Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kotkan Meripäivät

Kotkan Meripäivät
26.07.2018 - 29.07.2018

Tietoa festivaalista

Kotkan Meripäivät on omaleimainen kaupunkifestivaali, jossa iloinen juhlahumu valtaa Kotkan Kantasataman ja koko kaupungin keskustan. Meripäiville tullaan aina uudestaan, tavataan tuttuja ja pidetään hauskaa! Tarjolla on monipuolinen kattaus kansainvälistä tunnelmaa, paikallista ja kansainvälistä kulttuuria, musiikkia, tanssia, teatteria, urheilu- ja veneilytapahtumia sekä Suomen kesän suurin paraati. Meripäivillä on paljon maksutonta ohjelmaa myös lapsiperheille, mm. Lasten Meripäivät.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Jazz Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.meripaivat.com
Sähköposti meripaivat@kotka.fi
Festivaaliosoite Kotka Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 635 1764
Toimisto Tornatorintie 99, FI-48100 Kotka

Festivaali kartalla

Kotkan Meripäivät järjestetään vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Kotkassa ja se on yksi Suomen kävijämäärältään suurimmista tapahtumista. Ensimmäiset Meripäivät pidettiin vuonna 1962 ja tapahtuman tarkoitus on ollut sen alusta alkaen ollut vahvistaa paikkakunnan kansainvälistä, positiivista ja merellistä imagoa. Meripäivät on monipuolinen kaupunkifestivaali, joka koostuu monesta kymmenestä esityksestä, konsertista ja tapahtumasta. Merimarkkinat ja avajaisparaati ovat alusta asti olleet osa Meripäiviä, mutta vuosien saatossa ohjelma on monipuolistunut ja täydentynyt lukuisalla määrällä oheistapahtumia, kuten V2 areenan keikat, Yleisessä saunassa -viihdekonsertit, Kotka-lavan paikallisuuteen panostava ohjelmisto sekä erilaiset urheilutapahtumat.

 

Vuodesta 1983 lähtien on tapahtuman yhteydessä samanaikaisesti järjestetty lapsille omaa Lasten Meripäivät -tapahtumaa, joka pitää sisällään monenlaista tekemistä ja puuhaa sekä erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä. Lasten Meripäivien ohjelma on täysin maksutonta.

Jaa tapahtuma

Meripäiville oma olut ”Meripäiväolunen”

13.06.2018

Paikallinen Kotka Steam Brewery on lanseerannut yhteistyössä Meripäivien kanssa historian ensimmäisen Meripäiväoluen, tuotenimeltään ”Meripäiväolunen”. Kotka Steam brewery on tuore kotkalainen panimotulokas, joka on toiminut Kotkan Höyrypanimolla alkuvuodesta 2018. Panimon ensimmäiset oluet ovat tulleet tällä viikolla vähittäismyyntiin ja toinen julkaistuista oluista on Meripäiväolunen.

Meripäiväolunen Steam Beer on raikas ja hedelmäinen lagerolut. Se on valmistettu perinteisen kalifornialaisen tyylin mukaan ja sopii sekä maultaan että kepeältä leikkisältä nimeltään loistavasti kesäolueksi.

”Pienpanimo-oluet ovat tällä hetkellä hyvin kysyttyjä ja olemme innoissamme Kotka Steam Breweryn kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Erityisen hienoa on, että Meripäiväolusta on saatavilla nyt jo hyvissä ajoin ennen Meripäiviä, mm. alueen kaupoista. Meripäivillä sitä pääsee maistelemaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa pystytettävässä pienpanimoravintolassa.” ohjelmapäällikkö/vt. kulttuurijohtaja Tiina Salonen kommentoi.

Meripäiväolusta on saatavilla ensimmäistä kertaa tällä viikolla 13.-16.6. järjestettävässä Lehmuskujan Fiesta -tapahtumassa. Tapahtumassa olutta myydään rajoitettu tynnyrin erä ja tynnyrin korkkaamisen ajankohdasta tiedotetaan panimon Facebook-sivuilla.

Lisäksi Meripäiväolusta on saatavilla tästä viikosta eteenpäin Kotkan alueen K-Marketeista ja K-Supermarketeista. Juhannuksen jälkeen Meripäiväolunen tulee myyntiin myös Kotka Steam Breweryn panimomyymälään, joka avataan Kotkan Höyrypanimolle.

 

Kaupat, joihin Meripäiväolusta on tilattu:

K- Marketit: Erkinkulma, Mussalo, Karhula, Hovinsaari, Aittakorpi, Hovila ja Korela.

K-Supermarketit: Hyvätuuli, Ykköstori, Torkkari, Koskituuli, Ruokamylly, Kanuuna ja Pooki.

www.meripaivat.com

Kotkan Meripäivät 26.-29.7.2018

Kotkan Meripäivien uudella V2 areenalla soi rock!

13.02.2018

Kotkan Meripäivien uudistuneella V2 areenalla nähdään ensi kesänä perjantaina 27.7 ja lauantaina 28.7 kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Ismo Alanko, CMX, Stam1na sekä Mira Luoti, Pauli Hanhiniemi, Happoradio ja Erja Lyytinen.

Kesällä 2017 The Tall Ships Races -tapahtumassa koeajettu konserttitila V2 on tulevan kesän Meripäivien pääkonserttipaikka. Välilaiturilla sijaitsevassa vanhassa varastohallissa kuullaan kahden päivän aikana rouheaa rokkia, poppia ja bluesia. V2 areenan konsertit tuottaa tänä vuonna Kotkan kaupunki omana tuotantonaan.

Perjantaina lavalle nousevat yhdelle harvoista kesän festarikeikoistaan Ismo Alanko bändinsä kanssa ja Suomirockin eturiviin jo vuosia kuulunut Happoradio. Perjantain myöhäisillassa nähdään myös Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen, joka on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Lyytinen on uuden 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä ja lauloi itsensä miljoonien suomalaisten sydämiin syksyllä 2017 Tähdet Tähdet -kisassa.

Lauantaina lavalle nousee kotimaisen rockin pitkäaikainen suosikki CMX. Torniossa vuonna 1985 perustettu CMX on uransa aikana myynyt yli 400 000 levyä, äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa.

Lauantaina V2:ssa raikuu myös raskaampi rock, kun lemiläinen Stam1na, joka on kiistatta yksi Suomen suosituimpia metallibändejä, nousee lavalle. Yhtye on viiden albuminsa myötä haalinut kolme kultalevyä, lukuisia listojen kärkisijoja, kolme Emma-palkintoa, musiikkikriitikoiden ylistykset, yleisön kehut, loppuunmyydyt keikat ympäri maan sekä villinnyt festivaalikansaa jo useana kesänä.

Lisäksi V2:ssa kuullaan ”Vain Elämää” -ohjelmassa esiintyvää Mira Luotia, joka tulee julkaisemaan kevään aikana uutta materiaalia ja jatkaa keikkailua uuden naismuusikoista koostuvan yhtyeensä kanssa, jossa on mukana mm. Tiktakista ja Indicasta tuttuja muusikoita. Lauantai-illassa lavalle nousee myös kitaristi Tuomas Metsbergin kokoonpanema kotimainen Amy Winehouse Tribuutti. Tribuuttikokoonpano tulkitsee konserteissaan soulfunkin kiistattoman kuningattaren musiikkia kahden laulusolistin ja 6-henkisen kotimaisen orkesterin voimin.

V2 areena on vuoden 2018 tapahtuman yksi keskeisimmistä tapahtumapaikoista ja siellä järjestetään myös Junnu Vainion juhlavuoden hengessä pidettävät Yleisessä Saunassa -konsertit, joiden lipunmyynti alkaa lähiviikkoina. Kotkan Meripäiviä on järjestetty vuodesta 1962. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista, jonka kävijämäärä on vuosittain n. 200 000. Kokonaisohjelma koostuu avajaisparaatista, satamaravintoloista, merimarkkinoista, alueohjelmasta, Lasten Meripäivistä sekä urheilutapahtumista, joista tiedotetaan kevään aikana.

Päiväkohtainen ohjelma:

27.7. perjantai:

Happoradio

Pauli Hanhiniemi & Retkue

Ismo Alanko Erja Lyytinen

28.7. lauantai:

Amy Winehouse tribuutti

Mira Luoti

Stam1na

CMX

 

Liput:

Pääsyliput myynnissä

14.2 klo 9 alkaen Tiketissä https://www.tiketti.fi/

15.2 klo 10 alkaen Merikeskus Vellamossa (Tornatorintie 99) aukioloaikoina

PERJANTAI 39,90 euroa
LAUANTAI 39,90 euroa
PERJANTAI + LAUANTAI (rajoitettu erä) 72 euroa
Liput vaihdetaan ovella rannekkeisiin.
Kulttuurisetelit käyvät maksuvälineet ennakkomyynnissä.

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: