Oulun juhlaviikot
05.08.2021 - 29.08.2021

Tietoa festivaalista

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat sekä Flow Productions. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Ohjelmistossa on runsaasti myös pääsymaksuttomia tapahtumia. Kaikki on kutsuttu elämysten elokuuhun!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Sirkus Solisti- tai yhtyekilpailuja Viihdemusiikki Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.oulunjuhlaviikot.fi/
Sähköposti info@oulunjuhlaviikot.fi
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 (0) 400 492 649
Toimisto PL 42, 90015 Oulun kaupunki

Festivaali kartalla

Oulun juhlaviikot täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Oulun juhlaviikot perustaa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan, jossa nähdään festivaalien ohjelmiston lisäksi mm. taiteilijahaastatteluja ja kulttuurikeskustelua.

Paikan päällä olevaa ohjelmistoakin on Oulun juhlaviikoille tulossa. Flow Productionsin immersiivinen teos Hylky esitetään Hiukkavaarassa kerrallaan noin 40 henkilön yleisöille 26.8.–19.9. Oulun juhlaviikot esittää sarjan esitykset ja mm. Oulunsalo Soi -festivaalin ja Muusajuhlien tapahtumat tarkentuvat lähiaikoina. Koronatilanteen takia Elojazz ja Koiteli Elää -festivaalit jäävät tänä vuonna väliin. Taiteiden Yö ja Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään etätoteutuksella. Ilmakitaransoiton MM-kisojen 25-vuotisjuhlat pidetään loppuvuodesta ja seuraava maailmanmestari kruunataan Oulussa elokuussa 2021.

Jaa tapahtuma

Oulun juhlaviikot: Kolme neljästä suomalaisesta suhtautuu taiteeseen myönteisesti

25.06.2020

70 prosentin mielestä kulttuuri on tärkeä kaupunkien elinkeinoelämälle 

Lähes kolme neljästä suomalaisesta suhtautuu myönteisesti taiteeseen. Kielteisesti suhtautuvia on vain 3 prosenttia. Tulokset selviävät toukokuussa 2020 tehdystä kulttuuriasenteita selvittävästä kyselystä.

Taloustutkimuksen tekemän kyselyn tilasivat Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen Elämysten tapahtumamaakunta -hanke sekä BusinessOulun tapahtuma- ja markkinointiyksikkö ja Arctic Pulse -hanke.

”Kyselyllä halusimme selvittää, millaisia ihmisten asenteisiin ja mielikuviin liittyviä asioita kulttuurialan pitää huomioida kehittämistyössään. Näin myönteinen yleinen asenne taidetta kohtaan antaa tietenkin potkua meille alan tekijöille mutta tärkeää tietoa myös kuntien ja valtion päätöksentekoon. Kulttuuri vaikuttaa vahvasti ihmisten arkeen”, Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen toteaa.

”Kun on kulttuurialalla töissä, niin nurina veronmaksajien rahojen käytöstä esimerkiksi kulttuuripääkaupunkihaun yhteydessä kantautuu korviin joskus kovin isolla volyymilla. On positiivista saada todisteita siitä, että pohjoispohjalaiset kuitenkin suhtautuvat kulttuuriin ihan yhtä myönteisesti kuin muutkin, toteaa pohjoisen musiikin promootioon keskittyvän Arctic Pulse -hankkeen projektikoordinaattori Taina Ronkainen.

Kahdeksan kymmenestä näkee kulttuurin ihmisten hyvinvointia edistävänä asiana. Yli seitsemän kymmenestä kokee, että kulttuuri on tärkeää kaupunkien ja kuntien maineelle ja luo mahdollisuuksia ja lisätuloja sekä niille että alueen elinkeinoelämälle. Yhtä moni kokee myös, että kulttuuri on yhteisöllinen, ihmisten välistä ymmärrystä lisäävä asia. Kuusi kymmenestä suomalaisesta on ylpeä suomalaisen kulttuurin tasosta ja kokee, että kulttuuri luo heille juhlan hetkiä. Puolet suomalaisista kokee, että kulttuuri on oleellinen osa heidän identiteettiään tai arkeaan tai että kulttuurin opetusta pitää lisätä koulussa. Neljä kymmenestä on sitä mieltä, että kulttuurin pitäisi pääsääntöisesti olla kaikille ilmaista. Alle joka viides kokee, että kulttuuri on pääosin taloudellinen rasite kaupungeille ja kunnille. Vain joka kymmenes on sitä mieltä, että kulttuuri on elitististä tai että se kuuluu vain eliitille.

Nuorimmat vastaajat kokevat kulttuurin vaikutuksen hyvinvointiin ja kuntamaineeseen tärkeänä. Heille kulttuuri on myös osa arkea ja he ovat muita useammin sitä mieltä, että kulttuurin pitäisi olla ilmaista. Naiset suhtautuvat kulttuuriin suopeammin kuin miehet. Suosituimpia kulttuurimuotoja ovat elokuvat, julkinen taide, muut kuin taidemuseot, kevyen musiikin konsertit ja keikat sekä taidemuseot.

Kyselyn kohderyhmän muodostivat 16-79-vuotiaat suomalaiset. Tiedonkeruu toteutettiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa toukokuussa 2020. Vastaajia on kaikkiaan 823, joista Pohjois-Pohjanmaalta 177. Tulosten tilastollinen virhemarginaali on keskimäärin noin + 3 prosenttiyksikköä. Pohjois-Pohjanmaa kulttuurimaakuntana -tutkimuksen tulokset julkaistaan kahdessa osassa.

Kyselyn tarkemmat tulokset

Elämysten tapahtumamaakunta -hanke on Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen toteuttama Pohjois-Pohjanmaan maakunnan laajuinen tapahtumien kehittämishanke. Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoitusta vuosille 2019–2021 Euroopan maaseuturahastosta.

Interreg Nordin rahoittama Arctic Pulse -hanke kokoaa yhden brändin alle pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan kulttuuria kärkenään musiikki. Oulun osuutta koordinoi BusinessOulun tapahtuma- ja markkinointiyksikkö vuosina 2019–21.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: