Oulun juhlaviikot
30.07.2020 - 30.08.2020

Tietoa festivaalista

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Ohjelmistossa on runsaasti myös pääsymaksuttomia tapahtumia. Kaikki on kutsuttu elämysten elokuuhun!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Sirkus Solisti- tai yhtyekilpailuja Viihdemusiikki Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.oulunjuhlaviikot.fi/
Sähköposti
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 (0) 400 492 649
Toimisto PL 42, 90015 Oulun kaupunki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Oulun juhlaviikoilla kuukauden aikana 61 000 kävijää

05.09.2019

Elokuun ajan vietetyt Oulun juhlaviikot päättyivät lauantaina kuoromusiikkiin, nykysirkukseen ja lastentapahtumaan. Seitsemän festivaalia ja sadat tapahtumat kiinnostivat yhteensä noin 61 000 kävijää.

Kävijäkyselyiden mukaan kävijät tulevat suurimmaksi osaksi Oulusta ja Oulun seudulta. Oulun juhlaviikot houkuttelivat kuitenkin kotimaisia kävijöitä Muoniosta Helsinkiin ja kansainvälisiä vieraita ympäri maailmaa.

Lippuja tapahtumiin myytiin yhteensä noin 6300. Suurin osa Oulun juhlaviikkojen tapahtumista olikin jälleen pääsymaksuttomia. Yksittäisiä esityksiä kuukauden aikana koettiin noin 420 kertaa, joista neljä viidesosaa oli pääsymaksuttomia.

Monitaidefestivaalin runsas kävijäjoukko sai nauttia tänä vuonna festivaalien kansainvälisestä ja kansallisesta huipputarjonnasta unohtamatta paikallisia kykyjä ja nousevaa nuorten esiintyjien joukkoa. Oulun juhlaviikkojen tavoitteena on tuoda Ouluun ja Oulun seudulle korkeatasoista kulttuuria ja taidetta, viihdettä unohtamatta sekä madaltaa kynnystä osallistua erilaisiin elämyksiin.

”Oulun juhlaviikkoihin kuuluvilla tapahtumilla on ajatuksena, että jos käyt yhdellä festivaalillamme, voisit olla kiinnostunut myös muista porukkaan kuuluvista tapahtumista, vaikka ne edustavatkin eri taiteenlajia. Emme kilpaile keskenämme, vaan yhteistyöllä tarjoamme yleisölle houkuttelevan valikoiman vaihtoehtoja erilaisista putiikkifestivaaleista. Oulun juhlaviikoilta löytyy takuulla poikkitaiteellisuutta ja uniikkeja elämyksiä”, toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen toteaa.

Oulun juhlaviikkoja vietetään ensi vuonna 10. kertaa 30.7.–30.8.2020. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, sanataidefestivaali Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Oulun Musiikkivideofestivaalit. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu Flow-sirkusta, Ekstroja ja vuosittain vuorottelevat makrokonsertit ja Oulun juhlaviikot -esittää sarja. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestettiin 1.–31.8.2019. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

Oulun juhlaviikot: Ilmastonmuutos ja maailmanrauha symposiumin ideakisan voitti Piilometsän päiväkoti

23.08.2019

Rotuaarin lavalla kuultiin ilmastonmuutosta pysäyttäviä ideoita perjantaina 23.8.2019. Toista kertaa järjestetyssä maailman pelastavan ideakisan finaalin voitti Piilometsän päiväkoti. Toiseksi tuli Juha Karjalaisen, Kaarlo J. Paloniemen ja Mikko Mäkisen vety-tiimi ja kolmanneksi perhe Raatikan katonmaalausidea. Ideakisan palkinnot (1000 e, 300 e, ja 100 e) tarjosi Osuuskauppa Arina. Ideakilpailun tarkoituksena on saada ihmisiä toimimaan ja keksimään ratkaisuja kaikilla tasoilla ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Kilpailu oli osa Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumia, jonka järjestivät Oulun juhlaviikot ja Ilmakitaransoiton MM-kisat.

Voittajat valitsi kolmihenkinen asiantuntijatuomaristo, johon kuuluivat yhteisön ja liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä, ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas ProAgrialta sekä Oulun kaupungin hallintojohtaja Ari Heikkinen.

Päiväkoti Piilometsän lapset ja aikuiset oli kisassa mukana toista kertaa. Tänä vuonna piilometsäläiset ideoivat pelillistä ja koukuttavaa Ekoportaat-sovellusta, jolla voi lisätä ihmisten ympäristötietoisuutta sekä luonnonvarojen säästämiseen tähtääviä toimintatapoja. Sovelluksessa on helppoja vinkkejä, tehtäviä ja linkkejä sekä peli- ja tieto-osio.

Piilometsän ideoima sovellus sopisi varhaiskasvatukseen ja kouluihin, mutta myös aikuisille ja yrityksille ja yhteisöille. Sovelluksesta tulisi helppo, maksuton ja motivoiva. Sovellusta käyttämällä jokainen voi toteuttaa kestävää kehitystä omalla taitotasollaan, mutta se mahdollistaa etenemisen myös ylemmälle tasolle ja haasteellisempiin ympäristötekoihin. Yrityksille ja yhteisöille kannustavaa on nopeakäyttöisyys, siitä ei tule työllistäviä suunnitelmia ja raportointeja.

Piilometsä muistuttaa ideasuunnitelmassaan, että Oulu saisi idean toteuttamisesta positiivista mainetta ja tuotteen levitysmahdollisuudet ovat rajattomat. Yhteistyötä tarvitaan eri kumppaneiden kanssa, esimerkiksi peliala, korkeakoulut ja BusinessOulu.

Juha Karjalainen, Kaarlo J. Paloniemi ja Mikko Mäkinen ideoivat tuuli- ja vesivoimalla tuotetun energian välivarastointia vedyn avulla. Kolmikko totesi ideastaan, että hyötyjiä ovat kaikki, jotka ovat energiataloudessa jotenkin liikenteessä, ”jopa niin että aluksi todennäköisesti yrittävät torpata ja sitte ryöstää tämän”.

Erittäin käytännönläheistä ideointia tekivät Vilho ja Aino Raatikka yhdessä Minna Pahkamaa-Raatikan kanssa. Idea oli maalata kaikki mahdolliset katot valkeiksi heijastamaan auringon säteilyä pois. Ajatus oli lähtenyt kuvista, joissa jäätiköt sulavat ja aurinkoa heijastava lumi vähenee koko ajan.

Idean jatkokehittelyssä voitaisiin suunnitella valmiiksi vaaleita kattopeltejä ja muita pinnotteita. Ideoijat lupaavat jakaa ratkaisunsa koko maailmaan vapaasti, jotta saataisiin toimivia vaikutuksia aikaan.

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.–31.8.2019. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: