Etusivu » Kaikki festivaalit » » Lieksan Vaskiviikko

Lieksan Vaskiviikko
26.07.2019 - 03.08.2019Tietoa festivaalista

Vaskimusiikin ylivertainen kohtauspaikka löytyy Lieksasta, jonka Vaskiviikolle kokoontuu suuri joukko kansainvälisiä ja kotimaisia vaskiosaajia. Luvassa on monipuolinen kirjo konsertteja, kursseja vaskisoittajille ja kansainvälinen soitinkilpailu. Lisäksi festivaali tarjoaa runsaasti oheistapahtumia, ilmaiskonsertteja, pihasoittoja ja lastentapahtumia. Vuonna 2019 järjestetään myös kansainvälinen pasuunakilpailu.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Seminaareja, luentoja Solisti- tai yhtyekilpailuja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.lieksabrass.com/
Sähköposti info@lieksabrass.com
Puhelin + 358 45 132 4000
Toimisto Pielisentie 9-11, FI-81700 Lieksa

Festivaali kartalla

Lieksan Vaskiviikko on käynnistynyt jo vuonna 1980 musiikkineuvos Erkki Eskelisen toimesta Lieksan kaupungin matkailun ja Lieksan lehden järjestämän ideakilpailun innoittamana. Vaskimusiikki oli trumpetistitaustaiselle Eskeliselle läheistä erityisesti Lieksan nuorisopuhallinorkesterin kautta,  joten Vaskiviikon avulla haluttiin tuoda myös kansainvälistä mestarikurssiosaamista Lieksaan. Vaskiviikon pääopetussoittimina ovat trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba ja eufonium.

Vaskiviikon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat taiteellinen johtaja, toiminnanjohtaja ja toimistopäällikkö yhdessä kannatusyhdistyksen hallituksen kanssa. Festivaalin ajaksi palkataan lisätyövoimaa, minkä lisäksi paikallisten talkoolaisten vapaaehtoistyö on erittäin tärkeää viikon onnistuneelle toteutukselle.

Jaa tapahtuma

Lieksan Vaskiviikko juhlii nelikymppisiään ystävyyden ja Japanin teemoilla 26.7.-3.8.2019

03.05.2019

Lieksan Vaskiviikosta on kasvanut Pohjoismaiden suurin vaskimusiikkifestivaali. Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Vaskiviikko sisältää musiikkikurssit, kansainvälisen pasuunakilpailun ja korkeatasoisen konserttisarjan sekä pihasoittoja. Trumpetin, käyrätorven, pasuunan, alttotorven, tenoritorven, eufoniumin ja tuuban ammattilaiset, opiskelijat ja harrastajat kaikkialta maailmasta kohtaavat vuosittain Lieksan Vaskiviikolla, joka on Pohjois-Karjalan merkittävin taidemusiikin tapahtuma.

Vaskiviikon taiteellisen johtajan Jouko Harjanteen pitkä yhteistyö ja ystävyys japanilaisten muusikkojen kanssa näkyy Vaskiviikon ohjelmassa. Aichi Chamber Orchestra (ACO) ja kapellimestari Yuri Nitta saapuvat Lieksaan Nagoyasta, Aichin prefektuurista. ACO toimii pasuunakilpailun finaalin orkesterina ja pitää myös oman konsertin. Festivaalin aikana julkaistaan Jouko Harjanteen ja ACOn yhteinen, alkuvuodesta Japanissa äänitetty levy (Pilfink Records).

Juhlavuoden esiintyjinä näemme vanhoja tuttuja, kuten vaskikvintetti Boston Brass, mutta myös ensi kertaa Lieksaan saapuvia muusikkoja on monia: trumpetisti Rex Richardson, pasunistit Jeremy Wilson ja Peter Steiner sekä tuubisti Chris Olka. Tokiosta tulee vaskikvintetti N-Crafts, joka koostuu tokiolaisen huippuorkesterin NHK:n muusikoista. Myös sveitsiläinen Geneva Brass Quintet konsertoi ensi kertaa Vaskiviikolla, kertoo Jouko Harjanne.

Konserttien ohjelmisto on monipuolinen. Geneva Brass Quintet esittää J. S. Bachin Golberg-variaatiot vaskikvintetille sovitettuna Lieksan kirkon upeassa akustiikassa. Aichi Chamber Orchestran kirkkokonsertin ohjelmassa on Jean Sibeliuksen Cassazione Op. 6, Yasushi Akutagawan Triptyque for string orchestra, Niels Caden sinfonia n:o 3 ja Arttu Sipilän My Japanese Friends. Australialainen eufoniumtaiteilija Fletcher Mitcell esittää uutta australialaista eufoniumille sävellettyä musiikkia, mukaan lukien kolme maailman kantaesitystä, omassa resitaalissaan Lieksan Kulttuurikeskuksessa. Parinkymmenen konsertin sarjasta löytyy myös Vaskiviikon 40-vuotisjuhlakonsertti sekä soolobravuureja, tunnelmapaloja ja elektroniikalla höystettyjä yllätyksiä.

Vaskiviikon ansiosta moni uusi suomalainen ja ulkomainen vaskisävellys on saanut päivänvalon. Matkan varrella olemme saaneet nauttia sellaisten taiteilijoiden esityksistä, jotka muuten maassamme eivät olisi vierailleet. Olemme tehneet koulutuksellisesti ja musiikillisesti erittäin tärkeää työtä vaskimusiikin hyväksi, iloitsee Jouko Harjanne.

Lieksan Vaskiviikko on Finland Festivals ry:n jäsenfestivaali. Lieksan Vaskiviikkoa tukee Lieksan kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

Ohjelma: www.lieksanvaskiviikko.fi
Ennakkoliput: http://liput.lieksabrass.com

Facebook: https://www.facebook.com/LieksaBrassWeek/

Soittolistat:

Lieksa Brass Week 2019: https://open.spotify.com/playlist/2rG4KxQe5jH2CtWEfnWoBI
Lieksa Brass Week 40 years: https://open.spotify.com/playlist/1CajTuDzS4FQLKxHYpQZVs

Lieksan Vaskiviikolla on uusi festivaalijohtaja

25.02.2019

Lieksan Vaskiviikon uudeksi festivaalijohtajaksi on 18.2. alkaen palkattu Anu Laakkonen. Milena Salosen toiminnanjohtajakausi päättyy maaliskuun lopussa.

Kontiolahtelainen filosofian maisteri Anu Laakkonen on valmistunut Helsingin yliopistosta 1990 pääaineena musiikkitiede. Hän on suorittanut muusikon tutkinnon Joensuun konservatoriossa vuosina 2015-2017 pääaineena trumpetti. Laakkonen aloitti uransa Maailman musiikin keskuksen johtajana ja on European Forum of Worldwide Music Festivals -verkoston ja WOMEX-messujen perustajajäsen. Hänellä on pitkä kokemus myös hanke- ja yritystoiminnasta. Viime aikoina hän on kehittänyt ikäihmisten musiikkipalvelua sekä työskennellyt Joensuun kaupunginorkesterin tuottajana.

Lieksan Vaskiviikko on Pohjoismaiden suurin kansainvälinen vaskimusiikin festivaali. Kansainvälinen solistikilpalu, vaskimusiikkikurssit ja konsertit tuovat vuosittain Lieksaan merkittävän määrän muusikkoja, yhtyeitä ja vierailijoita ympäri maailmaa. Lieksan kaupungin tukema Vaskiviikko toimii kulttuuripalveluna lieksalaisille tuottaen musiikkiohjelmaa kirkkoon, Brahe-saliin ja moniin ulkoilmakohteisiin. Festivaalin taiteellinen johtaja on Jouko Harjanne. Lieksan Vaskiviikko järjestetään 40. kertaa 26.7.-3.8.2019.

Seuraava Vaskiviikko järjestetään 26.7-3.8.2019
www.lieksabrass.com

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10
  • Yhteistyössä: