Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kuopio Tanssii ja Soi

Kuopio Tanssii ja Soi
14.06.2017 - 20.06.2017Tietoa festivaalista

Kuopio Tanssii ja Soi on yksi merkittävimmistä pohjoismaisista tanssitaidefestivaaleista. Tanssiesitysten lisäksi viikon aikana järjestetään kymmenittäin tanssikursseja, toritapahtumia, klubi-iltoja, kulkueita… Tapahtuman taiteellinen johtaja on Jorma Uotinen.

Tapahtuman luonne

Tanssi Klassinen baletti Kursseja Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kuopiodancefestival.fi
Sähköposti office@kuopiodancefestival.fi
Festivaaliosoite Kuopio Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 322 5220
Toimisto Puijonkatu 27 a 14, FI-70100 Kuopio

Festivaali kartalla

FM Olli Ahlroos: Kuopio Tanssii ja Soi

1960-luvulla syntyi Suomeen kesäfestivaaleja kuin sieniä sateella. Tuolloin Kuopiossakin syntyi ajatus järjestää kaupunkiin kansainvälisesti huomiota herättävä kesätapahtuma. Vuonna 1967 Kuopion kaupungin silloinen orkesterinjohtaja Lauri Siimes, palattuaan opintomatkaltaan Yhdysvalloista, ideoi Kuopioon musiikki- ja musiikkiteatteritapahtumaa. Kun vihdoin vuonna 1968 Siimeksen, kaupunginjohtaja Eino Luukkosen ja teatterijohtaja Aimo Hiltusen rinnalle ideariiheen osallistui Kuopion balettikoulun vastavalittu johtaja Elsa Sylvestersson, sai alkunsa idea tanssin ja erityisesti baletin roolista tapahtuman yhtenä teemana.

6.–14.6.1970 järjestettiinkin Kuopioon ensimmäinen kansainvälinen tanssifestivaali, silloin vielä nimeltään ”Kuopio tanssii”. Kuitenkin koko 70-luvun festivaali tarjosi yleisölle vielä Siimeksen vaikutuksesta runsaan puhallinmusiikkiohjelmiston. Seuraavana vuonna festivaali nimettiinkin uudelleen ja sanat ”…ja soi” liitettiin festivaalin nimeen. Vasta vuonna 1984 musiikin osuus jäi festivaaleilla nimelliseksi ja festivaali alkoi keskittyä melkeinpä ainoastaan tanssiin.

Huomionarvoista jo ensimmäisen vuoden festivaalissa oli sen kansainvälisyys ja laaja, tyylirajoja rikkova esitysrepertuaari. Ensimmäisen festivaalikesän uudentanssin tarjonnasta vastasivat ruotsalainen Cullberg-baletti, yhdysvaltalainen Carry Rick ja suomalaisen modernismin edelläkävijäryhmä Praesens.

Tämä ennakkoluuloton ohjelmisto ja laadukkaiden vierailijoiden esiintyminen jo ensimmäisten vuosien aikana sekä ensimmäisen vuosikymmenen aikana hioutunut festivaalin konsepti takasivat festivaalille nopeasti oman paikkansa suomalaisella kulttuurikentällä. Ensimmäinen vuosi toi mukanaan myös tuleville vuosille ja koko festivaalille leimaa antavan kritiikin ryöpyn. Huolimatta esimerkiksi avantgardistisen Praesens-ryhmän mukana olosta, klassisen ohjelmiston vuoksi festivaali ja Kuopion kaupunki saivat osakseen syytöksiä eliittitaiteen suosimisesta. Alusta asti – ehkä osittain saadun kritiikin vuoksi – festivaali onkin pyrkinyt tarjoamaan myös ilmaista ohjelmistoa ja se on pyrkinyt suuntaamaan festivaalia näkyvästi aktiiviyleisön lisäksi tavallisille kaupunkilaisille.

Suomalaisen tanssin historiaan ja tanssifestivaalin hyväksyttävyyteen kriittisessä vasemmistolais-kulttuuripoliittisessa ilmapiirissä vaikutti suuresti myös tanssiryhmä Raatikon läpimurto Kuopiossa vuonna 1974. Marjo Kuuselan Väki ilman valtaa -teos voidaan nähdä tärkeänä sillanrakennuksena festivaalin ja sen vasemmistokriitikoiden välillä.

Festivaali tuntui kritiikistä huolimatta osuneen kultasuoneen, sillä se oli Pohjolan ainoa tanssifestivaali ja ainutlaatuinen myös melkein koko maailmassa. Seuraavat vuodet vahvistivat menestystä hienoilla vierailuilla, joista esimerkiksi Helsingissä osattiin vain haaveilla. Vuonna 1971 nähtiin Kuopiossa muun muassa englantilainen Ballet Rambert ja seuraavana vuonna Carolyn Carlsonin tähdittämä ranskalaisen Anne Berangerin ryhmä. 70-luvun alussa syntyi idea kilpailujen ja katselmusten järjestämisestä festivaalien yhteyteen. Myös tanssikurssien tarjonta oli oleellinen osa jo ensimmäisillä festivaaleilla. Tällaisenaan festivaalin tarjonnan runko on pysynyt tänäkin vuonna, reilut kolmekymmentä vuotta myöhemmin.

Festivaalin ensimmäisenä vuosikymmenenä sillä ei ollut lainkaan taiteellista johtajaa. Taiteellisesta johdosta vastasi tuolloin komitea. Ennen nykyistä taiteellista johtajaa Jorma Uotista festivaalien taiteellisina johtajina toimivat vuosina 1981–1992 balettitanssija, professori Doris Laine, jonka panostus festivaaleilla näkyi esitystarjonnan laajentumisena ja yleisenä laadun nousuna; vuosina 1993–1998 muun muassa taide- ja teatteriaineiden opettajana ja taidekriitikkonakin tunnettu Jukka O. Miettinen, jonka johtajuusvuosina festivaalin painotus siirtyi näkyvästi etniseen tanssiin; ja 1999-2001 puolestaan Alpo Pakarinen.

Tämänvuotinen Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali on jo järjestyksessään neljäskymmenes. Neljänkymmenen vuoden aikana festivaalista on kasvanut merkittävä kansainvälinen kohtaamispaikka suomalaisille ja ulkomaalaisille tanssintekijöille sekä aina uudelle innostuneelle tanssitaideyleisölle.

Vuodesta 2002 festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut kansainvälisesti ehkä Suomen merkittävin koreografi ja Suomen Kansallisbaletin johtajanakin toiminut Jorma Uotinen. Hänen valovoimaiseen julkiseen persoonaansa ja karismaansa kiteytyy varmasti ainakin viime vuosina festivaalin lisääntynyt suosio ja noste. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla sekä Jorma Uotisen karismaattisella julkisella esiintymisellä on ollut varmasti oma vaikutuksensa yleisempään, festivaalin ulkopuoliseenkin tanssitaiteen nosteeseen suomalaisella kulttuurikentällä.

Uotisen johtajakaudella festivaalien tarjonnassa painotus on festivaalien toiminnanjohtajan Anna Pitkäsen mukaan siirtynyt erityisesti eurooppalaiseen nykytanssiin. Eurooppalaisia vieraita onkin viime vuosien varrella nähty Kuopiossa lukemattomia, muun muassa Isosta-Britanniasta (DV8 Physical Theatre, 1997), Belgiasta (Ultima Vez & KVS), Ranskasta (Centre Choréographique National dOrléans & Josef Nadj, Compagnie Carolyn Carlson ja Compagnie Montalvo-Hervieu), Alankomaista (Galili Dance), Portugalista (Ballet Gulbenkian), Venäjältä (Mariinski-teatteri), Ruotsista (Göteborg Ballet ja Kenneth Kvarnström & Co) ja Espanjasta (Nuevo Ballet Espanol), sekä hiukan kauempaakin, muun muassa Kiinasta (The Opera of Peking) ja Thaimaasta (The Royal Dance Company of Thailand), ja nämäkin vain mainitakseni muutaman.

Nimekkäitä suomalaisia tekijöitä festivaaleilla on nähty tietysti myös lukemattomia. Taas vain muutamia mainitakseni: Jenni Kivelä, Jorma Uotinen, Tero Saarinen Company, Anu Viheriäranta, Kare Länsivuori, Harri Kuorelahti, Jyrki Karttunen, Glims & Gloms dance company, Alpo Aaltokoski & Co, Tanssiteatteri Minimi ja Katri Soini. Festivaaleilla on nähty vuosien varrella myös useita kantaesityksiä. Vuonna 2007 maailman kantaesityksensä sai koreografi Arja Tiilen teos Kukaan ei katso.

Laajan esitystarjonnan lisäksi viikon verran kestävä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tarjoaa tänäkin vuonna viihdyttävää ja ilmaista oheisohjelmaa läpi viikon torilla pyöriville, jäätelöstään nauttiville ihmettelijöille. Myös erilaisia tanssi- ja kehonhuollon kursseja on tarjolla yhtä lailla nykytanssin ammattilaisille kuin pienille lapsille ja muille vasta-alkajille. Ohjaajina kursseilla toimii kotimaisia ja ulkomaalaisia alan huippuja.

Toiminnanjohtaja Anna Pitkäsen mukaan festivaalin suosio on vuosikymmenien mittainen työvoitto. ”Festivaalin suosio on pitkän ja näyttävän historian – ammattitaitoisen, sitoutuneen henkilökunnan työskentelyn tulosta; onnistuneen festivaalin rakentaminen on tuhansista pienistä palasista muodostuvan pitkäjännitteisen yhteistyön tulosta. Niin menestymiset kuin epäonnistumisetkin on jaettu yhdessä niistä oppien”, kertoo Pitkänen ja jatkaa: ”Menestykseen vaikuttaa ratkaisevasti paikkakunnan myötämielinen ilmapiiri festivaalia kohtaan”.

(Ote artikkelista Tanssi-Instituutiot Suomessa, osa 3 www.liikekieli.com 2007).

Linkki Kuopio Tanssii ja Soin FaceBook-sivuille.

Jaa tapahtuma

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja vaihtuu 2020

08.05.2017

Kuopio Tanssii ja Soi hakee taiteellista johtajaa. Nykyisen taiteellisen johtajan, vuodesta 2002 festivaalin pääohjelmasta vastanneen Jorma Uotisen kausi jatkuu vuoden 2019 festivaaliin saakka. Silloin Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali järjestetään 50. kerran.

Festivaali hakee taiteellista johtajaa avoimen haun kautta.

-Taide ei tunne rajoja, uusi taiteellinen johtaja voi olla myös maan rajojen ulkopuolelta. Pääasia että hän on taiteenalamme ammattilainen ja hänellä on näkemystä, ideoita, visioita ja verkostoja taiteen, yleisöjen ja tapahtumien kehittämiseksi. Myös kokemus suurten tapahtumien järjestämisestä ja merkityksestä paikkakuntansa kehittämisessä on eduksi, toteavat festivaalin hallituksen puheenjohtaja Kirsi Soininen ja toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Uuden johtajan ensimmäinen haaste on vuoden 2020 festivaali.

Lisätiedot Taiteellinen johtaja 2020 -hausta löytyvät festivaalin kotisivuilta www.kuopiodancefestival.fi

Festivaalin taiteellisesta linjasta ovat aiemmin vastanneet
Järjestelytoimikunta 1970-1980
Doris Laine 1981 – 92
Jukka O. Miettinen 1993 – 1998
Alpo Pakarinen 1999 – 2001
Jorma Uotinen 2002-

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-20.6.2017.

Kuopio Tanssii ja Soi: Seminaareja työhyvinvoinnista aivoterveyteen

04.05.2017

Ajankohtaisseminaarit ovat vakiinnuttaneet asemansa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin oheistapahtumina. Tänä kesänä seminaarit hakevat vastauksia niin aivoterveyden, liikunnan, SOTE-yhteistyön kuin johtamisenkin kysymyksiin. Myös taiteen ja kulttuurin rooliin ja vaikuttavuuteen yhteiskunnassa.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali kumppaneineen järjestää Taiteilijat äänessä -tulevaisuustyöpajan taiteen ja kulttuurin roolista ja vaikuttavuudesta yhteiskunnassa. Maanantaina 17.6. Kuopion Musiikkikeskuksella pidettävän työpajan alustajina toimivat taiteilijat. Mukana on mm. kirjailija Sirpa Kähkönen, näytelmäkirjailija Miko Kivinen, arkkitehti Heikki Lamusuo sekä Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö.

Kuopion kaupungin järjestämä valtakunnallinen Hyvinvoiva kunta -seminaari järjestetään tänä vuonna 15.6. Kuopion Musiikkikeskuksella otsikolla Navettakissasta hoivarobottiin. Seminaari on suunnattu maakunta- ja SOTE-uudistusta valmistelevien ja toimeenpanevien tahojen edustajille sekä kuntapäättäjille. Teemoina ovat mm. digitaalisuuden mahdollisuudet tulevaisuuden kunnassa sekä lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Suomen Tanssi- ja sirkustaiteilijat ry järjestää tanssi- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä opiskelijoille suunnatun Sujuu kuin tanssi? -seminaarin työhyvinvoinnista 15.6. Kuopion Lyseon lukiolla. Seminaari on osa 80 vuotta täyttävän STST:n juhlavuoden ohjelmaa.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestää Suomen Aivosäätiön, Itä-Suomen Yliopiston, KYS neurokeskuksen, Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuronin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Kuopion konservatorion ja Savonia ammattikorkeakoulun kanssa Otetta aivoista – Tiedolla taitoa tulevaisuuteen -seminaarin. Tavoitteena on tuoda käytännönläheisesti tieteen tutkimustuloksia lähelle niitä joiden elämänlaatu voisi parantua tutkimustiedon avulla. Tällä kertaa kohteena ovat aivot, aivosairaudet ja kuntoutus, tässä liikunta ja kulttuuri ovat merkittävässä roolissa. Esillä on muun muassa Alzheimer ja elämänmittainen aivoterveys.  Asiantuntijoina ovat Reetta Kälviäinen (professori, ylilääkäri), Kauko Pitkänen (ylilääkäri) ja Pekka Jäkälä (vastaava ylilääkäri/ neurologian m.a. professori) sekä Mikko Hiltunen (professori) ja Tiia Ngandu (LT, dosentti, asiantuntijalääkäri)

Seminaari järjestetään 19.6. Kuopion Musiikkikeskuksella, se on tarkoitettu kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

Perjantaina 16.6. järjestettävässä Minna Canth -johtajuusfoorumissa pureudutaan hyvinvoinnin edellytyksiin työssä ja sen vaikutuksiin organisaatiossa. Kohderyhmänä ovat yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiot sekä niiden johto, mukana ovat myös työntekijät, työterveyshuolto ja tutkijat. Asiantuntijoina toimitusjohtaja Mika Sutinen sekä johtava lääkäri Ritva Teerimäki ym. Foorumin vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto

Kaikkiin seminaareihin on varattava paikka etukäteen. Ohjelmat ja lisätiedot löytyvät festivaalin kotisivuilla www.kuopiodancefestival.fi

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-20.6.2017.

Kuopio Tanssii ja Soin gaala juhlistaa tanssin monimuotoisuutta

12.04.2017

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin Gaala tarjoaa tänäkin vuonna laajan kattauksen tanssin monimuotoisesta maailmasta eri tanssityylien ja näkemysten kautta.

Tähtitanssijat Alena Shkatula ja Denis Klimuk Viron Kansallisbaletista tulkitsevat balettiklassikko Prinsessa Ruususen vaativan pas de deux´n sekä dueton Thomas Edurin neoklassisesta teoksesta Silent Monologues Arvo Pärtin musiikkiin.

Italialaiset Valerio De Vita ja Emiliano Perazzini esittävät nykytanssiteoksen ScontrINcontri, joka on De Vitan koreografia. Teoksessaan hän pyrkii muuntamaan ihmisen sisintä – kaipausta, ristiriitoja, odotuksia, pohdintaa – kehon kielelle. Kaksikko menestyi Premio Roma Danza -koreografiakilpailussa 2015 sijoittuen toiseksi.

Suomen Kansallisbaletin nuori lahjakkuus Atte Kilpinen tanssii soolon festivaalin taiteellisen johtajan Jorma Uotisen klassikkoteoksesta Pateettinen baletti. ”Teoksen tarkoitus on välittää tunnelmia, jotka liikkuvat vahvasta ja maskuliinisesta herkkään, humoristiseen ja ah niin pateettiseen, kuten Tshaikovskin pateettinen sinfonia”, on Uotinen todennut teoksestaan.

Jutta ja Sami Helenius ovat tulleet tutuiksi suurelle tanssiyleisölle huippusuositusta tv-ohjelmasta Tanssii Tähtien kanssa. He tulkitsevat Gaalassa kaksi kappaletta, joista toinen on Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön koreografia Viva Evita!

Espanjalainen tanssiryhmä Iron Skulls Co. yhdistää tanssissaan hiphopia, akrobatiaa ja nykytanssia. Vaikuttavassa ja energisessä teoksessa Sinestesia taituruus saa ennennäkemättömiä muotoja.

Gaalan päättää ote afrikkalaisen Dada Masilon teoksesta Giselle, joka saa ensi-iltansa toukokuussa Oslossa. Dada Masilo edustaa kiistatta nykykoreografien kansainvälistä kärkeä. Hänen teoksissaan yhdistyvät klassinen baletti ja afrikkalainen tanssi.

Jorma Uotisen juontama Gaala Kuopion Musiikkikeskuksessa 17. ja 18.6. klo 18.

Festivaaliesitysten lipunmyynti on kuumimmillaan, liput kannattaa hankkia nyt sillä Gaalat ovat perinteisesti festivaalin suosituimpia iltoja.

www.kuopiodancefestival.fi    lippu.fi

48. Kuopio Tanssii ja Soi  14.–20.6.2017

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

Kuopio Tanssii ja Soilla kursseja baletista pyörätuolitanssiin

15.02.2017

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla järjestetään tänäkin vuonna lähes 60 tanssikurssia eri-ikäisille aloittajille, harrastajille ja ammattilaisille. Erityisesti lapsille ja nuorille on tarjolla hieno kurssi- ja tapahtumaviikko.

Yhteistyössä DaCi Finlandin kanssa järjestettävä Dance and the Child Europe -tapahtuma käynnistää lasten ja nuorten tapahtumaketjun jo 11.6. Sitä jatkavat mm. Tanssioppilaitosten liiton (STOPP ry) kanssa järjestettävät STOPP-kurssipaketit sekä Tanssioppilaitokset on Stage -esitykset, joissa tanssiryhmät pääsevät näyttämään taitonsa arvovaltaiselle raadille.

Tuttuja tansseja ja harvinaisempia herkkuja

Kaikenikäiset pääsevät tanssimaan balettia, jazzia ja nykytanssia eri tasoryhmissä, mutta tarjolla on myös harvinaisempia herkkuja! Aikuiset voivat perehtyä vaikkapa burleskiin, kuubalaisiin rytmeihin, Niaan tai bollywoodiin.

Yhteistyössä Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuronin, FinnHealthin ja Suomen Pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry:n kanssa järjestetään pyörätuolitanssikursseja. Erilaisia kehonhuoltotunteja järjestetään niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin mm. joogan, Hot Barren! ja Pilateksen muodossa.

Lapsille ja nuorille tarjolla on mm. parkouria ja  Mixed Moves –kursseja, joilla voi tutustua balettiin, jazziin ja nykytanssiin.  Tavoitteena on tanssin ilo ja innostuksen herääminen sekä tanssisalin kynnyksen ylittäminen vaikka aivan ensimmäistä kertaa!

Tanssii ja Soi -perinteisiin kuuluvat poikien tanssileirit Ilkka Lammen ja Asla Jääskeläisen johdolla sekä Kansallisbaletin oppilaitoksen erikoiskoulutusryhmiin hakevien kurssit.

Suositut, ilmaiset 4–6-vuotiaiden Puistojamit sekä Aamu taiji  -tunnit saavat jatkoa.

Kurssit kokoavat ammattilaiset yhteen

Ammattilaistenkin kannattaa suunnata Kuopioon kesäkuussa. Kurssitarjontaa on niin tanssijoille, opettajille kuin ammattiin opiskelevillekin. Baletin ja nykytanssin aamutunnit pitävät tänä vuonna Arja Tervo ja Sara Ruddock (Ruotsi/UK).

Luvassa on mm. Ruddockin vetämä Playing the Groove -workshop ja Ilkka Lammen Baletti ammattilaisille.

Festivaalilla esiintyvä kiinalainen koreografi ja tanssija Xie Xin haastaa nykytanssin ammattilaiset workshopissaan, jossa voi perehtyä kehon mahdollisuuksiin ja herkkyyteen.

Kursseille odotetaan 600–700 osanottajaa.

Kurssitarjontaan voi tutustua osoitteessa www.kuopiodancefestival.fi  15.2. alkaen, kurssikauppa avautuu 1.3.

Festivaaliesitysten ryhmämyynti on jo käynnissä, lipunmyynti kuluttajille alkaa 1.3. Lippupisteessä.

48. Kuopio Tanssii ja Soi 14.-20.6.2017
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

Kuopio Tanssii ja Soi: Tanssioppilaitokset vuoden 2017 On Stage -esiintyjät Kuopioon valittu

30.01.2017

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin järjestämään Tanssioppilaitokset On Stage -katselmukseen tuli tänäkin vuonna runsaasti hakemuksia ympäri Suomea. Mukaan haki kaikkiaan lähes 80 tanssiryhmää 38 eri oppilaitoksesta. Hakemuksia tuli myös ulkomailta.

Esityksiin valittiin 15 ryhmää kahteen sarjaan: Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ryhmät ja muut tanssin harrastajat sekä Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät.

Lapset ja nuoret ovat yksi keskeisimpiä kohderyhmiä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla.

–Tehtävämme on viedä tanssitaiteen sanomaa eteenpäin myös lasten ja nuorten parissa. Tarjoamme heille mahdollisuuden esiintyä festivaaliyleisölle, saada palautetta esityksestään, käydä kursseilla ja tavata muita harrastajia, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

– On Staget ovat yhdessä tekemistä ja kokemista, mikä istuu loistavasti myös Suomi100 -juhlavuoden teemaan, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

Festivaali maksaa esiintymään valituille ryhmille matkustustuen.

Tanssioppilaitokset On Stage järjestetään seitsemännen kerran. Esitykset nähdään Kulttuuriareena 44:ssä 14.–16. kesäkuuta 2017.

Valitut ryhmät ovat:

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ryhmät ja muut tanssia harrastavat ryhmät:                           
Saiffa – Flow Mo Dance School, Saiffa Future Masters, Helsinki
Studio Dance Pit, Kehitysryhmä Karamelli, Kouvola
Dancefina Academy, Dancefina Juniors, Tampere
Pieni balettistudio Relevé, Relevén Baletti 5-6, Joensuu
Tanssikoulu Katja Barclay, Tkb Juniorit, Raisio

Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät:
Tamara Rasmussen Opisto, Ultrat, Helsinki
Jyväskylän tanssiopisto, Nykytanssin ek-ryhmä III, Jyväskylä
Lahden Tanssiopisto, Baletti edistyneet, Lahti
Keski-Uudenmaan tanssiopisto, Nyky Keto, Järvenpää
Koskelan Tanssi, Jazztanssi jatkotaso, Äänekoski
Kuula-opisto, Syba3, Vaasa
Merikanto-opisto, Merikanto-opiston tanssijat, Virrat
Kuopion Taideopisto, Kuopio
Etelä-Savon Tanssiopisto, Kutoset+, Mikkeli
Espoon tanssiopisto, Jazz EK, Espoo

48. Kuopio Tanssii ja Soi 14.-20.6.2017
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

www.kuopiodancefestival.fi

1 / 22

2 / 22

3 / 22

4 / 22

5 / 22

6 / 22

7 / 22

8 / 22

9 / 22

10 / 22

11 / 22

12 / 22

13 / 22

14 / 22

15 / 22

16 / 22

17 / 22

18 / 22

19 / 22

20 / 22

21 / 22

22 / 22
  • Yhteistyössä: