Etusivu » Kaikki festivaalit » » Musiikkijuhla Sommelo, Kainuu/Vienan Karjala

Musiikkijuhla Sommelo, Kainuu/Vienan Karjala
02.07.2014 - 06.07.2014

Tietoa festivaalista

Sommelo on Kainuussa ja Vienan Karjalassa järjestetttävä musiikkijuhla, jossa runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Tapahtumaan sisältyy konserttien lisäksi kursseja, seminaareja, taidenäyttelyitä ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Kansanperinne Kursseja Ohjelmaa lapsille Perinteinen kansanmusiikki Seminaareja, luentoja Työpajoja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.sommelo.net
Sähköposti sommelo@runolaulu.fi
Festivaaliosoite Kuhmo Katso kohde kartalla
Puhelin+358 44 350 1393
ToimistoKainuuntie 99, FI-88900 Kuhmo

Festivaali kartalla

Tapahtuman tarkempi kuvaus

Sommelo soi yhdeksännen kerran Kainuussa ja Vienan Karjalassa 2.-6.7.2014, jolloin tapahtumia on Kainuussa 2.-4.7. ja Vienan Karjalassa 4.-6.7.

Sommelo on Kainuussa ja Vienan Karjalassa järjestettävä ainutlaatuinen musiikkijuhla, jonka ohjelmassa erityisesti runolaulu sekä vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Erikoisteemoina vuonna 2014 ovat Karhu, Kantele ja Euroopan syrjäkylät.

Musiikkijuhla alkaa Kainuusta, jossa sen pääpaikka on Kuhmo. Kuhmossa järjestetäänkin tapahtuman kurssit, seminaarit sekä suurin osa Kainuun konserteista. Muita konserttipaikkakuntia Kainuussa ovat Kajaani, Sotkamo ja Suomussalmi. Kainuun konserttien jälkeen festivaali siirtyy Vienan Karjalaan Uhtualle ja Haikolaan.

Ohjelmistossa on monipuolinen kattaus maailmanmusiikista paikalliseen kansanmusiikkiin. Lisäksi ohjelmassa on kursseja, seminaareja, taidenäyttelyitä ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Jaa tapahtuma

Värttinä Musiikkijuhla Sommeloon

19.03.2014

Yhtyeen kesän ainoa Suomen konsertti on ainutlaatuinen akustinen elämys

Kainuussa ja Vienan Karjalassa heinäkuussa jo yhdeksättä kertaa järjestettävä Musiikkijuhla Sommelo on saanut tulevan kesän esiintyjiinsä merkittävän lisäyksen. Suomen kaikkien aikojen legendaarisin kansanmusiikkiyhtye Värttinä esiintyy festivaalin avajaispäivän pääkonsertissa ainutlaatuisella, akustisella kokoonpanolla. Maailmalla vuodesta toiseen mainetta niittävä yhtye palaa Sommelo-konsertissaan ensimmäistä kertaa sitten alkuaikojensa akustiseen esiintymismuotoon. Konserttipaikkana toimii Kuhmo-talon Lentua-sali.
Vuonna 1983 Pohjois-Karjalan Rääkkylässä, Kaasisen perheen tuvassa syntyi yksi Suomen kansanmusiikin lippulaivoista ‒ Värttinä. Siitä lähtien yhtye on kiertänyt ympäri maailmaa yli 30 vuoden ajan, kerännyt vaikutteita muista musiikkikulttuureista ja muovannut musiikkiaan aikojen muuttuessa. Värttinä nosti kansanmusiikin ennen kokemattomaan suosioon jo ensimmäisten vuosiensa aikana, ja voittokulku maailmalla jatkuu yhä. Viime vuonna yhtye juhli 30-vuotista taivaltaan ja esiintyi syksyllä mm. Lontoon LIFEM -festivaalin pääesiintyjänä. Tulevaa Musiikkijuhla Sommelon erityistä akustista konserttiaan yhtye kuvailee seuraavasti:
Kun tie on vienyt eteenpäin pitkän aikaa, on hyvä hetki katsoa taakseen sinne, mistä koko matka on alkanut, Värttinän alkulähteille. On aika palata juurilleen, pysähtyä ja kokea jälleen se laulun voima, mistä yhtyeen inspiraatio aikoinaan lähti ja mikä ajaa tekemään musiikkia edelleen. Tällaisen matkan jälkeen jää nähtäväksi, millaisia tuliaisia paluu juurille on tuonut.

Värttinä akustisena Sommelossa keskiviikkona 2.7.2014 klo 19.00 Kuhmo-talon Lentua-salissa:
Mari Kaasinen, laulu
Susan Aho, laulu
Karoliina Kantelinen, laulu
Matti Kallio, harmonikka, huilut
Matti Laitinen, kielisoittimet
Lassi Logrén, viulu, jouhikko

 

Tinkimättömästä laadustaan tunnetun Musiikkijuhla Sommelon muihin esiintyjänimiin kuuluvat tänä vuonna lisäksi mm. Ruthie Dornfeldt Trio, Alamaailman vasarat, Pekko Käppi, Kaj Chydenius & Ritva Sorvali, Markku Lepistö, Satuja soitosta! ja Puhti-duo. Konserttien lisäksi tapahtuman rikkaassa ja laadukkaassa ohjelmassa on tänäkin vuonna mm. musiikkikursseja ja seminaareja. Musiikkijuhla Sommelo järjestetään Kainuussa ja Vienan Karjalassa 2.‒6.7.2014. Tapahtuman järjestää Pro Sommelo ry.

 

Sommelo on musiikin juhlaa!

www.sommelo.net

https://www.facebook.com/sommelo

MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Jaakko Ruuttunen

1 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Juha Olkkonen

2 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Jaakko Ruuttunen

3 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Juha Olkkonen

4 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO. Photo: Juha Olkkonen

5 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Hannele Tervo in picture Janus Prusinowski Trio

6 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Juha Olkkonen in picture Näppäri 1

7 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Juha Olkkonen in picture Näppäri 2

8 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Juha Olkkonen

9 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Kalevi Sorsa in picture Kristiina Ilmonen

10 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Markku Nieminen 1

11 / 12
MUSIIKKIJUHLA SOMMELO photo Markku Nieminen

12 / 12
  • Yhteistyössä: