Etusivu » Kaikki festivaalit » » Iitin musiikkijuhlat

Iitin musiikkijuhlat
13.06.2018 - 17.06.2018Tietoa festivaalista

Iitin musiikkijuhlat keskittyy kamarimusiikkiin. Keskeisenä tapahtumapaikkana on Iitin kirkonkylän yli 300-vuotias puinen ristikirkko. Juhlat huipentuvat pianonkantoon Hiidenvuoren näköalapaikalle ja keskiyön konserttiin. Festivaalin taiteellinen johtaja on sen perustamisesta alkaen ollut pianisti Laura Mikkola.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.iittifestival.fi
Sähköposti info@iittifestival.fi
Festivaaliosoite Iitti Katso kohde kartalla
Puhelin +358 400 465 222
Toimisto PL 32, FI-47401 Kausala

Festivaali kartalla

Iitin musiikkijuhlat on nelipäiväinen, etupäässä kamarimusiikkiin keskittyvä tapahtuma. Keskeisenä tapahtumapaikkana on idyllinen Iitin kirkonkylä ja Suomen arvokkaimpiin kuuluva yli 300-vuotias puinen ristikirkko. Juhlat huipentuvat pianonkantoon Hiidenvuoren muinaislinnapaikalle ja perinteiseen keskiyön konserttiin siellä.

Musiikkijuhlien ”sielu” ja taiteellinen johtaja on pianisti Laura Mikkola. Ensimmäisillä musiikkijuhlilla vuonna 2003 hän kantaesitti Iitin kirkossa musiikkijuhlayhdistyksen tilaaman Einojuhani Rautavaaran pianoteoksen Passionale. Hiidenvuoren laella ensimmäiset juhlat musiikkiesityksineen pidettiin jo vuonna 1914.

Iitin musiikkijuhlayhdistys on vuodesta 2004 lähtien järjestänyt musiikkijuhlien yhteydessä myös lasten ja nuorten musiikkileirejä ja mestarikursseja.

Iitin kunta sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, rautatien ja valtatien 12 varrella Lahden ja Kouvolan välillä.

Jaa tapahtuma

Iitin musiikkijuhlat 2018: Kaksi kansainvälistä säveltäjävierasta ja maailman kantaesitys

03.01.2018

 

Elokuvasäveltäjä ja pianisti Gabriel Yared vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa Iitin musiikkijuhlilla tulevana kesänä. Hänelle omistettu perjantaikonsertti Kuusankoskitalossa 15. kesäkuuta on ohjelmaltaan sama kuin joulukuinen konsertti Pariisissa, jossa Lontoon sinfoniaorkesteri juhlisti Yaredin 40-vuotista taiteilijauraa. Oscarilla ja monilla muilla huomionosoituksilla palkitun libanonilais-ranskalaisen Yaredin musiikki tunnetaan mm. elokuvista Englantilainen potilas, Lahjakas herra Ripley, Päämääränä Cold Mountain, Coco Chanel & Igor Stravinsky, Amelia ja Vain maailmanloppu. Piakkoin saa ensi-iltansa Rupert Everettin ohjaama Oscar Wildesta kertova filmi Onnellinen prinssi, johon Yared on kirjoittanut musiikin. Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola on tutustunut Yarediin libanonilais-ranskalaisen kirjailijan ja Kaija Saariahon oopperoiden librettojen kirjoittajan Amin Maaloufin kautta.

Toinen säveltäjävieras on saksalainen Heiner Goebbels, joka säveltää Iitin musiikkijuhlien tilausteoksen. Sen kantaesitys on avajaiskonsertissa Iitin kirkossa 14. kesäkuuta. Kesällä 2015 Goebbels toi Iitin musiikkijuhlille mainetta niittäneen teoksensa Surrogate (1994) trioversion pianolle, lyömäsoittimille ja äänelle. Vaikuttavan teoksen esittivät Laura Mikkola, Kazutaka Morita ja näyttelijä-professori Hannu-Pekka Björkman. Esitys sai Iitin kantaesityksen jälkeen kutsuja myös muille festivaaleille.

 

Kaksi kvartettia esiintyjinä

Musiikkijuhlien 2018 esiintyjäkaarti sisältää mm. kaksi jousikvartettia, Enesco-kvartetin ja Kamus-kvartetin. Kvartetit nousevat lavalle myös yhdessä esittäen mm. Felix Mendelssohnin Okteton.

Wagner-asiantuntija ja Suomen Wagner-seuran kunniajäsen, professori Eero Tarasti esitelmöi tällä kertaa nimenomaan Wagnerista, jonka musiikkia myös kuullaan perjantai-iltapäivän konsertissa. Kevyempi iltapäiväkonsertti, joita on totuttu viime vuodet pitämään Iitti Golfin Puimalassa, pidetään nyt vuoden 2017 kauneimmaksi kesälavaksi äänestetyllä Saukonkallion tanssilavalla. Verlan tehdasmuseossa esiintyy kaksikko M. A. Numminen ja Pedro Hietanen, ja Hiidenvuorella laulaa Jorma Hynninen.

Yhteistyö Nastolan Taideyhdistyksen kanssa saa jatkoa kirkonkylän kylätalossa pidettävän taidenäyttelyn muodossa. Iitin musiikkijuhlat puolestaan aloittaa festivaaliviikon konsertoimalla Nastolan kirkossa.

 

www.iittifestival.fi

 

IITIN MUSIIKKIJUHLAT 13.–16.6.

Iitin 15. valtakunnallinen nuorison musiikkikurssi 8.–17.6.

Iitin musiikkijuhlat esittää yhdeksän Oscarin leffan elokuvamusiikin ohella

16.05.2018

Iitin musiikkijuhlat järjestää yhteistyössä kouvolalaisen Studio 123:n kanssa elokuvanäytöksen Kuusankoskitalossa perjantaina 15.6. klo 16 ennen illan ”Gabriel Yared – elokuvamusiikkia” -konserttia. Elokuva on yhdeksän Oscaria sekä Bafta- ja Golden Globe -palkinnot voittanut Englantilainen potilas vuodelta 1996. Sen ohjasi Anthony Minghella, käsikirjoitus oli kirjailija Michael Ondaatjen ja Anthony Minghellan, ja musiikin sävelsi Gabriel Yared. Oscarit tulivat mm. parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta ja parhaasta musiikista.

Perjantai-illan konsertissa Kuusankoskitalossa kuullaan libanonilais-ranskalaisen Yaredin säveltämää elokuvamusiikkia. Englantilaisen potilaan näytökseen Studio 123:ssa pääsee samalla lipulla. Konsertin ohjelma on sama kuin viime joulukuisen konsertin ohjelma Pariisissa, jolloin Lontoon sinfoniaorkesteri juhlisti Yaredin 40-vuotista taiteilijauraa. Yared vierailee nyt Suomessa ja Pohjoismaissa ensimmäistä kertaa.

Elokuvamusiikin konsertissa esiintyvät Yaredin (piano) itsensä lisäksi Enesco-jousikvartetti; Kamus-jousikvartetti; Petri Mäkiharju, kontrabasso; Eero Lehtimäki, klarinetti; Veera Pesu, oboe; Hannu Lehtonen, saksofoni; Petri Ikkelä, bandoneon; Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola, piano ja Héloïse Poulet, sopraano. Myös 20-vuotias laulaja Poulet tulee Ranskasta.

Festivaaliohjelmaa on täydennetty tammikuun jälkeen. Koko ohjelma: www.iittifestival.fi

Iitin musiikkijuhlat 13. – 16.6.2018
Lasten ja nuorten musiikkileiri 8. – 17.6.2018

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

11 / 12

12 / 12
  • Yhteistyössä: