Oulun juhlaviikot
01.08.2022 - 31.08.2022

Tietoa festivaalista

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat sekä Flow Productions. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Ohjelmistossa on runsaasti myös pääsymaksuttomia tapahtumia. Kaikki on kutsuttu elämysten elokuuhun!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Sirkus Solisti- tai yhtyekilpailuja Viihdemusiikki Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.oulunjuhlaviikot.fi/
Sähköposti info@oulunjuhlaviikot.fi
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 (0) 400 492 649
Toimisto PL 42, 90015 Oulun kaupunki

Festivaali kartalla

Oulun juhlaviikot täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Oulun juhlaviikot perustaa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan, jossa nähdään festivaalien ohjelmiston lisäksi mm. taiteilijahaastatteluja ja kulttuurikeskustelua.

Paikan päällä olevaa ohjelmistoakin on Oulun juhlaviikoille tulossa. Flow Productionsin immersiivinen teos Hylky esitetään Hiukkavaarassa kerrallaan noin 40 henkilön yleisöille 26.8.–19.9. Oulun juhlaviikot esittää sarjan esitykset ja mm. Oulunsalo Soi -festivaalin ja Muusajuhlien tapahtumat tarkentuvat lähiaikoina. Koronatilanteen takia Elojazz ja Koiteli Elää -festivaalit jäävät tänä vuonna väliin. Taiteiden Yö ja Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään etätoteutuksella. Ilmakitaransoiton MM-kisojen 25-vuotisjuhlat pidetään loppuvuodesta ja seuraava maailmanmestari kruunataan Oulussa elokuussa 2021.

Jaa tapahtuma

Oulun juhlaviikoilla poikkeusaikana 24 000 kävijää

08.09.2021

Elokuussa vietetyt Oulun juhlaviikot vetivät poikkeuksellisena vuonna noin 24 000 kävijää. Oulun juhlaviikoilla järjestettiin tänä vuonna viisi festivaalia ja oheisohjelmistoa.

Koronarajoitusten takia kävijämäärä oli noin puolet tavanomaisesta. Vuonna 2021 Oulun juhlaviikkoihin kuuluvista tapahtumista päästiin järjestämään Elojazz, Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali, poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Flow Productionsin tapahtumat. Festivaalit piti koronarajoitusten takia järjestää merkittävästi tavallista pienemmillä yleisökapasiteeteilla.
Ilmakitaransoiton MM-kisat vietettiin tänä vuonna kokonaan virtuaalisena Champion of Champions -kisana.

Lippuja tapahtumiin myytiin yhteensä noin 1700. Suurin osa Oulun juhlaviikkojen tapahtumista olikin jälleen pääsymaksuttomia.

Monitaidefestivaalin kävijäjoukko sai nauttia myös kansainvälisestä tarjonnasta, vaikka pääosin esiintyjät tulivat kotimaasta. Oulun juhlaviikkojen tavoitteena on tuoda Ouluun ja Oulun seudulle korkeatasoista kulttuuria ja taidetta, viihdettä unohtamatta sekä madaltaa kynnystä osallistua erilaisiin elämyksiin.

”Kokonaisuutena Oulun juhlaviikkojen tapahtumat onnistuttiin järjestämään niin, että sekä yleisö että esiintyjät pääsivät viimein nauttimaan eri taiteenlajeista. Hatunnosto koko verkostomme toimijoille, yhdistyksille, tuottajille ja talkoolaisille ja kiitos yleisölle”, toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen kiittelee.

Oulun juhlaviikkoja vietetään ensi vuonna 4.–28.8.2022. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, sanataidefestivaali Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Oulun Musiikkivideofestivaalit. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu Flow-sirkusta, Ekstroja ja vuosittain vuorottelevat makrokonsertit ja Oulun juhlaviikot -esittää sarja. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Oulun juhlaviikot: Kulttuurimatkailutuotteet testiin Oulun seudulla

22.07.2021

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys testaa kulttuurimatkailutuotteita ja kehittää ympärivuotista kulttuurimatkailutarjontaa Pohjois-Pohjanmaalla. Yhdistys sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kaksivuotisen apurahan kulttuurimatkailun kehittämiseen.

Hankkeessa testataan kolmea kulttuurimatkailutuotetta eri vuodenaikoina kahtena vuonna peräkkäin. Ensimmäinen testi on jo elokuussa Oulun juhlaviikoilla, joka on yhdistyksen koordinoima festivaaliverkosto.

Ensimmäinen testituote yhdistää kulttuuria melontaretkiin Oulun jokisuistossa. Retki on Oulun juhlaviikkojen makrokonsertti, eli osa paikoista arvotaan. Osa osallistujista on VisitOulun elämystestaajia. Retkelle on myynnissä lippuja myös kenelle tahansa kiinnostuneelle. Retki toteutetaan yhteistyössä Lappiksen kanssa.

”Kulttuurimatkailutuotteilla voimme tuoda esille omaa kulttuuriamme, kulttuurihistoriaa ja -tulevaisuutta sekä paikallisille asukkaille että vierailijoille läheltä ja kaukaa. Jokisuisto on yhdistyksemme Oulu2026-projektin ytimessä. Olenkin tyytyväinen, että pääsemme heti soveltamaan ja testaamaan kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyviä ideoitamme Oulun juhlaviikoilla. Käytännön kautta tekemällä löytyvät kestävimmät ja parhaat jutut!”, Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen kertoo.

Muut kehitettävät testituotteet liittyvät kulttuurimatkailuun talvella erityisesti jäällä ja jokitapahtumiin alkukesästä. Kaikissa tuotteissa mukana on yhteistyökumppanina matkailuyrittäjiä.

Tuotetestauksen lisäksi hankkeessa tehdään kulttuuritapahtumien vuosikalenteria kulttuuritoimijoiden ja matkailuyrittäjien käyttöön. Kalenterin rakentamisen tavoitteena on lisätä yhteistyötä ja koordinoida tapahtumajärjestäjien ja matkailuyrittäjien aikatauluja.

”Matkailun ja kulttuuritapahtumien yhdistämisessä tarvitaan ennakointia ja monia toimijoita. Jotta esimerkiksi festarikävijä saataisiin viipymään alueella pidemmän aikaa ja käyttämään enemmän palveluja, niitä täytyy hänelle aktiivisesti suunnitella ja tarjota. Pienellä paikkakunnalla ei aina riitä vain juuri sen kylän tarjonta, vaan pitää tehdä yhteistyötä naapurikuntienkin kanssa. Kotimaan matkailu ja ekologisempi lähimatkailu on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää ihmisille. Tähän tarpeeseen kulttuuri- ja matkailutoimijat voivat vastata tarjoamalla matkailijoille enemmän koettavaa samalla alueella ja yhdellä reissulla”, Alatorvinen perustelee yhteistyön merkitystä.

Kulttuurimatkailun kehittämisessä tarvitaan erittäin paljon yhteistyötä. Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen asiantuntijoina ja kumppaneina tässä toimivatkin mm. VisitOulu ja myös Oulun kaupungin Digicult-hanke. Yhdistyksellä on käynnissä myös kulttuuritapahtumien kehittämishanke Pohjoinen kulttuurivirta ja sitäkin verkostoa hyödynnetään myös kulttuurimatkailuasioissa.

”Kulttuurimatkailussa tarvitaan hyvin monenlaista osaamista, tuote pitää olla elämyksellinen, hinta pitää saada sopivaksi, toiminnan pitää olla toistettavissa ja toteutettavissa eri olosuhteissa, toiminnan pitää olla pitkäjänteistä ja sitten vielä tuote pitää markkinoida. Yksinhän tähän kaikkeen emme tietenkään pysty. Me tuomme kulttuurialan ja verkostojen asiantuntemuksen mukanamme ja toivomme asiasta kiinnostuneiden toimijoiden lähtevän mukaan”, Alatorvinen toteaa.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä. Yhdistys koordinoi Oulun juhlaviikkojen tapahtumaverkostoa ja yhteismarkkinointia ja toimii myös laajemmin kulttuuritapahtuma-alan kehittäjänä Pohjois-Pohjanmaalla mm. erilaisten kehittämishankkeiden kautta, järjestämällä koulutuksia tapahtumajärjestäjille ja tarjoamalla tuottajapalveluja. Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen jäseniä ovat Jazz-20 ry., Oulun taiteiden yö ry., Oulun musiikkivideofestivaalit ry., Haavemylly Ay., Huutomerkki ry. ja Flow ry.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: