Etusivu » Kaikki festivaalit » » Oulun Musiikkijuhlat

Oulun Musiikkijuhlat
10.03.2019 - 24.03.2019Tietoa festivaalista

Monialainen talvinen kaupunkifestivaali täyttää Oulun seudun kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla maaliskuussa. Taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto tuo ohjelmistoon kantaesityksiä, suurproduktioita, kamarisarjan ja klubeja sekä klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Klassinen musiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Seminaareja, luentoja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.omj.fi
Sähköposti info (at) omj.fi
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 7555 548
Toimisto PL 143, FI-90101 Oulu

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Oulun Musiikkijuhlat: Anni Elif Jazzliiton kiertueella Oulussa

12.11.2018

Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, popmusiikin sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä.

Monien vaiheiden jälkeen hän julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen albumin omalla nimellään kotimaisella Eclipse Musicilla, jolle myös Egecioglun ehkä tunnetuin kokoonpano Elifantree on levyttänyt. Edith-levy vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Suomen kansainvälisesti tunnetuimman ja suomenruotsalaisen modernismin tärkeimmän edustajan Edith Södergranin runoihin. Hänen tuotannolleen oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat saumattomasti Anni Elifin sävellyskieleen.

 

ANNI ELIF – EDITH

Torstai 15.11. klo 20

Vanha Paloasema Bar (Kauppurienkatu 24)

Anni Elif Egecioglu | laulu, koskettimet

Sigurdur Rögnvaldsson | basso, efektit

Pauli Lyytinen | saksofonit, rumpukone

Tuomas A. Turunen | piano, koskettimet

LIPUT 15/10 €, Jazz 20 ry:n jäsenet 10 € Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipunhintaan lisätään käsittelykulut.

Liput ilman käsittelykuluja Oulu 10 -palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

Ovelta tuntia ennen konserttia (käteinen ja pankkikortti).

Oulun Musiikkijuhlat 2019 – ensimmäiset konsertit myyntiin

30.10.2018

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 29. kerran 10.-24.3.2019. Monialaisella kaupunkifestivaalilla on tarjolla orkesterikonsertteja, kamari- ja rytmimusiikkia, nykysirkusta sekä tanssia, lisäksi ohjelmistossa on ruoka- ja kotikonserttien sarja Kokkeja & Koteja. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto.

Ensimmäiset konsertit avautuvat myyntiin tänään ja koko ohjelmisto julkaistaan 4.12.2018.

 

Läpileikkaus Ismo Alangon uraan

Karismaattinen muusikko Ismo Alanko on tehnyt noin kolmannesvuosisadassa monipuolisen uran uteliaana ja uusiutumiskykyisenä taiteilijana. Alanko astui suomalaiseen musiikkielämään vuonna 1980 Hassisen Koneen laulajana.

Hassisen Kone vaihtui 80-luvun alussa legendaariseksi Sielun Veljet -yhtyeeksi ja 1990- luvulle tultaessa Alanko siirtyi menestyksekkäästi sooloartistiksi ja julkaisi seuraavan viiden vuoden aikana neljä toisistaan hyvin erilaista levyä. Vuosikymmenen puolenvälin jälkeen Alanko on suosinut vaihtelevilla kokoonpanoilla varustettuja bändejä, joissa hänellä on selkeä rooli johtajana. Vuoteen 2006 saakka toiminut ja seitsemän levyä julkaissut Ismo Alanko Säätiö venyi rockista jopa etnosävyihin. Sitä seurannut Alangon ja lyömäsoittaja Teho Majamäen duo Ismo Alanko Teholla siirsi sitten painopisteen kokonaan etnomusiikin puolelle. Uusi vuosikymmen toi mukanaan taas muutoksen ja Alanko julkaisi 17 vuoden tauon jälkeen levyn yksinkertaisesti Ismo Alankona.

Kolmannesvuosisataan mahtuu Suomen oloissa ainutlaatuinen ura: yli 650.000 myytyä levyä, useita Emma-patsaita ja loppuunmyytyjä kiertueita eri vuosikymmenillä eri kokoonpanojen kanssa.

Oulun Musiikkijuhlilla Alanko esiintyy yhdessä Oulu Sinfonian kanssa ja kapellimestarina on taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto. Konsertissa kuullaan läpileikkaus Alangon tuotannosta ja aivan uutta sinfoniaorkesterille viime vuosina sävellettyä musiikkia. Konsertin monipuolisesta sovituskirjosta vastaa konsertin kapellimestarin lisäksi joukko maamme eturivin säveltäjiä ja sovittajia.

 

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee paluun

Huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana julkaisi kolmannen albuminsa `Pidä valot päällä` syyskuun lopussa ja oli juuri kuusi paikkakuntaa ja yhdeksän konserttia käsittävällä julkaisukiertueellaan.

Ouluun yhtye saapuu uuden levyn tiimoilta perjantaina 22.3.2019.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sai alkunsa vuonna 2012, kun säveltäjä-kapellimestari Valtteri Laurell Pöyhönen pyysi räppärit Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin johtamansa Ricky-Tick Big Bandin solisteiksi. Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Burnaa (2013) ja Korottaa Panoksii (2015) olivat arvostelumenestyksiä.

”Tämän kokoonpanon musiikki on ollut ensimmäisestä levystä lähtien uusien suuntien etsimistä. Tulevalla levyllä haastamme itseämme ja yleisöämme entistä modernimmalla tyylillä. Mukana on enemmän elektronisia soundeja, sähköisiä rumpuraitoja ja sub-bass taajuuksia”, Valtteri Laurell Pöyhönen linjaa.

Maailmanlaajuisestikin uniikki jazzin ja hip hopin suurkokoonpano koostuu suomalaisen räp-musiikin pioneereista sekä sukupolvensa eturivin jazzmuusikoista. Biisit ovat syntyneet tuttuun tapaan Valtteri Laurell Pöyhösen, Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin yhteistyönä. Tällä kertaa rajoja rikkovan kollektiivin tuotantotiimissä on ollut mukana urbaanin popmusiikin monitoiminainen Minna Koivisto.

Konserttien lipunmyynti alkaa 30.10.2018.

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan, lipunhintaan lisätään toimituskulut. Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet jaValveen lippumyymälä.

Lisätietoja: www.omj.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

11 / 12

12 / 12
  • Yhteistyössä: