Pori Jazz
11.07.2015 - 19.07.2015

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on kansainvälinen suurtapahtuma, jonka esiintyjät ovat maailman huipulta. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat yli 100 konserttiin noin 150 000 kävijää vuosittain. Lapsille oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin+358 10 391 6000
ToimistoPohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Robert Plant esiintyy Pori Jazzissa

06.02.2015

Robert Plant & The Sensational Space Shifters on vahvistanut esiintymisensä Porin Kirjurinluodossa lauantaina 18.7.

Rock-historian legendaarisimpiin laulajiin lukeutuva Robert Plant saapuu Pori Jazziin lauantaina 18.7. Led Zeppelinin keulahahmo esiintyy Kirjurinluodossa yhdessä The Sensational Space Shifters -yhtyeensä kanssa. Konsertin aiemmin julkaistuja esiintyjiä ovat Orquesta Buena Vista Social Club, Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Jazz Orchestra, Lee Fields & The Expressions sekä Aino Venna.

Robert Plantilla, 66, on takanaan liki viidenkymmenen vuoden mittainen ura. Vuonna 1968 englantilaislaulaja liittyi Led Zeppeliniin, joka nousi nopeasti yhdeksi maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista rock-yhtyeistä. Plant herätti oitis huomiota vahvalla äänellään sekä laajalla äänialallaan, ja myöhempinä aikoina häntä onkin totuttu pitämään yhtenä kaikkien aikojen rock-laulajista.

Led Zeppelinin hajottua Robert Plant on luonut pitkän, menestyksekkään ja omaleimaisen soolouran, jonka aikana hän on julkaissut omissa nimissään kymmenen studioalbumia. Vuonna 2007 Plant julkaisi Alison Kraussin kanssa yhteislevyn Raising Sand, joka voitti Grammy-palkinnon peräti viidessä eri kategoriassa. Myös Robert Plantin viimevuotinen albumi Lullaby and… The Ceaseless Roar oli arvostelumenestys ja nousi useille vuoden parhaat albumit -listoille.

Robert Plant on saanut viime aikoina kiitosta väkevistä keikoistaan. Soolotuotannon ohella settilistoilta löytyy yleensä useita Led Zeppelin -hittejä, kuten esimerkiksi ”Whole Lotta Love”, ”Babe I’m Gonna Leave You” tai ”Rock ’N Roll”.

Liput myynnissä S-Etuhintaan 31.3. asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

Juhlafestivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina useilla uusilla nimillä.

www.porijazz.fi

Kylie Minogue saapuu Pori Jazziin

23.01.2015

Australialainen pop-ikoni on Kirjurinluodon konsertin pääesiintyjä torstaina 16. heinäkuuta.

Kaikkien aikojen menestyneimpiin pop-tähtiin kuuluva Kylie Minogue esiintyy Porin Kirjurinluodossa torstaina 16.7. Konserttipäivän aiemmin julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat John Hiatt & The Combo, Beth Hart, Melissa Aldana & Crash Trio sekä Juhani Aaltonen Quartet.

Kylie Minoguen ura laulajana alkoi jo 1980-luvun lopulla. Yli 25-vuotisen musiikkiuransa aikana Minogue on julkaissut kaksitoista pitkäsoittoa ja noussut yhdeksi maailman kuuluisimmista pop-diivoista. Hänen suurimpiin hitteihinsä lukeutuvat muun muassa ”Can’t Get You Out of My Head”, ”I Should Be So Lucky”, ”In Your Eyes”, ”Slow” ja ”Spinning Around”. Ikonisen aseman saavuttaneen artistin tuorein albumi ”Kiss Me Once” julkaistiin viime vuonna. Uransa aikana Kylie Minogue on myynyt noin 70 miljoonaa albumia.

Musiikin ohella Kylie Minogue on luonut uraa näyttelijänä. Hänet tunnetaan näyttävistä ja viihdyttävistä konserteistaan, joissa kuullaan kappaleita artistin koko uran varrelta. Festivaalilavoilla Kylie Minogueta ei ole aiemmin juuri nähty, joten Porissa on heinäkuussa tarjolla poikkeuksellinen kesäilta.

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

Juhlafestivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina useilla uusilla nimillä.

www.porijazz.fi

Orquesta Buena Vista Social Club jättää Pori Jazzissa jäähyväiset Suomelle

03.12.2014

Ensi kesänä jo 50. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin ensimmäiset esiintyjät on kiinnitetty. Kirjurinluodon konserttipuistossa koetaan lauantaina 18. heinäkuuta iloisen haikea jälleennäkeminen, kun Orquesta Buena Vista Social Club esiintyy viimeistä kertaa Suomen estradeilla. Muita vahvistuneita esiintyjiä ovat Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Orchestra, Lee Fields & The Expressions ja Aino Venna.

Ympyrä sulkeutuu kesällä Kirjurinluodossa, sillä Orquesta Buena Vista Social Club teki kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen-keikkansa juuri Pori Jazzissa. Kuubalaisrytmit vetivät kesällä 2000 Kirjurinluotoon sankan joukon yleisöä, ja loppuunmyytyä Lokkilavan konserttia onkin jälkikäteen muisteltu yhtenä Pori Jazz -historian klassikkona.

Wim Wendersin dokumenttielokuva nosti Buena Vista Social Clubin maailmanmaineeseen viime vuosituhannen lopulla. Viime vuodesta lähtien yhtye on ollut Adios-nimisellä kiertueella, jonka on suunniteltu päättyvän ensi vuonna yhtyeen kotikaupungissa Havannassa. Buena Vista Social Club saattaa käydä kevään aikana konserttisalikeikoilla Suomessa, mutta Kirjurinluodossa on haikeiden hyvästien aika. Ryhmän solisteina nähdään Porissa Omara Portuondo sekä Eliades Ochoa.

Esiintymisensä lauantaina 18.7. on vahvistanut myös sukupolvensa ansioituneimpiin jazzvokalisteihin lukeutuva, kolminkertainen Grammy-voittaja Dee Dee Bridgewater. Bridgewateria säestää Irvin Mayfieldin johtama New Orleans Jazz Orchestra, jonka kanssa laulajatar on äänittänyt keväällä julkaistavan uutuusalbumin. Samana päivänä Porissa nähdään yhdysvaltalainen soul-kokoonpano Lee Fields & The Expressions sekä hiljattain toisen pitkäsoittonsa julkaissut Aino Venna.
Tarjousliput myynnissä vuoden loppuun asti

Pori Jazzin lipunmyynti juhlavuodelle 2015 on käynnistynyt Lippupalvelussa. Perinteinen avoin lippu (toimituskuluineen alk. 60 euroa) on myynnissä 31.12. asti, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit järjestetään torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta. Kirjurinluodon lippujen normaalihinta on toimituskuluineen alkaen 73,50 euroa.

Kirjurinluotoon on myynnissä myös kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 150 euroa (norm. 175 euroa).

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 11.–19. heinäkuuta.

www.porijazz.fi

Legendaarinen Erik Bruun suunnitteli Pori Jazzin juhlajulisteen

23.09.2014

Pori Jazzilla on edessään juhlavuosi, kun festivaali järjestetään ensi heinäkuussa 50. kertaa. Juhlan kunniaksi festivaalijulisteen suunnitteli alansa todellinen legenda, 88-vuotias Erik Bruun.

Graafikko, taiteilijaprofessori Erik Bruun tunnetaan yhtenä Suomen arvostetuimmista graafikoista. Jo 1950-luvulla alkaneen uran tunnettuihin töihin lukeutuvat muun muassa viimeiset käytössä olleet markan setelit, Luonnonsuojeluliiton Norppa-logo sekä lukuisat Jaffa-julisteet. Pori Jazzille Bruun suunnitteli julisteen nyt ensimmäistä kertaa.

Pori Jazzin juhlajulisteen pääroolissa on karhu, joka tunnetusti esiintyy myös Porin kaupungin vaakunassa.

”Karhun liittyminen tällä tavalla Poriin innosti minua kovasti, ja idean julisteeseen näin unessani. Tavoitteenani on kaikissa töissäni ollut, että julisteen pitää synnyttää katsojassaan hyvää mieltä”, Erik Bruun kertoo.

Erik Bruun on vuosikymmenten varrella palkittu muun muassa Pro Finlandia – ja Suomi-palkinnoilla. Uusia töitä syntyy yhä tasaiseen tahtiin.

”Kun työ ja harrastus ovat yksi ja sama asia, niin ei tätä oikein voi lopettaa. Politiikkaa seuratessa kuulostaa hassulta, kun puhutaan 62 vuoden eläkeiästä. Ehkä esimerkkini todistaa, että jokaisen ihmisen pitäisi päästä sellaiseen ammattiin, josta todella pitää”, Bruun naurahtaa.

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 11.-19. heinäkuuta. Turun Kirjamessuilla julkaistaan lokakuun alussa Pori Jazz -juhlakirja, joka kertoo festivaalin 50-vuotisen taipaleen sanoin ja kuvin. Satakunnan Museo on puolestaan käynnistämässä hanketta, jonka tehtävänä on kerätä Pori Jazziin liittyvää muistitietoa. Aineiston pohjalta kootaan juhlanäyttely, joka on ensi kesänä esillä Satakunnan Museossa.

www.porijazz.fi

PJ15_juliste_2000x2822px

Jessie J, John Hiatt ja Beth Hart esiintyvät Pori Jazzissa

18.12.2014

Ensi kesänä 50. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin ohjelmisto on täydentynyt uusilla ulkomaalaisesiintyjillä. Tuoreiden kiinnitysten joukosta löytyvät muun muassa englantilainen pop-tähti Jessie J sekä juurimusiikin yhdysvaltalaissuosikit John Hiatt ja Beth Hart. Tarjoushintaiset festivaaliliput ovat myynnissä vuoden loppuun asti.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Jessie J esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 17.7. Hän on r&b-, pop- ja soul-laulaja sekä lauluntekijä, joka on nopeasti noussut kotimaansa isoimpien tähtien joukkoon. Jessie J teki aluksi kappaleita muille artisteille, mutta vuonna 2011 julkaistu ”Who You Are” -debyytti tarjosi vauhtilähdön Jessie J:n soolouralle, kun brittilistan kymmenen kärkeen nousi albumilta peräti kuusi eri singleä. Muun muassa kappaleet ”Domino”, ”Price Tag” sekä ”Wild” ovat soineet runsaasti myös Suomen radioissa. Jessie J:n uusin albumi ”Sweet Talker” ilmestyi tänä syksynä.

Juurimusiikin ystäviä hemmotellaan Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta, kun esiintymässä nähdään muun muassa John Hiatt ja Beth Hart. Yhdysvaltain arvostetuimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuvan Hiattin ura alkoi jo 1970-luvun puolivälissä, minkä jälkeen hän on julkaissut 22 studioalbumia ja ollut useita kertoja ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. Hiattin kappaleita ovat vuosien varrella esittäneet muun muassa Bob Dylan, Bonnie Raitt, Emmylou Harris ja Nick Lowe.

Bluesrockin kuumimpiin nimiin kuuluva Beth Hart on vakuuttanut alan piirit upealla äänellään ja verevillä tulkinnoillaan. Yhteistyötä artisti on tehnyt muun muassa Jeff Beckin, Slashin ja Joe Bonamassan kanssa. Marraskuussa Hart esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa, kun hän hurmasi Helsingin Tavastialle saapuneen runsaslukuisen yleisön.

Kansainvälisen jazzin osalta uusiin kiinnityksiin lukeutuvat Melissa Aldana & Crash Trio sekä GoGo Penguin. Torstaina 16.7. Kirjurinluodossa esiintyy ensi vuonna 80 vuotta täyttävä huilisti-saksofonisti Juhani Aaltonen, jonka kvartetissa rumpuja soittaa jokaisella Pori Jazz -festivaalilla esiintynyt Reiska Laine.

 

Tarjoushintaiset liput myynnissä 31.12. asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.–19.7. Festivaalin aiemmin julkistettuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Orquesta Buena Vista Social Club sekä Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Jazz Orchestra.

Perinteinen avoin lippu (toimituskuluineen alk. 60 euroa) on myynnissä 31.12. asti, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Lippujen  normaalihinta on toimituskuluineen alkaen 73,50 euroa. Tarjoushintaan myynnissä on myös kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin pääkonsertteihin, jotka järjestetään torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta.

www.porijazz.fi

 

Paloma Faith tähdittää Pori Jazzia

14.01.2015

Paloma Faith täydentää Pori Jazzin ensi kesän ohjelmistoa ja esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 17. heinäkuuta. Saman päivän tarjontaan on kiinnitetty myös yhdysvaltalainen soul-artisti Jarrod Lawson.

Brittitähti Paloma Faith tunnetaan personaallisena artistina, jonka pop-musiikissa kuuluu vahvoja soul- ja jazz-vaikutteita. Laulaja-lauluntekijä julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2009 ja nousi esille ”New York” – sekä ”Stone Cold Sober” -hittiensä ansiosta. Paloma Faithilta on ilmestynyt kolme pitkäsoittoa, joista viimeisin julkaistiin viime keväänä. Ensialbumin jälkeen räväkän artistin hitteihin ovat lukeutuneet muun muassa ”Can’t Rely on You”, ”Picking Up the Pieces” ja ”Only Love Can Hurt Like This”. Musiikin ohella Paloma Faith on luonut uraa näyttelijänä.

Jarrod Lawson nousi soul-piirien uudeksi suosikiksi viime vuonna, kun yhdysvaltalaisartisti julkaisi debyyttialbuminsa omakustanteena. Levy esitteli huippulahjakkaan tulokkaan, jonka moniulotteisissa sävellyksissä on elementtejä niin soulista, jazzista kuin gospelistakin. Albumi nousi arvostelumenestykseksi ja sai kriitikot vertaamaan Lawsonia muun muassa Donny Hathawayn, Stevie Wonderin ja Marvin Gayen kaltaisiin legendoihin. Jarrod Lawsonin lahjat eivät rajoitu säveltämiseen, sillä hän on myös loistava laulaja ja pianisti.

Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät 17.7. myös pop-tähti Jessie J ja brittiläinen pianotrio GoGo Penguin. Muita jo julkaistuja Pori Jazz -esiintyjiä ovat muun muassa Orquesta Buena Vista Social Club, John Hiatt and the Combo, Beth Hart ja Aino Venna. Festivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina.

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

www.porijazz.fi

Wayne Shorter, Vijay Iyer ja useita muita jazzin huippuja Pori Jazzeille

04.03.2015

Pori Jazzin ohjelmistoon on lisätty iso joukko huippuluokan kansainvälisiä ja kotimaisia jazzesiintyjiä. Yhtenä festivaalin tähdistä nähdään 81-vuotias saksofonisti Wayne Shorter, joka saapuu Poriin nimekkään kvartettinsa kanssa. Muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa Vijay Iyer Trio, Ambrose Akinmusire Quartet ja Stanley Clarke Band.

Yhdysvaltalaista Wayne Shorteria pidetään yleisesti suurimpana edelleen aktiivisista jazzsäveltäjistä. Shorter on ollut keskeinen hahmo jazzmusiikin kehityksessä aina 1950-luvun lopulta lähtien, ja useat hänen kappaleistaan ovat saavuttaneet jazzstandardin aseman. Shorter on levyttänyt erityisesti Blue Note -merkille lukuisia albumeita, jotka lukeutuvat jazzin kuolemattomiin klassikoihin. Hänet tunnetaan myös Miles Davisin yhteistyökumppanina ja Weather Report -yhtyeen jäsenenä. Helmikuisessa Grammy-gaalassa Shorter palkittiin elämäntyöstään erikoispalkinnolla.

Wayne Shorter Quartet esiintyy Kirjurinluodon konsertissa torstaina 16.7. Yhtyeen kaikki muusikot (rumpali Brian Blade, basisti John Patitucci ja pianisti Danilo Perez) ovat omalla sarallaan tunnustettuja huipputekijöitä.

Samassa torstain konsertissa nähdään myös Stanley Clarke Band, jonka 63-vuotias johtaja kuuluu kaikkien aikojen merkittävimpiin jazzbasisteihin. Nuorempaa kaartia konsertissa edustaa kolmekymppinen, kovassa nosteessa oleva norjalaissaksofonisti Marius Neset.

 

Sly & Robbie kohtaa Nils Petter Molvaerin

Perjantain 17.7. konserttiin on kiinnitetty yhdysvaltaistrumpetisti Ambrose Akinmusire, joka kuuluu jazzin ilmeisimpiin tulevaisuuden tähtiin. Samana päivänä Kirjurinluodossa konsertoi kvartetteineen yhdysvaltalainen saksofonisti Miguel Zenon, joka ei ole aiemmin esiintynyt Suomessa. Kotimaisesta annista vastaa trumpetisti Verneri Pohjolan kvartettikokoonpano, joka on tällä haavaa eräs suomalaisen jazzin kuumimmista puheenaiheista.

Lauantaina 18.7. koetaan herkullinen huippuartistien kohtaaminen, kun reggaen ykkösrytmiryhmä Sly & Robbie yhdistää voimansa avaraa äänimaailmaa tutkivan norjalaistrumpetisti Nils Petter Molvaerin kanssa. Yhtyeen täydentävät norjalainen Eivind Aarset sekä suomalainen Vladislav Delay.

Lauantain uusiin kiinnityksiin lukeutuu myös yhdysvaltalainen Vijay Iyer, joka on noussut yhdeksi nykyjazzin merkittävimmistä pianisteista. Vijay Iyer Trio julkaisi äskettäin ”Break Stuff” -albumin, joka sai muun muassa DownBeat -lehdeltä täydet viisi tähteä. Amerikkalainen nuoren polven trumpetisti Theo Croker puolestaan tuo konserttiin DVRK FUNK -kokoonpanonsa.

 

S-Etu-hintaiset liput myynnissä 31.3. asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.–19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

Ensi kesän aiemmin julkaistuihin Pori Jazz -esiintyjiin kuuluvat muun muassa Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Kylie Minogue, Orquesta Buena Vista Social Club ja Paloma Faith. Juhlafestivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina useilla uusilla nimillä.

 

www.porijazz.fi

Emeli Sandé ja Kool & The Gang saapuvat Pori Jazziin

25.03.2015

Pori Jazzin ohjelmisto on täydentynyt seitsemällä uudella esiintyjällä. Tuoreiden kiinnitysten joukosta löytyvät muun muassa soul- ja pop-tähti Emeli Sandé sekä legendaarinen yhdysvaltalaisyhtye Kool & The Gang. Tarjoushintaiset Pori Jazz -liput ovat myynnissä ensi tiistaihin asti.

Kirjurinluodossa perjantaina 17.7. konsertoiva Emeli Sandé palaa Pori Jazziin. Edellisellä vierailullaan 2012 hän oli kansainvälisen läpimurron kynnyksellä, sillä pian Porissa käytyään laulaja-lauluntekijä nousi yhdeksi maailman suurimmista pop-tähdistä. Sandén debyyttialbumi Our Version of Events oli Brittien myydyin albumi vuonna 2012, ja seuraavana vuonnakin levy sijoittui tilastossa toiseksi menettäen kärkisijan vain viikko ennen kalenterivuoden päättymistä. Huhtikuussa 2013 albumi rikkoi The Beatlesin lähes viisikymmentä vuotta vanhan ennätyksen oltuaan 63 peräkkäistä viikkoa Brittien top 10 -listalla.

Vuonna 2013 Sandé palkittiin Brit Awardsissa brittien parhaana naisartistina sekä vuoden parhaan albumin tekijänä. Lontoon olympialaisissa 2012 Sandé esiintyi sekä avajais- että päätösseremionissa. Muun muassa ”Next To Me”, ”Read All About It” ja ”Heaven” -hiteistään tunnettu artisti viimeistelee paraikaa toista albumiaan.

Lauantaina 18.7. hittiputken tarjoilee yhdysvaltalaisyhtye Kool & The Gang, jolla on takanaan huima viidenkymmenen vuoden ura. Muun muassa ”Celebration”, ”Get Down On It”, ”Fresh” -hitit ovat taanneet bändille yli 70 miljoonaa myytyä albumia sekä paikan musiikkihistorian tärkeimpien soul- ja r’n’b-yhtyeiden joukossa. Kool & The Gang saapuu Kirjurinluotoon pitkälti samalla kokoonpanolla kuin vuonna 2000, jolloin se esiintyi edellisen kerran Pori Jazzissa. Yhtyettä johtaa yhä Robert ”Kool” Bell, joka oli mukana perustamassa bändiä 1960-luvun puolivälissä.

Pori Jazzin muita uusia kiinnityksiä ovat yhdysvaltalainen soul-laulaja Candi Staton, brasialaisartisti Ed Motta, australialaisyhtye Hiatus Kaiyote sekä uuden The Rainbows -yhtyeensä Porissa esittelevä norjalainen Erlend Oye. Ajankohtaista suomalaista jazzia edustaa rumpali Teppo Mäkysen johtama Teddy’s West Coasters, joka soittaa Kirjurinluodossa levynjulkaisukeikan.

 

Tarjoushintaiset liput myynnissä tiistaihin asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.–19.7. Juhlafestivaalin aiemmin julkistettuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Kylie Minogue, Wayne Shorter Quartet, Orquesta Buena Vista Social Club, Paloma Faith ja Jessie J.

Lipunmyynti Pori Jazzin pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä. Myynnissä on myös suosittuja kolmen päivän lippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn kaikkiin konsertteihin.

Festivaalin ohjelmisto täydentyy uusilla nimillä lähiviikkoina. Kirjurinluodon tarkat päiväkohtaiset aikataulut julkaistaan myöhemmin keväällä.

www.porijazz.fi

Pori Jazzin toimitusjohtaja vaihtuu syksyllä

07.04.2015

Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulainen jättää tehtävänsä ensi kesän festivaalin jälkeen. Organisaation uudesta toimitusjohtajasta tiedotetaan lähiaikoina.

Syksystä 2012 Pori Jazzissa työskennellyt Juha Miikkulainen suuntaa ensi syyskuussa uusien haasteiden pariin. Miikkulainen siirtyy suomalaisten pk-yritysten kansainvälistymistä edistävän ja ulkomaisia investointeja Suomeen hankkivan Finpron Kaakkois-Aasian aluejohtajaksi Malesiaan.  Miikkulainen työskenteli ennen Pori Jazziin tuloaan Finprossa.

”Tämä oli hankala päätös, mutta minulle tarjottiin tilaisuutta, jollaisia osuu harvoin kohdalle. Olen nauttinut Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtäväkentän monipuolisuudesta ja vauhdikkuudesta sekä työskentelystä sitoutuneen verkoston ja innostuneiden kollegoiden kanssa. Välillä elämä kuitenkin heittää eteen odottamattomia käänteitä”, Miikkulainen toteaa.

Tämän kevään ja kesän ajan Miikkulainen työskentelee täysipainoisesti Pori Jazzin palveluksessa.

”Tämä ratkaisu pohditutti pitkään, mutta tarjolla oli ainutlaatuinen mahdollisuus sekä minulle että perheelleni”, Miikkulainen korostaa.

 

Uusi toimitusjohtaja jo keskusteluissa

Pori Jazzin hallitus on jo loppusuoralla uuden toimitusjohtajan sopimusneuvotteluissa. Ensi syksynä työssään aloittavan rekrytoinnin nimi kerrotaan julkisuuteen lähitulevaisuudessa.

”Pääsen ojentamaan viestikapulan seuraajalleni tilanteessa, jossa Pori Jazzilla on kaikki edellytykset suotuisan kehityskulkunsa jatkamiseen. Olemme tehneet parina viime kesänä kohtuullisen hyvän taloudellisen tuloksen, ja organisaatiossa on rutkasti tekemisen nälkää sekä osaamista”, Juha Miikkulainen summaa.

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 50. kertaa. Juhlafestivaalin tähtiesiintyjiin lukeutuvat muun muassa Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Kylie Minogue, Emeli Sandé, Paloma Faith ja Orquesta Buena Vista Social Club.

 

Pori Jazz järjestetään 11.-19.7.2015.

www.porijazz.fi

PORI JAZZ. The Northern Governors. Photo: Pia Jalkanen

1 / 9
PORI JAZZ McKoy Tyner

2 / 9
PORI JAZZ Paul Anka Photo Arto Takala

3 / 9
PORI JAZZ Photo Johanna Tirronen

4 / 9
PORI JAZZ Joshua Redman Photo Olli Sulin

5 / 9
PORI JAZZ. Robert Glasper Experiment. Photo: Maarit Nissinen

6 / 9
PORI JAZZ. Photo: Matti Juutilainen

7 / 9
Pori Jazz. James Neve. Photo: Maarit Nissinen

8 / 9
PORI JAZZ.  Photo: Olli Sulin

9 / 9
  • Yhteistyössä: