Helsinki Festival
19.08.2021 - 05.09.2021Tietoa festivaalista

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.helsinkifestival.fi
Sähköposti info@helsinkifestival.fi
Festivaaliosoite Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 6126 5100
Toimisto Kalevankatu 6, FI-00100 Helsinki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Helsingin juhlaviikonloppu tuo taiteen kaupunkiin ja koteihin 21.–23. elokuuta

12.06.2020

Taloyhtiöt saavat toivoa pihojaan intiimien korttelikonserttien näyttämöiksi osoitteessa helsinkifest.fi

Helsingin juhlaviikkoja ei tänä kesänä voida järjestää, mutta uusi monitaiteellinen tapahtumakokonaisuus tuo taiteen elokuussa pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Helsingin juhlaviikonloppua vietetään 21.–23. elokuuta, ja sen kolme konserttikokonaisuutta nähdään Ylen kanavilla ja Areenassa. Luvassa on myös digitaalinen katugalleria, kun Platform Gátt -verkoston pohjoismaiset nuoret taiteilijat tuovat teoksensa kylään Helsinkiin.

“Juhlaviikonlopun ajatus syntyi halusta tuoda taide turvallisesti ihmisten lähelle, kun emme voi kutsua koolle suuria yleisöjä. Teemme taidetekoja kumppanien kanssa ja tarjoamme vapaan kentän taiteilijoille esiintymismahdollisuuksia. Elokuussa taide kuuluu kaikkialle!” sanoo taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Kolme Helsingin juhlaviikonlopun aikana kuultavaa konserttikokonaisuutta välitetään Yle Areenassa, ja osa konserteista esitetään suorina lähetyksinä Ylen tv- ja radiokanavilla. Perjantaina 21. elokuuta Helsingin kamarikuoro esittää 85-vuotisjuhlaansa viettävän Arvo Pärtin Passio-teoksen. Lauantain pihakonsertti 22. elokuuta on pyhitetty kevyelle musiikille, kun estradille nousevat Erja Lyytinen, Jesse Markin, Pariisin Kevät ja Ruusut.

Viikonlopun päättää erikoispitkä klassisen musiikin ja jazzin konserttikokonaisuus sunnuntaina 23. elokuuta, jonka ovat kuratoineet Eriikka Maalismaa, Minna Pensola ja Antti Tikkanen. Luvassa on vapaan kentän klassista musiikkia ja jazzia muun muassa Aki Rissanen Triolta, Tölöläbiltä, Elifantreelta ja defunensemblelta. Juhlaviikonlopun aikana nautitaan myös koko perheen ohjelmasta yhteistyössä OP:n Hippojen ja lasten suosikkiartisteihin kuuluvien Mimmien, FlipFlopin sekä Maukan ja Väykän kanssa. Kaupunkitilassa kuvattavien konserttien yleisöksi pääsevät esityspaikkojen asukkaat ja toimijat.

Juhlaviikonlopun aikana eri puolille kaupunkia levittäytyvät intiimit korttelikonsertit tarjoavat lisäksi helsinkiläisille taloyhtiöille mahdollisuuden toivoa huippuluokan taide-elämyksiä omille pihoilleen. Korttelikonserteille sopivia esityspaikkoja laidasta laitaan etsitään osoitteessa helsinkifest.fi parhaillaan käynnissä olevalla avoimella haulla. Lyhyitä, kotimaisten taitelijoiden luomia yllätysesityksiä toteutetaan yhteensä noin 20 kappaletta. Osa korttelikonserteista kuvataan ja striimataan verkon välityksellä.

Taide yllättää elokuussa myös kaupunkikuvassa, kun osa Clear Channelin digitaalisista mainospinnoista valjastetaan galleriakäyttöön. Open Art Gallery tuo pohjoismaisten nuorten taiteilijoiden teoksia kylään Helsinkiin yhteistyössä Platform Gátt-verkoston, Clear Channelin sekä HOK-Elannon ja Elisa Kulman kanssa.

Juhlaviikonlopun aattona Kiasmassa avataan Mika Vainion retrospektiivi 50 Hz. Lisäksi yleisöille on luvassa kaksi pienryhmille suunnattua teoskokonaisuutta. Esa-Pekka Salosen, Paula Vesalan, Tuomas Norvion ja Ekho Collectiven vuorovaikutteinen teos Laila koetaan Kansallisoopperan Alminsalissa. Noin 20 minuuttia kestävän teoksen pääsee kokemaan viisi henkilöä kerrallaan. Galleria Rankkaan pystytetään Homo Homo Sapiens -laboratorio, jossa tutkitaan ihmissielun muutoksia äärimmäisissä olosuhteissa yhdessä rajatun yleisön kanssa. Teokset ovat koettavissa 20. elokuuta alkaen.

Helsingin juhlaviikonloppu 21.–23.8.2020. Lisätiedot ja korttelikonserttien haku: helsinkifest.fi.

Helsingin juhlaviikonloppua mahdollistamassa ovat pääyhteistyökumppanit Helsingin Sanomat, Elisa ja OP, sponsorit Accenture, HOK-Elanto ja Clear Channel sekä palvelukumppanit PunaMusta,  Heku ja Renault. Tapahtumaa on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Helsingin juhlaviikonloppu on Helsingin tapahtumasäätiön tuottama tapahtuma. Helsingin tapahtumasäätiön tavoitteena on tehdä Helsingistä entistä vetovoimaisempi ja toimivampi tapahtumakaupunki. Helsingin tapahtumasäätiö kuuluu Helsingin kaupunkikonserniin.

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

 

Helsingin juhlaviikkoja ei järjestetä koronavirustilanteen vuoksi

12.05.2020

Helsingin juhlaviikkoja tai Taiteiden yötä ei vallitsevan koronavirustilanteen johdosta järjestetä suunnitellusti 20.8.–6.9.2020.

Helsingin tapahtumasäätiön hallitus linjasi maanantaina 11.5. järjestetyssä kokouksessaan ettei säätiö voi koronaviruspandemian vuoksi järjestää Juhlaviikoille suunniteltuja yleisötapahtumia. Helsinki on Suomen tiheimmin asuttu alue ja koronavirustartuntoja on täällä ollut, ja oletettavasti tulee olemaan, enemmän kuin muualla Suomessa myös elokuussa.

”Festivaaliohjelmaa on valmisteltu pitkään, ja onkin harmillista, että emme pääse toteuttamaan tälle vuodelle suunniteltua hienoa tapahtumaa. Yleisön, artistien ja työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi ovat kuitenkin tässä tilanteessa ensisijaisia”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula. ”Uusien tapahtumia koskevien linjausten odottaminen kesäkuun alkuun asti olisi ollut tuotantojemme kannalta kestämätöntä, joten koemme säätiön hallituksen tehneen ainoan mahdollisen ratkaisun.” 

“Iso kiitos taiteilijoille, kumppaneille ja kaikille, jotka ovat olleet luomassa tämän vuoden Juhlaviikkoja. Olemme todella pahoillamme ja teemme kaikkemme, että taide ja yleisöt kohtaavat jälleen tulevaisuudessa”, sanoo Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Festivaalin aiemmin julkistettuihin ja myynnissä oleviin tapahtumiin ostetut liput voi palauttaa Ticketmasterin ohjeiden mukaisesti.

Vuonna 2021 Helsingin juhlaviikot järjestetään 19.8.–5.9., ja Taiteiden yötä juhlitaan festivaalin avajaispäivänä 19.8.2021.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: