Etusivu » Kaikki festivaalit » » Musiikin aika, Viitasaari

Musiikin aika, Viitasaari
06.07.2021 - 12.07.2021

Tietoa festivaalista

Musiikin aika tuo vuosittain Viitasaarelle suomalaiset ja kansainväliset nykymusiikin huippuesiintyjät ja säveltäjät kantaesitysten ja laajan konserttiohjelman pariin. Tasokkaasta ja rohkeasta otteestaan tunnettu festivaali toimii myös nykymusiikin akatemiana keskellä Suomen kauneinta kesää.

Tapahtuman luonne

Nykymusiikki Kamarimusiikki Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.musiikinaika.org
Sähköposti info@musiikinaika.org
Festivaaliosoite Viitasaari Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 599 4883
Toimisto Keskitie 10, FI-44500 Viitasaari

Festivaali kartalla

Viitasaaren kesäakatemia ry:n järjestämä Musiikin aika on Suomen vanhin vuosittain järjestettävä nykymusiikkiin keskittyvä festivaali. Vuonna 2012 juhlittiin festivaalin 30-vuotisjuhlavuotta. Viitasaarelle v. 1982 perustettu ja sinne vakiintunut tapahtuma on kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu nykymusiikin foorumi, jolla ovat vierailleet lähes kaikki elossa olevat aikamme merkittävät nykysäveltäjät John Cagesta Iannis Xenakisiin ja György Ligetistä Beat Furreriin, kotimaisia kärkinimiä unohtamatta. Alan tärkeimmät taiteilijat ovat niin ikään käyneet esiintymässä festivaalilla: Arditti Quartet, Avanti!, Barry Guy, Derek Bailey, Ian Pace, Kronos Quartet, musikFabrik, Quatuor Diotima, Klangforum Wien, Uusinta, Vinko Globokar, Tokyo Philharmonic Chorus jne.

Festivaalin menestystekijä on tinkimätön taiteellinen näkemys, josta ovat huolehtineet taiteelliset johtajat, säveltäjät Jukka Tiensuu, Jarmo Sermilä, Tapio Tuomela, Perttu Haapanen ja vuodesta 2014 alkaen Johan Tallgren. Musiikin aika valittiin Finland Festivalsin Vuoden Festivaaliksi 2009. Ohjelmistossa on vuosittain runsaasti kantaesityksiä ja viimeisen 20 vuoden aikana sävellettyjä teoksia.

***************

 

Jaa tapahtuma

Haku Musiikin ajan kesäkursseille on alkanut

07.04.2021

Musiikin ajan kesäkurssit 2021 on julkaistu, ja haku kursseille on alkanut huhtikuun alussa. Kaksi kesäkurssia järjestetään, koronaturvallisuudesta huolehtien ja ajankohtaisia viranomaisohjeita noudattaen.

Rebellion for Sale on Viitasaaren Kesäakatemian kursseista ensimmäinen, jolle voivat osallistua muusikoiden tai säveltäjien ohella myös muut luovien ja esittävien alojen taiteilijat, esim. tanssijat, sirkustaiteilijat, näyttelijät, käsikirjoittajat tai performanssitaiteilijat.

Nykyoopperaan ja musiikkiteatteriin erikoistunut ohjaaja Michael Höppner ja mediaa soveltavista teoksistaan tunnettu säveltäjä Brigitta Muntendorf ohjaavat työskentelyä kurssilaisten keskinäiseen vuorovaikutukseen ja yhdessä luomiseen perustuvassa poikkitaiteellisessa kurssilaboratoriossa, jossa jokainen kurssilainen voi soveltaa omaa erikoisalaansa ja laajentaa osaamistaan muiden taiteen lajien suuntaan. Kurssilla valmistellut esitykset esitetään kurssin päätteeksi.

Suomalaiset nykymusiikin huippuammattilaiset ovat opettamassa Aikamme kamarimusiikki -kurssilla. Tristero-pianotrion muusikot, pianisti Emil Holmström, viulisti Eriikka Maalismaa ja sellisti Markus Hohti, seuranaan kitaristi Petri Kumela johdattavat kurssilaiset nykymusiikin esittämisen saloihin. Kurssi sisältää soolo- ja kamarimusiikkitunteja ja päättyy loppukonserttiin.

Aiemmissa ilmoituksissa mainittu Sandeep Bhagwatin ja Catherine Millikenin kollaboratiivisen säveltämisen verkkokurssi on valitettavasti jouduttu perumaan. Viime kesälle suunniteltu moninaisuuden kuratointi -kurssi siirtyy kesälle 2022.

Kursseille ilmoittautuminen päättyy 2.5.2021. Lisätietoja löytyy Musiikin ajan verkkosivuilta www.musiikinaika.org/kurssit.

Musiikin aika järjestetään 6.-12.7.2021.

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: