Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki
11.07.2021 - 24.07.2021

Tietoa festivaalista

Heinäkuussa kainuulaisen Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset kamarimuusikot. Mestarillisesti laadittu ohjelma, ainutlaatuiset konsertit sekä luonnon kauneus ja valkeat yöt avaavat aistit herkille nautinnoille.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kuhmofestival.fi
Sähköposti kuhmo.festival (at) kuhmofestival.fi
Festivaaliosoite Kuhmo Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 169 6509
Toimisto Torikatu 39, FI-88900 Kuhmo

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Kuhmon Kamarimusiikin striimauslähetykset alkavat

07.07.2020

Kuhmon Kamarimusiikin ensimmäinen livestriimauslähetys on sunnuntaina 12.7. klo 19. Lähetyksessä ovat mukana viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen. He tunnelmoivat eri puolilla Kuhmon keskustaa. Lähetys koostuu sekä suorasta yhteydestä että lauantaina kuvatuista osioista. Pensola ja Tikkanen soittavat mm. Hotelli Kalevalassa, Kamarimusiikkikeskuksessa ja Kuhmo-talossa ja kertovat lähetyksessä omaa Kuhmon Kamarimusiikkiin liittyvää tarinaansa.

Lähetyksessä kuullaan kansanlaulu Tääll’ yksinäni laulelen, J.S. Bachin Gavotti Partitasta nro 3 E-duuri BWV 1006, Toivo Kuulan Kolme polskaa, Jean Sibeliuksen En glad musikant, Li Bain Haen viinipullon, Jouni Kaipaisen Lullaby sonaatista op. 94 sekä Georg Philipp Telemannin Gulliver-sarja D-duuri. Mukaan lähetykseen pääsee festivaalin facebook-sivujen kautta.

Lähetyspäivä on sama, jolloin festivaalin olisi pitänyt tänä vuonna alkaa. Koronon takia Kuhmon Kamarimusiikki on kuitenkin siirretty vuodella eteenpäin. Lähetyksen toteuttamisen on mahdollistanut Kainuun Liiton alueen yhteisölle suunnattu erityinen koronarahoitus.

Livenä Kuhmon Kamarimusiikki soi Kuhmossa lauantaina 11.7. klo 16. Klarinetisti Lauri Sallinen soittaa tuolloin Kamarimusiikkikeskuksen pihamaalla. Sallisen ohjelmassa ovat J.S. Bachin Partita sooloviululle nro 2 d-molli, Luciano Berion Gigue ja Steve Reichin New York Counterpoint klainetille ja nauhalle.

Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistys ry:n Amati-kahvila ja festivaalituotteiden kauppa ovat avoinna Kamarimusiikkikeskuksessa lauantaina klo 12–19. Kaupasta löytyy mm. tämän kesän festivaalipaita. Niin tärkeä paita on monelle festivaalin ystävälle, että vaikka festivaalia ei ole, niin kesän 2020 paita on kuitenkin. Käyttämällä Amatin palveluita tuetaan Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistys ry:n toimintaa ja siten Kuhmon Kamarimusiikin jatkuvuutta Kuhmossa.

Lauantai-illan Kamarimusiikkikeskuksessa päättyy monologiesitykseen. Topi Mikkola esittää Rosa Liksomin monologin ”Mie alan tekemhän syntiä – ja minä meinaan tehä paljon” klo 17.30. Monologi kertoo erilaisista naiskohtaloista.

Kuhmon Kamarimusiikin seuraava striimilähetys on heinäkuun lopussa. Silloin lähetyksessä ovat mukana klarinetisti Lauri Sallinen ja pianisti Marko Hilpo. Kolmas lähetys on elo/syyskuussa.

Kuhmon Kamarimusiikki siirtyy vuodella eteenpäin

22.04.2020

Suomen hallitus on illalla 22.4. päättänyt kieltää yli 500 hengen tapahtumat Suomessa 31.7. asti koronapandemian takia. Tämän vuoksi kamarimusiikki ei soi Kuhmossa tulevana kesänä. Tälle vuodelle suunniteltu festivaali siirtyy vuodelle 2021. Uusi ajankohta on 11.- 24. heinäkuuta. Teema Illuusion taide säilyy. Myös festivaalin yhteydessä pidettävät musiikkikurssit siirtyvät.

”Tapahtuman siirtäminen on tosiasioiden tunnustamista ja vastuullisuutta”, toiminnanjohtaja Sari Rusanen sanoo. ”Kuhmon Kamarimusiikki pitää voida järjestää turvallisesti niin yleisö, taiteilijat, henkilökunta kuin kuhmolaisetkin huomioiden, ja kun tätä turvallisuutta ei voida nyt taata, festivaali siirretään.”

Siirtäminen elokuulle ei myöskään onnistu. Heinäkuussa Kuhmon Kamarimusiikilla on käytössään mm. kaikki kaupungintalon ja Kuhmon koulujen tilat, elokuussa lomat ovat ohitse ja tilat ovat taas vakinaisten käyttäjien hallussa.

Kuhmon Kamarimusiikin taustayhteisö Kuhmon Musiikkiyhdistys ry kokoontui jo 22.4. aamulla festivaalin ja kurssien peruuttamisesta koskevaan kokoukseen. Suomen hallituksen päätös vahvisti yhdistyksen aamun päätökset.

Tälle vuodelle suunnitellun ohjelman toteuttaminen kävi käytännössä mahdottomaksi monesta syystä. Lippuja myytiin vuoden alusta maaliskuun puoleen väliin ihan aiempien vuosien tasoa. Koronan levitessä ja rajoitteiden alkaessa lipunmyynti pysähtyi kokonaan. Myös ilmoittautumiset kursseille loppuivat. Kuhmon taiteilijoiden matkoja eri puolilta maailmaa Suomeen ja lähilentokentille ei ole voinut sopia matkustusrajoitteiden, eri maiden rajojen sulkemisten ja vähentyneiden lentojen takia. Näin ollen ei olla tiedetty, kuka pääsee paikalle ja milloin.

Kuhmon Kamarimusiikki on soinut ja Kuhmon musiikkikurssit on järjestetty joka kesä vuodesta 1970 lähtien. Viime kesänä pidettiin näyttävät 50-vuotisjuhlat. Nyt katseet ovat tulevissa kesissä.

”Tärkeintä on, että festivaalia järjestävä taustayhteisö pysyy voimissaan, jolloin Kuhmon Kamarimusiikki voi taas jatkua tulevina vuosina”, sanoo Rusanen.

Kuhmon Kamarimusiikki ei vaikene kokonaan tänäkään vuonna, sillä festivaali on valmiudessa järjestää konsertteja myöhemmin syksyllä rajoitteiden poistuttua. Luvassa on konsertteja ainakin Kuhmossa ja pääkaupunkiseudulla. Myös viime vuonna aloittanut kvartettiakatemia jatkaa toimintaansa.

Tälle vuodelle ostetut liput voi joko vaihtaa seuraavan kesän konsertteihin tai niistä voi saada palautuksen. Lipunmyynti kesälle 2021 alkaa heti, kun ohjelma ja esiintyjät ovat varmistuneet.

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: