Etusivu » Kaikki festivaalit » » Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot
16.08.2018 - 02.09.2018Tietoa festivaalista

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.helsinginjuhlaviikot.fi
Sähköposti info@helsinkifestival.fi
Festivaaliosoite Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 6126 5100
Toimisto Kalevankatu 6, FI-00100 Helsinki

Festivaali kartalla

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

– Juhlaviikkojen vuoden 2016 ohjelmassa oli musiikkia klassisesta maailmanmusiikkiin, sirkusta, tanssia, teatteria, kuvataidetta, elokuvia ja kaupunkitapahtumia.

– Helsingin juhlaviikot on yksi neljästä Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin pääjärjestäjästä ja vastaa tapahtuman koordinoinnista.

– Juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsinki-viikon säätiö. Säätiössä toimivat Helsingin juhlaviikot ja Musica nova Helsinki.

– Helsinki-viikon säätiön päättävä toimielin on seitsemänjäseninen hallitus, jonka Helsingin kaupunginhallitus valitsee kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Jaa tapahtuma

Huippukapellimestari Mariss Jansons ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri käynnistävät Helsingin juhlaviikkojen kevään

06.03.2018

Baijerin radion sinfoniaorkesteri saapuu ensimmäistä kertaa Helsinkiin pääkapellimestarinsa Mariss Jansonsin johtamana ja esiintyy Helsingin juhlaviikkojen kevätkonsertissa Musiikkitalossa maanantaina 14. toukokuuta. Konsertin ohjelmassa kuullaan Gioachino Rossinin, Sergei Prokofjevin, Richard Straussin ja Maurice Ravelin musiikkia. Viulusolistina nähdään Frank Peter Zimmermann.

Maailman kärkiorkestereiden joukkoon usein nostettu Baijerin radion sinfoniaorkesteri (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks) konsertoi Saksan lisäksi aktiivisesti ympäri maailman Euroopasta Aasiaan ja Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan. Vuonna 1949 perustettu orkesteri nähdään säännöllisesti esimerkiksi New Yorkin Carnegie Hallissa sekä Lucerne-festivaalilla Sveitsissä.

Orkesterin pääkapellimestarina vuodesta 2003 toiminut Mariss Jansons (s. 1943) kuuluu viime vuosikymmenien arvostetuimpiin ja kysytyimpiin kapellimestarisuuruuksiin. Jansons toimi vuosina 2004–2015 myös hollantilaisen Concertgebouw-orkesterin pääkapellimestarina ja työskentelee lisäksi läheisesti Wienin ja Berliinin filharmonikoiden kanssa. Wienin filharmonikkojen kuulun uudenvuoden konsertin Jansons on johtanut kolmesti.

Mariss Jansons ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri Musiikkitalon Konserttisalissa ma 14.5. klo 19.30. Liput käsittelykuluineen 28–74 € Ticketmaster Suomen kanavista.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jane ja Aatos Erkon säätiön ja Musiikkitalon kanssa.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 17.8.–2.9.2018. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 25.4.2018.

helsinginjuhlaviikot.fi

Elmu ry ja Helsingin juhlaviikot tuovat Kaivopuiston konsertit takaisin juhlavuosien kunniaksi

14.02.2018

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry ja Helsingin juhlaviikot juhlivat merkkivuosiaan täyttämällä Helsingin Kaivopuiston musiikilla sunnuntaina 19. elokuuta. Luvassa on runsas artistikattaus ja kesäistä pikniktunnelmaa 1970-luvulta alkaen järjestettyjen Kaivopuiston Kansanjuhlien ja Juhlaviikkojen perinteikkäiden Kaivarin konserttien hengessä. Ilmaiskonsertin esiintyjät julkistetaan huhtikuussa.

40-vuotias Elmu ry sekä tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Helsingin juhlaviikot ovat kuluneiden vuosikymmenien aikana antaneet vahvan panoksensa elävän kaupunkikulttuurin kehittämiseen ja monipuolisten musiikkielämysten mahdollistamiseen kaikille helsinkiläisille. Elokuinen Kaivopuiston konsertti juhlistaa tätä matkaa kutsumalla jälleen koko kaupungin yhteen musiikin äärelle.

Vuonna 1978 perustettu Elmu ry on laajentanut pääkaupungin musiikkielämää muun muassa Lepakon, Radio Cityn ja Nosturin toiminnan kautta. Kesällä 1968 ensimmäistä kertaa järjestetty Helsingin juhlaviikot on vuosien varrella esitellyt lukuisia uusia artisteja eri puolilta maailmaa ja tarjoillut ainutkertaisia konserttikokemuksia jo useammalle sukupolvelle.

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry on helsinkiläinen yhdistys, jonka tehtävä on musiikkikulttuurin ja nuorison hyvinvoinnin edistäminen. ELMU ry 40 v. -ohjelmaa järjestetään pitkin vuotta.

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, jota vietetään seuraavan kerran 17.8.-2.9.2018. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 25.4.2018.

helsinginjuhlaviikot.fi

Helsingin juhlaviikot ja Maailma kylässä -festivaali: Millainen on Helsinki festivaalikaupunkina? Festivaalit ja Helsingin kaupunki toteuttivat laajan festivaalitutkimuksen

13.02.2018

Mikä on helsinkiläisten festivaalien suosion salaisuus? Houkutteleeko kiinnostava ohjelma, hyvä tunnelma vai erityiset tapahtumapaikat? Estääkö osallistumisen kiinnostuksen vai rahan puute? Entä mitä hyvää festivaalit tuovat kaupungille ja miten Helsinki voisi olla paras mahdollinen festivaalikaupunki?

Suuret helsinkiläisfestivaalit – Sideways, Tuska, Flow Festival, Helsingin juhlaviikot ja Maailma kylässä – toteuttivat vuonna 2017 ensimmäistä kertaa yhdessä laajan festivaalikyselyn kumppaninaan Helsingin kaupunki. Festivaalitutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä ja vastauksia kertyi yli 2300 kappaletta.

Tutkimuksen tavoitteena oli koota tietoa festivaalikaupunki Helsingin ja kaupunkifestivaalien kehittämiseen. Tutkimuksessa kartoitettiin esimerkiksi vastaajien suhdetta festivaaleihin ja vapaa-aikaan sekä festivaalien sosiokulttuurisia vaikutuksia esimerkiksi hyvinvoinnin, matkailun ja asuinpaikan vetovoimaisuuden näkökulmista.

Vastauksissa korostuvat yhteisöllisyyden, arjesta irrottautumisen ja merkityksellisten sisältöjen tärkeys: festivaaleille houkuttelevat sekä hauskanpito että kiinnostavat vetonaulat. Toisaalta myös turvallisuudentarve on lisääntynyt. Suurten tapahtumien ohella nähtävissä on lisäksi kasvava kiinnostus pienempiin ja eri kaupunginosissa tapahtuviin festivaaleihin.

Lue lisää ja lataa tutkimus tästä.

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: