Etusivu » Kaikki festivaalit » » Ilmajoen Musiikkijuhlat

Ilmajoen Musiikkijuhlat
06.06.2018 - 17.06.2018

Tietoa festivaalista

Ilmajoen Musiikkijuhlat tuottaa uuden kotimaisen tilausoopperan Mannerheim. Nimiroolissa marsalkka Mannerheimina laulaa Waltteri Torikka. Muissa rooleissa mm. Johanna Rusanen-Kartano, Essi Luttinen, Markus Nykänen. Sävellys Tuomas Kantelinen, libretto Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies ja ohjaus Tuomas Parkkinen. Mannerheim-ooppera on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Musiikkijuhlien ohjelmistossa lisäksi konsertteja, mm. Juhlakonsertti, jossa esiintyvät Matti Salminen ja Mari Palo.

Tapahtuman luonne

Ooppera ja kuoro Klassinen musiikki Ohjelmaa lapsille Pop/Rock Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.musiikkijuhlat.fi
Sähköposti toimisto@musiikkijuhlat.fi
Festivaaliosoite Ollilantie 1, Ilmajoki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 6 424 2900
Toimisto Ollilantie 1, FI-60800 Ilmajoki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Ilmajoen Musiikkijuhlat on ”Vuoden festivaali 2017”

26.10.2016

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Ilmajoen Musiikkijuhlat ”Vuoden festivaaliksi 2017”. Hallitus toteaa perusteluissaan:

Tekemisen meininki, jatkuva uuden etsintä ja eteläpohjalainen yrittäjyys muodostavat Ilmajoen Musiikkijuhlista täysin ainutlaatuisen tapahtuman. Festivaali on vuosien varrella tilannut oopperoita lukuisilta kotimaisilta säveltäjiltä ja tuonut uudet teokset yleisön eteen vaativalle ulkoilmalavalle säässä kuin säässä. Festivaali  on kasvattanut suuren joukon ihmisiä, jotka Ilmajoella ovat saaneet ensikosketuksen oopperan maailmaan. Samalla tapahtuma on luonut ympärilleen vapaaehtoistyöntekijöiden yhteisön, jonka energia säteilee koko maakuntaan myös festivaalisesongin ulkopuolella.

Ilmajoen Musiikkijuhlat sai alkunsa vuonna 1975 ja tapahtumaa organisoiva yhdistys perustettiin 1977. Festivaali on tuottanut yhteensä 16 oopperaa. Näistä 11 on täysin omaa tuotantoa ja viisi oopperaa on tehty yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan sekä Vaasan Oopperan kanssa.

Vuosien saatossa tuotettujen oopperoiden aiheet ovat pureutuneet Suomen historiaan ja kansakunnan eri vaiheisiin. Ensi vuonna  Ilmajoen Musiikkijuhlat on mukana itsenäisen Suomen satavuotisjuhlissa tuottaen yhdennentoista uuden kantaesityksensä, Tuomas Kantelisen säveltämän Mannerheim-oopperan, jonka libretto on Laila Hirvisaaren ja Eve Hietamiehen.

Ilmajoen Musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 7.–18.6.2017. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.musiikkijuhlat.fi.

 

Finland Festivals on nimennyt Vuoden festivaalin 1999 alkaen. Tuoreimmat viisi palkittua festivaalia ovat:

  • 2016 Sastamala Gregoriana – Wanhan musiikin päivät
  • 2015 Sodankylän elokuvajuhlat
  • 2014 Maailma kylässä -festivaali, Helsinki
  • 2013 Lasten taidefestivaali Hippalot, Hämeenlinna
  • 2012 Tampere Jazz Happening

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: