Etusivu » Kaikki festivaalit » » Joroisten Musiikkipäivät

Joroisten Musiikkipäivät
20.07.2018 - 29.07.2018Tietoa festivaalista

Tunnelmalliset kartanot ja kirkot luovat Joroisten Musiikkipäivien konserttien ainutlaatuisen tunnelman. Monipuolinen ohjelma sisältää niin kamarimusiikin helmiä kuin lapsille suunnattuja tapahtumia – unohtamatta alueen tehdashalleissa järjestettäviä rock-konsertteja. Ohjelmaan kuuluu myös oopperakaraoken suomenmestaruuskilpailu.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Pop/Rock Solisti- tai yhtyekilpailuja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.joroinenmusicfestival.fi
Sähköposti info (at) joroinenmusicfestival.fi
Puhelin +358 40 7646 990
Toimisto Joroisten Musiikkiyhdistys ry, Mutalantie 2, 79600 Joroinen

Jaa tapahtuma

Andrea Caré, Marjukka Tepponen ja Kevin Greenlaw Joroisten Musiikkipäiville!

19.06.2018

Markus Nykänen sairastui ja joutuu perumaan konserttinsa.

Tenori Markus Nykänen on sairastunut ja joutuu perumaan esiintymisensä myös heinäkuulta. Aiemmin tässä kuussa hän joutui jättämään väliin Ilmajoen Musiikkijuhlien Mannerheim-produktion. Markus Nykänen tähtää siihen, että on kunnossa syksyn oopperaesityksiä varten Kansallisoopperassa.

”Markus Nykäsen, Perttu Kivilaakson ja Mikko Sirénin konsertti ”Rakkautta kaaoksen keskelle”, koostui Kivilaakson Nykäselle säveltämistä lauluista. Näin ollen pelkkä laulusolistin vaihtaminen ei tullut kysymykseen,” toteaa Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jan Hultin.

Peruuntuneen konsertin korvaa Marjukka Tepposen, Andrea Carén ja Kevin Greenlawn oopperakonsertti, pianistina Salla Karakorpi.

”Sekä Tepponen, että Caré joutuivat sairastumisen takia perumaan viime kesän konserttinsa Joroisten Musiikkipäivillä, joten viime kesän tappio saadaan nyt korvattua,” toteaa Hultin.

Italialainen Andrea Caré on maailmalla hyvin tunnettu, erinomainen tenori, joka esiintyy myös Suoman Kansallisoopperan Tosca-produktiossa ensi kesänä.

Marjukka Tepponen on yksi tämän hetken valovoimaisimpia suomalaisia oopperalaulajia. Hän laulaa säännöllisesti Kansallisoopperassa, debytoi alkuvuodesta Seattlen oopperassa ja laulaa tänä kesänä Savonlinnan Oopperajuhlien Faust-produktiossa Margaretan roolin.

Kevin Greenlaw on Suomessa asuva, yhdysvaltalainen baritoni, joka laulanut lukuisissa Euroopan suurista oopperataloista ja mm. Metropolitan oopperassa.

Jo lippunsa ”Rakkautta kaaoksen keskelle”-konserttiin ostaneet voivat käyttää lippunsa tähän korvaavaan oopperakonserttiin tai vaihtoehtoisesti hakea pääsymaksun palauttamista.

Oopperakonsertti Juvan kirkossa sunnuntaina 29.7. klo 15.00

Marjukka Tepponen, sopraano, Andrea Caré, tenori, Kevin Greenlaw, baritoni, Salla Karakorpi, piano

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 20.-29.7.2018.

www.joroinenmusicfestival.fi

Joroisten Musiikkipäivät ja Lumme Energia Oy tuottavat yhdessä iloa ja energiaa palvelukeskuksiin ja -taloihin

12.06.2018

Joroisten Musiikkipäivien konsertteihin ja tapahtumiin osallistui kesällä 2017 yhteensä noin 5600 kävijää. Silti oli monia, jotka olisivat halunneet tulla, mutta heillä ei ollut siihen mahdollisuutta.

Lumme Energiasta tulee yksi Joroisten Musiikkipäivien pääyhteistyökumppaneista Joroisten, Juvan ja Leppävirran kuntien sekä Varkauden kaupungin rinnalle. Lumme Energian ja Musiikkipäivien uusi ja edistyksellinen yhteistyö vie joukon Musiikkipäivillä esiintyviä taiteilijoita vierailuille alueen palvelukeskuksiin ja -taloihin. Lumme Energia haluaa olla mukana levittämässä Musiikkipäivien ilosanomaa myös niille ihmisille, jotka eivät ikänsä, sairautensa tai muun liikuntaesteen takia pääse osallistumaan festivaalin konsertteihin paikan päälle. ”Välittäminen on meille molemmille tärkeä ja yhdistävä arvo”, toteavat Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta ja Joroisten Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jan Hultin.

 

Elämyksiä ja iloa — livenä ja somena

Jokaiselle meistä saattaa joskus koittaa aika, jolloin vahvasta halusta huolimatta, emme pysty osallistumaan paikkakuntamme kulttuuritapahtumiin.  Ikääntymisen myötä mahdollisesti syntyvät liikkumisrajoitteet ovat yksi tekijä, joka vaikeuttaa osallistumista konsertteihin, teatteriin tai urheilutapahtumiin.

”Joroisten Musiikkipäivät levittäytyy kuuden yhteistyössä mukana olevan kunnan alueelle, joten toimialueellamme on runsaasti vanhuksia, jotka mainituista syistä jäävät tarjoamiamme taide-elämyksiä vaille. Ilman Lumme Energian tukea, ei tällainen konkreettinen välittäminen ja musiikillisen tervehdyksen vieminen vanhuksille, olisi mahdollista”, toteaa Jan Hultin.

Lumme Energian ja Joroisten Musiikkipäivien yhteistyö laajentaa festivaalin saavutettavuutta ja vaikuttavuutta. Yhdessä suunniteltu uusi konsepti toteutetaan kesällä 2018 ensimmäistä kertaa.

Festivaalin taiteilijat tekevät taiteilijavierailuita kuudella paikkakunnalla: Joroisissa, Pieksämäellä, Rantasalmella, Leppävirralla, Varkaudessa ja Juvalla. Taiteilijavierailut toteutetaan pääosin samoina päivinä, kuin kyseisten taiteilijoiden konsertit toteutetaan kullakin paikkakunnalla. Näitä musiikkia ja tarinointia sisältäviä taiteilijavierailuita voi seurata myös livelähetyksinä Lumme Energian Facebook-sivuston kautta.

 

Taiteilijavierailuiden ja livelähetysten ajankohdat

 

Joroinen, 23.7. klo 14 Palvelutalo Mansikkapaikka

Marion Melnik, sopraano

 

Leppävirta 24.7. klo 15 Palvelukeskus Leivola

Mikko Nuopponen, tenori

 

Juva, 26.7. klo 14 Palvelukeskus Juvakoti

Markus Suihkonen, basso

 

Rantasalmi 26.7. klo 16 Palvelukeskus Mäntylä

Raul Mannola ja Aylin Eleanora, Flamenco taiteilijat

 

Varkaus 27.7. klo 15 Käpykankaan palvelukeskus

Hannakaisa Nyrönen, sopraano

 

Pieksämäki, 28.7. klo 15  Valona Vanhuspalvelut

Erja Lyytinen, artisti

 

Uuden ajan energiayhtiö

Lumme Energia Oy on suomalainen energiayhtiö, joka on syntynyt Etelä-Savon Energian ja Suur-Savon Sähkön yhdistäessä sähkön myyntiliiketoimintansa. Asiakkaita Lumme Energialla on yli 100 000. Lumme Energia tarjoaa valoa ja iloa jokaiseen kotiin Suomessa.

 

Perinteikäs festivaali 

Joroisten Musiikkipäivät on 41 vuotta vanha, perinteikäs kamarimusiikkitapahtuma, joka on viime vuosina laajentunut niin alueellisesti kuin sisällöllisesti mittavaksi Sydän – Savon festivaaliksi. Musiikin tyylilajit vaihtelevat kartanoiden hienovaraisista kamarimusiikkikonserteista tehdashallien rock&pop-musiikkiin.

Vuonna 2018 Musiikkipäivät järjestetään 41. kerran, tällä kertaa kuudella paikkakunnalla ja 10 päivän aikana. Festivaalilla esiintyy lähes 90 taiteilijaa, 26 konsertissa ja tapahtumassa.

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 20.-29.7.2018.

www.joroinenmusicfestival.fi

Joroisten Musiikkipäivät: Oopperakaraoken SM-kilpailut 2018

19.04.2018

Vuonna 2017 lanseerattu Oopperakaraoken suomenmestaruuskilpailu saa jatkoa! Hauska ja jännittävä kilpailu, jossa kauneimmat, hauskimmat tai vaikuttavimmat ooppera-aariat ja musikaalisävelet saavat rennolla tavalla ainutkertaiset tulkintansa.

Oopperakaraoken SM-kilpailut on erityisen riemukas ja viihdyttävä tapahtuma! Tuntemattomuudesta ponnahtaa yllättäviä taitureita, kuten Susan Boyle aikanaan Englannissa. Klassinen musiikki ja viihteellisyys yhdistyvät hienolla tavalla.

Leppävirran Vesileppiksen ravintola Leppäkerttu muuntautuu 24.7. illan ajaksi viihtyisäksi karaokemiljööksi, jossa katsojat voivat nauttia niin esityksistä kuin ravintolan palveluista.

Oopperakaraoken SM-kilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat ooppera-aarioista ja musikaalisävelmistä kiinnostuneet. Levykirjasto sisältää yhteensä toista sataa ooppera-aariaa ja musikaalikappaletta.

Kilpailussa on yksi sarja. Palkinnot jaetaan parhaille seuraavissa kategorioissa:

– Paras esiintyjä
– Suurin yllättäjä
– Paras laulaja
– Yleisön suosikki

 

SM-kilpailujen esikarsinta suoritetaan Espan lavalla 5.6.2018 klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen karsintaan viimeistään 10.5.2018 osoitteeseen info@joroinenmusicfestival.fi

Mikäli kilpailija ei voi osallistua esikarsintaan, voi hän lähettää audio/videolinkin osoitteeseen info@joroinenmusicfestival.fi  31.5. 2018 klo 16.00 mennessä.

Kilpailun säännöt ja tarkemmat ohjeet: http://www.joroinenmusicfestival.fi/tapahtumakalenteri/oopperakaraoke-2018-sm/

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 20.-29.7.2018.

www.joroinenmusicfestival.fi

Bavarian Opera Academy (BOA) tuo koelauluesiintymisiin valmentavan Ooppera – workshopin Joroisten Musiikkipäiville

12.04.2018

BOA Workshop on suunnattu jo ammatissa toimiville oopperalaulajille sekä jo pitkällä lauluopinnoissaan oleville nuorille lahjakkuuksille, joilla on potentiaalia kansainvälisen laulajanuran tekemiseen. Kurssin keskeisinä sisältöinä ovat koelauluihin valmistautuminen, sopivan ohjelmiston valinta, esitettävän aarian tekstin sisäistäminen ja ilmaisu. Lisäksi käydään läpi tärkeitä käytännön asioita koelauluihin valmistautumisessa. Kurssin huipentaa koelaulu Tanskan kuninkaallisen oopperan Casting Director, Franziska Kaiserille ja hänen laulajalle antamansa palaute. Bavarian Opera Academy on suomalaisen ooppera-agentin, Kalle Koiso-Kanttilan syksyllä 2017 Saksaan perustama koulutuskeskus, joka järjestää kuukausittain workshoppeja nuorille laulajalahjakkuuksille.

Näiden kurssien tarkoituksena on rakentaa siltaa laulajien ja oopperatalojen välille ja auttaa nuoria laulajia työllistämään itsensä kansainvälisessä oopperamaailmassa. Kaikki kauden 2017/2018 kurssit ovat olleet erittäin suosittuja, minkä vuoksi workshop on päätetty järjestää nyt myös Suomessa.

Bavarian Opera Academyn kurssilaisilla on ollut tähän mennessä mahdollisuus koelaulaa seuraavien oopperatalojen johtajille: Wienin Valtionooppera, Wienin Volksoper, Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf, Hannover Staatsoper, Stuttgart Staatsoper, Badisches Staatstheater Karlsruhe, Staatsoper Nürnberg sekä Essenin, Heidelbergin ja Baselin oopperataloille.

 

JOROISTEN WORKSHOPIN SISÄLTÖ:

  • koelauluvalmennus
  • sopivan koelauluohjelman valitseminen
  • roolianalyysi
  • ilmaisu
  • päätöskonsertti/koelaulu

 

OPETTAJA:

Kalle Koiso-Kanttila, Director of the IOA Management & Director of the Bavarian Opera Academy

ILMOITTAUTUMISET KURSSILLE SEKÄ TIEDUSTELUT:

Hakemukset tulee toimittaa osoitteeseen info@joroinenmusicfestival.fi
Kurssille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Paikat jaetaan hyväksyttyjen hakemusten ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakemuksen tulee sisältää CV-tiedot, valokuva sekä audio-/video-linkki.

Tiedustelut workshopin sisällöistä: Kalle Koiso-Kanttila, info@opera-audition.com, +49 176 24008199

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 20.-29.7.2018.

www.joroinenmusicfestival.fi

Sopraano Elena Stikhina konsertoi Joroisten Musiikkipäivillä, Leppävirralla 22.7. 2018

23.03.2018

Suomen Kansallisoopperan uudessa Trubaduuri-produktiossa Leonoran roolia laulava venäläissopraano Elena Stikhina esiintyy kevään oopperaesitysten jälkeen seuraavan kerran Suomessa heinäkuussa, Joroisten Musiikkipäivillä.

Elena Stikhinan ja Hans-Otto Ehrtsrömin konsertti on Leppävirran upeassa kirkossa 22.7. klo 15.

Elena Stikhina ura on todellisessa nousukiidossa. Tällä kaudella Stikhina on esiintynyt mm. Bostonin oopperan Tosca-produktion nimiroolissa, Staats Oper Berliinissä La Bohemen Miminä, Deutche Oper Berliinissä Trubaduurin Leonorana sekä useissa produktioissa Pietarin Mariinsky-teatterissa.

Keväällä on edessä Trubaduuri Pariisin Bastillessa sekä Kohtalon voima Dresdenin Semper – oopperassa.

Joroisten Musiikkipäivien esiintyminen on Elena Stikhinan ensimmäinen konsertti Suomessa.

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 20.-29.7.2018.

www.joroinenmusicfestival.fi

1 / 1
  • Yhteistyössä: