Helsinki Festival
20.08.2020 - 06.09.2020Tietoa festivaalista

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.helsinginjuhlaviikot.fi
Sähköposti info@helsinkifestival.fi
Festivaaliosoite Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 6126 5100
Toimisto Kalevankatu 6, FI-00100 Helsinki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Helsinki Festival: Huippupianisti Jeremy Denk korvaa Daniil Trifonovin Musiikkitalon konsertissa 24.8.

02.03.2020

Amerikkalainen huippupianisti Jeremy Denk tunnetaan monipuolisena lahjakkuutena, jonka esityksissä on ajatusta ja syvyyttä. Juhlaviikoille Denk tuo resitaalin, johon hän on ammentanut inspiraation Marcel Proustin romaanisarjasta Kadonnutta aikaa etsimässä – ohjelman, joka heijastelee teoksen keskeisiä teemoja ja intohimoja. Konsertissa kuullaan kappaleita Schumannilta, Chopinilta, Adèsilta, Rzewskiltä ja Beethovenilta. Denk ei pyri kokonaisuudella vähempään kuin tutkimaan ajan ulottuvuuksia ja löytämään musiikillisen valaistumisen.

Jeremy Denk on yksi Yhdysvaltain tunnetuimmista ja arvostetuimmista pianisteista. MacArthur Genius -palkittu Denk tunnetaan myös visionäärisenä musiikista kirjoittajana ja ohjelmasuunnittelijana.

Jeremy Denk, piano
Musiikkitalo, konserttisali
Ma 24.8. klo 19.00
Liput käsittelykuluineen alk. 43,50–74 / 22,50–28 €

Lue lisää ja osta liput »
Huom: konsertti korvaa Daniil Trifonovin peruuntuneen konsertin. Trifonovin konserttiin ostetut liput kelpaavat sellaisenaan Denkin konserttiin. Trifonovin konserttiin ostetun lipun voi myös halutessaan palauttaa Ticketmaster Suomen myyntiehtojen mukaisesti. Katso lippujen palautusohjeet täältä. Liput on palautettava viimeistään 30.3.2020.

 

Helsingin juhlaviikkoja juhlitaan 20.8.–6.9.2020. Koko ohjelma julkistetaan ja lipunmyynti käynnistyy huhtikuussa.

Helsinki Festival: Uusi klassisen musiikin festivaali Wonderfeel Helsinki järjestetään Lapinlahdessa 21.–23.8.

10.02.2020

Helsingin juhlaviikkojen järjestämässä ulkoilmatapahtumassa esiintyy yli 130 artistia viidellä lavalla. Kolmen päivän aikana kuullaan niin kamarimusiikin klassikoita kuin kiinnostavinta nykymusiikkia, koetaan yllättäviä kohtaamisia ja nautitaan luonnon rauhasta Lapinlahden puistoalueen vehreässä ympäristössä.

Wonderfeel Helsinki on uudenlainen klassisen musiikin tapahtuma, jossa yhdistyvät upea musiikki, rock- ja pop-festivaaleilta tuttu rento tunnelma, monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta ja kiinnostava oheisohjelma. Wonderfeel-festivaalia on järjestetty vuodesta 2015 luonnon helmassa Amsterdamin liepeillä, missä tapahtuma on saavuttanut suursuosion. Helsingin juhlaviikoilla järjestettävä Wonderfeel Helsinki tuo ainutlaatuisen konseptin ensimmäistä kertaa Hollannin ulkopuolelle.

Festivaalin ohjelma rakentuu yhteistyössä kotimaisen klassisen musiikin vapaan kentän kanssa. Kuraattoreina toimivat huilisti-säveltäjä Heta Aho ja viulistit Eriikka Maalismaa, Minna Pensola ja Antti Tikkanen. Ohjelma ulottuu Schönbergistä Vivaldiin ja Bachista Saariahoon. Festivaaliviikonloppuna viidellä lavalla esiintyy yli 130 artistia ja kokoonpanoa Suomesta ja maailmalta ja musiikkia kuullaan yhteensä yli 43 tuntia. Klassisen musiikin ohjelmaa täydentävät vivahteet jazzista ja improvisoidusta musiikista.

“Runsaudensarvi. Tätä sanaa pääsee harvoin käyttämään! Wonderfeel Helsinki on festivaali, jonka jokaisen keikan haluaisin itse kuulla, ja uskon sen ohjelman aiheuttavan ihastusta ja hämmästystä kaupunkilaisissa. Ohjelmasuunnittelu on ollut suoranaista herkuttelua”, kertoo kuraattori Eriikka Maalismaa.

Konserteissa esiintyvät muiden muassa Anu Komsi, Castalian String Quartet, Tami Pohjola, Aki Rissanen Trio, Sergey Malov, Essi Höglund, Awake Percussion, Taavi Oramo, Elina Vähälä, Helsingin Kamarikuoro, Senja Rummukainen, defunensemble, Tytti Arola, Tölöläb & Elifantree, Jukka Perko sekä lastenorkesteri Flip Flop. Musiikin ohella tarjolla on puheohjelmaa, joogaa ja lastenohjelmaa.

Festivaalin koko ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Wonderfeel Helsinki 21.–23.8.2020 Lapinlahdessa.

Kolmen päivän Early Bird -liput ovat myynnissä rajoitetun ajan Ticketmaster Suomen myyntikanavissa.

Liput käsittelykuluineen alk. 114 € (3 päivää Early Bird). Yhden päivän rannekkeet tulevat myyntiin myöhemmin.

http://helsinkifestival.fi/wonderfeel

Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot – Helsinki Festival on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Helsingin juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin tapahtumasäätiö.

Helsinki Festival: Mika Vainion ensimmäinen laaja näyttely 50 Hz avautuu Taiteiden yönä

20.01.2020

Helsinki Festival ja Nykytaiteen museo Kiasma toteuttavat yhteistyössä elektronisen musiikin pioneerin Mika Vainion ääni-installaatioita ja musiikkia esittelevän laajan näyttelyn, joka avautuu Kiasmassa osana Taiteiden yötä 20. elokuuta 2020. 50 Hz -näyttely on taiteilijan ensimmäinen retrospektiivi.

Vainion vaikutus elektroniseen musiikkiin on kiistatonta Suomessa ja kansainvälisesti. Hän oli myös arvostettu nykytaiteilija, jonka minimalistiset äänitaiteen teokset ovat tunnettuja fyysisyydestään, analogisesta lämmöstä ja elektronisesta kovuudesta. Lisäksi Vainio työskenteli monien ääni- ja kuvataiteilijoiden yhteistyökumppanina.

Vuonna 2017 Kiasma sai lahjoituksena Vainion ääni-installaation 2 x 540 kHz (2009). Tämä ja muita taiteilijan kokeellisia ääniteoksia on esillä elokuussa avautuvassa näyttelyssä. Osana Helsinki Festivalia Kiasma-teatterissa nähdään myös Vainion musiikkiin pohjautuvaa nykytanssia sekä elokuvien sarja.

Mika Vainio: 50 Hz Nykytaiteen museo Kiasmassa osana Helsinki Festivalia 20.8.2020–10.1.2021.

Helsinki Festivalia juhlitaan 20.8.–6.9.2020. Koko ohjelma julkistetaan ja lipunmyynti käynnistyy huhtikuussa.

 

Muista myös klassisen musiikin helmet elokuussa – vielä ehdit parhaille paikoille!

Helsinki Festivalilla konsertoivat tulevana kesänä klassisen musiikin maailmantähdet kun Daniil Trifonov tuo Helsinkiin kiitetyn soolokonserttinsa ja Juri Temirkanovin johtama Pietarin filharmonikot saapuu festivaalille.

Tämä hetken ylistetyimpiin pianisteihin kuuluva Daniil Trifonov soittaa ensimmäisen sooloresitaalinsa Suomessa Musiikkitalossa maanantaina 24. elokuuta. Grammy-palkitun Trifonovin Decades-konsertti sisältää keskeisen pianoteoksen lähes jokaiselta 1900-luvun vuosikymmeneltä.

Sinfoniaorkestereiden kansainväliseen kärkeen lukeutuva Pietarin filharmonikot nähdään Musiikkitalon lavalla keskiviikkona 26. elokuuta solistinaan sukupolvensa kysytyimpiin viulisteihin kuuluva Emmanuel Tjeknavorian. Tjeknavorian saavutti vuoden 2015 Sibelius-viulukilpailussa toisen sijan sekä parhaan esityksen palkinnon Jean Sibeliuksen viulukonsertosta.

Konserttien liput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen kanavissa.

www.helsinkifestival.fi

Pianovirtuoosi Daniil Trifonov sekä legendaarinen Pietarin filharmonikot Helsingin juhlaviikoille elokuussa 2020

27.11.2019

Helsingin juhlaviikoilla konsertoivat tulevana kesänä klassisen musiikin maailmantähdet ja nousevat kyvyt, kun Daniil Trifonov tuo Helsinkiin kiitetyn soolokonserttinsa ja Juri Temirkanovin johtama Pietarin filharmonikot saapuu festivaalille.

Tämä hetken ylistetyimpiin pianisteihin kuuluva Daniil Trifonov palaa Helsinkiin ja soittaa ensimmäisen sooloresitaalinsa Suomessa Musiikkitalossa maanantaina 24. elokuuta. Grammy-palkitun sekä Gramophone ja Musical America -lehtien vuoden taiteilijaksi valitseman Trifonovin Decades-konsertti sisältää keskeisen pianoteoksen lähes jokaiselta 1900-luvun vuosikymmeneltä. Muun muassa Sergei Prokofjevin, Olivier Messiaenin ja John Adamsin musiikkia sisältävä kunnianhimoinen konserttiohjelma ulottuu tyylillisesti modernismista minimalismiin.

Sinfoniaorkestereiden kansainväliseen kärkeen lukeutuva Pietarin filharmonikot nähdään Musiikkitalon lavalla keskiviikkona 26. elokuuta solistinaan sukupolvensa kysytyimpiin viulisteihin kuuluva Emmanuel Tjeknavorian. Tjeknavorian saavutti vuoden 2015 Sibelius-viulukilpailussa toisen sijan sekä parhaan esityksen palkinnon nyt Juhlaviikoillakin kuultavasta Jean Sibeliuksen viulukonsertosta. Legendaarista orkesteria johtaa sen ylikapellimestari Juri Temirkanov.

Konserttien liput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen kanavissa.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 20.8.–6.9.2020, ja ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan keväällä 2020.

Daniil Trifonov: Decades Musiikkitalon Konserttisalissa ma 24.8.2020 klo 19. Liput käsittelykuluineen alk. 43,50–74 €.

Pietarin fiharmonikot, Juri Temirkanov & Emmanuel Tjeknavorian Musiikitalon Konserttisalissa ke 26.8.2020 klo 19. Liput käsittelykuluineen alk. 28–109 €.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: