Pori Jazz
11.07.2015 - 19.07.2015

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on kansainvälinen suurtapahtuma, jonka esiintyjät ovat maailman huipulta. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat yli 100 konserttiin noin 150 000 kävijää vuosittain. Lapsille oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin+358 10 391 6000
ToimistoPohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Pori Jazzin laaja ilmaisohjelma julkaistu

17.06.2015

Pori Jazzin ilmaisohjelma juhlakesälle on julkaistu. Jazzkadun ilmaislavalla esiintyy yhdeksän festivaalipäivän aikana laaja joukko mielenkiintoisia yhtyeitä.

Pääpaino ilmaislavan ohjelmistossa on jazzissa, mutta edustettuna on myös muita musiikin tyylilajeja. Kotimaisten jazz-kokoonpanojen osalta tarjolla on muun muassa sellaisia kiinnostavia nimiä kuin Eero Koivistoinen Quartet, Jori Huhtala 5, Mopo, Elena & The Rom Ensemble ja Sun Trio.

Festivaalin avauslauantaina sekä keskiviikosta 15.7. lauantaihin 18.7. ilmaislavan viimeinen esiintyjä nousee lavalle klo 22. Loppuillan tunnelmaa nostattavat vuorollaan muun muassa Pimeys, Jo’ Buddy meets Funky Kingstone, Noah Kin ja White Knuckles Trio.

Finlandsarenan presenterar -konserteissa (keskiviikko 15.7. ja torstai 16.7.) nähdään ruotsalainen hiphop- ja jazz-yhtye Movits! sekä Mikael Jakobsson Quartet solistinaan Sofia Finnilä. TVO Presents -konserttisarjassa on puolestaan tarjolla nuorten musiikinopiskelijoiden yhtyeitä.

 

Ilmaislavalla uusi sijainti

Ilmaislava siirtyy tänä kesänä uuteen paikkaan, joka löytyy jazzkadun Kirjurinluodon ja Raumansillan puoleisesta päästä. Yhteistyössä LähiTapiolan kanssa toteutettavan lavan edustalta löytyy tuttuun tapaan penkkirivejä, joilla konsertteja voi seurata leppoisassa kesätunnelmassa. Uusien järjestelyjen myötä lavan yhteydessä on tänä kesänä tarjolla myös anniskelualue, joka tarjoaa hyvät näkymät ja viihtyisän ympäristön musiikista nauttimiseen.

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19. heinäkuuta. Ohjelmisto juhlakesälle on nyt julkaistu kokonaisuudessaan. Ilmaislavan koko tarjonta on päivitetty verkkosivuillemme: www.porijazz.fi

Juhlafestivaalin lipunmyynti on käynnissä Lippupalvelussa.

www.porijazz.fi

Pori Jazzeille Kirjurinluotoon peräti 15 uutta artistia – pääkonserttien ohjelma valmis

26.05.2015

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on täydentynyt viidellätoista esiintyjällä. Kirjurinluodon konserttien ohjelmisto on uusien kiinnitysten myötä valmis, ja samalla on julkaistu konserttikokonaisuuksien lavakohtaiset aikataulut.

Torstaina 16. heinäkuuta Kirjurinluodon pääesiintyjänä nähdään australialainen pop-ikoni Kylie Minogue. Uusia kiinnityksiä konsertissa edustavat afrikkalaistaustainen yhdysvaltalaislaulaja Somi sekä soul-musiikin veteraani Sonny Knight & The Lakers, joka esiintyy illan viimeisenä kokoonpanona Kirjurinluodon uudessa konserttiteltassa. Kotimaista väriä konserttiin tuovat suomijazzin räväkät kokoonpanot Mikko Innanen Innkvisitio sekä Mopo.

Perjantain 17.7. konsertissa päälavan viimeinen esiintyjä on Emeli Sandé. Päivän ohjelmistoon on lisätty peräti viisi kiinnostavaa kotimaista nimeä: Love Records -katalogia samplaavan albuminsa julkaisua valmisteleva Asa & Band, soittolistoja jälleen uusimmalla singlellään hallitseva Kasmir, Teosto-palkinnon huhtikuussa napannut Elektro GT, Seppo Kantosen sekä Joonas Riipan jazzduo Kahden Miehen Galaksi ja suomijazzin ehdottomaan kärkikaartiin lukeutuva Timo Lassy Band, jonka erikoisvieraina nähdään Jukka Eskola ja Panu Savolainen. Nykyaikaan päivitettyä soul-musiikkia konsertissa esittelee ruotsalalaislähtöinen mutta nykyään Lontoossa vaikuttava Fatima & The Eglo Live Band.

Lauantain 18. heinäkuuta pääesiintyjänä nähdään Robert Plant and the Sensational Space Shifters. Brasilialaisia sävyjä konserttiin tuo uutena kiinnityksenä Bossa Negra -kokoonpano, jonka tähtinä loistavat bandolim-instrumentin virtuoosi Hamilton de Holanda sekä laulaja Diogo Nogueira. Maailmanmusiikin tarjontaa konsertissa vahvistaa osaltaan myös suomalais-beniniläinen kokoonpano Helsinki-Cotonou Ensemble. Kotimaisia lisäyksiä konsertin ohjelmistossa edustavat Jukka Perko Jazztet, Pietarin Spektaakkeli ja Elifantree.

 

Cafe Jazzissa ja Gardenissa kotimaista huippujazzia

Kirjurinluodon ohella on julkaistu Pori Jazzin pienempien keikkapaikkojen eli Cafe Jazzin sekä Klubi-Klubben Gardenin ohjelmisto. Jazzkadun ilmaisohjelmisto julkaistaan lähiviikkoina.

Cafe Jazzissa on tarjolla ajankohtaista ja kiinnostavaa kotimaista jazzia koko festivaalin ajan. Tunnelmallisen keikkapaikan esiintymislavalle nousevat vuorollaan muun muassa Elena & The Rom Ensemble, Jori Huhtala 5, Koko Jazz Orchestra ja Jukka Eskolan sekä Verneri Pohjolan uusi kokoonpano Head to Head. Pori Jazzin juhlavuoden kunniaksi Cafe Jazziin on vapaa pääsy festivaaliviikon molempina sunnuntai-iltoina sekä maanantaina 13. ja tiistaina 14. heinäkuuta.

Klubi-Klubben Gardenissa nähdään festivaaliviikon mittaan muun muassa Heikki Sarmannon, Juhani Aaltosen, Piirpaukkeen ja DDT Jazzbandin kaltaisia Pori Jazz -legendoja. Tuoreempia huippuartisteja keikkapaikassa edustaa laulaja-lauluntekijä Yona, joka esiintyy Gardenissa tiistaina 14.7. Gardeniin on vapaa pääsy sunnuntaina 12.7.

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon yhden päivän liput maksavat toimituskuluineen alkaen 73,50 euroa. Myynnissä on myös kolmen päivän lippu, jonka hinta on toimituskuluineen alkaen 175 euroa.

Pori Jazz järjestetään 11.-19.7.2015.

www.porijazz.fi

Janne Nieminen Pori Jazzin toimitusjohtajaksi

07.05.2015

Filosofian maisteri, restonomi Janne Nieminen (49) on valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi. Nieminen aloittaa tehtävässään loppukesästä, mutta hän osallistuu jo tulevan kesän jazzfestivaaliin.

Nieminen siirtyy uuteen tehtäväänsä Hämeenlinnan kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaalta, jossa hän on toiminut vuodesta 2004 lähtien myynti- ja viestintäpäällikkönä. Tätä ennen Nieminen toimi yli 15 vuotta musiikkibisneksessä muun muassa monikansallisessa levy-yhtiö Universal Music Oy:ssä.

Janne Niemisellä on noin 30 vuoden suhde Pori Jazziin. Ensimmäiset vuodet menivät festivaaliyleisön joukossa, sitten levy-yhtiön edustajana hoitamassa artistien promootiota. Myöhemmin Nieminen on työskennellyt festivaalin vapaaehtoistyöntekijänä ja luottamustehtävissä ohjelmatyöryhmissä sekä viimeksi Pori Jazz 66 ry:n hallituksessa.

”Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävässä yhdistyvät henkilökohtainen kiinnostukseni musiikkiin sekä työhistoriani live- ja tallennetun musiikin parissa. Festivaalit ovat osa elämysteollisuutta, jossa kulutus ja tarjonta lisääntyvät, mutta myös kilpailu kiristyy. Pori Jazzilla on poikkeuksellisen vahva brändi, jonka pohjalle on hyvä rakentaa”, Janne Nieminen sanoo.

Pori Jazz järjestetään 11.-19.7.2015.

www.porijazz.fi

 

 

 

Hollantilaisdiiva Caro Emerald ensimmäistä kertaa Suomeen Pori Jazzeille

30.04.2015

Pori Jazzin festivaaliohjelmisto täydentyy neljällä valovoimaisella artistilla. Hollantilainen Caro Emerald saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa ja esiintyy Kirjurinluodossa torstaina 16.7.

Caro Emerald nousi kotimaassaan suursuosikiksi, kun soul- ja jazzlaulajan debyyttialbumi Deleted Scenes from the Cutting Room Floor oli ilmestymisvuonnaan 2010 Hollannin myydyin pitkäsoitto. Esikoislevy piti Hollannin albumilistan ykkössijaa hallussaan peräti 30 viikkoa, mikä rikkoi Michael Jacksonin Thriller-albumille aiemmin kuuluneen ennätyksen. Vuonna 2013 Caro Emerald julkaisi kakkosalbuminsa The Shocking Miss Emerald, joka nousi listaykköseksi Isossa-Britanniassa ja toi artistille rutkasti faneja ympäri maailman.

Kolmatta albumiaan viimeistelevä Caro Emerald yhdistelee musiikissaan useita eri rytmimusiikin tyylilajeja. Sielukkaan ja glamöröösin tuotannon inspiraatio tulee 1940-50-luvuilta ja imee vaikutteita muun muassa jazzista, tangosta ja mambosta. Mukana on myös aimo annos modernia estetiikkaa, ja Caro Emerald onkin tullut tunnetuksi erityisesti Keski-Euroopassa suositun electro swing -genren edustajana.

Caro Emeraldin live-esiintymiset ovat äärettömän viihdyttäviä. Tunnelman säilymisestä huolehtivat karismaattisen tähden suosituimmat kappaleet, kuten ”Tangled Up”, ”Back It Up”, ”A Night Like This” ja ”Just One Dance”.
Naisartisteja meiltä ja maailmalta

50. kertaa järjestettävän Pori Jazzin ohjelmistossa nähdään ensi kesänä useita mielenkiintoisia naisartisteja. Caro Emeraldin ohella uusia kiinnityksiä ovat yhdysvaltalainen soul- ja funk-laulaja Liv Warfield sekä suomalaiset laulaja-lauluntekijät Mirel Wagner ja Viitasen Piia.

Yhdysvaltain Portlandista ponnistava Liv Warfield tunnetaan räväkkänä sooloartistina, mutta myös supertähti Princen New Power Generation -yhtyeen jäsenenä. Warfield julkaisi viime vuonna tuoreimman albuminsa The Unexpected, jonka Prince tuotti. Pippurinen artisti nousi albumin julkaisun jälkeen internet-ilmiöksi, kun sosiaalisessa mediassa levisi videoita hänen räväköistä esiintymisistään muun muassa David Lettermanin talk-show’ssa. Warfieldin keikkaa lauantaina 18.7. ryydittää Princeltä lainattu torvisektio NPG Hornz.

Tummanpuhuvalla ja verevällä musiikillaan vangitseva laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner on noussut yhdeksi Suomen musiikkiviennin kärkinimistä. Hänen viimevuotinen albuminsa When the Cellar Children See the Light of Day oli kansainvälinen arvostelumenestys, ja maaliskuussa Wagner nappasi ensimmäisenä suomalaisartistina arvostetun Nordic Music Prizen, joka annetaan vuosittain parhaalle pohjoismaiselle albumille. Äskettäin Mirel Wagner vieraili BBC:n maineikkaassa Later… With Jools Holland -tv-ohjelmassa. Wagner esiintyy Kirjurinluodossa torstaina 16.7.

Perjantaina 17.7. Pori Jazzissa nähdään folk-artisti Viitasen Piia, joka julkaisi yhden viime vuoden kauneimmista ja koskettavimmista kotimaisista albumeista. Uni onnesta -pitkäsoitto yhdisti herkän estetiikan vahvoihin sävellyksiin ja ylsi vuoden parhaiden albumien listalle sekä Helsingin Sanomissa että Ilta-Sanomissa.

Pori Jazzin aiemmin julkaistuihin tähtiin lukeutuvat muun muassa Kylie Minogue, Emeli Sandé, Jessie J, Paloma Faith ja Robert Plant and the Sensational Space Shifters. Lipunmyynti 16.–18.7. järjestettäviin pääkonsertteihin on käynnissä Lippupalvelussa.

Pori Jazz järjestetään 11.-19.7.2015.

www.porijazz.fi

Robert Plant esiintyy Pori Jazzissa

06.02.2015

Robert Plant & The Sensational Space Shifters on vahvistanut esiintymisensä Porin Kirjurinluodossa lauantaina 18.7.

Rock-historian legendaarisimpiin laulajiin lukeutuva Robert Plant saapuu Pori Jazziin lauantaina 18.7. Led Zeppelinin keulahahmo esiintyy Kirjurinluodossa yhdessä The Sensational Space Shifters -yhtyeensä kanssa. Konsertin aiemmin julkaistuja esiintyjiä ovat Orquesta Buena Vista Social Club, Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Jazz Orchestra, Lee Fields & The Expressions sekä Aino Venna.

Robert Plantilla, 66, on takanaan liki viidenkymmenen vuoden mittainen ura. Vuonna 1968 englantilaislaulaja liittyi Led Zeppeliniin, joka nousi nopeasti yhdeksi maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista rock-yhtyeistä. Plant herätti oitis huomiota vahvalla äänellään sekä laajalla äänialallaan, ja myöhempinä aikoina häntä onkin totuttu pitämään yhtenä kaikkien aikojen rock-laulajista.

Led Zeppelinin hajottua Robert Plant on luonut pitkän, menestyksekkään ja omaleimaisen soolouran, jonka aikana hän on julkaissut omissa nimissään kymmenen studioalbumia. Vuonna 2007 Plant julkaisi Alison Kraussin kanssa yhteislevyn Raising Sand, joka voitti Grammy-palkinnon peräti viidessä eri kategoriassa. Myös Robert Plantin viimevuotinen albumi Lullaby and… The Ceaseless Roar oli arvostelumenestys ja nousi useille vuoden parhaat albumit -listoille.

Robert Plant on saanut viime aikoina kiitosta väkevistä keikoistaan. Soolotuotannon ohella settilistoilta löytyy yleensä useita Led Zeppelin -hittejä, kuten esimerkiksi ”Whole Lotta Love”, ”Babe I’m Gonna Leave You” tai ”Rock ’N Roll”.

Liput myynnissä S-Etuhintaan 31.3. asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

Juhlafestivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina useilla uusilla nimillä.

www.porijazz.fi

Kylie Minogue saapuu Pori Jazziin

23.01.2015

Australialainen pop-ikoni on Kirjurinluodon konsertin pääesiintyjä torstaina 16. heinäkuuta.

Kaikkien aikojen menestyneimpiin pop-tähtiin kuuluva Kylie Minogue esiintyy Porin Kirjurinluodossa torstaina 16.7. Konserttipäivän aiemmin julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat John Hiatt & The Combo, Beth Hart, Melissa Aldana & Crash Trio sekä Juhani Aaltonen Quartet.

Kylie Minoguen ura laulajana alkoi jo 1980-luvun lopulla. Yli 25-vuotisen musiikkiuransa aikana Minogue on julkaissut kaksitoista pitkäsoittoa ja noussut yhdeksi maailman kuuluisimmista pop-diivoista. Hänen suurimpiin hitteihinsä lukeutuvat muun muassa ”Can’t Get You Out of My Head”, ”I Should Be So Lucky”, ”In Your Eyes”, ”Slow” ja ”Spinning Around”. Ikonisen aseman saavuttaneen artistin tuorein albumi ”Kiss Me Once” julkaistiin viime vuonna. Uransa aikana Kylie Minogue on myynyt noin 70 miljoonaa albumia.

Musiikin ohella Kylie Minogue on luonut uraa näyttelijänä. Hänet tunnetaan näyttävistä ja viihdyttävistä konserteistaan, joissa kuullaan kappaleita artistin koko uran varrelta. Festivaalilavoilla Kylie Minogueta ei ole aiemmin juuri nähty, joten Porissa on heinäkuussa tarjolla poikkeuksellinen kesäilta.

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

Juhlafestivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina useilla uusilla nimillä.

www.porijazz.fi

Orquesta Buena Vista Social Club jättää Pori Jazzissa jäähyväiset Suomelle

03.12.2014

Ensi kesänä jo 50. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin ensimmäiset esiintyjät on kiinnitetty. Kirjurinluodon konserttipuistossa koetaan lauantaina 18. heinäkuuta iloisen haikea jälleennäkeminen, kun Orquesta Buena Vista Social Club esiintyy viimeistä kertaa Suomen estradeilla. Muita vahvistuneita esiintyjiä ovat Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Orchestra, Lee Fields & The Expressions ja Aino Venna.

Ympyrä sulkeutuu kesällä Kirjurinluodossa, sillä Orquesta Buena Vista Social Club teki kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen-keikkansa juuri Pori Jazzissa. Kuubalaisrytmit vetivät kesällä 2000 Kirjurinluotoon sankan joukon yleisöä, ja loppuunmyytyä Lokkilavan konserttia onkin jälkikäteen muisteltu yhtenä Pori Jazz -historian klassikkona.

Wim Wendersin dokumenttielokuva nosti Buena Vista Social Clubin maailmanmaineeseen viime vuosituhannen lopulla. Viime vuodesta lähtien yhtye on ollut Adios-nimisellä kiertueella, jonka on suunniteltu päättyvän ensi vuonna yhtyeen kotikaupungissa Havannassa. Buena Vista Social Club saattaa käydä kevään aikana konserttisalikeikoilla Suomessa, mutta Kirjurinluodossa on haikeiden hyvästien aika. Ryhmän solisteina nähdään Porissa Omara Portuondo sekä Eliades Ochoa.

Esiintymisensä lauantaina 18.7. on vahvistanut myös sukupolvensa ansioituneimpiin jazzvokalisteihin lukeutuva, kolminkertainen Grammy-voittaja Dee Dee Bridgewater. Bridgewateria säestää Irvin Mayfieldin johtama New Orleans Jazz Orchestra, jonka kanssa laulajatar on äänittänyt keväällä julkaistavan uutuusalbumin. Samana päivänä Porissa nähdään yhdysvaltalainen soul-kokoonpano Lee Fields & The Expressions sekä hiljattain toisen pitkäsoittonsa julkaissut Aino Venna.
Tarjousliput myynnissä vuoden loppuun asti

Pori Jazzin lipunmyynti juhlavuodelle 2015 on käynnistynyt Lippupalvelussa. Perinteinen avoin lippu (toimituskuluineen alk. 60 euroa) on myynnissä 31.12. asti, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit järjestetään torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta. Kirjurinluodon lippujen normaalihinta on toimituskuluineen alkaen 73,50 euroa.

Kirjurinluotoon on myynnissä myös kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 150 euroa (norm. 175 euroa).

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 11.–19. heinäkuuta.

www.porijazz.fi

Jessie J, John Hiatt ja Beth Hart esiintyvät Pori Jazzissa

18.12.2014

Ensi kesänä 50. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin ohjelmisto on täydentynyt uusilla ulkomaalaisesiintyjillä. Tuoreiden kiinnitysten joukosta löytyvät muun muassa englantilainen pop-tähti Jessie J sekä juurimusiikin yhdysvaltalaissuosikit John Hiatt ja Beth Hart. Tarjoushintaiset festivaaliliput ovat myynnissä vuoden loppuun asti.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Jessie J esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 17.7. Hän on r&b-, pop- ja soul-laulaja sekä lauluntekijä, joka on nopeasti noussut kotimaansa isoimpien tähtien joukkoon. Jessie J teki aluksi kappaleita muille artisteille, mutta vuonna 2011 julkaistu ”Who You Are” -debyytti tarjosi vauhtilähdön Jessie J:n soolouralle, kun brittilistan kymmenen kärkeen nousi albumilta peräti kuusi eri singleä. Muun muassa kappaleet ”Domino”, ”Price Tag” sekä ”Wild” ovat soineet runsaasti myös Suomen radioissa. Jessie J:n uusin albumi ”Sweet Talker” ilmestyi tänä syksynä.

Juurimusiikin ystäviä hemmotellaan Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta, kun esiintymässä nähdään muun muassa John Hiatt ja Beth Hart. Yhdysvaltain arvostetuimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuvan Hiattin ura alkoi jo 1970-luvun puolivälissä, minkä jälkeen hän on julkaissut 22 studioalbumia ja ollut useita kertoja ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. Hiattin kappaleita ovat vuosien varrella esittäneet muun muassa Bob Dylan, Bonnie Raitt, Emmylou Harris ja Nick Lowe.

Bluesrockin kuumimpiin nimiin kuuluva Beth Hart on vakuuttanut alan piirit upealla äänellään ja verevillä tulkinnoillaan. Yhteistyötä artisti on tehnyt muun muassa Jeff Beckin, Slashin ja Joe Bonamassan kanssa. Marraskuussa Hart esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa, kun hän hurmasi Helsingin Tavastialle saapuneen runsaslukuisen yleisön.

Kansainvälisen jazzin osalta uusiin kiinnityksiin lukeutuvat Melissa Aldana & Crash Trio sekä GoGo Penguin. Torstaina 16.7. Kirjurinluodossa esiintyy ensi vuonna 80 vuotta täyttävä huilisti-saksofonisti Juhani Aaltonen, jonka kvartetissa rumpuja soittaa jokaisella Pori Jazz -festivaalilla esiintynyt Reiska Laine.

 

Tarjoushintaiset liput myynnissä 31.12. asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.–19.7. Festivaalin aiemmin julkistettuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Orquesta Buena Vista Social Club sekä Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Jazz Orchestra.

Perinteinen avoin lippu (toimituskuluineen alk. 60 euroa) on myynnissä 31.12. asti, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Lippujen  normaalihinta on toimituskuluineen alkaen 73,50 euroa. Tarjoushintaan myynnissä on myös kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin pääkonsertteihin, jotka järjestetään torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta.

www.porijazz.fi

 

Paloma Faith tähdittää Pori Jazzia

14.01.2015

Paloma Faith täydentää Pori Jazzin ensi kesän ohjelmistoa ja esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 17. heinäkuuta. Saman päivän tarjontaan on kiinnitetty myös yhdysvaltalainen soul-artisti Jarrod Lawson.

Brittitähti Paloma Faith tunnetaan personaallisena artistina, jonka pop-musiikissa kuuluu vahvoja soul- ja jazz-vaikutteita. Laulaja-lauluntekijä julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2009 ja nousi esille ”New York” – sekä ”Stone Cold Sober” -hittiensä ansiosta. Paloma Faithilta on ilmestynyt kolme pitkäsoittoa, joista viimeisin julkaistiin viime keväänä. Ensialbumin jälkeen räväkän artistin hitteihin ovat lukeutuneet muun muassa ”Can’t Rely on You”, ”Picking Up the Pieces” ja ”Only Love Can Hurt Like This”. Musiikin ohella Paloma Faith on luonut uraa näyttelijänä.

Jarrod Lawson nousi soul-piirien uudeksi suosikiksi viime vuonna, kun yhdysvaltalaisartisti julkaisi debyyttialbuminsa omakustanteena. Levy esitteli huippulahjakkaan tulokkaan, jonka moniulotteisissa sävellyksissä on elementtejä niin soulista, jazzista kuin gospelistakin. Albumi nousi arvostelumenestykseksi ja sai kriitikot vertaamaan Lawsonia muun muassa Donny Hathawayn, Stevie Wonderin ja Marvin Gayen kaltaisiin legendoihin. Jarrod Lawsonin lahjat eivät rajoitu säveltämiseen, sillä hän on myös loistava laulaja ja pianisti.

Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät 17.7. myös pop-tähti Jessie J ja brittiläinen pianotrio GoGo Penguin. Muita jo julkaistuja Pori Jazz -esiintyjiä ovat muun muassa Orquesta Buena Vista Social Club, John Hiatt and the Combo, Beth Hart ja Aino Venna. Festivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina.

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

www.porijazz.fi

Wayne Shorter, Vijay Iyer ja useita muita jazzin huippuja Pori Jazzeille

04.03.2015

Pori Jazzin ohjelmistoon on lisätty iso joukko huippuluokan kansainvälisiä ja kotimaisia jazzesiintyjiä. Yhtenä festivaalin tähdistä nähdään 81-vuotias saksofonisti Wayne Shorter, joka saapuu Poriin nimekkään kvartettinsa kanssa. Muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa Vijay Iyer Trio, Ambrose Akinmusire Quartet ja Stanley Clarke Band.

Yhdysvaltalaista Wayne Shorteria pidetään yleisesti suurimpana edelleen aktiivisista jazzsäveltäjistä. Shorter on ollut keskeinen hahmo jazzmusiikin kehityksessä aina 1950-luvun lopulta lähtien, ja useat hänen kappaleistaan ovat saavuttaneet jazzstandardin aseman. Shorter on levyttänyt erityisesti Blue Note -merkille lukuisia albumeita, jotka lukeutuvat jazzin kuolemattomiin klassikoihin. Hänet tunnetaan myös Miles Davisin yhteistyökumppanina ja Weather Report -yhtyeen jäsenenä. Helmikuisessa Grammy-gaalassa Shorter palkittiin elämäntyöstään erikoispalkinnolla.

Wayne Shorter Quartet esiintyy Kirjurinluodon konsertissa torstaina 16.7. Yhtyeen kaikki muusikot (rumpali Brian Blade, basisti John Patitucci ja pianisti Danilo Perez) ovat omalla sarallaan tunnustettuja huipputekijöitä.

Samassa torstain konsertissa nähdään myös Stanley Clarke Band, jonka 63-vuotias johtaja kuuluu kaikkien aikojen merkittävimpiin jazzbasisteihin. Nuorempaa kaartia konsertissa edustaa kolmekymppinen, kovassa nosteessa oleva norjalaissaksofonisti Marius Neset.

 

Sly & Robbie kohtaa Nils Petter Molvaerin

Perjantain 17.7. konserttiin on kiinnitetty yhdysvaltaistrumpetisti Ambrose Akinmusire, joka kuuluu jazzin ilmeisimpiin tulevaisuuden tähtiin. Samana päivänä Kirjurinluodossa konsertoi kvartetteineen yhdysvaltalainen saksofonisti Miguel Zenon, joka ei ole aiemmin esiintynyt Suomessa. Kotimaisesta annista vastaa trumpetisti Verneri Pohjolan kvartettikokoonpano, joka on tällä haavaa eräs suomalaisen jazzin kuumimmista puheenaiheista.

Lauantaina 18.7. koetaan herkullinen huippuartistien kohtaaminen, kun reggaen ykkösrytmiryhmä Sly & Robbie yhdistää voimansa avaraa äänimaailmaa tutkivan norjalaistrumpetisti Nils Petter Molvaerin kanssa. Yhtyeen täydentävät norjalainen Eivind Aarset sekä suomalainen Vladislav Delay.

Lauantain uusiin kiinnityksiin lukeutuu myös yhdysvaltalainen Vijay Iyer, joka on noussut yhdeksi nykyjazzin merkittävimmistä pianisteista. Vijay Iyer Trio julkaisi äskettäin ”Break Stuff” -albumin, joka sai muun muassa DownBeat -lehdeltä täydet viisi tähteä. Amerikkalainen nuoren polven trumpetisti Theo Croker puolestaan tuo konserttiin DVRK FUNK -kokoonpanonsa.

 

S-Etu-hintaiset liput myynnissä 31.3. asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.–19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

Ensi kesän aiemmin julkaistuihin Pori Jazz -esiintyjiin kuuluvat muun muassa Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Kylie Minogue, Orquesta Buena Vista Social Club ja Paloma Faith. Juhlafestivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina useilla uusilla nimillä.

 

www.porijazz.fi

PORI JAZZ. The Northern Governors. Photo: Pia Jalkanen

1 / 9
PORI JAZZ McKoy Tyner

2 / 9
PORI JAZZ Paul Anka Photo Arto Takala

3 / 9
PORI JAZZ Photo Johanna Tirronen

4 / 9
PORI JAZZ Joshua Redman Photo Olli Sulin

5 / 9
PORI JAZZ. Robert Glasper Experiment. Photo: Maarit Nissinen

6 / 9
PORI JAZZ. Photo: Matti Juutilainen

7 / 9
Pori Jazz. James Neve. Photo: Maarit Nissinen

8 / 9
PORI JAZZ.  Photo: Olli Sulin

9 / 9
  • Yhteistyössä: