Etusivu » Kaikki festivaalit » » Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki
29.05.2021 - 30.05.2021Tietoa festivaalista

Kaiken maailman kulttuurit kohtaavat toukokuun viimeisenä viikonloppuna virtuaalisella Maailma kylässä -festivaalilla. Kestävän kehityksen suurtapahtuma tarjoaa globaaliaiheista keskustelua ja innostavaa toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa on kymmeniä esityksiä eri puolilta maailmaa, kantaaottavia puheita ja vaikuttavia dokumentteja. Ilmaistapahtumassa voi tutustua laajaan kirjoon näytteilleasettajia.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kirjallisuus, runous Kursseja Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Seminaareja, luentoja Teatteri Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.maailmakylassa.fi
Sähköposti info@maailmakylassa.fi
Festivaaliosoite Kaisaniemen puisto, Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 584 233
Toimisto Elimäenkatu 25-27 (5. krs), FI-00510 Helsinki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Maailma kylässä nostaa tulevaisuuden teemat keskusteluun

08.04.2021

Virtuaalinen Maailma kylässä -festivaali on suuri puhetapahtuma: 35 keskustelua ja 100 puhujaa. Ohjelmaa on tekemässä 25 organisaatiota järjestöistä viranomaisiin. Luvassa on innostavia ja avartavia puheita, haastatteluja ja keskusteluja – kantavana teemana on tulevaisuus. Ohjelma on kaikkien saatavilla verkossa ilmaiseksi festivaaliviikonloppuna 29.–30.5. ja seuraavalla viikolla 4.6.2021 asti.

– Maailma kylässä -festivaali haluaa nostaa keskusteluun globaaleja aiheita ja tarjota uusia näkökulmia maailman tilasta ja tulevaisuudesta. Yhtä tärkeää on antaa yleisölle keinoja toimia asioiden edistämiseksi, kokoaa ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Festivaalin tulevaisuusteemaa tarkastellaan ympäristön, kuluttamisen, kansalaisyhteiskunnan, aktivismin, nuorten sekä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden näkökulmista.

Puhujien kokonaisuus on vaikuttava. Mukana on lukuisia poliitikkoja kuten Joakim Strand ja Ruut Sjöblom, filosofeja Arto O. Salonen, toimittajia ja kirjailijoita Rosa Kettumäki ja Noora Shingler, nuoria aktivisteja Nahla Hewidy ja Fatima Verwijnen, tutkijoita Tere Vadén ja näyttelijä Ville Haapasalo.

Kansainvälistä näkökulmaa kuullaan muun muassa islantilaiselta kirjailija Andri Snær Magnasonilta, jonka keynote-puhe käsittelee ilmastonmuutosta. Palkittu kirjailija on aktiivinen yhteiskuntakriitikko ja ehdokkaana tämän vuoden Pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi teoksellaan Um tímann og vatnið (Ajasta ja vedestä).

 

Pelastuuko pallo kuluttamalla? EU:n rooli Afrikassa? Osaatko pyytää anteeksi?

Festivaalin pääyhteistyökumppanit, ulkoministeriö, ympäristöministeriö, Euroopan unioni, Helsingin seurakuntayhtymä ja Maailman Kuvalehti, tuovat festivaalille useita ohjelmanumeroita.

Ympäristöministeriön ohjelmassa, Pelastuuko pallo kuluttamalla? – millainen on kiertotaloustulevaisuus, perehdytään kiertotalouden tarjoamiin ratkaisuihin ilmastonmuutokseen, luontokatoon ja luonnonvarojen ylikulutukseen. Puhumassa on muun muassa toimittaja, kirjailija Julia Thurén.

Euroopan unionin ohjelmassa, Green Deal – miten EU edistää vihreää siirtymää Afrikassa?, keskustellaan EU:n edistämästä vihreästä kehityksestä ja investoinneista tulevaisuuden mantereella. Ohjelman avaa komissaari Jutta Urpilainen.

Helsingin seurakuntayhtymän ohjelmassa, Forgive me, cafis, asif, anteeksi – anteeksipyytämisen taito ja rohkeus, keskustellaan sovinnosta ja anteeksipyytämisen taidosta. Keskustelemassa muun muassa tietokirjailija Perttu Pölönen ja Helsingin piispa Teemu Laajasalo.

Maailman Kuvalehden ohjelmassa nostetaan Tyhmät kysymykset kunniaan. Asiantuntijat vastaavat yleisöltä kerättyihin tyhmiin kysymyksiin maailmasta. Miten paljon tärkeitä asioita jää käsittelemättä ja ymmärtämättä, jos emme uskalla esittää oikeita – tyhmiksi väitettyjä – kysymyksiä.

Järjestöjen tuottamassa ohjelmassa tarkastellaan monia kestävään tulevaisuuteen liittyviä huolenaiheita ja tulevaisuuskuvia. Mitä on kestävä ja hyvä elämä? Mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta? Riittääkö ruoka kaikille? Millaisena tulevaisuus näyttäytyy ilmastonmuutosta pakeneville ihmisille? Miten voi vaikuttaa Kiinan uiguurien tilanteeseen? Millä lailla vastuullisuus huomioidaan vaikuttajamarkkinoinnissa? Entä miten käsitellä ympäristöahdistusta ja huolta tulevaisuudesta?

 

Kenestä Vuoden maailmanparantaja 2021?

Festivaalin lauantai-ilta huipentuu Vuoden maailmanparantaja 2021 -palkinnon jakoon. Tunnustuksen myöntävä Fingo nostaa palkinnolla kestävän kehityksen eteen tehtävää työtä. Palkittava voi olla niin kehitysyhteistyötä tekevä järjestö, yhteiskunnallinen liike ilmastonmuutoksen estämiseksi kuin vastuullisuuteen panostava yrityskin. Tuomaristoon kuuluvat presidentti Tarja Halonen, kirjailija-kansalaisaktivisti Jaana Airaksinen, rap-artisti Yeboyah sekä toimittajat Heikki Aittokoski ja Wali Hashi.

 

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5.2021 virtuaalisesti verkossa maailmakylassa.fi. Ohjelmat ovat katsottavissa myös seuraavalla viikolla 4.6. asti. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Festivaalilla on 60 numeroa ohjelmaa globaaleista aiheista tulevaisuus-teeman ympärillä keskusteluista musiikkiin, dokumenteista lastenohjelmaan sekä näytteilleasettajien messutapahtumaan. Kokoamme yhteen ihmiset siksi, että maailmaa voi muuttaa vain yhdessä. Tapahtuman järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo, joka on noin 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Maailma kylässä -festivaalilla sukelletaan tulevaisuuteen

30.03.2021

Virtuaalisen Maailma kylässä -festivaalin ohjelma ulottuu Salomonsaarilta Syyriaan ja David Attenborough’n elämäntyöstä vuoden 2040 visioihin. Tulevaisuuteen katsotaan sekä toiveikkaasti, haastavasti, epäröivästi että peläten. Mitä meidän kaikkien tulee tietää ja tehdä, jotta tulevaisuuden maailma pelastetaan nyt? Virtuaalisen festivaalin ohjelma on kaikkien saatavilla verkossa ilmaiseksi festivaaliviikonloppuna 29.–30.5. ja seuraavalla viikolla 4.6.2021 asti.

Maailma kylässä -festivaalin ohjelmaan on perinteisesti kuulunut musiikkia eri puolilta maailmaa – sellaista, jota harvemmin tulee nähtyä tai kuultua muualla. Niin tänäkin vuonna.

– Festivaalin kansainväliset konsertit ovat ainutlaatuisia esityksiä. Ne taltioidaan kevään aikana Maailma kylässä -festivaalia varten artistien kotimaissa, usein heidän kotikulmillaan tai muissa erityisissä kohteissa. Useiden esitysten yhteydessä kuullaan artistin haastattelu tai terveiset Maailma kylässä
-festivaalin yleisölle, kertoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

 

Musiikkia katoavien kulttuurien puolesta

Small Island Big Songin artistit tulevat ilmastonmuutoksen uhkaamilta saarilta Taiwanista, Mauritiukselta, Tahitilta, Madagascarilta ja Salomonsaarilta. Saarten yhteinen musiikkiperinne, spoken word ja kolmen vuoden aikana kuudellatoista saarella satojen artistien kanssa kuvattu videomateriaali esittelevät uniikkia luontoa ja kulttuuriperinnettä ennennäkemättömällä tavalla.

Small Island Big Song on taiwanilaisen BaoBao Chenin ja australialaisen Tim Colen luotsaama musiikki- ja elokuvaprojekti, johon kuuluu palkittu musiikkialbumi, dokumenttielokuva, multimediaprojekti ja maailmaa vuodesta 2018 kiertänyt livekonsertti. Alkuperäiskansoja edustavat artistit vetoavat projektillaan ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun pelastaakseen kotinsa ja kulttuuriperinteensä. Maailma kylässä -festivaalilla nähdään eri saarilta kuvattu erikoiskonsertti sekä dokumenttielokuva.

 

Poliittinen vapaus ja kulttuurien monimuotoisuus puhuttavat

Algeriassa syntynyt ja monen maan kautta Equadoriin asettunut Sarazino sekoittaa reggaeta, latinalaisamerikkalaisia, afrikkalaisia ja arabialaisia musiikkityylejä sekä kansainvälistä pop-musiikkia. Artisti korostaa kappaleissaan niin henkilökohtaista kuin poliittistakin vapautta.

Elektronista deep housea, downtempoa ja dubia soittava saksalais-syyrialainen Shkoon yhdistää vaikutteita arabialaisesta ja länsimaisesta musiikkikulttuurista. Yhtye haluaa välittää sanomaa kulttuurien monimuotoisuudesta ja tuoda yhteen eri taustoista ja uskonnoista olevia ihmisiä.

Venezuelalaista Betsayda Machado & Parranda El Clavoa on kuvailtu yhtyeeksi, jonka jokainen maailmanmusiikin fani haluaa löytää: elinvoimainen, aito, akustinen ja syvästi juurillaan. Luvassa on sielua ravistavaa rummutusta ja mestarillista äänen juhlaa, joka tempaa tanssijat mukaansa niin olohuoneissa kuin kaduillakin.

1970- ja 80-luvun beniniläistä ja nigerialaista afrobeatia rentoihin afrofunk- ja afrorock-vaikutteisiin yhdistelevä helsinkiläisyhtye Frankosun & The Family esiintyy rytmimusiikkilegenda Jimi Tenorin kanssa. Virtuaalikeikasta äänitetään yhtyeen uusi livelevy.

 

Dokumenttielokuvissa katsotaan ilmastonmuutosta silmiin

Dokumenttielokuvien ohjelmistossa paneudutaan tulevaisuus-teemaan muun muassa ilmastonmuutoksen, biodiversiteetin, pakolaisuuden ja tulevaisuusvisioiden näkökulmista.

Festivaalin nimekkäimpiin ohjelmiin kuuluu David Attenborough: A Life on Our Planet -dokumenttielokuva, jossa Attenborough kertoo elämästään luontodokumentaristina, maapallon evoluutiohistoriasta, koskemattoman luonnon katoamisesta ja tarjoaa myös vision tulevaisuudesta. Elokuvan ja sen jälkeen käytävän keskustelun tuottaa festivaalin pääyhteistyökumppani ulkoministeriö.

Palkittu tuottaja-ohjaaja Fernando Meirelles ja malilainen muusikko-aktivisti Inna Modja vievät katsojan eeppiselle matkalle ”suurelle vihreälle muurille”. Great Green Wall on kunnianhimoinen tavoite kasvattaa kahdeksantuhannen kilometrin mittainen kasvillisuuden muuri halki Afrikan mantereen. Dokumenttielokuvan ja siihen liittyvän keskustelun tuottaa festivaalin pääyhteistyökumppani Euroopan unioni.

Palkitun australialaisen ohjaajan Damon Gameaun 2040 on elokuvallinen kirje hänen neljävuotiaalle tyttärelleen. Perinteisen dokumentin, dramatisoitujen katkelmien ja näyttävän visualisoinnin keinoin Gameau etsii parasta mahdollista maailmaa lapselleen ja kestävää tulevaisuutta koko planeetalle.

Festivaalin ohjelmasta on julkaistu kahdeksan dokumenttielokuvaa, 10 konserttia ja 11 keskustelua.  
Puheohjelmaa julkaistaan lisää 8.4.
Lastenohjelma, näytteilleasettajat ja podcast-sarja julkaistaan 22.4.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5.2021 virtuaalisesti verkossa maailmakylassa.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Festivaali tarjoaa ohjelmaa globaaleista aiheista tulevaisuus-teeman ympärillä keskusteluista musiikkiin, dokumenteista lastenohjelmaan sekä näytteilleasettajien messutapahtumaan. Kokoamme yhteen ihmiset siksi, että maailmaa voi muuttaa vain yhdessä. Tapahtuman järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo, joka on noin 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Virtuaalisella Maailma kylässä -festivaalilla keikkoja, leffoja, puheita, näytteilleasettajia ja lastenohjelmaa

10.03.2021

Grammy-voittaja ja yksi maailman tunnetuimpia persialaisen musiikin mestareita, Kayhan Kalhor, tuottaa festivaalille harvinaisen virtuaalisen sitar-konsertin. Kalhorille on myönnetty esimerkiksi arvostettu Womex Artist Award -palkinto elinikäisestä työstään persialaisen musiikin tunnetuksi tekemisen ja musiikkiperinteen säilyttämisen hyväksi.

– Näinä vaikeina aikoina kulttuuri voi auttaa meitä löytämään tulevaisuuden toivon. Kulttuuri on ihmisyyden ydin. Voimakkaan kulttuurisen vision avulla voimme rakentaa parempaa tulevaisuutta lapsillemme, toimivampaa politiikkaa ja terveempää taloutta, kommentoi Kayhan Kalhor Maailma kylässä -festivaalille.

Niin ikään Grammy-palkittu intialainen muusikko, säveltäjä ja ympäristöaktivisti Ricky Kej ja joukko arvostettuja muusikoita toteuttavat festivaalille ainutlaatuisen virtuaalikeikkaspektaakkelin. Eri puolilta maailmaa kuvattavassa konsertissa esiintyy Kejn lisäksi Grammy-voittaja Wouter Kellerman, Grammy-ehdokas Lonnie Park, laulaja IP Singh, huilisti Varijashree Venugopal, viulisti Manoj George ja perkussionisti Arun Kumar. Festivaalilla kuullaan myös Rick Kejn keynote-puheenvuoro.

Perinteistä malawilaista musiikkia soittavan Madalitso Bandin keikka kuvataan Malawin kaduilla, missä duon rytmit ja iloinen tunnelma pääsevät oikeuksiinsa. Yhtyeen ura on kehittynyt nopeasti katusoitosta maailmankiertueille. Konsertin yhteydessä kuullaan Madalitso Bandin haastattelu.

 

Keynote-puheenvuoroja: Maina Kiai (KEN) ja Pirkka-Pekka Petelius

Vuosina 2011–2017 YK:n erityisraportoija toiminut kenialainen Maina Kiai puhuu festivaalilla ihmisoikeuksien tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa. Olimmeko liian optimistisia ihmisoikeuksien kehityssuunnasta? Mikä on muuttumassa ja miten voimme tässä ajassa yhdessä puolustaa kansalaisyhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia?

Suomalaisten hyvin tuntema pitkän linjan näyttelijä, kulttuuritoimija, ympäristöaktivisti ja kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius paneutuu puheenvuorossaan kestävän tulevaisuuden teemoihin kulttuurin, aktivismin ja politiikan näkökulmista?

 

Dokumenttielokuvia: Contradict, Lost and Found, Eettisen läppärin jäljillä

Contradict-dokumenttielokuvassa muusikot lähtevät Ghanan pääkaupungin, Accran, kaduille keräämään rahaa auttaakseen köyhiä ja kärsiviä Amerikassa. Onko kyseessä vitsi, poliittinen provokaatio vai ennustus tulevaisuudesta? Näytöksen yhteydessä haastatellaan elokuvan ohjaajia.

Palkitun Orlando von Einsiedelin ohjaama Lost and Found -lyhytdokumenttielokuva kertoo tarinan Kamal Husseinista, joka on omistanut elämänsä hajotettujen perheiden yhdistämiselle. Elokuva sijoittuu pakolaisleirille, jossa elää 700 000 Rohingya-pakolaista. Elokuvan jälkeen asiantuntijat keskustelevat maailman pakolaislasten tilanteesta.

Eettisen läppärin jäljillä -dokumenttielokuva kertoo suomalaisen ihmisoikeusaktivisti Anna Härrin yrityksestä paljastaa elektroniikkateollisuuteen liittyvät ihmisoikeusrikkomukset ja ympäristöhaasteet. Elokuvan jälkeen keskustellaan globaalin elektroniikkatuotannon kipupisteistä.

Lue lisää tähän mennessä julkaistusta ohjelmasta.
Lisää ohjelmaa julkaistaan 30.3. Puheohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 8.4.

Maailmakylassa.fi
Facebook
Twitter
Instagram
#maailmakylässä

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5.2021 virtuaalisesti verkossa maailmakylassa.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Festivaali tarjoaa laadukasta ohjelmaa globaaleista aiheista tulevaisuus-teeman ympärillä keskusteluista musiikkiin, dokumenteista lastenohjelmaan sekä näytteilleasettajien messutapahtumaan. Kokoamme yhteen ihmiset siksi, että maailmaa voi muuttaa vain yhdessä. Tapahtuman järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo, joka on noin 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Powered by PechaKucha -konsepti Maailma kylässä -festivaalille

15.02.2021

Toukokuussa Maailma kylässä -festivaalilla nähdään japanilainen maailmanlaajuisesti suosittu puheformaatti Powered by PechaKucha. Festivaalin Powered by PechaKucha puheenvuoroissa pureudutaan tulevaisuuteen kestävän kehityksen ja aktivismin näkökulmista. Ohjelmakokonaisuuden juontaa toimittaja Ina Mikkola. Maailma kylässä järjestetään 29.–30.5.2021 virtuaalisena verkossa tai pandemiatilanteen salliessa Helsingin Suvilahdessa.

Powered by PechaKucha on puheformaatti, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta. Someajan suositussa formaatissa puhutaan asiaa visuaalisella ja napakalla tyylillä. Maailma kylässä -festivaalilla 12 valovoimaista puhujaa ja oman alansa vankkaa ammattilaista tarttuu haasteeseen ja tiivistää olennaisen inspiroivaan puheeseen.

− Powered by PechaKucha -konsepti tarjoaa yleisölle välähdyksiä maailman tilasta ja tulevaisuudesta innostavasti ja ytimekkäästi, kertoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

 

Aktivismista ja kestävästä tulevaisuudesta

Aktivismin tulevaisuus -kokonaisuudessa kantaa ottavat ympäristöaktivisti Helena Gualinga, kaupunkimuotoilija Tanja Jänicke, kansalaisaktivisti Zahra Karimy, Setan puheenjohtaja Sakris Kupila, Häiriköt-päämajan Jari Tamminen ja Helsingin yliopiston viestinnän lehtori Janne Matikainen.

−  Aktivismi muuttaa muotoaan. Perinteisen järjestövaikuttamisen sijaan epäviralliset verkostot ja sosiaalinen media kokoavat ihmisiä yhteen. Aktivismin tulevaisuus -ohjelmassa avataan erilaisia näkökulmia tulevaisuuden aktivismiin, Maailma kylässä -festivaalia järjestävän Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen kertoo.

Kestävä tulevaisuus -kokonaisuudessa visioidaan maailman tulevaisuutta kuudesta eri näkökulmasta: toimittaja, kirjailija Julia Thuren puhuu kestävästä taloudesta, tutkija Elina Lehikoinen ruoantuotannon tulevaisuudesta, oikeushammaslääkäri Helena Ranta eriarvoistumisesta, Mimmit koodaa -ohjelman Milja Köpsi teknologian mahdollisuuksista, Luonto-Liiton ilmastoryhmän Emma Sairanen biodiversiteetistä ja Suomen Pakolaisavun Katja Mannerström muuttoliikkeistä.

− Eriarvoisuuden poistaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen ovat meidän käsissämme. Tarvitsemme aktiivisia kansalaisia, yhteisöjä ja päättäjiä, jotka ovat valmiita tekemään asioita uudella tavalla ja laittamaan itsensä likoon oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Tarvitsemme myös luotettavaa tietoa, tutkimusta, rohkeita visioita ja innovaatioita. Odotamme innolla, millaisia ajatuksia Powered by PechaKucha -puhujat nostavat esiin Maailma kylässä -festivaalilla, Salla Peltonen tiivistää.

Lue lisää tähän mennessä julkaistusta ohjelmasta.

Maailmakylassa.fi
Flickr-kuvagalleria (kuvat median vapaasti käyttävissä)
Facebook
Twitter
Instagram
#maailmakylässä

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5.2021 Helsingin Suvilahdessa sekä/tai virtuaalisesti verkossa maailmakylassa.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Festivaalin toteutustapa julkaistaan viimeistään maaliskuun alkupuolella. Festivaali tarjoaa monipuolista ja laadukasta ohjelmaa päivänpolttavista keskusteluista musiikkiin, dokumenteista lastenohjelmaan, herkullista ruokakulttuuria sekä satoja näytteilleasettajia. Kokoamme yhteen ihmiset siksi, että maailmaa voi muuttaa vain yhdessä. Tapahtuman järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 280 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman kuvalehti.

SANNI ja presidentti Tarja Halonen Maailma kylässä -festivaalilla

25.01.2021

Kestävän kehityksen ja globaalin keskustelun ilmaisfestivaali, Maailma kylässä, julkaisee ensimmäisiä esiintyjiään. Festivaalilla esiintyvät muun muassa SANNI, Nicole Willis & Gospel Helsinki sekä presidentti Tarjoa Halonen. Festivaali järjestetään 29. ja 30. toukokuuta Suvilahdessa, Helsingissä tai virtuaalisesti.

Maailma kylässä -festivaalilla vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä, joten festivaalin järjestämisessä varaudutaan pandemiatilanteen takia mahdollisiin yleisökapasiteetin rajoituksiin sekä muihin turvatoimiin.

– Festivaali järjestetään tänä vuonna joka tapauksessa, joten täysin virtuaalinen festivaali on myös mahdollinen, mikäli pandemiatilanne on yhä akuutti toukokuun lopussa. Puhelavan ohjelma striimataan verkkoon aiempien vuosien tapaan, ja mikäli toteutamme festivaalin virtuaalisena, verkon kautta pääsee seuraamaan myös elokuvia, konsertteja ja lastenohjelmaa, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

– Totta kai toivomme, että pääsemme kohtaamaan Suvilahdessa – uskon, että sadat näytteilleasettajamme ja kymmenet esiintyjät toivovat myös tätä. Mutta kaikki on tietenkin kiinni viranomaisten ohjeistuksista ja toisaalta siitä, kuinka pitkälle tilannetta voidaan ennustaa. Näin ison tapahtuman toteutusmuodon pitää olla selvillä viimeistään maaliskuussa, Korpi jatkaa.


Festivaalin teemana kestävä tulevaisuus

Festivaaliohjelmasta julkaistaan tässä vaiheessa sellaisia numeroita, jotka toteutuvat festivaalin toteutusmuodosta riippumatta. Suomen kärkiartisteihin lukeutuva SANNI esiintyy joko festivaalin musiikkilavalla tai striimattavalla keikalla. Suomessa vuosia asunut Yhdysvalloista kotoisin oleva Nicole Willis esiintyy ainutlaatuisessa konsertissa Gospel Helsinki -kuoron kanssa joko festivaalilla tai striimattavassa kirkkokonsertissa. Konsertin tuottaa festivaalin pääyhteistyökumppani Helsingin Seurakuntayhtymä.  

Uudistuvalla Maailma kylässä -festivaalilla nähdään paljon keskusteluja, keynote-puheita ja dokumenttielokuvia maailman tilasta ja tulevaisuudesta. Tänä vuonna keskitytään pohtimaan erityisesti kestävää tulevaisuutta. 

–  Teemaan liittyen meillä on tulossa lukuisia kiinnostavia elokuvanäytöksiä, joista tässä vaiheessa julkaisemme iHuman-dokumenttielokuvan, joka kertoo keinoälyn tulevaisuudesta, avaa festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Festivaalin asiaohjelmassa muun muassa presidentti Tarja Halonen puhuu kestävästä tulevaisuudesta. Ulkoministeri Pekka Haavisto ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari keskustelevat festivaalin pääyhteistyökumppanina toimivan ulkoministeriön tuottamassa ohjelmassa.

Festivaalin suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5.2021 Helsingin Suvilahdessa sekä/tai virtuaalisesti verkossa maailmakylassa.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisää ohjelmaa julkaistaan helmikuussa ja festivaalin toteutustapa viimeistään maaliskuussa. Festivaali tarjoaa monipuolista ja laadukasta ohjelmaa päivänpolttavista keskusteluista musiikkiin, dokumenteista lastenohjelmaan, herkullista ruokakulttuuria sekä satoja näytteilleasettajia. Kokoamme yhteen ihmiset siksi, että maailmaa voi muuttaa vain yhdessä. Tapahtumaa järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 280 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman kuvalehti.

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: