Etusivu » Kaikki festivaalit » » Musiikkijuhla Sommelo, Kainuu/Vienan Karjala

Musiikkijuhla Sommelo, Kainuu/Vienan Karjala
01.07.2015 - 05.07.2015

Tietoa festivaalista

Sommelo on Kainuussa ja Vienan Karjalassa järjestetttävä musiikkijuhla, jossa runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Tapahtumaan sisältyy konserttien lisäksi kursseja, seminaareja, taidenäyttelyitä ja muuta ohjelmaa koko perheelle. Vuosi 2015 on Musiikkijuhla Sommelon 10-vuotisjuhlavuosi!

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Kansanperinne Kursseja Ohjelmaa lapsille Perinteinen kansanmusiikki Seminaareja, luentoja Työpajoja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.sommelo.net
Sähköposti sommelo@runolaulu.fi
Festivaaliosoite Kuhmo Katso kohde kartalla
Puhelin+358 44 350 1393
ToimistoKainuuntie 99, FI-88900 Kuhmo

Festivaali kartalla

 

Jaa tapahtuma

Lasten Kuhmo – Hilpeä heinäkuu jo yhdeksännen kerran

29.06.2015

KESÄMUUSIKOITTEN SUURI LASTENKONSERTTI 30.6.

Kuhmolaisten toimijoitten organisoima laaja Hilpeä heinäkuu –tapahtuma alkaa Kuhmossa jo yhdeksännen kerran ja se tuo lapsille ja perheille lähes 80 tilaisuuden tarjonnan.  Puuhaa riittää heinäkuun jokaiselle päivälle.  Musiikin ohella tarjolla on liikuntaa, luontoa, historiaa, perinteitä ja vaikka mitä.  Tietoja tapahtumatarjonnasta on saatavilla esitteissä ja verkkosivuilla www.lastenkuhmo.fi sekä tietysti eri järjestäjätahojen oman tiedotustoiminnan kautta.

 

Kuhmon Kesämuusikot ovat joka kesä panostaneet voimakkaasti Hilpeän heinäkuun avaavaan lastenkonserttiin.  Lähes 20 kesämuusikkoa on nytkin mukana musisoimassa otsikolla Kadonneen aarteen metsästys.  Musiikillinen tarina vie aarteen etsijöitä ympäri maailmaa.  Konsertti on Kuhmo-talon Lentua-salissa to 30.6. klo 18.00 ja sinne on vapaa pääsy.

Konserttiin kutsutaan paikalle paitsi lapsia myös muuta perhettä.  Valtaosin Hilpeän heinäkuun tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta joihinkin liittyy pääsylippu, osallistumismaksu tai ilmoittautuminen. Näistä löydätte lisätietoja esitteestä tai verkkosivuiltamme.

Tapahtuman markkinointia ovat tukeneet Kuhmon Osuuspankki ja Paikallislehti Kuhmolainen.

Hilpeän heinäkuun esite on ilmestynyt ja sen graafisesta suunnittelusta on jälleen vastannut Klaus von Matt.

Hilpeää heinäkuuta ovat mukana järjestämässä myös Kuhmon Kamarimusiikki ja Musiikkijuhla Sommelo.

Kuhmon Hilpeä heinäkuu – koko perheen kesäjuhla!

12.06.2015

Kesä Kuhmossa on lastattu auringolla, kesä on lastattu sateella, kesä on lastattu linnunlaululla, hyttysillä, valolla, hienolla hämärällä.  Kesä on lastattu kukoistavalla luonnolla, retkillä, sukulaisvierailuilla ja lomalla.

Kuhmon kesä on jo yhdeksättä kertaa lastattu kaikella tällä ja lisäksi HILPEÄLLÄ HEINÄKUULLA, lasten ja lapsiperheiden omalla kulttuuri- ja toimintatapahtumalla.  Lasten Kuhmon latauksena on vaikka kuinka monta kiintoisaa tilaisuutta – on touhua, tanssia, musiikkia, seikkailua – melkein mitä vaan.

Tätä on luvassa jälleen kesän 2015 Hilpeässä heinäkuussa.  Lasten Kuhmo – Hilpeä heinäkuu järjestetään Kuhmossa yhdeksättä kertaa ajalla 30.6.−31.7. ja sen ohjelmassa on yli 70 tasokasta kulttuuri- ja luonto-ohjelmaa lapsille, perheille ja kaikille lapsenmielisille. Hilpeän heinäkuun perustajat ja päätoimijat Juminkeko, Musiikkijuhla Sommelo, Kuhmon Kamari­musiikki, Kuhmo-talo ja Luontokeskus Petola ovat saaneet yhteiseen Lasten Kuhmo -rinkiin 10 yhteistyökumppania.  Mukana tänä vuonna ovat Hotelli Kainuu, Kainuun Pirtti Oy, Kuhmolainen yleisurheilu­cup, Kuhmolaisen Tanssin Ystävät ry, Kuhmon kaupunginkirjasto, Kuntosali Syke Plus, Lentiiran kyläyhdistys ry sekä Tuupalan museo ja Talvisotamuseo.  Yhdessä toimijat ovat luoneet 32 päivää kestävän ohjelma­kokonaisuuden.  Ohjelma sisältää musiikkia, käsillä tekemistä, liikuntaa, luontoelämyksiä, runoja ja näyttelykierroksia.

Musiikkisisällöstä vastaavat Musiikkijuhla Sommelo, Kuhmon Kamarimusiikki sekä Kuhmo-talo. Sommelo tarjoaa tietysti kansanmusiikkikonsertteja heti kuun aluksi, mm. 3.7. aina iloisen Näppäripelimannien suuren konsertin.  Kuhmon Kamarimusiikin herkut ovat klassista musiikkia: lasten­konsertissa kuullaan musiikkisatu Pekka ja susi 19.7. ja musiikkikurssien oppilaiden hienoja konsertteja useana päivänä.  Kannattaa muistaa myös Sommelon lapsille ja nuorille suunnatut kurssit!  Kuhmo-talon kesämuusikot tarjoavat klassista musiikkia sekä myös kansanmusiikkia ja viihdettä omissa kahvikonserteissaan 10.7. asti päivittäin.  Kesämuusikoitten suuri lasten­konsertti 30.6. saa lisäkseen tänäkin vuonna pienille lapsille suunnatun konsertin 5.7.

Käsillä tekemisen iloja tarjoaa Kainuun Pirtti.  Kainuun Pirtin taitopajoissa (15. ja 22.7.) puuhataan monenlaisten materiaalien parissa ja jokainen saa tasolleen ja taipumuksilleen sopivaa opastusta käsitöissä.

Luontoon voi tänä kesänä tutustua Luontokeskus Petolan näyttelykierroksilla, joissa ollaan useaan kertaan eri petojen jäljillä, ohjatusti ja turvallisessa näyttely-ympäristössä. Ehkäpä tässä yhteydessä voidaan mainita myös koko heinäkuun Kamarimusiikkikeskuksen galleriassa esillä oleva Pekka ja susi –näyttely, jossa on esillä musiikkisadun innoittamia oppilastöitä.

Iloa liikkumisesta saa Kuhmolainen yleisurheilucupissa 23.7., Kuhmolaisen Tanssin Ystävien tanssi­kurssilla, Kuntosali Syke Plussan kolmiottelussa 28.7. sekä Lentiiran kyläyhdistyksen piha­olympialaisissa 11.7.  Yleisurheilukisoissa voi juosta kilpaa tai hypätä pituutta ja tanssi­kurssilla opetella monia nykytanssin lajeja.  Tanssikurssin loppunäytös antaa mahdollisuuden ihailla kursseilla opittua.  Pelailua sisätiloissa tarjoaa tänä kesänä Hotelli Kainuu.

Kalevala-tietouden levittämisestä vastaa Juminkeko. Lähes päivittäin on tarjolla jokin multimedia­esitys tai muita toimintoja kalevalaisesta maailmasta, askartelua ja leikkejä. Aina on mahdollisuus tutustua myös talon näyttelyihin ja kirjoihin.

Kuhmon kirjasto tarjoaa Loru puun oksille -näyttelyn ohella Kuhmon Helkanuorten tarina­tuokion 15.7.  Myös museot avaavat ovensa erikoisilla lastenkierroksilla: Tuupalan talomuseoon tutustutaan Pikkupiian retkillä ja Talvisotamuseoon Pikkulotan kierroksilla.

Tämä kaikki on tarjolla Hilpeässä heinäkuussa kesällä 2015. Hilpeä heinäkuu avataan jo 30.6. klo 18 Kuhmo-talolla pidettävällä kesämuusikoiden suurella lastenkonsertilla.

Hilpeän heinäkuun ideana on osoittaa kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville tasokkaan kulttuuritarjonnan ja luontoelämysten merkitys myönteisen kasvun ja kehittymisen kannalta. Tapahtumien toivotaan keräävän yleisöä yli sukupolvirajojen, sillä yhdessä koetut hauskat tai ajatusta herättävät hetket kantavat miellyttävinä muistoina pitkälle tulevaisuuteen.

Valtaosin tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta joihinkin liittyy pääsylippu, osallistumismaksu tai ilmoittautuminen. Näistä löydätte lisätietoja esitteestä tai verkkosivuiltamme.

Tapahtuman markkinointia ovat tukeneet Kuhmon Osuuspankki ja Paikallislehti Kuhmolainen.

Hilpeän heinäkuun esite on ilmestynyt ja sen graafisesta suunnittelusta on jälleen vastannut Klaus von Matt.

Lisätietoja myös kotisivuilta
www.lastenkuhmo.fi

MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Jaakko Ruuttunen

1 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Juha Olkkonen

2 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Jaakko Ruuttunen

3 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Juha Olkkonen

4 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Juha Olkkonen

5 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Hannele Tervo in picture Janus Prusinowski Trio

6 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Juha Olkkonen in picture Näppäri 1

7 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Juha Olkkonen in picture Näppäri 2

8 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Juha Olkkonen

9 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Kalevi Sorsa in picture Kristiina Ilmonen

10 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Markku Nieminen 1

11 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Markku Nieminen

12 / 17
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 / 17
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO kuva Jorma Airola

15 / 17
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO kuva Juha Olkkonen kuvassa Dmitri Demin

16 / 17
Haikola

17 / 17
  • Yhteistyössä: