Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel
03.07.2019 - 07.07.2019Tietoa festivaalista

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut koko perheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on yllättävä, hauska ja tiukasti kiinni tässä ajassa.

Tapahtuman luonne

Teatteri ja kirjallisuus Kirjallisuus, runous Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.runoviikko.fi
Sähköposti runo.viikko@kajaani.fi
Festivaaliosoite Koskikatu 2, FI-87200 Kajaani Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 710 0922

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Kajaanin Runoviikolla pieniä muutoksia ja loppuunmyytyjä esityksiä

07.06.2019

Kristian Smedsin Jääkuvia-näytelmän molemmat esitykset on loppuunmyyty

– Kajaanin Runoviikon ohjelmassa pieniä muutoksia

Myös Kristian Smedsin läpimurtonäytelmä on vuonna 1996 tehty Jääkuvia. Se saa Kajaanin Runoviikolla kokeneen näyttelijäkaartin voimin vahvan ja värikkään tulkinnan ja se esitetään kahdesti, mutta molemmat esitykset ovat loppuunmyyty. Myös Runoviikon taiteellisen johtajan Kati Outisen oma esitys ”Minä maalaan teidät kaikki” on myynyt hyvin, ensimmäinen esitys on loppuunmyyty, mutta lisäesitykseen torstaina 4.7. klo 19.30 on vielä muutamia lippuja jäljellä.

Kesän 2019 Suven runoilija on Eeva Kilpi (s. 1928). Hänen säkeensä kaiverretaan perinteiseen Runokiveen Kaukametsän kulttuurikeskuksen pihalle. Kilpi ei kuitenkaan korkean ikänsä takia pääse itse paikalle, mutta Tuula-Liina Varis esittelee hänet ja tekemäänsä haastattelumateriaalia Runoilijan ääni -sarjassaan 4.7. klo 15.15. Kilven runot elävät useammassa esityksessä tapahtuman aikana.

Runoviikon avajaiset on yksi tapahtumista, jossa voi kuulla joitakin Eeva Kilven runoja Kati Outisen esittämänä. Avajaisissa kuullaan myös jo klassikoksi muodostunut Kajaani-puhe. Sen pitää tänä vuonna kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard.

Generaattorissa perinteisesti lauantaisin pidetty Lyhytteatterifestivaali on peruutettu liian vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Alle 30 minuutin esityksiin keskittynyt tapahtuma tulee kokemaan tulevaisuudessa uudistuksia, joita mietitään ensi syksynä.

Kajaanin Runoviikko järjestetään tänä kesänä 3.- 7.7.2019. Taiteellisena johtajana on aloittanut Kati Outinen. Kyseessä on 43. Runoviikko.

Lehdistökuvat ja ohjelma kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta:

www.runoviikko.fi

Lipunmyynti: www.lippu.fi

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel: Loppuunmyydystä Minä maalaan teidät kaikki -esityksestä lisäesitys

23.05.2019

Kajaanin Runoviikon lipunmyynti on alkanut vilkkaasti ja useista esityksistä järjestetään kaksi näytöstä

Kajaanin Runoviikon ensi kesän ohjelmistossa nähdään Runoviikon taiteellisen johtajan Kati Outisen oma esitys ”Minä maalaan teidät kaikki”. Se kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näyttämöllä on Helene uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville.

Esitys on loppuunmyyty ja siitä on sovittu lisäesitys samalle päivälle torstaille 4.7. klo 19.30 Kouta-saliin.

Kaksi esitystä on myös Juha Valkeapään ja Taito Hoffrénin esityksestä Pelko/Fear. Se sai alkunsa viime vuonna suosituilla introesityksillä ja nyt se esitetään lopullisessa muodossaan. Se on esitys pelosta. Se väittää, että henkilökohtaiset pelot ovat universaaleja ja että pelot yhdistävät ihmisiä ja läpäisevät yhteiskuntaluokat. Esityksessä kuvitellaan kaikkein pelottavimpia asioita. Se sopii kaikenikäisille koululaisista ylöspäin. Molemmat esitykset ovat torstaina 4.7. Generaattorilla.

Myös Kristian Smedsin läpimurtonäytelmä vuodelta 1996 Jääkuvia, esitetään kahdesti. Se saa kokeneen näyttelijäkaartin voimin vahvan ja värikkään tulkinnan. Jääkuvia avaa näkymän pohjoissuomalaisen suvun ihmisiin ja heidän elämänkohtaloihinsa. Yksinhuoltajaäiti kasvattaa lapsiaan vihan voimalla. Hukkunut poika tarkkailee maailmaa joen pohjasta. Tytär tempoilee itsensä irti äidin helmasta, mutta suuressa maailmassa ei arki armahda. Näytökset ovat Sissilinnassa perjantaina 5.7. klo 18 ja 6.7. klo 15.

Minna Tervamäen ja Pia Freundin musiikista ja tanssista koostuva esitys Unien kieliopista esitetään Kaukametsän salissa, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Esityksessä vierailee tällä kertaa Kati Outinen, joka esittää suven runoilijan Eeva Kilven runoja. Suureen saliin on vielä lippuja jäljellä.

Kajaanin Runoviikko järjestetään tänä kesänä 3.- 7.7.2019. Taiteellisena johtajana on aloittanut Kati Outinen. Kyseessä on 43. Runoviikko. Kesän 2019 Suven runoilija on Eeva Kilpi (s. 1928). Hänen säkeensä kaiverretaan perinteiseen Runokiveen Kaukametsän kulttuurikeskuksen pihalle.

www.runoviikko.fi

Lipunmyynti: www.lippu.fi

Kati Outinen yhdistää uutta ja vanhaa – Kajaanin Runoviikko jatkaa monipuolisella ohjelmistolla

04.04.2019

Kajaanin Runoviikon ensi kesän ohjelma julkistetaan tänään, samalla tapahtuman liput tulevat myyntiin. Ohjelman on rakentanut Runoviikon uusi taiteellinen johtaja Kati Outinen. Hän on säilyttänyt tapahtuman perusrakenteen samanlaisena, ja ohjelma on vähintään yhtä monipuolinen kuin aiemmin. Runoviikon idea on yhdistää avantgardea ja perinnettä, nuorta ja vanhaa, luoda kohtaamisia ja synnyttää uutta.

– Antautukaa, vaikuttukaa, keskustelkaa, ihastukaa, olkaa eri mieltä, olkaa samaa mieltä, liikuttukaa Runoviikon taideteosten äärellä. Siitä saattaa alkaa muutos, Outinen kehottaa ohjelman esipuheessa.

Kajaanin Runoviikon kesän 2019 Suven runoilija on Eeva Kilpi (s. 1928). Hänen säkeensä kaiverretaan perinteiseen Runokiveen Kaukametsän kulttuurikeskuksen pihalle. Runokivistä on muodostunut jo pieni polku, jossa on säkeitä vuosien varrelta.

Esitystaiteellinen ohjelmisto rakentuu jälleen korkealaatuisesta mutta pienimuotoisesta teatterista sekä kiinnostavasta musiikista. Runoviikolla musiikillinen huomio painottuu sanataiteeseen, sanoittajiin ja runoilijoihin, joiden tuotantoa on sävelletty lauluiksi.

Runoviikon avajaiset ovat keskiviikkona 3.7. klo 14 Avajaisissa perinteisen Kajaani-puheen pitää kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard. Taiteellinen johtaja Kati Outinen esittää Suven runoilija Eeva Kilven runoja. Yleisradion runopalkinto Tanssiva karhu täyttää

25 vuotta. Juhlavuosi huipentuu Kajaanissa, kun runopalkinto jaetaan Runoviikon avajaisissa.

Kauden teatteritapauksista Runoviikolla nähdään muun muassa Heidi Junkkalan kirjoittama ja Katja Küttnerin esittämä ”Homoäiti”. Esityksestä kerrotaan, että se on tehty ja omistettu niille, jotka eivät yleensä pääse teatteriin, koska jalassa, kädessä, tississä, parrassa roikkuu yksi tai useampi tahmeakätinen lapsi. Toinen Helsingissä loppuunmyyty esitys, joka nähdään Kajaanissa, on Kati Outisen oma esitys ”Minä maalaan teidät kaikki”. Se kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näyttämöllä on Helene uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville.

Kajaanin Runoviikko järjestetään tänä kesänä 3.- 7.7.2019. Taiteellisena johtajana on aloittanut Kati Outinen. Kyseessä on 43. Runoviikko.

www.runoviikko.fi

Lipunmyynti: www.lippu.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 17

2 / 17

3 / 17

4 / 17

5 / 17

6 / 17

7 / 17

8 / 17

9 / 17

10 / 17

11 / 17

12 / 17

13 / 17

14 / 17

15 / 17

16 / 17

17 / 17
  • Yhteistyössä: