Pori Jazz
10.07.2020 - 18.07.2020

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on maailman vanhimpiin jazzfestivaaleihin kuuluva suurtapahtuma, jonka ohjelmisto tarjoilee kansainvälisiä ja suomalaisia huippunimiä. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat festivaalille vuosittain noin 400 000 kävijää. Lapsille on tarjolla oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin +358 10 391 6000
Toimisto Pohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Pori Jazz on suomalaisen festivaalikesän pioneeri. Kesällä vuonna 1966 joukko jazzkärpäsen puremia nuoria loikoili Kirjurinluodon nurmella ja svengaili jazzin tahtiin. Intohimosta musiikkiin syntyivät Porin jazzjuhlat.

Pori Jazz on kehittynyt ajan myötä. Vuosittain heinäkuussa järjestettävä festivaali tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen läpileikkauksen tämän päivän musiikkivirtauksiin maailmalta. Pori Jazzin konsepti on pitänyt festivaalin kansainvälisessä kärjessä jo lähes 50 vuotta: tunnetut ja tulevat musiikin tähdet sekä ainutkertainen festivaalimiljöö, Kokemäenjoen rannat, vehreä Kirjurinluodon konserttipuisto sekä jazzklubit muodostavat festivaalille sen ansaitsemat puitteet.

Festivaalin tehtävänä on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Tavoitteena on tuottaa taiteellisesti korkeatasoista rytmimusiikin festivaalia, joka luo kävijöilleen ja tekijöilleen tunnelmaltaan ja puitteiltaan ainutlaatuisia elämyksiä, joita halutaan vuodesta toiseen kokea uudelleen. Festivaalin järjestää Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Noin 70 prosenttia festivaalin ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

Jaa tapahtuma

Viihdemaailman megatähti John Legend kesällä Pori Jazziin

17.02.2020

Viihdealan palkintoja viime vuosina rohmunnut ja maailmanlaajuiseen suosioon noussut yhdysvaltalaisartisti John Legend esiintyy pitkästä aikaa Suomessa ja konsertoi Pori Jazzissa torstaina 16.7. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä S-Etuhintaan 31.3. asti.

Moninkertaista platinaa myynyt ja yksitoista Grammy-palkintoa voittanut John Legend on kunnostautunut urallaan niin laulajana, säveltäjänä, näyttelijänä kuin tuottajanakin. Hän on kaikkien aikojen ensimmäinen afrikanamerikkalainen mies, joka on yltänyt himoittuun EGOT-statukseen. Kirjainlyhenne tarkoittaa henkilöä, joka on voittanut Yhdysvaltojen neljä merkittävintä viihdealan palkintoa: televisioalan Emmyn, musiikkialan Grammyn, elokuva-alan Oscarin sekä teatterialan Tonyn. EGOT-kerhoon on päässyt tähän päivään mennessä vain 15 henkilöä.

John Legend on julkaissut urallaan kuusi studioalbumia. Hänen isoin hittinsä on vuoden 2013 Love in the Future -pitkäsoitolta lohkaistu All of Me -single, joka on kerännyt Spotifyssa huimat 1,1 miljardia kuuntelukertaa. Uusimman kappaleensa Conversations in the Dark yhdysvaltalaistähti julkaisi tammikuussa.

Näyttelijänä John Legend on nähty muun muassa menestyselokuva La La Landissa. Oscarinsa artisti voitti Selma-elokuvaan säveltämällään Glory-kappaleella, ja Tony- sekä Emmy-palkintonsa hän nappasi laajennettuaan monialaista uraansa musikaali- ja Broadway-tuottajan tehtäviin.

John Legend on harvinainen ja odotettu Suomen-vieras. Edellisen kerran hän konsertoi Suomessa ja Pori Jazzissa kesällä 2013, jolloin artistin läpimurto maailmanlaajuiseen suosioon odotti vielä vuoroaan.

Liput myynnissä perjantaina klo 9

John Legendin tähdittämän festivaalipäivän 16.7. liput tulevat myyntiin perjantaiaamuna 21.2. klo 9. Pori Jazzin pääsylippuja myydään Ticketmasterin verkkokaupassa, puhelinmyynnissä ja myyntipisteissä kautta maan.

Pori Jazzin pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.3. asti. Päivälippu maksaa toimituskuluineen alk. 75 euroa, kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Päivälippujen normaalihinta on 81 euroa.

Pori Jazzin muut lipputyypit torstain päivälippuja lukuun ottamatta ovat myynnissä jo nyt. Tarjolla on muun muassa kahden ja kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Lounge-lippuja.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkaistujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Gwen Stefani, Dido, Herbie Hancock ja Charles Lloyd Kindred Spirits.

 

55th edition / July 2020

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Jazzlegenda Herbie Hancock konsertoi Pori Jazzissa

30.01.2020

Kaikkien aikojen merkittävimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Herbie Hancock esiintyy kesällä Pori Jazzissa. Huhtikuussa 80 vuotta täyttävä pianisti-säveltäjä nähdään yhtyeineen Porin Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Herbie Hancock on ehtinyt jo uransa seitsemännelle vuosikymmenelle. Menestyksekkään ja vaiherikkaan uransa varrella yhdysvaltalaistaiteilija on tullut tunnetuksi kulttuurin, teknologian ja musiikkibisneksen edelläkävijänä. Visionäärinen ja monipuolinen pianisti-säveltäjä on ollut 1960-luvulta alkaen aktiivisesti mukana jokaisessa uudessa populaarimusiikin aallossa.

Hancock nousi kuuluisuuteen kuuluessaan 60-luvulla trumpetistilegenda Miles Davisin kvintettiin, jonka jäsenenä hän mullisti jazzin soundia. Samaan aikaan Hancock aloitti tuotteliaan soolouransa, ja 70-luvulle tultaessa Hancockin menestysalbumit – esimerkiksi hittijulkaisu “Headhunters” – yhdistivät jazzin funk- ja rock-elementteihin tavalla, jonka kaikuja ja ideoita voi kuulla yhä nykypäivän musiikissa. “Rockit” ja “Future Shock” -albumeillaan Hancock sukelsi elektronisen musiikin saloihin, mutta nimekkäässä VSOP-yhtyessään hän jatkoi samanaikaisesti akustisen jazzin kartoittamista.

Hancock on voittanut 14 Grammya ja vastaanottanut myös Oscar-palkinnon Round Midnight -elokuvan (1986) musiikista. Canteloupe Island, Maiden Voyage, Watermelon Man, Chameleon ja monet muut Hancockin sävellykset kuuluvat jazzin moderneihin standardeihin. Vuonna 2016 Hancock palkittiin ainutlaatuisesta urastaan elämäntyö-Grammylla.

Hancock teki ensiesiintymisensä Pori Jazzissa jo vuonna 1971, minkä jälkeen hän on palannut useasti Porin Kirjurinluotoon. Hancockin yhtye kesän Euroopan-kiertueelle täsmentyy myöhemmin.

 

Liput myynnissä S-Etuhintaan 31.3. asti

Ensi kesänä 55. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Aiemmin julkistettuihin ensi kesän esiintyjiin kuuluvat muun muassa Gwen StefaniDidoCharles Lloyd Kindred SpiritsGov’t Mule ja Cécile McLorin Salvant.

Pori Jazzin pääkonserttien (16.–18.7.) päiväkohtaiset pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Lipun hinta on toimituskuluineen alk. 75 euroa, kun lipun ostajalla on S-Etukortti. Lipun hinta ilman S-Etukorttia on 81 euroa.

Pääkonsertteihin on myynnissä myös kahden päivän lippuja (alk. 140 euroa) ja kolmen päivän lippuja (alk. 179 euroa). Hinnat ovat voimassa 31.3. asti ja sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun. Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput.

 

55th edition / July 2020

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Gwen Stefani tuikkii Pori Jazzin supertähtenä

13.12.2019

Yhdysvaltalainen supertähti Gwen Stefani esiintyy Pori Jazzissa perjantaina 17. heinäkuuta 2020. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

 

Laulaja, muoti-ikoni ja tuottaja Gwen Stefani nousi maailmanlaajuiseen suursuosioon 1990-luvulla No Doubt -yhtyeen laulajana. Vuonna 2004 Stefani aloitti menestyksekkään soolouran, jonka aikana hän on julkaissut kolme studioalbumia ja noussut soittolistojen kärkeen “Hollaback Girl” -, “The Sweet Escape” – ja “What You Waiting For?” -hiteillään. Kolme Grammya sekä useita muita musiikkialan palkintoja voittanut Stefani on lunastanut paikkansa yhtenä 2000-luvun suurista tähdistä, jonka tekemisiä seurataan ympäri maailman.

 

Gwen Stefani on tunnettu vahvasta lavakarismastaan sekä kyvystään luoda välitön yhteys yleisöönsä. Artistilla on ollut kesästä 2018 lähtien oma konserttiresidenssi Las Vegasissa, missä Yhdysvaltain isoimmat tähdet tekevät nykyään runsaasti esiintymisiä. Stefanin “Just A Girl” -niminen show on saanut huippuarvioita näyttävyydestään sekä viihdyttävyydestään, ja settilistoilta on löytynyt sekä Stefanin soolouran kappaleita että No Doubt -albumien hittejä, kuten “Don’t Speak” ja “Just A Girl”.

 

Pop-ilotulitusta ja viime vuosikymmenten isoimpia kappaleita on luvassa myös ensi kesänä, kun Gwen Stefani tekee ensimmäisen Euroopan-kiertueensa 13 vuoteen. Suomessa Stefani on käynyt soolourallaan vain kerran – hänen konserttinsa Helsingin Hartwall-areenassa 2007 on jäänyt monien mieleen riehakkaana ja räiskähtelevänä spektaakkelina, jonka aikana Stefani muun muassa juoksenteli yleisön seassa pitkin areenan permantoa.

 

Musiikkiuransa ohella Gwen Stefani tunnetaan maailmanlaajuisesti seurattuna muoti-ikonina sekä useiden lifestyle- ja muotibrändien luojana ja suunnittelijana. Vuodesta 2016 hän on toiminut The Voice -laulukilpailun tuomarina Yhdysvalloissa.

 

 

Liput edulliseen jouluhintaan 31.12. asti

 

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa. Kesän pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

 

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa 10.–18.7 heinäkuuta. Festivaalin aiemmin tällä viikolla julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Dido, Charles Lloyd Kindred Spirits ja Cécile McLorin Salvant. Heinäkuun festivaaliohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana kymmenillä nimillä.

 

55th edition / July 2020

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz /

Brittitähti Dido ensimmäistä kertaa Suomeen – Pori Jazziin myös kymmenen muuta esiintyjää

10.12.2019

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva brittitähti Dido, jazzlegenda Charles Lloyd sekä blues-rockin suosikkinimi Gov’t Mule kuuluvat Pori Jazzin ensimmäisiin esiintyjäjulkistuksiin ensi kesälle. Yhteensä 11 esiintyjää tänään julkaisseen festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

Ison-Britannian menestyneimpiin artisteihin 2000-luvulla kuulunut Dido esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa, kun hänet nähdään Porin Kirjurinluodossa lauantaina 18.7. Brittitähden radiohitit – esimerkiksi “Thank You” ja “White Flag” – soivat vuosituhannen alussa kaikkialla, ja Didon studioalbumeja onkin myyty maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa kappaletta.

Dido on tehnyt urallaan poikkeuksellisia valintoja, sillä pian läpimurtonsa jälkeen artisti vetäytyi kiertue-elämästä peräti viideksitoista vuodeksi. Paluun aika koitti viime keväänä, kun Dido julkaisi viidennen pitkäsoittonsa Still on My Mind ja aktivoitui pitkästä aikaa myös keikkailurintamalla. Hän on tehnyt päättyvän vuoden aikana kehuttuja esiintymisiä niin Euroopassa kuin Pohjois- ja Etelä-Amerikassakin.

Jazzin huippunimiä Yhdysvalloista ja Euroopasta

Saksofonisti-huilisti Charles Lloyd kuuluu raskaan sarjan jazzlegendoihin. Ensi keväänä 82 vuotta täyttävän Lloydin ura jatkuu edelleen aktiivisena sekä levytys- että keikkailurintamalla, ja monien kriitikoiden mielestä Lloyd soittaa nykyään paremmin kuin ikinä ennen. Torstaina 18.7. Lloyd tuo Poriin uuden Kindred Spirits -kokoonpanonsa, jolta on odotettavissa keväällä studioalbumi.

Muita kansainvälisen jazzin kärkinimiä Pori Jazzin nyt julkistetuissa esiintyjissä edustavat viime vuosina useita alan palkintoja napannut yhdysvaltalaislaulaja Cécile McLorin Salvant, israelilaisbasisti Avishai Cohen trioineen sekä vibrafonisti Joel Ross yhdessä “Good Vibes” -yhtyeensä kanssa. Vahvan jazzedustuksen täydentävät paluun Pori Jazziin tekevä Shabaka and the Ancestors, jazzia ja afrobeatia yhdistevä lontoolaisyhtye KOKOROKO sekä arvostetun yhdysvaltalaispianistin johtama Myra Melford’s Snowy Egret.

Pepe Willberg ja Jukka Eskola historian helmien parissa

Lauantaina 18.7. Pori Jazzissa kuullaan ikivihreää kotimaista lauluääntä, kun Pepe Willberg nähdään Kirjurinluodon esiintymislavalla yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan johtaman yhtyeen kanssa. Willberg lauloi aikoinaan kahdella 1970-luvun alkuvuosien albumilla, jotka ovat sittemmin nousseet kulttiklassikon asemaan. Otto Donner Treatmentin En soisi sen päättyvän -albumin (1970) sekä Pepe & Paradise -yhtyeen Niin vähän on aikaa (1972) -pitkäsoiton kappaleet herätetään henkiin heinäkuussa Porissa, kun Pepe Willberg sekä eturivin kotimaisista jazzmuusikoista koostuva Jukka Eskola Statement -kokoonpano esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä.

Blueskansaa hellitään Kirjurinluodossa torstaina 16.7., kun pitkän uran tehnyt yhdysvaltalaisyhtye Gov’t Mule esittää näkemyksensä southern rockista ja juurevasta blues-rockista. Kitaraässä Warren Hayesin johtama yhdysvaltalaisbändi sai alkunsa legendaarisen Allman Brothersin sivuprojektina, mutta elinkaarta tälle “projektille” on sittemmin kertynyt jo neljännesvuosisadan edestä. Bluesin säveliä Pori Jazzin kesätorstaissa tarjoilee myös Erja Lyytinen, joka valittiin äskettäin Guitar World -lukijaäänestyksessä maailman 14:ksi parhaaksi blueskitaristiksi.

Liput edulliseen jouluhintaan 31.12. asti

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa. Kesän pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa 10.–18.7 heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana kymmenillä nimillä.

 

55th edition / July 2020

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: