Etusivu » Kaikki festivaalit » » Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot
16.08.2019 - 01.09.2019Tietoa festivaalista

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.helsinginjuhlaviikot.fi
Sähköposti info@helsinkifestival.fi
Festivaaliosoite Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 6126 5100
Toimisto Kalevankatu 6, FI-00100 Helsinki

Festivaali kartalla

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

– Helsingin juhlaviikot on yksi viidestä Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin pääjärjestäjästä ja vastaa tapahtuman koordinoinnista.

– Juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsingin tapahtumasäätiö.

– Helsingin tapahtumasäätiön päättävä toimielin on viisijäseninen hallitus, jonka Helsingin kaupunginhallitus valitsee kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Jaa tapahtuma

Mitä jos oltaisiin jo perillä? Esityksellinen äänitapahtuma F/Symposium elokuussa Helsingin juhlaviikoilla

12.06.2019

F/Symposium on Helsingin juhlaviikoilla 17.–22. elokuuta tapahtuva kuuden päivän mittainen esityksellinen äänitapahtuma Helsingin keskustakirjasto Oodissa. F/Symposium on sekä paikan päällä seurattava esitys että livestreamattava verkkolähetys, jossa joukko suomalaisia ajattelijoita ja taiteilijoita kokoontuu paraatipaikalle keskustakirjasto Oodiin käyttämään ääntään sekä visioimaan, haastamaan ja unelmoimaan tulevaisuuden horisonteista.

Uusi tapahtuma syntyi tarpeesta ottaa ja luoda tilaa moniääniselle keskustelulle. “Mitä jos lähdettäisiin ajatuksesta, että taistelussa kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa oltaisiinkin jo perillä? Miten intersektionaalinen feminismi voisi olla uusi normaali? Ei asia, joka pitää erikseen mainita vaan premissi, josta lähdetään liikkeelle. Entä jos moniäänisyys olisikin uusi standardi? Ei jotakin vastustava, vaan proaktiivinen ja uutta luova voima”, hahmottelevat F/Symposiumin työryhmään kuuluvat Olga Palo ja Sonya Lindfors.

F/Symposium pyrkii normalisoimaan feminististä diskurssia tuomalla sen keskiöön: itsen asettaminen marginaalista keskustaan on utooppinen lähtökohta ja taiteen kontekstissa toimimisen mahdollisuus. Tapahtuman nimen “F” edustaa monia asioita. Se voi viitata feminismiin tai feministiseen, mutta myös esimerkiksi sanoihin Future, Finland, Finnish tai Festive. “F” ehdottaa potentiaalia avautua useampaan suuntaan. Yhteisöllinen kokoontuminen ja asioiden äärellä oleminen kuin myös leikkisyys ja juhlinta ovat F/Symposiumin keskiössä.

Näyttelijä ja ohjaaja Anna Paavilaisen koolle kutsumaan työryhmään kuuluvat teatterintekijä ja vapaa kirjoittaja Olga Palo, koreografi Sonya Lindfors, tuottaja Maria Junno, kirjailija ja toimittaja Koko Hubara, kolttasaamelainen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff, tuottaja Essi Vesala, äänisuunnittelija Johanna Storm, teatteriohjaaja ja näyttelijä Sara Melleri, näytelmäkirjailija, ohjaaja ja kirjailija Saara Turunen, näytelmäkirjailija ja dramaturgi E.L. Karhu, muusikko ja kirjailija Astrid Swan sekä Ruskeat Tytöt.

Työryhmä toteuttaa osan ohjelmasisällöistä yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa osana Teakin yhteisiä opintoja. Opiskelijat ovat kevään aikana toteuttaneet ääniteoksia F/Symposiumiin Olga Palon sekä Anna Paavilaisen ohjaamana.

F/Symposium Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa osana Helsingin juhlaviikkoja 17.–22.8.2019. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9.2019. Koko festivaaliohjelma on tutustuttavissa verkossa: www.helsinkifestival.fi

Lisätietoja:

www.fsymposium.com

www.helsinkifestival.fi/fsymposium

Helsingin juhlaviikot – Helsinki Festival on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Helsingin juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin tapahtumasäätiö.

Helsingin juhlaviikot: 30 vuotta täyttävä Taiteiden yö kerää muistoja vuosikymmenien varrelta

23.05.2019

Helsinkiläiseksi perinteeksi muodostunut Taiteiden yö täyttää tänä kesänä 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Taiteiden yö tarjoaa lähtölaukauksen koko Juhlaviikoille ja käynnistää festivaalin jo torstaina 15. elokuuta.

Ensimmäisen kerran kesällä 1989 vietetystä korttelijuhlien edelläkävijästä on vuosikymmenien saatossa kasvanut satojen pienten ja suurten taidetapahtumien värikäs kaupunkifestivaali, joka levittäytyy klubeilta kaduille ja puistoista putiikkeihin. Kaikkiin Taiteiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy.

Merkkivuoden kunniaksi Taiteiden yö kerää ja jakaa öisiä muistoja vuosikymmenien varrelta. Olitko mukana ensimmäisessä Taiteiden yössä tai muistatko mitä illan aikana tapahtui 10 tai 20 vuotta sitten? Mitä koit ja kenen kanssa vai järjestitkö kenties oman taidetapahtumasi? Taiteiden yön muistoja kerätään Taiteiden yön verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #taiteidenyömuisto. Parhaat muistot palkitaan lipuilla Huvila-teltan konsertteihin.

 

Tapahtumapaljous syntyy yhdessä kaupunkilaisten kanssa

Taiteiden yön tapahtumapaljous ja kaupunkijuhlan ainutlaatuinen tunnelma syntyvät yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Juhlahumuun voi tänäkin vuonna osallistua myös järjestämällä oman suuren tai pienen taidetapahtumansa, leffapiknikistä taidenäyttelyyn ja runonlausunnasta tansseihin laiturinnokassa. Tapahtumia voi ilmoittaa mukaan illan viralliseen ohjelmaan Taiteiden yön verkkosivujen kautta aina 13. elokuuta saakka. Lisätietoa ilmoittautumisesta ja tapahtuman järjestämisestä löytyy Taiteiden yön verkkosivuilta.

 

Illan aikana kuullaan laulavaa tekoälyä ja rauhoitutaan Arboriassa

Taiteiden yön ohjelma laajenee kesän aikana ja on kokonaisuudessaan tutustuttavissa verkossa elokuussa.

Alkuillasta Juhlaviikot tuo yhteistyössä 25 vuotta täyttävän Art goes Kapakan kanssa Senaatintorille perinteistä Kuorojen kierrosta lämmittelemään Robottikuoron eli Tytti Arolan ja Counterpoint-studion suunnitteleman ihmisääntä varioivan tekoälyn.

Keskelle kaupungin kuhinaa puhalletaan lisäksi pystyyn englantilaisen Architects of Air -kollektiivin suunnittelema Arboria, metsän muodoista inspiroituva tila rauhoittumiselle. Arboria nousee Kansalaistorille yhdentoista päivän ajaksi, ja sen sisällä koetaan yhteistyössä Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaalien kanssa toteutettua ohjelmaa.

Taiteiden yötä vietetään torstaina 15.8.2019, ja Helsingin juhlaviikkoja juhlitaan 15.8.–1.9.2019.

Lisätiedot

helsinkifestival.fi/taiteidenyo

Helsingin juhlaviikot: Huvilan perhepäivässä Kikattava Kakkiainen

20.05.2019

Huvila-teltan perinteistä perhepäivää vietetään sunnuntaina 25.8. klo 11 päätähtenään Pikku Kakkosen rakastetusta animaatiosarjasta ja hittiapplikaatioista tuttu Kikattava Kakkiainen.

Positiivisella elämänasenteella ja tarttuvalla naurulla varustettu Kakkiainen julkaisi taannoin toisen albuminsa Juostaan diskoon ja levyltä tuttua meininkiä on luvassa Huvilassakin. Perhepäivän monipuolinen lastenohjelma huipentuu Kikattavan Kakkiaisen diskoon, jossa DJ Kakkiainen ja MC Citykani tanssittavat, leikittävät, liikuttavat sekä levittävät naurua ja iloista mieltä kaikille lapsille ja lapsenmielisille.

Huvilan perhepäivä: Kikattava Kakkiainen
Huvila-teltta
Su 25.8. klo 11.00

Liput käsittelykuluineen alk. 17,50€
Perhelippu (4 hlö) 54 €

Helsingin juhlaviikot järjestetään 16.8.-1.9.2019.

helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot: Lasten RING saa lisäesityksen 24.8.

20.05.2019

Suuren kysynnän vuoksi Lasten RINGistä järjestetään kolmas esitys lauantaina 24.8. klo 18.00.

Lasten RING tuo Richard Wagnerin neljästä oopperasta koostuvan massiivisen teoskokonaisuuden Musiikkitaloon kaksituntisena, koko perheelle sopivana elämyksenä. Saksan Bayreuthin oopperajuhlilla vuonna 2018 nähty esitys saa Helsingissä suomenkielisen, visuaalisesti näyttävän tulkinnan, joka tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset.

RINGin tarinassa seikkailevat ihmisten lisäksi mytologiset hahmot, jumalat ja maahiset, metsän eläimet ja merenneidot. Tarina kietoutuu mystisen Nibelungin sormuksen ympärille, jonka kaikki haluavat omistaa, sillä sormuksen avulla voi hallita maailmaa. Mutta voiko maailmaa ja luontoa sittenkään hallita?

Lasten RING
Musiikkitalo, Konserttisali
Pe 23.8. klo 18.00
La 24.8. klo 14.00
La 24.8. klo 18.00

Suositusikäraja 7 v.
Liput käsittelykuluineen alk. 11 / 38 €
Perhelippu käsittelykuluineen alk. 90 €, kaksi aikuista + kaksi lasta (7–17 v.)

Helsingin juhlaviikot järjestetään 16.8.-1.9.2019.

helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot: Viimeiset festarikeikkansa heittävä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana vetää lisäkeikan Huvila-teltassa

09.05.2019

Genrerajoista piittaamaton rytmimusiikkikollektiivi Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on ilahduttanut kotimaista musiikkikenttää jo viimeiset seitsemän vuotta. Omaääniset räppärit Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama sekä kotimaisen jazzin huippunimistä koostuva 17-henkinen big band ovat vuosien saatossa hioutuneet saumattomaksi svengikoneeksi, joka tunnetaan positiivista energiaa tihkuvista keikoistaan.

Huvila-teltassa koetaan uransa lopettavan yhtyeen viimeiset festarikeikat sunnuntaina 1. syyskuuta, kun loppuunvaratun iltakeikan lisäksi järjestetään toinen konsertti saman päivän iltapäivänä. Lipunmyynti lisäkonserttiin käynnistyy perjantaina 10. toukokuuta klo 9.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9.2019. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteessa helsinkifestival.fi.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana Huvilassa su 1.9. klo 15 ja klo 19.30 (loppuunvarattu). Liput käsittelykuluineen alk. 39 € Ticketmaster Suomen kanavista.

 

Helsingin juhlaviikot tutkii taiteen, teknologian ja hyvinvoinnin suhdetta

25.04.2019

30 vuotta täyttävä Taiteiden yö käynnistää festivaalin 

Suomen suurin taidefestivaali tutkii taiteen ja teknologian suhdetta ja kutsuu pysähtymään taiteen äärelle. 15.8.–1.9. vietettävillä Helsingin juhlaviikoilla nukutaan yön yli Max Richterin Sleep-teoksen äärellä, rauhoitutaan puhallettavassa Arboriassa ja koetaan uutta ääni- ja valotaidetta ihmisvirtojen keskellä. 30-vuotisjuhlansa kunniaksi festivaalin 15.8. käynnistävä Taiteiden yö yhdistää voimansa Kuorojen kierroksen kanssa ja tuo laulavan tekoälyn lämmittelemään ihmisääniä.

Musiikkitalossa vierailee barokkimusiikin johtaviin orkestereihin kuuluva The English Concert, ja Faustin ikoninen tarina saa uuden, musiikkia ja esitystaidetta näyttävästi yhdistävän tulkinnan. Huvila-teltan lavalle nousevat muun muassa australialaisartisti Courtney Barnett ja Buena Vista Social Clubin supertähti Omara Portuondo. Juhlaviikoilla koetaan myös maailmanluokan nykytanssia, kun Gisèle Viennen Crowd ja William Forsythen A Quiet Evening of Dance nähdään Helsingissä.

Kaupunkitapahtumat ja Taiteiden yö
ENTER HELSINKI tuo Jon Hopkinsin, Meeri Koutaniemen ja Timo Kaukolammen installaatiot sisääntuloväylille

Kaupungin sisääntuloväylät elämyksellisiksi tiloiksi muuttava ENTER HELSINKI on kolmivuotinen teoskokonaisuus, joka tuo ääntä ja valoa hyödyntävää ambient-taidetta ihmisvirtojen keskelle. Juhlaviikkojen aikana installaatiot muun muassa Rautatieasemalle ja Länsiterminaaliin luovat Grammy-ehdokkuudella huomioitu elektronisen musiikin artisti Jon Hopkins ja audiovisuaalinen suunnittelija Ville Hyvönen, valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja muusikko Sami Yaffa sekä muusikko-tuottaja Timo Kaukolampi ja valosuunnittelija Jenni Pystynen.

Rauhoittavan hengähdyspaikan kaupungin vilinässä tarjoaa myös englantilaisen Architects of Air -arkkitehtikollektiivin Arboria. Metsän muodoista inspiroituva puhallettava rakennelma nousee Taiteiden yöstä alkaen kymmenen päivän ajaksi Kansalaistorille. Arborian sisällä koetaan yhteistyössä Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaalien kanssa toteutettua ohjelmaa.

Juhlaviikot torstaina 15.8. käynnistävä, 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä Taiteiden yö yhdistää voimansa 25 vuotta täyttävän Art goes Kapakan kanssa, kun Juhlaviikot tuo Senaatintorille perinteistä Kuorojen kierrosta lämmittelemään Robottikuoron eli Tytti Arolan ja Counterpoint-studion suunnitteleman laulamaan oppivan tekoälyn.

 

Huvila-teltta
Max Richterin kahdeksan tunnin uniteos tuo nukkujat yhteen

Huvilan ensimmäisen viikonlopun käynnistää nykymusiikin ykkösnimi Max Richterin kunnianhimoisin teos, kahdeksan ja puolen tunnin eteerinen Sleep. Unisyklien mukaan yhteistyössä neurotietelijöiden kanssa sävelletty teos koetaan Huvilan valtaavissa sängyissä ja Tokoinrantaan levittäytyvissä teltoissa yön yli yhdessä leväten.

Ajattomalla indierockillaan samastuttavasti arkea kommentoiva australialaisartisti Courtney Barnett saapuu konsertoimaan Suomeen ja Huvila-telttaan. Odotetun paluun Helsinkiin puolestaan tekee tyylitietoinen kitaristilahjakkuus Anna Calvi. Klassisen musiikin rajoja venyttävä nykymusiikkikollektiivi s t a r g a z e vierailee Huvilassa kolmena iltana yhdessä itävaltalaisartisti Soap&Skinin ja irlantilaisen laulaja-lauluntekijä Lisa Hanniganin kanssa sekä osana Björkin Debut-levyä ja David Bowien Blackstar-albumia versioivaa tribuuttikonserttia.

Genrerajoja Huvilassa rikkovat myös ruotsalainen multi-instrumentalisti Loney Dear sekä akustisia ja elektronisia aineksia omintakeisesti yhdistelevä, nykymusiikin kysytyimpiin tekijöihin Iso-Britanniassa kuuluva Anna Meredith. Islannista Huvilaan saapuu Bon Iverin ja Anohnin kaltaisiin nimiin verrattu, kotimaassaan huippusuosion saavuttanut folk-artisti Ásgeir.

Maailmanmusiikin ykkösnimistä Huvilan lavalle nousevat Buena Vista Social Clubin tähti, kuubalaisen musiikin ilosanomaa maailmalle yli puoli vuosisataa vienyt Omara Portuondo sekä beniniläisiä perinnerytmejä, afrobeatia ja fuusiojazzia yhdistävät Benin International Musical ja Helsinki-Cotonou Ensemble. Tiukkaa funkia Huvilassa tarjoilee kalifornialainen Orgone, bluesrockia Eric Claptoninja Roger Watersinkin kanssa yhteistyötä tehnyt texasilaissyntyinen Doyle Bramhall II sekä sielukasta retrosoulia muun muassa Massive Attackin keikkalaulajana toiminut brittiläinen Yola.

Huvilan artistikattauksen kotimaiseen kärkeen kuuluvat kunnianhimoiseen taidepoppiin kurotteleva Vesala, ensimmäisen soololevynsä julkaissut Ellips, viimeisen festarikeikkansa heittävä Ricy-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä loppuunmyydyn kiertueen jälkinäytöksenä Tokoinrantaan saapuva Kingston Wall by JJylli, Kuoppis ja VHB. UMO Helsinki Jazz Orchestra saa vieraakseen yhdysvaltalaisen jazz- ja soullaulaja Lizz Wrightin, ja festarikesän päätösjuhlia Huvilassa viettää rap-kollektiivi D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. Huvilan perhepäivän puolestaan huipentaa Kikattavan kakkiaisen lasten disko.

 

Klassinen musiikki
Messias-oratorio saa maineikkaan tulkinnan, ja Eläinten karnevaali pureutuu luontosuhteeseen

Georg Friedrich Händelin Messias-oratorio soi Juhlaviikoilla maailmalla mainetta niittäneenä tulkintana, kun barokkimusiikin johtaviin orkestereihin yli 40 vuotta lukeutunut The English Concert saapuu kuoroineen Helsinkiin. Musiikkitalossa kuullaan viimein myös Arnold Schönbergin jättiteos, laajennetulle orkesterille, mies- ja sekakuoroille, viidelle solistille ja kertojalle sävelletty Gurrelieder. Helsingin kaupunginorkesteria ja Sinfonia Lahtea johtaa Susanna Mälkki.

Sielunsa paholaiselle myyneen Faustin ikoninen tarina saa Juhlaviikoilla modernin tulkinnan Robert Schumannin musiikkia sekä esitystaidetta ja vahvoja visualisointeja yhdistävässä suurteoksessa Kohtauksia Goethen Faustista.Radion sinfoniaorkesteria johtaa Hannu Lintu ja näyttämötoteutuksen ohjaa Jussi Nikkilä.

Pekka Kuusiston ja muiden eturivin solistien tulkitsemaEläinten karnevaali piirtää ravistelevan kuvan nykyihmisen luontosuhteesta. Yhteistyössä ympäristöjärjestö Greenpeacen toteutettu esitys asettaa Camille Saint-Saënsin1800-luvulla säveltämän fantasiasarjan uuteen, puhuttelevaan kontekstiin. Juhlaviikoilla Suomen ensi-iltansa saava Lasten RING taas esittää Richard Wagnerin massiivisen oopperakokonaisuuden koko perheelle sopivana elämyksenä.

Täydellisessä pimeydessä koetaan Walter Sallisen säveltämä ja Taavi Oramon johtama elektroakustinen teos UXOSuuri sinfoninen matka tekee lisäksi matkan maailmankaikkeuden alusta loppuun Dalia Stasevskan johtaman Vantaan Viihdeorkesterin, Esko ValtaojanRinga Mannerin sekä yhteisen levyn julkaisseiden Pyhimyksen ja Saimaan seurassa.

 

Esittävät taiteet
Kotimaisia nykysirkuksen kantaesityksiä sekä tuoretta nykytanssia maailmalta

Juhlaviikoilla nähdään tuoreeltaan Helsingissä sukupolvensa merkittävimpiin koreografeihin kuuluvan William Forsythen A Quiet Evening of Dance. Lontoon Sadler’s Wells -teatterissa ensi-iltansa saanut, uutta ja vanhaa yhdistävä teoskokonaisuus on suunniteltu sekä kuunneltavaksi että katsottavaksi. Itävaltalais-ranskalaisen Gisèle Viennen reivejä tämän päivän rituaalina tarkasteleva hypnoottinen Crowd taas sykkii elektronisen musiikin tahtiin.

Viikon ajaksi Keskustakirjasto Oodin valtaava F/Symposium on esityksellinen ääni-, keskustelu- ja podcast-tapahtuma, joka nostaa esiin tämän päivän kiinnostavimpia ajattelijoita unelmoimaan tulevaisuuden horisonteista. Työryhmään kuuluvat muun muassa näyttelijä-ohjaaja Anna Paavilainen ja koreografi Sonya Lindfors.

Juhlaviikoilla saa lisäksi kantaesityksensä kolme nykysirkuksen kentältä ponnistavaa teosta. Kalle NionThe Green yhdistää 1800-luvun näyttämötaikurien tekniikoita uusimpaan video- ja ääniteknologiaan. Sivuhenkilöt-työryhmän Mun siivet ei mahdu kahvihuoneeseen käsittelee sivuun jäämisen kokemuksia ilma-akrobatian, fyysisen teatterin, naurun ja häpeän keinoin. Koko perheelle suunnatussa, avaruudesta merten syvyyksiin matkaavassa Atlaksessa Ilona Jäntin ilma-akrobatia kohtaa Tuula Jekerin projisoinnit.

 

Visuaaliset taiteet
Ugo Rondinonen hyperrealistiset klovnit valtaavat Taidehallin

Sveitsiläisen Ugo Rondinonen ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa avautuu Juhlaviikoilla Helsingin Taidehallissa. Värikylläisen näyttelyn keskiössä nähdään meditatiivinen Vocabulary of Solitude -installaatio, joka muodostuu eri asennoissa olevista hyperrealistisista klovnihahmoista.

Taidamaalariliiton tm•galleriassa nähtävä Karuselli-näyttely kyseenalaistaa totuttuja kuratoimisen tapoja arpomalla kaikki päivittäin uudelleen ripustettavan näyttelykokonaisuuden 59 taiteilijaa. Suomenlinnan Levyhallissa ovat pääosassa ihmissilmälle näkymättömät pieneliöt, kun Marjolijn Dijkmanin ja Toril Johannessenin Reclaiming Vision -teos heijastaa niiden elämää valomikroskoopilla valkokankaalle.

Kino Reginassa nähdään lisäksi japanilaisen elokuvaohjaaja Hirokazu Kore-edan retrospektiivi sekä kaksi kinokonserttia: naiskuoro Philomela herättää henkiin Nuori luotsi –mykkäelokuvan, ja lasten leffasunnuntaissa soi Ohukainen ja Paksukainen.

Juhlaviikkojen lipunmyynti käynnistyy torstaina 25.4. Ticketmaster Suomen kanavissa.

Helsingin juhlaviikkoja tukevat Helsingin kaupunki sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Elisa ja Helsingin Sanomat, ja sponsoreita Accenture, HOK-Elanto ja Kämp Collection Hotels. Palvelukumppaneita ovat Akun Tehdas, Heku, Miltton Creative, PunaMusta, Renault ja Taiste.

Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaaleja ovat Art goes Kapakka, Runokuu, Skidit Festarit, Viapori Jazz ja Sampo 2019 -nukketeatterifestivaali.

Helsinki Festival – Helsingin juhlaviikot 15.8.­­­­–1.9.2019

helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot: Vesala, Kingston Wall by JJylli, Kuoppis ja VHB sekä viimeisen festarikeikkansa heittävä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana Huvila-telttaan

18.03.2019

Huvila-teltan kesän artistikattauksen kotimaiseen kärkeen kuuluvat tämän hetken laulaja-lauluntekijöiden ykkösnimi Vesala, uraansa lopetteleva Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä huippusuositun kiertueen jälkinäytöksenä Juhlaviikoille saapuva Kingston Wall by JJylli, Kuoppis ja VHB.

Vesala nousee Huvila-teltan lavalle astetta intiimimmälle keikalle ennen lokakuista Hartwall Arenan konserttiaan. Huvilan soolodebyyttinsä keskiviikkona 28. elokuuta tekevän Vesalan monipuolisuudesta kielivät hänen aiemmat esiintymisensä Juhlaviikoilla aina PMMP:n ja Kerkko Koskinen Kollektiivin Huvila-keikoista Esa-Pekka Salosen 60-vuotisjuhlakonserttiin Kansallisoopperassa. Huvilan illan avaa kuorolla vahvistettu helsinkiläisduo Karina, jonka esikoisalbumia on ylistetty yhdeksi hienoimmista debyyteistä vuosiin.

Hetkessä loppuunmyydystä Tavastian-keikasta koko maan kattavaksi, ensi viikolla kahtena iltana Kulttuuritalolla nähtäväksi ilmiöksi kasvanut Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB -kiertue saa jälkihuipennuksensa Huvilassa tiistaina 27. elokuuta. Edesmenneen Petri ”Pete” Wallin 50-vuotisjuhlan kunniaksi toteutetuilla erikoiskeikoilla Kingston Wallin musiikkia soittavat basisti Jukka Jylli, rumpali Sami Kuoppamäki sekä Von Hertzen Brothers -yhtyeestä tutut veljekset Mikko, Kie ja Jonne Von Hertzen.

Rytmimusiikkikollektiivi Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on ilahduttanut kotimaista musiikkikenttää viimeiset seitsemän vuotta. Ricky-Tickin omaääniset räppärit PalefaceTommy Lindgren ja Redrama sekä kotimaisen jazzin huippunimistä koostuva 17-henkinen big band ovat vuosien saatossa hioutuneet saumattomaksi, genrerajoista piittaamattomaksi svengikoneeksi. Sunnuntaina 1. syyskuuta Huvilassa koetaan uransa lopettavan yhtyeen viimeinen festarikeikka.

Lipunmyynti kaikkiin konsertteihin käynnistyy keskiviikkona 20.3. klo 9 Ticketmaster Suomen kanavissa.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9.2019. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 25. huhtikuuta.

Kingston Wall by JJylli, Kuoppis ja VHB Huvilassa ti 27.8. klo 19. Liput käsittelykuluineen alk. 45,50 €.

Vesala ja Karina Huvilassa ke 28.8. klo 19. Liput käsittelykuluineen alk. 45,50 €

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana Huvilassa su 1.9. klo 19.30. Liput käsittelykuluineen alk. 39,00 €

helsinginjuhlaviikot.fi

Helsingin juhlaviikot: Huvilan ensimmäiset ohjelmajulkistukset ovat tässä! Mukana tribuutti pop-ikoneille ja Anna Calvi

06.02.2019

Anna Calvi, Soap&Skin, Laetitia Sadier & stargaze versioivat Bowieta ja Björkiä

Huvila-teltan ensimmäiset ohjelmatärpit tulevat tässä! Kokonaisuudessaan Juhlaviikkojen ohjelma julkistetaan 25.4.

Huvilan tribuuttikonsertti tekee tiistaina 20.8. kunniaa kahdelle ikoniselle artistille, David Bowielle ja Björkille. Bowien vimeiseksi jäänyttä Blackstaria ja Björkin 90-luvun klassikoksi nostettua Debut-albumia versioivat nykymusiikkikollektiivi s t a r g a z e, laulaja-lauluntekijä-kitaristi Anna Calvi, Soap&Skin-artistinimellä tunnettu Anja Plaschg sekä Stereolab-yhtyeen Laetitia Sadier. Luvassa on unohtumaton ilta täynnä ennakkoluulottomia klassikkotulkintoja. Liput alk. 45,50 € tai kolmen konsertin s t a r g a z e residency -lippu alk. 111 €.

Vuosien tauon jälkeen Helsinkiin palaava Anna Calvi heittää lisäksi maanantaina 19.8. oman soolokeikkansa Huvilassa. Intensiivisenä esiintyjänä tunnetun, muun muassa David Byrnen, Brian Enon ja Marianne Faithfullin kanssa yhteistyötä tehneen Calvin tuorein albumi Hunter tutkii artistin sanojen mukaan sukupuolta, seksuaalisuutta ja identiteettiä. Illan aloittaa Soap&Skin yhdessä s t a r g a z en kanssa. Liput alk. 39 € tai kolmen konsertin s t a r g a z e residency -lippu alk. 111 €.

 

Lisa Hannigan ja stargaze lumoavat herkän elokuvallisilla sävyillä

Klassisen musiikin rajoja vapaasti venyttävä s t a r g a z e nousee Huvilan lavalle kolmannen kerran kotimaassaan Irlannissa listojen kärkeen nousseen ja palkintoehdokkuuksia kahmineen Lisa Hanniganin kanssa keskiviikkona 21.8.

Hanniganin kuulas ääni on monelle tuttu jo Damian Ricen 2000-luvun alussa julkaistulta läpimurtoalbumilta O. Hanniganin kolmannen, The National -yhtyeen Aaron Dessnerin tuottaman At Swim -levyn kappaleet kasvavat s t a r g a z en orkesteroimina herkän kauniista elokuvallisen runsaisiin mittoihin. Liput alk. 45,50 € tai kolmen konsertin s t a r g a z e residency -lippu alk. 111 €.

www.helsinginjuhlaviikot.fi

Helsingin juhlaviikot järjestetään 16.8.-1.9.2019.

Helsingin juhlaviikot: Lasten RING tiivistää Wagnerin massiivisen teoskokonaisuuden koko perheen elämykseksi

13.03.2019

Helsingin juhlaviikoilla Suomen ensi-iltansa saava Lasten RING tuo Richard Wagnerin neljästä oopperasta koostuvan massiivisen teoskokonaisuuden Musiikkitaloon koko perheelle sopivana elämyksenä. Saksan Bayreuthin oopperajuhlilla vuonna 2018 nähty esitys saa Helsingissä suomenkielisen, visuaalisesti näyttävän tulkinnan, joka tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset. Lasten RINGistä nähdään kaksi esitystä 23.–24. elokuuta.

RINGin tarinassa seikkailevat ihmisten lisäksi mytologiset hahmot, jumalat ja maahiset, metsän eläimet ja merenneidot. Tarina kietoutuu mystisen Nibelungin sormuksen ympärille, jonka kaikki haluavat omistaa, sillä sormuksen avulla voi hallita maailmaa.

Bayreuthin oopperajuhlien johtaja Katharina Wagnerin ja Markus Latschin konseptiin pohjautuvan teoksen tuottaa Suomessa Teatro Productions. Solisteina kuullaan nousevia sekä kokeneita suomalaisia Wagner-laulajia, ja orkesterina toimii Helsingin kamariorkesteri. Esitysten suojelijana toimii basso Matti Salminen.

Taideretki kokoaa Helsingin tokaluokkalaiset Musiikkitaloon

Helsingin juhlaviikoilla musiikkielämyksiä lapsille tarjoilee myös lähes koko ikäryhmän Helsingissä tavoittava Tokaluokkalaisten taideretki.

Tämän vuoden taideretken teemana on ihmisen suhde luontoon, kun Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa keskiviikkona 21.8. kuullaan Sergei Prokofjevin klassikkoteos Pekka ja susi. Kertojina toimivat Satu Sopanen ja Susanna Haavisto, ja orkesteria johtaa Jutta Seppinen. Taideretki jatkuu syyslukukaudella, kun Kiasman oppaat vetävät tokaluokkalaisille toiminnalliset kierrokset Kiasman Yhteiseloa-kokoelmanäyttelyssä.

Tokaluokkalaisten taideretki on järjestetty kaikille toisen kouluvuotensa aloittaneille vuodesta 2012 saakka ja se toteutetaan yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9.2019. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 25. huhtikuuta. Juhlaviikkojen liput myy Ticketmaster Suomi.

Lisätiedot:

helsinginjuhlaviikot.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 32

2 / 32

3 / 32

4 / 32

5 / 32

6 / 32

7 / 32

8 / 32

9 / 32

10 / 32

11 / 32

12 / 32

13 / 32

14 / 32

15 / 32

16 / 32

17 / 32

18 / 32

19 / 32

20 / 32

21 / 32

22 / 32

23 / 32

24 / 32

25 / 32

26 / 32

27 / 32

28 / 32

29 / 32

30 / 32

31 / 32

32 / 32
  • Yhteistyössä: