Etusivu » Kaikki festivaalit » » Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna

Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna
12.01.2018 - 13.01.2018Tietoa festivaalista

Folklandia-risteily tarjoilee jäätävän kuumaa folkkia uteliaasti kokeillen, traditiosta ammentaen ja perinnettä kunnioittaen. Kansanmusiikin ja -tanssin suurin folkloren talvitapahtuma aloittaa festivaalivuoden 12.-13.01.2018. Silloin juhlitaan 23 vuotiasta Folklandiaa teemalla ”Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet”. Risteilyn taustajärjestäjinä toimivat alan tärkeimmät kotimaiset järjestöt, tapahtumat ja oppilaitokset.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Kansanperinne Kansantanssi Kursseja Perinteinen kansanmusiikki Seminaareja, luentoja Työpajoja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.sottiisi.net
Sähköposti info@sottiisi.net
Festivaaliosoite Helsinki-Tallinna Katso kohde kartalla
Puhelin +358 3 212 2147
Toimisto Satakunnankatu 13, FI-33100 Tampere

Festivaali kartalla

Folklandia-risteily on kansanmusiikki ja -tanssiväen talvifestivaali, jonka taustajärjestäjinä ovat kaikki alan tärkeimmät kotimaiset järjestöt, tapahtumat ja oppilaitokset.

Festivaalivuoden avaavaa tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1996 lähtien. Tapahtumaan osallistuu noin 900 esiintyjää ja yli 90 erilaista kokoonpanoa useista Euroopan maista.

Jaa tapahtuma

Folklandia kaikilla mausteilla!

15.11.2017

Folklandia lupaa jälleen hileisen kuumaa folkhuumaa uteliaasti kokeillen, traditiosta ammentaen ja perinnettä kunnioittaen. Kansanmusiikin ja kansantanssin suurin folkloren talvitapahtuma avaa festivaalivuoden 12.–13.01.2018 Tallink Siljan M/S Silja Europalla. Risteilylle osallistuu 120 esiintyjäkokoonpanoa kansanmusiikin ja kansantanssin huippunimiä ympäri Suomen ja eri puolilta maailmaa.
Tammikuussa juhlitaan 23. vuotiasta Folklandiaa teemalla ”Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet”. Folklandia-risteilyllä vuoden teema näkyy musiikissa, tanssissa, peleissä ja leikeissä, joihin kaikki voivat osallistua. Keskiyöllä tanssitaan Huutokatrillia ja keskipäivällä kisataan tradition mukaisesti Tikkuristin Suomen mestaruudesta ja Folklandia Gaalassa jaetaan tunnustuksia alan ansioituneille tekijöille.

Musiikkia myyttien maailmasta
Folklandia-risteilylle saadaan kansainvälisiä vieraita viidestä maasta. Yksi kiinnostavimmista on tanskalainen skandinaavista nykyfolkkia, soittava palkittu Trolska Polska, jonka musiikissa piilottelevat peikot, jättiläiset ja tontut. Yhtyeen musiikki kumpuaa pohjoismaisten legendojen, kansanperinteen ja myyttien maailmasta. Tuloksena on leikkisää ja iloista kansanmusiikkia, jossa soi vehreä sammal ja perinne. Laivalla nähdään myös monikansallinen Ddioba yhtye, jonka jäsenet ovat Brasiliasta, Senegalista, Mosambikista ja Suomesta. Heidän musiikissaan kuuluu vaikutteita mm. Senegalin mbalaxista ja brasilialaisista ja kuubalaisista rytmeistä.

Sadan vuoden rakkaustarina
Folklandia on myös tanssin mekka. Tanssiryhmiä saapuu ympäri Suomen. Yksi ryhmistä on joensuulainen Motora. Tero Sarkkisen käsikirjoittama ja ohjaama ”Sadan vuoden rakkaustarina” vie aikamatkalle itsenäistyvään Suomeen. Tanssiteatteriesitys kuljettaa Ainoa ja Akselia vuodesta 1917 tähän päivään. Käsikirjoituksen kipinänä on ollut tarina Bosnian sodasta ja Sarajevon traagisista rakastavaista. Teoksen sävellys on Jussi-Pekka Piiraisen käsialaa ja koreografiasta ovat vastanneet Tiina Lindblad, Eveliina Pilke ja Mitja Pilke.

Karjalan kuoppaiset tiet
Kotimaisista musiikkivieraista kuullaan muun muassa vastikään Etnogaalassa Vuoden artistiksi valitun Anne-Mari Kivimäen luotsaamaa Suistamon Sähköä, joka tanssittaa kuulijansa transsiin. Yhtye soittaa uutta karjalaista tanssimusiikkia työkaluinaan koneet, venäläinen leikkihaitari, lauluvoima ja rap. Laulujen inspiraationa toimivat Karjalan kuoppaiset tiet, jauhavat myllyt sekä rahisevat arkistonauhat.

Kalevauva.fi
Folklandialla ovat mukana myös Etnogaalassa Vuoden ilmiöksi ehdokkaina olleet Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen trubaduuriyhtye Kalevauva.fi, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta, internetin suositulta keskustelupalstalta eli vauva.fi-foorumilta ja sävelletty tunnelman mukaiseksi. Yhtyeen jäseniä on kutsuttu ”nykyajan Lönnroteiksi” ja heidän keräämiään tekstejä on päätynyt myös äidinkielen oppikirjaan.

Riisuttua kansanperinnettä A´la Hunks
Suurimmalla osalla risteily-yleisöä on käsitys mitä ovat Hunksit: Maskuliinista menoa, treenattuja miesvartaloita, Show-alan ammattilaisia. Mutta miten käy miehiltä Folk? Se nähdään Folklandialla Rahvaanmusiikin kerhon tanssiklubien avajaisesityksessä. Koreografia on Jouni Prittisen. Hunkseista mukana ovat Jucci, Matias, Riku, Antti ja Ville.

Eikä tässä tietenkään ole vielä läheskään kaikki: Katso koko ohjelma www.folklandia.fi

 

TERVETULOA!

12.01.-13.01.2018 Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna

13.06.-17.06.2018 Pispalan Sottiisi, Tampere

Folklandia 2018 myynti alkoi 16.1.2017

17.01.2017

Kansanmusiikin ja kansantanssin suurtapahtumalla Folklandialla oli ilo avata Suomen 100-juhlavuoden festivaalikausi viikonloppuna M/S Silja Europalla. Ohjelmabufeessa pistettiin parasta pöytään. Keskiyöllä tanssittiin Huutokatrillia ja keskipäivällä kisattiin Tikkuristin Suomenmestaruudesta, jonka tänä vuonna voitti Patrik Meling Porvoosta.
Ensi vuoden Folklandia 12.-13.1.2018 tuli myyntiin tänään 16.1.
Ota yhteyttä Ikaalisten Matkatoimistoon folklandia@ikaalistenmatkatoimisto.fi tai puh. 03-45 800 (pvm/mpm). Kannattaa olla nopea, sillä paikat menevät pikavauhtia! www.ikaalistenmatkatoimisto.fi

Folklandia Pähkinänkuoressa

Folklandia-risteily 22. kerta, M/S Silja Europa, Helsinki – Tallinna

Kansanmusiikin ja kansantanssin suurtapahtuma

2800 osalistujaa

90 tuntia ohjelmaa

135 esiintyjäryhmää, seitsemästä eri maasta

1038 esiintyjää, 10 esiintymispaikkaa

100 työntekijää ja talkoolaista

46 Taustajärjestäjää

Etkot Musiikkitalon klubi, Helsinki 12.1.

FolkForum, Huutokonttori, Helsinki 13.1.

Folklandia Jatkot, Ravintola Kaisanimei, Helsinki 14.1.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 14

2 / 14

3 / 14

4 / 14

5 / 14

6 / 14

7 / 14

8 / 14

9 / 14

10 / 14

11 / 14

12 / 14

13 / 14

14 / 14
  • Yhteistyössä: