Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel
03.07.2019 - 07.07.2019Tietoa festivaalista

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut koko perheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on yllättävä, hauska ja tiukasti kiinni tässä ajassa.

Tapahtuman luonne

Teatteri ja kirjallisuus Kirjallisuus, runous Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.runoviikko.fi
Sähköposti runo.viikko@kajaani.fi
Festivaaliosoite Koskikatu 2, FI-87200 Kajaani Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 710 0922

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel: Vuoden nuori lausuja on Miiko Toiviainen

08.07.2018

Voittajaesityksessä sukupuolen moninaisuuden tematiikka oli keskeisellä sijalla

Raadissa toimivat Kirsi-Kaisa Sinisalo (pj), Mikko Roiha ja Tuukka Vasama. Raadin mukaan kilpailun korkean tason takia päätös ei ollut alkuunkaan yksiselitteinen eikä helppo. Kaikki esitykset olivat kokonaisvaltaisia ehdotuksia tästä maailmasta.

– Nämä nuoret lausujat, esitysten tekijät, tekivät tästä kilpailusta ajankohtaisen, kaikki teemat olivat suoraan tästä ajasta, Sinisalo sanoi raadin puheenvuorossa.

Voittajaesitystä raati piti sekä sisällöltään että näyttämötekniseltä osaamiseltaan ehjänä, sen vahva ajatus on syntynyt sisältölähtöisesti.

– Esityksessä kosketti tekijän henkilökohtaisuus. Siinä toteutui taiteen tärkein perusolettama, se että näyttämöllä nähty identiteetti on tekijälleen totta, Sinisalo luki raadin perusteluja.

Voittaja Miiko Toiviainen määritteli itsensä esittelyssään lujaa nauravaksi näyttelijäksi, jota näyttämöllä kiinnostavat erityisesti rosoisuus ja leikki.

Tänä vuonna Veikko Sinisalon stipendi-rahasto juhlii 40-vuotista taivaltaan. Veikko Sinisalo -kilpailuu

nuorille lausujille keräsi 27 osallistujaa alkukilpailuun, joista finaaliin Kajaanin Runoviikon päätöspäivään valittiin kuusi: Miiko Toiviainen, Mikko Kauppila, Laura Marleena Halonen, Inkeri Hyvönen, Juuso Timonen ja Suvi Rantanen. Kilpailun palkintona oli Veikko Sinisalon stipendirahaston myöntämä apuraha, joka on suuruudeltaan 4000 €. Voittaja kutsuttiin pitämään ensi-ilta Kajaanin Runoviikolle heinäkuussa 2019.

Kajaanin Runoviikko päättyy tänään sunnuntaina. Käyntimäärä ja myytyjen lippujen määrä selviää ensi viikon kuluessa. Kävijöitä on ollut runsaasti, loppuunmyytyjä esityksiä on ollut vähintään 18. Myös maksuttomat tapahtumat, joita virallisesta ohjelmasta on noin kolmasosa, ovat vetäneet hyvin väkeä.

Ensi vuonna Kajaanin Runoviikko järjestetään 3.-7.7.2019. Taiteellisena johtajana aloittaa Kati Outinen.

Kajaanin Runoviikon ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: www.runoviikko.fi

1 / 17

2 / 17

3 / 17

4 / 17

5 / 17

6 / 17

7 / 17

8 / 17

9 / 17

10 / 17

11 / 17

12 / 17

13 / 17

14 / 17

15 / 17

16 / 17

17 / 17
  • Yhteistyössä: