Etusivu » Kaikki festivaalit » » Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot
16.08.2019 - 01.09.2019Tietoa festivaalista

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.helsinginjuhlaviikot.fi
Sähköposti info@helsinkifestival.fi
Festivaaliosoite Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 6126 5100
Toimisto Kalevankatu 6, FI-00100 Helsinki

Festivaali kartalla

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

– Juhlaviikkojen vuoden 2016 ohjelmassa oli musiikkia klassisesta maailmanmusiikkiin, sirkusta, tanssia, teatteria, kuvataidetta, elokuvia ja kaupunkitapahtumia.

– Helsingin juhlaviikot on yksi neljästä Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin pääjärjestäjästä ja vastaa tapahtuman koordinoinnista.

– Juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsinki-viikon säätiö. Säätiössä toimivat Helsingin juhlaviikot ja Musica nova Helsinki.

– Helsinki-viikon säätiön päättävä toimielin on seitsemänjäseninen hallitus, jonka Helsingin kaupunginhallitus valitsee kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Jaa tapahtuma

Helsingin juhlaviikot: Helsingin tapahtumista vastaavan säätiön toimitusjohtajaksi Stuba Nikula

24.10.2018

Helsingin juhlaviikkojen taustaorganisaationa nykyisin toimivasta Helsinki-viikon säätiöstä muodostetaan 1.1.2019 alkaen Helsingin tapahtumasäätiö, joka ryhtyy Juhlaviikkojen lisäksi toteuttamaan Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan markkinoita. Säätiön toimitusjohtajaksi on 1.12.2018 alkaen nimitetty Stuba Nikula.

Stuba Nikula siirtyy säätiöön Helsingin kaupungin kulttuuripalvelupäällikön tehtävästä. Tehtävässään hän on vastannut Helsingin taiteen ja kulttuurin avustustoiminnasta sekä kaupungin kulttuurikeskusten kehittämisestä. Nikula on aiemmin työskennellyt Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskusten toimitusjohtajana sekä johtanut muun muassa Tuska-festivaalista vastaavaa Finnish Metal Events Oy:tä.

”Olen innostunut ja imarreltu mahdollisuudesta päästä kehittämään Helsingin tapahtumatarjontaa yhdessä säätiön osaavan henkilökunnan kanssa”, toteaa Nikula. ”Helsinki on tehnyt erinomaisen valinnan, kun se on päättänyt sisällyttää tapahtumat yhdeksi strategiansa ydinteemoista. Voimme olla tässä jatkuvasti parempia ja nyt saan antaa oman panokseni tärkeälle työlle. Omien tapahtumiensa tuottamisen lisäksi säätiölle syntyy luontevasti tehtävä toimia myös koko tapahtuma-alan edunvalvojana ja kokoajana Helsingissä.”

”Olemme iloisia saadessamme Nikulan Helsingin tulevan tapahtumasäätiön johtoon. Hän tuo mukanaan kulttuuri- ja tapahtumakentän vahvaa osaamista ja näkemyksellisyyttä sekä kaupunkiorganisaatiosta että vapaammin hengittävältä järjestö- ja yrityskentältä”, kertoo Helsinki-viikon säätiön hallituksen puheenjohtaja Juhana Vartiainen.

Helsingin juhlaviikot juhli 50-vuotista taivaltaan ympäri kaupungin

04.09.2018

Maanantaina 3.9. päättynyt Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali tarjosi kaupunkilaisille 18 päivää kansainvälisiä kärkinimiä, yllättäviä kaupunkitapahtumia sekä tunnelmallisia Huvila-iltoja. 50-vuotista taivaltaan tänä kesänä juhlineilla Helsingin juhlaviikoilla koettiin yli 50 tapahtumaa ja Taiteiden yön ohjelma mukaan lukien lähes 400 erillistä esitystä. Festivaalin kokonaiskäyntimäärä tarkentuu syksyn aikana ja julkistetaan myöhemmin.

Helsingin juhlaviikkojen kohokohtiin kuuluivat Esa-Pekka Salosen 60-vuotisjuhlakonsertti tähtivieraineen Kansallisoopperassa, Musiikkitalon Konserttisalin äärimmilleen täyttänyt Mahlerin 8. sinfonia, Taiteiden yön Human Net -spektaakkeli sekä puistokonserttien perinteet elvyttänyt Kaivarin konsertti. Huvila-teltan loppuunmyytyihin huippuiltoihin lukeutuivat Calexicon ja Fatoumata Diawaran keikat sekä yhdessä Tapiola Sinfoniettan kanssa esiintyneiden Steve Vain ja Egotripin konsertit.

Juhlaviikkojen näyttelyihin voi tutustua vielä varsinaisen festivaaliajan päätyttyäkin. Tähän asti laajin Suomessa nähty kattaus David Hockneyn teoksia Helsingin Taidehallissa sekä JH Engströmin retrospektiivinen näyttely Härifrån Suomen valokuvataiteen museossa ovat esillä 18.11. saakka, ja Mika Taanilan ääni-installaatio Muovisydän on koettavissa Näyttelykeskus WeeGeen Futuro-talossa 16.9. asti. Leena Krohnin romaaniin perustuvan, Helsingin juhlaviikoilla ensi-iltansa saaneen Tainaronin esitykset jatkuvat lisäksi Kansallisteatterissa 3.12. saakka.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 16.8.–1.9.2019 ja Taiteiden yötä juhlitaan 22.8.2019. Juhlaviikkojen ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa 2019.

Helsingin juhlaviikot: 24. Art goes Kapakka toi tuoreen taiteen Helsinkiin 16.–25.8.

31.08.2018

24. Art goes Kapakka -taidefestivaalia juhlittiin Helsingin kantakaupungin keskeisimmissä ravintoloissa, kahviloissa, baareissa ja kapakoissa 16.–25.8.2018. Festivaalin tapahtumiin osallistui noin 55 000 musiikin, taiteen, kuorolaulun, makujen, keskustelujen ja ravintolakulttuurin ystävää. Ravintoloita oli mukana ennätykselliset 39 kappaletta, ja festivaali tarjosi yhteensä 387 esitystä sekä 36 kuvataidenäyttelyä kymmenen päivän ja kymmenen yön aikana. Kaikki festivaalin tapahtumat olivat pääsymaksuttomia.

Art goes Kapakka tarjosi festivaalikävijöille ainutlaatuisia hetkiä kiinnostavien esiintyjien, monipuolisten ja laadukkaiden ohjelmien sekä taidemaailman ammattilaisten parissa. Tänäkin vuonna intiimissä kapakkaympäristössä kohdattiin niin kiinnostavia nousevia kykyjä kuin jo paikkansa alalla vakiinnuttaneita mestareita.

”Art goes Kapakan hienous ja ainutlaatuisuus piilee ohjelman laadukkuudessa, monipuolisuudessa, esiintyjien kiinnostavuudessa ja siinä, että tapahtumiin on helppo tulla – esiintymispaikat ovat kaupunkilaisille entuudestaan tuttuja ajanviettopaikkoja, eikä sisäänpääsy maksa mitään. On aina ilo nähdä, miten paljon tällaiselle taidetapahtumalle on kysyntää näin monen vuoden jälkeenkin. Suuret kiitokset kaikille festivaalilla esiintyneille taiteilijoille, osallistuneille ravintoloille, yhteistyökumppaneille sekä tietenkin festivaalikävijöille hienosti sujuneesta tapahtumasta!”, kertoo Art goes Kapakan vastaava tuottaja Paula Ranto.

Art goes Kapakan aloitti rakastettu Kuorojen kierros, johon osallistui 127 kuoroa ja lauluryhmää eli yhteensä ennätykselliset 2267 laulajaa. Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon kuratoima Tsiigaa-taidenäyttelysarja esitteli vaikuttavan näyttelykokonaisuuden, jossa oli mukana maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, piirroksia, tekstiiliteoksia ja tilateoksia 32 nykytaiteilijalta. ”Pelastetaan tämä!” -näyttelyissä otettiin kantaa ekokatastrofiin ja luotiin uskoa tulevaan. Lisäksi neljässä ravintolassa oli tapahtuman aikana oma taidenäyttely. Kaikki Taidelainaamon teokset olivat festivaalin aikana ostettavissa tai vuokrattavissa kuukausihinnoin. Maista-ruokasarjan ohjelmissa festivaalikävijät pääsivät tutustumaan esimerkiksi kakkukiilteisiin, espanjalaisiin, italialaisiin ja chileläisiin viineihin, kuohuviineihin, ginin ainesosiin ja makuihin, sienten käyttöön kotikeittiössä sekä suomalaisen humalajuonnin historiaan. AGK Pohtii -keskusteluohjelmakokonaisuudessa keskusteltiin elämän tarkoituksesta toimittaja ja kirjailija Minna Lindgrenin johdolla, kirjailijoiden arvostuksesta esimerkkeinä Lucia Berlin ja Nikolai Gogol, Sibeliuksen ja Mahlerin hankalasta suhteesta sekä oopperalaulajan elämästä ja työstä tenori Topi Lehtipuun ja toimittaja ja muusikko Ville Kompan ohjaamassa keskustelussa. Lisäksi festivaaliohjelma oli täynnä monipuolista musiikkia, muuta esittävää taidetta, runoutta, improvisaatiota, stand upia ja performansseja.

Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaettiin aikatutkija ja kaupunkiaktiivi Teemu Lehdolle sekä Helsingin keskuspuistolle. Keskuspuiston palkinnon tulivat lunastamaan apulaispormestari Nasima Razmyar ja Mikko Aho.

Tuoretta taidetta Art goes Kapakkaan tuomassa: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Interbrands Wines & Spirits, Kyrö Distillery Company, Whim, Clear Channel, Duodecim, Artek ja Pianokeskus. Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

24. ART GOES KAPAKKA 16.–25.8.2018 www.artgoeskapakka.fi
Art goes Kapakka on saattanut yhteen korkeatasoista taidetta ja ihanaa yleisöä festivaaliravintoloissa vuodesta 1995 lähtien. Festivaaliohjelman tavoitteena on tarjota ajankohtainen ja uutta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Festivaalin käynnistää vuodesta 1996 asti järjestetty Kuorojen kierros. AGK Pohtii -keskustelusarja käsittelee ajankohtaisia ja kiinnostavia kysymyksiä, Tsiigaa-taidenäyttelysarja avaa ravintolatilat huipputaiteelle ja Maista-ruokasarja vie yleisön ainutkertaisten makujen ja ruokatietouden pariin. Art goes Kapakka jakaa vuosittain Helsinki Hauskemmaksi -palkinnon pääkaupungin kulttuurielämää vilkastuttaneelle henkilölle tai yhteisölle.

Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi Marko Ahtisaari

26.06.2018

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaiteellinen kaupunkifestivaali. Viisikymmentä vuotta täyttävä festivaali hakee entistä laajempia yleisöjä ja kansainvälisiä yhteistyömuotoja.

Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty Marko Ahtisaari 1.8.2018 alkaen. Ahtisaari vastaa festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vuosina 2019–2020.

Marko Ahtisaari (s. 1969) on kansainvälisesti arvostettu luova johtaja ja yrittäjä. Ahtisaari palaa Suomeen Yhdysvalloista, missä hän johti perustamaansa Sync Project -yritystä. Bose Corporationille keväällä 2018 myyty Sync Project kehittää palveluita terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi musiikin avulla.

Ahtisaari toimii paraikaa Moskovaan rakennettavan GES-2-monitaidekeskuksen teknologia-asiantuntijana. Aikaisemmin hän on toiminut Directors Fellow’na MIT Media Labissä Bostonissa sekä Nokian muotoilujohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Ahtisaarella on Bachelor of Arts, Master of Arts ja Master of Philosophy -tutkinnot Columbia Universitystä New Yorkissa, missä hän opiskeli filosofiaa, musiikkia ja kansantaloustiedettä. Ahtisaari on asunut ja työskennellyt kolmella mantereella.

”Olemme todella iloisia saatuamme Marko Ahtisaaren kaltaisen kyvyn Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseen johtoon”, toteaa Helsinki-viikon säätiön hallituksen puheenjohtaja Juhana Vartiainen. ”Ahtisaaren luovassa persoonassa yhdistyvät laaja musiikin ja taiteen asiantuntemus, teknologinen osaaminen sekä vaikuttava johtamiskokemus. Hallitus on vakuuttunut siitä, että Helsingin juhlaviikot suuntautuu Ahtisaaren johdolla uusille taiteellisen kunnianhimon urille ja auttaa kehittämään kasvavaa ja monitaiteista kaupunkia.”

“Helsingin juhlaviikot on viiden vuosikymmenen ajan luonut ainutlaatuisia taide-elämyksiä kotimaisille ja kansainvälisille yleisöille,” sanoo Marko Ahtisaari. “Tänä päivänä taide leviää jakamisen ja suositusten kautta. Työssäni pyrin yhdistämään teknologiaa ja yhteisöjen voimaa. Yhdessä festivaalitiimin kanssa rakennamme Juhlaviikoista vieläkin avoimempaa alustaa kulttuurille.”

Seuraavia Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.–2.9.2018. Ohjelma ja lisätiedot: helsinginjuhlaviikot.fi.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 32

2 / 32

3 / 32

4 / 32

5 / 32

6 / 32

7 / 32

8 / 32

9 / 32

10 / 32

11 / 32

12 / 32

13 / 32

14 / 32

15 / 32

16 / 32

17 / 32

18 / 32

19 / 32

20 / 32

21 / 32

22 / 32

23 / 32

24 / 32

25 / 32

26 / 32

27 / 32

28 / 32

29 / 32

30 / 32

31 / 32

32 / 32
  • Yhteistyössä: