Etusivu » Kaikki festivaalit » » Hetan Musiikkipäivät, Enontekiö

Hetan Musiikkipäivät, Enontekiö
05.04.2020 - 12.04.2020Tietoa festivaalista

Musiikin ja pohjoisen luonnon ainutlaatuinen yhdistelmä, Hetan Musiikkipäivät, tarjoaa korkeatasoisia elämyksiä Enontekiöllä ja Pohjois-Kalotilla. Esitykset tuodaan lähelle kuulijaa, oli konserttipaikkana sitten autiotupa tai kirkko. Pääsiäisviikolle ajoittuva festivaali on EU:n pohjoisin kirkko- ja klassisen musiikin tapahtuma. Alueen kulttuuria elävöitetään konserteilla myös muina vuodenaikoina.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.hetanmusiikkipaivat.fi
Sähköposti hetan.musiikkipaivat@enontekio.fi
Puhelin +358 40 543 9876
Toimisto Ounastie 165, 99400 Enontekiö

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Hetan Musiikkipäivien ohjelma pääsiäisviikolle 2020 on julkaistu

06.11.2019

Rauhan hinta ja unohdettu armeija. Hetan Musiikkipäivien uusi taiteellinen johtaja Tapio Tuomela laittaa yleisönsä miettimään ensi pääsiäisenä, millainen hinta 75 vuotta Suomessa vallinneesta rauhasta Lapin sodassa maksettiin.

Lapin kamariorkesteri, sopraano Soile Isokoski ja saamelaismusiikki täyttävät pääsiäisviikon konsertit, joita pohjustavat Lapin sotaa uusimmilla tutkimuksilla valottavat luennot. Luennoitsijoihin kuuluvat mm. Enontekiön Sturmbock-linnoitusta uusin menetelmin tutkineet Aleksi Rikkinen ja Emil Sillanpää sekä Lapin sodasta vastikään väitellyt arkeologi Oula Seitsonen. Seminaarin avaa Jugoslavian hajoamissotien sotarikostribunaaliin osallistunut oikeushammaslääkäri Helena Ranta.

Beethovenin 250. syntymävuoden kunniaksi kuullaan ikoninen V sinfonia livenä ehkä pohjoisempana kuin koskaan ennen, kun vahvistettu Lapin kamariorkesteri esittää sen kiirastorstaina 9.4. John Storgårdsin johdolla Enontekiön kirkossa. Konsertin pianosolisti on Alice Sara Ott, ja siinä kuullaan myös musiikkia Aulis Salliselta, joka täyttää samana päivänä 85 vuotta.

Hetan Musiikkipäivät järjestetään 5.-12.4.2020.

www.hetanmusiikkipaivat.fi

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9
  • Yhteistyössä: