Etusivu » Kaikki festivaalit » » Lieksan Vaskiviikko

Lieksan Vaskiviikko
26.07.2019 - 03.08.2019

Tietoa festivaalista

Vaskimusiikin ylivertainen kohtauspaikka löytyy Lieksasta, jonka Vaskiviikolle kokoontuu suuri joukko kansainvälisiä ja kotimaisia vaskiosaajia. Luvassa on monipuolinen kirjo konsertteja, kursseja vaskisoittajille ja kansainvälinen soitinkilpailu. Lisäksi festivaali tarjoaa runsaasti oheistapahtumia, ilmaiskonsertteja, pihasoittoja ja lastentapahtumia. Vuonna 2019 järjestetään myös kansainvälinen pasuunakilpailu.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut http://www.lieksabrass.com/
Sähköposti info@lieksabrass.com
Puhelin + 358 45 132 4000
Toimisto Moisionkatu 1, FI-81700 Lieksa

Festivaali kartalla

Lieksan Vaskiviikko on käynnistynyt jo vuonna 1980 musiikkineuvos Erkki Eskelisen toimesta Lieksan kaupungin matkailun ja Lieksan lehden järjestämän ideakilpailun innoittamana. Vaskimusiikki oli trumpetistitaustaiselle Eskeliselle läheistä erityisesti Lieksan nuorisopuhallinorkesterin kautta,  joten Vaskiviikon avulla haluttiin tuoda myös kansainvälistä mestarikurssiosaamista Lieksaan. Vaskiviikon pääopetussoittimina ovat trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba ja eufonium.

Vaskiviikon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat taiteellinen johtaja, toiminnanjohtaja ja toimistopäällikkö yhdessä kannatusyhdistyksen hallituksen kanssa. Festivaalin ajaksi palkataan lisätyövoimaa, minkä lisäksi paikallisten talkoolaisten vapaaehtoistyö on erittäin tärkeää viikon onnistuneelle toteutukselle.

Jaa tapahtuma

Lieksan Vaskiviikon konserttien kävijämäärissä nousua

30.07.2018

Lieksan Vaskiviikko järjestettiin 20.- 28.7. Ohjelmistossa oli 20 konserttia ja 11 pihasoittoa sekä oheisohjelmaa, mm Tuubanheiton MM-kilpailut. Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne summasi viikkoa seuraavasti: ”Lieksan Vaskiviikko oli taiteellisesti onnistunut festivaali.”

Lieksan Vaskiviikko ylitti lipunmyynnin tavoitteensa ja kasvatti konserteissa kävijöiden määrää. Kokonaisuudessaan maksullisissa konserteissa kävi noin 5900 ihmistä, joka on noin 7% enemmän, kuin viime vuonna. Lieksan Vaskiviikon vt. toiminnanjohtajaksi ”liikkuvaan junaan” hypännyt Cecilia Riikonen on tyytyväinen lopputulokseen.

Kaartin soittokunta Lieksan Kirkossa ja Seraph Brass Mätäsvaaran kaivoslaguunissa keräsivät ennätysyleisöt. Toista kertaa Kulman salissa pidetyt konsertit keräsivät myös toivotun yleisömäärän. 

Lieksan Vaskiviikko kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaita, talkoolaisia, esiintyjiä, opettajia, oppilaita ja Lieksan kaupunkia sekä muita yhteistyökumppaneita. Teimme yhdessä hienon festivaalin!

Toivottavasti näemme teidät jälleen runsain joukoin ensi kesänä, kun Vaskiviikko juhlistaa 40- vuotista taivaltaan.

Vuoden 2019 Lieksan Vaskiviikko järjestetään 26.7- 3.8.2019 ja silloin teemasoittimena on pasuuna.

Vaskiviikon toimisto on auki vielä arkisin 31.7-3.8 klo 9-15 ja 6.8- 24.8 ma 9-17 sekä ti-pe 9-15.

www.lieksabrass.com

Lieksan Vaskiviikko: eufeniumkilpailun tulokset selvillä

25.07.2018

Lieksan Vaskiviikon 3. kansainvälisen eufoniumkilpailun finaali on kilpailtu tänään keskiviikkona 25.7. Lieksan kirkossa.

Tuomaristo on arvioinut kilpailijoiden suoritukset ja julkaissut kilpailun tulokset seuraavasti:

Kilpailun voittaja Ayaka Sato, JPN

2. palkinto, Alfedo Leitaō, PRT

3. palkinto, Tobias Reifer, ITA

 

Tuomaristossa toimivat:

Jukka Myllys, tuomariston puheenjohtaja

Sérgio Carolino

Anthony Caillet

Adam Frey

Petri Keskitalo

Kilpailun johtajana on toiminut Kauko Karjalainen.

 

Kesällä 2019 Lieksan Vaskiviikolla teemasoittimena on pasuuna. Lieksan Vaskiviikko järjestetään 26.7. – 3.8.2019.

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018

Milena Salonen on valittu Lieksan Vaskiviikon uudeksi toiminnanjohtajaksi

20.07.2018

Lieksan Vaskiviikon kannatusyhdistys ry on kokouksessaan 17.7.2018 valinnut Vaskiviikon uudeksi toiminnanjohtajaksi Milena Salosen. 

Salonen on 41-vuotias filosofian maisteri Tallinnasta ja on lähtöisin Oulusta. Hän on valmistunut Oulun yliopistosta vuonna 2002 ja opiskellut pääaineena kirjallisuutta ja sivuaineina viron kieltä ja elokuvatutkimusta sekä Helsingin yliopistossa teatteritiedettä.

Salonen on työskennellyt kulttuurisihteerinä Suomen Viron-instituutissa Tallinnassa, sekä kulttuurituottajana, projektikoordinaattorina ja kulttuuripalveluiden kehittämisyksikön intendenttinä Espoon kaupungilla. Vuodesta 2014 alkaen hän on toiminut freelancerina kääntämisen, kirjoittamisen ja kulttuurityön parissa.

Salosella on vahvaa konkreettista osaamista kulttuurin kunta-, projekti- ja taloushallinnosta, taiteen ja kulttuurin rahoituksesta, tuotannollisista tehtävistä, viestinnästä, verkostotyöskentelystä ja strategisesta kehitystyöstä.

Tämän lisäksi Salonen on työskennellyt myös esiintyvänä taiteilijana ja saanut intensiivisen lähikoulutuksen esittävän taiteen eri alojen ammattilaisten parissa.

Lieksan Vaskiviikon toimintaan Salonen tuo erityisesti kansainvälistä verkosto- ja kulttuuriosaamista. Valinnassaan Lieksan vaskiviikon kannatusyhdistyksen hallitus korosti vahvaa kulttuurin sisältöosaamista ja rahoituksen kentän laajaa tuntemusta.

Milena Salonen aloittaa Lieksan Vaskiviikon toiminnanjohtajana syyskuussa 2018.

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 15

2 / 15

3 / 15

4 / 15

5 / 15

6 / 15

7 / 15

8 / 15

9 / 15

10 / 15

11 / 15

12 / 15

13 / 15

14 / 15

15 / 15
  • Yhteistyössä: