Etusivu » Kaikki festivaalit » » Pispalan Sottiisi, Tampere

Pispalan Sottiisi, Tampere
13.06.2018 - 17.06.2018

Tietoa festivaalista

Kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin suurtapahtuma Pispalan Sottiisin on koonnut jo vuodesta 1970 alan harrastajat ja ystävät Tampereelle. ’Sottiisissa tanssitaan ja tanssitetaan. Monipuolinen ohjelma tarjoaa yleisölle kansantanssikonsertteja, koulutusta ja yötansseja. Vuonna 2018 Pispalan Sottiisi tuottaa teoksen ”Työ ja ilonpito”, joka kuvaa viime vuosisadan tehdastyöläisten elämää kaupunkimaisessa yhteiskunnassa. Teos luo tunnelmakuvia tehtaan käynnistymisestä, pumpulitehtaan työn eri vaiheista, lasten loruista ja leikeistä sekä nuorison herraskaisista tansseista ja työväen illanviettotanssiaisista.

Tapahtuman luonne

Folk Etno / Maailmanmusiikki Kansanperinne Kansantanssi Kursseja Ohjelmaa lapsille Perinteinen kansanmusiikki Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.sottiisi.net/
Sähköposti info@sottiisi.net
Festivaaliosoite Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 3 212 2147
Toimisto Satakunnankatu 13, FI-33100 Tampere

Festivaali kartalla

Pispalan Sottiisi on Pohjois-Euroopan merkittävin, kansainvälinen kansantanssifestivaali, joka järjestetään parillisina vuosina kesäkuun alussa Tampereella. Pispalan Sottiisi pyrkii tapahtumana seuraamaan alan kehitystä ja myös itse tuottamaan uusia kansantanssiin ja -musiikkiin pohjautuvia produktioita. Festivaalin ohjelmaan kuuluu konsertteja sisä- ja ulkotiloissa, kilpailuja, koulutusta, seminaareja, yötansseja sekä klubi-iltoja.

Festivaaliin osallistuu 1500 kotimaista ja 150 ulkomaista kansantanssin ja -musiikin harrastajaa. Festivaalin tilaisuuksiin osallistuu noin 30 000 kävijää. Pispalan Sottiisia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on kansainvälisen C.I.O.F.F. perinnefestivaalien organisaation jäsen.

Jaa tapahtuma

Pispalan Sottiisi päättyi huikeaan tanssiteokseen Tampere-talolla su 12.6.

13.06.2016

Vaihteleva sää rytmitti sunnuntaina 12.6. päättynyttä festivaalia, mutta toivottu kävijämäärä 20 000 saavutettiin. Täysi salillinen  osoitti seisaaltaan suosiota Tampere-talossa Sottiisin päätöskonsertissa tanssiteokselle: ”Janne ja Aino – Balladi erään säveltäjän elämästä”.

Kansantanssin Riemuvuotta juhliva kansainvälinen kansantanssiin ja -musiikkiin keskittyvä Pispalan Sottiisi levittäytyi tänä vuonna Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, jonne rakennettiin Euroopan suurin sisäleirintäalue 700 tanssijalle. Sottiisin monipuoliseen ohjelmaan kuului konsertteja, työpajoja ja tanssitupia. Sottiisi juhlisti Riemuvuotta pääjuhlassaan, jossa nähtiin ainutlaatuinen 1000 tanssin, 100 soittajan ja 10 näyttelijän yhteinen voimanponnistus ja huikea spektaakkeli ”Riemua! – Hyppyä ja hypetystä 150 vuotta!”.

Sottiisin kansainväliset kansantanssivieraat tulivat tänä vuonna Liettuasta, Slovakiasta, Virosta, Venäjältä ja Unkarista. Yleisö sai nauttia ryhmien vauhdikkaista esityksistä ja upeista puvuista pitkin festivaaliviikkoa Tampereen Laikun lavalla, Pirkka-hallissa ja Koskikeskuksessa.

Yksi riemukkaimmista konserteista oli Béla Gazdágin juhlakonsertti – Tanssimestarin jalanjäljillä, jossa unkarilaisen tanssimestarin, Béla Gazdágin entiset oppilaat  esittävät tansseja mm. Székelyföldin ja Mezöségisin alueilta. Mukana myös Bélan oma ryhmä Alba
Regia Unkarista.

Kansantanssin monimuotoinen kirjo näkyi myös lasten Priimatiimakonsertissa. Lasten kansantanssikatselmuksista – Tanssiralleista – valitut vauhdikkaat ja herkät tanssit vaihtelivat perinteisistä koreografioista, teemallisiin, juonellisiin, kantaaottaviin esityksiin.

Pispalan Sottiisissa myös Kansantanssikiltaan saatiin uusia jäseniä, kun Suomen Nuorisoseurojan hallitus nimesi kansantanssimestareiksi Jussi Malisen Teuvalta, Väinö Krekon Kauhajoelta, Marja Viitasen Lahdesta ja Anja Mikkolan Jokioisista. Killassa on tällä hetkellä 16 ja siihen nimetään Nuorisoseurajärjestön kansantanssitoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä.

Riemuvuoden parhaat pidot järjestettiin Pispalan Sottiisissa 8.-12.6.2016.  Seuraavan kerran Sottiisia tanssitaan kesäkuussa 2018.

Sottiisi 8.-12.6.2016 pähkinänkuoressa
20 000     Kävijää (arvio)
9 000     Minuuttia tapahtumia
1 300     Kotimaista tanssijaa
140        Kansainvälistä esiintyjää
150      Pelimannia
150        Talkoolaista
150        Kotimaista esiintyjäryhmää
74           Tilaisuutta
5              Kansainvälistä vierasta: Liettuasta, Slovakiasta, Venäjältä, Virosta, Unkarista
8              Tapahtumapaikkaa

 

www.sottiisi.net

 

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: