Etusivu » Kaikki festivaalit » » Lieksan Vaskiviikko

Lieksan Vaskiviikko
20.07.2018 - 28.07.2018

Tietoa festivaalista

Vaskimusiikin ylivertainen kohtauspaikka löytyy Lieksasta, jonka Vaskiviikolle kokoontuu suuri joukko kansainvälisiä ja kotimaisia vaskiosaajia. Luvassa on monipuolinen kirjo konsertteja, kursseja vaskisoittajille ja kansainvälinen kilpailu trumpetisteille. Lisäksi festivaali tarjoaa runsaasti oheistapahtumia, ilmaiskonsertteja, pihasoittoja ja lastentapahtumia.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut http://www.lieksabrass.com/
Sähköposti info@lieksabrass.com
Puhelin + 358 45 132 4000
Toimisto Pielisentie 26, FI-81700 Lieksa

Festivaali kartalla

Lieksan Vaskiviikko on käynnistynyt jo vuonna 1980 musiikkineuvos Erkki Eskelisen toimesta Lieksan kaupungin matkailun ja Lieksan lehden järjestämän ideakilpailun innoittamana. Vaskimusiikki oli trumpetistitaustaiselle Eskeliselle läheistä erityisesti Lieksan nuorisopuhallinorkesterin kautta,  joten Vaskiviikon avulla haluttiin tuoda myös kansainvälistä mestarikurssiosaamista Lieksaan. Vaskiviikon pääopetussoittimina ovat trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba ja eufonium.

Vaskiviikon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat taiteellinen johtaja, toiminnanjohtaja ja toimistopäällikkö yhdessä kannatusyhdistyksen hallituksen kanssa. Festivaalin ajaksi palkataan lisätyövoimaa, minkä lisäksi paikallisten talkoolaisten vapaaehtoistyö on erittäin tärkeää viikon onnistuneelle toteutukselle.

Jaa tapahtuma

Lieksan Vaskiviikon konserttien kävijämäärät nousivat – festivaali saavutti taloudelliset tavoitteitteensa

31.07.2017

Lieksan Vaskiviikko järjestettiin 21.-29.7. Ohjelmistossa oli 20 konserttia ja 15 pihasoittoa sekä oheisohjelmaa, mm Tuubanheiton MM-kilpailut. Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne summasi viikkoa seuraavasti: ”Erityisesti minulle jäi mieleeni Pacho Floresin huikea trumpettitaiturointi. Koko festivaalin ohjelmisto onnistui erinomaisesti.”

Lieksan Vaskiviikko ylitti lipunmyynnin tavoitteensa ja kasvatti konserteissa kävijöiden määrää. Pihasoittoja oli edellisvuotta vähemmän, josta syystä kokonaiskävijämäärä hieman väheni. ”Alustavien laskelmien mukaan konserteissa kävijöiden määrä lisääntyi noin 5 %, mikä vaikutti positiivisesti kokonaislipputulokertymään”, Lieksan Vaskiviikon toiminnanjohtaja Hanna Vienonen iloitsee. ”Olemme erittäin tyytyväisiä ennen kaikkea siihen, että monipuolinen konserttitarjonta on löytänyt myös uutta yleisöä.”

Avajaisissa ja Mätäsvaaran kaivoslaguunissa oli ennätysyleisöt. Myös ensimmäistä kertaa Vaskiviikon käytössä ollut Kulman salin konsertit kiinnostivat suurta yleisöä.

”Vaara-Karjalan Leaderin ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton myöntämät kehittämishankkeet ovat auttaneet viestinnän ja toimintamallien uudistamisessa, joka näkyy jo tämän vuoden tuloksessa. Lisäksi erinomaiset kumppanit mm. OP Pohjois-Karjala, PKO, PKS, Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Lieksa ja Boskalis Terramare ovat olleet tärkeässä roolissa tämän vuotisen Vaskiviikon onnistumisessa”, kertoo toiminnanjohtaja Hanna Vienonen.

Vaskiviikon toimisto on auki vielä arkisin 11.8 asti kello 10-14.

Vuoden 2018 Lieksan Vaskiviikko järjestetään 20.-28.7 ja teemasoittimena on eufonium.

www.lieksabrass.com

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 11

2 / 11

3 / 11

4 / 11

5 / 11

6 / 11

7 / 11

8 / 11

9 / 11

10 / 11

11 / 11
  • Yhteistyössä: