Pori Jazz
14.07.2018 - 22.07.2018

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on maailman vanhimpiin jazzfestivaaleihin kuuluva suurtapahtuma, jonka ohjelmisto tarjoilee kansainvälisiä ja suomalaisia huippunimiä. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat festivaalille vuosittain noin 400 000 kävijää. Lapsille on tarjolla oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin +358 10 391 6000
Toimisto Pohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Pori Jazz on suomalaisen festivaalikesän pioneeri. Kesällä vuonna 1966 joukko jazzkärpäsen puremia nuoria loikoili Kirjurinluodon nurmella ja svengaili jazzin tahtiin. Intohimosta musiikkiin syntyivät Porin jazzjuhlat.

Pori Jazz on kehittynyt ajan myötä. Vuosittain heinäkuussa järjestettävä festivaali tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen läpileikkauksen tämän päivän musiikkivirtauksiin maailmalta. Pori Jazzin konsepti on pitänyt festivaalin kansainvälisessä kärjessä jo lähes 50 vuotta: tunnetut ja tulevat musiikin tähdet sekä ainutkertainen festivaalimiljöö, Kokemäenjoen rannat, vehreä Kirjurinluodon konserttipuisto sekä jazzklubit muodostavat festivaalille sen ansaitsemat puitteet.

Festivaalin tehtävänä on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Tavoitteena on tuottaa taiteellisesti korkeatasoista rytmimusiikin festivaalia, joka luo kävijöilleen ja tekijöilleen tunnelmaltaan ja puitteiltaan ainutlaatuisia elämyksiä, joita halutaan vuodesta toiseen kokea uudelleen. Festivaalin järjestää Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Noin 70 prosenttia festivaalin ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

Jaa tapahtuma

Pori Jazzin Ted Curson -palkinto Iro Haarlalle

13.07.2018

Pianisti, harpisti ja säveltäjä Iro Haarla on valittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saajaksi. Vuoden nousevana kykynä palkitaan kontrabasisti Kaisa Mäensivu. Pori Jazz 2018 alkaa perjantai-iltana, kun festivaalin uusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa yleisölle klo 18.

Iro Haarla, 61, on pitkän linjan jazzmuusikko, joka tuli 1970-luvun lopulla tunnetuksi puolisonsa, lyömäsoittaja Edward Vesalan rinnalla ja työparina. Uransa myöhemmässä vaiheessa Haarla on julkaissut useita kiiteltyjä sooloteoksia ja tehnyt aktiivista muun muassa norjalaisten huippumuusikoiden kanssa. Vuonna 2006 Suomen Jazzliitto myönsi Haarlalle Yrjö-palkinnon. Haarlan levyistä kaksi on palkittu parhaan jazz-albumin Emma-palkinnolla.

Pori Jazzissa Haarla esittelee uuden kvartettinsa, joka esiintyy Kirjurinluodon Lokkilavalla lauantaina 21.7. Haarlan ohella yhtyeessä soittavat saksofonisti Juhani ”Junnu” Aaltonen, kontrabasisti Ulf Krokfors ja rumpali Markku Ounaskari. Osa konsertissa kuultavista kappaleista on kantaesityksensä saavia upouusia sävellyksiä. Jone Takamäen piti alkujaan soittaa yhtyeessä saksofonia, mutta hän on joutunut perumaan kaikki lähiaikojen esiintymisensä sairastapauksen takia.

Ted Curson -palkinto on Pori Jazzin tunnustus, joka jaetaan kulloisellakin festivaalilla tärkeässä roolissa vierailevalle taiteilijalle. Tunnustuksen lisäksi Pori Jazz antaa muusikolle rahallista tukea jossakin yhteisesti hänen kanssaan valittavassa aiheessa.

Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee kontrabasisti Kaisa Mäensivun, 28, joka on yksi suomalaisen jazzin tulevaisuuden nimistä. Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskellut Mäensivu lähti muutama vuosi sitten vaihtoon New Yorkiin, johon hän on sittemmin kotiunut. Lauantain 21.7. pääkonsertissa kuullaan Mäensivun omaa Kaisa’s Machine -yhtyettä, joka julkaisi debyyttialbuminsa “In the Key of K” viime vuoden lopulla.

Pori Jazz 2018 alkaa perjantaina, kun festivaalin uusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa Porin Kirjurinluodossa. Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi viikon torstaina, perjantaina ja lauantaina, jolloin Kirjurinluodossa esiintyvät muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Katie Melua ja Burt Bacharach.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Uudessa Jazzpuistossa runsaasti huippumusiikkia – Pori Jazzin koko laaja ohjelma julkaistu

20.06.2018

Heinäkuussa järjestettävän Pori Jazzin täydellinen ohjelmisto on julkaistu. Kirjurinluodon pääkonserttien tarjonnan ohella Porissa esiintyy kymmenen päivän aikana suuri joukko mielenkiintoisia artisteja ja yhtyeitä, joista valtaosaa pääsee kuulemaan ilmaiseksi.

Iso osa Pori Jazzin musiikkitarjonnasta on tänäkin vuonna ilmaista. Perinteisen Jazzkadun korvaa pääsymaksuton festivaalialue Jazzpuisto, joka rakennetaan luonnonkauniiseen ja vehreään Kirjurinluotoon. Ilmaisohjelmisto soi Jazzpuistossa parhaimmillaan kolmella eri lavalla.

Pori Jazz saa komean startin heti avausviikonloppuna, kun Jazzpuiston konserteissa esiintyvät muun muassa Kasmir, Yona, Asa & Band, Karri Koira, Vuokko Hovatta Kolmisin ja Olli Ahvenlahti New Quartet. Isoin Jazzpuiston estradeista on legendaarinen Lokkilava, jolla tarjoillaan pääsymaksuttomia konsertteja perjantaista 13.7. keskiviikkoon 18.7. Pori Jazzin pääkonserttipäivinä Lokkilava kuuluu festivaalin pääsymaksulliseen alueeseen.

Jazzpuiston kaksi muuta lavaa ovat Puistolava ja Kirjurin kesäravintola, jotka tarjoavat pääsymaksuttomia konsertteja myös Pori Jazzin pääkonserttipäivinä. Festivaalin konserttipaikkojen kirjon täydentää tunnelmallinen Cafe Jazz Porin jokirannassa.

Pääroolissa Pori Jazzin ilmaisohjelmistossa on huippuluokan suomalainen jazz, jota edustavat muun muassa Aki Rissanen Trio, Gourmet, Mopo, Antti Lötjönen Quintet East ja Joonas Haavisto Trio. Ohjelmistossa ovat vahvasti mukana myös muut genret, joista ohjelmistoon on poimittu muun muassa PK Keräsen ja Valtteri Pöyhösen tuore duo-kokoonpano, nouseva laulaja-lauluntekijä Antti Autio sekä kehutun uutuusalbumin äskettäin julkaissut Jukka Nousiainen yhtyeineen.

Viron 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistetaan Lokkilavalla tiistaina 17.7., jolloin Pori Jazzissa konsertoi kolme virolaista jazz-yhtyettä. Jo aiemmilta vuosilta tutuissa Folktinget presenterar -konserteissa kuullaan puolestaan ruotsinkielistä ohjelmistoa. Keskiviikkona 18.7. ruotsalainen jazzlaulaja Amanda Ginsburg konsertoi ensimmäistä kertaa Suomessa, ja torstaina 19.7. Nossa Bossa -yhtye johdattaa Jazzpuiston yleisön letkeän bossanova-tunnelmoinnin äärelle.

Jazzpuiston ilmaisohjelmiston ohella osa iltakonserttipaikka Cafe Jazzin tapahtumista on pääsymaksuttomia. Intiimin sisäkonserttipaikan illoissa nähdään festivaaliviikon mittaan muun muassa Jussi Lehtonen Band, Riitta Paakki Quartet, Martti Vesala Soundpost Quintet ja Husband.

Koko perheen tapahtuma Pori Jazz Kids Festival järjestetään 15.–17.7. jo 14. kertaa. Ilmaisessa musiikkijuhlassa esiintyvät muun muassa Pomppulinnan Kreivi, Höpinätötterö ja Folktinget presenterar -konserttisarjan osana kuultava Raka Bananer. Pori Jazz Kidsin ohjelmaa on tänä vuonna tarjolla Lokkilavalla sekä sen kupeessa sijaitsevalla Puistolavalla.

Pori Jazzin koko ohjelma on nähtävillä festivaalin verkkosivuilla osoitteessa www.porijazz.fi. Festivaalin pääkonserteissa esiintyvät muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Katie Melua ja Aloe Blacc. Pääkonserttien liput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Pori Jazz järjestetään 14.-22.7.2018.

Pori Jazz 66 ry:n hallitus on päättänyt purkaa tulevaksi toimitusjohtajaksi valitun Aki Ruotsalan nimittämisen

06.06.2018

Pori Jazz 66 ry:n hallitus on päättänyt purkaa tulevaksi toimitusjohtajaksi valitun Aki Ruotsalan nimittämisen tänään julkisuuteen tulleiden festivaalin arvojen vastaisten lausuntojen vuoksi. Ruotsalan piti aloittaa tehtävässään 1. elokuuta. Hänen valintaansa olivat puoltaneet kokemus kehittämishankkeiden ja talouden johtamisessa.

Hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola pitää tilannetta valitettavana sekä Pori Jazzin että erityisesti seksuaalisten vähemmistöjen kannalta.

– Pori Jazz irtisanoutuu täysin ja ehdottomasti kaikesta syrjinnästä. Olemme yhdenvertainen ja syrjimätön festivaali. Nämä arvot ovat yhteiset Pori Jazzin hallitukselle ja koko henkilökunnalle. Pyydämme anteeksi kaikilta, joita asia on koskettanut ja loukannut.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin operatiivinen johto ja henkilöstö ovat työssään sitoutuneet kaikille avoimen tapahtuman rakentamiseen.

Pori Jazzin toimitusjohtajana jatkaa 31.7. asti Janne Nieminen. Uuden toimitusjohtajan rekrytoinnista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

PORI JAZZ FESTIVAL
53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

Aki Ruotsala on Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja

01.06.2018

Hallintotieteiden maisteri Aki Ruotsala (33) on valittu Pori Jazzin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta, mutta osallistuu jo tämän kesän jazzfestivaaliin.

Ruotsala siirtyy uuteen tehtäväänsä Merikarvian kunnan kehittämispäällikön tehtävästä. Hän on toiminut myös Siikaisten kunnansihteerinä sekä avustajana eduskunnassa ja
suunnittelijana sisäministeriössä. Ruotsala on kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja. Hän on myös puolueen nuorisojärjestön entinen puheenjohtaja. Etelä-
Pohjanmaan Alahärmässä syntynyt Ruotsala asuu Porissa, ja hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja tytär. Ruotsala valmistuu tämän vuoden aikana myös kauppatieteiden maisteriksi johtamisen koulutusohjelmasta.

-Aki Ruotsala tuo vahvan johtamisen ja kehittämisen panoksen Pori Jazzin organisaatioon. Häneltä saamme myös uudistajan ja verkostoitujan taitoja festivaaliorganisaatioon. Ruotsala tuntee hyvin porilaisen toimintaympäristön, mutta hänellä on myös hyvät valtakunnalliset yhteiskuntasuhteet. Pori Jazzin toimitusjohtaja johtaa osaavaa asiantuntijaorganisaatiota, joten hänen ei tarvitse olla kaikkien festivaalin osa-alueiden asiantuntija. Ruotsala omaa hyvät toimitusjohtajan perusvalmiudet, sanoo Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola.

Tuleva toimitusjohtaja ottaa uuden tehtävän vastaan innostuneena ja tulevaan festivaalin tarkasti tutustuen.

-Pori Jazz on yksi musiikkimaailman tunnetuimpia brändejä, jonka peräsimeen tarttuminen on mieluinen haaste. Suhtaudun tehtävään asiaan kuuluvalla nöyryydellä tiedostaen omat kehittämisalueet mm. tapahtumatuotannossa. Samalla haluan tuoda oman persoonani ja osaamiseni rohkeasti esiin luottaen siihen, että minut on valittu tähän
tehtävään myös näiden takia. Pori Jazzilla on tunnetusti osaava henkilöstö ja tuotantokoneisto. Eräs tärkeimmistä tehtävistäni toimitusjohtajana on auttaa jokaista sen jäsentä onnistumaan omassa tehtävässään. Siten uskon, että Pori Jazz ja myös itse tulevana toimitusjohtajana tulemme onnistumaan, Aki Ruotsala sanoo.

Pori Jazz järjestetään 14. – 22. heinäkuuta.
Festivaalin ohjelmaan ja esiintyjiin voi tutustua porijazz.fi

Pori Jazzin ohjelma täydentyy yhdeksällä esiintyjällä

04.05.2018

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on täydentynyt yhdeksällä esiintyjällä. Uusien kiinnitysten joukosta löytyy muun muassa yhdysvaltalaisartisti Aloe Blacc, joka lauloi äskettäin edesmenneen ruotsalaistuottaja Aviciin isoimmalla hitillä “Wake Me Up”. Tuoreita lisäyksiä ovat myös esimerkiksi Terje Rypdal Conspiracy sekä Teosto-palkinnon viime viikolla voittanut Joona Toivanen Trio.

Aloe Blacc vieraili edellisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2011, jolloin hän oli nykyistä statustaan tuntemattomampi artisti. Vuonna 2013 yhdysvaltalaislaulajan ääni soi yhtäkkiä kaikkialla, kun ruotsalais-dj Aviciin single “Wake Me Up” kasvoi globaaliksi jättihitiksi ja nousi listojen kärkeen kymmenissä eri maissa. Aloe Blaccin sielukas lauluääni oli oleellinen osa kappaletta, jonka kirjoittajiin artisti kuului. Uutta pitkäsoittoa valmisteleva ja Kirjurinluodossa perjantaina 20. heinäkuuta esiintyvä Aloe Blacc on julkaissut tähän mennessä kolme studioalbumia, joista tuorein Lift Your Spirit (2013) sai parhaan r&b-albumin Grammy-ehdokkuuden.

Perjantain 20.7. konserttia täydentävät myös brittiyhtye Jungle sekä Teosto-palkinnon viime viikolla vastaanottanut Joona Toivanen Trio.

Torstaina 19.7. Porin Kirjurinluodossa konsertoi Norjan tunnetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Terje Rypdal, joka esiintyy Pori Jazzissa pitkän tauon jälkeen. Kitaristi esittelee festivaalilla tuoreen Conspiracy-yhtyeensä, jonka erikoisvieraana kuullaan tanskalaistrumpetisti Palle Mikkelborgia.

Torstain konsertin muut uudet nimet ovat americana-, country- ja folk-vaikutteista musiikkia esittävä brittitulokas Jade Bird sekä harvakseltaan esiintyvä suomalaisen jazzin kärkikokoonpano, 12-henkinen Mikko Innanen 10+.

Lauantain 21.7. esiintyjätarjontaa Pori Jazzissa vahvistaa kotimaisen popin ykköstulokas Vesta, jonka tuore Lohtulauseita-albumi on kerännyt rutkasti ansaittua huomiota. Konsertin uusia nimiä ovat myös brittilaulaja Zara McFarlane ja upouuden kvartettinsa esittelevä Iro Haarla, joka lukeutuu suomalaisen jazzin keskeisiin nimiin.

Aiemmin julkistettuihin Pori Jazz -esiintyjiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Katie Melua ja Burt Bacharach. Kaikkiin Kirjurinluodon pääkonsertteihin on luvassa vielä muutamia esiintyjäkiinnityksiä.

Pori Jazz järjestetään heinäkuussa 53. kertaa. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Pori Jazz uudistuu – täysin uudella ilmaisalueella runsas ohjelmatarjonta

27.03.2018

Pori Jazz tekee ensi kesänä uudistuksia poikkeuksellisen laajaan ilmaistarjontaansa. Kirjurinluotoon rakennettava, täysin uusi ja pääsymaksuton festivaalialue tarjoaa runsaasti ilmaisohjelmaa peräti kolmella eri esiintymislavalla, joihin kuuluu muun muassa legendaarinen Lokkilava. Uudenlaisia elämyksiä tarjoava alue on auki yli viikon ajan.

Pori Jazzin festivaalikonsepti uudistuu, kun luonnonkauniiseen Kirjurinluodon kaupunkipuistoon rakennetaan laaja musiikkia ja muuta koettavaa tarjoava pääsymaksuton festivaalialue. Jazzpuistoksi kutsuttava alue alkaa Kokemäenjoen ylittävän Taavinsillan päästä ja levittäytyy vehreälle puistoalueelle Taavinsillan sekä Lokkilavan välillä.

Jazzpuiston kovaa ydintä ovat esiintymislavat, joita alueelta löytyy peräti kolme kappaletta. Suomen legendaarisimpiin konserttipaikkoihin lukeutuva Lokkilava palautettiin muutamia vuosia sitten Pori Jazzin pääkonserttien käyttöön, ja tänä vuonna estradi tarjoaa myös ison määrän pääsymaksuttomia konsertteja. Ilmaista ohjelmaa kuullaan lisäksi pienemmällä Puistolavalla sekä Kirjurinluodon kesäravintolan alueelta löytyvässä teltassa.

Uusi alue korvaa perinteisen Jazzkadun, jota ei enää tänä vuonna rakenneta osana Pori Jazzia. Pääsymaksuttomien esiintymislavojen määrä moninkertaistuu osana uudistusta, sillä Jazzkadulla ilmaislavoja on ollut vain yksi.

 

Iso ja yhtenäinen festivaalialue

Jazzpuisto aukeaa yleisölle perjantai-iltana 13. heinäkuuta ja on avoinna lauantaihin 21.7. asti. Koko alueelle on vapaa pääsy keskiviikkoon 18.7. asti, mutta Pori Jazzin pääkonserttipäivinä 19.–21. heinäkuuta Lokkilavan alue on osa pääsymaksullista konserttialuetta. Näinäkin päivinä Jazzpuiston muut osat sekä esiintymislavat palvelevat festivaalivieraita ilman pääsymaksua.

Uudistuksen tavoitteena on tarjota yleisölle uudenlaista koettavaa. Jazzpuistossa panostetaan yleisön viihtyvyyteen sekä alueen sisällölliseen ja visuaaliseen kiinnostavuuteen. Pori Jazz tarjoaakin kesällä 2018 poikkeuksellisen laajan yhtenäisen festivaalialueen, jossa Kirjurinluodon pääkonserttien alue sekä Jazzpuisto edustavat samoja arvoja ja yhtenäistä laatua.

Pääsymaksuttoman ohjelmiston osuus Pori Jazzissa on valtakunnallisesti katsoen poikkeuksellisen suuri ja tasokas. Jazzpuistossa järjestetään 15.–17.7. myös perinteinen Pori Jazz Kids Festival, joka on pääsymaksuton koko perheen tapahtuma. Jazzpuiston runsaasta ohjelmatarjonnasta on luvassa tietoja myöhemmin keväällä.

 

Pääkonserttien liput edullisemmin 31.3. asti

Pori Jazzin maksulliset pääkonsertit järjestetään 19.–21.7. viime vuosilta tutulla konseptilla, johon kuuluu kolme eri esiintymislavaa. Tähän mennessä julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt sekä Katie Melua. Pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Kirjurinluodon esiintymislavojen ohella Pori Jazzin konserttipaikkoihin kuuluu Porin Etelärannassa sijaitseva Cafe Jazz, joka on tuttu myöhäisillan jamisessioistaan. Cafe Jazzin sekä festivaalin päätössunnuntain 22.7. ohjelmatarjonnasta tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th – 22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

James Blunt, Katie Melua ja muita uusia nimiä Pori Jazziin

21.03.2018

Brittitähti James Blunt saapuu maailmankiertueellaan Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa heinäkuussa. Festivaalin muita uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat Katie Melua, Jess Glynne ja Tower of Power.

Iso-Britannian menestyneimpiin artisteihin lukeutuva James Blunt palaa muutaman vuoden poissaolon jälkeen Pori Jazziin ja esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 20. heinäkuuta. Blunt vierailee Porissa osana The Afterlove -maailmankiertuettaan, jolle hän suuntasi samannimisen studioalbuminsa ilmestyttyä viime vuonna. Maailmanmaineeseen debyyttialbumillaan “Back to Bedlam” noussut Blunt on myynyt uransa aikana yli 30 miljoonaa albumia, ja hänen tunnettuihin hitteihinsä lukeutuvat muun muassa kappaleet ”You’re Beautiful”, ”Bonfire Heart”, ”Goodbye My Lover” ja ”1973”.

James Blunt esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2014, jolloin englantilaisherrasmiehen lämminhenkinen esiintyminen teki vaikutuksen runsaslukuiseen yleisöön. Antaumuksellisen keikkansa päätteeksi Blunt intoutui stage-daivaamaan ja surffaamaan Kirjurinluodon yleisön käsivarsilla – temppu, jota Pori Jazzin pääkonserteissa ei ole usein nähty.

Georgialaissyntyinen brittimuusikko Katie Melua oli vasta 19-vuotias, kun hänen debyyttialbuminsa Call of the Search nousi vuonna 2003 Britannian listaykköseksi. Nousukiito jatkui myöhemmillä julkaisuilla, joiden myötä Melua nousi parhaimmillaan Britannian sekä koko Euroopan eniten levyjä myyneeksi naisartistiksi. Kauniista lauluäänestään ja taitavasti muovaillusta folkpop-tunnelmoinnistaan tunnettu artisti on julkaissut seitsemän pitkäsoittoa ja myynyt uransa aikana yhteensä yli 11 miljoonaa albumia. Pori Jazzissa Melua ja hänen yhtyeensä esittävät lauantaina 21.7. hittejä ja valikoituja kappaleita artistin 15-vuotisen uran varrelta.

 

Radiohittejä, soulia ja funkia

Esiintymisensä perjantain 20.7. konsertissa vahvistaneen Jess Glynnen ura ei olisi voinut saada juuri vauhdikkaampaa lähtöä. Brittiartistin lauluääni valtasi ensimmäistä kertaa kansainväliset radiokanavat ja striimaustilastot, kun hän vieraili Clean Bandit -yhtyeen megahitillä ”Rather Be”. Vuonna 2015 Glynnestä tuli vasta historian toinen naisartisti, joka onnistui nousemaan Brittien single-listan kärkeen viidellä eri kappaleella. Huippumenestys oli myös Glynnen debyyttialbumi I Cry When I Laugh, joka viihtyi Brittien albumilistoilla pitkälti yli 100 viikkoa. Toisen studioalbuminsa julkaisua valmistelevan Jess Glynnen ääni soi tälläkin hetkellä joka puolella maailmaa, sillä hän laulaa Rudimental-yhtyeen jättihitiksi kasvaneella ”These Days” -kappaleella.

Perjantain konsertissa kuullaan myös yhdysvaltalaisyhtye Tower of Poweria, joka juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Soulin ja funkin kestosuosikkina tunnetussa kokoonpanossa on soittanut vuosikymmenten varrella yli 60 eri muusikkoa, mutta tekemisen taso on ollut aina priimaa. Tätä nykyä Tower of Powerin laulajana urakoi Marcus Scott, ja yhtyeen pitkäaikaisista jäsenistä mukana kokoonpanossa ovat Emilio Castillo, David Garibaldi sekä Doc Kupka. Kirjurinluodossa Tower of Power ei ole vieraillut pitkään aikaan, mutta Pori Jazz -yleisön esiintyjätoiveissa yhtyeen nimi on vilkkunut vuodesta toiseen. Heinäkuussa rytmimusiikin ystäviä hemmotellaan, kun ”Soul with a Capital S”, ”What Is Hip?”, ”Soul Vaccination” ja muut klassikkokappaleet vauhdittavat kesäisen perjantain viettoa.

 

Liput edullisemmin 31.3. asti!

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Myynnissä on myös kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkistettuihin esiintyjäkiinnityksiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad SeedsAlanis MorissetteBurt Bacharach ja Jessie Ware. Pori Jazzin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla esiintyjillä.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Musiikkilegendat Burt Bacharach ja Mavis Staples kesällä Pori Jazziin

16.03.2018

Pori Jazzin ohjelmisto torstaina 19. heinäkuuta täydentyy kahdella yhdysvaltalaislegendalla. Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät lukemattomista kuolemattomista kappaleistaan tunnettu säveltäjä Burt Bacharach sekä kaikkien aikojen gospel- ja soul-laulajiin kuuluva Mavis Staples. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Populaarimusiikin historian tärkeimpiin säveltäjiin lukeutuva Burt Bacharach on tehtaillut 1950-luvulta alkaen kymmeniä hittikappaleita, joihin kuuluvat muun muassa The Look of LoveRaindrops Keep Falling on My Head(They Long To Be) Close To YouAnyone Who Had a HeartWhat the World Needs Now Is Love ja I Say a Little Prayer. Bacharach on voittanut pitkän uransa aikana kuusi Grammya, ja elokuviin säveltämillään kappaleilla hän on napannut kolme Oscar-palkintoa. Bacharach on vuosikymmenten varrella säveltänyt kappaleita muun muassa Dionne Warwickille, Dusty Springfieldille ja The Carpentersille. Sanoitukset useimpiin Bacharachin kappaleista kirjoitti hänen yhteistyökumppaninsa Hal David, joka menehtyi vuonna 2012.

Bacharachin sävellykset ovat hyvin tunnistettavia, ja hänen sävelkielensä sekä omaperäiset harmoniansa kumpuavat taustasta jazzin parissa. Useat jazzmuusikot ovatkin hakeneet innoitusta Bacharachin tuotannosta – esimerkiksi Stan Getz äänitti albumillisen hänen sävellyksiään jo vuonna 1968.

Toukokuussa 90 vuotta täyttävä Burt Bacharach kiertää yhä maailmaa esittäen kuolemattomia kappaleitaan. Yhdysvaltalaislegenda johtaa flyygelinsä ääreltä 11-henkistä yhtyettä, johon kuuluu kolme laulajaa. Bacharach ei pidä itseään kummoisena laulajana, mutta yleensä hän tarttuu itsekin hetkeksi mikrofoniin.

 

Soulin ja gospelin verevä tulkki

Mavis Staples, 78, kuuluu kaikkien aikojen tärkeimpiin ja vaikuttavimpiin gospel- ja soul-laulajiin, mutta musiikin ohella hän on ollut vahvasti esillä kansalaisaktivistina. Staples kuului yli 50 vuotta kitaristi-isänsä Pop Staplesin johtamaan perheyhtyeeseen The Staple Singers, joka myi kymmeniä miljoonia albumeja ja oli tärkeä osa rasismin vastaisen kansalaisoikeusliikkeen soundtrackia.

Mavis Staplesin salaperäinen ja syvä lauluääni on kiehtonut vuosikymmenten varrella monia, muun muassa hänen entistä miesystäväänsä Bob Dylania. Ensimmäiset omat albuminsa Staples julkaisi jo 1970-luvun vaihteessa, mutta uudelleen hänen soolouransa on käynnistynyt 2010-luvulla. Vuonna 2016 julkaistulle ”Living on a High Note” -albumille kappaleita kirjoittivat Staplesin pyynnöstä useat eri artistit, joista yksi oli Nick Cave. Torstaina 19.7. Nick Cave & The Bad Seeds esiintyy samassa Pori Jazz -konsertissa Mavis Staplesin kanssa.

 

Liput edullisemmin 31.3. asti!

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Myynnissä on myös kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla esiintyjillä.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Alanis Morissette saapuu heinäkuussa Pori Jazziin

14.02.2018

Kanadalaistähti Alanis Morissette konsertoi Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös Robert Glasperin johtama superkokoonpano R+R=NOW, brittiartisti Jessie Ware, yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex sekä pitkän uran jazzin parissa tehnyt säveltäjä-pianisti Carla Bley.

Laulaja-lauluntekijä Alanis Morissette nousi pop-taivaan isoimpien tähtien joukkoon, kun hän julkaisi vuonna 1995 kolmannen studioalbuminsa “Jagged Little Pill”. Pitkäsoitosta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja albumin isot hittiraidat – muun muassa “Ironic”, “You Oughta Know” ja “Hand In My Pocket” – valtasivat pitkäksi aikaa radioaallot sekä musiikkivideokanavat. Jagged Little Pilliä on myyty tähän päivään mennessä arviolta 33 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden musiikkihistorian eniten myydyistä pitkäsoitoista.

Kanadalainen Morissette on julkaissut yhteensä kahdeksan studioalbumia ja tullut musiikkiuransa ohella tunnetuksi näyttelijänä. Morissette on esiintynyt muun muassa Weeds- ja Sinkkuelämää-sarjoissa sekä Dogma-elokuvassa. Morissette on myynyt yli 60 miljoonaa albumia ja voittanut seitsemän Grammy-palkintoa. Hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja käyttänyt aikaansa ja näkyvyyttään muun muassa naisten oikeuksien edistämiseen. Morissette valmistelee parhaillaan uutta albumia, jonka on ennakoitu ilmestyvän tänä vuonna.

Suomessa Alanis Morissette on konsertoinut pitkällä urallaan vain kerran aiemmin. Hän esiintyi Helsingin Hartwall Arenassa kesällä 1999.

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Liput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Lauantain 21.7. pääsyliput tulevat myyntiin Ticketmasterin kanavissa maanantaina 19.2. klo 9. Muiden päivien pääsylippuja on saatavilla jo nyt, samoin kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

 

Uusia nimiä joka päivälle

Alanis Morissetten ohella uusia Pori Jazz -esiintyjiin kuuluu perjantaina 20.7. kuultava superbändi R+R=NOW. Kyseessä on kosketinsoittaja-tuottaja Robert Glasperin johtama tuore yhtye, jossa soittaa joukko jazzin ja rytmimusiikin kuumimpia tämän hetken nimiä – muun muassa tuottaja-saksofonisti Terrace Martin, trumpetisti Christian Scott ja multi-instrumentalisti Taylor McFerrin.

Lauantain 21.7. konserttia täydentää Morissetten lisäksi brittilaulaja Jessie Ware, joka on ehdolla vuoden naisartistiksi ensi viikon BRIT Awardsissa. Samana päivänä Kirjurinluodossa esiintyy ikoninen jazzpianisti ja -säveltäjä Carla Bley, 81, trioineen.

Torstain 19.7. pääesiintyjäksi on jo aiemmin vahvistunut Nick Cave & The Bad Seeds. Konsertin tarjontaa täydentää yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex, jonka vahvatunnelmainen debyyttialbumi päätyi loppuvuodesta useille vuoden parhaat levyt -listoille.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla nimillä.

Vijay Iyer Sextet ja muita huippunimiä ensi kesän Pori Jazziin

19.12.2017

Vuoden kehutuimman jazzalbumin julkaissut Vijay Iyer Sextet konsertoi heinäkuussa Pori Jazzissa. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös seitsemän muuta uutta nimeä, ja ensi kesän pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan vuoden loppuun asti.

Vijay Iyer saattaa olla tämän hetken keskeisin jazzmuusikko. Palkinnot ja tunnustukset ovat seuranneet toistaan, kun pianisti ja säveltäjä on tehnyt viime vuosina kovaa jälkeä albumeillaan ja esiintymisillään. Kesällä 2015 Vijay Iyer nähtiin Porissa arvostetun trionsa kanssa, ja ensi heinäkuussa yhdysvaltalaismuusikko tuo  Kirjurinluodon konserttipuistoon nimivahvan sekstettinsä, jonka “Far From Over” -albumia monet ovat pitäneet päättyvän vuoden parhaana jazzjulkaisuna. Samoilla linjoilla oli Helsingin Sanomat, joka kuvaili ECM-levymerkillä julkaistua albumia viiden tähden mestariteokseksi.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi kesänä 19.–21. heinäkuuta. Vijay Iyer Sextetin ohella festivaalin uusiin yhdysvaltalaiskiinnityksiin kuuluvat isoksi internet-ilmiöksi noussut KNOWER-yhtye sekä yhden vuoden kehutuimmista albumeista julkaissut Hurray for the Riff Raff. Brittiosaamista edustavat aiemminkin Pori Jazzissa nähty GoGo Penguin sekä trumpetisti Yazz Ahmedin johtama septetti.

Kotimaisina niminä kesän ohjelmistoon on lisätty kolme ajankohtaista esiintyjää. Heistä laulajatähti Aili Ikonen julkaisi syksyllä kehutun uutuusalbuminsa “Piirrä minut”, ja rumpali Teppo Mäkysen johtama 3TM on puolestaan paraikaa parhaan jazzalbumin Emma-ehdokkaana. Kotimaisen musiikkivuoden ehdottomiin ykkösilmiöihin on kuulunut Litku Klemetti, joka tekee ensi kesänä debyyttinsä Kirjurinluodon esiintymislavoilla.

Jo aiemmin Pori Jazz on kertonut Nick Cave & The Bad Seedsin esiintyvän Kirjurinluodossa torstaina 19.7. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään mittaan lukuisilla nimillä.

 

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 69 euroa) on myynnissä 31.12. asti. Se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat VIP- ja Radio Aalto Lounge -liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

Pori Jazzin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Nick Cave & The Bad Seeds heinäkuussa Pori Jazziin

16.11.2017

Nick Cave & The Bad Seeds saapuu usean vuoden vuoden poissaolon jälkeen Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa torstaina 19. heinäkuuta. Nykypäivän arvostetuimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva kokoonpano on parhaillaan laajamittaisella kiertueella, jonka aikana se on soittanut ylistettyjä konsertteja Euroopan suurkaupunkien isoilla areenoilla. Pori Jazzin lipunmyynti käynnistyy perjantaiaamuna.

Nick Cave & The Bad Seeds perustettiin vuonna 1983. Australialaisyhtye on myynyt uransa aikana yli viisi miljoonaa albumia ja vaikuttanut lukemattomien muiden yhtyeiden ja artistien musiikkiin. Laulaja-lauluntekijä Nick Cave on yhtyeen kiistaton keulakuva, mutta samaan aikaan kyse on tiiviistä ja yhteen hitsautuneesta bändistä, joka on kuulostanut uniikilta aina ensialbumistaan From Her To Eternity (1984) lähtien. Ylivertaisen karismaattisena rock-ikonina tunnettu Nick Cave on kunnostautunut myös kirjailijana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä.

Nick Cave & The Bad Seedsin kuudestoista pitkäsoitto Skeleton Tree julkaistiin syyskuussa 2016. Albumin tausta on äärimmäisen traaginen, sillä Nick Caven 15-vuotias poika menehtyi tapaturmaisesti levyn nauhoitusten aikana. Arvostelumenestykseksi nousseen pitkäsoiton syntytarinaa valottava dokumentti One More Time With Feeling on vähintään yhtä vaikuttava kuin albumi itse.

Nick Cave & The Bad Seeds on kiertänyt tänä syksynä Euroopan suurkaupunkeja ja niiden isoja areenoja. Kiertue on kerännyt medioissa ylistäviä luonnehdintoja ja lukemattomia viiden tähden arvioita. Se ei ole yllätys, sillä Nick Cave & The Bad Seedsin tavaramerkki ovat jo pitkään olleet konsertit, joiden tunnelma on ainutlaatuisen vangitseva ja usein suorastaan pakahduttava. Syksyn kiertueellaan Nick Cave & The Bad Seeds vieraili muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa, jossa yhtye on viimeksi nähty vuonna 2013.

 

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti!

Ensi kesänä 53. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti käynnistyy Ticketmasterissa perjantaina 17.11. klo 9. Festivaalin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 19., perjantaina 20. ja lauantaina 21. heinäkuuta.

Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 69 euroa) on myynnissä 31.12. asti. Se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat VIP- ja Radio Aalto Lounge -liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

Pori Jazzin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: