Etusivu » Kaikki festivaalit » » Kuopio Tanssii ja Soin syysohjelma

Kuopio Tanssii ja Soin syysohjelma
13.11.2020 - 30.12.2020

Tietoa festivaalista

Loppuvuoden ohjelmassa nähdään niin huumoria kuin myös ajankohtaisuudellaan koskettavaa monipuolista tarjontaa. Ovia avataan myös tanssielokuvalle ja elokuvan tekemiselle.

Tapahtuman luonne

Tanssi

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kuopiodancefestival.fi

KUOPIO TANSSII JA SOI JULKISTAA SYKSYN 2020 OHJELMAANSA

Kuopio Tanssii ja Soi tuo syyskaudelle tanssitaidevierailuja. Lokakuussa Kuopiossa nähdään Satu Tuomisto Projektin Kilpatanssi Remix ja Raekallio Corp:in Muistikuvia -teos. Ohjelmassa on myös tanssikursseja sekä monipuolinen ELOssa -tanssin ilta.

Tavoitteemme on ilahduttaa tanssin ystäviä esitysten ja kurssien muodossa, syksyn aikana tuotamme Kuopioon useiden kotimaisten tekijöiden näyttämöteoksia, myös tanssielokuvia sekä kursseja kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku. Satu Tuomisto työryhmineen törmäyttää kilpatanssin nykytanssiin, riepottelee kilpatanssin normeja ja kuorii siitä kilpatanssin kimalluksen. Kilpatanssi Remixin maailma on syvän inhimillinen, lämpimän rakastava ja hyvää rakentava – asioita joita olemme pitäneet tärkeinä koko syyskauden ohjelmaa suunnitellessamme. Teoksessa vierailevat myös kuopiolaiset Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen, jatkaa Lehtopolku.

Valtteri Raekallio on yksi sukupolvensa keskeisiä kotimaisista koreografeja, jonka työ liikkuu useiden taidemuotojen rajapinnoilla, luoden rohkeita teoksia, joissa yhdistyvät monimutkaiset kertomukset, vahva visuaalisuus sekä kauniisti muotoiltu liike. Raekallio Corp. on tullut tunnetuksi suurimuotoisista immersiivisistä teoskonsepteistaan sekä omanäänisistä näyttämöteoksistaan, joissa monitasoinen kerronta ja vahva visuaalisuus yhdistyvät pitkälle hiottuun liikekieleen. Muistikuvia – Recollections on toteutettu yhteistyössä tanssija Annamari Keskisen sekä viulisti Meriheini Luodon kanssa. Sukupolvien läpi katsova esitys tarkastelee ihmistä, sinua tai ainakin minua kysyen: Missä kulkevat muistojen, fiktion ja narraation rajat.

Musiikkikeskuksella järjestettävässä ELOssa -illassa vierailee Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmä esittäen otteita teoksista Bajadeeri ja Golden, jonka koreografiasta vastaa Emrecan Tanis. Minna Tervamäki, Suomen kansallisbaletissa loistokkaan uran tehnyt tähtitanssija, tuo iltaan rakastetun Kuolevan joutsenen.  Ohjelmassa nähdään myös Oskari Kymäläinen, MDD, Blind Gut Company, Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio ja Kuopion konservatorio esiintyjineen. ELOssa -illan juontavat Kirsi Soininen ja Riku Lehtopolku. Ilta on yleisölle maksuton, mutta jokaisen tulee turvallisuuden vuoksi noutaa paikkalippu.

TanssiMaraton puolestaan tarjoaa maistiaisia eri tanssilajeihin, joita kuka tahansa voi kokeilla opettajiemme johdolla. Lokakuun ohjelmassa on myös muita tanssikursseja.

Kesäkuun festivaalimme peruttiin. Sen jälkeen olemme valmistelleet ja joutuneet saman tien perumaankin lukuisia syyskaudelle suunniteltuja ulkomaisia taiteilijavierailuja. Uskomme että tämä kotimainen ohjelmamme on nyt mahdollista. Kiinnitämme tilaisuuksissamme erityistä huomiota terveyteen ja turvallisuuteen, osanottajien määriä rajoitetaan, ohjelmaan voi tutustua kotisivullamme, kertoo Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Lippuja niin maksullisiin kuin maksuttomiinkin tapahtumiin on saatavana 1.10. alkaen. Marras- ja joulukuun ohjelman julkistamme myöhemmin. Myös kesän 2021 ohjelma julkaistaan tuonnempana.

Jaa tapahtuma

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5
  • Yhteistyössä: