Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kemiönsaaren Musiikkijuhlat

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat
10.07.2017 - 16.07.2017

Tietoa festivaalista

Huipputaiteilijat lumoavat yleisönsä Kemiönsaaren Musiikkijuhlien upeissa kulttuurimaisemissa ja sen ympäristössä. Musiikkijuhlat tarjoaa niin vanhaa kuin uudempaa kamarimusiikkia komeissa kirkoissa ja tunnelmallisissa kartanoympäristöissä.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kimitomusicfestival.fi
Sähköposti musikfestspel@kimitoon.fi
Festivaaliosoite Kemiönsaari Katso kohde kartalla
Puhelin +358 400 203 871
Toimisto Arkadiantie 5, FI-25700 Kemiö

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla mittava määrä suomalaista musiikkia 10.–16.7.

07.04.2017

Yhdeksännettoista Kemiönsaaren Musiikkijuhlat juhlistavat 100-vuotiasta Suomea runsaalla kattauksella suomalaista musiikkia. Kuulemme itsenäisyytemme ajan teoksia eri vuosikymmeniltä uusimpana Kimmo Hakolan tilausteoksen, Puhallinkvintetto nro 1, ”Compressions”. Teoksen kantaesittää maamme johtaviin kamarimusiikkiyhtyeisiin lukeutuva Arktinen Hysteria -puhallinkvintetti, jonka esityksiä on luvassa niin yhtyeenä kuin myös yhtyeen jäsenten osallistuessa muihin kokoonpanoihin

Viime kesänä yleisönsä hurmannut pianisti Bengt Forsberg on tullut monille tutuksi erityi-sesti lied- ja kamarimusiikin mestarillisena pianistina. Tänä kesänä häntä saadaan kuulla myös urkujen ääressä Hiittisten kirkossa. Toisena pianistina kuullaan Sonja Fräkiä, joka on tullut tunnetuksi erityisesti suomalaisen pianomusiikin tulkitsijana.

Tänä vuonna kuulemme monta uutta taiteilijaa festivaalillamme. Suurta suosiota Ruotsin ohella myös Suomessa saanut baritoni Gabriel Suovanen on tullut tunnetuksi erityisesti lyyrisistä tulkinnoistaan. Pääsemme tutustumaan myös ruotsalaiseen taiteilijapariskuntaan viulisti Fredik Paulssoniin ja alttoviulisti Ellen Nisbethiin, joka tekee nousujohteista uraa Rising Stars -ohjelmassa kiertäen huomattavimpia konserttiareenoita. Yksi kansainvälisistä sellotaiteilijoistamme Jan-Erik Gustafsson urakoi koko viikon. Hän aloittaa maanantain Va-raslähdöstä ja päättää festivaalivierailunsa Grande Finalessa Aulis Sallisen Don Juanquijo-ten yöllisten tanssien tulkitsijana Wegelius Kamarijousten solistina. Päätöskonsertin johtaa konserttimestarin paikalta Annemarie Åström.

Uutena konserttipaikkana on viehättävä Teijon kivikirkko, missä päästään kitarataiteilija Petri Kumelan seurassa kokemaan flamencon huumaa ja kuulla pieniä otuksia, joista taitei-lija kertoo konsertin kuluessa. Uusimmat teokset Ichiro Hiranolta, Veli-Matti Puumalalta ja Osmo-Tapio Räihälältä kokoelmaan Pieniä Otuksia saavat kantaesityksensä konsertissa.

Tulevan kesän Musiikkijuhlilla on 16 konserttia ja konserttipaikat jakaantuvat laajalle alueelle Kemiönsaarta sekä lähialueelle Karunaan, Teijoon sekä Saloon.

Lue lisää ohjelmasta: http://www.kimitomusicfestival.fi/ohjelma

1 / 17

2 / 17

3 / 17

4 / 17

5 / 17

6 / 17

7 / 17

8 / 17

9 / 17

10 / 17

11 / 17

12 / 17

13 / 17

14 / 17

15 / 17

16 / 17

17 / 17
  • Yhteistyössä: