Etusivu » Kaikki festivaalit » » Naantalin Musiikkijuhlat

Naantalin Musiikkijuhlat
01.10.2021 - 02.10.2021

Tietoa festivaalista

Naantalin Musiikkijuhlat joutui koronatilanteen takia peruuttamaan kesäkuun yleisökonsertit. Festivaali kuitenkin toteutuu – osin verkossa, osin syksyyn siirrettynä sekä normaalia pienempänä. Vuoden 2021 päivitetyssäkin ohjelmassa esiintyy merkittävä joukko eturivin taiteilijoita Suomesta ja muualta Euroopasta.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.naantalinmusiikkijuhlat.fi
Sähköposti info@naantalinmusiikkijuhlat.fi
Festivaaliosoite Naantali Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 5161718
Toimisto PL 46, FI-21101 Naantali

Festivaali kartalla

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut.

Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Naantalin Musiikkijuhlat sai alkunsa, kun ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 1980 sellotaiteilija Arto Noraksen aloitteesta. Siitä lähtien on Naantalin ja lähiseutujen kirkoissa kuultu monia maailman nimekkäimpiä taiteilijoita ja yhtyeitä, kuten Pierre Fournier, Vladimir Ashkenazy, Emil Gilels, Anne-Sophie Mutter, Barbara Hendricks, Isaac Stern, Paul Tortelier, Grigori Sokolov, Krzysztof Penderecki, English Chamber Orchestra, Orpheus-kamariorkesteri ja monet muut.

Taiteellisen johtajan Arto Noraksen lisäksi Musiikkijuhlilla ovat esiintyneet useimmat maamme eturivin muusikot. Viime vuosina Naantalissa on kuultu myös näyttämöllisesti toteutettuja kunnianhimoisia tuotantoja, kuten Benjamin Brittenin harvinainen kirkko-ooppera Kuovijoki sekä Musiikkijuhlien tilausteos, Aulis Sallisen Barabbas dialogeja.

Naantali on idyllinen musiikin, meren ja auringon kaupunki. Konserttimatkasi Naantaliin voi olla kaikkien aistien elämys. Ruokailu ennen konserttia tai sen jälkeen jossakin monista vanhan puukaupungin tunnelmallisista ravintoloista, käynti presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhassa, iltapäiväkahvit romanttisessa kahvilassa tai kierros rantapromenadilla tekee konserttimatkasta ikimuistoisen.

Toivotamme kamarimusiikin ystävät lämpimästi tervetulleiksi Naantaliin kokemaan miten musiikin voima ja energia nostavat arjen yläpuolelle.

Jaa tapahtuma

Naantalin Musiikkijuhlien syksyssä suurten tunteiden konserttielämyksiä

08.09.2021

Naantalin Musiikkijuhlien konserttitarjonta on tänä syksynä poikkeuksellisen runsasta joidenkin kesäkuun konserttien siirryttyä loka- ja marraskuuhun. Luvassa on Aulis Sallisen uuden teoksen maailman kantaesitys Suomen eturivin sellistien esittämänä, kauneimpia ooppera- ja operettisävelmiä sopraano Marjukka Tepposen ja baritoni Kevin Greenlawn tulkitsemina, pianisti ja säveltäjä Iiro Rantalan sääkatsaus suomalaiseen ilmastoon ja mielentilaan, sekä vielä marraskuussa upean mezzosopraano Anne Sofie von Otterin konsertti.

Rakkaudentunnustus sellolle

Lauantaina 2.10. Sellojen ilta -konsertissa saa maailman kantaesityksensä Aulis Sallisen säveltämä Sonata per quattro violoncelli – Sonaatti neljälle sellolle. Teos oli tarkoitus kantaesittää Musiikkijuhlilla jo vuonna 2020, mutta esitys siirtyi koronasta johtuen.

– Opusnumeroa 116 kantavaa teosta voidaan pitää rakkaudentunnustuksena sellolle. Tälle soitinten majesteetille olen kirjoittanut urani aikana enemmän sooloteoksia kuin millekään toiselle soittimelle. Vuonna 2019 säveltämäni teos on Naantalin Musiikkijuhlien ja soittimensa mestarin Arto Noraksen tilaama, Aulis Sallinen toteaa.

– Kaikki neljä selloa ovat sonaatissani tasavertaisia; se tarkoittaa että kukin vuorollaan kantaa teoksen solistista ja melodista ainesta. Sonaattia kirjoittaessani minua viehätti ajatus neljästä sellosta, jotka keskustelevat siirtämällä toisilleen musiikillisia ajatuksia. Ammattitovereiden täydellinen yhteiselo ja harmonia, hän jatkaa.

Taiteilijaprofessori Aulis Sallinen (s. 1935) on Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia klassisen musiikin säveltäjiä, ja hän on säveltänyt vuosien varrella useita tilausteoksia Naantalin Musiikkijuhlille.

Myös konsertin muu ohjelma on omistettu selloille. Kaikkiaan Naantalin kirkossa on koettavissa seitsemän Suomen eturivin sellistin ’täydellinen harmonia’: konsertissa esiintyy Arto Noraksen lisäksi Total Cello Ensemble primus motorinaan Hannu Kiiski. Sellokokoonpanon muut soittajat ovat Tuomas Lehto, Tomas Nuñez-Garcés, Samuli Peltonen, Jussi Vähälä ja Tuomas Ylinen.

Sallisen lisäksi ohjelmistossa on teoksia mm. Arvo Pärtiltä, Lasse Mårtenssonilta, Georges Bizeltä ja Astor Piazzollalta. Konsertti on noin tunnin mittainen ja väliajaton.

Lauluja ilosta ja elämästä

Perjantaina 29.10. Naantalin kirkossa kuullaan Lauluja ilosta ja elämästä sopraano Marjukka Tepposen, baritoni Kevin Greenlawn sekä pianisti Salla Pynssin tulkitsemina. Laulajapariskunta kuuluu Suomen kansainväliseen kärkeen: Marjukka Tepponen on voittanut monia laulukilpailuja ja tähdittänyt useita oopperarooleja Suomessa ja ulkomailla. Samoin hänen amerikkalainen puolisonsa, baritoni Kevin Greenlaw, joka nähdään tällä kaudella mm. Oopperan kummituksen nimiroolissa Suomen Kansallisoopperassa. Kauneimmista ooppera-, operetti- ja musikaalisävelmistä koostuva konsertti on osa 10-vuotisjuhlavuottaan viettävää Lux Gratiae -tapahtumaa. Liput tähän ja Sellojen ilta -konserttiin ovat myynnissä Lippupisteessä.

Iiro Rantalan katsaus suomalaiseen ilmastoon ja mielenmaisemaan

Iiro Rantalan säveltämä ja esittämä My Finnish Calendar on vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta. Rantala soittaa ja juontaa esityksessä läpi suomalaisen kalenterivuoden kaikki 12 kuukautta, ja kappaleisiin sisältyy myös suomalaisten mielentila. Konsertti toteutuu perjantaina 1.10. klo 19

Naantalin Kylpylän Ballroomissa, jonne se siirrettiin koronarajoitusten takia Kristoffer-salista. Alkuperäiset liput kesäkuulta 2020 käyvät konserttiin sellaisenaan. Konsertti on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta lisää lippuja saattaa vapautua myyntiin vielä lähempänä konserttia, mikäli rajoitukset sallivat.

Syksyn huipentaa kauan odotettu ja jo kahdesti koronan takia siirretty Anne Sofie von Otterin konsertti lauantaina 27.11. Naantalin kirkossa.

 

Naantalin Musiikkijuhlat mukana myös Turun Kirjamessuilla

Musiikki on Turun Kirjamessujen teema tänä vuonna, ja myös Naantalin Musiikkijuhlat on mukana yhteistyössä. Total Cello Ensemble pitää Messukeskuksen Auditoriossa pienoiskonsertin lauantaina 2.10. klo 15.30, ja sunnuntaina 3.10. klo 13.35 alkaen kuullaan Kirjamessuilla kiinnostava keskustelu teemasta Kirjoitan musiikkia, jossa säveltäjät Olli Kortekangas ja Jaakko Kuusisto kertovat säveltäjän luomisprosessista sekä musiikin ja kirjallisuuden liitosta haastattelijanaan musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson.

Naantalin Musiikkijuhlien konsertit järjestetään ajankohtaisten koronaturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja osoitteesta naantalinmusiikkijuhlat.fi ja lippupiste.fi.

Naantalin Musiikkijuhlat: Anne Sofie von Otterin konsertti toteutuu marraskuussa

03.05.2021

Naantalin Musiikkijuhlien ohjelmistoon kuuluvalle Anne Sofie von Otterin konsertille on onnistuttu löytämään uusi ajankohta loppusyksyltä. Kesäkuuhun suunniteltu konsertti toteutuu lauantaina 27.11.2021 klo 19 Naantalin kirkossa.

Ruotsalaisen mezzosopraano Anne Sofie von Otterin konsertin oli tarkoitus toteutua Naantalin kirkossa alun perin 11.6.2020, josta se siirtyi koronasta johtuen vuodella eteenpäin päivämäärään 18.6.2021 ja nyt siis edelleen marraskuulle. Vuosille 2020 ja 2021 ostetut liput ovat voimassa sellaisenaan uutena ajankohtana. Mikäli uusi päivämäärä ei sovi, voi liput myös palauttaa tai vaihtaa Naantalin Musiikkijuhlien lahjakorttiin. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

– Olen iloinen, että uusi päivämäärä konsertille oli mahdollista löytää vielä tämän vuoden puolella, koska Anne Sofie von Otterin tuloa Suomeen ja Naantaliin on jo ehditty odottaa, toteaa Naantalin Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Suvi Innilä.

Konsertti on ollut lähes loppuunmyyty, mutta siihen on vapautumassa jonkin verran lisäpaikkoja, jotka tulevat myyntiin maanantaina 3.5.2021 klo 9 Lippupisteen myyntipisteissä sekä osoitteessa www.lippu.fi.

Naantalin Musiikkijuhlat joutui viime viikolla peruuttamaan kesäkuun yleisökonsertit koronatilanteesta johtuen. Tapahtuman oli määrä toteutua 8.-19.6. sisältäen 27 konserttia Naantalissa ja lähiseudulla. Festivaalia ei kuitenkaan peruutettu kokonaan, vaan kesäkuussa toteutetaan kolme verkossa striimattavaa konserttia, ja lisäksi muutama konsertti siirtyy sellaisenaan tai hieman muutettuna syksyyn sekä vuoteen 2022. Muiden konserttien ohjelmasta ja esiintyjistä kerrotaan lisää toukokuun alkupuolella.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: