Etusivu » Kaikki festivaalit » » Korsholman Musiikkijuhlat, Mustasaari/Vaasa

Korsholman Musiikkijuhlat, Mustasaari/Vaasa
25.07.2018 - 01.08.2018Tietoa festivaalista

Korsholman Musiikkijuhlilla soi vanha ja uusi kamarimusiikki tunnelmallisissa konserttipaikoissa Pohjanmaan upeissa rannikkomaisemissa. Taiteellisena johtajana toimii viulisti Cecilia Zilliacus.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.korsholmmusicfestival.fi
Sähköposti info@korsholmmusicfestival.fi
Festivaaliosoite Koulukatu 31, 65100 Vaasa Katso kohde kartalla
Puhelin +358 6 322 2390
Toimisto Senaatinkatu 1, FI-65170 Vaasa

Festivaali kartalla

Pohjanmaan rannikkoseutu on yksi koko Pohjolan kauneimmista alueista. Alueen kruununa on Suomen ainoa UNESCOn luonnonperintökohde, joka sijaitsee Merenkurkun saaristossa pääasiassa Mustasaaren kunnassa.

Vuodesta 1983 on Korsholman Musiikkijuhlat kutsunut johtavat pohjoismaiset ja kansainväliset taiteilijat esiintymään ainutlaatuisissa konserttiympäristöissä – historiallisissa konserttisaleissa, museoissa, saaristolaistuvissa ja länsirannikolle tyypillisissä ihastuttavissa puukirkoissa. Festivaalin säveltäjävieraina on kuultu vuosien varrella mm. sellaisia nykymusiikin merkkinimiä kuin Alfred Schnittke, Erik Bergman ja Toshi Ichiyanagi, viime vuosina myös nuoremman polven lahjakkuuksia Sebastian Fagerlundista Matthew Whittalliin.

Musiikkijuhlien ohjelmisto ulottuu barokista klassisten kamarimusiikkiteosten kautta nykymusiikkiin. Jazz eri muodoissaan on osa tämän päivän festivaalia. Mestarikurssit ja oppilaskonsertit ovat myös tärkeässä roolissa.

Korsholman Musiikkijuhlien taiteellisina johtajina ovat toimineet Seppo Kimanen (1983), Dmitri Sitkovetski (1984-1993, 2002), Frans Helmerson (1994-2001), John Storgårds (2004-2006), Dima Slobodeniouk (2007, 2009), Marko Ylönen (2003, 2008, 2010-2012) ja Henri Sigfridsson (2013-2017). Uusi taiteellinen johtaja 2018-2020 on ruotsalaisviulisti Cecilia Zilliacus.

Visio: Levittää maakunnassamme kamarimusiikin ilosanomaa yhdessä ympäri maailmaa tulleiden muusikkoystäviemme kanssa.

Missio: Luoda kamarimusiikkielämyksiä kiinnostavissa konserttimiljöissä niin vakiyleisöllemme kuin myös uusille kuulijoille.
Arvot: laatu, luotettavuus, hyvinvointi ja tavoitettavuus.

Jaa tapahtuma

Korsholman Musiikkijuhlien teemana on Leipzig

04.07.2018

Tämän vuoden Korsholman Musiikkijuhlien ohjelmakirja on valmis. Kirjasta löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tarkat teostiedot kaikista konserteista, taiteilijaesittelyt sekä musiikkitieteilijä Mats Lillhannuksen kirjoittamat ohjelmatekstit. Kirjassa on myös muuta hyödyllistä tietoa musiikkijuhlavieraille, kuten lista oheistapahtumista ja majoitus- ja ruokailumahdollisuuksista.

Vuoden teemaksi Musiikkijuhlille on uusi taiteellinen johtaja, viulisti Cecilia Zilliacus valinnut taiteilijoiden tärkeän kohtauspaikan ja musiikin merkkimetropolin Leipzigin. Rautaesiripun taakse II maailmansodan jälkeen hautautunut kaupunki tunnetaan valtavasta määrästä merkittäviä säveltäjiä ja muusikoita Johann Sebastian Bachista Robert ja Clara Schumanniin, ja vielä lukuisampi joukko tärkeitä taiteilijoita on kulkenut kaupungin läpi jossain vaiheessa elämäänsä. Lähes jokaisessa konsertissa kuullaan Leipzigiin tavalla tai toisella liittyvää musiikkia.

Rautaesiripun taakse kurkistetaan Mustasaaren kulttuuritalolla lauantai-iltapäivänä 28.7. konsertissa nimeltä SoziaLisztMus. Kuten nimestä käy ilmi, kuullaan Kurt Weillin ja Hanns Eislerin musiikin ja mm. Brechtin tekstien ohella Franz Lisztin teoksia. Esiintymässä on instrumentalistien lisäksi Ruotsin eturivin vokaaliyhtyeisiin noussut Vokalharmonin, jota johtaa myös Eric Ericsonin kamarikuoroa johtava Fredrik Malmberg. Malmberg esiintyy Vokalharmonin konserteissa myös urkurina ja laulusolistina.

Toisena punaisena lankana festivaalilla kulkee Sakari Topeliuksen 200-vuotisjuhla. Topeliuksen tekstejä luetaan konserteissa ja Adalmiinan helmi -satu on koko perheen konsertin ohjelmassa kahdessa konsertissa suomeksi ja ruotsiksi ma 30.7., lukijoina Stina Ekblad ja Kalle Halmén. Vaasan kaupunginorkesterin jäsenistä koostuva Adalmiina-kvartetti vastaa musiikista.

Myös Viron 100-vuotisjuhla huomioidaan virolaisella musiikilla Helena Tulvesta Arvo Pärtiin. Menestynyt virolaiskapellimestari Kristiina Poska johtaa päätöskonsertissa Vaasan kaupunginorkesteria Cecilia Zilliacuksen toimiessa solistina Johannes Brahmsin viulukonsertossa D-duuri.

Cecilia Zilliacuksen Musiikkijuhlille keräämä taiteilijajoukkio on todella korkeatasoinen. ZilliacusPerssonRaitinen-trion lisäksi vuoden yhtyeisiin kuuluvat maineikas Fauré-pianokvartetti ja yksi tärkeimmistä alkuperäisinstrumenttejä käyttävistä jousikvartetoista, Chiaroscuro, joka esittää festivaalilla mm. J. S.

Bachin, Felix Mendelssohnin ja Ludwig van Beethovenin kvartettotuotantoa. Musiikinlajista toiseen täysin kitkatta liikkuva sähköbasisti Lauri Porra esiintyy festivaalilla rokahtavan Flyover-ensemblensä kanssa (Ritz 31.7.), soolona ja duona yhdessä Kati Raitisen kanssa (Vaasan kaupungintalon portaikko 30.7.) sekä ZilliacusPerssonRaitinen-trion kanssa (Björköbyn Suolaamo 29.7.), jolloin kuullaan myös kantaesityksenä Porran uusi teos The Gauntlet sähköbassolle ja jousitriolle.

Vuoden laulajissa on jokaiselle jotakin. Lena Willemark on Ruotsin johtavia kansanmuusikoita ja hän esiintyy paitsi soolona (Stundars 26.7.), myös yhdessä Cecilia Zilliacuksen (Korsnäsin kirkko 26.7.) ja urkuri Mattias Wagerin kanssa (Rewell Center 25.7.). Sopraano Elin Rombo ja mezzosopraano Katarina Karnéus esiintyvät yleensä maailman merkittävimmissä oopperataloissa ja nyt Korsholmassa. Rombo esittää Edvard Griegin lauluja avajaiskonsertissa Vaasan kirkossa 25.7. yhdessä Trondheimin solistit -kamariorkesterin kanssa. Katarina Karnéus taasen päästetään ääneen pääkonsertissa Mustasaaren kirkossa 30.7. ja Munsalan kirkossa 31.7. Vaasalainen toimittaja ja mezzosopraano Wivan Nygård-Fagerudd on panelistina ja laulajana musiikillisella brunssilla Hietalahden villassa sunnuntaiaamuna 29.7. Keskustelun ohessa kuullaan musiikkia suomalaisen kansallisaatteen alkuajoilta.

Mestarikurssitoiminta jatkuu uuden taiteellisen johtajan alaisuudessa entiseen malliin. Samoin musiikkijuhlakahvila Kaffehuset Augustissa kuullaan taas Musiikkijuhlien aikana iltapäivisin konsertteja, joihin on vapaa pääsy. Koko ohjelma löytyy Musiikkijuhlien kotisivuilta osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi.

Korsholman Musiikkijuhlien toimisto on muuttanut perinteiseen kesäosoitteeseensa VÖSin Culturumiin osoitteessa Koulukatu 31 (sisäpiha), Vaasa. Toimisto on avoinna heinäkuussa klo 9–16 ja 25.7. alkaen aina festivaalin loppuun saakka klo 9–19.

Liput Studio Ticketistä (puh. +358 (0)700 96525, www.studioticket.fi Musiikkijuhlien toimistolta (puh. +358 (0)6 322 23 90) tai ovelta mikäli paikkoja on jäljellä.

 

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: