Etusivu » Kaikki festivaalit » » Naantalin Musiikkijuhlat

Naantalin Musiikkijuhlat
04.06.2019 - 15.06.2019

Tietoa festivaalista

Naantalin Musiikkijuhlat soi jo 40. kertaa Suomen aurinkokaupungissa meren äärellä kauniissa keskiaikaisessa luostarikirkossa ja lähiseudun idyllisissä saaristokirkoissa sekä muissa konserttipaikoissa. Ohjelmassa on myös puistokonsertteja, illalliskonsertti ja Naantalin Lasten Musiikkijuhlat sekä jo maaliskuussa Naantalin Talvikonsertit 9. – 10.3.2019.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.naantalinmusiikkijuhlat.fi
Sähköposti info@naantalinmusiikkijuhlat.fi
Festivaaliosoite Naantali Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 5161718
Toimisto PL 46, FI-21101 Naantali

Festivaali kartalla

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut.

Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Naantalin Musiikkijuhlat sai alkunsa, kun ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 1980 sellotaiteilija Arto Noraksen aloitteesta. Siitä lähtien on Naantalin ja lähiseutujen kirkoissa kuultu monia maailman nimekkäimpiä taiteilijoita ja yhtyeitä, kuten Pierre Fournier, Vladimir Ashkenazy, Emil Gilels, Anne-Sophie Mutter, Barbara Hendricks, Isaac Stern, Paul Tortelier, Grigori Sokolov, Krzysztof Penderecki, English Chamber Orchestra, Orpheus-kamariorkesteri ja monet muut.

Taiteellisen johtajan Arto Noraksen lisäksi Musiikkijuhlilla ovat esiintyneet useimmat maamme eturivin muusikot. Viime vuosina Naantalissa on kuultu myös näyttämöllisesti toteutettuja kunnianhimoisia tuotantoja, kuten Benjamin Brittenin harvinainen kirkko-ooppera Kuovijoki sekä Musiikkijuhlien tilausteos, Aulis Sallisen Barabbas dialogeja.

Naantali on idyllinen musiikin, meren ja auringon kaupunki. Konserttimatkasi Naantaliin voi olla kaikkien aistien elämys. Ruokailu ennen konserttia tai sen jälkeen jossakin monista vanhan puukaupungin tunnelmallisista ravintoloista, käynti presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhassa, iltapäiväkahvit romanttisessa kahvilassa tai kierros rantapromenadilla tekee konserttimatkasta ikimuistoisen.

Toivotamme kamarimusiikin ystävät lämpimästi tervetulleiksi Naantaliin kokemaan miten musiikin voima ja energia nostavat arjen yläpuolelle.

Jaa tapahtuma

Naantalin Musiikkijuhlat virittäytyy jo 40-vuotisjuhlavuoteen

18.06.2018

Naantalin Musiikkijuhlat päättyi lauantaina 16.6. upeaan konserttiin Saaristomeren kunniaksi. Samalla alkoivat kysymykset ensi vuoden ohjelmistosta – onhan kyseessä 40-vuotisjuhlavuosi. Tiedossa onkin jo lukuisia kantaesityksiä ja useampikin harvinainen orkesterivierailu.

Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Jaakko Kuusisto säveltää juhlien taiteelliselle johtajalle Arto Norakselle sellokonserton. Orkesterina konsertossa kuullaan Tallinnan Kamariorkesteria, jota johtaa Jaakko Kuusisto itse. Olli Kortekankaan käsialaa tulee olemaan konsertto klarinetille, viululle ja orkesterille. Konserton esittäjinä taituroivat klarinetisti ja kapellimestari Osmo Vänskä, viulisti Erin Keefe ja Sinfonia Lahti. Lisäksi Aulis Sallinen säveltää Naantalin Musiikkijuhlille konserton viululle, harpulle ja jousiorkesterille. Orkesterina tässä konsertossa tullaan kuulemaan Korean Chamber Orchestraa. Naantalin Musiikkijuhlilla vierailee myös Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Sakari Oramon johdolla. Lisäksi saamme ensimmäistä kertaa Naantaliin huippusellisteistä koostuvan selloyhtye Apocalyptican.

Tämän vuoden juhlat olivat monilla mittareilla todellinen menestys. Kävijätavoitteeseen päästiin kirkkaasti ja useat konsertit myytiin loppuun jo etukäteen, Casa Haartman parissa päivässä. Åbo Akademin Säätiön kanssa alkanut yhteistyö toimi erinomaisesti ja Casa Haartman -konsertteja jatketaan ehdottomasti myös ensi vuonna.

Korealaisen säveltäjän Jeajoon Ryun kantaesitetty sonaatti sellolle ja pianolle sai ylistävän vastaanoton. Eikä syyttä, sillä säveltäjä Ryu nimenomaan pyrki vuorovaikutukseen kuulijoiden kanssa, siinä erinomaisesti onnistuen. Säveltäjä Krzysztof Pendereckin 85-vuotissyntymäpäivät toivat itse Maestron juhlille. Hän uusi lupauksensa säveltää sellosonaatin Arto Norakselle, mutta huomautti, että sonaatin säveltäminen on pitempi prosessi kuin esimerkiksi sinfonian säveltäminen. Siksi kyseistä sonaattia on syytä odottaa vasta 2-3 vuoden päästä. Aulis Sallisen Linna vedessä -kronikka oli huikea päätös tämän vuoden säveltäjävierailuille festivaalillamme.

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää erittäin positiivisesta palautteesta, jota juhlille kiiri niin yleisöltä kuin taiteilijoiltakin. Lisäksi suuri kiitos televisiolle, radiolle, lehdistölle sekä laajalle sosiaaliselle medialle, joka juhli kanssamme riemastuttavasti koko kahden viikon ajan. Toivotamme kaikki tervetulleiksi Naantaliin jälleen ensi vuonna 4.-15.6.2019.

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Naantalin Musiikkijuhlat korkkasi 40-vuotisjuhlavuoden

25.10.2018

Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuoden kolmen ensimmäisen konsertin lipunmyynti on alkanut. Maailman kantaesitys, kapellimestarit Sakari Oramo ja Jaakko Kuusisto sekä huippuorkesterit Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Tallinnan Kamariorkesteri varmistavat, että jo nyt on tiedossa upeita konserttielämyksiä. Sokerina pohjalla Naantalin Musiikkijuhlat pääsee jälleen järjestämään ainutlaatuisen puistokonsertin Kultarannan puutarhaan. Esiintyjänä Kultarannassa on lauluyhtye Rajaton.

Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuosi tulee olemaan täynnä huippukokemuksia. Kolmen hienon konsertin lipunmyynti on alkanut Lippupisteessä.

Upea Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri saapuu Naantaliin perjantaina 7.6.2019 kapellimestarinaan kansainvälinen supertähti Sakari Oramo. Ohjemassa kuullaan kamariorkesterihelmiä kuten Edvard Griegin Holberg-sarja ja Pjotr Tsaikovskin iki-ihana Serenadi jousille.

Loistava Tallinnan Kamariorkesteri saapuu pitkän tauon jälkeen Naantaliin tiistaina 11.6.2019. Orkesteria johtaa Jaakko Kuusisto ja ohjemassa kuullaan mm. maailman kantaesityksenä Jaakko Kuusiston Arto Norakselle säveltämä Sellokonsertto.

Naantalin Musiikkijuhlat on saanut yksinoikeudella järjestää konsertteja Kultarannan puutarhassa. Sunnuntaina 9.6.2019 tässä ainutlaatuisessa miljöössä esiintyy lauluyhtye Rajaton, joka on jälleen iloksemme palannut konserttilavoille. Rajattoman kesäinen ohjelmisto sopii erinomaisesti Kultarannan kauniiseen ympäristöön.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 4.-15.6.2019. Koko 40-vuotisjuhlaohjelmisto julkistetaan helmikuussa 2019. Liput Lippupisteestä. www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

1 / 31

2 / 31

3 / 31

4 / 31

5 / 31

6 / 31

7 / 31

8 / 31

9 / 31

10 / 31

11 / 31

12 / 31

13 / 31

14 / 31

15 / 31

16 / 31

17 / 31

18 / 31

19 / 31

20 / 31

21 / 31

22 / 31

23 / 31

24 / 31

25 / 31

26 / 31

27 / 31

28 / 31

29 / 31

30 / 31

31 / 31
  • Yhteistyössä: