Oulun juhlaviikot
30.07.2020 - 30.08.2020

Tietoa festivaalista

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Ohjelmistossa on runsaasti myös pääsymaksuttomia tapahtumia. Kaikki on kutsuttu elämysten elokuuhun!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Sirkus Solisti- tai yhtyekilpailuja Viihdemusiikki Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.oulunjuhlaviikot.fi/
Sähköposti info@oulunjuhlaviikot.fi
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 (0) 400 492 649
Toimisto PL 42, 90015 Oulun kaupunki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa kaksi monitaideteosta

02.03.2020

Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon on valittu tälle vuodelle kaksi monitaiteellista teosta. Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa nähdään elokuussa 2020 Kaikki äitini sekä Trashscape-teokset.

Kaikki äitini on Milja Laineen valokuviin ja runoihin pohjautuva monitaiteellinen multimediaesitys, joka koostuu seinille projisoiduista kuvista, niihin sävelletystä musiikista ja improvisoidusta äänimaisemasta sekä ääneen luetusta tekstistä. Teos käsittelee ylisukupolvisia traumoja.

Kaikki äitini -teoksen työryhmä koostuu kolmesta Oulussa ja yhdestä Helsingissä asuvasta ammattitaiteilijasta: kuvataiteilija Milja Laine (valokuvakollaasit, teksti), säveltäjä Anthony Rice-Perttunen (sävellys, improvisaatio perinteisin soittimin), äänitaiteilija Jussi Alaraasakka (äänimaisema, efektointi, improvisaatio elektronisin soittimin) ja runoilija Eeva Maria al-Khazaali (runojen editointi ja lausunta).

Trashscape on Translation flowers -taidekollektiivin kokeellinen ja interaktiivinen ympäristöteos, jossa tutkitaan Oulun ympäristön villejä kaatopaikkoja (flytipping) ihmisen ja luonnon välisen suhteen sekä julkisen tilan valtaamisen näkökulmasta. Trashscape peilaa roskaamista, materialismia ja taiteen käsitettä antropologisesta näkökannasta ja pohtii miten kulutuskäyttäytymisemme tulee esiintymään tuleville sukupolville.

Trashcapen taiteilijat Nancy Dewhurst (Iso-Britannia), Inkeri Jäntti (Oulu) ja Sunčica Pasuljević-Kandić (Serbia) muodostivat Translation Flowers -kollektiivin tavattuaan Oulussa Varjakan taideresidenssissä kesällä 2019. Dewhurst keskittyy yhteisöllisiin ja vuorovaikutteisiin installaatioihin sekä taiteen tekemisen prosessiin ja työskentelee videoiden ja kuvanveiston parissa. Jäntti on valokuvaaja ja tuottaja. Pasuljević-Kandić keskittyy semantiikkaan, psykogeografisiin kävelyihin ja toimintapohjaiseen taiteeseen.

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa joka toinen vuosi esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Sarjaan haki tällä kertaa 10 teosta, joista Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus valitsi kaksi koko juhlaviikkojen ohjelmistoa täydentävää teosta.

Aikaisemmin sarjassa on ollut mukana mm. nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.
Ohjelmiston tarkemmat esitysaikataulut ja lipunmyyntitiedot julkistetaan myöhemmin.

Oulun juhlaviikot järjestetään 30.7.-30.8.2020.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Oulun juhlaviikot 10 vuotta

06.02.2020

Oulun juhlaviikkojen festivaalien yhteistyö on kestänyt jo 10 vuotta. Juhlavuonna annamme ohjelmistolahjan toisillemme.

Valkean kesäkadun lavalla 12.2. kello 17 arvotaan verkoston kesken festivaaleille lahjansaajafestari, jolle annetaan pala omasta ohjelmistosta. Sekoittamalla eri festivaalien ja taiteenlajien ohjelmistoja annamme yleisölle mahdollisuuden yllättyä ja ihastua. Oulun juhlaviikkojen ajatuksena onkin, että jos kävijä pitää yhdestä festivaalista, hän saattaa pitää myös muista juhlaviikkojen tapahtumista.

Valkean tapahtumassa voi osallistua myös yleisöarvontaan, jossa on mahdollisuus voittaa lippuja Oulun juhlaviikkojen tapahtumiin vuonna 2020.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi joulukuussa 2010 perustettu Oulun kulttuuritapahtumayhdistys. Yhdistys perustettiin edistämään kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistamaan alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä. Nykyään Oulun juhlaviikkojen toiminnan lisäksi yhdistys toimii koko maakunnan alueen kulttuuritapahtumien kehittäjänä ja verkostoijana.

Kymmenennet Oulun juhlaviikot pidetään 30.7.-30.8.2020. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Flow-sirkus.  Tänä vuonna mukana on ohjelmistossa on Oulun juhlaviikot -esittää sarja, kuoropäivä ja muuta ekstra-ohjelmistoa. Kuukauden aikana kulttuuria riittää lähes joka päivälle ja erilaisia tapahtumia on yhteensä satoja. Myös elokuinen Oulu Pride on Oulun juhlaviikkojen kaveritapahtuma.

Yhdistyksen jäseniä ovat Jazz20 ry, Oulun Musiikkivideofestivaalit ry, toiminimi Haavemylly, Oulun taiteiden yö ry, Flow Productions ry, Koiteli Elää ry ja Huutomerkki ry. Yhdistys on omistanut Ilmakitaransoiton MM-kisoja tuottavan Airnest Productions Oy:n loppuvuodesta 2015 lähtien. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Erkki Liimatta.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: