Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival
12.07.2021 - 18.07.2021Tietoa festivaalista

Kesän onnellisimmat päivät! Festivaalikesän korein kattaus kotimaista ja kansainvälistä kansantanssia ja -musiikkia, satoja esiintymisiä, työpajoja, puskasoittoja ja jameja tarjoillaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Kansantanssi Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Työpajoja Vakiotanssit, lavatanssit, tango Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kaustinen.net
Sähköposti info@kaustinen.net
Festivaaliosoite Kaustinen Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 172 9566
Toimisto Jyväskyläntie 3, FI-69600 Kaustinen

Festivaali kartalla

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestettiin ensi kerran vuonna 1968. Juhla on edelleen Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkitapahtuma. Se on myös alusta saakka ollut Suomen merkittävimpiä kulttuuritapahtumia.

Festivaali on syntynyt vahvan ja elävän pelimanni- ja tanssitradition luomalle perustalle. Juhlavieraille Kaustinen paitsi toimii suomalaisen kansankulttuurin ja suomalaisen kansanmusiikin näyteikkunana, myös esittelee korkeatasoisia esimerkkejä Euroopan ja maailman musiikkikulttuureista. Juhlilla toteutuu perinteinen tapa siirtää elävää musiikkitraditiota vanhalta polvelta seuraaville, kun kisällit omaksuvat sen mestareilta. Samalla perinne fuusioituu tuoreiden vaikutteiden kanssa.

Kaustinen toimii kohtaamispaikkana sekä kansanmusiikin ja -tanssin harrastajille että ammattilaisille ja tarjoaa lukemattomia esiintymismahdollisuuksia hyvin erityyppisille artisteille. Juhlilla tehtävä yleisötyö on poikkeuksellisen vuorovaikutteista ja osallistavaa. Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja siihen kytkeytyvän toiminnan tarkoitus on suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin harrastuksen ylläpitäminen ja kehittäminen, kansanmusiikin ammattilaisuuden tukeminen ja esiin nostaminen sekä näiden ilmiöiden aseman vahvistaminen ja tunnetuksi tekeminen. Juurevan perustehtävän hoitamisella ei tavoitella taloudellista voittoa. Harrastustoiminnan eteen tehtävää työtä festivaali toteuttaa myös historiallisista syistä: kansanjuhlan luonteeseen on aina kuulunut tarjota osallistumismahdollisuus kaikille musiikin harrastajille ikään tai sosiaaliseen ja kulttuuriseen asemaan katsomatta.

Pro Kaustinen ry:n tehtävänä on edistää ja tehdä tunnetuksi kansanmusiikkia ja -tanssia järjestämällä Kaustisen kansanmusiikkijuhlia. Se on on tapahtumatuotanto-organisaatio, joka toiminnallaan pyrkii vahvistamaan kansanmusiikin asemaa ja pitämään kansanperinnettä elinvoimaisena.  Pro Kaustinen ry:n jäseniä ovat Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen pelimanniyhdistys ry ja Näppärit ry, jotka ovat jo vuosia olleet toteuttamassa kansanmusiikkijuhlien ohjelmasisältöjä.  Pro Kaustinen ry vastasi kansanmusiikkijuhlien ohjelmatuotannosta vuonna 2011 ja vuodesta 2012 alkaen koko juhlien tuotannosta.

 

 

Jaa tapahtuma

VirtuaaliKaustinen alkaa maanantaina, pelimannit lähettivät valtavan määrän videoita

10.07.2020

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat toteutuu ensi viikolla verkossa niin paljon festivaalin hengessä kuin se on suinkin mahdollista. VirtuaaliKaustinen avaa joka päivä “festivaalin portit” kello 10, jolloin sivustolle Kaustinen2020.net-ilmestyy päivän ohjelma uusien videotuotantojen voimin.

Pro Kaustinen ry tuottaa itse kuusi konserttia, joista kolme on nauhoitettu etukäteen ja kolme lähetetään suorana livekonserttina. Joka ilta on siis luvassa konsertti kello 19. Niitä voi seurata myös festivaalin videokanavalla YouTubessa.

Pelimanniohjelmaan on tulossa enemmän esityksiä kuin järjestäjät uskalsivat haaveilla.

– Meillä oli jatkoaika 7.7. saakka, mikä tarkoitti luonnollisesti sitä, että vielä viimeisinä tunteina saimme paljon videoita. Emme ole pystyneet vielä edes laskemaan kaikkia, mutta yli 300 pelimannivideota on varmasti, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki iloitsee.

– Määrä on aika uskomaton, kun otetaan huomioon, että kaikki videot ovat uusia, VirtuaaliKaustista varten tehtyjä. Iso, todella iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille osanottajille! Tämä kertoo paljon meidän festivaaliyhteisömme joukkohengestä.

VirtuaaliKaustisen sivustolle Kaustinen2020.net tulee ohjeet siitä, miten festivaaliviikkoa 13.–19.7.2020 voi viettää mukavasti verkossa. Sivuston parissa voi elää päivän julkaisurytmissä mukana: ohjelmajohtaja esittelee ohjelman joka päivä aamukymmeneltä ja suosituksia jaetaan somekanavilla muutamia kertoja päivässä.

Kaustinen Folk Music Festival kokoaa yhteisönsä viikoksi yhteen verkossa

30.06.2020

VirtuaaliKaustinen tarjoilee uusia pelimannivideoita, iltakonsertteja ja suoria lähetyksiä joka päivä kello 10 alkaen viikon ajan heinäkuun puolivälissä. Kaikille maksuton tapahtuma järjestetään verkossa osoitteessa www.kaustinen2020.net täsmälleen samaan aikaan kuin se olisi ollut Kaustisella, maanantaista sunnuntaihin 13.–19.7.2020.

Kello 10 avataan päivän ohjelma, jokaisena aamuna. Silloin lapsiperheet voivat tavata ruudun äärellä Lasten Kaustiselta tutut Tradilinnut. Kotona pääsee laulamaan yhdessä, melkein kuin olisi lastenteltassa festivaalialueella.

Kello 10 nähdään myös ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäen aamutervehdys ja videosuositukset päivän ohjelmasta. Kello 12 alkaen Kansanmusiikki-instituutin nettiradiossa voi tutustua arkistojen aarteisiin ja kansanmusiikin levyklassikoihin. Kello 14 VirtuaaliKaustinen julkaisee päivän vieraan videohaastattelun.

Kello 19 alkaen on iltakonserttien vuoro: alkuviikosta nähdään varta vasten VirtuaaliKaustiselle kuvattuja konsertteja ja loppuviikosta on kolme suoraa lähetystä Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salista. Esiintyjinä ovat muun muassa Kaustisen Purppuripelimannit, shamaaniviulisti Tuomas Rounakari, Vetelin viulumestarit, Tallari ja Bill Hota.

Viikko huipentuu lauantai-iltana kello 19 yleisön toivekonserttiin, kun erityisesti festivaalin  Yökatrilleista tunnettu JPP soittaa yleisön toivekappaleisiin perustuvan konsertin.

Sunnuntaisin festivaaleilla soitetaan aina lähtölaulut kotimatkalle kirkonmenojen jälkeen. Nyt suureen yhteissoittoon voi kokoontua suorassa lähetyksessä 19.7. kello 14. Soittoa johtaa mestaripelimanni Mauno Järvelä.

VirtuaaliKaustinen www.kaustinen2020.net on auki 31.7.2020 asti. Sen jälkeen kaikki videot ovat katsottavissa Kaustisen videokanavalla YouTubessa.

Pelimannivideoita voi lähettää vielä tämän viikon ajan 5.7.2020 saakka. Ohjeet löytyvät  osoitteesta Kaustinen.net/uutiset.

VirtuaaliKaustinen syntyy 13.–19.7.  suuresta festivaalinkaipuusta

09.06.2020

Kaustinen Folk Music Festival toteutuu tänä kesänä nimellä VirtuaaliKaustinen osoitteessa www.kaustinen2020.net. Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkifestivaali tarjoilee 13.–19. heinäkuuta suoria lähetyksiä ja uusia videotallenteita joka päivä kello 10 alkaen.

Aamuisin sivustolle nousee uusia nauhoitettuja ohjelmanumeroita, joiden tekemiseen ja lähettämiseen on jaettu ohjeet tällä viikolla. Luvassa on myös työpajoja ja lastenohjelmaa joka päivälle.

Loppuviikosta nähdään kolme Kaustinen Live -konserttia suorana lähetyksenä Kaustinen-salista. Torstaina 16.7. lavalle nousee Konsta Jylhä -kilpailujen palkittuja esiintyjiä. Perjantaina 17.7. on luvassa eteläpohjalaista rytkettä, ja lauantaina 18.7. yleisön toivekonsertin toteuttaa legendaaristen Yökatrillien vetäjä JPP. Suorat lähetykset alkavat kello 19.

– Olemme saaneet paljon viestejä siitä, miten ihmiset kaipaavat tänne. Heinäkuinen viikko on monille pitkäaikainen perinne ja vuoden kohokohta, jolloin pääsee irti arjesta ja saa keskittyä vain musiikkiin ja tunnelmaan. Sitä nyt vaan ei voinut jättää noin vain väliin, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo.

– Lämmintä kasvokkain kohtaamista on mahdotonta korvata mitenkään, mutta näin virtuaalisesti se onnistuu nyt niin hyvin kuin on mahdollista. Yhteydenpito on meille järjestäjille vähintään yhtä tärkeää kuin yleisölle. Meillä on yhteinen suuri festivaalinkaipuu!

Festivaalinkaipuu on yhdistänyt kevään aikana Kaustisen kansanmusiikkijuhlien esiintyjiä ja järjestäjiä. Yli 3000 hengen Facebook-ryhmän välityksellä on soitettu ja laulettu yhdessä sekä jaettu festivaalimuistoja koko kevään ajan.

VirtuaaliKaustinen huipentuu suureen yhteissoittoon verkossa sunnuntaina 19.7. kello 14.

VirtuaaliKaustinen ma–su 13.–19.7.2020
osoitteessa www.kaustinen2020.net

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran 2021

23.04.2020

Suomen hallituksen 22.4.2020 ilmoittaman linjauksen mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen kielto jatkuu heinäkuun loppuun saakka. Tähän linjaukseen perustuen Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän Pro Kaustinen ry:n hallitus on 23.4.2020 kokouksessaan päättänyt, että Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran kesällä 2021 ja tulevan kesän 2020 festivaalit perutaan.

”Päätös on raskas mutta välttämätön vallitsevat olosuhteet huomioiden. Tärkeintä on turvata yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden terveys sekä ennen kaikkea taata juhlien jatkuvuus tulevina vuosina,” Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala kertoo.

Festivaaliorganisaatiossa on luotu uusia yhteisöllisiä toimintatapoja pitää yllä Kaustisen henkeä ja tarjota kaikille kansanmusiikin ja -tanssin ystäville alusta kohtaamiseen ja yhdessäoloon. Juhlien Facebook-sivun My Kaustinen -ryhmä on jo onnistuneesti lanseerattu osana tulevaa aktiivista toimintaa matkalla kohti tulevia juhlia.

”Haluamme kiittää henkilöstöä, talkoolaisia sekä yhteistyökumppaneitamme, jotka ovat jo tehneet suuren työn kesän juhlien eteen. Kiitos myös kaikille Kaustisen ystäville jo saamastamme tuesta. Ainutlaatuinen, elävä perinteemme kantaa yli vaikeankin ajan – Kaustisen henki asuu meissä kaikissa,” Korkala toteaa.

”Vuoden 2020 festivaalille ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 festivaalille. Lipun voi myös palauttaa, jolloin rahat saa takaisin lipunmyyntivälittäjiemme palvelu- ja käsittelymaksua lukuun ottamatta. Tiedotamme toimintatavoista lisää kotisivuillamme www.kaustinen.net.”

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran 12.–18.7.2021.

1 / 20

2 / 20

3 / 20

4 / 20

5 / 20

6 / 20

7 / 20

8 / 20

9 / 20

10 / 20

11 / 20

12 / 20

13 / 20

14 / 20

15 / 20

16 / 20

17 / 20

18 / 20

19 / 20

20 / 20
  • Yhteistyössä: