Etusivu » Kaikki festivaalit » » KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma, Kouvola

KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma, Kouvola
19.05.2022 - 21.05.2022Tietoa festivaalista

Lasten Teatteritapahtuma Kuulas on taiteellisesti tasokas lasten teatterifestivaali, joka on järjestetty Kouvolan Kuusankoskella jo yli 30 vuoden ajan. Noin 5 000 kävijää vuosittain keräävä festivaali kutsuu paikkakunnalle Suomen parhaita teatterintekijöitä ja lastenteatteriesityksiä. Ohjelmistossa on perinteisen lastenteatterin lisäksi kansainvälistä katuteatteria, lasten työpajoja sekä muuta oheisohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman järjestää Työväen Näyttämöiden Liitto yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kouvolan Teatterin ja Kuusankosken Teatterin kanssa.

Tapahtuman luonne

Lasten ja nuorten Kursseja Seminaareja, luentoja Teatteri Työpajoja Alkoholiton Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kuulas.info
Sähköposti tnl@tnl.fi
Festivaaliosoite Kuusankoskitalo, Kouvola Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 594 6074
Toimisto Työväen Näyttämöiden Liitto ry, Meritullinkatu 33 A 33, FI-00170 Helsinki

Festivaali kartalla

Ensimmäinen Lasten Teatteritapahtuma järjestettiin Kuusankoskella jo vuonna 1988. Silloin festivaalilla esiintyi vain kotimaisia teatteriryhmiä. Pian kuitenkin päätettiin tapahtuman kantava idea:

  1. Haluttiin, että lasten itse tekemät teatteriesitykset pääsevät näkyvästi esille. Se, että lapset eivät ole vain kulttuurin kohteena vaan myös aktiivisina vaikuttajina ja esiintyjinä, on edelleen poikkeuksellista maailmassa.
  2. Lasten tekemien esitysten rinnalle haluttiin nostaa ammattilaisten tekemää lastenteatteria. Eri teatterintekijöiden vuorovaikutuksen myötä ammattilaisten on mahdollista nähdä, miten lapset hahmottavat maailmaa ympärillään, ja toisaalta taas lapset ja harrastajat pääsevät näkemään ammattimaista teatterin tekoa.
  3. Tapahtumasta haluttiin tehdä kansainvälinen. Teatterin tekeminen on kulttuurisidonnaista, ja ulkomaisilta teatteriryhmiltä voi oppia paljon. Parhaimmillaan kansainväliset esitykset haastavat meidät näkemään asioita aivan toisella tavalla.

Kuulas-nimen tapahtuma sai vuonna 2008.

Jaa tapahtuma

Kuulas-festivaali peruuntuu syksyltä 2021 – seuraavan kerran lasten teatteritapahtuma järjestetään Kouvolassa keväällä 2022.

10.08.2021

Syksylle suunniteltu Lasten Teatteritapahtuma Kuulas peruuntuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston 6.8. tekemien yleisötapahtumien rajoituspäätösten vuoksi. Jo keväältä 2021 kertaalleen siirretyn tapahtuman oli tarkoitus toteutua Kouvolassa 23.–25.9.2021. Seuraavan kerran Kuulas järjestetään 19.–21.5.2022.

”Nykyiset rajoitukset Kymenlaakson alueella ovat voimassa vähintään 13.9.2021 saakka, ja ne merkitsevät muun muassa kahden metrin turvavälien vaatimusta teatteritiloihin. Lisäksi rajoitusten voimassaoloaika ajoittuisi lipunmyyntimme aikavälille. Näillä edellytyksillä tapahtumaa on mahdotonta järjestää. Useat ohjelmistoon valituista esityksistä olisivat olleet interaktiivisia ja yleisöä osallistavia, mistä syystä rajoituksia ei voitaisi toteuttaa”, toteaa toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen Työväen Näyttämöiden Liitosta ja jatkaa:

”Olemme erittäin pahoillamme tästä. Ohjelmisto oli valmiina ja tiedotustilaisuus piti järjestää ensi viikolla sekä aloittaa lipunmyynti. Nyt katseet ovat tulevassa keväässä, jolloin toivottavasti pääsemme järjestämään Kuulaksen normaalisti.”

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: