Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival
08.07.2019 - 14.07.2019Tietoa festivaalista

Kesän onnellisimmat päivät! Festivaalikesän korein kattaus kotimaista ja kansainvälistä kansantanssia ja -musiikkia, satoja esiintymisiä, työpajoja, puskasoittoja ja jameja tarjoillaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Kansantanssi Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Työpajoja Vakiotanssit, lavatanssit, tango Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kaustinen.net
Sähköposti info@kaustinen.net
Festivaaliosoite Kaustinen Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 172 9566
Toimisto Jyväskyläntie 3, FI-69600 Kaustinen

Festivaali kartalla

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestettiin ensi kerran vuonna 1968. Juhla on edelleen Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkitapahtuma. Se on myös alusta saakka ollut Suomen merkittävimpiä kulttuuritapahtumia.

Festivaali on syntynyt vahvan ja elävän pelimanni- ja tanssitradition luomalle perustalle. Juhlavieraille Kaustinen paitsi toimii suomalaisen kansankulttuurin ja suomalaisen kansanmusiikin näyteikkunana, myös esittelee korkeatasoisia esimerkkejä Euroopan ja maailman musiikkikulttuureista. Juhlilla toteutuu perinteinen tapa siirtää elävää musiikkitraditiota vanhalta polvelta seuraaville, kun kisällit omaksuvat sen mestareilta. Samalla perinne fuusioituu tuoreiden vaikutteiden kanssa.

Kaustinen toimii kohtaamispaikkana sekä kansanmusiikin ja -tanssin harrastajille että ammattilaisille ja tarjoaa lukemattomia esiintymismahdollisuuksia hyvin erityyppisille artisteille. Juhlilla tehtävä yleisötyö on poikkeuksellisen vuorovaikutteista ja osallistavaa. Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja siihen kytkeytyvän toiminnan tarkoitus on suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin harrastuksen ylläpitäminen ja kehittäminen, kansanmusiikin ammattilaisuuden tukeminen ja esiin nostaminen sekä näiden ilmiöiden aseman vahvistaminen ja tunnetuksi tekeminen. Juurevan perustehtävän hoitamisella ei tavoitella taloudellista voittoa. Harrastustoiminnan eteen tehtävää työtä festivaali toteuttaa myös historiallisista syistä: kansanjuhlan luonteeseen on aina kuulunut tarjota osallistumismahdollisuus kaikille musiikin harrastajille ikään tai sosiaaliseen ja kulttuuriseen asemaan katsomatta.

Pro Kaustinen ry:n tehtävänä on edistää ja tehdä tunnetuksi kansanmusiikkia ja -tanssia järjestämällä Kaustisen kansanmusiikkijuhlia. Se on on tapahtumatuotanto-organisaatio, joka toiminnallaan pyrkii vahvistamaan kansanmusiikin asemaa ja pitämään kansanperinnettä elinvoimaisena.  Pro Kaustinen ry:n jäseniä ovat Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen pelimanniyhdistys ry ja Näppärit ry, jotka ovat jo vuosia olleet toteuttamassa kansanmusiikkijuhlien ohjelmasisältöjä.  Pro Kaustinen ry vastasi kansanmusiikkijuhlien ohjelmatuotannosta vuonna 2011 ja vuodesta 2012 alkaen koko juhlien tuotannosta.

 

 

Jaa tapahtuma

Aurinko houkutteli Kaustisen kansanmusiikkijuhlille runsaasti kävijöitä

16.07.2018

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia vietettiin tänä vuonna helteisillä säillä, ja aurinko houkutteli tasaisesti kävijöitä koko viikon ajan. Kokonaiskäyntimäärä oli tänä vuonna 47.083. Pelimannien määrä oli komeat 4.049.

– Emme voi olla muuta kuin iloisia näiden juhlien tuloksesta, iloitsevat Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Sirpa Lahti ja tuore toiminnanjohtaja Silja Heikkilä. Maanantaina oli nyt toista kertaa vapaa pääsy juhlille, tällä kertaa Kaustisen kunnan 150-vuotisjuhlien kunniaksi, ja se veti 8.300 kävijää, runsaasti enemmän kuin viimevuotinen maanantailukema.

Viime vuonna 50-vuotisjuhlat löivät kaikki mahdolliset ennätykset – kokonaiskäyntimäärä oli silloin 55.958, mutta ohjelmapäiviä oli seitsemän tämänvuotiseen kuuteen päivään verrattuna, joten luku ei ole aivan suoraan verrannollinen. Jos verrataan vuoden 2016 lukuihin (42.892 käyntiä) näkee juhlien kävijämäärien tasaisen kasvun.

Myytyjen lippujen osuus kokonaiskäyntimäärästä oli 17.203 myytyä lippua (vrt. 22.395 myytyä lippua vuonna 2017 ja 16.743 vuonna 2016).

Ensi vuonna Kaustisen kansanmusiikkijuhlia vietetään 8.-14.7.2019. Teemana on silloin rytmi, maakuntateema on Savo.
– Tämän vuoden uutuus oli yövaellus juhlia edeltävänä sunnuntaina, kertoo toiminnanjohtaja Silja Heikkilä. Siitä olemme saaneet ylistävää palautetta, joten kaavailemme sen järjestämistä myös ensi vuonna.

facebook.com/kaustinenfmf

instagram.com/kaustinenfmf

youtube.com/kaustinenfmf

twitter.com/kaustinenfmf

Kaustinen Folk Music Festival: Konsta Jylhä -kilpailun 2018 tulokset

10.07.2018

Konsta Jylhä -kilpailun 2018 tulokset

  1. Aoide (Heli Hartikainen, Minttu Hellstén, Essi Hirvonen ja Jenni Venäläinen)
  2. Silvo Vatanen ja Jarmo Romppanen duo
  3. The Mystic Revelation of Teppo Repo (Otto Eskelinen, Arwi Lind ja Eero Tikkanen)
  4. Duo Selina (Hanna Ryynänen ja Sanni Virta)
  5. Sumu (Vilma Jääskeläinen, Minna Koskenlahti ja Lukas Kristo)

Erikoispalkinto: The World Mänkeri Orchestra (Petri Pentikäinen/Meri Tiitola, Olli Penttilä, Heikki Syrjänen ja Pekka Westerholm)

Konsta Jylhä -kilpailun teemana oli tänä vuonna muinaissuomalaisuus. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhdessä Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Tuomariston muodostavat viimevuotiseen tapaan Hannu Saha (puheenjohtaja), Heikki Laitinen ja Kimmo Pohjonen. Palkintoina jaetaan yhteensä 10 000 euroa.

 

51. Kaustinen Folk Music Festival 9.-15.7.2018

www.kaustinen.net

facebook.com/kaustinenfmf

instagram.com/kaustinenfmf

youtube.com/kaustinenfmf

twitter.com/kaustinenfmf

1 / 22

2 / 22

3 / 22

4 / 22

5 / 22

6 / 22

7 / 22

8 / 22

9 / 22

10 / 22

11 / 22

12 / 22

13 / 22

14 / 22

15 / 22

16 / 22

17 / 22

18 / 22

19 / 22

20 / 22

21 / 22

22 / 22
  • Yhteistyössä: