Etusivu » Kaikki festivaalit » » Oulun Musiikkijuhlat

Oulun Musiikkijuhlat
14.03.2021 - 28.03.2021Tietoa festivaalista

Monialainen talvinen kaupunkifestivaali täyttää Oulun seudun kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla. Taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto tuo ohjelmistoon kantaesityksiä, suurproduktioita, kamarisarjan ja klubeja sekä klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Klassinen musiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Seminaareja, luentoja Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.omj.fi
Sähköposti info (at) omj.fi
Festivaaliosoite Oulu Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 366 3818
Toimisto PL 143, FI-90101 Oulu

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Lailan esitykset Oulun Musiikkijuhlilla siirtyvät

02.03.2021

Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen Suomen Kansallisoopperan Laila-teoksen esitykset Oulun Musiikkijuhlilla 15.-27.3.2021 Oulun teatterin Pikisalissa joudutaan perumaan ja siirtämään mahdollisesti syksyyn.

Esitykset pyritään järjestämään myöhemmin tämän vuoden aikana ja korvaavista esityksistä tiedotamme heti, kun uudet päivämäärät ovat tiedossa.

Ostetut liput voidaan siirtää uusiin, korvaaviin esityksiin ja lipun ostaneisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse. Ostetut liput on myös mahdollista vaihtaa Oulun Musiikkijuhlien arvolippuun tai lahjakorttiin tai lunastaa takaisin Ticketmasterin myyntipisteistä tai verkkosivulta 30.4.2021 mennessä.

Tarkemmat lippujen palautusohjeet löytyvät tästä linkistä.

www.omj.fi

Oulun Musiikkijuhlat on vuosittain kevättalvella järjestettävä musiikkifestivaali, joka täyttää kaupungin kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla. Musiikkijuhlien ohjelmistoon kuuluu laaja kattaus klassisen ja rytmimusiikin konsertteja sekä yhteistuotantoja, joissa nähdään myös nykysirkusta ja tanssia. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto. Maaliskuussa järjestettävän Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin lisäksi Oulun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konserttisarjoja ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden.

Oulun Musiikkijuhlat viimeistä kertaa Jaakko Kuusiston johdolla

24.02.2021

Festivaalin stream-liput tulevat myyntiin keskiviikkona 24.2. klo 12. – Koronatilanteen salliessa konserttisalit avataan myös yleisölle

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 31. kerran 14.–28.3.2021. Poikkeustilanteesta johtuen festivaalin konsertit toteutetaan streamattuna. Konsertit lähetetään suorana sekä ovat katsottavissa koko festivaalin ajan. Yleisölle tarjotaan myös mahdollisuutta tilata konserttien yhteyteen kotiin kuljetettuna ruokatarjoilu, joka järjestetään yhteistyössä Oulun Ravintolakorttelin kanssa.

Ohjelmistossa on luvassa kamarimusiikkia, orkesterikonsertteja sekä monipuolista rytmimusiikkia. Irlantilaispianisti Barry Douglas tuodaan festivaalille yhteistyössä Oulu Sinfonian kanssa, ja hän esiintyy myös kamarimusiikkikonserttien tähtenä. Argentiinalaisen tangon mestarin Astor Piazzollan syntymän 100-vuotisjuhlaa juhlistetaan Maria Ylipään ja maamme eturivin muusikoiden tahdissa, yhdessä Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoiden kanssa. Vuoden 2020 festivaalilta siirtyneessä konsertissa Oulu All Star Big Bandin solistiksi saapuu ranskalainen Camille Bertault.

Festivaalin taiteellisena johtajana on vuodesta 2013 toiminut kapellimestari, säveltäjä ja viulisti Jaakko Kuusisto. Hänen kautensa taiteellisena johtajana päättyy tänä keväänä, minkä jälkeen Oulun Musiikkijuhlien taiteellisina  johtajina aloittavat viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko. Tämän vuoden festivaali huipentuu  Kuusiston johtamaan Jäähyväiset-konserttiin, jossa Oulu Sinfonian solisteina esiintyvät molemmat uudet taiteelliset johtajat.

”Pestini festivaalin taiteellisena johtajana on ollut antoisa ja inspiroiva. Kuluneet 9 vuotta ovat pitäneet sisällään valtavan kirjon isoja ja pieniä tapahtumia, ja paljon mieleenpainuvia taiteellisia kohtaamisia. Näen, että vuonna 2013 asetetut tavoitteet festivaalin taiteellisen kehityksen ja aseman vahvistamisen osalta on täytetty, ja olen äärimmäisen iloinen, että voin jättää tehtävän upeille seuraajilleni, Elinalle ja Jukalle. On myös symbolisesti merkittävää, että voimme yhdistää voimamme tämän vuoden festivaalilla. Haluan myös kiittää runsaslukuista yleisöämme, ja olen ollut aivan viime päiviin asti toiveikas, että voisimme sittenkin kohdata konserttisaleissa myös tänä vuonna”, Kuusisto kommentoi.

Konserttien stream-liput ovat myynnissä keskiviikosta 24.2. klo 12 alkaen Ticketmasterin verkkokaupassa. Oulu Sinfonian kanssa toteutettavat konsertit 18. ja 25.3. tarjotaan ilmaiseksi kaikille katsojille Oulun Musiikkijuhlien nettisivuilla (omj.fi/stream). Jos yleisötilaisuusrajoitukset sallivat, myös konserttisalit avataan yleisölle. Mahdolliset liput konserttisaleihin tulevat myyntiin maaliskuun alussa.

“Tämän vuoden festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa hybridimallilla. Konsertit streamataan suorana lähetyksenä OMJ:n verkkosivulle ja yleisöä otetaan sisään koronatilanteen sallimissa rajoissa. Uusi toimintamalli on merkittävä askel festivaalillemme jotta voimme jatkaa edelleen korkeatasoisen kulttuurielämysten tarjoamista poikkeuksellisina aikoina. Hybridimalli mahdollistaa sen, että konserteista voivat nauttia oululaisten ohella digitaalisesti kaikki suomalaiset sekä ulkomailla asuvat musiikin ystävät koronatilanteesta riippumatta. Musiikki on erittäin tärkeää etenkin nykytilanteessa, ja on tärkeää, että festivaalimme tapahtuu.” festivaalin toimitusjohtaja Elena Mîndru-Turunen toteaa.

 

Barry Douglas kamarisarjassa ja orkesterisolistina 

Festivaalin kamarisarjassa kuullaan kaksi konserttia, keskiviikkona 17.3. ja  sunnuntaina 21.3., joissa esiintyvät irlantilainen pianisti Barry Douglas, sellisti Senja Rummukainen sekä viulisti Elina Vähälä. Sunnuntain 21.3. iltapäiväkonsertissa esiintyy myös festivaalin taiteellinen johtaja, viulisti Jaakko Kuusisto. Kamarikonserttien ohjelmistossa on luvassa mm. Modest Mussorgskin Näyttelykuvia, Johannes Brahmsin ja Maurice Ravelin pianotriot sekä César Franckin sonaatti viululle ja pianolle.

Torstaina 18.3. pianisti Barry Douglas nousee lavalle yhdessä Oulu Sinfonian kanssa konsertin johtajana ja solistina. Douglasin kansainvälinen ura lähti rakettimaiseen nousuun sen jälkeen, kun hän voitti kultamitalin Moskovassa järjestetyssä kansainvälisessä Tsaikovski-pianokilpailussa vuonna 1986. Camerata Ireland -kamariorkesterin taiteellisena johtajana hän esiintyy usein solistina, johtaen samalla orkesteria. Oulun Musiikkijuhlien konsertissa Douglasilla on ohjelmistossaan kaksi rakastettua ja suurimuotoista pianokonserttoa, Ludwig van Beethovenin viides pianokonsertto ”Keisarikonsertto” sekä Robert Schumannin a-mollikonsertto.

 

Monipuolista rytmimusiikkia maailmalta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta argentiinalaisen tangon mestarin Astor Piazzollan syntymästä. Tätä juhlistetaan vuoden 2018 festivaalilla suuren suosion saaneen Piazzolla – Tango Nuevo! -konsertin laajennetulla versiolla. Upeaääninen ja karismaattinen näyttelijä-laulaja Maria Ylipää tulkitsee sielukkaita ja tulisia versioita Piazzollan rakastetuimmista sävellyksistä, yhdessä Jaakko Kuusiston (viulu), Niko Kumpuvaaran (harmonikka), Marzi Nymanin (kitara) ja Ville Herralan (kontrabasso) kanssa. Mukana esityksessä on nyt myös tanssiryhmä, kun festivaalin pitkäaikainen yhteistyökumppani, Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus saapuu mukaan juhlimaan Piazzollaa. Tanssinopettajaopiskelijoista koostuva ryhmä on työskennellyt Piazzollan musiikin parissa tuoden kukin oman näkemyksensä teokseen sekä koreografina että tanssijana. He ovat työskennelleet Niina Susan Sassalin ja Outi Räsäsen ohjauksessa.

Lauantaina 20.3. viime vuoden festivaalilta siirtyneessä konsertissa Oulu All Star Big Bandin solistina nähdään lahjakas ranskalainen jazzlaulaja Camille Bertault. Vokaaliakrobaatiksi ylistetty karismaattinen laulajatar nousi yleisön tietoisuuteen keväällä 2015 julkaistuaan videon, jolla hän tulkitsee ällistyttävän tarkasti John Coltranen Giant Steps -kappaleen saksofonisoolon. Bertault on julkaissut kolmannen albuminsa syksyllä 2020, ja hänen scat-videonsa ovat saavuttaneet satojatuhansia katselukertoja sosiaalisen median kanavissa. Konsertissa kuullaan jazzstandardeja big band -sovituksina sekä Camillen omia jazzsuosikkeja. Konsertin johtaa kapellimestari Teemu Takanen.

Vuonna 2020 Jazzliiton Yrjö-palkinnon saanut Timo Lassy on tullut suomalaiselle musiikkiyleisölle tutuksi yhtenä maamme valovoimaisimmista jazz-artisteista. Oulun Musiikkijuhlilla kuullaan lauantaina 27.3. hänen uutta triokokoonpanoaan, johon kuuluvat kotimaisen jazzin kärkinimet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen.

Jaakko Kuusiston johtajakausi päättyy Jäähyväiset-konserttiin

Torstaina 25.3. järjestettävä Jäähyväiset-konsertti päättää Jaakko Kuusiston taiteellisen johtajan kauden Oulun Musiikkijuhlilla.  Tulevat taiteelliset johtajat, viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko, toimivat molemmat Oulu Sinfonian solisteina Jaakko Kuusiston johtamassa konsertissa. Ohjelmistonaan heillä on itselleen läheistä ja luontevaa musiikkia: Outi Tarkiaisen saksofonikonsertto Saivo sai kantaesityksensä vuonna 2017 Jukka Perkon esittämänä, ja Jaakko Kuusiston viulukonsertto on syntynyt vuonna 2012 Elina Vähälän tilauksesta, ja muodostunut sittemmin yhdeksi Kuusiston menestyksekkäimmistä teoksista.  Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi Oulun Musiikkijuhlien nettisivulla suorana sekä 7 vuorokautta konsertin jälkeen tallenteena.

Aikaisemmin myyntiin on tullut myös kansainvälisen Fedora-palkinnon voittanut Suomen kansallisoopperan interaktiivinen ja immersiivinen Laila. Teos on koettavissa Oulun teatterin Pikisalissa 15.–27.3. Vierailu toteutetaan yhteistyössä Suomen kansallisoopperan, Oulun teatterin, Oulu2026:n ja BusinessOulun kanssa.

 

Festivaalin ohjelmisto:

Ma 15.3.-La 27.3.2021, LAILA, Oulun teatteri, Pikisali

Ke 17.3.2021 klo 19, Kamarikonsertti I, VUODENAIKOJA JA NÄYTTELYKUVIA

Elina Vähälä, viulu | Senja Rummukainen, sello | Barry Douglas (IRL), piano

To 18.3.2021 klo 19, KEISARIKONSERTTO

Barry Douglas (IRL), piano ja liidaus | Oulu Sinfonia

Pe 19.3.2021 klo 19, PIAZZOLLA! – TANGO NUEVO

Maria Ylipää, laulu | Jaakko Kuusisto, viulu | Niko Kumpuvaara, harmonikka | Marzi Nyman, kitara | Ville Herrala, kontrabasso 

La 20.3.2021 klo 19, Oulu All Star Big Band & CAMILLE BERTAULT (FRA)

Camille Bertault, laulu | Teemu Takanen, kapellimestari | Oulu All Star Big Band

Su 21.3.2021 klo 15, Kamarikonsertti II, RANSKALAINEN ILTAPÄIVÄ

Jaakko Kuusisto, viulu | Elina Vähälä, viulu | Senja Rummukainen, sello | Barry Douglas, piano

To 25.3.2021 klo 19, JÄÄHYVÄISET

Oulu Sinfonia | Jukka Perko, saksofoni | Elina Vähälä, viulu | Jaakko Kuusisto, kapellimestari

La 27.3.2021 klo 19, TIMO LASSY TRIO

Timo Lassy, saksofoni | Ville Herrala, basso | Jaska Lukkarinen, rummut

 

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi

www.omj.fi

Oulun Musiikkijuhlat on vuosittain kevättalvella järjestettävä musiikkifestivaali, joka täyttää kaupungin kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla. Musiikkijuhlien ohjelmistoon kuuluu laaja kattaus klassisen ja rytmimusiikin konsertteja sekä yhteistuotantoja, joissa nähdään myös nykysirkusta ja tanssia. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto. Maaliskuussa järjestettävän Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin lisäksi Oulun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konserttisarjoja ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden.

Oulun Musiikkijuhlien 2021 ohjelmistoon huippuvierailuja: Kansallisoopperan palkittu Laila ja kansainvälistä menestystä saanut Tero Saarisen Breath

24.11.2020

Juuri kansainvälisen Fedora-palkinnon voittanut Suomen kansallisoopperan interaktiivinen ja immersiivinen Laila saapuu Oulun Musiikkijuhlille. Esa-Pekka Salosen, Paula Vesalan, Tuomas Norvion ja Ekho Collectiven Laila sai ensiesityksensä kansallisoopperassa elokuussa 2020 ja Oulussa teos on koettavissa Oulun teatterin Pikisalissa 20.–27.3. Keinoälyä hyödyntävä teos karsii perinteiset roolit, sillä sekä sen musiikki että visuaalisuus elävät ja muuntuvat vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Kaksikymmentä minuuttia kestävän teoksen esitystilaan mahtuu kuusi ihmistä kerrallaan, esityksiä on puolen tunnin välein ja luvassa on esityksiä myös englannin- ja ruotsinkielisinä. Laila on osa kansallisoopperan Opera Beyond -kokonaisuutta, jossa törmäytetään taiteita ja uusinta teknologiaa.

Vierailu on osa Oulun Musiikkijuhlien ohjelmistoa, ja se toteutetaan yhteistyö ssä Suomen kansallisoopperan, Oulun teatterin, Oulu2026:n ja BusinessOulun kanssa.

Ensi vuonna 25-vuotistaitelijajuhlaa viettävän koreografi-tanssija Tero Saarisen ja muusikko-harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen musiikkia, tanssia ja visuaalisuutta ainutlaatuisella tavalla yhdistävä teos Breath nähdään Oulun Musiikkijuhlilla keskiviikkona 24.3. Oulun teatterin suurella näyttämöllä.

Vahvasta esiintyjyydestään tunnetut Saarinen ja Pohjonen ottavat mittaa toisistaan äänen ja liikkeen voimaverkossa, jossa elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna.

Teoksen valo- ja lavastussuunnittelijana toimii Saarisen luottokumppani Mikki Kunttu ja pukusuunnittelijana näyttävästä designista tunnettu Teemu Muurimäki. Oman lisänsä teokseen tuo elektronisen musiikin tekijänäkin tunnetun Tuomas Norvion mielikuvituksellinen äänisuunnittelu. Taiteelliseen ydintiimiin kuuluu lisäksi koreografin assistentti Henrikki Heikkilä. Breath toteutetaan yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ja Oulun teatterin kanssa.

Ohjelmistosta on jo aikaisemmin myyntiin tulleet Emerson String Quartetin esiintyminen festivaalin avajaiskonsertissa sunnuntaina 14.3. sekä torstaina 25.3. kuultava Jäähyväiset-konsertti, jossa Oulu Sinfonian kapellimestarina toimii Oulun Musiikkijuhlien nykyinen taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto, ja solisteina tulevat taiteelliset johtajat, viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko.

——

LAILA
20.3.-27.3.2021
Oulun teatteri, Pikisali (Kaarlenväylä 2)
Liput: 17,50 €

BREATH
Ke 24.3.2021 klo 19
Oulun teatteri, suuri näyttämö (Kaarlenväylä 2)

Liput: 38/35 €

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan, hinnat sisältävät käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10-palvelupisteet ja kulttuuritalo Valveen lippumyymälä. Laila ja Breath myös Oulun teatterin myyntipalvelu.

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 31. kerran 14.–28.3.2021.

www.omj.fi

Oulun Musiikkijuhlien taiteellisiksi johtajiksi vuoden 2021 festivaalin jälkeen Elina Vähälä ja Jukka Perko

14.05.2020

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 14.–28.3.2021, jonka jälkeen festivaalin uusina taiteellisina johtajina aloittavat viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko. Festivaali siirtyy näin ensimmäistä kertaa historiansa aikana kahden taiteellisen johtajan malliin. Vähälä ja Perko jakavat festivaalin taiteellisen suunnitteluvastuun, ja Perkon osalta vastuualueeseen kuuluu lisäksi ympärivuotinen Jazz & Etno -konserttisarja. Taiteellisen johtajan tehtävästä luopuva Jaakko Kuusisto on luotsannut Oulun Musiikkijuhlia vuodesta 2013 lähtien.

Yhdysvalloissa syntynyt Elina Vähälä kuuluu kotimaisten instrumentalistiemme kirkkaimpaan kansainväliseen kärkikaartiin. Maineensa valovoimaisena ja poikkeuksellisen monipuolisena muusikkona Vähälä on ansainnut laaja-alaisella repertuaarillaan, joka kattaa konserttoja ja kamarimusiikkia barokista nykypäivään.

Vähälä on kantaesittänyt muun muassa Jaakko Kuusiston viulukonserton, Aulis Sallisen Kamarikonserton sekä Kalevi Ahon viulukonserton nro 2. Viime vuosina häntä on kuultu esimerkiksi Minnesotan orkesterin, Detroitin ja Houstonin sinfonikoiden, Lyonin kansallisen sinfoniaorkesterin, Tukholman kuninkaallisten filharmonikoiden sekä Singaporen sinfoniaorkesterin solistina, ja hän on tuttu näky myös kotimaan orkestereiden solistina. Vähälä on vuonna 2009 toimintansa aloittaneen Viuluakatemian perustajajäsen sekä Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston viulunsoiton professori.

“Odotan innolla tulevaa pestiä Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana yhdessä Jukka Perkon kanssa. Olen esiintynyt Musiikkijuhlilla ensimmäisen kerran jo vuonna 1993 ja saanut vuosien aikana todistaa, kuinka siitä on kehittynyt yksi Suomen korkeatasoisimmista kaupunkifestivaaleista ja ohittamaton osa Oulun kulttuurielämää. Iloitsen siitä, että tulevana taiteellisena johtajana voin jatkaa Jaakko Kuusiston perintöä tarjoamalla yleisölle ainutlaatuisia elämyksiä yhdessä klassisen musiikin kansainvälisten huippuosaajien kanssa”, Vähälä kertoo.

Jukka Perkon kansainvälinen ura alkoi rakettimaisella nousulla vuonna 1987 Dizzy Gillespien pestattua vasta 19-vuotiaan Perkon big bandiinsa. Ylistäviä arvosteluja saaneen Perkon soittoa verrattiin nuoreen Charlie Parkeriin. Sittemmin Perko on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen Perko on noussut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Perko on tunnettu lukuisista menestyneistä yhtyeistään, joista tällä hetkellä ajankohtaisimmat ovat kahden kitaran ja saksofonin muodosta Jukka Perko Avara sekä Jukka Perko Tritone. Omien yhtyeidensä lisäksi Perko on sinfoniaorkestereiden ja big bandien vakituinen solistivieras. Hän toimii myös Viapori Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana sekä opettaa Sibelius-Akatemiassa.

“Oulu on ollut suosikkikaupunkejani jo pitkään, olen saanut soittaa siellä vuosien varrella lukuisia kertoja. Aina on ollut mahtava soittaa ihanan ja runsaslukuisen yleisön edessä. Oulun Musiikkijuhlat on yksi upeimmin järjestettyjä tapahtumia missään, ja festivaalin ohjelmistoa seuraamalla on voinut oppia ja saada hyviä ideoita. On siis sanomattakin selvää, että on suuri kunnia saada tulla mukaan tekemään tätä upeaa tapahtumaa toisena taiteellisena johtajana Elina Vähälän kanssa. Uskon, että yhdessä Elinan ja koko Musiikkijuhlien porukan kanssa saamme jatkettua ja kehitettyä tapahtuman hienoa perinnettä ja tarjottua elämyksellisiä konsertteja myös tulevaisuudessa!”

Jaakko Kuusiston aikana Oulun Musiikkijuhlilla on koettu muun muassa Jesus Christ Superstar -rockooppera, Karita Mattilan, Osmo Vänskän ja Ismo Alangon vierailut Oulu Sinfonian edessä, Bachin Johannes-passion näyttämöesitys, sekä kamari- ja jazzkonsertteja, nykytanssia ja -sirkusta kotimaisin ja kansainvälisin voimin. Kuusisto toi Oulun Musiikkijuhlille myös yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun konservatorion kanssa toteutetut kansainväliset klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

“Aikani Oulun Musiikkijulien johdossa on ollut yksi urani kiinnostavimpia ja antoisimpia tehtäviä, ja luovun siitä haikeana, mutta tyytyväisenä kuluneisiin vuosiin. Itselleni on myös ensiarvoisen tärkeää, että työn jatkajiksi ovat lupautuneet juuri Elina ja Jukka. He molemmat ovat muusikkoina, ammattilaisina ja ihmisinä parasta mitä voi toivoa. Tiedän että festivaali tulee voimaan hyvin heidän kaudellaan.”

Taiteellisen johtajuuden vaihto tapahtuu sujuvasti vuoden 2021 festivaalilla, sillä Vähälä ja Perko toimivat molemmat Oulu Sinfonian solisteina 25. maaliskuuta Jaakko Kuusiston johtamassa konsertissa. Ohjelmistonaan heillä on itselleen läheistä ja luontevaa musiikkia: Outi Tarkiaisen saksofonikonsertto Saivo sai kantaesityksensä vuonna 2017 Jukka Perkon esittämänä, ja Jaakko Kuusiston viulukonsertto on syntynyt vuonna 2012 Elina Vähälän tilauksesta. Jäähyväiset-konsertin alkunumerona kuullaan John Adamsin teos Short Ride In A Fast Machine.

Konsertin lipunmyynti alkaa torstaina 14.5.

—–

JÄÄHYVÄISET
Torstai 25.3.2021 klo 19
Oulun Musiikkikeskus, Madetojan sali

Oulu Sinfonia
Jukka Perko | saksofoni
Elina Vähälä | viulu
Jaakko Kuusisto | kapellimestari


Ohjelma
John Adams: Short Ride In A Fast Machine
Outi Tarkiainen: Saksofonikonsertto ”Saivo”
Jaakko Kuusisto: Viulukonsertto

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan, lipunhintaan lisätään toimituskulut. Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet.

www.omj.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 15

2 / 15

3 / 15

4 / 15

5 / 15

6 / 15

7 / 15

8 / 15

9 / 15

10 / 15

11 / 15

12 / 15

13 / 15

14 / 15

15 / 15
  • Yhteistyössä: