Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kemiönsaaren Musiikkijuhlat

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat
06.07.2020 - 12.07.2020

Tietoa festivaalista

Eturivin taiteilijat ovat tarjonneet Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla Lounais-Suomen upeissa kulttuurimaisemissa elämyksiä jo vuodesta 1999 lähtien. Tunnelmalliset kartanot ja kirkot soivat klassikoista uudempaan kamarimusiikkiin.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kimitomusicfestival.fi
Sähköposti musikfestspel@kimitoon.fi
Festivaaliosoite Kemiönsaari Katso kohde kartalla
Puhelin +358 400 203 871
Toimisto Arkadiantie 5, FI-25700 Kemiö

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat: Ensi kesän Avajaiskonsertin ohjelma on julkistettu!

16.12.2019

Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Kemiön kirkossa tiistaina 7.7. klo 19 juhlistamme Beethovenin 250-vuotisjuhlaa. Koko estradin täyttää yleisön ja kriitikoiden keskuudessa kiitelty Jyväskylä Sinfonia. Konsertin johtaa vauhdilla kapellimestareiden eliittiin noussut Tomas Djupsjöbacka. Solistinumeroista vastaa Tšaikovski-kilpailun finalisti sellisti Guido Schiefen sekä nuori viulistitähti Maya Wichert. Ohjelmassa kuullaan viulukirjallisuuden kestosuosikkeihin lukeutuvat Beethovenin romanssit viululle ja orkesterilleHaydnin riemullinen C-duurisellokonsertto sekä päätösnumerona Beethovenin suosittu seitsemäs sinfonia, jonka toinen osa tunnettu useista elokuvista.

Liput: 35 €, jäsenlippu 30 €, opiskelijalippu 20 €.

Sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka on tuttu näky paitsi suomalaisilta myös ulkomaisilta estradeilta. Hän on soittanut Meta4-jousikvartetissa sen perustamisesta lähtien. Djupsjöbacka on esiintynyt myös eri orkestereiden solistina. Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017 kapellimestariksi valmistunut Djupsjöbacka on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita. Lapin kamariorkesterin päävierailijaksi hänet nimitettiin syksystä 2019 kesään 2021 saakka.

Sellisti Guido Schiefen on useiden kilpailumenestysten siivittämänä kuultu monien eurooppalaisten huippuorkestereiden, kuten Royal Philharmonic Orchestran, Bambergin ja Berliinin Sinfonikkojen solistina. Tšaikovski-kilpailun finalisti vuodelta 1990 on myös kamarimuusikoiden keskuudessa pidetty muusikko, joka konsertoinnin ohessa on levyttänyt yli 30 levyä ja pitää mestarikursseja ympäri maailmaa.

Vasta 13-vuotias Maya Wichert on saavuttanut jo useita voittoja kansainvälisistä musiikkikilpailuista ja niiden myötä saanut kutsuja useiden orkestereiden solistiksi. Viimeisin voitto oli Louis Spohr -viulukilpailun voitto syksyllä 2019. Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa professori Sonja Korkealan johdolla opiskeleva Wichert on osallistunut myös mestarikursseille mm.  Ingolf Turbanin, Ana Chumachencon ja Julia Fischerin opissa.

Jyväskylä Sinfonian toiminta kattaa vuosittain yli sata musiikkitapahtumaa klassisista konserteista kamarimusiikkiin, ennakkoluulottomiin viihdemusiikin produktioihin sekä yleisökasvatukseen. Orkesterin ylikapellimestarina toimii Ville Matvejeff. Jyväskylä Sinfonia konsertoi Suomessa aktiivisesti myös kotikaupunkinsa sekä -maakuntansa ulkopuolella. Jokakesäiset festivaalivierailut ovat vieneet orkesterin mm. Kangasniemen Musiikkiviikoille sekä Turun ja Naantalin Musiikkijuhlille. Orkesteri tekee myös tiivistä yhteistyötä Jyväskylän oopperan kanssa. Jyväskylä Sinfonia on tehnyt lähes 40 levytystä eri levy-yhtiöiden kanssa.

 

ANNA LAHJAKSI SOIVA ELÄMYS KEMIÖNSAAREN MUSIIKKIJUHLILLA 2020
Kemiön Luckanissa on nyt myynnissä lahjakortteja, joilla voi lunastaa konserttilippuja ensi kesän Musiikkijuhlille 6.–12.7.2020. Määritä itse summa ja lahjakortin saaja voi valita ohjelman julkistamisen jälkeen itsellensä mieleisensä konsertin tai konserttikokonaisuudet. Varaamme paikkoja lahjakortin saajille ohjelman julkistamisen jälkeen kuukauden ajan, jona aikana lahjakortin saajalle on varmistettu vielä hyvät paikat.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Jyväskylä Sinfonia esittää Tomas Djupsjöbackan johdolla Beethovenia ja Haydnia

21.02.2020

Kemiönsaaren Musiikkijuhlien ohjelmassa on ollut niin vanhaa kuin uudempaakin kamarimusiikkia vuodesta 1999 lähtien. Lukuisa määrä ansioituneita taiteilijoita on vieraillut tapahtumassa vuosien varrella ja kantaesityksiä on kuultu vuosien saatossa yli 30 kertaa. Festivaali pidetään ensi kesänä 6.-12.7. tuttuun tapaan uniikissa saaristoympäristössä. 14 konserttia kuullaan Kemiönsaarella sekä lähialueella Karunassa, Sauvossa ja Salossa.

Musiikkijuhlat juhlii Ludwig van Beethovenin 250-vuotisjuhlavuotta useilla hänen kamarimusiikkiteoksillaan. Avajaiskonsertissa esittää Jyväskylä Sinfonia Beethovenin seitsemännen sinfonian Tomas Djupsjöbackan johdolla. Sooloesityksistä vastaavat sellotaiteilija Guido Schiefen Haydnin C-duuri-sellokonsertolla sekä 14-vuotias superlahjakkuus Maya Wichert Beethovenin kahdella viuluromanssilla.

Zagros-kvartetti kantaesittää Musiikkijuhlilla kaksi Jyrkin Linjaman uutta jousikvartettoa: Jousikvartetto nro 3 Sandön Varaslähtö-konsertissa sekä Jousikvartetto nro 1 Valoa ja varjoja -konsertissa Karunassa. Zagros-kvartetin jäseniä ovat viulistit Hannu Vasara ja Kaisa Kallinen, alttoviulisti Camilla Vilkman sekä sellisti Miika Uuksulainen.

Musiikkijuhlilla esiintyy ansioituneita taiteilijoita, joista monet vierailevat ensimmäistä kertaa, kuten chileläissyntyinen huippupianisti Alfredo Perl. Avajaiskonsertin solistien lisäksi festivaalilla esiintyvät ensi kertaa alttoviulisti Lilya Tymchyshyn, klarinetisti Norbert Kaiser sekä pianisti-säveltäjä Eero Hämeenniemi, joka improvisoi klassisen ja intialaisen musiikin sekä jazzin teemoja impromeditaatiokonsertissa.

Musiikkijuhlien tunnusmerkkejä ovat myös hyvin laajalle alueelle sijoittuvat kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoiset konserttipaikat. Sauvon keskiaikainen kivikirkko on taas konserttikalenterissa sekä Salon Kulttuuritalo KIVA. Dragsfjärdin seurakuntasali taipuu monipuolisuudessaan moneen ja onkin loistava paikka meditaatiokonsertille. Labbnäsin lounas- ja Westersin illalliskonsertissa on tarjolla saariston lähiruokaa.

Musiikkijuhlat järjestää bussikuljetuksen Avajaiskonserttiin 7.7.2020. Reitti alkaa Perniöstä ja jatkuu Salon, Teijon ja Mathildedalin kautta Kemiönsaarelle. Kyytiin voi nousta myös matkan varrelta näyttämällä merkkiä kuljettajalle. Tarkemmat tiedot reitistä ja matkalipuista löytyvät verkkosivuiltamme.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat tekee yhteistyötä Kemiönsaaren taideyhdistyksen kanssa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Kemiön kirkon konserttien yhteydessä taideyhdistyksemme vuoden taiteilijan taideteoksiin. Vuoden 2019 taiteilija oli Tuija Soininen. Hän on opiskellut maalausta Alfa taide- koulussa Helsingissä ja yksityisessä taidekoulussa Pietarissa ja Murmanskissa.

Lue lisää ohjelmasta: www.kimitomusicfestival.fi/ohjelma

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: