Etusivu » Kaikki festivaalit » » Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot
16.08.2018 - 02.09.2018Tietoa festivaalista

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.helsinginjuhlaviikot.fi
Sähköposti info@helsinkifestival.fi
Festivaaliosoite Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 6126 5100
Toimisto Kalevankatu 6, FI-00100 Helsinki

Festivaali kartalla

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

– Juhlaviikkojen vuoden 2016 ohjelmassa oli musiikkia klassisesta maailmanmusiikkiin, sirkusta, tanssia, teatteria, kuvataidetta, elokuvia ja kaupunkitapahtumia.

– Helsingin juhlaviikot on yksi neljästä Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin pääjärjestäjästä ja vastaa tapahtuman koordinoinnista.

– Juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsinki-viikon säätiö. Säätiössä toimivat Helsingin juhlaviikot ja Musica nova Helsinki.

– Helsinki-viikon säätiön päättävä toimielin on seitsemänjäseninen hallitus, jonka Helsingin kaupunginhallitus valitsee kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Jaa tapahtuma

23. Art goes Kapakka toi tuoreen taiteen ravintoloihin 17.–26.8.

01.09.2017

23. Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalia juhlittiin Helsingin kantakaupungin keskeisimmissä ravintoloissa, kahviloissa, baareissa ja kapakoissa 17.–26.8.2017. Festivaali kokosi yhteen noin 55 000 kuorolaulun, taiteen, tieteen, makujen, musiikin ja ravintolakulttuurin ystävää. Taide levittäytyi 34 ravintolaan, ja festivaali tarjosi yhteensä 328 esitystä sekä 28 kuvataidenäyttelyä kymmenen päivän aikana. Kaikki festivaalin tapahtumat olivat pääsymaksuttomia.

Festivaalin aikana koettiin hienoja ja ainutlaatuisia hetkiä taidemaailman ammattilaisten sekä uusien kiinnostavien esiintyjien kanssa. Ohjelma tarjosi festivaalikävijöille ainutlaatuisia kohtaamisia, tunnettujen taiteilijoiden erityisprojekteja sekä ajankohtaisia ja kiehtovia esiintymisiä ja esiintuloja intiimissä kapakkaympäristössä.

”Vaikka Art goes Kapakka on vakiinnuttanut asemansa jokavuotisena kulttuuritapahtumana Helsingin elokuussa, festivaali ei ole jämähtänyt paikoilleen, vaan uudistumme joka vuosi toteuttamalla monipuolisen ja ainutlaatuisen ohjelman. Tälläkin kertaa onnistuimme mielestäni tehtävästä hyvin, ja oli ilo olla mukana toteuttamassa hienoa tapahtumaa. Festivaalitohinoiden lomassa sain todeta, että Art goes Kapakan yleisöt ovat niin ikään monipuolisia: mukana oli sekä ensimmäistä kertaa osallistuvia että vuodesta 1995 festivaalin tapahtumia seuranneita konkareita. Haluamme kiittää kaikkia taiteilijoita, ravintoloita, yhteistyökumppaneita sekä yleisöjä hienosta festivaalista!”, kertoo festivaalin vastaava tuottaja Paula Ranto.

Perinteiseen tapaan Art goes Kapakan aloitti rakastettu Kuorojen kierros, johon osallistui tänä vuonna 122 kuoroa – yhteensä ennätykselliset 2263 laulajaa! Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon kuratoima Tsiigaa-taidenäyttelysarja esitteli maalauksista, grafiikasta, veistoksista, tekstiiliteoksista ja valokuvista rakentuvan kokonaisuuden, jossa oli mukana 28 nykytaiteilijan teoksia. Kaikki Taidelainaamon teokset olivat festivaalin aikana ostettavissa tai vuokrattavissa kuukausihinnoin. Maista-ruokasarjassa nostettiin esiin festivaaliravintoloiden omat työntekijät ja heidän erityisosaamisensa. Ohjelmissa perehdyttiin mokkapalaleivoksen valmistamiseen ja koristeluun, jälkiruokaviineihin, sienten säilöntään ja käyttöön kotikeittiössä, Ravintola Oivan uuden à la carte -listan tarjontaan, Suomen oluthistoriaan, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko-olutmakuihin sekä ginin ainesosiin ja valmistukseen. Uudessa AGK Pohtii -keskusteluohjelmakokonaisuudessa tutustuttiin suomalaiseen scifi-kirjallisuuteen, kapakkuuden syvimpään olemukseen Arto Nybergin johdolla, syyskuussa julkaistavaan suomalaiseen supersankarielokuva Rendeliin, Gösta Sundqvistin elämään ja merkitykseen suomalaisessa piilotajunnassa, Finlandia-talon legendaarisimpiin artistivierailuihin ja tapahtumiin sekä Helsingin historiaan valokuvien kautta.

Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinto myönnettiin ylipormestari Jussi Pajuselle hänen ansiokkaasta työstään Helsingin ja helsinkiläisten hyväksi.

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Interbrands Wines & Spirits, Kyrö Distillery Company, Viking Line, Clear Channel, Duodecim, Artek ja Pianokeskus.

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: