Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kotkan Meripäivät

Kotkan Meripäivät
25.07.2019 - 28.07.2019

Tietoa festivaalista

Kotkan Meripäivät on omaleimainen kaupunkifestivaali, jossa iloinen juhlahumu valtaa Kotkan Kantasataman ja koko kaupungin keskustan. Meripäiville tullaan aina uudestaan, tavataan tuttuja ja pidetään hauskaa! Tarjolla on monipuolinen kattaus kansainvälistä tunnelmaa, paikallista ja kansainvälistä kulttuuria, musiikkia, tanssia, teatteria, urheilu- ja veneilytapahtumia sekä Suomen kesän suurin paraati. Meripäivillä on paljon maksutonta ohjelmaa myös lapsiperheille, mm. Lasten Meripäivät.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Jazz Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.meripaivat.com
Sähköposti meripaivat@kotka.fi
Festivaaliosoite Kotka Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 635 1764
Toimisto Tornatorintie 99, FI-48100 Kotka

Festivaali kartalla

Kotkan Meripäivät järjestetään vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Kotkassa ja se on yksi Suomen kävijämäärältään suurimmista tapahtumista. Ensimmäiset Meripäivät pidettiin vuonna 1962 ja tapahtuman tarkoitus on ollut sen alusta alkaen ollut vahvistaa paikkakunnan kansainvälistä, positiivista ja merellistä imagoa. Meripäivät on monipuolinen kaupunkifestivaali, joka koostuu monesta kymmenestä esityksestä, konsertista ja tapahtumasta. Merimarkkinat ja avajaisparaati ovat alusta asti olleet osa Meripäiviä, mutta vuosien saatossa ohjelma on monipuolistunut ja täydentynyt lukuisalla määrällä oheistapahtumia, kuten V2 areenan keikat, Yleisessä saunassa -viihdekonsertit, Kotka-lavan paikallisuuteen panostava ohjelmisto sekä erilaiset urheilutapahtumat.

Vuodesta 1983 lähtien on tapahtuman yhteydessä samanaikaisesti järjestetty lapsille omaa Lasten Meripäivät -tapahtumaa, joka pitää sisällään monenlaista tekemistä ja puuhaa sekä erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä. Lasten Meripäivien ohjelma on täysin maksutonta.

Jaa tapahtuma

Kymen Sanomat goes Meripäivien Kotka-lava

16.05.2019

Yleisön suosikki, ja viimeisten kuuden vuoden aikana paikkansa meripäivätarjontaan vakiinnuttanut Kotka-lava on tänä vuonna Kymen Sanomien Kotka-lava. Kotkan kauppatorilla sijaitsevalla huippusuositulla lavalla nähdään ja kuullaan torstaista lauantaihin tasokasta paikallista ohjelmaa aamusta iltaan. Ohjelma koostuu mm. musiikista, tanssista, runoista, tarinoista ja skumppa- sekä bissejoogasta. Perinteisesti tasokkaan paikallisen ohjelman lisäksi pääsemme kurkistamaan kulissien taakse ja kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita Meripäivävieraista Kymen Sanomien toimittajien johdattelemana Meet & Greet -hetkissä.

Uutena ohjelmanumerona lavan valloittaa tänä vuonna Kotkan kaupunkistrategian arvoista ideansa saaneet Ilmarakastamisen SM-kisat. Rakastamisen tapoja on monia ja lavalle haetaan rohkeita heittäytyjiä näyttämään yleisölle omat rakastamisen tapansa. Voittaja kruunataan ensimmäiseksi ilmarakastamisen Suomen mestariksi. Kisaan voi ilmoittautua osoitteessa meripaivat@kotka.fi.

Kotkan kaupunki täyttää tänä vuona 140 vuotta, ja Kymen Sanomien Kotka-lavalla voikin testata lauantaina Kotka-tietämyksensä leikkimielisessä tietovisassa. Kisailuun voi osallistua yksin tai tiimissä ja ilmoittautuminen tapahtuu paikanpäällä.

Lavan musiikkitarjonta on tänäkin vuonna runsasta ja monipuolista. Päivällä kuullaan eri tyylejä aina Flangersin tanssimusiikista JTG:n maailmanmusiikkiin, jossa on vaikutteita niin soulista, bluesista, reggaesta, folkista kuin afro-rockista. Kotka-lavan illoissa tunnelman räjäyttää kattoon upeat bilebändit HERO, Korkkarit Kattoon ja Kuokkavieraat.

Kymen Sanomien Kotka-lavaa emännöi upea näyttelijä Pia Lunkka. Ohjelma on pääsymaksutonta ja ohjelmaa on aina torstaipäivästä lauantaihin klo 24 asti (klo 21 jälkeen alueelle on ikäraja 18 vuotta).

Kokonaisohjelma löytyy osoitteesta:

https://www.meripaivat.com/ohjelma/ohjelmaa-koko-perheelle/kymen-sanomat-goes-kotka-lava/

Kotkan Meripäivät järjestetään 25.-28.7.2019.

Muutokset ja lisäykset ovat mahdollisia.

Kotkan Meripävät: Meripäiväolunen 2019

29.04.2019

Paikallinen Kotka Steam Brewery ja Kotkan Meripäivät lanseerasivat yhteistyössä kesällä 2018 historiansa ensimmäisen Meripäiväoluen tuotenimeltään ”Meripäiväolunen”.  Olunen herätti suurta kiinnostusta ja myytiin kaupoista loppuun jo hyvissä ajoin ennen Meripäiviä. Onnistuneen kokeilun jälkeen yhteistyötä päätettiin jatkaa ja tällä viikolla saadaan vähittäismyyntiin Meripäiväolunen 2019.

Vuoden 2019 Meripäiväolunen on tyyliltään Pils.  Pils on kiinnostava oluttyyli, joka on ammattilaisten erityisen seurannan alla johtuen esimerkiksi sen haastavuudesta valmistaa.

”Pilssiä povataan seuraavaksi trendijuomaksi ja sitä on toivottu useasti pienpanimoiden valmistavan enemmän. Meripäiväoluseksi pilssi valikoitui muun muassa sen takia, että Kotkassa on perinteensä pilssin valmistuksessa. Tyypillisesti pils mahtuu alkoholiprosentiltaan 4 – 5,8 haarukkaan. Meripäiväolunen on vahvuudeltaan viisi prosenttia.” kertoo Kari-Jukka Koivistoinen Kotka Steam Breweryltä.

Meripäiväpils on raikas ja kukkainen lager olut, jossa mukana keveää maltaisuutta. Maku rapsakan humalainen ja pirteä.

”Olimme viime vuonna ilahtuneita siitä, miten hyvin Meripäiväolunen otettiin vastaan ja sillä oli kysyntää sekä ennen tapahtumaa, että tapahtumassa pienpanimoravintolassa. Erityisen hienoa on, että tänä vuonna Meripäiväolusta on saatavilla jo hyvissä ajoin vapusta lähtien ja tietysti myös itse tapahtumassa heinäkuussa.” tapahtumapäällikkö/vt. kulttuurijohtaja Tiina Salonen kommentoi.

Meripäiväolusta on saatavana Kotka Steam Breweryn panimomyymälästä 30.4. klo 11- 21 ja Kotkan alueen kaupoista 3.5. lähtien.

Kotkan Meripäivät järjestetään 25.-28.7.2019.

www.meripaivat.com

Meripäivien Yleisen Saunan lauteilla Danny, Suvi Teräsniska ja Jukka Poika

17.04.2019

Kotkan Meripäivien suositut Yleisessä Saunassa -viihdekonsertit kuullaan jälleen tänä vuonna Meripäivien pääkonserttiareenalla, V2 satamahallissa torstaina 25.7. klo 20 ja perjantaina 26.7. klo 13. Liput konsertteihin ovat tulleet myyntiin tänään keskiviikkona.

Tänä vuonna lauteille nousee vihdoin suomalaisen iskelmätaivaan kiistaton tähti Danny, jonka ura on kestänyt jo yli 50 vuotta. Dannyn kuuluisimpia levytyksiä ovat Vähän ennen kyyneleitä, Tuulensuojaan, Seitsemän kertaa seitsemän, Kauan, Kesäkatu, Kuusamo jne. listaa voisi jatkaa loputtomiin. Junnu Vainion kanssa Danny teki huikeat 88 yhteistä kappaletta. Danny palkittiin Iskelmä-Finlandialla vuonna 2018 ja hänelle on myönnetty ensimmäisenä suomalaisena viihdetaiteilijana musiikkineuvoksen arvonimi vuonna 2002. Vain elämää-ohjelmassa Danny oli mukana vuonna 2018.

Hento kuiskaus, Jos menet pois, Täydellinen elämä, Pahalta piilossa sekä Kaksi yksinäistä. Nuoresta iästään huolimatta Suvi Teräsniskalla on pitkä ura ja viime vuodet kirkkaimpien tähtien joukossa. Hän on julkaissut kahdeksan albumia, joista kaksi on joulualbumeja. Kaikki albumit ovat myyneet vähintään kultaa. Elokuussa 2016 Teräsniska voitti Iskelmä-Finlandian. Yleissä Saunassa -konserteissa on tämän kesän ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla muutoin keikkatauolla olevaa Teräsniskaa.

Jukka Poika on tullut tunnetuksi reggaetyyppisestä musiikistaan ja hittibiiseistään Silkkii, Älä tyri nyt, Mielihyvää ja Kylmästä lämpimään. Reggaen ohella hän on levyttänyt Veikko Lavin kappaleita (2008) ja Matti Jurvan tuotantoa (2013). Tämän vuoden alkupuolella on radioissa soinut ahkerasti Juha Tapion hitti Se Tekee Hyvää, kappaleella feattaa reggaetähti Jukka Poika.

”Erittäin hieno ja monipuolinen kattaus artisteja. Danny on legenda joka on tehnyt yhteistyötä Junnun kanssa ja saamme varmasti kuulla sekä ikimuistoisia tulkintoja että tarinoita.” sanoo tuttuun tapaan konserteissa orkesteria johtava Kalle Torniainen ja jatkaa: ”Suvi taas on monen mielestä suomen paras naislaulaja ja odotan innolla mitä saamme Junnun isoista balladeista irti. Saattaa jopa olla, että kyyneleiltäkään ei vältytä. Jukan kanssa laitetaan bileet pystyyn, se on aivan selvä asia. Saa nähdä miltä vaikkapa panaman konsuli kuulostaa pienellä reggae vivahteella maustettuna!”

Yleisessä Saunassa -konserteissa kuullaan huippumuusikoista koostuvaa Kalle Torniaisen bändiä, jossa soittavat lisäksi Lenni-Kalle Taipale, Ako Kiiski, Peter Enberg ja Petri Ikkelä. Konsertin juontaa ja isännöi Otto Kanerva.

Yleisessä Saunassa -viihdekonsertit järjestetään Kantasatamassa V2 areenalla torstaina 25.7. klo 20 ja perjantaina 26.7. klo 13. Konserttiin on myynnissä eri hintaisia katsomopaikkoja ja liput maksavat alk. 36,50 €. Liput myy Tiketti, Merikeskus Vellamo sekä Kotkan kaupungin asiakaspalvelupiste Ruori.

Meripäivien V2 areenalla kuullaan Yleisessä Saunassa -konserttien lisäksi perjantai- ja lauantai-illoissa jo aikaisemin julkaistuja kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Elastinen, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Olavi Uusivirta, Vesta sekä ”Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka” -erikoiskonsertti.

Lisätietoja www.meripaivat.com

Kotkan Meripäivien V2 areenalla kovia kotimaisia ja koko perheen päivä

21.02.2019

Kantasataman Välilaiturilla sijaitseva V2 areena on tulevana kesänä Meripäivien pääkonserttipaikka. V2 areenalla kuullaan perjantaina ja lauantaina kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Elastinen, Roope Salminen & Koirat, Anssi Kela ja Vesta.  Lipunmyynti konsertteihin alkoi tänään torstaina 21.2. klo 9 Tiketissä. V2 areenan konsertit tuottaa tänä vuonna Kotkan kaupunki omana tuotantonaan.

Suomalaisten suurimpiin kestosuosikkeihin lukeutuva Anssi Kela suuntaa tänä kesänä pitkästä aikaa Suomen festarilavoille yhtyeensä kanssa ja hänet nähdään myös Meripäivien perjantai-illassa. Helmikuussa Erikois-Emmalla palkittu Kela julkaisi viime vuonna Ääriviivoja-albuminsa ja sen lähes 2 miljoonaa striimiä Spotifyssa kerännyt menestyssingle ”Ilves” dominoi koko syksyn myös suomalaisia radiosoittolistoja. Pitkää uraa tehneen Anssin suurimmat hitit (”Mikan Faijan BMW”, ”Milla”, Puistossa” sekä ”Levoton tyttö”) tuovat sopivan määrän nostalgiaa ja suomirockia kesäisiin päiviin. Perjantaina lavalle nousee myös Vuoden tulokas Emmalla palkittu Vesta, joka on viimeisen vuoden ajan ollut kiistatta puhutuin kotimainen artistilupaus. Vestan maaliskuussa julkaistu esikoisalbumi ”Lohtulauseita” nousi ilmestymisviikollaan Suomen virallisen listan ykköseksi ja albumi sekä singlebiisit ”Ota varovasti” ja ”Sun katu” ovat kaikki ylittäneet kultalevyn rajan.  Meripäiväperjantaita tähdittää myös suomalaisen rockin kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Olavi Uusivirta. Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään, joihin lukeutuvat muun muassa ”On niin helppoo olla onnellinen”, ”Kultaa hiuksissa” sekä Anna Järvisen kanssa levytetty ”Nuori ja kaunis” -duetto. Perjantain ohjelmassa on lisäksi myös erikoiskeikka, josta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Lauantaina V2 areenalla lavalle nousee toivottu Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Kymmeniä hittejä, oma levy-yhtiö, loppuun myydyt areenakeikat kertovat bändin suosiosta. Tuure ja Kaihon Karavaani on ennen kaikkea livebändi, joka soittaa suomalaista maailmanmusiikkia, jota he itse kutsuvat ”kaihomareiksi”. Bändi osaa ottaa bilekansan mukaansa ja laittaa lanteet keinumaan. Lauantai-iltana V2 lavalle kipuaa myös keikkatauolta palannut Roope Salminen & Koirat. Tämä porukka on niin ikään tunnettu räjähtävistä live-esiintymisistään. Yhtye on tunnettu useista hiteistään, kuten ”Madafakin darra”, ”Voodoo” sekä ”Tanssi se ulos”

V2 areenan lauantai-illassa tunnelman nostaa takuulla kattoon myös suomirap-taivaan kirkkain tähti Elastinen. Tämän energisenä ja positiivisena tunnetun tähden suosituimpia biisejä ovat mm. Supervoimii, Anna Soida sekä Eteen ja Ylös. Menoa ja meininkiä ei puutu myöskään rokkia, räppiä ja punkkia yhdistelevältä Atomirotalta. Paikallista väriä V2 areenalle tuo upea viidestä loistavasta laulajasta ja kahdeksanhenkisestä superbändistä koostuva Spice Up Your Life -tribuuttibändi, joka herättää eloon Spice Girlsin parhaimmat kappaleet suurella sydämellä ja alkuperäisesityksiä kunnioittaen.

Tänä kesänä Lasten Meripäivät ”palaavat juurilleen” eli nykyisen yhteisötalo Messin tiloihin ja pihapiiriin. Messin alueella esiintyy katuteatteriartisteja, pihalta löytyy supersuosittu Raxa ja sisätiloista puuhapisteet, työpajat ja pimennystä vaativat esitykset. Lauantaina Kantasataman V2 areenalla Kotkan kaupunki tarjoaa lapsille ja nuorille meripäiväohjelmaa. Yhteistyössä nuorisotyön ja paikallisten harrastajien kanssa lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan mm. sirkustemppuja ja muuta liikunnallista toimintaa. V2 areenalla käydään myös perinteinen Lasten Merilaulukilpailu. KOKO PERHEEN V2 päivässä esiintyvät mm. aamupäivällä lapsiperheille tuttu RYHMÄ HAU ja nuorten pyynnöstä iltapäivällä 19-vuotias rap-lupaus Cledos. Muu ohjelma tarkentuu kevään aikana. Lauantain koko perheen päivätapahtumaan on vapaa pääsy.

Kotkan Meripäiviä on järjestetty vuodesta 1962. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään 25.-28.7.2019. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista, jonka kävijämäärä on vuosittain n. 200 000. Kokonaisohjelma koostuu avajaisparaatista, satamaravintoloista, merimarkkinoista, alueohjelmasta, Lasten Meripäivistä sekä urheilutapahtumista. Osittain samaan aikaan Meripäivien kanssa järjestetään tulevana kesänä myös Kotkan Puuvenemessut (24.-27.7.) Lisää ohjelmaa, esiintyjiä ja sisältöä tullaan tiedottamaan kevään aikana.

 

Päiväkohtainen ohjelma:

26.7. perjantai:

Anssi Kela

Vesta

Olavi Uusivirta

+ erikoiskeikka, julkaistaan myöhemmin

 

27.7. lauantai:

Elastinen

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

Roope Salminen & Koirat

Atomirotta

Spice Up Your Life -tribuuttibändi

 

Liput:

PERJANTAI 39,90 euroa  – EARLY BIRD -tarjous 8.3. asti 29,90 (rajoitettu erä)

LAUANTAI 39,90 euroa – EARLY BIRD -tarjous 8.3. asti 29,90 (rajoitettu erä)

PERJANTAI + LAUANTAI (rajoitettu erä) 72 euroa

VIP-Lippu 79,90 euroa (rajoitettu erä)

 

Lauantaina päivällä Koko perheen V2 -ohjelmaan vapaa pääsy!

 

Pääsyliput myynnissä:

21.2 klo 9 alkaen Tiketissä https://www.tiketti.fi/

sekä

Kotkan kaupungin asiakaspalvelupiste Ruorissa (Kirkkokatu 6) aukioloaikoina

Merikeskus Vellamossa (Tornatorintie 99) aukioloaikoina

Kulttuurisetelit käyvät peruslippujen maksuvälineenä ennakkomyynnissä.

Kotkan Meripäivät 25.-28.7.2019

www.facebook.com/KotkanMeripaivat

”Kiihkeät tuulet” puhaltavat kesällä Työväen Musiikkitapahtumassa ja Kotkan Meripäivillä

26.03.2019

Kotkan Meripäivät ja Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella ovat ideoineet ja tuottavat yhdessä kesälle 2019 konserttiprojektin, jossa esitetään seksistä ja erotiikasta kertovia lauluja eri-ikäisten naisten esittäminä. Konsertin tavoitteena on tuoda seksuaalisuutta esille positiivisena voimana. Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka nimeä kantavaan konserttiin on valittu sekä vanhoja tuttuja lauluja että ensimmäistä kertaa kuultavia uusia kappaleita, joita konserttiin säveltävät ja sanoittavat muun muassa Mari Rantasila ja Suvi Isotalo sekä Erin.

Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka konsertin juontaa Mari Rantasila, joka on myös yhtenä konsertin solisteista. Muina solisteina kuullaan ja nähdään Erin, Mira Luoti ja Henrika Nieminen. Orkesterissa soittavat kapellimestari Eeva Koivusalon johdalla seuraavat upeat muusikot: Riitta Paakki, Adele Sauros, Siiri Partanen ja Riikka Lampinen.

”Tämän projektin taustalla on myös ajatus tasa-arvosta; kaikille tekijöille maksetaan konsertista sama palkka”, kertoo Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

”#Metoo on hieno liike, ja se on vuoden aikana muuttanut yhteiskuntaa tasa-arvoisempaan suuntaan sekä korjannut vinoutumia ja paljastanut väärinkäytöksiä monilla eri alueilla. Tällä konsertilla haluamme kuitenkin muistuttaa, että ikävistä tapahtumista ja väärinkäytöksistä huolimatta seksuaalisuus on myös valtava positiivinen voima, joka antaa energiaa ja hyviä fiiliksiä sekä naisten että miesten elämään. Itselleni konsertti on myös tietynlainen revanssi -80-90 -luvun lauluilleni. Niiden naiskuva oli edellä aikaansa, ja on ihana päästä esittämään niitä ilman häpeää tai leimautumista vain objektiksi”, kommentoi Mari Rantasila.

Kiihkeät tuulet -konsertit kuullaan Kotkan Meripäivillä perjantaina 26.7. klo 19 V 2 areenalla sekä Työväen Musiikkitapahtumassa lauantaina 27.7. noin klo 20 Ohjelmateltassa. Molemmissa tapahtumissa konsertit sisältyvät pääsymaksullisen alueen lipunhintaan.

Konserttiyhteistyötä on tukemassa suomalainen Lunette oy, joka valmistaa kuukautiskuppeja ja muuttaa kuukautisiin liittyviä ennakkoluuloja sekä asenteita maailmalla.

Liput:
Työväen Musiikkitapahtuma: https://www.valmu.com/liput/
Kotkan Meripäivät: https://www.meripaivat.com/v2-2019/

1 / 17

2 / 17

3 / 17

4 / 17

5 / 17

6 / 17

7 / 17

8 / 17

9 / 17

10 / 17

11 / 17

12 / 17

13 / 17

14 / 17

15 / 17

16 / 17

17 / 17
  • Yhteistyössä: