Oulun juhlaviikot
01.08.2019 - 31.08.2019

Tietoa festivaalista

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Ohjelmistossa on runsaasti myös pääsymaksuttomia tapahtumia. Kaikki on kutsuttu elämysten elokuuhun!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Sirkus Solisti- tai yhtyekilpailuja Viihdemusiikki Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.oulunjuhlaviikot.fi/
Sähköposti info@oulunjuhlaviikot.fi
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 (0) 400 492 649
Toimisto PL 42, 90015 Oulun kaupunki

Festivaali kartalla

Oulun juhlaviikoilla mukana vuosittain ovat Elojazz, Oulunsalo Soi, Oulun Muusajuhlat, Koiteli Elää, Oulun Taiteiden Yö, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat sekä Time Tunnel. Festivaalien lisäksi monialaista ohjelmistoa tarjoillaan tapahtumasarjoissa Ekstrat, Makrokonsertit ja Oulun juhlaviikot esittää.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi v. 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry. Yhdistys toimii seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä ja tapahtumatuotannon sateenvarjona kooten elokuun kulttuuritapahtumat Oulun omiksi juhlaviikoiksi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä.

Yhdistys solmi palvelukumppanuussopimuksen Oulun kaupungin kanssa vuoden 2012 alussa. Sopimus uusittiin v. 2015, ja tuolloin myös v. 1998 perustetun Oulunsalo Soi -tapahtuman järjestämisvastuu siirtyi yhdistykselle.

Oulun juhlaviikkojen tapahtumat keräävät vuosittain noin 60 000 kävijää.

Jaa tapahtuma

Oulun juhlaviikkojen kävijämäärä kasvoi

21.09.2018

Elokuussa vietettävillä Oulun juhlaviikoilla 2018 oli yli 57 000 kävijää. Oulun juhlaviikot koostuu seitsemästä eri festivaalista ja Oulun juhlaviikkojen omista tuotannoista.

Kävijämäärät kasvoivat lähes kaikilla verkoston festivaaleilla. Oulun juhlaviikkojen kokonaiskävijämäärä nousi viime vuodesta noin neljällätuhannella kävijällä. Tänä vuonna ohjelmistossa oli enemmän juhlaviikkojen omia tuotantoja, joihin myös mahtui enemmän yleisöä mukaan.

Suurin osa Oulun juhlaviikkojen tapahtumista on pääsymaksuttomia. Yksittäisiä esityksiä Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon kuului tänä vuonna 400, joista vajaa viidesosa oli maksullisia. Oulun juhlaviikkojen festivaalit ovat sisällöltään korkeatasoisia ja vakiintuneita tapahtumia monilta taiteenaloilta. Lippuja eri esityksiin myytiin tänä vuonna noin 5500.

Oulun juhlaviikot sai tänä vuonna Ekokompassi-sertifikaatin. Sertifikaatin saamiseen Oulun juhlaviikkojen tapahtumat selvittivät ja paransivat omia ympäristökäytäntöjään. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta. Sinä aikana festivaalit raportoivat ympäristötyöstään. Ne asettavat vuosi vuoden jälkeen uusia tavoitteita entistäkin ympäristöystävällisempien tapahtumien järjestämiseksi. Oulun juhlaviikkojen ympäristölupaus löytyy täältä: www.oulunjuhlaviikot.fi/info/ymparisto.

Vuonna 2019 Oulun juhlaviikkoja vietetään 1.–31.8.

  • Elojazz 1.–4.8.
  • Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali 8.–11.8.
  • Sanataidefestivaali Muusajuhlat 13.–18.8.
  • Taiteiden Yö 15.8.
  • Koiteli elää 17.8.
  • Ilmakitaransoiton MM-kisat 21.–23.8.
  • Oulun Musiikkivideofestivaalit 22.–25.8.

(Festivaalien päivämäärämuutokset mahdollisia.)

Lisäksi Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon kuuluu Ekstroja, Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma ja vuosittain vuorottelevat Makrokonsertit vuonna 2019 ja Oulun juhlaviikot esittää -sarja (2020). Vuonna 2019 Oulun juhlaviikot järjestetään 9. kertaa.

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.–31.8.2019. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

Oulun juhlaviikot: Maailman pelastavan ideakisan voitto haukiputaalaiselle hävikkiruokasovellukselle

24.08.2018

Rotuaarilla kisattiin perjantaina 24.8. Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa maailman pelastavien ideoiden parhaimmuudesta. Voiton kisassa vei idea Last call -sovelluksesta, joka mahdollistaa vanhaksi menevien elintarvikkeiden hyödyntämisen viimeisessä vaiheessa ennen hävittämistä. Sovellus tarjoaa viimeisen mahdollisuuden tehdä liiketoimintaa niin kutsuttujen punaisten hintalappujen tuotteilla.

Voittoidean takana olivat Miika Siironen, Ella Kakko ja Inka Holma Haukiputaan lukiosta. Haukiputaan lukiossa vietetään Kestävän kehityksen ja kiertotalouden teemavuotta tarkoituksena herätellä ja valistaa nuoria ilmastonmuutoksesta, sen hidastamisesta ja siihen sopeutumisesta.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Mikko Veijola ideallaan ilma-autosta. Kyseessä on applikaatio, jossa sovitaan kimppakyydeistä. Näin helpotetaan esimerkiksi työmatkailijoita, jotka kulkevat samaa reittiä. Raha liikkuisi sovelluksen kautta tehden siitä helppoa ja turvallista. Näin tarve kakkosautolle pienenisi vähentäen yksityisautoilua.

Kolmanneksi tuli Päiväkoti Piilometsä. Idea oli tuottaa Ekolatoja lähimetsän puista ja lisätä niihin tölkkiaurinkokennolämmitys. Päiväkodin pihalla on tällainen Ekolato, johon aurinkokennoa aletaan pian testaamaan. Itse lato valmistui toukokuussa ja siellä nukutaan nyt päiväunet. Ilmojen viiletessä siellä voi pitää askartelu- ja musiikkituokioita. Idea vähentäisi tarvetta pitkiin kuljetusmatkoihin tavaran kuljettamisessa. Lisäksi ilmasto kiittää aurinkoenergian hyödyntämisestä ja käsittelyaineiden vähenemisestä.

Yhteensä ideoita kilpailuun lähetettiin 23 ja finaaliin pääsi 7 ideaa.

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestivät 24. elokuuta kello 15–18 Oulussa Rotuaarin aukiolla Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin. Symposiumin ideakisassa etsittiin parhaita ideoita ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Osallistujalla oli kolme minuuttia aikaa vakuuttaa asiantunteva tuomaristo idean toimivuudesta. Idea voi olla uusi toimintatapa, niksi, keksintö, jne. Kilpailuun voi siis osallistua ideoilla, jotka toimivat ilmastonmuutosta vastaan, niissä on uusi oivallus, ne ovat toteuttamiskelpoisia ja niillä on vaikutusta.

Tuomaristossa olivat kulttuuripersoona ja BusinessOulun luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö sekä yhteisön, liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä sekä Oulun kaupungin ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie. Voittaja sai raadin asiantuntemuksen lisäksi 1000 euron palkinnon idean jatkokehittämiseen. Toiseksi tullut palkittiin 300 eurolla ja kolmas 100 eurolla. Palkitsijana toimi Sitra. Kisan juonsi Simo Kekäläinen Business Kitcheniltä. Ideakisan suunnittelussa mukana oli Polar Bear Pitching.

Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi järjestettiin ensimmäistä kertaa Ilmakitaransoiton MM-finaalia edeltävänä tapahtumana. Tilaisuuden avannutta asiantuntijakeskustelua ja ideakisaa seurasi Rotuaarin aukiolla yhteensä noin 500 kävijää. Tapahtumasta on tarkoitus jatkossa tehdä kansainvälistä kiinnostusta herättävä suuri kansanjuhla. Yhteistyökumppaneita ensimmäisessä symposiumissa olivat Oulun Energia, Oulun Innovaatioallianssi ja Sitra.

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Kahdeksannet Oulun juhlaviikot järjestetään 27.7.–1.9.2018. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

1 / 24

2 / 24

3 / 24

4 / 24

5 / 24

6 / 24

7 / 24

8 / 24

9 / 24

10 / 24

11 / 24

12 / 24

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24
  • Yhteistyössä: