Pori Jazz
12.07.2019 - 20.07.2019

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on maailman vanhimpiin jazzfestivaaleihin kuuluva suurtapahtuma, jonka ohjelmisto tarjoilee kansainvälisiä ja suomalaisia huippunimiä. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat festivaalille vuosittain noin 400 000 kävijää. Lapsille on tarjolla oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin +358 10 391 6000
Toimisto Pohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Pori Jazz on suomalaisen festivaalikesän pioneeri. Kesällä vuonna 1966 joukko jazzkärpäsen puremia nuoria loikoili Kirjurinluodon nurmella ja svengaili jazzin tahtiin. Intohimosta musiikkiin syntyivät Porin jazzjuhlat.

Pori Jazz on kehittynyt ajan myötä. Vuosittain heinäkuussa järjestettävä festivaali tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen läpileikkauksen tämän päivän musiikkivirtauksiin maailmalta. Pori Jazzin konsepti on pitänyt festivaalin kansainvälisessä kärjessä jo lähes 50 vuotta: tunnetut ja tulevat musiikin tähdet sekä ainutkertainen festivaalimiljöö, Kokemäenjoen rannat, vehreä Kirjurinluodon konserttipuisto sekä jazzklubit muodostavat festivaalille sen ansaitsemat puitteet.

Festivaalin tehtävänä on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Tavoitteena on tuottaa taiteellisesti korkeatasoista rytmimusiikin festivaalia, joka luo kävijöilleen ja tekijöilleen tunnelmaltaan ja puitteiltaan ainutlaatuisia elämyksiä, joita halutaan vuodesta toiseen kokea uudelleen. Festivaalin järjestää Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Noin 70 prosenttia festivaalin ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

Jaa tapahtuma

Miika Ranne valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi

05.09.2018

Suunnittelupäällikkö Miika Ranne (41) on valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi. Hän haluaa vaalia festivaalin sivistystehtävää ja kehittää Pori Jazzia henkilöstöä, yhteistyökumppaneita ja yleisöä kuunnellen.

Pori Jazzin toimitusjohtajana aloittaa 1. lokakuuta Miika Ranne. Hänellä on media-alalta 15 vuoden kokemus laajojen kokonaisuuksien hallinnasta. Uuteen tehtävään Ranne siirtyy Ylen Luovien sisältöjen suunnittelupäällikön paikalta. Tätä ennen Ranne työskenteli Yle Asian vastaavana tuottajana vastuullaan mm. Marja Hintikka Live ja Puoli seitsemän. Projektijohtamisesta hän on saanut kokemusta esimerkiksi Juhannusjuna-ohjelman tuottajana.

– Valintaamme vaikutti Ranteen osaaminen suurten ohjelmatuotantojen parissa ja toisaalta hänen verkostoitumiskykynsä ja näyttönsä avoimen tiimijohtamisen kulttuurista, kertoo Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola.

 

Takaisin kotikaupunkiin

Porissa syntynyt ja kasvanut Ranne aikoo uuden työn myötä asua Porissa ja Tuusulassa. Työskentely Pori Jazzin eteen on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa.

– Pori Jazz on musiikkifestivaalien pioneeri, joka on onnistunut säilymään kiinnostavana jo yli 50 vuotta hukkaamatta ydintään. Mielestäni Pori Jazzilla on myös eräänlainen sivistystehtävä, jota on tärkeää vaalia.

Merkittävien musiikillisten kokemusten, kuten Macy Grayn, Alicia Keysin tai Wilson Pickettin esiintymisten lisäksi Ranne on saanut Pori Jazzilta paljon muuta.

– Festivaali on tarjonnut yhteisöllisyyttä, ystäviä, kansainvälisyyttä ja ylpeydentunnetta porilaisuudesta, hän listaa.

 

Oikeudenmukaisen maailman puolesta

Ranteen työhistoriasta löytyy myös Nenäpäivä, kehitysyhteistyöjärjestöjen ja Yleisradion iso vuosittainen ponnistus reilumman maailman puolesta.

– Minulla on ollut ilo työskennellä Nenäpäivä-shown tuottajana. Työurallani laajemminkin minulle on ollut tärkeää edistää moniarvoisuutta. Hyvä asiaviihde koskettaa ja jättää jäljen. Saman voi tehdä musiikki.

Esimiehenä Ranne määrittelee itsensä osallistavaksi.

– Olen iloinen, että Pori Jazzia on tekemässä ammattitaitoinen porukka, josta monet ovat olleet mukana vuosikymmeniä. Aion kuunnella tarkalla korvalla henkilöstöä, yhteistyökumppaneita ja yleisöä ja tietysti myös porilaisia. Arvostan vilpittömästi vapaaehtoisten panosta Pori Jazzin hyväksi.

 

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: