Etusivu » Kaikki festivaalit » » Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki
27.05.2017 - 28.05.2017Tietoa festivaalista

Kaiken maailman kulttuurit kohtaavat Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Ilmaistapahtuma tarjoaa monipuolisesti taidetta ja toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa on kymmeniä esitystä eri puolilta maailmaa sekä laaja kirjo näytteilleasettajia kansalaisjärjestöistä eksoottisiin keittiöihin.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kirjallisuus, runous Kursseja Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Seminaareja, luentoja Teatteri Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.maailmakylassa.fi
Sähköposti info@maailmakylassa.fi
Festivaaliosoite Kaisaniemen puisto, Helsinki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 584 233
Toimisto Elimäenkatu 25-27 (5. krs), FI-00510 Helsinki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

27.05.2017 - 28.05.2017

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan tapahtuma tuo päättäjät, asiantuntijat ja mielipidevaikuttajat keskustelemaan polttavista yhteiskunnallisista kysymyksistä Helsingin keskustaan 27.–28. toukokuuta. Suurtapahtumassa aiheina ovat muun muassa Suomen turvallisuus, pakolaiskriisin ratkaisut, Meksikon muuri, yritysvastuu ja kehitysmaiden menestystarinat.

Maailma kylässä -festivaalin ohjelmassa kuullaan monia tunnettuja päättäjiä, asiantuntijoita sekä kulttuuri- ja mielipidevaikuttajia. Tapahtumaan osallistuvat muun muassa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.), kansanedustajat Juho Eerola (ps.) ja Eva Biaudet (r.), toimittaja Marja Hintikka, valokuvaaja Meeri Koutaniemi, kirjailija Katja Kettu sekä kansalaisaktivisteja ympäri maailmaa.

”Upeaa, että festivaalille saapuu jälleen niin laaja joukko erilaisia toimijoita keskustelemaan ratkaisuista paremman maailman rakentamiseksi”, sanoo festivaalin ohjelmapäällikkö Niko Wilkinson.

Festivaali pureutuu maahanmuuton ongelmiin ja ratkaisuihin näkökulmista, jotka ovat aiemmin jääneet julkisessa keskustelussa sivuun. Luvassa on keskustelua esimerkiksi kulttuurin vaikutuksista kotoutumiseen sekä pakolaisiin kohdistuvista odotuksista. Maahanmuuttajatoimittajien paneeli kysyy, miksi heidän asiantuntemustaan ei hyödynnetä julkisessa keskustelussa.

”Suomessa media kertoo hyvin vähän siitä, mitä esimerkiksi Somaliassa ja Itä-Afrikassa on oikeasti meneillään. Suomeen turvapaikanhakijoina tulleet toimittajat voisivat auttaa muokkaamaan sitä kuvaa, mikä heidän maistaan piirretään. Niin suomalaisetkin ymmärtäisivät Somaliaa nykyistä paremmin”, sanoo paneeliin osallistuva, The New York Timesin entinen Mogadishun-kirjeenvaihtaja Mohamed Ibrahim.

Presidentti Donald Trumpin kaavaileman Meksikon muurin vaikutukset Yhdysvalloille itselleen ja esimerkiksi Meksikon huume- ja ihmiskauppatilanteelle ovat puolestaan keskiössä Kepan järjestämässä asiantuntijapaneelissa festivaalilauantaina.

Europarlamentaarikot punnitsevat yritysten vastuuta niin ihmisoikeuksien kuin ympäristön kannalta. Suoraa puhetta syntyy myös, kun sekä Reilun kaupan toimijoilta että suomalaiselta selluteollisuudelta kysytään, mitä yritysten pitäisi tehdä paremman maailman eteen. Kotimaan turvallisuus nostetaan pöydälle, kun kansanedustajat ja sisäministeriön johto arvioivat, miten Suomi säilyy turvallisena jatkossakin.

”Lisäksi osana festivaalin ohjelmaa nähtävien dokumenttien ja niiden ympärille rakennettujen keskusteluiden kautta pääsee perehtymään entistä syvemmin ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin”, Wilkinson toteaa.

Maailma kylässä -festivaali on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Festarilla on nähtävillä suomalaisten kansalaisjärjestöjen keksintöjä ja saavutuksia esittelevä Meeri Koutaniemen valokuvanäyttely, joka nostaa esille järjestöjen työn tuloksia Suomen itsenäisyyden ajalta.

Festivaalilla tutustutaan myös aurinkoenergiaan, jolla tuotetaan yhden festivaaliteltan sähköt. Festivaalikävijät saavat vinkkejä, miten aurinkosähkön voi asentaa omalle mökille tai kotiin.

Lisäksi festivaalilla kuullaan Reilun matkailun majoitusvinkkejä, talviurheilijoiden ajatuksia talvien pelastamiseksi sekä runsaasti asiaa Latinalaisesta Amerikasta. Esillä on myös menestystarinoita kehitysmaista. Kirjallisuusohjelmassa pureudutaan esimerkiksi Botswanaan, joka on siitä harvinainen Saharan eteläpuolisen Afrikan maa, ettei siellä ei ole slummeja tai tarvita kehitysapua.

Keskusteluohjelmien lisäksi festivaalilla on runsaasti konsertteja, elokuvia ja lastenohjelmaa. Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa www.maailmakylassa.fi/ohjelma.

TEEMANA KANSALAISYHTEISKUNTA

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 27.–28. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Festivaali tuo Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi esiin kansalaisyhteiskunnan roolia oikeudenmukaisen maailman rakentamisessa.

Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry, joka on yli 300 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoasiainministeriö, Euroopan unioni, Ben & Jerry’s ja Maailman Kuvalehti.

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

27.05.2017 - 28.05.2017

Maailma kylässä -festivaali tuo Helsingin Kaisaniemeen 20 konserttia 27.–28. toukokuuta. Ilmaistapahtuma tarjoaa myös työpajoja, taidetta ja toimintaa koko perheelle. Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan festivaalilla lähes 400 näytteilleasettajaa esittelee toimintaansa oikeudenmukaisen maailman puolesta. Festivaalin pääteema on kansalaisyhteiskunta ja alueellinen painotus Latinalainen Amerikka.

M.A.K.U. Soundsystem on New Yorkissa asuvien kolumbialaisten siirtolaisten perustama kokoonpano, jonka latinalaisrytmeissä jazz, afrobeat ja poliittinen sanoma kohtaavat. ”Mielestäni suurin globaali kehityshaaste on se, että rikkain prosentti ihmisistä hallitsee valtavaa omaisuutta, vallan paikkoja ja luonnonvaroja”, sanoo yhtyeen jäsen Robert Stringer.

Cumbiaa ja skata yhdistelevä Che Sudaka puolustaa ihmisten rauhallista rinnakkaiseloa ja mahdollisuutta osallistua poliittiseen päätöksentekoon. Argentiinasta ja Kolumbiasta kotoisin olevat muusikot saapuivat alun perin Espanjaan laittomina siirtolaisina. Yhtye juhlistaa tänä vuonna viisitoistavuotista taivaltaan juhlakiertueella ja uudella levyllä.

Kymmenhenkisen Aláfia-yhtyeen musiikissa kulttuuriset rajat kohtaavat, kun pop, rap ja funk yhdistyvät candomblé-uskonnon rytmeihin. Vuonna 2011 Sao Paolossa perustettu orkesteri esiintyy Maailma kylässä -festivaalilla osana kevään Euroopan-kiertuettaan.

Festivaalilla esiintyy myös vuoden 2017 Grammy-ehdokas ja Latin Grammy -voittaja, guatemalalaistaustainen Gaby Moreno. Ruotsista saapuu puolestaan timba-musiikkia soittava 12-henkinen Calle Real ja Tanskasta palkittu folk-yhtye Afenginn. Espanjalainen Fuel Fandango valloittaa yleisön indie-tyylisellä elektropopin ja flamencon yhdistelmällään.

Kotimaista esiintyjäkaartia edustavat muun muassa suomalaisen jazzin ykkösnimiin lukeutuva Dalindéo, tunnelmallista folkia soittava Viitasen Piia, vastikään uuden sinkun julkaissut Anna Puu ja Emma-palkittu Irina. Myös perheen pienimmille on luvassa runsaasti ohjelmaa lastenalue Tenava-Timbuktussa. Veikeä lastenorkesteri Mutaveijarit esiintyy festivaalin päälavalla.

Festivaalilla pääsee myös osallistumaan Story Sharing Universe -työpajaan, joka tuo eri taustaisia ihmisiä yhteen jakamaan tarinoitaan. Teatteriryhmä Universumin Story Sharing Café valittiin vastikään Vuoden teatteriteoksi. Palkinnon perusteluna oli ryhmän toiminta ihmisoikeuksien ja humanististen arvojen puolustajana.

Festivaalilla esittäytyy viikonlopun aikana lähes 400 kansalaisjärjestöä, oppilaitosta, viranomaista ja yritystä. Näytteilleasettajien pisteillä on tiedon lisäksi tarjolla runsaasti mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Oikeudenmukaisen maailman puolesta

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 27.–28. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Festivaali tuo Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi esiin kansalaisyhteiskunnan roolia oikeudenmukaisen maailman rakentamisessa. Asia- ja elokuvaohjelma julkaistaan 19. huhtikuuta.

Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry, joka on yli 300 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten erityisasiantuntija.Festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoasiainministeriö, Euroopan unioni, Ben & Jerry’s ja Maailman Kuvalehti.

Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry, joka on yli 300 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten erityisasiantuntija.Festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoasiainministeriö, Euroopan unioni, Ben & Jerry’s ja Maailman Kuvalehti.

Maailma kylässä -festivaali, Helsinki

27.05.2017 - 28.05.2017

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan Maailma kylässä -festivaali kokoaa jälleen 27.–28. toukokuuta huippuesiintyjät, kansalaisvaikuttajat ja kymmenet tuhannet ihmiset Helsinkiin. Vuoden 2017 tapahtuma tuo Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi esiin kansalaisyhteiskunnan roolia liki 300 kansalaisjärjestön voimin.

Guatemalasta lähtöisin oleva laulaja-lauluntekijä Gaby Moreno on yksi festivaalin pääesiintyjistä. Morenon albumi Ilusión sai vuoden 2017 Grammy-ehdokkuuden parhaasta Latin Pop -albumista. Kuusi albumia julkaissut laulaja yhdistelee musiikissaan jazzia, folkia ja bluesia. Moreno voitti vuonna 2013 Latin Grammyn parhaana uutena tulokkaana.

Los Angelesissa jo 16 vuotta asunut Moreno ei ole hakenut Yhdysvaltain kansalaisuutta, sillä hän haluaa säilyttää juurensa Guatemalaan. Moreno on musiikillaan myös osallistunut yhteiskunnallisiin keskusteluihin esimerkiksi maahanmuutosta. Lisäksi hän on tehnyt kiertueita muun muassa televisiosarja Housesta tutun näyttelijän ja jazzmuusikkona kunnostautuneen Hugh Laurien sekä laulaja-lauluntekijä Tracy Chapmanin kanssa.

Espanjasta saapuu elektronista popmusiikkia ja flamencoa yhdistelevä Fuel Fandango, joka julkaisi viime vuoden huhtikuussa kolmannen levynsä Aurora. Se nousi suoraan toiselle sijalle Espanjan virallisilla listoilla jo viikon sisällä julkaisustaan. Levyn tuottaja Steve Dub on tuottanut lisäksi muun muassa The Chemical Brothersia ja The Prodigya.

Kotimaista esiintyjäkaartia edustaa Anna Puu, joka nähdään yhtyeensä kanssa festivaalilla lauantaina 28. toukokuuta. Keikkailun lisäksi artisti tuomaroi keväällä Voice of Finlandia.

Festivaalilla nähdään myös useita yhteiskunnallisia elokuvia. Murha Meksikossa -dokumentti kertoo Meksikossa vuonna 2010 murhatun Jyri Jaakkolan Eve-äidin pitkästä oikeustaistelusta. Dokumentin jälkeen Siemenpuu-säätiö järjestää keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan Suomen ja Meksikon valtioiden sekä EU:n roolia Jaakkolan perheen oikeustaistelussa.

Festivaalin kulttuuriohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 5.4.2017. Asia- ja elokuvaohjelma julkaistaan 19.4.2017.

Oikeudenmukaisen maailman puolesta

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 27.–28.5.2017 Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry, joka on yli 300 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten erityisasiantuntija.

Festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoasiainministeriö, Euroopan unioni ja Ben & Jerry’s.

1 / 22

2 / 22

3 / 22

4 / 22

5 / 22

6 / 22

7 / 22

8 / 22

9 / 22

10 / 22

11 / 22

12 / 22

13 / 22

14 / 22

15 / 22

16 / 22

17 / 22

18 / 22

19 / 22

20 / 22

21 / 22

22 / 22
  • Yhteistyössä: