Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival
11.07.2022 - 17.07.2022Tietoa festivaalista

Kesän onnellisimmat päivät! Festivaalikesän korein kattaus kotimaista ja kansainvälistä kansantanssia ja -musiikkia, satoja esiintymisiä, työpajoja, puskasoittoja ja jameja tarjoillaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Kansantanssi Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Työpajoja Vakiotanssit, lavatanssit, tango Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kaustinen.net
Sähköposti info@kaustinen.net
Festivaaliosoite Kaustinen Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 172 9566
Toimisto Jyväskyläntie 3, FI-69600 Kaustinen

Festivaali kartalla

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestettiin ensi kerran vuonna 1968. Juhla on edelleen Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkitapahtuma. Se on myös alusta saakka ollut Suomen merkittävimpiä kulttuuritapahtumia.

Festivaali on syntynyt vahvan ja elävän pelimanni- ja tanssitradition luomalle perustalle. Juhlavieraille Kaustinen paitsi toimii suomalaisen kansankulttuurin ja suomalaisen kansanmusiikin näyteikkunana, myös esittelee korkeatasoisia esimerkkejä Euroopan ja maailman musiikkikulttuureista. Juhlilla toteutuu perinteinen tapa siirtää elävää musiikkitraditiota vanhalta polvelta seuraaville, kun kisällit omaksuvat sen mestareilta. Samalla perinne fuusioituu tuoreiden vaikutteiden kanssa.

Kaustinen toimii kohtaamispaikkana sekä kansanmusiikin ja -tanssin harrastajille että ammattilaisille ja tarjoaa lukemattomia esiintymismahdollisuuksia hyvin erityyppisille artisteille. Juhlilla tehtävä yleisötyö on poikkeuksellisen vuorovaikutteista ja osallistavaa. Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja siihen kytkeytyvän toiminnan tarkoitus on suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin harrastuksen ylläpitäminen ja kehittäminen, kansanmusiikin ammattilaisuuden tukeminen ja esiin nostaminen sekä näiden ilmiöiden aseman vahvistaminen ja tunnetuksi tekeminen. Juurevan perustehtävän hoitamisella ei tavoitella taloudellista voittoa. Harrastustoiminnan eteen tehtävää työtä festivaali toteuttaa myös historiallisista syistä: kansanjuhlan luonteeseen on aina kuulunut tarjota osallistumismahdollisuus kaikille musiikin harrastajille ikään tai sosiaaliseen ja kulttuuriseen asemaan katsomatta.

Pro Kaustinen ry:n tehtävänä on edistää ja tehdä tunnetuksi kansanmusiikkia ja -tanssia järjestämällä Kaustisen kansanmusiikkijuhlia. Se on on tapahtumatuotanto-organisaatio, joka toiminnallaan pyrkii vahvistamaan kansanmusiikin asemaa ja pitämään kansanperinnettä elinvoimaisena.  Pro Kaustinen ry:n jäseniä ovat Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen pelimanniyhdistys ry ja Näppärit ry, jotka ovat jo vuosia olleet toteuttamassa kansanmusiikkijuhlien ohjelmasisältöjä.  Pro Kaustinen ry vastasi kansanmusiikkijuhlien ohjelmatuotannosta vuonna 2011 ja vuodesta 2012 alkaen koko juhlien tuotannosta.

 

 

Jaa tapahtuma

Hybridijuhlana toteutettu Kaustisen kansanmusiikkijuhlat täytti odotukset

19.07.2021

Hybridimuotoisena toteutettu kansanmusiikkijuhla lunasti odotukset ja mahdollisti yleisölle verkko-osallistumisen lisäksi elävän musiikin ja tanssin kokemuksen. Monipuolinen ohjelma herätti kiinnostusta Suomen lisäksi laajasta ulkomailla.

VirtuaaliKaustisen suosio kasvoi viime vuodesta, pelimannimusiikin ja kansantanssin valtakunnallinen harrastajakenttä osallistui aktiivisesti VirtuaaliKaustisen ohjelmaan. Kaikkiaan 170 esiintyjäryhmää lähetti VirtuaaliKaustisen pelimanniohjelmaan yhteensä 448 videota. Monipuolinen virtuaaliohjelma sisälsi lisäksi suoratoistettuna konsertteja, yhteissoittoja ja keskustelutilaisuuksia, mestarisoittoja, lasten ohjelmaa, työpajoja, luentoja ja ohjeisohjelmaa sekä kansainvälistä ohjelmaa, virtuaalisen ohjelman kokonaiskeston ollessa yli 104 tuntia.

Yleisötilaisuuksia festivaalipuistossa ja Kaustinen-salissa järjestettiin yhteensä 26.  Yleisötilaisuuksiin ja virtuaalisesti toteutettuihin konsertteihin myyntiin yhteensä 3741 lippua, kokonaiskäyntimäärän ollessa 9261.

Toiminnanjohtaja Valtteri Valo on tyytyväinen suunnitellusti toteutuneeseen viikkoon: ”Pelimannien osallistuminen VirtuaaliKaustiseen ylitti odotukset, sekä volyymi että laatu kasvoivat edellisestä vuodesta. Olemme myös kiitollisia esiintyjille ja yleisölle yhteistyöstä terveysturvallisen tapahtuman järjestämisen onnistumisesta.”.

”Saavutimme tärkeimmät tavoitteemme viikon aikana, juhla toteutettiin sopeutettuna viranomaismääräyksiin ja sovellettuna vallitseviin olosuhteisiin. Katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen kohti ensi kesän juhlia, valmistelut ovat täydessä vauhdissa.” toteaa järjestäjätahon, Pro Kaustinen ry.:n hallituksen puheenjohtaja Ira Korkala.

Kaustisen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran festivaalipuistossa vuoden kuluttua 11.–17.7.2022.

http://www.festivals.fi/wp-admin/media-upload.php?post_id=535&type=image&TB_iframe=1

1 / 20

2 / 20

3 / 20

4 / 20

5 / 20

6 / 20

7 / 20

8 / 20

9 / 20

10 / 20

11 / 20

12 / 20

13 / 20

14 / 20

15 / 20

16 / 20

17 / 20

18 / 20

19 / 20

20 / 20
  • Yhteistyössä: