LuostoClassic
10.08.2017 - 13.08.2017Tietoa festivaalista

LuostoClassic on rajoja rikkova klassisen musiikin tapahtuma, jossa taide-elämykset tuodaan keskelle lumoavaa Lapin tunturiluontoa. Uniikkien ulkoilmakonserttisalien – Aittakurun, Ahvenlammen ja Ukko-Luoston – lisäksi Pyhä-Luostolla ja Sodankylässä nautitaan korkeatasoisista sävelistä myös intiimeissä sisätiloissa.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Nykymusiikki Ooppera ja kuoro Ulkoilmatapahtuma

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.luostoclassic.fi
Sähköposti toimisto@luostoclassic.fi
Festivaaliosoite Luosto Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 191 9340
Toimisto PL 78, FI-99601 Sodankylä

Festivaali kartalla

LuostoClassic on erilainen klassisen musiikin tapahtuma. Se tuo taidemusiikin ja huippuorkesterit ulos tunturiluontoon ainutlaatuiseksi kokemukseksi. Vuosien varrella on koettu myös sekä ikimuistoisia kamarimusiikki- että jazzelämyksiä. LuostoClassicin konserttisalit ovat paikkoja, joissa sielu lepää.

LuostoClassicin historia juontaa juurensa vuoteen 2003, jolloin kuultiin Kalevi Ahon Luostosinfonian kantaesitys. Festivaali juhli 10-vuotistaivaltaan elokuussa 2012 näyttävästi kun festivaalin päävieras, Euroopan tunnetuimpiin orkestereihin lukeutuva BBC:n filharmoninen orkesteri, teki Suomen ensiesiintymisensä juuri Ukko-Luostolla. Luostolla ovat esiintyneet myös muun muassa Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Lapin kamariorkesteri, Tampere Filharmonia, Avanti!, Sinfonietta Rīga, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Sinfonia Lahti.

Jaa tapahtuma

LuostoClassic

19.04.2013

Jo 14. LuostoClassic järjestettiin 11.–14.8.2016 Pyhä-Luostolla ja Sodankylässä. Tämän vuoden ohjelmistoon kuului viiden ulkoilmakonsertin ja yhdeksän sisäkonsertin lisäksi myös opastettu musiikillinen luontoretki. Kesän ohjelmiston kantavana teemana toimi ajattomuus. LuostoClassicin vuoden säveltäjävieras oli yksi aikamme merkittävimmistä säveltäjistä, latvialainen Pēteris Vasks ja vuoden kuvataiteilija sodankyläläinen Helena Junttila.

Lisäksi LuostoClassicin yhteydessä 7.–14.8.2016 järjestettiin kolmatta kertaa nuorten klassisen musiikin soittajien orkesterileiri, Nuorten LuostoClassic, joka kokosi tunturiin yhteensä kolmisenkymmentä leiriläistä ja heidän opettajansa.

Epävakaasta säästä huolimatta LuostoClassic ylitti kävijätavoitteensa. Nelipäiväisen festivaalin monipuolinen kansainvälinen esiintyjäkaarti houkutteli tapahtumiin edellisvuotta enemmän yleisöä, yhteensä lähes 2400 henkeä. Eniten yleisöä keräsi festivaalin pääkonsertti Ukko-Luoston ulkolavalla, jossa sopraano Soile Isokoskea ja kapellimestari John Storgårdsin johtamaa Lapin kamariorkesteria oli kuuntelemassa noin 500 konserttivierasta. Myös kamarimusiikkikonsertit vetivät yleisöä erinomaisesti, salit olivat täynnä ja osa konserteista loppuunmyytyjä. Festivaaliorganisaatioon kuului vuonna 2016 perinteiseen tapaan noin 80 talkoolaista.

Tulevan vuoden 2017 ohjelmisto on jo suunnitteilla. Järjestyksessään 15. LuostoClassic soi jälleen Pyhä-Luostolla ja Sodankylässä 10.–13.8.2017. Tapahtuman taiteellisena johtajana jatkaa neljättä vuotta sellotaiteilija Marko Ylönen. Ensi vuoden ohjelmistossa huomioidaan festivaalin 15-vuotisen taipaleen lisäksi Suomen satavuotissyntymäpäivät. Ensimmäiset tahdit tulevan elokuun ohjelmistosta kerrottaneen alkuvuodesta 2017.

LuostoClassicin historia juontaa juurensa vuoteen 2003, jolloin kuultiin Kalevi Ahon Luostosinfonian kantaesitys. Festivaali juhli 10-vuotistaivaltaan elokuussa 2012 näyttävästi, kun festivaalin päävieras, Euroopan tunnetuimpiin orkestereihin lukeutuva BBC:n filharmoninen orkesteri, teki Suomen ensiesiintymisensä juuri Ukko-Luostolla. Luostolla ovat esiintyneet myös muun muassa Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Lapin kamariorkesteri, Tampere Filharmonia, Avanti!, Sinfonietta Rīga ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri – sekä vuonna 2015 myös Sinfonia Lahti.

Elokuussa 2016 Pyhä-Luoston alue täyttyi jälleen klassisen musiikin sävelillä. LuostoClassicin tutut konserttipaikat – Ahvenlampi, Santa´s Hotel Aurora, Aittakuru, Lapland Hotel Luostotunturi, Ravintola Vaisko, Revontulikappeli, Poropuisto Kopara, Sodankylän kirkko ja Ukko-Luoston majesteetillinen ulkolava – saivat seurakseen myös viime vuodelta tutun estradin, 1600-luvulla rakennetun Sodankylän vanhan kirkon.

Viidestoista LuostoClassic Pyhä-Luoston alueella 10.–13.8.2017

www.luostoclassic.fi

www.facebook.com/luostoclassic

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10
  • Yhteistyössä: