Etusivu » Kaikki festivaalit » » Haapavesi Folk Music Festival

Haapavesi Folk Music Festival
28.06.2018 - 30.06.2018

Tietoa festivaalista

Bluegrass, polska, fado, irlantilainen kansanmusiikki, jazz ja monet muut tyylilajit ovat viime vuosina raikuneet Haapaveden kesäyössä. Tunteikkaat ja korkeatasoiset kirkkokonsertit lumoavat kuulijansa. 2018 festivaali juhlii 30-vuotista taivaltaan uuden kansanmusiikin ja eri musiikkityylien esille tuojana. 32. folk-kurssi on kansainvälisen tapahtuman ydin.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kansanperinne Kansantanssi Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.haapavesifolk.com
Sähköposti folk@haapavesifolk.com
Festivaaliosoite Haapavesi Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 3339 333
Toimisto Teknotalo 1 B, FI-86600 Haapavesi

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Haapavesi Folkilla tulossa näyttävät 30-vuotisjuhlat

21.06.2018

Ensi torstaina alkava 30. Haapavesi Folk Music Festival tarjoaa yleisölle genrerajoja ylittäviä musiikkielämyksiä, kansanmusiikin huippunimiä sekä kotimaisia tähtiartisteja. Festivaalia vietetään 28.-30.6. ja maanantaina 25.6. pyörähtävät tuttuun tapaan käyntiin 32. Folk-kurssit.

– Kansanmusiikin fuusioituminen eri musiikinlajeihin on itseäni kiinnostava ilmiö, jota halusin tuoda erityisesti esiin tämän vuoden ohjelmassa, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Teija Niku.

– Pelimanniote yhdistyy sulavasti niin jazziin, rokkiin kuin räppiinkin ja klassinen laulu rahvaan jouhikon sointiin. Tällaiset musiikilliset kohtaamiset kutkuttelevat kuulijan korvaa aivan eri tavalla kuin yhden genren sisällä pitäytyvät esitykset.

Kotimaisista tähtiartisteista festivaalilla kuullaan torstai-iltana Scandinavian Music Groupia, perjantaina päälavan valtaavat Erja Lyytinen sekä Paleface & Laitakaupungin orkesteri ja lauantaina kaikkien aikojen tangokuningattareksikin tituleerattu Arja Koriseva kokkolalaisen Guardia Nueva -orkesterin solistina. Maailmaa kiertävä, rock-klassikoita bluegrass-otteella uudistava Steve ’n’ Seagulls saapuu myös Haapavedelle lauantai-iltana. Amerikkalainen, irlantilainen ja pohjoismainen kansanmusiikki ovat tuttuun tapaan esillä, ja lisäksi tänä vuonna artisteja tulee Brasiliasta, Unkarista ja Virosta. Haapaveden kamariorkesteri vierailijoineen esittäytyy jälleen perjantaina ja lapsille tarjoillaan lauantai-iltapäivänä juhlavat Folk-synttärit, pääesiintyjänä Orffit. Sisarukset Soila, Petteri ja Jyri Sariola ovat valmistaneet Folkeille isoisänsä, Haapavedellä syntyneen Martti Pokelan musiikkiin pohjautuvan teoksen, joka saa historiaa henkivät puitteet vanhan meijerin tiloissa Kulttuurikeskus Kirnussa.

– Uskaltaisin väittää, että meillä on yksi Suomen festivaalikesän monipuolisimmista ohjelmistoista, josta löytyy jokaiselle jotakin mieleistä kuultavaa ja uusia suosikkeja, jos vain on avoimin mielin ja korvin liikkeellä, Teija Niku summaa Folkin juhlavuoden ohjelmaa.

Tänä vuonna tapahtuma tekee yhteistyötä Haapaveden Yrittäjät ry:n kanssa. Yrittäjät järjestävät viikolla kaksipäiväiset Folk-markkinat, jotka myös tuovat Haapavedelle väkeä lähialueelta. Festivaali puolestaan jalkautuu kaupungin kauppaliikkeisiin ja markkinoille musiikin ja festivaalisomistuksen myötä.

Festivaalin historia on myös viimein saatu koottua yksien kansien väliin, festivaalin teossa alusta lähtien mukana olleen, haapavetissyntyisen toimittaja Sauli Heikkilän toimesta. Folkit! – Haapavesi Folk Music Festivalin juhlakirja julkaistaan torstaina 28.6.

festivaalisalissa. Kirja käy läpi Folkkien historian vuosi vuodelta, ja mukana on paljon valokuvamateriaalia sekä niin festivaalivieraiden kuin olennaisesti festivaaliin liittyvien henkilöidenkin muistoja ja haastatteluja. Festivaalialueen valokuvanäyttely tarjoaa myös mahdollisuuden palata Folkkien menneisiin vuosiin.

www.haapavesifolk.com

www.facebook.com/haapavesifolk

www.youtube.com/haapavesifolk

  1. Haapavesi Folk Music Festival 28.-30.6.2018

Haapavesi Folk Music Festival juhlii kesällä komeasti kolmekymppisiään

29.01.2018

Haapavesi Folk Music Festivaalilla kesäkuun lopussa 28.-30.6.2018 juhlitaan festivaalin kolmekymppisiä tarjoten yleisölle kolme päivää musiikin riemua, ainutlaatuisia elämyksiä ja laatuaikaa vanhojen ja uusien ystävien kanssa.

Kotimaisen kansanmusiikin kärkikastia edustavat mm. Frigg, Jaakko Laitinen & Väärä raha ja Juurakko. Juhlafestivaalin ohjelmassa kuullaan monia genrerajoja ylittäviä esityksiä. Jarkko Martikainen käy hittiensä kimppuun yhdessä kansanmusiikkitrio Haaga Folk Machinen kanssa, jazz-laulaja Emma Salokosken duo-kumppanina kuullaan haitaristi Johanna Juholaa ja Paleface Laitakaupungin orkesterin kera näyttää kuinka kansanmusiikki ja rap sopivat yhteen. Aivan ensimmäisestä 1989 festivaalista muistuttaa legendaarinen JPP, joka esiintyy tällä kertaa yhdessä jazz-vibrafonisti Panu Savolaisen kanssa.

Pop-rock-folkyhtye Scandinavian Music Group tähdittää festivaalin torstai-iltaa. Tähdet tähdet- ohjelmassa ihastuttanut, Euroopan paras blueskitaristi 2017 Erja Lyytinen tuo ohjelmaan säväyksen afroamerikkalaista musiikkia ja metalliyhtye Mokoma esiintyy suurta suosiota saavuttaneella akustisella setillään. Keski-Pohjanmaan ylpeys Guardia Nueva –orkesteri saa solistikseen sädehtivän Arja Korisevan. Sisarukset Soila, Petteri ja Jyri Sariola valmistavat Folkeille tilaustyönä isoisänsä, Haapavedellä syntyneen Martti Pokelan musiikkiin pohjautuvan teoksen. Lastenpäivänä kuullaan legendaarisia Orffeja ja perjantain kirkkokonsertissa Haapaveden kamariorkesteria. Mielenkiintoinen uusi artisti on Ritva Nero-yhtye, jonka kokoonpanosta löytyy kansanmusiikin ammattilaisia. Yhtye luonnehtii musiikkityyliään termillä ”groovy partyfolkmetal”.

Festivaalin ulkomainen esiintyjäkaarti koostuu huippuartisteista, jotka hollantilaista ukulelevirtuoosia Ukulelezazaa lukuun ottamatta kaikki nähdään Folkeilla ensimmäistä kertaa. Tanskan nykykansanmusiikin kärkinimi Basco saapuu keikalle solistinaan laulaja Jullie Hjetland. Unkarin kansanmusiikkilaulajien kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Agnés Herczku esiintyy yhdessä bulgarialaissyntyisen multi-instrumentalisti Nikola Parovin kanssa. Useaan kertaan kotimaassan Irlannissa palkittu, legendaarisen Riverdancen solistinakin vuosia toiminut viulisti-laulaja-concertinansoittaja Niamh Ní Charra esiintyy trionsa kanssa, ja jouhikko-lauluduo Puuluup Virosta leikittelee luuppaustekniikalla. Perinteiseen tapaan vieraita saapuu myös Atlantin toiselta puolen, tällä kertaa juurimusiikkia raikkaasti uudistava Red Tail Ring sekä kansainvälinen, brasilialaisen Hermeto Pascoalin jalanjäljissä kulkeva jazzyhtye Mariana Zwarg Sexteto Universal.

Viime kesänä lanseerattu ja yleisöltä suurta kiitosta kerännyt metallityöhallin Verstas-lava jatkaa intiimien soolo- ja duo-konserttien estradina. Tuore Finlandia-voittaja Juha Hurme luotsaa jälleen suositun Älykkään kirjallisen huumorin peruskurssin, jonka aiheena on tänä vuonna Minna Canth.

Haapavesi Folkin 32. kesäkurssi luottaa samoihin asioihin kuin itse festivaalikin: kansainvälisyyteen, korkeaan tasoon ja monipuolisuuteen. Ilman kurssia ei olisi festivaalia ja myös toisin päin. Monet tapahtuman esiintyjistä opettavat kurssilla, ulkomaalaisista lähes kaikki. Tulevan kesän kurssi on 104. Folk-kurssi, kun lasketaan yhteen Haapavedellä ympäri vuoden pidettävät kurssit aina vuodesta 1987.

Haapaveden opistolla järjestettävillä kursseilla on 27 opettajaa kuudesta eri maasta. Perinteisten soitin-ja laulukurssien rinnalla ovat erilliskurssit, kuten tanssikurssit mukaan lukien paritanssit, Laulunkieli -kurssi ja lastenkurssi. Tyylien kirjo on laaja; vanhaa musiikkia, irkkua, Transylvanian lauluja, tanskalaista polkkaa, Bulgarian perinnesävelmiä ja Amerikan tyylejä. Kurssilaisia odotetaan taas yli 200. Soittimista suosituimpia ovat kielisoittimet ja viulu. Lapset ja perheet ovat erityishuolinnassa ja ohjattua toimintaa koko perheelle on koko viikoksi.

www.haapavesifolk.com

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 16

2 / 16

3 / 16

4 / 16

5 / 16

6 / 16

7 / 16

8 / 16

9 / 16

10 / 16

11 / 16

12 / 16

13 / 16

14 / 16

15 / 16

16 / 16
  • Yhteistyössä: