Pori Jazz
08.07.2022 - 16.07.2022

Tietoa festivaalista

Pori Jazz 2021 -festivaali joudutaan perumaan koronatilanteen takia, mutta festivaalin taustayhdistys järjestää tulevana kesänä runsaasti muuta konserttitarjontaa. Kirjurinluodon legendaarisella Lokkilavalla järjestetään 15.–17.7. kolmipäiväinen konserttitapahtuma “Pori Jazz soi taas”. Iltapäivästä iltaan asti kestävissä konserttipäivissä kuullaan päivittäin neljää eri esiintyjää, joiden joukosta löytyvät muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement, Quintessence, yhdessä kiinnostavien vierailijoiden kanssa esiintyvä Timo Lassy sekä Dusty Springfieldin kappaleita suomeksi esittävä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin +358 10 391 6000
Toimisto Pohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Pori Jazz on suomalaisen festivaalikesän pioneeri. Kesällä vuonna 1966 joukko jazzkärpäsen puremia nuoria loikoili Kirjurinluodon nurmella ja svengaili jazzin tahtiin. Intohimosta musiikkiin syntyivät Porin jazzjuhlat.

Pori Jazz on kehittynyt ajan myötä. Vuosittain heinäkuussa järjestettävä festivaali tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen läpileikkauksen tämän päivän musiikkivirtauksiin maailmalta. Pori Jazzin konsepti on pitänyt festivaalin kansainvälisessä kärjessä jo lähes 50 vuotta: tunnetut ja tulevat musiikin tähdet sekä ainutkertainen festivaalimiljöö, Kokemäenjoen rannat, vehreä Kirjurinluodon konserttipuisto sekä jazzklubit muodostavat festivaalille sen ansaitsemat puitteet.

Festivaalin tehtävänä on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Tavoitteena on tuottaa taiteellisesti korkeatasoista rytmimusiikin festivaalia, joka luo kävijöilleen ja tekijöilleen tunnelmaltaan ja puitteiltaan ainutlaatuisia elämyksiä, joita halutaan vuodesta toiseen kokea uudelleen. Festivaalin järjestää Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Noin 70 prosenttia festivaalin ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

Jaa tapahtuma

Pori Jazzin nuorille suunnattu musiikkikilpailu käynnistyi

15.09.2021

Pori Jazz kutsuu nuoria musiikinharrastajia mukaan uuteen kilpailuun, jonka tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria eteenpäin harrastuksessaan. Voittajille on tarjolla konserttielämyksiä sekä esiintymismahdollisuus vuoden 2022 Pori Jazz -festivaalilla. Pori Jazz järjestää valtakunnallisen kilpailun yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP:n kanssa.

Koronapandemia ja sen mukanaan tuomat poikkeusolot ovat vaikeuttaneet nuorten harrastustoimintaa monella tavalla. Musiikin harrastaminen on ollut mahdollista poikkeusjärjestelyjen ja alan opetushenkilökunnan ponnistelujen ansiosta, mutta esimerkiksi lähiopetus sekä oppilaiden yhteiset konserttihetket ovat osin estyneet kriisin pitkittyessä.

Sävelaskel-kilpailun tavoitteena on tarjota positiivisia näkymiä tulevaan talveen ja kannustaa nuoria jatkamaan harrastuksensa parissa. Kilpailussa on kaksi sarjaa: peruskoulun vuosiluokat 5–9 ja konservatoriot/musiikkiopistot. Oppilaita kannustetaan kokoamaan keskuudestaan yhtye, joka soittaa omavalintaisen kappaleen ja taltioi esityksensä videolle. Peruskoulujen osalta kaikkien oppilaiden tulee olla samalla luokalla ja konservatorioiden/musiikkiopistojen sarjassa kirjoilla samassa oppilaitoksessa.

Peruskoulujen sarjassa valitaan videoiden perusteella kolme parasta kokoonpanoa. Videolla esiintyviä oppilaita ja heidän koko luokkaansa odottaa yhteinen konserttielämys: kuljetukset ja pääsyliput Pori Jazzin pääkonserttiin kesällä 2022.

Musiikkiopistojen sarjassa videoiden perusteella valitaan neljä yhtyettä, jotka kutsutaan Helsingissä alkuvuodesta 2022 järjestettävään finaaliin. Finaalin perusteella valitaan yksi yhtye, joka pääsee esiintymään Pori Jazzin pääsymaksuttomassa ohjelmistossa heinäkuussa 2022.

Ohjeet kilpailuvideoiden lähettämiseen löytyvät osoitteesta www.savelaskel.fi. Videoita voi lähettää sivuston kautta 15.12. klo 23:59 asti, minkä jälkeen Pori Jazz kontaktoi voittajat sekä kilpailussa jatkoon edenneet kokoonpanot.

Eurooopan vanhimpiin jazzfestivaaleihin kuuluvaa Pori Jazzia on järjestetty vuodesta 1966.  Ensi kesänä Pori Jazz järjestetään 8.–16. heinäkuuta. OP on Pori Jazzin pääyhteistyökumppani.

 

Pori Jazz July 8th–16th 2022

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

John Legend, Emeli Sandé ja Hector Reimagined -konsertti säkenöivät Pori Jazzissa 2022

29.07.2021

Yhdysvaltalainen supertähti John Legend, brittiartisti Emeli Sandé sekä kotimainen erikoiskonsertti Hector Reimagined ovat Pori Jazzin ensimmäiset esiintyjäjulkistukset ensi vuodelle. Festivaali järjestetään 55. kertaa 8.–16. heinäkuuta 2022, ja tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Porin Kirjurinluodossa torstaina 14.7.2022 esiintyvä John Legend on kunnostautunut urallaan niin laulajana, säveltäjänä, näyttelijänä kuin tuottajanakin. Uusimman studioalbuminsa vuosi sitten kesällä julkaissut tähtiartisti on myynyt moninkertaista platinaa ja voittanut yksitoista Grammy-palkintoa.  Hänen isoin hittinsä on “All of Me”, joka on kerännyt Spotifyssa huimat 1,5 miljardia kuuntelukertaa.

John Legend on kaikkien aikojen ensimmäinen afrikanamerikkalainen mies, joka on yltänyt himoittuun EGOT-statukseen. Kirjainlyhenne tarkoittaa henkilöä, joka on voittanut Yhdysvaltojen neljä merkittävintä viihdealan palkintoa: televisioalan Emmyn, musiikkialan Grammyn, elokuva-alan Oscarin sekä teatterialan Tonyn. EGOT-kerhoon on päässyt tähän päivään mennessä vain 15 henkilöä.

John Legend on harvinainen ja odotettu Suomen-vieras. Edellisen kerran hän konsertoi Suomessa ja Pori Jazzissa kesällä 2013, jolloin artistin läpimurto maailmanlaajuiseen megatähteyteen odotti vielä vuoroaan.

Emeli Sandé tekee odotetun paluun

Pori Jazzissa perjantaina 15.7.2022 kuultava Emeli Sandé on julkaissut urallaan kolme studioalbumia. Brittiartisti teki rakettimaisen nousun pop-taivaalle vuonna 2012, jolloin hänen debyyttialbuminsa “Our Version of Events” oli Ison-Britannian myydyin pitkäsoitto. Emeli Sandén lauluääni sekä tulkitsijan kyvyt ovat tehneet ison vaikutuksen suomalaisyleisöön brittitähden aiemmilla Pori Jazz -visiiteillä, jotka koettiin vuosina 2012 ja 2015. Tuoreimman albuminsa Real Life Emeli Sandé julkaisi syksyllä 2019.

Suomen legendaarisimpiin laulaja-lauluntekijöihin kuuluvan Hectorin uraa ja elämäntyötä juhlistetaan Pori Jazzissa lauantaina 16.7.2022. Hector Reimagined -nimellä toteutettavassa konsertissa kuullaan sekä Hectoria itseään että Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaa huippuyhtyettä. Muun muassa Ricky-Tick Big Bandin sekä Dalindèon voimahahmona tunnettu muusikko-säveltäjä Pöyhönen laatii valitsemistaan Hectorin kappaleista uusia sovituksia, joita Porissa esittää varta vasten koottava, suomalaisista eturivin muusikoista koostuva yhtye. Luvassa on sekä Hectorin hittejä että hieman tuntemattomampia sävellyksiä, joita kuullaan toisenlaisina versioina kuin ikinä aiemmin.

Liput myynnissä Ticketmasterissa

Porin Kirjurinluodossa 14.–16.7.2022 järjestettävien Pori Jazz -pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon päiväkohtaiset pääsyliput maksavat toimituskuluineen alkaen 82 euroa ja kolmen päivän lippu toimituskuluineen alkaen 175 euroa.

Vuosien 2020 ja 2021 Pori Jazz -festivaalille ostetut pääsyliput säilyttävät automaattisesti voimassaolonsa ensi vuoteen. Lisätietoja lippukäytännöistä löytyy festivaalin verkkosivuilta.

Pori Jazz asetti taiteellisen neuvottelukunnan vahvistamaan festivaalin ohjelmatyötä

16.07.2021

Pori Jazz 66 ry:n hallitus on perustanut festivaalille taiteellisen neuvottelukunnan. Sen tehtävänä on tukea festivaalin johtoa Pori Jazzin ohjelmakokonaisuuden suunnittelussa. Neuvottelukunta arvioi osaltaan festivaalin ohjelmavalintoja erityisesti vetovoiman ja taiteellisen profiilin kannalta.

Taiteelliseen neuvottelukuntaan kuuluvat promoottori Johan Hollstén, Kulttuurikeskus Korjaamon johtaja Katja Leppäkoski, tiedottaja Mikko Peltola, jazzmuusikko ja musiikin tohtori Jari Perkiömäki sekä jazzmuusikko Reino ”Reiska” Laine. Neuvottelukunnan puheenjohtaja on Pori Jazz 66 ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Tuomas Tyrsky.

– Neuvottelukunta toimii Pori Jazzin hallituksen ja taiteellisen johtajan Mikkomatti Aron tukena.  Taiteellisen neuvottelukunnan työ on jo alkanut, mutta varsinaisesti sen tehtävä kohdistuu seuraaviin festivaaleihin kun taas päästään normaaliin festivaalitoimintaan, sanoo Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Kristian Vainio.

Pori Jazzin Ted Curson -palkinto Tuomo Prättälälle

09.07.2021

Monipuolisena muusikkona tunnettu Tuomo Prättälä on valittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saajaksi. Vuoden nousevana kykynä palkitaan trumpetisti Tomi Nikku. Molemmat palkittavat muusikot esiintyvät ensi viikon Pori Jazz soi taas -tapahtumassa, joka järjestetään 15.–17.7. Kirjurinluodon Lokkilavalla.

Pori Jazz ei viime kesänä jakanut vuosittaisia palkintojaan, koska festivaalia ei pystytty järjestämään. Pori Jazz -festivaali on peruttu myös tältä vuodelta, mutta festivaalin taustaorganisaatio järjestää kesän aikana runsasta konserttitarjontaa, ja niinpä se haluaa välivuoden jälkeen jakaa myös muusikoille myönnettävät tunnustukset.

Tuomo Prättälä, 42, on luonut pitkän uran soul-artistina, joka tunnetaan artistinimellä “Tuomo”. Soolouransa ohella Prättälä on näkemyksellinen ja arvostettu, kosketinsoittaja, laulaja sekä säveltäjä. Jazzpianistina Prättälä on kunnostautunut muun muassa Ilmiliekki Quartetin sekä Verneri Pohjolan Quartetin riveissä.

Prättälä on julkaissut viime kuukausina uutta musiikkia nimellä Tuomo, ja hänen tuorein singlensä “Walk On” ilmestyi tänään perjantaina. Ensi viikon Pori Jazz soi taas -tapahtumassa Prättälä nähdään peräti kolmessa eri kokoonpanossa: torstaina 15.7. hän esiintyy yhdessä Timo Lassyn yhtyeen sekä Maarit Hurmerinnan kanssa, perjantaina 16.7. on vuorossa Verneri Pohjola Quartetin konsertti ja lauantaina 17.7. 20-vuotisjuhlakeikkansa soittaa Quintessence, jonka riveissä muun muassa Prättälä, Verneri Pohjola ja Emma Salokoski aikanaan nousivat musiikkipiirien suosioon.

Ted Curson -palkinto on tunnustus, jonka Pori Jazz on viime vuosina jakanut isossa roolissa festivaalilla esiintyneille taiteilijoille. Tunnustuksen lisäksi Pori Jazz antaa muusikolle rahallista tukea jossakin yhteisesti hänen kanssaan valittavassa aiheessa.

Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee trumpetisti Tomi Nikun, 30, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran jäsenenä. Pori Jazz soi taas -tapahtumassa Nikku esittelee oman yhtyeensä Tomi Nikkku 5tetin, joka julkaisee ensimmäisen singlensä konserttipäivän aamuna 16.7. Täyspitkän albumin vuoro on myöhemmin tänä vuonna.

Pori Jazz soi taas -tapahtuma järjestetään Porin Kirjurinluodossa 15.–17.7., ja tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Jo tänään perjantaina alkaa Cafe Pori Jazzin puistojuhla, joka tarjoilee pääsymaksutonta ohjelmaa aina ensi viikon lauantaihin asti.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: