Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kaakon Kamarimusiikin syyssoitto

Kaakon Kamarimusiikin syyssoitto
31.10.2020 - 01.11.2020

Tietoa festivaalista

Kamarimusiikin ystäville on nyt luvassa iloinen uutinen syksyyn: pyhäinpäivän viikonloppuna kuullaan kautta aikojen ensimmäinen Kaakon Kamarimusiikin syyssoitto. Loka-marraskuun vaihteessa. festivaalin tutut taiteilijat Jukka Merjanen, Tuomas Ylinen, Sam Parkkonen ja Tuomas Turriago esiintyvät kahdessa Virolahden kirkossa järjestettävässä konsertissa.

– Luvassa on suuria tunteita laidasta laitaan, vakuuttaa Kaakon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Jukka Merjanen. – Pyhäinpäivän iltana hiljennymme vakavien tuntojen äärelle, välillä hyvinkin synkän ja voimakkaan musiikin myötä. Sunnuntai-iltapäivän konserttiin tunnelma vaihtuu, elämä ja lämpö voittavat taas romantiikan mestareiden sävelin.

Ohjelmassa huomioidaan 250-juhlavuottaan viettävä Ludwig van Beethoven sekä tänä keväänä menehtynyt säveltäjänero Krzysztof Penderecki.  Muut säveltäjänimet Rautavaara, Pärt, Šostakovitš, Prokofjev ja Brahms takaavat monipuolisen musiikkinautinnon kuulijoille. Pyhäinpäivän iltakonsertti saa myös huomattavaa paikallista painoarvoa, sillä se omistetaan Virolahden kappeliseurakunnalle. Virolahti mainittiin ensimmäistä kertaa kirkkopitäjänä 650 vuotta sitten, vuonna 1370.

Kaakon Kamarimusiikin syyssoiton liput tulevat myyntiin Lippupisteessä syyskuun lopulla. Lippuja on saatavilla rajoitetusti. Konserteissa noudatetaan tarkoin THL:n hygieniaohjeistusta ja turvavälejä.

Kaakon Kamarimusiikin syyssoitto, ohjelma:


la 31.10. klo 18 Ajasta aikaan – pyhäinpäivän iltakonsertti,
Virolahden kirkko, Kirkontie 500, Virolahti

– Dmitri Šostakovitš: Preludi ja Fuuga a-molli op. 87/2 & Preludi ja Fuuga e-molli op. 87/4. Tuomas Turriago, piano

– Krzysztof Penderecki: Chaconne, teoksesta Puolalainen Requiem. Jukka Merjanen, viulu ja Tuomas Ylinen, sello

– Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel. Jukka Merjanen, Tuomas Ylinen ja Tuomas Turriago

– Einojuhani Rautavaara: Narcissus. Tuomas Turriago

– Sergei Prokofjev: Sonaatti nr 1 f-molli viululle ja pianolle op. 80. Jukka Merjanen ja Tuomas Turriago

 

su 1.11. klo 15  Romantiikan aikaan, Virolahden kirkko, Kirkontie 500, Virolahti

– Johannes Brahms: Käyrätorvitrio Es-duuri op. 40. Jukka Merjanen, viulu, Sam Parkkonen, käyrätorvi ja Tuomas Turriago, piano

– Ludwig van Beethoven: Pianotrio B-duuri op. 97 ”Arkkiherttua”. Jukka Merjanen, viulu, Tuomas Ylinen, sello ja Tuomas Turriago, piano

Jaa tapahtuma

Suuria tunteita Kaakon Kamarimusiikin Syyssoitossa 31.10.-1.11.

19.10.2020

Kaakon Kamarimusiikin Syyssoitto soi pyhäinpäivän viikonloppuna kahden konsertin voimalla Virolahden kirkossa.

Ensimmäinen konsertti kuullaan 31.10. pyhäinpäivänä, jolloin hiljennytään muistamaan aiempia sukupolvia. Iltakonsertin tunnelma on harras ja teosten teemat liikkuvat myös elämän ja kuoleman rajalla. Säveltäjänimet Šostakovitš, Penderecki, Pärt, Rautavaara ja Prokofjev takaavat syvällisen musiikkielämyksen.

Sunnuntai-iltapäivän 1.11. konsertissa tunnelma vaihtuu, kun elämä ja lämpö voittavat romantiikan mestareiden Beethoven ja Brahmsin sävelten myötä. Tulkinnoista vastaavat festivaalin tutut taiteilijat Jukka Merjanen, viulu, Tuomas Ylinen, sello, Sam Parkkonen, käyrätorvi ja Tuomas Turriago, piano.

Syyssoiton avaussanat tulee lausumaan kirkkoherra Juha Tanska. Avausillan konsertti omistetaan Virolahden kappeliseurakunnalle. Virolahti mainittiin ensimmäistä kertaa kirkkopitäjänä 650 vuotta sitten, vuonna 1370.

Festivaalin työryhmä seuraa tällä hetkellä hyvin tarkoin koronatilannetta Kymenlaaksossa. Tilanne on nyt maakunnassa rauhallinen ja konserttijärjestelyt etenevät. Turvaväleistä ja hygieniasta pidetään tarkoin huolta, mikä onnistuukin hyvin Virolahden tilavassa kirkossa. Yleisölle suositellaan vahvasti maskin käyttöä ja ohjeita päivitetään tapahtuman nettisivuille koko ajan. – Toimintamme on hyvin organisoitua, kertoo toiminnanjohtaja Siru Ahopelto. – Tämä kaikki aiheuttaa muutoksia totuttuihin tapoihimme, mutta ohjeiden noudattaminen takaa meille kaikille musiikista nauttimisen turvallisesti.

Molemmat konsertit ovat väliajattomia. Lippuja saa ennakkoon Lippupisteestä. Konserttipaikalla lipunmyynti alkaa tuntia ennen.

www.kaakkofestival.fi

1 / 2
  • Yhteistyössä: