Etusivu » Kaikki festivaalit » » Lieksan Vaskiviikko

Lieksan Vaskiviikko
20.07.2018 - 28.07.2018

Tietoa festivaalista

Vaskimusiikin ylivertainen kohtauspaikka löytyy Lieksasta, jonka Vaskiviikolle kokoontuu suuri joukko kansainvälisiä ja kotimaisia vaskiosaajia. Luvassa on monipuolinen kirjo konsertteja, kursseja vaskisoittajille ja kansainvälinen kilpailu trumpetisteille. Lisäksi festivaali tarjoaa runsaasti oheistapahtumia, ilmaiskonsertteja, pihasoittoja ja lastentapahtumia. Vuonna 2018 järjestetään myös kansainvälinen eufoniumkilpailu.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut http://www.lieksabrass.com/
Sähköposti info@lieksabrass.com
Puhelin + 358 45 132 4000
Toimisto Pielisentie 26, FI-81700 Lieksa

Festivaali kartalla

Lieksan Vaskiviikko on käynnistynyt jo vuonna 1980 musiikkineuvos Erkki Eskelisen toimesta Lieksan kaupungin matkailun ja Lieksan lehden järjestämän ideakilpailun innoittamana. Vaskimusiikki oli trumpetistitaustaiselle Eskeliselle läheistä erityisesti Lieksan nuorisopuhallinorkesterin kautta,  joten Vaskiviikon avulla haluttiin tuoda myös kansainvälistä mestarikurssiosaamista Lieksaan. Vaskiviikon pääopetussoittimina ovat trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba ja eufonium.

Vaskiviikon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat taiteellinen johtaja, toiminnanjohtaja ja toimistopäällikkö yhdessä kannatusyhdistyksen hallituksen kanssa. Festivaalin ajaksi palkataan lisätyövoimaa, minkä lisäksi paikallisten talkoolaisten vapaaehtoistyö on erittäin tärkeää viikon onnistuneelle toteutukselle.

Jaa tapahtuma

Lieksan Vaskiviikko alkaa viikonloppuna upeilla konserteilla

19.07.2018

Järjestyksessään 39. Lieksan Vaskiviikko käynnistyy viikonloppuna laajalla musiikkitarjonnalla. Musiikillisia makupaloja on monenlaiseen musiikin nälkään. Romantikko valitsee lauantain kirkkokonsertin, uuden musiikin ystävä kuuntelee Seraph Brassin levynjulkistuskonsertin sunnuntaina ja kaikki musiikin ystävät kokoontuvat sunnuntaina Koli Brassin toivekonserttiin. Salit täyttyvät koko ajan, joten lippujen hankinnassa ei nyt kannata viivytellä.

 

LAUANTAIN KONSERTEISSA ON TARJOLLA PALA TAIVASTA JA VENETSIAN KARNEVAALITUNNELMAA

Lauantaina 21.7. klo 18 Lieksan kirkon täyttävät taivaalliset sävelet Harpuin, huiluin, trumpetein –konsertissa. Konsertissa esiintyvät lieksalaislähtöinen Helsingin kaupunginorkesterin harpisti Anni Kuusimäki, Nurmeksesta lähtöisin oleva Kaisa Kortelainen, joka valittiin kuluvan vuoden tammikuussa Radion sinfoniaorkesterin huilistiksi sekä Vaskiviikon taiteellinen johtaja, trumpettivirtuoosi Jouko Harjanne. Konsertin ohjelma on täynnä tunnelmaa ja romantiikkaa. Konsertissa kuullaan mm. Oskar Merikannon ja Gabriel Faurén sävellyksiä.

Lauantaina 21.7. klo 20 Brahe-salissa juhlitaan Venetsian karnevaaleja. Lavalle nousevat A4-vaskikvartetin nuoret brittivirtuoosit. A4 Brass Quartetin soitinkokoonpano on vaskiyhtyeille harvinainen: eufonium, alttotorvi, baritoni ja kornetti. Suomalaiseen korvaan A4:n soittimisto voi kuulostaa kuitenkin tutulta, sillä kokoonpano muodostaa perisuomalaisen torviseitsikon rungon. Lauantaina koko illan konsertissa kuullaan mm. Richard Straussin ja Felix Mendelssonin sävellyksiä.

 

SUNNUNTAINA VASKIVIIKON ESIINTYMISLAVAT TÄYTTYVÄT UUDELLA MUSIIKILLA JA YLEISÖN TOIVEKAPPALEILLA

Sunnuntaina 22.7. klo 15 päästään aistimaan jotakin erityistä, kun upea naisartistien kokoonpano Seraph Brass julkistaa uuden levyn Nurmeksessa Hannikaisen salissa. Ainutkertainen konserttiohjelma sisältää Seraph Brassille sävellettyjä kappaleita usealta eri säveltäjältä. Yleisö pääsee nauttimaan myös mm. Edverd Griegin ja Franz Lisztin sävellyksistä raikkaan naissekstetin tulkitsemana.

Sunnuntaina 22.7. klo 18 Brahe-sali tulee täyttymään yleisöstä, kun Koli Brass toteuttaa yleisön toiveet. Konserttiohjelma on erittäin monipuolinen ja takuuvarmasti viihdyttävä. Tarjolla on tuttuja musiikillisia muistoja niin John Lennonilta ja Stevie Wonderilta kuin Toivo Kärjeltä ja George de Godzinskyltäkin.

Sunnuntaina 22.7. klo 20 Brahe-salissa kuullaan uudelleen mainiota A4 Brass Quartetia. Tällä kertaa nuoret miehet ovat valinneet ohjelmaan muistelmia kahdesta 100 vuoden takaisesta tapahtumasta: Debussyn poismenosta ja Bernsteinin syntymästä. Muilta osin konsertissa kuullaan oman aikamme brittiläistä vaskimusiikkia.

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018

Lieksan Vaskiviikon eufoniumkilpailu käynnistyy huomenna perjantaina

19.07.2018

Lieksan Vaskiviikon tämänvuotinen kilpailuinstrumentti on eufonium. Kilpailuun osallistuu 30 muusikkoa eripuolilta maailmaa.

Kilpailijoiden esiintymisjärjestys on arvottu tänään torstaina klo 10 ja ensimmäiset kilpailijat pääsevät tuomariston eteen huomenna perjantaina 20.7. klo 9, jolloin kilpailun alkuerä käynnistyy.

Kilpailussa ovat mukana muusikoita 12 maasta. Kilpailujärjestys on seuraava:
1. Klemens Vetter, Saksa
2. Mauro Martins, Portugali
3. Akira Shoji, Japani
4. Jean-Loup Dartigues, Ranska
5. Matthew Shipes, USA
6. Mizuho Kosugi, Japani
7. Meurin Lilian, Ranska
8. Pierre Cardenaud, Ranska
9. Ayaka Sato, Japani
10. Jérôme Müller, Sveitsi
11. Danielius Daubaras, Liettua
12. Philippe Schwartz, Luxemburg
13. Jannicke Ellingsen, Norja
14. Toby Furr, USA
15. Robert Visser, Alankomaat
16. Povilas Jurkša Liettua
17. Soya Suzuki, Japani
18. Yoshitaka Koyama, Japani
19. Eirik Sanner, Norja
20. Erik Lundquist, USA
21. Tobias Reifer, Italia
22. Alfredo Leitão, Portugali
23. Yuumi Satou, Japani
24. Michael Fahrner, USA
25. Sodai Ogawa, Japani
26. Chasse Duplantis, USA
27. Naoki Fujimoto, Japani
28. James Blackford, Australia
29. Ayako Higurashi, Japani
30. Haruka Izumi, Japani

Tuomaristossa toimivat:
Jukka Myllys, tuomariston puheenjohtaja
Sérgio Carolino
Anthony Caillet
Adam Frey
Petri Keskitalo
Kilpailun johtaja on Kauko Karjalainen.

Lieksan Vaskiviikko järjestetään  20.-28.7.2018.

www.lieksabrass.com

Lieksan Vaskiviikko julkaisee lisää konsertteja

08.05.2018

Lieksan Vaskiviikko järjestetään 39. kerran 20-28.7. Luvassa on yli 35 konserttia, joista suurin osa on julkaistu jo helmikuussa. Ulkomaiset vieraat ovat Seraph Brass, Spanish Brass ja A4 Brass Quartet. Teemana on vauhti ja virtuositeetti. 3. Kansaiväliseen eufoniumkilpailuun on määräaikaan mennessä ilmoittautunut 36 osallistujaa 15 eri maasta.

Vaskiviikko julkaisee nyt kuusi uutta konserttia.

Keskiviikkona 25.7 kello 17 Vaskiviikon mestarit esittävät oopperan kauneimpia helmiä Kulttuurikeskuksessa otsikolla Mestarit oopperassa. Mukana mm. Matthew Gee ja Adam Frey.

Perjantaina 27.7 kello 17 Compañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS Mätäsvaaran kaivoslaguunissa. Compañia Kaari & Roni Martin on kansainvälinen taiteilijaryhmä, jolle tunnusomaista on energisyys ja suoraviivaisuus sekä liikkeen, musiikin ja visuaalisuuden tiivis yhteys. Compañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS yhdistää afroamerikkalaisen torvimusiikkitradition ja flamencon rytmiikan omalaatuisen nyrjähtäneesti. Roni ja Kaari Martinin lisäksi mukana ovat puhaltajat Antero Priha, Erno Haukkala ja Samppa Leino sekä perkussionisti Miguel Kolliander, jotka ovat tuttuja monista eri yhteyksistä, mm. rockin, jazzin, flamencon ja klassisen musiikin parista.

Vaskiviikko järjestää suuresti toivottua vanhan Vaskiteltan tunnelmaa Kulman salissa, joka osoittautui viime kesän kokeilun perusteella erittäin toimivaksi paikaksi. Keskiviikkona 25.7 Tuomaristo jyrähtää, eli eufoniumkilpailun tuomaristo kokoontuu rennomman ohjelmiston äärelle. Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne paljastaa tulevista Kulman konserteista: ”On tulossa Disney-konserttia ja vanhaa elokuvameininkiä, 30-luvun kabareeta. Kulman salissa elokuvia katsoneet ihmiset saavat nostalgisoida sellaisen musiikin kanssa, mistä osa on ehkä siellä elokuvissa kuultu.” Koko Kulman ohjelma julkaistaan toukokuun lopulla nettisivuillamme lieksabrass.com.

PKO:n kanssa yhteistyössä tuodaan uusittu Tuubakimalainen esiintymään S-marketin eteen tai aulaan sunnuntaina 22.7 kello 10. Yhteistyössä OP Pohjois-Karjalan järjestetään A4 Brass Quartetin lastenkonsertti Kulmalla keskiviikkona 25.7 kello 10 sekä Yhteislaulukonsertti samana päivänä kello 13, jossa vetäjänä ja esiintyjänä on viime vuotiseen tapaan Ilja Teppo ja Ystävät.

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018

Lieksan Vaskiviikon ohjelmassa uutta ja vanhaa

08.02.2018

Lieksan Vaskiviikko järjestetään 39. kerran 20-28.7.2018.

Harvinainen vaskikokoonpano (kornetti, alttotorvi, tenoritorvi sekä eufonium) A4 kvartetti saapuu ensimmäistä kertaa Lieksaan. Tämä aktiivinen ensemble esittelee uusia näkökulmia vaskikamarimusiikkiin. Toinen uusi Vaskiviikon aluevaltaus on tuoda nurmeslainen, juuri Radion sinfoniaorkesteriin kiinnitetty huilutaiteilija Kaisa Kortelainen estradille yhdessä trumpetisti Jouko Harjanteen ja lieksalaislähtöisen harpisti Anni Kuusimäen kera.

Kesän konserttiohjelma tarjoaa vanhan tuttumme Spanish Brass Quintetin eli Luur Metalsin sekä valtakunnan ykköspuhallinorkesterin Kaartin Soittokunnan konsertit. Nurmeksen Hannikaisen salissa elokuussa 2017 levyttänyt Seraph Brass julkaisee levynsä Nurmeksessa, esiintyy Mätäsvaaran kaivoslaguunissa sekä Lieksan kulttuurikeskuksella.

Suuri kiinnostuksen kohde tulee olemaan trumpetin Paganiniksi kutsutun Sergei Nakariakovin esiintymiset. Vaskiviikon taiturit tunnelmoivat Mestareiden illassa, Matalien Vaskien illassa ja myös kaivattu Kynttiläkonsertti palaa ohjelmistoon. Kepeistä klassisista koostuvan Toivekonsertin valmisteluista ja esittämisestä vastaa Ville Karjalainen ja Matti Raijas trumpetti, Pertti Vattulainen käyrätorvi, Kari Tiussa ja Jarkko Mustonen pasuuna ja Ari Varpula tuuba solistinaan Timo Turunen. Konserttiin valikoituvista kappaleista järjestetään äänestys helmikuun lopulla. Avajaiskonsertti on perjantaina 20.7 kello 19 Lieksan kirkossa. Avajaisten juontajana toimii Harri Lidsle.

Kolmas kansainvälinen eufoniumkilpailu on 20-25.7. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Jukka Myllys ja tuomaristossa Sérgio Carolino, Anthony Caillet, Adam Frey ja Petri Keskitalo. Finaalissa Lieksan kirkossa orkesterina toimii Kaartin Soittokunta kapellimestarinaan Puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen. Kursseilla opettajina on kilpailun tuomariston lisäksi mm Sergei Nakariakov, Rune Brodahl, Antti Hirvonen, Teemu Salmi ja Tero Lindberg. Ilmoittautuminen kursseille ja kilpailuun on alkanut tammikuun alussa.

Lieksan Vaskiviikko järjestää ainakin 15 konsertin sarjan sekä runsaasti oheisohjelmaa. Pihasoittoja on luvassa Lieksan keskustan lisäksi muun muassa Kolilla. Perinteinen vaskimusiikkiin ja erityisesti seitsikkomusiikkiin pohjautuva Vaskiteltta palaa myös Vaskiviikon omana toimintana oheisohjelmaan. Tarkka ohjelma päivitetään nettisivuillemme lieksabrass.com.

Kesällä 2017 tehdyn aluevaikuttavuustutkimuksen mukaan Lieksan Vaskiviikon kävijät tuovat yli 420 000 euroa Lieksan alueelle. Kumppanuusneuvotteluja käydään tiiviisti ja jokainen voi olla mukana varmistamassa festivaalin onnistumista esimerkiksi liittymällä kannatusyhdistyksen jäseneksi ja osallistumalla korkeatasoisten maailmantähtien huikeisiin konsertteihin.

Vaskiviikon toimisto palvelee 2.5 alkaen Lieksan keskustassa. Lipunmyynti käynnistyy maanantaina 19.2 osoitteessa www.lieksabrass.com.

1 / 15

2 / 15

3 / 15

4 / 15

5 / 15

6 / 15

7 / 15

8 / 15

9 / 15

10 / 15

11 / 15

12 / 15

13 / 15

14 / 15

15 / 15
  • Yhteistyössä: