Etusivu » Kaikki festivaalit » » Haapavesi Folk Music Festival

Haapavesi Folk Music Festival
01.07.2021 - 03.07.2021

Tietoa festivaalista

Haapavesi Folk Music Festival on ihastuttanut ja hämmästyttänyt yleisöään monipuolisella musiikillaan yli 30 vuoden ajan. Kansanmusiikin lisäksi etno, bluegrass, fado, irlantilainen kansanmusiikki, jazz ja monet muut tyylilajit soivat Haapaveden kesäyössä. Tunteikkaat ja korkeatasoiset kirkkokonsertit lumoavat kuulijansa. Ennen festivaalia järjestettävä 34. Folkkurssi on kansainvälisen tapahtuman ydin.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kansanperinne Kansantanssi Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.haapavesifolk.com
Sähköposti folk@haapavesifolk.com
Festivaaliosoite Haapavesi Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 3339 333
Toimisto Teknotalo 1 B, FI-86600 Haapavesi

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Haapavesi Folk palkitsi ansioituneen puheenjohtajansa Tero Palon

22.06.2020

Haapavesi Folk ry:n hallitus on luovuttanut tunnustuspalkintonsa, Pasitoopin, yhdistyksen puheenjohtajalle Tero Palolle.  Haapavesi Folk ry jakaa Pasitoopi-tunnustuksen vuosittain yhdelle tai useammalle henkilölle tai yhteisölle haapavetisen musiikkityön eteen tehdystä pitkäjänteisestä työstä tai tiiviistä yhteistyöstä festivaalin kanssa.

Pasitoopi on jaettu vuodesta 1999 alkaen.

Tero Palo on ollut mukana Haapavesi Folk Music Festivalin järjestelyissä jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Omien sanojensa mukaan hän on tehnyt Folkeilla kaikkea muuta paitsi soittanut tai laulanut. –Folkeilla mukana olo on ollut mielenkiintoista ja palkitsevaa, Palo sanoo. – Mukana on niin hyvä porukka, että tätä jaksaa jatkaa vuosi toisensa jälkeen.  Voi sanoa, että ”Folk-henki” niin järjestäjien, artistien kuin yleisönkin kesken on festivaalin kantava voima.

Palo on ahertanut tapahtuman talkoolaisena yli 20 vuotta. Haapavesi Folk ry:n puheenjohtajana hän on toiminut 1998-2000 sekä 2015 vuodesta lähtien edelleen ja toiminnanjohtajana 2001-2002. Vuosikymmenten pitkäjänteinen toiminta johti nyt palkitsemiseen. Tunnustus tuli Palolle silti yllätyksenä, varsinkin kun tänä kesänä ei pandemiarajoitusten takia voitu järjestää festivaaliakaan.

-Tunnustuksen saaja ehdittiin päättää jo ennen pandemiatilannetta, kertoo toiminnanjohtaja Pirjo Karjalainen. – Mietinnässä oli siirtää Pasitoopin jako ensi kesän festivaalille, mutta päätettiin sittenkin luovuttaa palkinto nyt hallituksen kokouksessa. Yhdistyshän kuitenkin toimii ympärivuotisesti ja näin saatiin järjestettyä luovutustilaisuus Terolle täytenä yllätyksenä – festivaalien aikana tämä tuskin olisi onnistunutkaan!

Haapavesi Folk ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka päätapahtuma on vuosittain järjestettävä kansainvälinen Haapavesi Folk Music Festival. Festivaali järjestetään 1.-3.7.2021 jo 32.kerran. Sitä edeltää 34. kertaa järjestettävä Folk-kurssi, joka liittyy olennaisesti festivaaliin.

www.facebook.com/haapavesifolk

www.haapavesifolk.com

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran 2021

09.04.2020

Ensi kesän Haapavesi Folk Music Festival on päätetty peruuttaa vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Aluehallintoviraston mukaan arviot koronavirusepidemian pahimmasta vaiheesta Pohjois-Suomessa ovat siirtyneet juhannuksen aikaan. Tämän hetkisten rajoitustoimien ja tietojen perusteella epidemia jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa pitkälle syksyyn. Tällä perusteella festivaalia järjestävä yhdistys Haapavesi Folk ry on todennut, ettei festivaalin järjestäminen tulevana kesänä ole turvallista yleisölle, artisteille, vapaaehtoisille ja muille yhteistyökumppaneille ja on päättänyt peruuttaa tapahtuman.

”Haapavesi Folk haluaa toimia vastuullisena tapahtumajärjestäjänä.

Tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista, on liian paljon riskejä tapahtuman toteuttamiselle”, toteaa Haapavesi Folk ry:n puheenjohtaja Tero Palo. ”Toimintamme suuntautuu nyt vuoden 2021 festivaalin suunnitteluun sekä mahdollisesti pienempien tapahtumien järjestämiseen syksyllä, mikäli pandemiatilanne on siihen mennessä rauhoittunut. Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneille vaikean tilanteen edessä.”

Haapavesi Folk Music Festival on Suomen merkittävimpiä kansanmusiikkitapahtumia, jota on järjestetty vuosittain yhtäjaksoisesti vuodesta 1989. Seuraava festivaali on suunniteltu järjestettäväksi 1.-3.7.2021.

Festivaalille 2020 ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 festivaalille. Lipuista on myös mahdollista saada maksetut rahat takaisin lukuun ottamatta toimitus- ja käsittelykuluja seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Tiketiltä ostetut liput palautetaan 30.6. mennessä tiketti.fi-verkkosivulta löytyvällä lomakkeella www.tiketti.fi/palautalippuja. Liput voi myös postittaa yhdessä IBAN-tilinumeron ja yhteystietojen kanssa osoitteella: Tiketti Oy, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki.

Kahvila Häggmanilta ostetut liput voi postittaa 30.6. mennessä Haapavesi Folk ry:n toimistoon yhteystietojen ja iban-tilinumeron kanssa osoitteella: Haapavesi Folk ry, Teknotalo 1 B, 86600 Haapavesi.

Lipputoimistosta tullaan ottamaan yhteyttä Lipputoimiston tai Ticketmasterin kautta lipun ostaneisiin.

www.haapavesifolk.com

www.facebook.com/haapavesifolk

www.youtube.com/haapavesifolk

32. Haapavesi Folk Music Festival 1.-3.7.2021

 

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 17

2 / 17

3 / 17

4 / 17

5 / 17

6 / 17

7 / 17

8 / 17

9 / 17

10 / 17

11 / 17

12 / 17

13 / 17

14 / 17

15 / 17

16 / 17

17 / 17
  • Yhteistyössä: