Pori Jazz
11.07.2015 - 19.07.2015

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on kansainvälinen suurtapahtuma, jonka esiintyjät ovat maailman huipulta. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat yli 100 konserttiin noin 150 000 kävijää vuosittain. Lapsille oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin+358 10 391 6000
ToimistoPohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Legendaarinen Erik Bruun suunnitteli Pori Jazzin juhlajulisteen

23.09.2014

Pori Jazzilla on edessään juhlavuosi, kun festivaali järjestetään ensi heinäkuussa 50. kertaa. Juhlan kunniaksi festivaalijulisteen suunnitteli alansa todellinen legenda, 88-vuotias Erik Bruun.

Graafikko, taiteilijaprofessori Erik Bruun tunnetaan yhtenä Suomen arvostetuimmista graafikoista. Jo 1950-luvulla alkaneen uran tunnettuihin töihin lukeutuvat muun muassa viimeiset käytössä olleet markan setelit, Luonnonsuojeluliiton Norppa-logo sekä lukuisat Jaffa-julisteet. Pori Jazzille Bruun suunnitteli julisteen nyt ensimmäistä kertaa.

Pori Jazzin juhlajulisteen pääroolissa on karhu, joka tunnetusti esiintyy myös Porin kaupungin vaakunassa.

”Karhun liittyminen tällä tavalla Poriin innosti minua kovasti, ja idean julisteeseen näin unessani. Tavoitteenani on kaikissa töissäni ollut, että julisteen pitää synnyttää katsojassaan hyvää mieltä”, Erik Bruun kertoo.

Erik Bruun on vuosikymmenten varrella palkittu muun muassa Pro Finlandia – ja Suomi-palkinnoilla. Uusia töitä syntyy yhä tasaiseen tahtiin.

”Kun työ ja harrastus ovat yksi ja sama asia, niin ei tätä oikein voi lopettaa. Politiikkaa seuratessa kuulostaa hassulta, kun puhutaan 62 vuoden eläkeiästä. Ehkä esimerkkini todistaa, että jokaisen ihmisen pitäisi päästä sellaiseen ammattiin, josta todella pitää”, Bruun naurahtaa.

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 11.-19. heinäkuuta. Turun Kirjamessuilla julkaistaan lokakuun alussa Pori Jazz -juhlakirja, joka kertoo festivaalin 50-vuotisen taipaleen sanoin ja kuvin. Satakunnan Museo on puolestaan käynnistämässä hanketta, jonka tehtävänä on kerätä Pori Jazziin liittyvää muistitietoa. Aineiston pohjalta kootaan juhlanäyttely, joka on ensi kesänä esillä Satakunnan Museossa.

www.porijazz.fi

PJ15_juliste_2000x2822px
PORI JAZZ. The Northern Governors. Photo: Pia Jalkanen

1 / 9
PORI JAZZ McKoy Tyner

2 / 9
PORI JAZZ Paul Anka Photo Arto Takala

3 / 9
PORI JAZZ Photo Johanna Tirronen

4 / 9
PORI JAZZ Joshua Redman Photo Olli Sulin

5 / 9
PORI JAZZ. Robert Glasper Experiment. Photo: Maarit Nissinen

6 / 9
PORI JAZZ. Photo: Matti Juutilainen

7 / 9
Pori Jazz. James Neve. Photo: Maarit Nissinen

8 / 9
PORI JAZZ.  Photo: Olli Sulin

9 / 9
  • Yhteistyössä: