Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kaakon Kamarimusiikki, Virolahti

Kaakon Kamarimusiikki, Virolahti
05.07.2022 - 09.07.2022

Tietoa festivaalista

Virolahdella ja sen lähimaisemissa järjestettävä festivaali vie kuulijat kierroksille kyliin, vaihtuviin maisemiin ja monimuotoisiin tunnelmiin. Ohjelmassa on parasta kamarimusiikkia eri aikakausilta ja mestarikursseja nuorille soittajilla – ja lisäksi kaikille avoimia tapahtumia, kuten taiteilijatapaamisia ja yllätyssoittoja.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kaakkofestival.fi
Sähköposti info@kaakkofestival.fi
Puhelin +358 40 5192375
Toimisto Harjun oppimiskeskus, Katariinankuja 17, 49980 Ravijoki

Festivaali kartalla

Kaakon Kamarimusiikki on vuonna 2014 toimintansa aloittanut klassisen musiikin festivaali Suomen kaakkoisimmassa kolkassa Virolahdella ja sen lähiseudulla. Tapahtuma tarjoaa vuosittain jo yli kymmenen konsertin ja monien oheistapahtumien sarjan, joka sijoittuu eri puolille kuntaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin ja kiinnostaviin paikkoihin – kauneimpiin kirkkosaleihin, seurantaloille, saareen, metsään, kartanoon tai tallin vintille. Kotipaikkansa ainoana klassisen musiikin tapahtumana se tekee tärkeää työtä musiikin saavutettavuuden edistämiseksi ja pyrkii tuoreena festivaalina vakiinnuttamaan itsensä yhä useamman kuulijan tietoisuuteen. Reseptimme tähän on tinkimätön laatu, joka toteutuu huipputaiteilijoiden rennolla otteella kauneimman maaseudun keskellä!

2014 aloitettiin pienellä Suomen musiikkielämän huippujoukkoon kuuluvien taiteilijoiden joukolla 7 konsertin kesätapahtuma. Esiintyjinä olivat viulistit Jukka Merjanen ja Janne Malmivaara, alttoviulisti Iisa Kostiainen, sellistit Tomas Nuñez-Garcés ja Tuomas Ylinen sekä Perttu Kivilaakso ja pianisti Mikko Merjanen. Yleisö löysi yllättäen oikein hyvin eri puolille Virolahtea soitetut konsertit, kävijämäärä ensimmäisenä vuonna oli jo 900.

2015 järjestettiin kesäfestivaalin lisäksi pienimuotoinen talvitapahtuman ”Kevätsoitto” ja aloitettiin mestarikurssitoiminta nuorille Janne Malmivaaran viulun mestarikurssin 8 osallistujan voimin. Taiteilijoiden ydinjoukko pysyi samana, mutta lyhyempiaikaisia vierailijoita oli useita, mm. tähtivieraana esiintyi mezzosopraano Lilli Paasikivi pianisti Ilmo Rannan säestyksellä. Yleisöjoukko laajeni jo 1200 kävijään.

2016 tasainen suosion kasvu vakuutti järjestäjät ja yhteistyökumppanit perustivat oman yhdistyksen, Kaakon Kamarimusiikki ry:n, joka rekisteröitiin maaliskuussa. Kesän 2016 mestarikurssitoiminta laajeni kattamaan jo kolme instrumenttia (viulu, sello, fagotti) ja konsertteja järjestettiin viitenä päivänä kaikkiaan yhdeksän sekä lisäksi monia oheistapahtumia. Huippuhetkiä koettiin, kun festivaalin ensimmäinen tilausteos, Virolahden 680 -vuotista taivalta ja Virolahden kirkon 250 -vuotisjuhlaa kunnioittanut Tuomas Turriagon säveltämä Juhlakantaatti kajahti ilmoille kantaattikuoron ja kamariyhtyeen esittämänä 13.7. Festivaalin yleisömagneetti oli Waltteri Torikka. Yleisömäärä nousi jälleen, kuulijoita oli jo 1500.

2017 Kaakon Kamarimusiikki laajentui kansainväliseksi, kun ensimmäinen konserttipäivä järjestettiin rajan takana Viipurissa. Suomi100 -juhlavuotta kunnioitettiin teemalla ”Musiikki ei tunne rajoja”. Paikalle kokoontui runsas yleisöjoukko Suomesta sekä Venäjältä. Mestarikurssilaisia saapui mm. Australiasta, Kiinasta, Japanista, Saksasta ja Unkarista suomalaisten osallistujien lisäksi. Esityspaikoiltaan ja ohjelmistoltaan rikas ja vaihteleva festivaali ylsi parhaaseen taiteelliseen suoritukseen, joka toi tullessaan yleisöennätyksen, 1700 kuulijaa.

2018 Kaakon Kamarimusiikki soi teemalla ”Meri yhdistää” ja monissa konserteissa nostettiin esille Itämeren yhteyttä, etenkin Viron kanssa vuosisatoja jatkunutta kanssakäymistä yli meren. Taiteellinen huippu oli kamariooppera Simson ja Delia, mutta monissa konserteissa kuultiin festivaalin historiaan jääviä parhaita tulkintoja. Ensimmäinen lastenkonsertti (Pekka ja susi) oli menestys, ensimmäistä kertaa tehtiin konserttiristeily Tammion saareen. Kaikkien aikojen upein ja ehyin konserttikokonaisuus ei kuitenkaan yltänyt yleisöennätykseen, kuulijoita oli 1600.

2019 festivaalin teemana oli ”Luonnon lumoa” – kauneimman maaseudun ja merellisen luonnon helmaan sijoittuneissa konserteissa vilahtelivat mm. eläimet, puut ja vuodenajat. Jännittävin hetki koettiin harjoitusten aikana, kun vuoden luontoteemasta ja musiikista lumoutunut rantakäärme pyrki harjoitussaliin! Mestarikurssilaisia oli 27 viulu- ja sellokursseilla. Viiden päivän festivaali oli täynnä kohokohtia – Matti Salmisen, Lilli Paasikiven ja Mari Palon konsertti, Kansallisbaletin tanssijoiden vierailuesitys, Gergely Bogányin sonaatin kantaesitys, Piazzollan tangojen ilta, Bachin soolosellosarjoja saarikonsertissa, Vivaldin Vuodenajat… kaikki nämä yhdessä siivittivät festivaalin uuteen huikeaan kävijäennätykseen, 2500 kuulijaan.

Jaa tapahtuma

Kaakon Kamarimusiikin Syyssoitto 6.-7.11. Virolahden kirkossa

10.09.2021

Pyhäinpäivän viikonloppuna kuullaan Virolahden kirkossa järjestyksessä jo toinen Kaakon Kamarimusiikin Syyssoitto. Viime vuonna ensimmäistä kertaa kuultu kahden konsertin sarja sai hyvän vastaanoton, mikä kannusti tapahtuman järjestämiseen tänäkin vuonna.

Konserteissa esiintyvät Kaakon Kamarimusiikin tutut taiteilijat Jukka Merjanen, Tuomas Ylinen, Bence Bogányi ja Liisa Malmivaara. Konsertit noudattavat edellisvuodelta tuttua kaavaa: -Pyhäinpäivän iltana hiljennymme vakavien tuntojen äärelle ja sunnuntai-iltapäivänä suuntaamme kohti iloa ja valoa, kertoo Kaakon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Jukka Merjanen.

Säveltäjäniminä kuullaan Brahmsia, Chopinia, Beethovenia, Haydniä ja Lisztiä. Harvemmin kuultuja ovat Gustav Schreckin ja Théophile Lallietin teokset. Lauantain konsertissa kuullaan myös kantaesitys, Gergely Bogányin sävellys Gray Tunes fagotille ja pianolle.

 

Lauantai 6.11. klo 18

Sielun syvyydestä

Johannes Brahms: Sonaatti sellolle ja pianolle nro 1, e-molli op. 38

Gergely Bogányi: Gray Tunes, fagotille ja pianolle (kantaesitys)

Frédéric Chopin: Surumarssi. Pianosonaatista nro 2, b-molli

Franz Liszt: Via Crucis, sovitus fagotille ja pianolle

Johannes Brahms: Pianotrio nro 3, c-molli op. 101

 

Sunnuntai 7.11. klo 15
Kohti valoa

Gustav Schreck: Sonaatti fagotille ja pianolle op. 9

Ludwig van Beethoven: Sonaatti sellolle ja pianolle nro 1, F-duuri op. 5

Théophile Lalliet: Trio (Terzetto) viululle, fagotille ja pianolle, op. 22

Joseph Haydn: Pianotrio nro 39, G-duuri, ”Mustalainen”

 

Taiteilijat

Jukka Merjanen, viulu, Tuomas Ylinen, sello, Bence Bogányi, fagotti, Liisa Malmivaara, piano.

 

Konserttipaikka

Virolahden kirkko, Kirkontie 500, 49900 Virolahti.

 

Liput 25 €

Myynti: Lippupisteen kaikista myyntipaikoista ja verkkokaupasta lippu.fi sekä 1 h ennen ovelta

 

Noudatamme voimassa olevia turvavälejä ja hygieniaohjeita. Maskisuositus.

www.kaakkofestival.fi
www.facebook.com/kaakonkamarimusiikki/

 

Kaakon Kamarimusiikin Syyssoitto 6.-7.11.2021

 

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 18

2 / 18

3 / 18

4 / 18

5 / 18

6 / 18

7 / 18

8 / 18

9 / 18

10 / 18

11 / 18

12 / 18

13 / 18

14 / 18

15 / 18

16 / 18

17 / 18

18 / 18
  • Yhteistyössä: