Etusivu » Kaikki festivaalit » » Naantalin Musiikkijuhlat

Naantalin Musiikkijuhlat
04.06.2019 - 15.06.2019

Tietoa festivaalista

Naantalin Musiikkijuhlat soi jo 40. kertaa Suomen aurinkokaupungissa meren äärellä kauniissa keskiaikaisessa luostarikirkossa ja lähiseudun idyllisissä saaristokirkoissa sekä muissa konserttipaikoissa. Ohjelmassa on myös puistokonsertteja, illalliskonsertti ja Naantalin Lasten Musiikkijuhlat sekä jo maaliskuussa Naantalin Talvikonsertit 9. – 10.3.2019.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.naantalinmusiikkijuhlat.fi
Sähköposti info@naantalinmusiikkijuhlat.fi
Festivaaliosoite Naantali Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 5161718
Toimisto PL 46, FI-21101 Naantali

Festivaali kartalla

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut.

Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Naantalin Musiikkijuhlat sai alkunsa, kun ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 1980 sellotaiteilija Arto Noraksen aloitteesta. Siitä lähtien on Naantalin ja lähiseutujen kirkoissa kuultu monia maailman nimekkäimpiä taiteilijoita ja yhtyeitä, kuten Pierre Fournier, Vladimir Ashkenazy, Emil Gilels, Anne-Sophie Mutter, Barbara Hendricks, Isaac Stern, Paul Tortelier, Grigori Sokolov, Krzysztof Penderecki, English Chamber Orchestra, Orpheus-kamariorkesteri ja monet muut.

Taiteellisen johtajan Arto Noraksen lisäksi Musiikkijuhlilla ovat esiintyneet useimmat maamme eturivin muusikot. Viime vuosina Naantalissa on kuultu myös näyttämöllisesti toteutettuja kunnianhimoisia tuotantoja, kuten Benjamin Brittenin harvinainen kirkko-ooppera Kuovijoki sekä Musiikkijuhlien tilausteos, Aulis Sallisen Barabbas dialogeja.

Naantali on idyllinen musiikin, meren ja auringon kaupunki. Konserttimatkasi Naantaliin voi olla kaikkien aistien elämys. Ruokailu ennen konserttia tai sen jälkeen jossakin monista vanhan puukaupungin tunnelmallisista ravintoloista, käynti presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhassa, iltapäiväkahvit romanttisessa kahvilassa tai kierros rantapromenadilla tekee konserttimatkasta ikimuistoisen.

Toivotamme kamarimusiikin ystävät lämpimästi tervetulleiksi Naantaliin kokemaan miten musiikin voima ja energia nostavat arjen yläpuolelle.

Jaa tapahtuma

Naantalin Musiikkijuhlilla Olli Kortekankaan kantaesityksen sijaan Kalevi Ahon teos

14.05.2019

Amerikkalainen huippuviulisti Erin Keefe on joutunut perumaan debyyttinsä Naantalin Musiikkijuhlilla sormivamman takia, joten Olli Kortekankaan Konsertto viululle ja klarinetille -teoksen kantaesitys siirtyy. Kortekankaan teos on omistettu Erin Keefelle ja Osmo Vänskälle.

Naantalin Musiikkijuhlien Sinfonia Lahti -konsertissa kuullaan Kortekankaan teoksen sijaan 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän Kalevi Ahon Viulukonsertto nro 2. Orkesteria johtaa kapellimestari Osmo Vänskä, ja solistina soittaa viulisti Elina Vähälä, jolle konsertto on omistettu.

Naantalin Musiikkijuhlilla kuullaan kesäkuussa kuitenkin vielä kaksi maailman kantaesitystä: Jaakko Kuusiston Sellokonsertto ja Aulis Sallisen Kamarimusiikki nro 10 viululle, harpulle ja jousille. Lisäksi Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kuultiin jo maaliskuussa Olli Kortekankaan when if not (Five Love Songs) -laulusarjan kantaesitys.

Naantalin Musiikkijuhlia vietetään 4.-15.6. ja lipunmyynti on juuri nyt vilkkaimmillaan. Loppuunmyytyjä konsertteja ovat Kultarannan puistokonsertti, Casa Haartmanin kotikonsertit sekä Apocalyptican kirkkokonsertti. Apocalyptican puistokonserttiin on vielä lippuja saatavilla.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat tuo myös oopperaa lapsille

01.04.2019

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat järjestetään 6.-9.6.2019 jo kuudetta kertaa Naantalin Musiikkijuhlien ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyönä. Ohjelmassa riemastuttavat Täti Moonika ja Pingviiniorkesteri, Orkesterisatu Hiiri sekä lastenooppera Tuhkimo. Sunnuntaina 9.6. vietetään jo perinteeksi muodostunutta suurta lastenjuhlaa Kirkkopuistossa ja toiminnallista museopäivää Naantalin museossa.

Laulujen laineille ja metrolla mummolaan päästään Täti Moonikan ja Pingviiniorkesterin tahdissa torstaina 6.6. Koko perheen konsertissa lauletaan yhdessä kaikille tuttuja lastenlauluja ja tutustutaan orkesterin soittimiin. Täti Moonika ja Pingviiniorkesteri muistuttavat, jos sul lysti on, niin ota taputuskädet mukaan.

Perjantaina 7.6. estradille astuu Orkesterisatu Hiiri. Hiiriorkesteri sekä säveltäjä, kapellimestari ja kertoja Satu Simola kertovat meille tarinaa hiirestä, joka asuu rakentamassaan hirviökoneessa suojautuakseen maailmalta. Mukana on soitinesittely ja paljon tuttuja lastenlauluja.

Ensiesityksen vuonna 1817 saaneesta Rossinin Tuhkimosta on tehty lyhennetty, 60 minuutin suomenkielinen koko perheen lastenooppera. Se nähdään Kristoffer-salissa lauantaina 8.6. Teokseen on lisätty myös puherepliikkejä, joten se on sujuva ja kepeä seurattava. Esiintyjinä ovat nuoret ammattilaulajat mm. Tuhkimon roolissa Suvi Larjamo. Orkesteria imitoi pianisti Laura Kivikoski.

Naantalin museossa on Lasten museopäivä sunnuntaina 9.6. Museossa vietetään silloin 100-vuotisjuhlaa ja lapset saavat kokeilla monenlaisia entisajan askareita. Suuren suosion saanutta Naantalin Lastenjuhlaa vietetään Pelastakaa Lapset ry:n johdolla Naantalin Kirkkopuistossa niin ikään sunnuntaina 9.6. Ohjelmassa on leikkiä, laulua, kuvataidetta, kirjallisuutta, keppihevosia, ilmapalloja, pehmoeläinklinikka ja Aura Brass Band johtajanaan Petri Junna.

– Lasten kulttuuritarjonnalle on valtava tarve. Meille on tärkeää, että Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä on laadukasta ohjelmaa myös lapsille. On hienoa, että saamme tehdä yhteistyötä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa, kiittää Naantalin Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Tiina Tunturi.

– Lapsiperheet osaavat jo odottaa kesän musiikkijuhlia. Pystymme näin antamaan uusilla tavoilla apua ja iloa lapsille ja lapsiperheille. Yhteistyömme Naantalin Musiikkijuhlien kanssa on erittäin merkittävää, kertoo Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n puheenjohtaja Christina Leppänen.

Naantalin Musiikkijuhlien liput ovat myynnissä Lippupisteessä: www.lippu.fi. Naantalin suuri lastenjuhla ja Lasten museopäivä ovat maksuttomia. Tutustu koko ohjelmaan ositteessa: www.naantalinmusikkijuhlat.fi.

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Selloyhtye Apocalyptica myös ulkoilmakonsertissa Naantalin Musiikkijuhlilla

28.01.2019

Naantalin Musiikkijuhlilla debytoiva selloyhtye Apocalyptica esiintyy Naantalin Kirkkopuiston ulkoilmakonsertissa lauantaina 8.6.2019 klo 15. Maailmankuulu raskaan sarjan selloyhtye tulee juhlistamaan Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuotta.

– Halusimme saada Naantalin Musiikkijuhlille myös Apocalyptican ulkoilmakonsertin, jotta suuremmalla yleisöllä olisi mahdollisuus päästä kuulemaan heitä. Apocalyptican konsertti Naantalin kirkossa lauantai-iltana 8.6. myytiin nopeasti loppuun, kertoo Naantalin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Arto Noras.

Huippusellisteistä koostuva Apocalyptica esiintyy Naantalin Musiikkijuhlilla kahdessa konsertissa: Naantalin Kirkkopuistossa lauantaina 8.6.2019 klo 15 ja Naantalin kirkossa lauantaina 8.6.2019 klo 22.

Apocalyptican Kirkkopuisto-konsertin lipunmyynti avataan Lippupisteessä tiistaina 29.1.2019 klo 9.00. Naantalin Musiikkijuhlien koko 40-vuotisjuhlaohjelma julkistetaan 11.2.2019.

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 4.-15.6.2019.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Selloyhtye Apocalyptica Naantalin Musiikkijuhlille kesäkuussa

17.12.2018

Maailmankuulu raskaan sarjan selloyhtye Apocalyptica debytoi Naantalin Musiikkijuhlilla kesäkuussa 2019. Huippusellisteistä koostuva Apocalyptica esiintyy Naantalin kirkossa lauantaina 8.6.2019 klo 22.

– Keskustelin Eicca Toppisen kanssa jo viime vuonna ja halusin ehdottomasti kutsua Apocalyptican ensimmäistä kertaa Naantalin Musiikkijuhlille festivaalin 40-vuotisjuhlan kunniaksi, kertoo juhlien taiteellinen johtaja Arto Noras.

Konsertin lipunmyynti avataan Lippupisteessä tiistaina 18.12.2018 klo 9.00. Naantalin Musiikkijuhlien koko 40-vuotisjuhlaohjelma julkistetaan 11.2.2019.

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 4.15.6.2019.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Musiikkijuhlat korkkasi 40-vuotisjuhlavuoden

25.10.2018

Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuoden kolmen ensimmäisen konsertin lipunmyynti on alkanut. Maailman kantaesitys, kapellimestarit Sakari Oramo ja Jaakko Kuusisto sekä huippuorkesterit Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Tallinnan Kamariorkesteri varmistavat, että jo nyt on tiedossa upeita konserttielämyksiä. Sokerina pohjalla Naantalin Musiikkijuhlat pääsee jälleen järjestämään ainutlaatuisen puistokonsertin Kultarannan puutarhaan. Esiintyjänä Kultarannassa on lauluyhtye Rajaton.

Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuosi tulee olemaan täynnä huippukokemuksia. Kolmen hienon konsertin lipunmyynti on alkanut Lippupisteessä.

Upea Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri saapuu Naantaliin perjantaina 7.6.2019 kapellimestarinaan kansainvälinen supertähti Sakari Oramo. Ohjemassa kuullaan kamariorkesterihelmiä kuten Edvard Griegin Holberg-sarja ja Pjotr Tsaikovskin iki-ihana Serenadi jousille.

Loistava Tallinnan Kamariorkesteri saapuu pitkän tauon jälkeen Naantaliin tiistaina 11.6.2019. Orkesteria johtaa Jaakko Kuusisto ja ohjemassa kuullaan mm. maailman kantaesityksenä Jaakko Kuusiston Arto Norakselle säveltämä Sellokonsertto.

Naantalin Musiikkijuhlat on saanut yksinoikeudella järjestää konsertteja Kultarannan puutarhassa. Sunnuntaina 9.6.2019 tässä ainutlaatuisessa miljöössä esiintyy lauluyhtye Rajaton, joka on jälleen iloksemme palannut konserttilavoille. Rajattoman kesäinen ohjelmisto sopii erinomaisesti Kultarannan kauniiseen ympäristöön.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 4.-15.6.2019. Koko 40-vuotisjuhlaohjelmisto julkistetaan helmikuussa 2019. Liput Lippupisteestä. www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 31

2 / 31

3 / 31

4 / 31

5 / 31

6 / 31

7 / 31

8 / 31

9 / 31

10 / 31

11 / 31

12 / 31

13 / 31

14 / 31

15 / 31

16 / 31

17 / 31

18 / 31

19 / 31

20 / 31

21 / 31

22 / 31

23 / 31

24 / 31

25 / 31

26 / 31

27 / 31

28 / 31

29 / 31

30 / 31

31 / 31
  • Yhteistyössä: