Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kemiönsaaren Musiikkijuhlat

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat
08.07.2019 - 14.07.2019

Tietoa festivaalista

Eturivin taiteilijat ovat tarjonneet Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla Lounais-Suomen upeissa kulttuurimaisemissa elämyksiä jo vuodesta 1999 lähtien. Tunnelmalliset kartanot ja kirkot soivat klassikoista uudempaan kamarimusiikkiin.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kimitomusicfestival.fi
Sähköposti musikfestspel@kimitoon.fi
Festivaaliosoite Kemiönsaari Katso kohde kartalla
Puhelin +358 400 203 871
Toimisto Arkadiantie 5, FI-25700 Kemiö

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Huipputaiteilijoita ja naissäveltäjiä Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla 8.–14.7.2019

05.03.2019

Jo vuodesta 1999 lähtien Kemiönsaaren Musiikkijuhlat on kutsunut eturivin taiteilijoita esiintymään Kemiönsaarelle ja sen lähikuntiin kesän kauneimpaan aikaan. Festivaali järjestetään nyt 21. kerran Kemiönsaarella ja lähikunnissa 8.–14.7.2019. Kesän ohjelmisto ulottuu Agricolan ajoista ja 1600-luvun Lontoosta nykypäivään. Ohjelmassamme on mukana myös useita naissäveltäjiä; Clara Schumann, jonka 200-juhlavuotta vietetään tänä vuonna, itävaltalainen Maria Theresia von Paradis, saksalainen Fanny Mendelssohn-Hensel, ranskalaiset Mélanie Bonis ja Nadia Boulanger, amerikkalainen Amy Beach, kreikkalainen Konstantia Gourzi sekä Kaija Saariaho.

Musiikkijuhlat ovat tulleet tunnetuksi lukuisista kantaesityksistään. Tänä vuonna kantaesitetään Jyrki Linjaman Jousikvartetto nro 2 Karunan kirkossa 10.7. sekä Olli Kortekankaan taiteellisille johtajille 50-vuotislahjaksi sävelletty Due per due Salon taidemuseo Veturitallissa 11.7.

Taiteilijavieraina kuullaan ennätysmäärä esiintyjiä, jotka ovat ensi kertaa Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla. Suomalaisten sopraanoiden terävintä ja monipuolisinta kärkeä edustava Tuuli Lindeberg, ukrainalaissyntyinen huippupianisti Milana Chernyavska, alttoviulukilpailuissa menestynyt kiinalainen Diyang Mei, vahvaa sellistiuraa tekevä Senja Rummukainen sekä monipuolinen huilisti Hanna Juutilainen. Uusi tuttavuus on myös Avanti! Ensemble, joka esittää periodisoittiminmusiikkia Agricolan ajoilta ja 1600-luvun Lontoosta nykyaikaan. Aiemmilta vuosilta tuttuja taiteilijoita ovat alttoviulun gran old man Hariolf Schlichtig, useilla estradeilla kuultu Petri Aarnio, kitarataituri Petri Kumela sekä suomalaisen sellistikaartin huippua edustava Samuli Peltonen.

Ensi kertaa festivaalillamme kuullaan jouhikkoa, jonka parissa mestaroi Ilkka Heinonen. Jouhikko on kokenut uusrenessanssin ja on monipuolisesti käytetty niin kansanmusiikissa kuin vanhan musiikin kokoonpanoissa unohtamatta, että soittimelle sävelletään myös uutta musiikkia.

Kemiönsaari ja sen lähialueet ovat festivaalille todellinen runsaudensarvi konserttipaikkojen suhteen. Perinteinen Avajaiskonsertti ja päätöskonsertti Grande Finale kuullaan Kemiön keskiaikaisessa kivikirkossa. Konsertteja järjestetään tämän lisäksi Karunan, Västanfjärdin kirkoissa, Sandön ja Söderlångvikin kartanoissa, Labbnäsissä, Westersissä, Taalintehtaan torilla sekä Salon taidemuseo Veturitallissa.

Uusia konserttipaikkoja ovat Söderlångvikin Vaunumuseo ja Wijkin kartanon vanha navetta. Molemmissa konserttipaikoissa pääsee yleisö kuulemaan lisää paikan historiasta oppaiden kertomana. Yleisö pääsee tutustumaan Salon taidemuseo Veturitallissa ”Stefan Bremer, Keskeltä ja Täysillä” -valokuvanäyttelyyn. Lounas- ja illalliskonserteissa yleisölle on tarjolla saariston lähiruokaa.

Kesän 2019 Avajaiskonserttiin 9.7. pääsee Salon suunnalta myös linja-autolla. Reitti alkaa Perniön linja-autoasemalta ‪klo 17.00 ja jatkuu Salon torin turistipysäkiltä R-kioskin edestä ‪klo 17.30 Tehdaskatua pitkin, Merikulman tietä Teijon ja Mathildedalin kautta Kemiönsaarelle. Kyytiin voi nousta myös matkan varrelta näyttämällä merkkiä kuljettajalle. Kuljetuksen hinta on 5 € / henkilö / suunta ja edestakainen matka on 10 € / henkilö.

Tutustu festivaaliohjelmaamme tarkemmin verkkosivuillamme »»

Naisenergiaa Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla 8.–14.7.2019

01.03.2019

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa festivaalikesässä ja se järjestetään nyt 21. kerran Kemiönsaarella ja lähikunnissa 8.–14.7.2019. Kesän ohjelmisto ulottuu Agricolan ajoista ja 1600-luvun Lontoosta nykypäivään. 200-juhlavuotta vietettävän Clara Schumannin lisäksi ohjelmassa on muitakin naissäveltäjiä, kuten Maria Theresia von Paradis, Fanny Mendelssohn-Hensel, Mélanie Bonis, Nadia Boulanger, Amy Beach, Konstantia Gourzi sekä Kaija Saariaho.  

Musiikkijuhlat ovat aktiivisesti panostaneet kotimaisten kamarimusiikkisävellysten esilletuomiseen. Tänä vuonna kantaesitetään Jyrki Linjaman Jousikvartetto nro 2 Karunan kirkossa 10.7. sekä Olli Kortekankaan taiteellisille johtajille omistama Due per due Salon taidemuseo Veturitallissa 11.7. 

Taiteilijavieraiksi on kutsuttu tänä vuonna useita esiintyjä, joka ovat ensi kertaa Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla. Sopraano Tuuli Lindeberg, ukrainalaissyntyinen pianisti Milana Chernyavska, kiinalainen alttoviulisti Diyang Mei, sellisti Senja Rummukainen sekä huilisti Hanna Juutilainen. Ensikertalainen on myös Avanti! Ensemble, joka esittää periodisoittimin vanhaa ja uutta musiikkia. Aiemmilta vuosilta tuttuja taiteilijoita ovat alttoviulisti Hariolf Schlichtig, viulisti Petri Aarnio, kitaristi Petri Kumela sekä sellisti Samuli Peltonen. 

Konserttipaikat sijoittuvat laajalle alueelle. Perinteinen Avajaiskonsertti ja päätöskonsertti Grande Finale kuullaan Kemiön kirkossa. Konsertteja järjestetään tämän lisäksi Karunan, Västanfjärdin kirkoissa, Sandön ja Söderlångvikin kartanoissa, Labbnäsissä, Westersissä, Taalintehtaan torilla sekä Salon taidemuseo Veturitallissa. Uusia konserttipaikkoja ovat Söderlångvikin Vaunumuseo ja Wijkin kartanon vanha navetta. Molemmissa konserttipaikoissa pääsee yleisö kuulemaan lisää paikan historiasta oppaiden kertomana. Yleisö pääsee tutustumaan Salon taidemuseo Veturitallissa ”Stefan Bremer, Keskeltä ja Täysillä” -valokuvanäyttelyyn. Lounas- ja illalliskonserteissa yleisölle on tarjolla saariston lähiruokaa. 

Musiikkijuhlat järjestää bussikuljetuksen Avajaiskonserttiin 9.7.2019. Reitti alkaa Perniöstä ja jatkuu Salon, Teijon ja Mathildedalin kautta Kemiönsaarelle. Kyytiin voi nousta myös matkan varrelta näyttämällä merkkiä kuljettajalle. Tarkemmat tiedot reitistä ja matkalipuista löytyvät verkkosivuiltamme.

www.kimitomusicfestival.fi

1 / 20

2 / 20

3 / 20

4 / 20

5 / 20

6 / 20

7 / 20

8 / 20

9 / 20

10 / 20

11 / 20

12 / 20

13 / 20

14 / 20

15 / 20

16 / 20

17 / 20

18 / 20

19 / 20

20 / 20
  • Yhteistyössä: