Etusivu » Festivaalit

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat

12.03.2014

Vahvat elämykset, valovoimaiset taitelijat niin Suomesta kuin ulkomailta, upeat miljööt ja ajankohtainen, jatkuvasti uusiutuva näkökulma kirkkomusiikin monipuoliseen maailmaan! Kaikkea tätä on Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat, joka tarjoaa perinteisten konserttien lisäksi yhteislaulua ja muuta yhdessäoloa.

Lahden Lasten Talvikarnevaalit

18.10.2013

Talvinen Lahti tarjoaa koko perheelle upean kirjon tapahtumia eri puolilla kaupunkia tammi-helmikuun vaihteessa. Lahden Lasten Talvikarnevaalit esittelee niin musiikin, teatterin, tanssin kuin elokuvienkin muodossa lastenkulttuurin parhaat tuotannot, unohtamatta itse tekemistä ja aitoa osallistumista.

Oulun Musiikkijuhlat

24.04.2013

Monialainen talvinen kaupunkifestivaali täyttää Oulun seudun kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla maaliskuussa. Taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto tuo ohjelmistoon kantaesityksiä, suurproduktioita, kamarisarjan ja klubeja sekä klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

24.04.2013

Kaiken maailman kulttuurit kohtaavat Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Ilmaistapahtuma tarjoaa monipuolisesti taidetta ja toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa on 150 esitystä eri puolilta maailmaa sekä laaja kirjo näytteilleasettajia kansalaisjärjestöistä eksoottisiin keittiöihin.

Taidekeskus Salmela, Mäntyharju

24.04.2013

Taidekeskus Salmela on Suomen suurimpia kulttuuritapahtumia. Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat suomalaisen nykytaiteen näyttelyt, konsertit, laulu- ja kuvataidekilpailut, luennot ja runotapahtumat.

Lasten taidefestivaali Hippalot, Hämeenlinna

24.04.2013

Lasten taidefestivaali Hippalot on nelipäiväinen monitaiteinen festivaali koko perheelle. Tapahtumapaikkana toimii Hämeenlinnan Verkatehdas.

Puistoblues, Järvenpää

24.04.2013

Puistoblues kokoaa blueskansan ja musiikkidiggarit Järvenpäähän nauttimaan aidosta bluesfiiliksestä. Viisipäiväinen tapahtuma huipentuu lauantain pääkonserttiin. Tasokas rytmimusiikki soi viikon aikana myös suosituilla iltaklubeilla sekä keskustan blueskadulla. Koko perheen festivaali järjestetään talkoovoimin.

Tampereen Sävel

24.04.2013

Tampereen Sävel juhlii 40-vuotista taivaltaan teemalla Jean Sibelius 150 vuotta. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kuoronjohdon professori Matti Hyökki. Pari tuhatta laulajaa on mukana jälleen festivaaliohjelmassa, johon kuuluvat yhtyelaulukilpailu, kuorokatselmus, konsertit ja kurssit.

Musica nova Helsinki

24.04.2013

Musica nova Helsinki kuuluu Euroopan merkittävimpiin nykymusiikin tapahtumiin. Kiinnostavien säveltäjien teosten kautta festivaali ottaa kantaa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Tapahtumat levittäytyvät konserttisaleista mm. taidegallerioihin.

Sodankylän elokuvajuhlat

24.04.2013

Sodankylän elokuvajuhlat on yksi ainutlaatuisimmista elokuvatapahtumista maailmassa. Aki ja Mika Kaurismäen sekä Peter von Baghin perustama festivaali kokoaa Lapin yöttömän yön maagiseen valoon niin kansainväliset kuin kotimaisetkin huippuohjaajat elokuvineen.

Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna

24.04.2013

Folklandia on Suomen suurin folklore-talvitapahtuma kansanmusiikin ja -tanssin ystäville.

Kokkolan Talviharmonikka

23.04.2013

Taitavat musiikin tulkitsijat tarjoavat elämyksiä klassisen, aikamme modernien sävelteosten, jazzin, chansonien, viihdemusiikin ja tanssitaiteen parissa Kokkolan talvessa. Harmonikan moniulotteisuus soittimena korostuu festivaalin tarjonnassa. Luvassa on lisäksi iloisia tanssi-, yhteislaulu- ja ulkoilmatapahtumia!

Rauma Festivo

23.04.2013

Vanha Rauma tarjoaa ainutlaatuisia konserttipaikkoja elokuiselle Rauma Festivolle. Kamarimusiikkifestivaalin ohjelmisto rakentuu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille yhdistäen raikkaasti suuria klassikkoja vähemmän tunnettuihin helmiin.

Kalottjazz & Blues Festival, Tornio/Haaparanta

23.04.2013

Pohjoisen erikoisuus, kahdessa maassa järjestettävä kansainvälinen Kalottjazz & Blues Festival soi 31. kerran heinäkuun alussa Torniossa ja Haaparannalla. Juhlavuoden ohjelma tarjoaa suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurin kohtaamispaikassa jazzia ja bluesia Pikisaaren jazzteltassa, konserttisaleissa, kirkoissa, toreilla ja klubeissa.

Kuhmon Kamarimusiikki

23.04.2013

Heinäkuussa kainuulaisen Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset kamarimuusikot. Mestarillisesti laadittu ohjelma, ainutlaatuiset konsertit sekä luonnon kauneus ja valkeat yöt avaavat aistit herkille nautinnoille.

Meri ja musiikki, Inkoo

23.04.2013

Merellisessä Inkoossa ja sen keskiaikaisessa kirkossa kuullaan tuttua ja tuntematonta kamarimusiikkia. Vuotuiset kohokohdat ovat ulkomaiset tähtivieraat, lastenkonsertti, Barösundin Wallhallassa pidettävä konsertti, sekä Jazzia torilla -ilmaiskonsertti! Taiteellisena johtajana toimii viulisti Nonna Knuuttila.

Vekara-Varkaus Festivaaliviikko

23.04.2013

20. juhlavuottaan viettävä Vekara-Varkaus tarjoaa loistavan kattauksen ohjelmaa. Sirkus teema hauskuttaa pitkin festivaaliviikkoa tarjoten osallistumisen riemua koko perheelle. Tule sinäkin hakemaan lomaelämyksiä vekaraviikolta!

Savonlinnan Oopperajuhlat

23.04.2013

2014: Toiselle vuosisadalle yltänyt Savonlinnan Oopperajuhlat tekee uutuustuotannon Aulis Sallisen Kullervosta Kari Heiskasen ohjaamana. Lisäksi ohjelmassa on Bizet’n Carmen, Puccinin Madama Butterfly ja Mozartin Taikahuilu. Vieraileva ulkomainen oopperatalo tulee vuonna 2014 Cardiffista, Walesista. Welsh National Opera tuo Olavinlinnaan Giuseppe Verdin suuren kuoro-oopperan Nabucco sekä Giacomo Puccinin läpimurtoteoksen Manon Lescaut.

Mäntän Musiikkijuhlat

23.04.2013

Mäntän Musiikkijuhlat tuo lavalle nuoria nousevia kykyjä ja mielenkiintoisia huippupianisteja ja -pedagogeja. Mänttä – pianomusiikin ystävien kansainvälinen kohtaamispaikka.

KUULAS — Kansainvälinen Lasten Teatteritapahtuma, Kouvola

23.04.2013

Kansainvälinen Lasten Teatteritapahtuma tarjoaa kaikille lastenteatterista kiinnostuneille ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä mielenkiintoisia ja laadukkaita esityksiä ammatti- ja harrastajateattereiden esittäminä. Päänäyttämönä toimii Kuusankoskitalo.

Seurasaaren juhannusvalkeat, Helsinki

23.04.2013

Suomalaisen juhannuksenvieton perinteisiä elementtejä ovat tuli ja vesi, musiikki ja tanssi, keinut ja leikit, Suomen liput ja koivut. Juhannusyön magian taikoineen ja loitsuineen voi kokea Seurasaaren juhannusvalkeilla koko perheen voimin.

Haapavesi Folk Music Festival

22.04.2013

Bluegrass, polska, fado, klezmer ja monet muut tyylilajit ovat viime vuosina raikuneet Haapaveden kesäyössä. Vuonna 2014 festivaali jatkaa tinkimätöntä taiteellista linjaansa uuden kansanmusiikin ja muidenkin musiikkityylien esille tuojana. 28. folk-kurssi on kansainvälisen tapahtuman ydin.

Eteläpohjalaiset Spelit, Ilmajoki

22.04.2013

Spelit -kansanmusiikki- ja -laulutapahtuma järjestetään Ilmajoella Etelä-Pohjanmaan Opiston alueella teemana kansanlaulu. Tapahtuman aikana järjestetään mm. SM-kisat huuliharpun- ja mandoliininsoittajille sekä valtakunnallinen kansanlaulukilpailu. Ohjelmassa on myös kansanlaulukonsertteja, suuri koko maata kattava kaksirivisten hanuristien kohtaaminen, pelimannikonsertteja ja kansanmusiikkiin ja -tanssiin liittyvää huippukoulutusta.

Imatra Big Band Festival

22.04.2013

32-vuotias Imatra Big Band Festival (IBBF) tarjoaa huippuorkestereita ja rytmejä seitsemän vuorokauden ajan ympäri maailmaa. Jazzin eri haarojen ohella ohjelmassa on mm. bluesia, lattareita, funkia, rockia ja viihdemusiikkia.

Provinssirock, Seinäjoki

22.04.2013

Ihmisten Juhla, Provinssirock, tuo Suomen kesään niin kansainväliset kuin kotimaisetkin kärkinimet, musiikkimaailman uudempia tuttavuuksia ja sykäyttävän tunnelman. Festivaalia on järjestetty jo vuodesta 1979 kulttuurihistoriallisella Törnävänsaaren puistoalueella.

Oriveden Suvi

22.04.2013

Oriveden Suvi kokoaa sateenvarjonsa alle useita tapahtumia. Mukana ovat Oriveden Opisto konsertti- ja kirjallisuustapahtumineen, Purnun taidenäyttely ja SuviDesign sekä Rönnin Kesäteatteri, unohtamatta toukokuusta syyskuuhun jatkuvia tanssi-iltoja Rönnin Huvikeskuksessa. Elokuvaelämyksiä tarjoaa Reikäreuna-elokuvafestivaali syyskuun alussa.

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel

22.04.2013

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut koko perheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on yllättävä, hauska ja tiukasti kiinni tässä ajassa.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat

22.04.2013

Huipputaiteilijat lumoavat yleisönsä Kemiönsaaren Musiikkijuhlien upeissa kulttuurimaisemissa ja sen ympäristössä. Musiikkijuhlat tarjoaa niin vanhaa kuin uudempaa kamarimusiikkia komeissa kirkoissa ja tunnelmallisissa kartanoympäristöissä.

Kaustinen Folk Music Festival

22.04.2013

Pohjoismaiden vanhimman ja suurimman kansanmusiikkijuhlan ainutlaatuinen tunnelma syntyy musiikin ystävien, harrastajien ja ammattilaisten vallattomasta yhdistelmästä: kotimaista ja kansainvälistä kansanmusiikkia ja -tanssia, satoja esiintymisiä, työpajoja, puskasoittoja ja jameja.

Kangasniemen Musiikkiviikot

22.04.2013

Kangasniemen Musiikkiviikot keskittyy laulumusiikkiin. Konserttipaikkakunnat ovat Kangasniemi ja Jyväskylä. Ohjelmassa on kursseja laulajille ja soittajille sekä Kangasniemen laulukilpailu. Taiteellinen johtaja on Mikko Franck.

Mäntän kuvataideviikot

19.04.2013

Puhuttelevaa nykytaidetta Pekilon täydeltä. Mäntän kuvataideviikot tarjoaa joka vuosi uuden, raikkaan näkymän suomalaiseen aikalaistaiteeseen. Mänttä tunnetaan. Mäntästä puhutaan. Mänttä on koettava.

April Jazz Festivaali, Espoo

19.04.2013

Pääkaupunkiseudun suurin jazzfestivaali järjestetään Espoon Tapiolassa 28. kerran. Ohjelmistossa kuullaan laajaa kirjoa kotimaisia ja kansainvälisiä rytmimusiikin huippunimiä. Festivaalin isäntänä toimii perinteisesti Espoo Big Band.

Tampereen Teatterikesä

19.04.2013

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka toimii näyteikkunana sekä suomalaisen että kansainvälisen teatterin parhaimmistoon. Teatterikesän korkealaatuinen ohjelmisto esittelee uutta draamaa, modernisoituja klassikkoja, tanssiteatteria, nykysirkusta ja katuteatteria.

Turku Jazz

19.04.2013

Turku Jazz festivaali on tuottanut laadukasta jazzmusiikkia suurelle yleisölle jo vuodesta 1969. Tavara-merkkinä on ajankohtaisuus ja jazzmusiikin kaikki muodot swingistä free-jazziin. Festivaali järjestetään Turun keskustassa konserttilavoilla ja klubeilla.

Salo – Lasten Laulukaupunki

19.04.2013

Lasten Laulukaupungin pääpaikkana on Salon tori, jossa kansainväliset lapsiryhmät ja parhaat kotimaiset musiikki-, teatteri ja tanssiesitykset luovat vauhdikkaan nonstop-festivaalin.

Korsholman Musiikkijuhlat, Mustasaari/Vaasa

19.04.2013

Korsholman Musiikkijuhlilla soi vanha ja uusi kamarimusiikki tunnelmallisissa konserttipaikoissa Pohjanmaan upeissa rannikkomaisemissa. Taiteellisena johtajana toimii pianisti Henri Sigfridsson.

Ilmajoen Musiikkijuhlat

19.04.2013

Ilmajoen Musiikkijuhlat tarjoaa oopperaelämyksen Ilmajoella, Kyrönjoen rannalla. Viime vuonna kanstaesityksesä saanut teos Kekkonen – ooppera suurmiehestä jatkaa ohjelmistossa. Sävellys Uljas Pulkkis, libretto Lasse Lehtinen, ohjaus Vilppu Kiljunen. Esiintyjiä suurteoksessa on liki parisataa, päärooleissa mm. Jyrki Anttila, Raimo Laukka. Lisäksi tarjolla monipuolisia konsertteja.

PianoEspoo

19.04.2013

Kansainvälinen PianoEspoo-festivaali järjestetään 13. kerran. Joka toinen vuosi järjestettävä festivaali kokoaa Espoon kulttuurikeskukseen, Sellosaliin, Tapiolan kirkkoon, Kansallisoopperaan sekä Musiikkitaloon joukon kansainvälisiä tähtiä sekä kotimaisen pianotaiteen ykkösnimiä.

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali

19.04.2013

Sibelius-festivaali kokoaa Sibeliuksen musiikin ystävät Lahteen ympäri maailman. Sinfonia Lahti tarjoaa kaikille säveltäjämestarin ystäville elämyksellisen viikonlopun akustisesti erinomaisessa Sibeliustalossa. Festivaalin taiteellisena johtajana on Okko Kamu.

Meidän Festivaali, Järvenpää/Tuusula

19.04.2013

Tuusulanjärven maisemissa kamarisävel koskettaa elävän musiikin ja kulttuurimatkailun ystäviä. Pekka Kuusiston vieraina monien soivien ilmaisutapojen huiput kohtaavat. Monimusiikillisuuden riski pitää ennakkoluuloiset kuulijat varpaillaan.

Oulunsalo Soi – Oulun seudun musiikkijuhlat

19.04.2013

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii mezzosopraano Virpi Räisänen. Konsertteja järjestetään muun muassa vanhoissa kirkoissa, taidegallerioissa, museorakennuksissa sekä konsertti- ja juhlasaleissa. Mukana on myös vuoden kuvataiteilijan näyttely.

Tammisaaren Kesäkonsertit

19.04.2013

Tammisaaren Kesäkonsertit tarjoaa korkeatasoista musiikkia kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Orkesterina on tuttuun tapaan huippumuusikoiden ”kutsumusorkesteri” Suomalainen Kamariorkesteri.

Vaasan Kuorofestivaali

19.04.2013

Vaasan Kuorofestivaali on kansainvälinen kuoromusiikin suurtapahtuma, joka on avoin kaikille kuoroille ja lauluyhtyeille. Festivaalin aikana laulu- ja kuoromusiikki jalkautuu ympäri kaupunkia.

Turun musiikkijuhlat

19.04.2013

Kaupunkifestivaali tarjoaa Turun upeissa tiloissa ja saaristossa taiteellisen johtajansa Topi Lehtipuun ohjaamana musiikkia moneen makuun: suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, oopperaa, resitaaleja, jazzia, maailmanmusiikkia ja konsertteja koko perheelle. Esiintyjät ovat koti- ja ulkomaisia tähtinimiä.

Lahden Kansainvälinen Urkuviikko

19.04.2013

Vuoden 2014 Urkuviikon teemana on BACH. J.S. Bachin suurten urkuteosten lisäksi festivaalilla kuullaan Carl Philipp Emanuel ja Wilhelm Friedemann Bachin klavikordi- ja cembaloteoksia Aapo Häkkisen esittämänä. Iiro Rantala soittaa Bachin musiikkia jälkeen Bachin. Marzi Nyman nähdään Sibeliustalon urkujen puikoissa säestämässä Paula Koivuniemen tunnelmallista konserttia Lenni-Kalle Taipaleen ja Combo-orkesterin kanssa.

LuostoClassic

19.04.2013

LuostoClassic on rajoja rikkova klassisen musiikin tapahtuma, jossa taide-elämykset tuodaan ulos Lapin tunturiluontoon. Ukko-Luoston konserttisalissa kattona on taivas ja seininä ikihongat. Istumapaikkoja on lähes 2000 ja makuupaikkoja kanervikossa paljon lisää.

Avantin Suvisoitto, Porvoo

19.04.2013

Avantin Suvisoitto tarjoaa ainutlaatuisia ja ennakkoluulottomia konserttielämyksiä eri aikakausilta kaiken ikäisille kuulijoille. Avantin seurassa esiintyy solisteja ja kapellimestareita maailman huipulta.

Mikkelin Musiikkijuhlat

19.04.2013

Kapellimestari Valeri Gergijev tuo Mariinski-teatterin maailmankuulun orkesterin ja venäläisiä huippusolisteja Mikkeliin jo 22. kertaa. Ohjelmistossa on laaja kirjo orkesterimusiikkia.

Oulaisten Musiikkiviikot

19.04.2013

Oulaisten Musiikkiviikkojen perusrungon muodostavat klassisen musiikin konsertit, joita täydentävät jazzin, kansanmusiikin, lastenmusiikin ja viihteen kärkinimet.

Lohjan Tenoripäivät

19.04.2013

Ohjelmassa on kirkkokonsertteja, kartanokonsertteja, oopperagaala, operettia yössä, kaksi ilmaiskonserttia Lohjan torilla… Lohjan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Esa Heikkilä.

Musiikin aika, Viitasaari

18.04.2013

Musiikin aika tuo vuosittain Viitasaarelle suomalaiset ja kansainväliset nykymusiikin huippuesiintyjät ja säveltäjät kantaesitysten ja laajan konserttiohjelman pariin. Tasokkaasta ja rohkeasta otteestaan tunnettu festivaali toimii myös nykymusiikin akatemiana keskellä Suomen kauneinta kesää.

Baltic Jazz, Taalintehdas

18.04.2013

Festivaali tarjoaa klassista jazzia ja rokkaavaa bluesia mukavana sekoituksena. Musiikki soi luonnonkauniin Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä. Laaja konserttivalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin, niin isoille kuin pienemmillekin!

Pori Jazz

18.04.2013

Pori Jazz on kansainvälinen suurtapahtuma, jonka esiintyjät ovat maailman huipulta. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat yli 100 konserttiin noin 150 000 kävijää vuosittain. Lapsille oma Pori Jazz Kids Festival.

Tampere Jazz Happening

18.04.2013

Jazzmusiikin ystävien jokasyksyinen kohtauspaikka tunnetaan tuoreesta ja tinkimättömästä ohjelmistostaan. Kansainvälisen festivaalin kolmella lavalla esillä ovat modernin jazzin lukuisat tyylit ja ajankohtaisimmat tekijät.

Sata-Häme Soi, Ikaalinen

18.04.2013

Sata-Häme Soi on värikäs musiikkifestivaali, jonka keskiössä soi suomalaisille rakas soitin, harmonikka. Festivaali kokoaa yhteen niin kansainvälisen tason huippuammattilaisia kuin osaavia harrastajia. Ohjelmassa on laaja kirjo konsertteja iskelmästä klassiseen, lapsia unohtamatta.

Kihveli Soikoon, Hankasalmi

18.04.2013

Kihvelissä pyykkilauta soi eikä matkalaukkuun pakata – skifflesoittimissa vain mielikuvitus on rajana! Kastelukannut muuntuvat trumpeteiksi ja vanerilaatikot narubassoiksi. Kihveli Soikoon on maailman ainut monipäiväinen kansainvälinen skifflefestivaali.

Kuopio Tanssii ja Soi

18.04.2013

Kuopio Tanssii ja Soi on yksi merkittävimmistä pohjoismaisista tanssitaidefestivaaleista ja vuonna 2014 se järjestetään jo 45. kerran. Tanssiesitysten lisäksi viikon aikana järjestetään kymmenittäin tanssikursseja, toritapahtumia, klubi-iltoja, kulkueita… Tapahtuman taiteellinen johtaja on Jorma Uotinen.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

18.04.2013

Kuusipäiväinen festivaali esittelee tekijöitä Suomen nykytanssin huipulta ja luo katsauksen tämän hetken nykytanssin kentälle. Vaikuttavien näyttämöteosten lisäksi ohjelmistossa nähdään myös tanssivideoita, yleisökeskusteluja, klubiesityksiä ja Tanssivirtaa Tanssitaiteilijan kaupunkitilaesityksiä.

Täydenkuun Tanssit, Pyhäjärvi

18.04.2013

Pyhäjärven luonnonkaunis maalaismaisema toimii näyttämönä nykytanssin kotimaisille ja kansainvälisille ykkösnimille. Lisäksi järjestetään kursseja ja keskustelutilaisuuksia.

Pispalan Sottiisin Tanssimania, Tampere

18.04.2013

Tanssimania on uuden kansantanssin ja -musiikin konsertti- ja koulutustapahtuma. Kurssitarjonnan lisäksi esitellään suomalaisen kansantanssin uusimmat produktiot.

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali, Hämeenlinna

18.04.2013

Kansainvälisiä huippuvieraita ja kotimaisten koomikoiden kerma kokoontuu 12. kertaa Hämeenlinnan Verkatehtaalle ja ravintoloihin sekä kuudetta kertaa sisarfestivaaleille Tampereelle ja neljättä kertaa Tunturitomaateille Rukalle. Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalit ovat stand up -ilmiön suomalainen lippulaiva.

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät

18.04.2013

Sastamala Gregoriana soi keskiajan, renessanssin ja barokin ajan säveliä Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttipaikkoina ovat Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot. Kansainvälinen mestarikurssi ja ilmaistapahtumat täydentävät konserttisarjaa.

Satasoitto, Harjavalta ja Kokemäki

18.04.2013

Satasoiton ohjelma yhdistelee ennakkoluulottomasti musiikillisia elämyksiä eri tyylilajeissa Harjavallan ja Kokemäen maaseutumiljöön ainutlaatuisissa konserttipaikoissa. Satasoiton konserttien ydin on kamarimusiikissa ja puhallinmusiikissa, joita täydentävät laadukkaat viihde- ja lastenkonsertit.

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali – Tampereen Tomaatit

18.04.2013

Kansainvälisiä huippuvieraita ja kotimaisten koomikoiden kerma kokoontuu 12. kertaa Hämeenlinnan Verkatehtaalle ja ravintoloihin sekä kuudetta kertaa sisarfestivaaleille Tampereelle ja neljättä kertaa Tunturitomaateille Rukalle. Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalit ovat stand up -ilmiön suomalainen lippulaiva.

Pyhäniemen Kartano, Hollola

18.04.2013

Pyhäniemen kartanon PYHÄNIEMI 2014 -taidetapahtuman keskiössä ovat kuvataide, musiikki ja historiallinen herraskartanomiljöö. Taidenäyttelyssä on esillä nykytaidetta ja konserttisarjassa esiintyy nimekäs joukko huipputaiteilijoita.

Mukamas 2016 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali

18.04.2013

Mukamas 2016 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali kokoaa Tampereen näyttämöille kotimaiset ammattinukketeatterit ja lisäksi alansa huiput eri puolilta maailmaa. Festivaalilla nähdään, kuullaan, tehdään itse ja osallistutaan täysillä. Ohjelmaa on paitsi lapsille myös aikuisille ja kaikille kiinnostuneille ikään katsomatta.

Tampereen elokuvajuhlat

18.04.2013

Tampereen elokuvajuhlat on Pohjoismaiden vanhin lyhytelokuvafestivaali. Eri puolille kaupunkia levittäytyvä kansainvälinen tapahtuma tarjoilee faktaa ja fiktiota, temaattisia kokonaisuuksia ja kilpailusarjoja, unohtamatta retrospektiivejä, lastenelokuvia ja marginaali-ilmiöitä.

Down By The Laituri, Turku

18.04.2013

Turun urbaanein kesätapahtuma kokoaa Aurajoen varrelle kiinnostavimmat bändit, nousevat tähdet ja paikalliset suuruudet niin rockin, popin, iskelmän kuin lukuisten muiden tyylilajienkin maailmasta. Lisäksi paljon iloista oheisohjelmaa suurista laituritansseista aina ikärajattomiin tapahtumiin asti.

Hangon Musiikkijuhlat

18.04.2013

Huvilakaupunki meren keskellä Suomen eteläisimmässä pisteessä luo ainutlaatuiset puitteet Hangon Musiikkijuhlille. Konserttisarjassa esiintyvät kansainväliset tähdet ja nuoret nousevat kyvyt. HMJ Fringe tuo musiikin ulos konserttisaleista ja Hangon musiikkileiri inspiroi lapsia ja nuoria.

Pispalan Sottiisi, Tampere

18.04.2013

Kansainvälinen kansantanssiin ja -musiikkiin keskittyvä Pispalan Sottiisi on Tampereen kaupungin kadut ja torit täyttävä vauhdikas kesäfestivaali. Sen monipuoliseen ohjelmaan kuuluu konsertteja sisä- ja ulkotiloissa, kilpailuja, koulutusta, seminaareja, yötansseja sekä klubi-iltoja.

Naantalin Musiikkijuhlat

18.04.2013

Naantalin Musiikkijuhlat soi Suomen aurinkokaupungissa meren äärellä keskiaikaisessa luostarikirkossa ja lähiseudun idyllisissä saaristokirkoissa ja muissa konserttipaikoissa. Ohjelmassa on myös puistokonsertteja, illalliskonsertteja ja konserttiristeilyjä.

Helsingin juhlaviikot

18.04.2013

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Loviisan Sibeliuspäivät

18.04.2013

Intiimi ja nuorekas Loviisan Sibeliuspäivät järjestetään kaupungissa, jossa Jean Sibelius vietti lapsuutensa onnellisimmat ajat. Tunnin ajomatkan päässä Helsingistä musisoidaan eri puolilla kaupunkia. Lyhyet välimatkat idyllisessä ympäristössä takaavat lämminhenkisen konserttitunnelman.

Riihimäen Kesäkonsertit

18.04.2013

Riihimäen Kesäkonserttien alkukesän kamarimusiikkitapahtuma tuo estradeille koti- ja ulkomaisten huippujen lisäksi myös tulevaisuuden tähtiä. Kokoonpanot vaihtelevat sinfoniaorkesterista sooloesityksiin. Musiikki soi ympäri kaupunkia tarjoten elämyksiä kaikenikäisille.

Urkuyö ja Aaria, Espoo

18.04.2013

Ainutlaatuinen yökonserttifestivaali tarjoaa klassista musiikkia läpi kesän aina torstai-iltaisin Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Tunnelmallisissa kesäilloissa historiallisen kulttuurimiljöön keskellä kuullaan korkeatasoista ohjelmaa sooloesityksistä suuriin kirkkomusiikkiteoksiin.

BRQ Vantaa Festival

18.04.2013

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja miljööltään ainutlaatuinen Pyhän Laurin kirkko toimii BRQ Vantaan keskipisteenä. Pääosassa ovat barokkimusiikki ja periodisoittimet, mutta muillakin aikakausilla viihdytään. Kotimaisten ja kansainvälisten huipputaitajien toimesta esitetään erityisesti musiikkia, jota ei aiemmin ole Suomessa kuultu.

Tampere Biennale

18.04.2013

Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin tärkeimmät ilmiöt, uusimmat sävellykset ja parhaat muusikot. Ennakkoluulottomaan ja mutkattomaan festivaaliin mahtuu myös kansainvälistä väriä.

Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski

18.04.2013

Työväen Musiikkitapahtuma on UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon uniikissa miljöössä järjestettävä perinteikäs festivaali. Tapahtuma tarjoilee heinäkuisin Valkeakoskella hittejä, rytmejä, aatetta ja asiaa koko perheelle – työväenmusiikin helmiä tietenkään unohtamatta.

Kotkan Meripäivät

18.04.2013

Kotkan Meripäivät on Suomen suurin merikarnevaali arkkitehtuuriltaan upean Merikeskus Vellamon ympärillä. Juhlan puitteissa tarjoillaan myös merihenkistä kulttuuria, mm. konsertteja rockista klassiseen musiikkiin, Vuoden Merilaulukilpailu, Meripäiväjatsit, näyttelyitä, katuteatteria ja Lasten Meripäivät.

Seinäjoen Tangomarkkinat

18.04.2013

Suomalaisesta tangosta ponnistava tapahtuma on jo lähes 30 vuoden ajan tarjonnut tangon ja paritanssin ystäville laaja-alaisen kattauksen tangoa ja viihdemusiikkia sekä synnyttänyt laulukilpailuillaan kymmeniä tähtiä Suomen viihdetaivaalle.

Jyväskylän Kesä

18.04.2013

Suomen vanhin kaupunkifestivaali tarjoaa mykistävää sanatonta teatteria, sykähdyttäviä konsertteja, Tapahtumateltassa rokkia, poppia ja maailmamusiikin tähtiä, intiimit Vakiopaine-klubit, paljon osallistavaa ohjelmaa lapsille, kursseja, performansseja, puhetta… Luvassa myös joka päivä yleisölle ilmaista katuohjelmaa!

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali – Tunturitomaatit, Ruka

18.04.2013

Kansainvälisiä huippuvieraita ja kotimaisten koomikoiden kerma kokoontuu 12. kertaa Hämeenlinnan Verkatehtaalle ja ravintoloihin sekä kuudetta kertaa sisarfestivaaleille Tampereelle ja neljättä kertaa Tunturitomaateille Rukalle. Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalit ovat stand up -ilmiön suomalainen lippulaiva.

Sysmän Suvisoitto

18.04.2013

Sysmän Suvisoitto tarjoaa aidossa maaseutumiljöössä huippuluokan taiteilijoita ja ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Upeimmat niistä ovat Luhangan kaunis puukirkko, Sysmän keskiaikainen kirkko sekä alueen isot kartanot. Sysmän Suvisoiton taiteellinen johtaja on sellisti Martti Rousi.

VocalEspoo

18.04.2013

VocalEspoo (ent. KuoroEspoo) on kansainvälinen vokaalimusiikkiin keskittynyt festivaali, joka on tuonut Espooseen monia ulkomaisia kuoroja, nimekkäitä lauluyhtyeitä ja kuoronjohtajia sekä antanut monipuolisia esiintymismahdollisuuksia kotimaisille kokoonpanoille. Festivaalin taiteellinen johtaja on vuonna 2014 Pasi Hyökki.

Jutajaiset – Monitaiteinen Folklore Festival, Rovaniemi

18.04.2013

Folklore Festival Jutajaiset Rovaniemellä on monitaiteinen kulttuuritapahtuma. Suomen, saamenmaan ja maailman kansantaiteilijat sekä ammattilaiset jutaavat pelimannihengen, nykyfolkin ja maailmanmusiikin tahtiin keskiyön auringossa. Festivaalin estradit tarjoavat ohjelmistoa periaatteella vauvasta vaariin. Tule, näe ja koe!

Crusell-viikko, Uusikaupunki

18.04.2013

Crusell-viikko on puupuhaltimille omistettu festivaali, jonka ohjelmasta niin vanhan kuin uuden musiikin ystävät löytävät omansa. Kamari- ja orkesterikonserttien ohella tarjolla on myös jazzia, kansanmusiikkia ja musiikkia lapsille sekä mestarikursseja huippumuusikoiden johdolla.

Oulun juhlaviikot

18.04.2013

Koko elokuu täynnä tapahtumia, musiikkia, kirjallisuutta, elokuvaa – kaikenlaista kulttuuria! Oulun juhlaviikot on yhdeksän itsenäisen festivaalin kokonaisuus, joka tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ja paikallista henkeä, näyttämöinään konserttisalit, ravintolat ja kahvilat, kirkot ja seurakuntakodit, kirjastot, puistot, aukiot ja kadut Oulussa ja lähikunnissa.

Musiikkijuhla Sommelo, Kainuu/Vienan Karjala

18.04.2013

Sommelo on Kainuussa ja Vienan Karjalassa järjestetttävä musiikkijuhla, jossa runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Tapahtumaan sisältyy konserttien lisäksi kursseja, seminaareja, taidenäyttelyitä ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Iitin musiikkijuhlat

18.04.2013

Iitin musiikkijuhlat keskittyy kamarimusiikkiin. Keskeisenä tapahtumapaikkana on Iitin kirkonkylän yli 300-vuotias puinen ristikirkko. Juhlat huipentuvat pianonkantoon Hiidenvuoren näköalapaikalle ja keskiyön konserttiin. Festivaalin taiteellinen johtaja on sen perustamisesta alkaen ollut pianisti Laura Mikkola.

  • Yhteistyössä: