Etusivu » Kaikki festivaalit » » Baltic Jazz, Taalintehdas

Baltic Jazz, Taalintehdas
09.07.2021 - 11.07.2021

Tietoa festivaalista

Baltic Jazz on vuonna 1987 perustettu svengaava musiikkifestivaali, joka järjestetään joka vuosi heinäkuun ensimmäisen viikonlopun aikana, kun kesä on kauneimmillaan. Vuosien saatossa kasvanut Baltic Jazz on onnistunut säilyttämään alkuperäisen lämminhenkisyytensä ja ylistetyn tunnelmansa. Festivaali tarjoaa tasapainoisen sekoituksen klassista jazzia, bluesia sekä rockia Taalintehtaan ainutlaatuisessa ruukkiympäristössä. Baltic Jazz on osa Archipelago Sea Jazz-festivaalisarjaa.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Ohjelmaa lapsille Seminaareja, luentoja Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.balticjazz.fi
www.archipelagoseajazz.fi
Sähköposti baltic.jazz@kimitoon.fi
Festivaaliosoite Taalintehdas Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 0790 340
Toimisto Masuunitie 5, FI-25900 Taalintehdas

Festivaali kartalla

Baltic Jazz Festival – svengaavaa saaristolaisjazzia ainutlaatuisessa ruukkimiljöössä!

Baltic Jazz on vuonna 1987 perustettu svengaava musiikkifestivaali, joka järjestetään joka vuosi heinäkuun ensimmäisen viikonlopun aikana kun kesä on kauneimmillaan. Vuosien saatossa kasvanut Baltic Jazz on onnistunut säilyttämään alkuperäisen lämminhenkisyytensä ja ylistetyn tunnelmansa. Festivaali tarjoaa tasapainoisen sekoituksen klassista jazzia, bluesia sekä rockia Taalintehtaan ainutlaatuisessa ruukkiympäristössä.

Vuosittainen Baltic Jazz festivaali on viihtyisä ja viihteellinen tapahtuma Turun saaristossa. Baltic Jazz on festivaali, jossa keskitytään klassisen jazzin eri tyylisuuntiin sekä Itämeren alueen muusikoihin. Suurin osa festivaalitaiteilijoista tulevat Suomesta, Ruotsista, Baltian maista ja Venäjältä.

Baltic Jazz on kuuluisien, kansainvälisesti huipulla olevien artistien sekä paikallisten kykyjen tapaaminen, mutta myös veneilijäkansan, mökkiläisten, kesälomanviettäjien ja paikallisten asukkaiden kokoontuminen yhteen. Laaja konserttivalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin, niin isoille kuin pienemmillekin!

Toivotamme teidät tervetulleiksi ottamaan osaa Baltic Jazz festivaaliin ja sen monipuoliseen, iloisen ja melodisen jazzin tarjontaan meren äärellä.

Jaa tapahtuma

Baltic Jazz: Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan lipunmyynti alkaa!

04.11.2020

Archipelago Sea Jazz on uusi kansainvälisesti houkutteleva festivaalisarja, joka rakentuu saaristomme ainutlaatuisen vetovoiman ja laadukkaan jazzmusiikin ympärille. Viime kesän peruutukset eivät ole järjestäjiä lannistaneet, ja ensi vuoden lipunmyynti käynnistetään nyt toiveikkain mielin. Keskiviikkona 4.11. lipunmyynnin avausta juhlistetaan striimikonsertilla Facebook Livessä. Archipelago Sea Jazz -tapahtumien yhteydessä on mahdollisuus tukea Itämeren suojelua.

Archipelago Sea Jazzin aloitus on siirtynyt koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin. Ensi kesää odotetaan luottavaisin mielin Turussa, Kemiönsaarella, Korppoossa ja Maarianhaminassa, kun festivaalisarjan lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 4.11. Tiketissä. Festivaalit toteutetaan pitkälti kesälle 2020 suunnitellulla ohjelmalla.

Archipelago Sea Jazz yhdistää vanhat tutut Baltic Jazz ja Korpo Sea Jazz -festivaalit sekä uudet Turku Sea Jazz ja Åland Sea Jazz -tapahtumat yhteisen Archipelago Sea Jazz -otsikon alle. Festivaalisarja tarjoaa kesän 2021 aikana korkean tason jazztapahtumia Saaristomeren alueella usean viikon ajan. Neljän kunnan yhteistyönä toteutettava kulttuuritoiminta synnyttää ympärilleen elinvoimaa ja edistää myös kansainvälistä matkailua.

Festivaalisarjan käynnistää Baltic Jazz 9.–11. heinäkuuta Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä Kemiönsaarella. Viihtyisä koko perheen tapahtuma tarjoaa ensi vuonna kieltolain ajan tunnelmaa ja lavoilla esiintyvät muun muassa kansainväliset Hot Sugar Band, Stockholm Stompers, Estonian Dixieland Band sekä kotimaiset huippunimet kuten Jukka PerkoAntti Sarpila ja Seppo Hovi.

Korpo Sea Jazz jatkaa sarjaa 21.–25. heinäkuuta. Rohkean, modernin ja paikoin kokeellisenkin festivaalin ohjelma koostuu ajankohtaisista kotimaisen jazzin laatunimistä, kuten Kaisa MäensivuOlli Hirvonen ja Kasperi Sarikoski. Tunnelmaltaan intiimin saaristofestivaalin taiteellisena johtajana jatkaa jazzlaulaja Kadi Vija.

Turku Sea Jazz 30.–31.7. on nelikon uusi ja urbaanimpi festivaali Ruissalon Telakan historiallisessa miljöössä. Ensimmäisiä julkaistuja esiintyjiä ovat kotimaiset huiput Timo Lassy & Teppo MäkynenVerneri Pohjola Quartet sekä maailmanmusiikin mestariyhtye Helsinki-Cotonou Ensemble.

Festivaalisarjan 6.–7. elokuuta päättävä Åland Sea Jazz on skandinaavisen laadukas tapahtuma historiallisessa, edelleen toiminnassa olevassa Maarianhaminan Merikorttelissa. Uniikin boutique-festivaalin ensimmäiset artistikiinnitykset ovat Anni Elif sekä Manuel Dunkel Standards Trio.

Itämeren suojelu on vahvasti Archipelago Sea Jazzin arvojen keskiössä. Festivaalisarja haluaa edistää kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Archipelago Sea Jazzin ympäristökumppanina toimivan John Nurmisen Säätiön Itämeri-työtä voi tukea tekemällä vapaaehtoisen lahjoituksen konserttilippujen oston yhteydessä Tiketissä.  Lahjoittaminen tapahtuu ostoskorissa valitsemalla sopiva lahjoitussumma. Lahjoitusten turvin John Nurmisen Säätiö tekee konkreettista työtä Itämeren suojelemiseksi. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä.

Archipelago Sea Jazzin lipunmyynnin aloitusta juhlistetaan pianisti Jussi Fredrikssonin striimikonsertilla Facebook Livessä 4.11. klo 19. Turun Forum Korttelista livenä striimattavassa konsertissa kuullaan Fredrikssonin tuoreita saariston sävyistä inspiroituneita sävellyksiä. Konserttia voi seurata osoitteessa facebook.com/archipelagoseajazz/live. Archipelago Sea Jazz haluaa kannustaa myös striimikatsojia tekemään lahjoituksen Itämeren hyväksi osoitteessa tiketti.fi/johnnurmisensaatio.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: