Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki
14.07.2018 - 28.07.2018

Tietoa festivaalista

Heinäkuussa kainuulaisen Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset kamarimuusikot. Mestarillisesti laadittu ohjelma, ainutlaatuiset konsertit sekä luonnon kauneus ja valkeat yöt avaavat aistit herkille nautinnoille.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kuhmofestival.fi
Sähköposti kuhmo.festival (at) kuhmofestival.fi
Festivaaliosoite Kuhmo Katso kohde kartalla
Puhelin +358 8 652 0936
Toimisto Torikatu 39, FI-88900 Kuhmo

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Kuhmon Kamarimusiikki: Kuhmon Talven juhlavuosi

15.09.2017

Muilla paikkakunnilla pienoisen kulttuurityhjiön synnyttävä vuodenvaihde on Kuhmossa monipuolisten kulttuuritapahtumien juhlaa. Kymmenettä kertaa järjestettävä Kuhmon Talvi tuo 1.−7.1.2018 valoa ja elämää kaamoksen keskelle.

Ohjelma ulottuu kuvataiteista musiikkiin ja tanssiin, tyylit vaihtelevat kansanperinteestä nykytaiteeseen ja klassismiin. Kuhmon aktiivisten kulttuuritoimijoiden yhdistäessä voimansa saadaan jälleen kerran kokoon kattava, kiinnostava kulttuurijuhla.

Tapahtuma alkaa Sinfonietta Lentuan konsertilla 1.1. klo 18. Kapellimestari Jukka-Pekka Kuusela ja äskettäin Helsingin juhlaviikoilla säväyttänyt kuhmolaislähtöinen klarinetisti Lauri Sallinen ilottelevat uudenvuoden tunnelmissa Kuhmo-talon upeassa salissa.

Tiistaina luontokuvaaja Hannu Huttu esittelee teoksiaan kahdessa Luontokeskus Petolan tilaisuudessa otsikolla Hirveästi hirvie. Luontokuvaillat alkavat klo 15 ja 18.

Keskiviikkona Kuhmo-talossa vierailee koreografi Jarkko Mandelinin erittäin korkeatasoinen tanssiryhmä Kinetic Orchestra ja heidän vaikuttava teoksensa Animals. Tanssin illan toisena esiintyjänä on Maija Palsion ohjaamia lapsia ja nuoria MyDance-ryhmästä.

Perjantaina juhlitaan kahden tilaisuuden voimin. Kello 17.30 Juminkeossa avataan Aune Riihosen retrospektiivinen näyttely Kirjokannesta kipinä. Kalevalaan ja kansanperinteeseen pohjaava näyttely on avoinna 23.3. saakka. Heti avajaisten jälkeen, klo 19, saamme tervehdyksen kesästä. Kuhmon Kamarimusiikin talvikonsertissa kuullaan festivaalin residenssikvartettia ja taiteellista johtajaa Vladimir Mendelssohnin ja Borea-kvartetin yhdistäessä voimansa (www.kuhmofestival.fi).

Lauantaina kuullaan maistiaisia toisesta Kuhmon suuresta kesätapahtumasta, kun Musiikkijuhla Sommelo järjestää Lauantaitanssit Kuhmo-talossa. Musiikkijuhlan hengessä musiikki on perinteistä lavatanssia kansanmusiikin sävyin (www.sommelo.net).

Kuhmon talven tapahtumat päättyvät sunnuntaina klo 15 Kuhmo-taloon, jossa Kuhmo Big Band ja Kuhmo Strings yhdistävät voimansa. Kapellimestari Petri Juutilainen on sovittanut illan solistin, Ilkka Alangon musiikkia viihdyttäväksi kokonaisuudeksi.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Juminkeko, Kuhmo-talo, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuhmon kaupungin kulttuuritoimi, Luontokeskus Petola ja Musiikkijuhla Sommelo.

Lipunmyynti on jo käynnissä Kuhmo-talolla ja osoitteessa www.lipputoimisto.fi. Lisätietoja kotisivulta www.kuhmowinter.fi ja Kuhmo-talolta, p. 08 6155 5451.

Kuhmon Kamarimusiikissa yli 32 000 konserttikäyntiä

23.07.2017

Kuhmon Kamarimusiikki päättyi lauantaina 22.7. Händelin Messiaan esitykseen. Kävijöitä oli kahden viikon aikana yli 32 000 ja konserteista kymmenen oli loppuunmyytyjä. Yleisö oli liikkeellä etenkin toisella viikolla. Festivaali järjestettiin nyt 48. kerran.

Kuhmon Kamarimusiikin teemana oli tänä vuonna ZAP, eli yllättäviäkin yhdistelmiä tuottava pujottelu kanavalta toiselle. Aikakausia ja tyylejä sekoittava teema jatkoi Vladimir Mendelssohnin aiemmistakin ohjelmista tuttua linjaa.

Erityisen kysyttyjä konsertteja olivat mm. Astor Piazzollan tangoja sisältänyt konsertti sekä Faurén Requiemin esitys. Yllättävien yhdistelmien huipennus koettiin tänä vuonna Händelin Messiaassa, jossa mukana oli myös jazz-trio ja amerikkalainen rap-artisti Baba Israel.

Toiminnanjohtaja Sari Rusasen mukaan tämä kesä oli taloudellisesti yksi menestyksekkäimpiä, vaikka aivan viime kesän kävijälukuihin ei konserttien vähäisemmän määrän vuoksi päästykään. 

 

Ensi kesänä ylitetään rajoja

Ensi vuonna festivaali järjestetään 15. – 28.7. Pääpaino on entiseen tapaan kamarimusiikin klassikoilla, mutta niiden lomassa kuullaan yllättäviä löytöjä ja uutuuksia jazzista taskuoopperaan. Lopullinen ohjelma julkistetaan tammikuussa.

”Keskeisenä teemana on rajojen ylittäminen”, Vladimir Mendelssohn sanoo. ”Haluan myös tuoda konsertteihin äärimmäisyyksiä ja vastakohtia.”

Luvassa on myös runsaasti perinteistä kamarimusiikkia kuten sarja Bachin Brandenburgilaisia konserttoja, Mozartin duoja ja kaikki Beethovenin triot sekä sonaatit viululle ja pianolle.

Perinteisten konserttipaikkojen, Kuhmo-talon, Kontion koulun ja Kuhmon kirkon rinnalle on uudeksi tilaksi tulossa Tuupalan uusi koulu, jonka sali on suunniteltu myös konserttikäyttöä varten. Tuupalasta saadaan kaivattua lisätilaa kursseille ja siellä voidaan pitää myös oppilaskonsertit.

”Kontion koulu on merkittävä sali festivaalille jatkossakin”, Vladimir Mendelssohn sanoo. Hän pitää tärkeänä, että vaikka koulutoiminta lakkaa, rakennus voidaan säilyttää ja taata näin yhteistoiminta Kuhmo-talon kanssa. 

1 / 33

2 / 33

3 / 33

4 / 33

5 / 33

6 / 33

7 / 33

8 / 33

9 / 33

10 / 33

11 / 33

12 / 33

13 / 33

14 / 33

15 / 33

16 / 33

17 / 33

18 / 33

19 / 33

20 / 33

21 / 33

22 / 33

23 / 33

24 / 33

25 / 33

26 / 33

27 / 33

28 / 33

29 / 33

30 / 33

31 / 33

32 / 33

33 / 33
  • Yhteistyössä: