Etusivu » Kaikki festivaalit » » Haapavesi Folk Music Festival

Haapavesi Folk Music Festival
27.06.2019 - 29.06.2019

Tietoa festivaalista

Haapavesi Folk Music Festival on ihastuttanut ja hämmästyttänyt yleisöään monipuolisella musiikillaan jo 30 vuoden ajan. Kansanmusiikin lisäksi etno, bluegrass, fado, irlantilainen kansanmusiikki, jazz ja monet muut tyylilajit soivat Haapaveden kesäyössä. Tunteikkaat ja korkeatasoiset kirkkokonsertit lumoavat kuulijansa. Ennen festivaalia järjestettävä 33. Folkkurssi on kansainvälisen tapahtuman ydin.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kansanperinne Kansantanssi Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.haapavesifolk.com
Sähköposti folk@haapavesifolk.com
Festivaaliosoite Haapavesi Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 3339 333
Toimisto Teknotalo 1 B, FI-86600 Haapavesi

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Haapavesi Folk Music Festivalilla haitarit, idän eksotiikka ja nostalgiset rock-klassikot sulassa sovussa

17.06.2019

Viime kesänä 30-vuotista taivaltaan näyttävästi juhlistanut Haapavesi Folk Music Festival lähtee uudelle vuosikymmenelleen laajasti eri musiikkikulttuureja esittelevällä ohjelmistolla. Soittimista esille nousee erityisesti haitari. Kansanmusiikin ohella festivaalilla kuullaan tuttuun tapaan kotimaisia populaarimusiikin tähtiartisteja ja mukana on myös pitkään festivaalille toivottu folkmetallin kärkinimi.

– Haitarin päätyminen festivaalin teemaksi kävi puolittain vahingossa, kun soitin alkoi vilahdella siellä täällä ohjelmistossa, mutta minkäs sille mahtaa, jos se sujahtaa luontevasti niin folkmetalliin ja rokkiin kuin kansanmusiikkiinkin ja jopa joogatunnin taustalle! Kertoo toista vuotta festivaalin taiteellisena johtajana toimiva Teija Niku – haitaritaiteilija itsekin.

Festivaalin haitariteeman huippuja edustavat mm. musiikin valtionpalkinnon vuonna 2018 saanut Maria Kalaniemi, vastikään uuden levyn julkaissut Antti Paalanen ja rajantakaisesta Karjalasta inspiroitunutta etno-teknoa esittävä Suistamon Sähkö. Muita kotimaisia kansanmusiikin kärkinimiä ovat esim. Kardemimmit ja maailman pohjoisin flamencolaulaja Anna Murtola. Idän eksotiikkaa festivaalille tuovat irakilais-ruotsalainen Tarabband, Bosnia-Hertzegovinan Billie Holidayksikin tituleerattu ja ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä Amira Medunjanin sekä intialaisviulisti Jyotsna Srikanth. Ensimmäisen Suomen visiittinsä tekee myös Yhdysvalloissa huippusuositun, vuoden 2015 folk-albumin Grammyn voittaneen Old Crow Medicine Show:n multi-instrumentalisti Chance McCoy, joka esiintyy festivaalilla soolona. Viron itsenäisyyden juhlavuotta jatketaan vielä hetki Haapavedellä, kun festivaalille saapuu karismaattinen laulaja-lauluntekijä Mari Kalkun ja jouhikkoperinnettä rohkeasti uudistava Puuluup. Pohjoismaista kansanmusiikkia edustavat norjalaisviulisti Jo Einar Jansen sekä ruotsalaisvirolainen Fränder.

Populaarimman musiikin ystäviä hemmotellaan tänä vuonna todellisilla 80-90-lukujen legendoilla, kun lavalle nousevat torstaina Kolmas Nainen ja lauantaina Miljoonasade kansanmusiikkihenkisellä setillään.

Perjantaina Jesse Kaikuranta & Tallari tulkitsevat kansanlauluklassikoita, Sami Saari heittäytyy gypsy jazzin tunnelmiin Django Collective Helsingin solistina ja pääasiassa ulkomailla kiertävä folkmetallin huippunimi Korpiklaani saapuu vihdoin myös Haapavedelle.

Lauantain alkuillassa Haapaveden kirkossa kuullaan tunnelmallinen Johanna & Mikko Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan konsertti ja päälavalla esiintyy myös kesän jälkeen keikkatauolle jäävä, musiikin genrerajojen välillä luontevasti puikkelehtiva laulaja-lauluntekijä Yona yhtyeineen.

Festivaalin odotetuimpiin tapahtumiin kuuluvaa Lastenpäivää vietetään jälleen lauantai-iltapäivänä. Päivän pääesiintyjänä on suosittu Mimmit-duo ja teemana eläimet. Pehmolemmikkinäyttelyyn voi yleisökin osallistua tuomalla oman pehmolelun näytille. Tämän kesän uutuutena on Lastenpäivään saatavana myös 4 hengen perhelippu (35€/45€).

Haapaveden kamariorkesterin kirkkokonsertti on tutulla paikallaan perjantain alkuillassa ja Kulttuurikeskus Kirnussa haapavetislähtöisen, Taideyliopiston Teatterikoulusta tänä keväänä maisteriksi valmistuneen, näyttelijä Juho Uusitalon teos ”Full Pull Woyzeck – fantastinen traktorisatu miehistä” johdattaa torstai- ja perjantai-iltoina yleisön pohtimaan toksisen maskuliinisuuden kulttuuria. Festivaalin kuvataiteilija on kalajokinen keraamikko ja kuvataiteilija Else Takkunen.

Haapavesi Folkin 33. kesäkurssi luottaa samoihin asioihin kuin itse

festivaalikin: kansainvälisyyteen, korkeaan tasoon ja monipuolisuuteen.

Ilman kurssia ei olisi festivaalia ja myös toisin päin. Tulevan kesän kurssi on 111. Folk-kurssi, kun lasketaan yhteen Haapavedellä ympäri vuoden pidettävät kurssit aina vuodesta 1987.

Haapaveden opistolla järjestettävillä kursseilla on 28 opettajaa kuudesta eri maasta. Perinteisten soitin- ja laulukurssien rinnalla ovat erilliskurssit, kuten tanssi-, Laulunkieli- ja lastenkurssit. Tyylien kirjo on laaja; vanhaa musiikkia, klezmeriä, Brasilian rytmejä, norjalaista kansanmusiikkia, balkanilaisia lauluja ja Amerikan tyylejä.

Kurssilaisia odotetaan taas yli 200. Soittimista suosituimpia ovat kielisoittimet ja viulu. Lapset ja perheet ovat erityishuolinnassa ja ohjattua toimintaa koko perheelle on koko viikoksi.

Haapavesi Folk Music Festival 27.-29.6.2019

Folk-kurssi 24.-28.6.2019

www.haapavesifolk.com, www.facebook.com/haapavesifolk

Kulttuurit kohtaavat Haapavesi Folk Music Festivalilla

14.01.2019

Kulttuurit kohtaavat jälleen Haapavedellä ensi kesänä. Etnogaalan Risteys-palkintoehdokkaaksi valittu festivaali lähtee uudelle vuosikymmenelleen laajasti eri musiikkikulttuureja esittelevällä ohjelmistolla. Soittimista esille nousee erityisesti haitari. Kansanmusiikin ohella festivaalilla kuullaan tuttuun tapaan kotimaisia populaarimusiikin tähtiartisteja ja tulevana kesänä esiintyjien joukossa on myös pitkään festivaalille toivottu folkmetallin kärkinimi.

Festivaalin haitariteeman huippuja edustavat mm. Maria Kalaniemi, Antti Paalanen ja Suistamon Sähkö. Muita kotimaisia kansanmusiikin kärkinimiä ovat esim. Kardemimmit ja maailman pohjoisin flamencolaulaja Anna Murtola. Idän eksotiikkaa festivaalille tuovat irakilais-ruotsalainen Tarabband, Bosnia-Hertzegovinan Billie Holidayksikin tituleerattu ja ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä Amira Medunjanin sekä intialaisviulisti Jyotsna Srikanth. Ensimmäisen Suomen visiittinsä tekee myös Yhdysvalloissa huippusuositun, vuoden 2015 folk-albumin Grammyn voittaneen Old Crow Medicine Show:n multi-instrumentalisti Chance McCoy, joka esiintyy festivaalilla soolona. Viron itsenäisyyden juhlavuotta jatketaan vielä Haapavedellä kesällä, kun festivaalille saapuu karismaattinen laulaja-lauluntekijä Mari Kalkun ja jouhikkoperinnettä rohkeasti uudistava Puuluup. Pohjoismaista kansanmusiikkia edustavat norjalaisviulisti Jo Einar Jansen sekä ruotsalaisvirolainen Fränder.

Populaarimusiikin huippuartisteista festivaalin avaa torstaina Anssi Kela, joka esiintyi Folkeilla viimeksi vuonna 2002 pian legendaarisen Nummela-albuminsa julkaisun jälkeen. Perjantaina Jesse Kaikuranta & Tallari tulkitsevat kansanlauluklassikoita, Sami Saari heittäytyy gypsy jazzin tunnelmiin Django Collective Helsingin solistina ja pääasiassa ulkomailla kiertävä folkmetallin huippunimi Korpiklaani saapuu vihdoin myös Haapavedelle. Lauantain alkuillassa Haapaveden kirkossa kuullaan tunnelmallinen Johanna & Mikko Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan konsertti. Päälavalla esiintyvät musiikin genrerajojen välillä luontevasti puikkelehtiva laulaja-lauluntekijä Yona ja vuosien jälkeen comebackin tehnyt Miljoonasade kansanmusiikkihenkisellä setillään.

Festivaalin odotetuimpiin tapahtumiin kuuluvaa Lastenpäivää vietetään jälleen lauantai-iltapäivänä. Päivän pääesiintyjänä on suosittu Mimmit-duo.

Haapavesi Folkin 33. kesäkurssi luottaa samoihin asioihin kuin itse festivaalikin: kansainvälisyyteen, korkeaan tasoon ja monipuolisuuteen. Ilman kurssia ei olisi festivaalia ja myös toisin päin. Tulevan kesän kurssi on 111. Folk-kurssi, kun lasketaan yhteen Haapavedellä ympäri vuoden pidettävät kurssit aina vuodesta 1987.

Haapaveden opistolla järjestettävillä kursseilla on 28 opettajaa kuudesta eri maasta. Perinteisten soitin- ja laulukurssien rinnalla ovat erilliskurssit, kuten tanssi-, Laulunkieli- ja lastenkurssit. Tyylien kirjo on laaja; vanhaa musiikkia, klezmeriä, Brasilian rytmejä, norjalaista kansanmusiikkia, balkanilaisia lauluja ja Amerikan tyylejä. Kurssilaisia odotetaan taas yli 200. Soittimista suosituimpia ovat kielisoittimet ja viulu. Lapset ja perheet ovat erityishuolinnassa ja ohjattua toimintaa koko perheelle on koko viikoksi.

Haapavesi Folk Music Festival 27.-29.6.2019

Folkkurssi 24.-28.6.2019

www.haapavesifolk.com
www.facebook.com/haapavesifolk
www.youtube.com/haapavesifolk

1 / 16

2 / 16

3 / 16

4 / 16

5 / 16

6 / 16

7 / 16

8 / 16

9 / 16

10 / 16

11 / 16

12 / 16

13 / 16

14 / 16

15 / 16

16 / 16
  • Yhteistyössä: