Etusivu » Festivaalit

Joroisten Musiikkipäivät

29.09.2017

Tunnelmalliset kartanot ja kirkot luovat Joroisten Musiikkipäivien konserttien ainutlaatuisen tunnelman. Monipuolinen ohjelma sisältää niin kamarimusiikin helmiä kuin lapsille suunnattuja tapahtumia – unohtamatta alueen tehdashalleissa järjestettäviä rock-konsertteja. Ohjelmaan kuuluu myös oopperakaraoken suomenmestaruuskilpailu.

Kauniaisten musiikkijuhlat

29.09.2017

Elinvoimainen kamarimusiikki, filosofiset keskustelut ja tieteelliset pohdinnat kohtaavat Kauniaisten musiikkijuhlilla. Helsingin kyljessä sijaitsevan idyllisen puutarhakaupungin syksyisessä maisemassa järjestetään myös monenlaisia työpajoja ja ennenkuulumattomia yllätyksiä.

Lieksan Vaskiviikko

08.12.2016

Vaskimusiikin ylivertainen kohtauspaikka löytyy Lieksasta, jonka Vaskiviikolle kokoontuu suuri joukko kansainvälisiä ja kotimaisia vaskiosaajia. Luvassa on monipuolinen kirjo konsertteja, kursseja vaskisoittajille ja kansainvälinen kilpailu trumpetisteille. Lisäksi festivaali tarjoaa runsaasti oheistapahtumia, ilmaiskonsertteja, pihasoittoja ja lastentapahtumia. Vuonna 2018 järjestetään myös kansainvälinen eufoniumkilpailu.

Hetan Musiikkipäivät, Enontekiö

05.10.2016

Musiikin ja pohjoisen luonnon ainutlaatuinen yhdistelmä, Hetan Musiikkipäivät, tarjoaa korkeatasoisia elämyksiä Enontekiöllä ja Pohjois-Kalotilla. Esitykset tuodaan lähelle kuulijaa, oli konserttipaikkana sitten autiotupa tai kirkko. Pääsiäisviikolle ajoittuva festivaali on EU:n pohjoisin kirkko- ja klassisen musiikin tapahtuma. Alueen kulttuuria elävöitetään konserteilla myös muina vuodenaikoina.

Musiikkia! Ruovesi

07.01.2016

Musiikkia! Ruovesi tarjoaa laadukkaan konserttiviikon kansainvälisten taiteilijoiden siivittämänä ainutlaatuisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä Ruovedellä. Kirjallisuutta ja kamarimusiikkia yhdistelevän festivaalin konsertteja kuullaan Muroleen kirkossa, Väärinmajan Tapiola-kylätalossa, Sofia Magdalenan kirkossa ja Seurakuntakeskus Aatoksessa. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii huilutaiteilija Anna Aminoff, joka oli myös vuonna 2006 tapahtuman perustajia.

Harmonikkaristeily, Turku-Tukholma

10.02.2015

Laiva täynnä musiikkia, tanssia ja iloista tunnelmaa! Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinaalit, kymmeniä esiintyjiä, katusoittoa ja yhteislaulua laivan käytävillä. Sata-Häme Soin järjestämä ainutlaatuinen kevätristeily Turusta Tukholmaan sopii kaikille harmonikan, musiikin ja tanssin ystäville.

Ruisrock, Turku

16.10.2014

Euroopan vanhimpiin rockfestivaaleihin kuuluva Ruisrock tarjoaa ainutlaatuisen festivaaliviikonlopun luonnonkauniissa Ruissalon saaressa Turussa. Festivaalin kansainväliset tähtiesiintyjät, kovimmat kotimaiset artistit, laadukkaat ja monipuoliset ravintolapalvelut ja yllätyksiä ja elämyksiä huokuva alueohjelma takaavat sen, että Ruisrock on vuodesta toiseen Suomen kesän ehdoton kohokohta.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat

12.03.2014

Vahvat elämykset, valovoimaiset taitelijat niin Suomesta kuin ulkomailta, upeat konserttimiljööt ja ajankohtainen, jatkuvasti uusiutuva näkökulma kirkkomusiikin monipuoliseen maailmaan! Kaikkea tätä on Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat, joka tarjoaa perinteisten konserttien lisäksi, pop up -konsertteja, yhteislaulua ja muuta yhdessäoloa. Kesällä 2018 festivaali täyttää 40 vuotta.

Lahden Lasten Talvikarnevaalit

18.10.2013

Talvinen Lahti tarjoaa koko perheelle upean kirjon tapahtumia eri puolilla kaupunkia tammi-helmikuun vaihteessa. Lahden Lasten Talvikarnevaalit esittelee niin musiikin, teatterin, tanssin kuin elokuvienkin muodossa lastenkulttuurin parhaat tuotannot, unohtamatta itse tekemistä ja aitoa osallistumista.

Oulun Musiikkijuhlat

24.04.2013

Monialainen talvinen kaupunkifestivaali täyttää Oulun seudun kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla maaliskuussa. Taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto tuo ohjelmistoon kantaesityksiä, suurproduktioita, kamarisarjan ja klubeja sekä klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

24.04.2013

Kaiken maailman kulttuurit kohtaavat Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Ilmaistapahtuma tarjoaa monipuolisesti taidetta ja toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa on kymmeniä esityksiä eri puolilta maailmaa, sekä laaja kirjo näytteilleasettajia kansalaisjärjestöistä eksoottisiin keittiöihin.

Taidekeskus Salmela, Mäntyharju

24.04.2013

Taidekeskus Salmela on Suomen suurimpia kulttuuritapahtumia. Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat suomalaisen nykytaiteen näyttelyt, konsertit, tapahtumat sekä laulu- ja kuvataidekilpailut. Taidekeskus Salmelan osana toimivan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon aukioloajat ovat 2.6.-26.8.2018.

Lasten taidefestivaali Hippalot, Hämeenlinna

24.04.2013

Lasten taidefestivaali Hippalot on nelipäiväinen monitaiteinen festivaali koko perheelle. Tapahtumapaikkana toimii Hämeenlinnan Verkatehdas.

Puistoblues, Järvenpää

24.04.2013

Puistoblues kokoaa blueskansan ja musiikkidiggarit Järvenpäähän nauttimaan aidosta bluesfiiliksestä. Viisipäiväinen tapahtuma huipentuu lauantain pääkonserttiin. Tasokas rytmimusiikki soi viikon aikana myös suosituilla iltaklubeilla sekä keskustan blueskadulla. Koko perheen festivaali järjestetään talkoovoimin.

Tampereen Sävel

24.04.2013

Tampereen Sävel houkuttelee kaupunkiin yli kaksi tuhatta laulun ystävää ympäri maailmaa. Festivaalin konsertit sekä kansainvälinen yhtyelaulukilpailu ja kuorokatselmus tarjoavat upeita elämyksiä kaikille musiikin ystäville. Korkeatasoisilla kursseilla voi perehtyä musiikin tekemisen saloihin.

Musica nova Helsinki

24.04.2013

Musica nova Helsinki on Suomen suurin nykymusiikkitapahtuma, joka tuo pääkaupunkiin kiinnostavimmat kansainväliset ja kotimaiset uuden musiikin säveltäjät ja esittäjät. Joka toinen vuosi järjestettävä festivaali esittelee ajankohtaista nykymusiikkia sekä lajin klassikoita. Taidelajien rajoja ylittävä ohjelmisto sisältää laajasti kantaesityksiä sekä Suomen ensiesityksiä. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari André de Ridder.

Sodankylän elokuvajuhlat

24.04.2013

Sodankylän elokuvajuhlat on yksi ainutlaatuisimmista elokuvatapahtumista maailmassa. Aki ja Mika Kaurismäen sekä Peter von Baghin perustama festivaali kokoaa Lapin yöttömän yön maagiseen valoon niin kansainväliset kuin kotimaisetkin huippuohjaajat elokuvineen.

Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna

24.04.2013

2018: Folklandia-risteily tarjoilee jäätävän kuumaa folkkia uteliaasti kokeillen, traditiosta ammentaen ja perinnettä kunnioittaen. Kansanmusiikin ja -tanssin suurin folkloren talvitapahtuma aloittaa festivaalivuoden 12.-13.01.2018. Silloin juhlitaan 23 vuotiasta Folklandiaa teemalla ”Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet”. Risteilyn taustajärjestäjinä toimivat alan tärkeimmät kotimaiset järjestöt, tapahtumat ja oppilaitokset.

Kokkolan Talviharmonikka

23.04.2013

2018: Kokkolan Talviharmonikka 20 vuotta! -juhlanäyttely, juhlalehti sekä kansainvälinen kongressi. Ohjelmassa mm. Wu Wei (Saksa/Kiina), Pascal Contet (Ranska) ja Johanna Juhola (Suomi) – ja tietysti Guardia Nueva. Harmonikan moniulotteisuus soittimena korostuu festivaaleilla – klassista, modernia, viihdemusiikkia. Lisäksi iloisia tanssi-, yhteislaulu- ja ulkoilmatapahtumia!

Rauma Festivo

23.04.2013

Vanha Rauma tarjoaa ainutlaatuisia konserttipaikkoja elokuiselle Rauma Festivolle. Kamarimusiikkifestivaalin ohjelmisto rakentuu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille yhdistäen raikkaasti suuria klassikkoja vähemmän tunnettuihin helmiin.

Kalottjazz & Blues Festival, Tornio/Haaparanta

23.04.2013

Pohjoisen erikoisuus, kansainvälinen Kalottjazz & Blues Festival soi jälleen kesäkuun lopussa Torniossa. Festivaalin ohjelma tarjoaa suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurin kohtaamispaikassa jazzia ja bluesia uudistuneella festivaalialueella, perinteistä kirkkokonserttia unohtamatta.

Kuhmon Kamarimusiikki

23.04.2013

Heinäkuussa kainuulaisen Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset kamarimuusikot. Mestarillisesti laadittu ohjelma, ainutlaatuiset konsertit sekä luonnon kauneus ja valkeat yöt avaavat aistit herkille nautinnoille.

Meri ja musiikki, Inkoo

23.04.2013

Merellisessä Inkoossa ja sen keskiaikaisessa kirkossa kuullaan tuttua ja tuntematonta kamarimusiikkia. Vuotuiset kohokohdat ovat ulkomaiset tähtivieraat, lastenkonsertti, Barösundin Wallhallassa pidettävä konsertti, sekä Jazzia torilla -ilmaiskonsertti! Taiteellisena johtajana toimii viulisti Nonna Knuuttila.

Vekara-Varkaus Festivaaliviikko

23.04.2013

Lasten festivaaliviikolla liikutaan, lauletaan ja tehdään yhdessä taidetta. Leikkimieliset kilpailut, seikkailut ja tapahtumat narraavat mukaan leikkiin. Vekara-Varkauden tunnelman takaa aito ja monipuolinen ohjelma sekä yhdessäolo.

Savonlinnan Oopperajuhlat

23.04.2013

Loma, Saimaan välke ja rantakaupungin erityinen tunnelma – kesän unohtumattomat hetket koetaan Savonlinnan Oopperajuhlilla yli 500 vuotta vanhassa Olavinlinnassa. Täydellisen romanttisessa oopperakesässä 2018 soivat suuret klassikot: kauden uutuus, näyttävä ja viihdyttävä Patarouva, Faust, Otello ja Madama Butterfly. Festivaalin tämänkertainen vierailija on Festival Puccini Italian Toscanasta. Todelliset Puccini-asiantuntijat tuovat näyttämölle verevää draamaa, Toscan ja Turandotin.

Mäntän Musiikkijuhlat

23.04.2013

20-vuotisjuhliaan viettävä Mäntän Musiikkijuhlat on pianomusiikin ystävien kansainvälinen kohtauspaikka, joka esittelee maailmanluokan pianistitähtiä ja nuoria superlupauksia Serlachius-museo Göstan ainutlaatuisessa ympäristössä. Festivaalia johtaa pianotaiteilija Niklas Pokki.

KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma, Kouvola

23.04.2013

Kansainvälinen Lasten Teatteritapahtuma tarjoaa kaikille lastenteatterista kiinnostuneille ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä mielenkiintoisia ja laadukkaita esityksiä ammatti- ja harrastajateattereiden esittäminä. Päänäyttämönä toimii Kuusankoskitalo.

Seurasaaren juhannusvalkeat, Helsinki

23.04.2013

Juhannusvalkeat on elävää, suomalaista kulttuuriperintöä ja nostalgiaa tihkuva kaupunkijuhla Helsingissä. Museomiljöössä järjestettävä juhla sisältää ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia keskikesän viettoon. Jo vuodesta 1954!

Haapavesi Folk Music Festival

22.04.2013

Bluegrass, polska, fado, irlantilainen kansanmusiikki, jazz ja monet muut tyylilajit ovat viime vuosina raikuneet Haapaveden kesäyössä. Tunteikkaat ja korkeatasoiset kirkkokonsertit lumoavat kuulijansa. 2018 festivaali juhlii 30-vuotista taivaltaan uuden kansanmusiikin ja eri musiikkityylien esille tuojana. 32. folk-kurssi on kansainvälisen tapahtuman ydin.

Eteläpohjalaiset Spelit, Kauhajoki

22.04.2013

47. Eteläpohjalaiset Spelit -kansanmusiikkitapahtuma järjestetään Kauhajoella. Tapahtuma sisältää yli 20 kansanmusiikin, -tanssin ja -laulun konserttia, useita kymmeniä pelimannikonsertteja ja -esityksiä, SM-kisat huuliharpun- ja mandoliininsoittajille, 1- ja 2-rivisten haitarien soiton Speli-mestaruuskisat. Osa esityksistä on samanaikaisen Ruokamessut-tapahtuman yhteydessä.

Oriveden Suvi

22.04.2013

Oriveden Suvi kokoaa sateenvarjonsa alle useita tapahtumia. On teatteria, tasokkaita taidenäyttelyitä, muotoilua, lahjatavaroita, lavatansseja, musiikkitapahtumia ja jopa sirkus! Ota siis hyöty ja huvi – koe Oriveden Suvi!

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel

22.04.2013

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut koko perheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on yllättävä, hauska ja tiukasti kiinni tässä ajassa.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat

22.04.2013

Heinäkuussa 2018 Kemiönsaaren Musiikkijuhlat juhlii 20. toimintavuottaan. Suomalaiset ja kansainväliset huippuesiintyjät tarjoavat elämyksiä Lounais-Suomen upeissa kulttuurimaisemissa. Tunnelmalliset kartanot ja kirkot soivat klassikoista uudempaan kamarimusiikkiin.

Kaustinen Folk Music Festival

22.04.2013

Kesän onnellisimmat päivät! Festivaalikesän korein kattaus kotimaista ja kansainvälistä kansantanssia ja -musiikkia, satoja esiintymisiä, työpajoja, puskasoittoja ja jameja tarjoillaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Kangasniemen Musiikkiviikot

22.04.2013

Kangasniemen Musiikkiviikot keskittyy laulumusiikkiin. Konserttipaikkakuntana on Kangasniemi, ja ohjelmassa kursseja laulajille ja soittajille sekä Kangasniemen laulukilpailu. Taiteellinen johtaja on Mikko Franck.

Mäntän kuvataideviikot

19.04.2013

Vuodesta 1993 järjestetty Mäntän kuvataideviikot on Suomen merkittävin kesäinen nykytaiteen katselmus. Vuosittain vaihtuva kuraattori tuo näyttelyyn aina oman tuoreen näkökulmansa. Jo yli 10 vuoden ajan tapahtuman pääpaikkana on ollut Pekilo, entinen rehunjalostamo Mäntän tehtaanpiipun juurella. Nykytaide tulee lähelle: Mänttä on koko perheen retkikohde.

April Jazz Festivaali, Espoo

19.04.2013

Pääkaupunkiseudun suurin jazzfestivaali järjestetään Espoon Tapiolassa. Ohjelmistossa kuullaan laajaa kirjoa kotimaisia ja kansainvälisiä rytmimusiikin huippunimiä. Festivaalin isäntänä toimii perinteisesti Espoo Big Band.

Tampereen Teatterikesä

19.04.2013

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka esittelee suomalaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset ja tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ympäri maailman. Korkealaatuinen ohjelmisto sisältää niin uutta draamaa, nykyteatteria, modernisoituja klassikkoja, tanssiteatteria, nykysirkusta kuin katuteatteriakin – luvassa on seitsemän päivää teatterin juhlaa. Vuonna 2018 Tampereen Teatterikesä viettää 50-vuotisjuhlia.

Turku Jazz Festival

19.04.2013

Turku Jazz -festivaali on tuottanut laadukasta jazzmusiikkia suurelle yleisölle jo vuodesta 1969. Tavaramerkkinä on ajankohtaisuus ja jazzmusiikin kaikki muodot swingistä free-jazziin. Festivaali järjestetään Turun keskustassa konserttilavoilla ja klubeilla.

Salo – Lasten Laulukaupunki

19.04.2013

Lasten Laulukaupungin estradit ja tapahtumapaikat ovat Salon ydinkeskustassa, jossa lasten, lapsiryhmien sekä kotimaisten tähtiesiintyjien ja ulkomaalaisvieraiden esitykset luovat vauhdikkaan festivaalin.

Korsholman Musiikkijuhlat, Mustasaari/Vaasa

19.04.2013

Korsholman Musiikkijuhlilla soi vanha ja uusi kamarimusiikki tunnelmallisissa konserttipaikoissa Pohjanmaan upeissa rannikkomaisemissa. Taiteellisena johtajana toimii viulisti Cecilia Zilliacus.

Ilmajoen Musiikkijuhlat

19.04.2013

2018: Ilmajoen Musiikkijuhlat esittää 2017 kantaesityksen saaneen tilausoopperan Mannerheim. Nimiroolissa marsalkka Mannerheimina laulaa Waltteri Torikka. Muissa rooleissa mm. Johanna Rusanen-Kartano, Essi Luttinen, Markus Nykänen. Sävellys Tuomas Kantelinen, libretto Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies ja ohjaus Tuomas Parkkinen. Mannerheim-ooppera oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Musiikkijuhlien ohjelmistossa lisäksi konsertteja, mm. Leonard Bernstein 100 v. -juhlakonsertti, Aili Ikonen…

PianoEspoo

19.04.2013

Joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen PianoEspoo-festivaali kokoaa pääkaupunkiseudun konserttisaleihin joukon kansainvälisiä tähtiä, kotimaisen pianotaiteen ykkösnimiä sekä nuoria pianisteja.

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali

19.04.2013

Kansainvälisesti arvostettu Sibelius-festivaali kokoaa Sibeliuksen musiikin ystävät Lahteen ympäri maailman. Sinfonia Lahti tarjoaa kaikille säveltäjämestarin musiikin ystäville elämyksellisen pitkän viikonlopun akustisesti erinomaisessa Sibeliustalossa. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Sinfonia Lahden ylikapellimestari kapellimestari Dima Slobodeniouk.

Meidän Festivaali, Järvenpää/Tuusula

19.04.2013

Tuusulanjärven maisemissa kamarisävel koskettaa elävän musiikin ja kulttuurimatkailun ystäviä. Pekka Kuusiston vieraina monien soivien ilmaisutapojen huiput kohtaavat. Monimusiikillisuuden riski pitää ennakkoluuloiset kuulijat varpaillaan.

Vaasan Kuorofestivaali

19.04.2013

Vaasan Kuorofestivaali on kansainvälinen kuoromusiikin suurtapahtuma. Iloinen ja sosiaalinen laulukauden päätösjuhla on avoin kaikille kuoroille. Festivaalin aikana laulu- ja kuoromusiikkia kuullaan kirkoissa, konserttisaleissa, kouluissa ja ravintoloissa.

Turun musiikkijuhlat

19.04.2013

Kaupunkifestivaali tarjoaa Turun upeissa tiloissa ja saaristossa taiteellisen johtajansa Ville Matvejeffin ohjaamana musiikkia moneen makuun: suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, oopperaa, resitaaleja, jazzia, maailmanmusiikkia ja konsertteja koko perheelle. Esiintyjät ovat koti- ja ulkomaisia tähtinimiä.

Lahden Kansainvälinen Urkuviikko

19.04.2013

Urkuviikko esittelee vuosittain useita koti- ja ulkomaisia urkureita, orkestereita ja kuoroja. Urut toimivat festivaalin aikana monen eri genren soittimena. Myös elokuva, sirkus, tanssitaide ja erilaiset kokeelliset taidemuodot yhdistettyinä urkuihin ovat kuuluneet festivaalin tuotantoon jo vuodesta 1973.

Avantin Suvisoitto, Porvoo

19.04.2013

Avantin Suvisoitto tarjoaa ainutlaatuisia ja ennakkoluulottomia konserttielämyksiä eri aikakausilta kaiken ikäisille kuulijoille. Avantin seurassa esiintyy solisteja ja kapellimestareita maailman huipulta.

Mikkelin Musiikkijuhlat

19.04.2013

Maestro Valeri Gergijev tuo maailmankuulun Mariinski-teatterin orkesterin ja solistit Mikkeliin jälleen ensi kesänä. Ensimmäisen kerran Musiikkijuhlat järjestettiin pienimuotoisena kamarimusiikkitapahtumana vuonna 1992, josta tapahtuma on kehittynyt yhdeksi klassisen musiikin merkkitapahtumaksi Suomen kesässä.

Oulaisten Musiikkiviikot

19.04.2013

Oulaisten Musiikkiviikkojen perusrungon muodostavat klassisen musiikin konsertit, joita täydentävät jazzin, kansanmusiikin, lastenmusiikin ja viihteen kärkinimet.

Musiikin aika, Viitasaari

18.04.2013

Musiikin aika tuo vuosittain Viitasaarelle suomalaiset ja kansainväliset nykymusiikin huippuesiintyjät ja säveltäjät kantaesitysten ja laajan konserttiohjelman pariin. Tasokkaasta ja rohkeasta otteestaan tunnettu festivaali toimii myös nykymusiikin akatemiana keskellä Suomen kauneinta kesää.

Baltic Jazz, Taalintehdas

18.04.2013

Festivaali tarjoaa klassista jazzia ja rokkaavaa bluesia mukavana sekoituksena. Musiikki soi luonnonkauniin Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä. Laaja konserttivalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin, niin isoille kuin pienemmillekin!

Pori Jazz

18.04.2013

Pori Jazz on maailman vanhimpiin jazzfestivaaleihin kuuluva suurtapahtuma, jonka ohjelmisto tarjoilee kansainvälisiä ja suomalaisia huippunimiä. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat festivaalille vuosittain noin 400 000 kävijää. Lapsille on tarjolla oma Pori Jazz Kids Festival.

Tampere Jazz Happening

18.04.2013

Tampere Jazz Happeningin kansainvälinen ohjelmisto kokoaa vuosittain yhteen modernin jazzin kärkinimet ja tulevaisuuden suunnannäyttäjät. Nelipäiväinen tapahtuma tunnetaan lämpimästä tunnelmastaan ja ennakkoluulottomasta otteestaan nykyjazziin. Tarjolla on korkean profiilin kotimaisia ja maailmanluokan esiintyjiä sekä intensiivisiä klubikeikkoja pikkutunneille asti.

Sata-Häme Soi, Ikaalinen

18.04.2013

Sata-Häme Soi on värikäs musiikkifestivaali, jonka keskiössä soi suomalaisille rakas soitin, harmonikka. Festivaali kokoaa yhteen niin kansainvälisen tason huippuammattilaisia kuin osaavia harrastajia. Ohjelmassa on laaja kirjo konsertteja iskelmästä klassiseen, lapsia unohtamatta.

Kihveli Soikoon, Hankasalmi

18.04.2013

Kihveli Soikoon! ihastuttaa rennolla meiningillään, laadukkailla esiintyjillään ja ainutlaatuisen kotikutoisella tunnelmallaan, johon suuret festivaalit voivat vain pyrkiä. Kesän kiinnostavin ja hyväntuulisin festivaali järjestetään taas heinäkuun kolmantena viikonloppuna!

Kuopio Tanssii ja Soi

18.04.2013

Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjois-Euroopan merkittävin tanssitaidefestivaali. Tanssiesitysten lisäksi viikon aikana järjestetään kymmenittäin tanssikursseja, toritapahtumia, klubi-iltoja, kulkueita… Tapahtuman taiteellinen johtaja on Jorma Uotinen.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

18.04.2013

Kuusipäiväinen Tanssivirtaa-festivaali esittelee tekijöitä Suomen nykytanssin huipulta ja luo katsauksen tämän hetken nykytanssin kentälle. Vaikuttavien näyttämöteosten lisäksi ohjelmistossa nähdään myös tanssivideoita, yleisökeskusteluja, klubiohjelmaa ja Tanssivirtaa Tanssitaiteilijan kaupunkitilaesityksiä.

Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaali, Pyhäjärvi

18.04.2013

Pyhäjärven luonnonkaunis maalaismaisema toimii näyttämönä nykytanssin kotimaisille ja kansainvälisille ykkösnimille. Lisäksi järjestetään kursseja ja keskustelutilaisuuksia.

Pispalan Sottiisin Tanssimania, Tampere

18.04.2013

Seuraava Tanssimania järjestetään syys-lokakuun vaihteessa 2019. Uuden kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Tanssimania tarjoaa tuhdin paketin kovaa koulutusta, komeita konsertteja, tuoreita tanssiteoksia, kohtaamisia ja elämyksiä. Tanhujalostamo-seminaari on nimensä mukaan tanssin perinnelaboratorio, jossa tarkastellaan tanssia uusista näkökulmista.

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali, Hämeenlinna

18.04.2013

Tomaatteja! Tomaatteja! tarjoilee hauskasti maan terävintä stand uppia jälleen vuonna 2019. Tampereella 14.-16.3. ja Hämeenlinnassa 16.-18.5. Kaupungit täynnä huippukoomikoita. Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalit ovat stand up -ilmiön suomalainen lippulaiva.

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät

18.04.2013

Sastamala Gregoriana soi keskiajan, renessanssin ja barokin ajan säveliä Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttipaikkoina ovat Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot. Kansainvälinen mestarikurssi ja ilmaistapahtumat täydentävät konserttisarjaa.

Satasoitto, Harjavalta ja Kokemäki

18.04.2013

Satasoiton ohjelma yhdistelee ennakkoluulottomasti musiikillisia elämyksiä eri tyylilajeissa Harjavallan ja Kokemäen maaseutumiljöön ainutlaatuisissa konserttipaikoissa. Satasoiton konserttien ydin on kamarimusiikissa ja puhallinmusiikissa, joita täydentävät laadukkaat viihde- ja lastenkonsertit.

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali – Tampereen Tomaatit

18.04.2013

Tomaatteja! Tomaatteja! tarjoilee hauskasti maan terävintä stand uppia jälleen vuonna 2019. Tampereella 14.-16.3. ja Hämeenlinnassa 16.-18.5. Kaupungit täynnä huippukoomikoita. Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalit ovat stand up -ilmiön suomalainen lippulaiva.

Mukamas 2020 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali, Tampere

18.04.2013

Mukamas 2020 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali kokoaa Tampereen näyttämöille kotimaiset ammattinukketeatterit ja lisäksi alansa huiput eri puolilta maailmaa. Festivaalilla nähdään, kuullaan, tehdään itse ja osallistutaan täysillä. Ohjelmaa on paitsi lapsille myös aikuisille ja kaikille kiinnostuneille ikään katsomatta.

Tampereen elokuvajuhlat

18.04.2013

Tampereen elokuvajuhlat on yksi Euroopan tärkeimmistä lyhytelokuvafestivaaleista. Ohjelmisto koostuu Kansainvälisestä ja Kotimaisesta Kilpailusta sekä monipuolisesta Erikoisohjelmistosta, joka esittelee lyhytelokuvia ympäri maailmaa. Eri puolille kaupunkia levittäytyvä kansainvälinen tapahtuma tarjoaa myös erilaisia seminaareja, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia sekä ammattilaisille että yleisölle.

Pispalan Sottiisi, Tampere

18.04.2013

2018: Kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin suurtapahtuma Pispalan Sottiisin on koonnut jo vuodesta 1970 alan harrastajat ja ystävät Tampereelle. ’Sottiisissa tanssitaan ja tanssitetaan. Monipuolinen ohjelma tarjoaa yleisölle kansantanssikonsertteja, koulutusta ja yötansseja. Vuonna 2018 Pispalan Sottiisi tuottaa teoksen ”Työ ja ilonpito”, joka kuvaa viime vuosisadan tehdastyöläisten elämää kaupunkimaisessa yhteiskunnassa. Teos luo tunnelmakuvia tehtaan käynnistymisestä, pumpulitehtaan työn eri vaiheista, lasten loruista ja leikeistä sekä nuorison herraskaisista tansseista ja työväen illanviettotanssiaisista.

Naantalin Musiikkijuhlat

18.04.2013

Naantalin Musiikkijuhlat soi Suomen aurinkokaupungissa meren äärellä keskiaikaisessa luostarikirkossa ja lähiseudun idyllisissä saaristokirkoissa ja muissa konserttipaikoissa. Ohjelmassa on myös puistokonsertteja, illalliskonsertteja ja konserttiristeilyjä sekä Naantalin Lasten Musiikkijuhlat.

Helsingin juhlaviikot

18.04.2013

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Loviisan Sibeliuspäivät

18.04.2013

Intiimi ja nuorekas Loviisan Sibeliuspäivät järjestetään kaupungissa, jossa Jean Sibelius vietti lapsuutensa onnellisimmat ajat. Tunnin ajomatkan päässä Helsingistä musisoidaan eri puolilla kaupunkia. Lyhyet välimatkat idyllisessä ympäristössä takaavat lämminhenkisen konserttitunnelman.

Riihimäen Kesäkonsertit

18.04.2013

Riihimäen Kesäkonsertit on kesäkuun alun kamarimusiikkitapahtuma, joka tuo estradeille koti- ja ulkomaisten huippujen lisäksi myös tulevaisuuden tähtiä. Kokoonpanot vaihtelevat sooloesityksistä isoihin yhtyeisiin. Musiikki soi ympäri kaupunkia tarjoten elämyksiä kaikenikäisille. Noin puoleen konserteista on vapaa pääsy.

Urkuyö ja Aaria, Espoo

18.04.2013

Urkuyö ja Aarian ainutlaatuisissa myöhäisillan konserteissa pääset nauttimaan korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta koko kesän Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Laulu-, urku-, kamari- ja orkesterimusiikin huippuesiintyjät luovat tunnelmallisissa kesäilloissa unohtumattomia elämyksiä. Festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaa pianisti Erkki Korhonen.

BRQ Vantaa Festival

18.04.2013

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja miljööltään ainutlaatuinen Pyhän Laurin kirkko toimii BRQ Vantaan keskipisteenä. Pääosassa ovat barokkimusiikki ja periodisoittimet, mutta muillakin aikakausilla viihdytään. Kotimaisten ja kansainvälisten huipputaitajien toimesta esitetään erityisesti musiikkia, jota ei aiemmin ole Suomessa kuultu.

Tampere Biennale

18.04.2013

Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin tärkeimmät ilmiöt, uusimmat sävellykset ja parhaat muusikot.

Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski

18.04.2013

Työväen Musiikkitapahtuma tunnetaan menevistä keikoista, lämpimästä tunnelmasta ja nimekkäästä esiintyjäkaartista. Valkeakoskella UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihalla järjestettävässä tapahtumassa kuullaan mm. poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Kotkan Meripäivät

18.04.2013

Kotkan Meripäivät on omaleimainen kaupunkifestivaali, jossa iloinen juhlahumu valtaa Kotkan Kantasataman ja koko kaupungin keskustan. Meripäiville tullaan aina uudestaan, tavataan tuttuja ja pidetään hauskaa! Tarjolla on monipuolinen kattaus kansainvälistä tunnelmaa, paikallista ja kansainvälistä kulttuuria, musiikkia, tanssia, teatteria, urheilu- ja veneilytapahtumia sekä Suomen kesän suurin paraati. Meripäivillä on paljon maksutonta ohjelmaa myös lapsiperheille, mm. Lasten Meripäivät.

Jyväskylän Kesä

18.04.2013

Sanatonta teatteria, konsertteja, klubeja, kursseja, keskustelua… Suomen vanhin kaupunkifestivaali on pyrkinyt läpi historiansa kulkemaan muutaman askeleen edellä aikaansa ja kokeilemaan uutta. Runsaasti ohjelmaa myös ilman pääsymaksuja ja ikärajoja.

Sysmän Suvisoitto

18.04.2013

Sysmän Suvisoitto tarjoaa aidossa maaseutumiljöössä huippuluokan taiteilijoita ja ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Upeimmat niistä ovat Luhangan kaunis puukirkko, Sysmän keskiaikainen kirkko sekä alueen isot kartanot. Taiteellisena johtajana toimii Esa Heikkilä.

VocalEspoo

18.04.2013

VocalEspoo on kansainvälinen vokaalimusiikkiin keskittynyt festivaali, joka tarjoaa vokaalimusiikin ystäville, harrastajille ja ammattilaisille laajan kattauksen kursseja, kilpailuja ja konsertteja.

Crusell-viikko, Uusikaupunki

18.04.2013

Crusell-viikko on puupuhaltimille omistettu festivaali, jonka ohjelmasta niin vanhan kuin uuden musiikin ystävät löytävät omansa. Kamari- ja orkesterikonserttien ohella tarjolla on myös jazzia, kansanmusiikkia ja musiikkia lapsille sekä mestarikursseja huippumuusikoiden johdolla.

Oulun juhlaviikot

18.04.2013

Koko elokuu täynnä tapahtumia, musiikkia, kirjallisuutta, elokuvaa – kaikenlaista kulttuuria! Oulun juhlaviikot on kahdeksan festivaalin ja kymmenien oheistapahtumien kokonaisuus, joka tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ja paikallista henkeä, näyttämöinään konserttisalit, ravintolat ja kahvilat, kirkot, kirjastot ja galleriat, puistot, aukiot ja kadut Oulussa ja lähikunnissa.

Musiikkijuhla Sommelo, Kainuu/Vienan Karjala

18.04.2013

Sommelo on Kainuussa ja Vienan Karjalassa järjestetttävä musiikkijuhla, jossa runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Tapahtumaan sisältyy konserttien lisäksi kursseja, seminaareja, taidenäyttelyitä ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Iitin musiikkijuhlat

18.04.2013

Iitin musiikkijuhlat keskittyy kamarimusiikkiin. Keskeisenä tapahtumapaikkana on Iitin kirkonkylän yli 300-vuotias puinen ristikirkko. Juhlat huipentuvat pianonkantoon Hiidenvuoren näköalapaikalle ja keskiyön konserttiin. Festivaalin taiteellinen johtaja on sen perustamisesta alkaen ollut pianisti Laura Mikkola.

  • Yhteistyössä: