.04.2013

Kansainvälisesti arvostettu Sibelius-festivaali kokoaa Sibeliuksen musiikin ystävät Lahteen ympäri maailman. Sinfonia Lahti tarjoaa kaikille säveltäjämestarin musiikin ystäville elämyksellisen pitkän viikonlopun akustisesti erinomaisessa Sibeliustalossa. Festivaalin kolme orkesterikonserttia johtaa orkesterin ylikapellimestarina ja festivaalin taiteellisena johtajana aloittava kapellimestari Dima Slobodeniouk.

Meidän Festivaali, Järvenpää/Tuusula

19.04.2013

Tuusulanjärven maisemissa kamarisävel koskettaa elävän musiikin ja kulttuurimatkailun ystäviä. Pekka Kuusiston vieraina monien soivien ilmaisutapojen huiput kohtaavat. Monimusiikillisuuden riski pitää ennakkoluuloiset kuulijat varpaillaan.

Tammisaaren Kesäkonsertit

19.04.2013

Tammisaaren Kesäkonsertit tarjoaa korkeatasoista musiikkia kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Orkesterina on tuttuun tapaan huippumuusikoiden ”kutsumusorkesteri” Suomalainen Kamariorkesteri.

Vaasan Kuorofestivaali

19.04.2013

Vaasan Kuorofestivaali on kansainvälinen kuoromusiikin suurtapahtuma, joka on avoin kaikille kuoroille ja lauluyhtyeille. Festivaalin aikana laulu- ja kuoromusiikki jalkautuu ympäri kaupunkia.

Turun musiikkijuhlat

19.04.2013

Kaupunkifestivaali tarjoaa Turun upeissa tiloissa ja saaristossa taiteellisen johtajansa Ville Matvejeffin ohjaamana musiikkia moneen makuun: suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, oopperaa, resitaaleja, jazzia, maailmanmusiikkia ja konsertteja koko perheelle. Esiintyjät ovat koti- ja ulkomaisia tähtinimiä.

Lahden Kansainvälinen Urkuviikko

19.04.2013

Urkuviikko esittelee vuosittain useita koti ja ulkomaisia urkureita, orkestereita ja kuoroja. Urut toimivat festivaalin aikana monen eri genren soittimena. Myös elokuva, sirkus, tanssitaide ja erilaiset kokeelliset taidemuodot yhdistettyinä urkuihin ovat kuuluneet festivaalin tuotantoon jo vuodesta 1973.

LuostoClassic

19.04.2013

LuostoClassic on rajoja rikkova klassisen musiikin tapahtuma, jossa taide-elämykset tuodaan keskelle lumoavaa Lapin tunturiluontoa. Uniikkien ulkoilmakonserttisalien – Aittakurun, Ahvenlammen ja Ukko-Luoston – lisäksi Pyhä-Luostolla nautitaan korkeatasoisista sävelistä myös intiimeissä sisätiloissa.

Avantin Suvisoitto, Porvoo

19.04.2013

Avantin Suvisoitto tarjoaa ainutlaatuisia ja ennakkoluulottomia konserttielämyksiä eri aikakausilta kaiken ikäisille kuulijoille. Avantin seurassa esiintyy solisteja ja kapellimestareita maailman huipulta.

Mikkelin Musiikkijuhlat

19.04.2013

Kesä 2016 on täynnä tunnetta. Mikkelin Tuomiokirkossa esitetään 1.7. vaikuttava Giuseppe Verdin Requiem maestro Valeri Gergijevin johdolla. Mikkelissä kohtaavat myös vanhat mestarit ja nuoret lahjakkuudet: Alexander Toradze ja Denis Matsujev sekä viime kesänä yleisön hurmannut Alexander Malofejev.

Oulaisten Musiikkiviikot

19.04.2013

Oulaisten Musiikkiviikkojen perusrungon muodostavat klassisen musiikin konsertit, joita täydentävät jazzin, kansanmusiikin, lastenmusiikin ja viihteen kärkinimet.

Musiikin aika, Viitasaari

18.04.2013

Musiikin aika tuo vuosittain Viitasaarelle suomalaiset ja kansainväliset nykymusiikin huippuesiintyjät ja säveltäjät kantaesitysten ja laajan konserttiohjelman pariin. Tasokkaasta ja rohkeasta otteestaan tunnettu festivaali toimii myös nykymusiikin akatemiana keskellä Suomen kauneinta kesää.

Baltic Jazz, Taalintehdas

18.04.2013

Festivaali tarjoaa klassista jazzia ja rokkaavaa bluesia mukavana sekoituksena. Musiikki soi luonnonkauniin Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä. Laaja konserttivalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin, niin isoille kuin pienemmillekin!

Pori Jazz

18.04.2013

Pori Jazz on kansainvälinen suurtapahtuma, jonka esiintyjät ovat maailman huipulta. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat yli 100 konserttiin noin 150 000 kävijää vuosittain. Lapsille oma Pori Jazz Kids Festival.

Tampere Jazz Happening

18.04.2013

Tampere Jazz Happeningin kansainvälinen ohjelmisto kokoaa vuosittain yhteen modernin jazzin kärkinimet ja tulevaisuuden suunnannäyttäjät. Nelipäiväinen tapahtuma tunnetaan lämpimästä tunnelmastaan ja ennakkoluulottomasta otteestaan nykyjazziin. Tarjolla on korkean profiilin kotimaisia sekä maailmanluokan esiintyjiä sekä intensiivisiä klubikeikkoja pikkutunneille asti.

Sata-Häme Soi, Ikaalinen

18.04.2013

Sata-Häme Soi on värikäs musiikkifestivaali, jonka keskiössä soi suomalaisille rakas soitin, harmonikka. Festivaali kokoaa yhteen niin kansainvälisen tason huippuammattilaisia kuin osaavia harrastajia. Ohjelmassa on laaja kirjo konsertteja iskelmästä klassiseen, lapsia unohtamatta.

Kihveli Soikoon, Hankasalmi

18.04.2013

Kihvelissä pyykkilauta soi eikä matkalaukkuun pakata – skifflesoittimissa vain mielikuvitus on rajana! Kastelukannut muuntuvat trumpeteiksi ja vanerilaatikot narubassoiksi. Kihveli Soikoon on maailman ainut monipäiväinen kansainvälinen skifflefestivaali.

Kuopio Tanssii ja Soi

18.04.2013

Kuopio Tanssii ja Soi on yksi merkittävimmistä pohjoismaisista tanssitaidefestivaaleista ja vuonna 2016 se järjestetään jo 47. kerran. Tanssiesitysten lisäksi viikon aikana järjestetään kymmenittäin tanssikursseja, toritapahtumia, klubi-iltoja, kulkueita… Tapahtuman taiteellinen johtaja on Jorma Uotinen.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

18.04.2013

Kuusipäiväinen festivaali esittelee tekijöitä Suomen nykytanssin huipulta ja luo katsauksen tämän hetken nykytanssin kentälle. Vaikuttavien näyttämöteosten lisäksi ohjelmistossa nähdään myös tanssivideoita, yleisökeskusteluja, klubiesityksiä ja Tanssivirtaa Tanssitaiteilijan kaupunkitilaesityksiä.

Täydenkuun Tanssit, Pyhäjärvi

18.04.2013

Pyhäjärven luonnonkaunis maalaismaisema toimii näyttämönä nykytanssin kotimaisille ja kansainvälisille ykkösnimille. Lisäksi järjestetään kursseja ja keskustelutilaisuuksia.

Pispalan Sottiisin Tanssimania, Tampere

18.04.2013

Tanssimania on uuden kansantanssin ja -musiikin koulutus- ja konserttitapahtuma, joka keskittyy koulutukseen ja uusien kansantanssiproduktioiden esille tuomiseen. Koulutus on suunnattu ohjaajille ja alan harrastajille. Iltakonsertit ovat avoimia myös yleisölle.

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali, Hämeenlinna

18.04.2013

Kansainvälisiä huippuvieraita ja kotimaisten koomikoiden kerma kokoontuu Hämeenlinnan Verkatehtaalle ja ravintoloihin sekä sisarfestivaaleille Tampereelle. Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalit ovat stand up -ilmiön suomalainen lippulaiva.

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät

18.04.2013

Sastamala Gregoriana soi keskiajan, renessanssin ja barokin ajan säveliä Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttipaikkoina ovat Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot. Kansainvälinen mestarikurssi ja ilmaistapahtumat täydentävät konserttisarjaa.

Satasoitto, Harjavalta ja Kokemäki

18.04.2013

Satasoiton ohjelma yhdistelee ennakkoluulottomasti musiikillisia elämyksiä eri tyylilajeissa Harjavallan ja Kokemäen maaseutumiljöön ainutlaatuisissa konserttipaikoissa. Satasoiton konserttien ydin on kamarimusiikissa ja puhallinmusiikissa, joita täydentävät laadukkaat viihde- ja lastenkonsertit.

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali – Tampereen Tomaatit

18.04.2013

Kansainvälisiä huippuvieraita ja kotimaisten koomikoiden kerma kokoontuu Hämeenlinnan Verkatehtaalle ja ravintoloihin sekä sisarfestivaaleille Tampereelle. Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalit ovat stand up -ilmiön suomalainen lippulaiva.

Mukamas 2018 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali, Tampere

18.04.2013

Mukamas 2016 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali kokoaa Tampereen näyttämöille kotimaiset ammattinukketeatterit ja lisäksi alansa huiput eri puolilta maailmaa. Festivaalilla nähdään, kuullaan, tehdään itse ja osallistutaan täysillä. Ohjelmaa on paitsi lapsille myös aikuisille ja kaikille kiinnostuneille ikään katsomatta.

Tampereen elokuvajuhlat

18.04.2013

Tampereen elokuvajuhlat on Pohjoismaiden vanhin lyhytelokuvafestivaali. Eri puolille kaupunkia levittäytyvä kansainvälinen tapahtuma tarjoilee faktaa ja fiktiota, temaattisia kokonaisuuksia ja kilpailusarjoja, unohtamatta retrospektiivejä, lastenelokuvia ja marginaali-ilmiöitä.

Hangon Musiikkijuhlat

18.04.2013

Huvilakaupunki meren keskellä Suomen eteläisimmässä pisteessä luo ainutlaatuiset puitteet Hangon Musiikkijuhlille. Konserttisarjassa esiintyvät kansainväliset tähdet ja nuoret nousevat kyvyt. HMJ Fringe tuo musiikin ulos konserttisaleista ja Hangon musiikkileiri inspiroi lapsia ja nuoria.

Pispalan Sottiisi, Tampere

18.04.2013

Tanssin riemuvuotta juhliva kansainvälinen kansantanssiin ja -musiikkiin keskittyvä Pispalan Sottiisi on Tampereen kaupungin kadut ja torit täyttävä vauhdikas kesäfestivaali. Sen monipuoliseen ohjelmaan kuuluu konsertteja sisä- ja ulkotiloissa, kilpailuja, koulutusta, seminaareja, yötansseja sekä klubi-iltoja.

Naantalin Musiikkijuhlat

18.04.2013

Naantalin Musiikkijuhlat soi Suomen aurinkokaupungissa meren äärellä keskiaikaisessa luostarikirkossa ja lähiseudun idyllisissä saaristokirkoissa ja muissa konserttipaikoissa. Ohjelmassa on myös puistokonsertteja, illalliskonsertteja ja konserttiristeilyjä.

Helsingin juhlaviikot

18.04.2013

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Loviisan Sibeliuspäivät

18.04.2013

Intiimi ja nuorekas Loviisan Sibeliuspäivät järjestetään kaupungissa, jossa Jean Sibelius vietti lapsuutensa onnellisimmat ajat. Tunnin ajomatkan päässä Helsingistä musisoidaan eri puolilla kaupunkia. Lyhyet välimatkat idyllisessä ympäristössä takaavat lämminhenkisen konserttitunnelman.

Riihimäen Kesäkonsertit

18.04.2013

Riihimäen Kesäkonserttien alkukesän kamarimusiikkitapahtuma tuo estradeille koti- ja ulkomaisten huippujen lisäksi myös tulevaisuuden tähtiä. Kokoonpanot vaihtelevat sinfoniaorkesterista sooloesityksiin. Musiikki soi ympäri kaupunkia tarjoten elämyksiä kaikenikäisille.

Urkuyö ja Aaria, Espoo

18.04.2013

Ainutlaatuinen yökonserttifestivaali tarjoaa klassista musiikkia läpi kesän aina torstai-iltaisin Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Tunnelmallisissa kesäilloissa historiallisen kulttuurimiljöön keskellä kuullaan korkeatasoista ohjelmaa sooloesityksistä suuriin kirkkomusiikkiteoksiin.

BRQ Vantaa Festival

18.04.2013

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja miljööltään ainutlaatuinen Pyhän Laurin kirkko toimii BRQ Vantaan keskipisteenä. Pääosassa ovat barokkimusiikki ja periodisoittimet, mutta muillakin aikakausilla viihdytään. Kotimaisten ja kansainvälisten huipputaitajien toimesta esitetään erityisesti musiikkia, jota ei aiemmin ole Suomessa kuultu.

Tampere Biennale

18.04.2013

Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin tärkeimmät ilmiöt, uusimmat sävellykset ja parhaat muusikot.

Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski

18.04.2013

Työväen Musiikkitapahtuma tunnetaan menevistä keikoista, lämpimästä tunnelmasta ja nimekkäästä esiintyjäkaartista. Valkeakoskella UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihalla järjestettävässä tapahtumassa kuullaan mm. poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Kotkan Meripäivät

18.04.2013

Kotkan Meripäivät on Suomen suurin kaupunkifestivaali, jossa iloinen juhlahumu valtaa koko Kotkan keskustan. Tarjolla on monipuolinen kattaus musiikkia, tanssia, teatteria, laivoja, urheilu- ja veneilytapahtumia sekä Suomen kesän suurin paraati. Mukana paljon ohjelmaa myös lapsille ja nuorille – ja iso osa tarjonnasta ilmaista.

Seinäjoen Tangomarkkinat

18.04.2013

Seinäjoki on tuhansien tarinoiden näyttämö, kun heinäkuussa Tangomarkkinoilla tartutaan hetkeen ja annetaan musiikin puhua. Suomalainen tango, monipuolinen viihdemusiikki ja tanssi yhdistää ihmiset vuosi toisensa jälkeen. Seinäjoen Tangomarkkinat on yli 30-vuotisella taipaleellaan tarjonnut lomakauden parasta kaupunkikulttuuria, jossa kunnioitetaan perinteitä ja heittäydytään avoimin mielin innovatiivisuuden pauloihin. Seinäjoella syttyy joka vuosi uusia tähtiä ja parrasvaloihin nousee uudet laulukilpailussa kruunattavat Tangokuninkaalliset!

Jyväskylän Kesä

18.04.2013

Suomen vanhin kaupunkifestivaali tarjoaa mykistävää sanatonta teatteria, sykähdyttäviä konsertteja, rokkia, poppia, jazzia ja maailmamusiikin tähtiä, intiimejä klubi-iltoja, paljon osallistavaa ohjelmaa lapsille, kursseja, performansseja, puhetta… Luvassa myös joka päivä yleisölle ilmaista katuohjelmaa!

Sysmän Suvisoitto

18.04.2013

Sysmän Suvisoitto tarjoaa aidossa maaseutumiljöössä huippuluokan taiteilijoita ja ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Upeimmat niistä ovat Luhangan kaunis puukirkko, Sysmän keskiaikainen kirkko sekä alueen isot kartanot. Taiteellisena johtajana toimii Esa Heikkilä ja ensi kesän säveltäjävieraaksi saapuu Harri Ahmas. Festivaaliohjelma julkaistaan joulukuussa 2015 osoitteessa suvisoitto.fi.

VocalEspoo

18.04.2013

VocalEspoo (ent. KuoroEspoo) on kansainvälinen vokaalimusiikkiin keskittynyt festivaali, joka on tuonut Espooseen monia ulkomaisia kuoroja, nimekkäitä lauluyhtyeitä ja kuoronjohtajia sekä antanut monipuolisia esiintymismahdollisuuksia kotimaisille kokoonpanoille.

Crusell-viikko, Uusikaupunki

18.04.2013

Crusell-viikko on puupuhaltimille omistettu festivaali, jonka ohjelmasta niin vanhan kuin uuden musiikin ystävät löytävät omansa. Kamari- ja orkesterikonserttien ohella tarjolla on myös jazzia, kansanmusiikkia ja musiikkia lapsille sekä mestarikursseja huippumuusikoiden johdolla.

Oulun juhlaviikot

18.04.2013

Koko elokuu täynnä tapahtumia, musiikkia, kirjallisuutta, elokuvaa – kaikenlaista kulttuuria! Oulun juhlaviikot on yhdeksän itsenäisen festivaalin kokonaisuus, joka tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ja paikallista henkeä, näyttämöinään konserttisalit, ravintolat ja kahvilat, kirkot ja seurakuntakodit, kirjastot, puistot, aukiot ja kadut Oulussa ja lähikunnissa.

Musiikkijuhla Sommelo, Kainuu/Vienan Karjala

18.04.2013

Sommelo on Kainuussa ja Vienan Karjalassa järjestetttävä musiikkijuhla, jossa runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Tapahtumaan sisältyy konserttien lisäksi kursseja, seminaareja, taidenäyttelyitä ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Iitin musiikkijuhlat

18.04.2013

Iitin musiikkijuhlat keskittyy kamarimusiikkiin. Keskeisenä tapahtumapaikkana on Iitin kirkonkylän yli 300-vuotias puinen ristikirkko. Juhlat huipentuvat pianonkantoon Hiidenvuoren näköalapaikalle ja keskiyön konserttiin. Festivaalin taiteellinen johtaja on sen perustamisesta alkaen ollut pianisti Laura Mikkola.

  • Yhteistyössä: