Oulun juhlaviikot
01.08.2018 - 01.09.2019

Tietoa festivaalista

Koko elokuu täynnä tapahtumia, musiikkia, kirjallisuutta, elokuvaa – kaikenlaista kulttuuria! Oulun juhlaviikot on kahdeksan festivaalin ja kymmenien oheistapahtumien kokonaisuus, joka tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ja paikallista henkeä, näyttämöinään konserttisalit, ravintolat ja kahvilat, kirkot, kirjastot ja galleriat, puistot, aukiot ja kadut Oulussa ja lähikunnissa.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Sirkus Solisti- tai yhtyekilpailuja Viihdemusiikki Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.oulunjuhlaviikot.fi/
Sähköposti info@oulunjuhlaviikot.fi
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 (0) 400 492 649
Toimisto PL 42, 90015 Oulun kaupunki

Festivaali kartalla

Oulun juhlaviikoilla mukana vuosittain ovat Elojazz, Oulunsalo Soi, Oulun Muusajuhlat, Koiteli Elää, Oulun Taiteiden Yö, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat sekä Time Tunnel. Festivaalien lisäksi monialaista ohjelmistoa tarjoillaan tapahtumasarjoissa Ekstrat, Makrokonsertit ja Oulun juhlaviikot esittää.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi v. 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry. Yhdistys toimii seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä ja tapahtumatuotannon sateenvarjona kooten elokuun kulttuuritapahtumat Oulun omiksi juhlaviikoiksi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä.

Yhdistys solmi palvelukumppanuussopimuksen Oulun kaupungin kanssa vuoden 2012 alussa. Sopimus uusittiin v. 2015, ja tuolloin myös v. 1998 perustetun Oulunsalo Soi -tapahtuman järjestämisvastuu siirtyi yhdistykselle.

Oulun juhlaviikkojen tapahtumat keräävät vuosittain noin 60 000 kävijää.

Jaa tapahtuma

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan ohjelmistohaku 2018 on auki

04.01.2018

Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2018.

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun seudun taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Oulun seudun taideorganisaatioille, taiteilijoille sekä alan harrastajille suunnattu haku yhteistuotannoista päättyy 25. helmikuuta.

Ohjelmistohaussa huomioidaan kaikki taiteenalat. Valinnoissa painotetaan mm. taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta tai pohjoisuutta. Vuonna 2018 Oulun juhlaviikot hakee Ekokompassi-sertifikaattia, joten ympäristöteema on läsnä tässä ohjelmistohaussa vähintään tuotannollisesti. Sisältöön luontevasti sopiva ympäristöteema on etu, mutta ei välttämättömyys ohjelmistosarjaan valitsemiseksi. Haluamme valita sarjaan toisiaan täydentävän kokonaisuuden.

Tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla 28.7.–2.9.2018. Teoksen tuotantovastuu on työryhmällä, Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa yhteismarkkinoinnillaan ja hieman myös taloudellisesti. Resurssien jako sovitaan produktiokohtaisesti.

Viidettä kertaa toteutettava tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toninen vuosi. Elokuussa 2016 tapahtumasarjassa nähtiin ilma-akrobatiaesitys Porvarillinen Hämärä, mediataideteos Paikka sekä teatterikantaesitys Sankarihymni ja musiikkinäytelmä Uppo-Nalle löytää ystävän. Aiempina vuosina sarjassa on nähty muun muassa ilma-akrobatiaa ja immersiivisiä teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria, ympäristötaidetta ja rock-oopperaa – joukossaan lukuisia kantaesityksiä.

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 2–5 teosta, ja valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 16.3.2018 mennessä.

Hakulomake: http://bit.ly/ohjelmistohaku2018

Lisätietoja toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen pia(at)oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 7232676.

Oulun juhlaviikot on kahdeksan festivaalin ja kymmenien oheistapahtumien elokuinen kulttuurin juhla. Oulun juhlaviikkojen kokonaiskävijämäärä on noin 60 000. Tapahtumaverkostoa koordinoi Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys.

Oulun juhlaviikot: Tapahtumien Hubi hyväksyi viisi pilottitarjousta – luvassa uudenlaisia yhteistyökuvioita, kulttuurimatkailua ja poikkitaiteellisuutta tapahtumiin

21.12.2017

Tapahtumien Hubi -hankkeen toinen pilottikierros herätti hienoja ideoita yhteismarkkinointiin, kulttuurimatkailuun ja poikkitaiteellisiin festivaaleihin Pohjois-Pohjanmaalla. Toteutettaviksi hyväksyttiin parhaiten tarjouskilpailun kriteerit täyttävät viisi ideaa, jotka toteutetaan hankkeen ostopalveluna. Tarjouksia tuli yhteensä yhdeksän. Yhteensä tarjouksia hyväksyttiin 18 800 euron arvosta.

Pilotteina vuonna 2018 toteutetaan:

  1. PolAir eli Airnest Productions Oy:n ja Polar Bear Pitching ry:n yhteinen tapahtumien markkinointivideo,
  2. Oulun Vanha Musiikki ry:n 2020 esitettävän barokkioopperan kulttuurimatkailullinen kehittäminen,
  3. ensi vuonna 30-vuotiaiden Raahen Rantajatsien ja Oulun Elojazzin kansainvälinen markkinointiyhteistyö,
  4. the Irish Festival of Oulun poikkitaiteellinen tanssin ja elokuvan yhdistävä ohjelma sekä
  5. hailuotolaisen Bättre Folk -festivaalin matkailullisen majoitustyökalun kehittäminen.

Tapahtumien Hubin ensimmäinen pilottihaku päättyi kesäkuussa 2017. Silloin valittiin myös viisi tapahtumapilottia, joista neljä toteutettiin vuonna 2017 ja yksi toteutetaan vuonna 2018.

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry:n pilotti testasi erilaisia kumppanuuksia mahdollistavaa Virtual Reality -teknologiaa elokuussa 2017.

”Pilotin avulla toteutimme festivaaleilla maailman ensimmäisen virtuaalisen musiikkivideonäytöksen. Kokeilu meni hyvin ja pilottiraha auttoi meitä visiomme toteuttamisessa. Aiomme myös jatkaa virtuaalitodellisuuden parissa ja järjestää näytöksiä jatkossakin. Oman festivaalin jälkeen olemme jo järjestäneet yhteistyössä näytöksen esimerkiksi Lasten ja nuorten elokuvafestivaalien kanssa”, kertoo Oulun musiikkivideofestivaalien vastaava tuottaja Juhani Oivo.

Muissa ensimmäisen kierroksen piloteissa Oulun Elokuvakeskus ry järjesti 360-elokuvatyöpajoja Oulun kansainvälisillä lasten ja nuorten elokuvafestivaaleilla, ja Youth Control järjesti pelimusiikkitapahtuma Game Music Blowoutin Time Tunnel -tapahtuman yhteydessä. Ensimmäisen kierroksen piloteista kaksi toteutuu vuonna 2018, kun Huutomerkki ry:n uusi yhteistuotantomalli tuo kansainvälisiä kirjailijavieraita Oulun Muusajuhlille ja Oulun Sarjakuvafestivaalit järjestää sarjakuvantekijöiden ja kustantajien pitchaus-tapahtuman.

Kehittämispilotit toteutetaan ostopalveluina, ja niiden tulee edistää kulttuurisponsorointia, uusia tuotanto- ja rahoitusmalleja tai tapahtumamarkkinointia. Pilottien avulla halutaan antaa tapahtumaorganisaatioille mahdollisuus perinteisistä toimintamalleista poikkeaviin avauksiin toimialallaan.

Koko hankkeen aikana pilotteihin on varattu 45 000 euroa. Viimeinen hankkeen ideahaku avautuu keväällä 2018.

 

Tapahtumien Hubi on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hankkeen päätoteuttaja ja -hallinnoija on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut ja osatoteuttaja Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry, joka tunnetaan elokuisia festivaaleja koordinoivana Oulun juhlaviikkoina.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 20

2 / 20

3 / 20

4 / 20

5 / 20

6 / 20

7 / 20

8 / 20

9 / 20

10 / 20

11 / 20

12 / 20

13 / 20

14 / 20

15 / 20

16 / 20

17 / 20

18 / 20

19 / 20

20 / 20
  • Yhteistyössä: