Etusivu » Kaikki festivaalit » » KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma, Kouvola

KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma, Kouvola
19.05.2021 - 22.05.2021Tietoa festivaalista

Kuulas toteutuu pop up -festivaalina 20.9.

Lasten Teatteritapahtuma Kuulas on taiteellisesti tasokas lasten teatterifestivaali, joka on järjestetty Kouvolan Kuusankoskella jo yli 30 vuoden ajan. Noin 5 000 kävijää vuosittain keräävä festivaali kutsuu paikkakunnalle Suomen parhaita teatterintekijöitä ja lastenteatteriesityksiä. Ohjelmistossa on perinteisen lastenteatterin lisäksi kansainvälistä katuteatteria, lasten työpajoja sekä muuta oheisohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman järjestää Työväen Näyttämöiden Liitto yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kouvolan Teatterin ja Kuusankosken Teatterin kanssa.

Tapahtuman luonne

Lasten ja nuorten Kursseja Seminaareja, luentoja Teatteri Työpajoja Alkoholiton Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kuulas.info
Sähköposti tnl@tnl.fi
Festivaaliosoite Kuusankoskitalo, Kouvola Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 594 6074
Toimisto Työväen Näyttämöiden Liitto ry, Meritullinkatu 33 A 33, FI-00170 Helsinki

Festivaali kartalla

Ensimmäinen Lasten Teatteritapahtuma järjestettiin Kuusankoskella jo vuonna 1988. Silloin festivaalilla esiintyi vain kotimaisia teatteriryhmiä. Pian kuitenkin päätettiin tapahtuman kantava idea:

  1. Haluttiin, että lasten itse tekemät teatteriesitykset pääsevät näkyvästi esille. Se, että lapset eivät ole vain kulttuurin kohteena vaan myös aktiivisina vaikuttajina ja esiintyjinä, on edelleen poikkeuksellista maailmassa.
  2. Lasten tekemien esitysten rinnalle haluttiin nostaa ammattilaisten tekemää lastenteatteria. Eri teatterintekijöiden vuorovaikutuksen myötä ammattilaisten on mahdollista nähdä, miten lapset hahmottavat maailmaa ympärillään, ja toisaalta taas lapset ja harrastajat pääsevät näkemään ammattimaista teatterin tekoa.
  3. Tapahtumasta haluttiin tehdä kansainvälinen. Teatterin tekeminen on kulttuurisidonnaista, ja ulkomaisilta teatteriryhmiltä voi oppia paljon. Parhaimmillaan kansainväliset esitykset haastavat meidät näkemään asioita aivan toisella tavalla.

Kuulas-nimen tapahtuma sai vuonna 2008.

Jaa tapahtuma

Kuulas-festivaali toteutui turvajärjestelyin Kouvolassa – uutta Digi-Kuulas lapsiryhmille

21.09.2020

LASTEN TEATTERITAPAHTUMA TOI ILOA KORONA-AIKAAN

Lasten Teatteritapahtuma Kuulas järjestettiin syksyllä poikkeusjärjestelyin koronapandemiasta johtuen. Keväältä syksyyn siirtynyt ja yksipäiväiseksi pop up -tapahtumaksi muuttunut festivaali toteutui Taideruukissa sunnuntaina 20.9.2020. Turvavälein toteutettuja esityksiä oli kaikkiaan viisi, ja niiden täyttöaste noin 65 prosenttia.

”Oli hienoa nähdä, että koronapandemiasta huolimatta uskollisimmat lastenteatterin ystävät tulivat tapahtumaamme turvajärjestelyihimme luottaen, vaikka kävijämäärä jäikin paljon aiempaa vuotta matalammaksi. Ensi vuonna Kuulas on tarkoitus järjestää perinteiseen tapaan toukokuussa, ja jo monia teatterin huippunimiä on varattu esiintyjiksi”, toteaa toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen Työväen Näyttämöiden Liitosta.

 

Digi-Kuulas vie lastenteatterin päiväkoteihin ja kouluihin

Taideruukin tapahtumassa esiintyi neljä eri ammatti- tai harrastajateatteria. Kouvolan Teatterin nuortenteatterin esitys nähtiin ilmaisissa avajaisissa. Pukinmäen taidekoulujen nuoret teatteriharrastajat näyttivät osaamistaan Hölmöläisiä-esityksessä, joka yhdisti teatterin ja sirkuksen taitoja tuttuihin hölmöläistarinoihin. Teatteri Sydänkävyn, Teatteri Quo Vadiksen ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto Feeri vei katsojat seikkailulle unimaailmaan. Festivaalin päätti Muumiperheen lauluretki -konsertti, jossa Eija Ahvo, Marcus Bäckman ja Soili Perkiö matkasivat lauluillaan Muumilaakson halki.

Koronapandemiasta johtuen esityksiä ei tänä vuonna järjestetty päiväkoti- ja koululaisryhmille. Sen sijaan tapahtuman jälkeen toteutetaan hyvän saavutettavuuden mahdollistava Digi-Kuulas. Se tarjoaa tapahtuman aikana monikameratekniikalla kuvattavan Feeri-esityksen leikatun version esitettäväksi suoratoistopalvelun kautta Kouvolan päiväkodeissa ja kouluilla kahden viikon ajan 26.10.–6.11.2020. Uudistuksen avulla voimme tarjota turvallisissa oloissa teatterielämyksen yhteensä 8 000 Kouvolan varhaiskasvatuksen ja alakoulujen lapselle. Lapsiryhmiä tiedotetaan asiasta erikseen.

Lasten Teatteritapahtuma Kuulaksella on pitkät perinteet Kouvolassa. Jo yli 30 kertaa järjestetty festivaali on yleensä toukokuussa, mutta vuonna 2020 se järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä koronapandemiasta johtuen. Ohjelmiston valinnasta vastasi pääjärjestäjä Työväen Näyttämöiden Liitto, joka toteutti tapahtuman yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kuusankosken Teatterin ja Kouvolan Teatterin kanssa.

Seuraava Kuulas järjestetään Kouvolassa 19.–22.5.2021. Päätapahtumapaikkana on Kuusankoskitalo.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: