Pori Jazz
08.07.2017 - 16.07.2017

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on kansainvälinen suurtapahtuma, jonka esiintyjät ovat maailman huipulta. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat yli 100 konserttiin noin 150 000 kävijää vuosittain. Lapsille oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin+358 10 391 6000
ToimistoPohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Pori Jazz on suomalaisen festivaalikesän pioneeri. Kesällä vuonna 1966 joukko jazzkärpäsen puremia nuoria loikoili Kirjurinluodon nurmella ja svengaili jazzin tahtiin. Intohimosta musiikkiin syntyivät Porin jazzjuhlat.

Pori Jazz on kehittynyt ajan myötä. Vuosittain heinäkuussa järjestettävä festivaali tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen läpileikkauksen tämän päivän musiikkivirtauksiin maailmalta. Pori Jazzin konsepti on pitänyt festivaalin kansainvälisessä kärjessä jo lähes 50 vuotta: tunnetut ja tulevat musiikin tähdet sekä ainutkertainen festivaalimiljöö, Kokemäenjoen rannat, vehreä Kirjurinluodon konserttipuisto sekä jazzklubit muodostavat festivaalille sen ansaitsemat puitteet.

Festivaalin tehtävänä on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Tavoitteena on tuottaa taiteellisesti korkeatasoista rytmimusiikin festivaalia, joka luo kävijöilleen ja tekijöilleen tunnelmaltaan ja puitteiltaan ainutlaatuisia elämyksiä, joita halutaan vuodesta toiseen kokea uudelleen. Festivaalin järjestää Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Noin 70 prosenttia festivaalin ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

Jaa tapahtuma

Jamiroquai esiintyy kesällä Pori Jazzissa

17.01.2017

Menestyksekäs brittiyhtye Jamiroquai palaa pitkästä aikaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa perjantaina 14. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin Ticketmasterissa maanantaiaamuna 23.1. klo 9.

Johtohahmonsa, laulaja ja säveltäjä Jay Kayn vuonna 1992 perustama Jamiroquai saavutti nopeasti suuren yleisön huomion yhtenä maailman suosituimmista yhtyeistä. Debyyttialbuminsa “Emergency on Planet Earth” (1993) ilmestymisestä lähtien Jamiroquai uudisti pop-musiikin ilmaisutapoja ja toimi samalla tienraivaajana ja esikuvana useille nykypäivän kiinnostaville artisteille. Jamiroquain faneihin ovat kertoneet kuuluvansa muun muassa Chance the Rapper, Pharrell, Tyler the Creator, Jungle, Redman sekä The Internet. Yhtye on uransa aikana esiintynyt yhdessä esimerkiksi Stevie Wonderin ja Diana Rossin kanssa.

Seitsemän Jamiroquain albumia on yltänyt Ison-Britannian albumilistan kymmenen kärkeen ja kolme niistä aina ykkössijalle asti, minkä lisäksi yhtye tunnetaan Grammy-voittajana ja Brits-palkintoehdokkaana. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 26 miljoonaa albumia.

Jamiroquai nähtiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2003, jolloin se esiintyi niin ikään Pori Jazzissa. Yhtye on vuodesta toiseen kuulunut Pori Jazzin kävijäkyselyissä festivaalin toivotuimpiin esiintyjiin.

 

Liput myynnissä maanantaina 23.1. klo 9

Jamiroquain tähdittämän konsertin liput tulevat myyntiin maanantaiaamuna 23.1. klo 9. Pori Jazzin pääsylippuja myydään Ticketmasterin verkkokaupassa, puhelinmyynnissä ja myyntipisteissä kautta maan.

Pori Jazzin pääkonserttien pääsyliput ovat saatavilla tarjoushintaan 31.3. asti. Päivälippu maksaa toimituskuluineen alk. 68,50 euroa, kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Päivälippujen normaalihinta on 75,50 euroa.

Myynnissä on myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Pori Jazzin VIP-paketit sekä Radio Aalto Lounge -liput tarjoavat mahdollisuuden seurata konsertteja tavallista tasokkaammissa puitteissa.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 13. perjantaina 14. ja lauantaina 15. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkiaistujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Herbie Hancock, Wilco, Michael Kiwanuka ja Jethro Tull.

Pori Jazz järjestetään 8.-16.7.2017.

www.porijazz.fi

Pori Jazz: Jazzlegenda Herbie Hancock kesällä Poriin

20.12.2016

Kaikkien aikojen legendaarisimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Herbie Hancock esiintyy kesällä Pori Jazzissa. Pianisti-säveltäjän uusi sähköinen yhtye nähdään Kirjurinluodossa perjantaina 14. heinäkuuta. Festivaalin konserttiliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

Jo uransa kuudennelle vuosikymmenelle ehtinyt Herbie Hancock tunnetaan kulttuurin, teknologian ja musiikkibisneksen edelläkävijänä. Tunnustettu pianisti ja säveltäjä on ollut 1960-luvulta alkaen aktiivisesti mukana jokaisessa uudessa populaarimusiikin aallossa.

Hancock kuului 60-luvulla Miles Davisin kvintettiin, jonka jäsenenä hän mullisti jazzin soundia. Samaan aikaan hän aloitti tuotteliaan soolouransa, ja 70-luvulle tultaessa Hancockin studioalbumit – esimerkiksi myyntimenestys “Headhunters” – yhdistivät jazzin funk- ja rock-elementteihin tavalla, jonka kaikuja ja ideoita kuulee yhä nykypäivän musiikissa. “Rockit” ja “Future Shock” -albumeillaan Hancock sukelsi elektronisen musiikin saloihin, mutta VSOP-yhtyessään hän jatkoi samanaikaisesti akustisen jazzin kartoittamista. Viime helmikuun Grammy-gaalassa Hancock palkittiin ainutlaatuisesta urastaan elämäntyöpalkinnolla.

Herbie Hancock viimeistelee tällä haavaa studiossa uutta albumiaan, jota hän on työstänyt muun muassa Kendrick Lamarin ja Robert Glasperin yhteistyökumppanina tunnetun tuottaja Terrace Martinin kanssa. Kesän kiertueellaan Hancock tuo Eurooppaan uunituoreen sähköisen yhtyeensä, jonka tarkka kokoonpano täsmentyy myöhemmin.

Hancock on esiintynyt Pori Jazzissa useita kertoja aiemmin, mutta hänen edellisestä vierailustaan Kirjurinluotoon tulee kesällä kuluneeksi 15 vuotta.

 

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti

Ensi kesänä 52. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa. Festivaalin muihin tähän mennessä julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Michael KiwanukaWilcoJethro Tull ja The Cinematic Orchestra.

Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 66 euroa) on myynnissä 31.12. asti ja oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit Kirjurinluodossa järjestetään torstaina 13., perjantaina 14. ja lauantaina 15. heinäkuuta. Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 165 euroa.

Pori Jazz ja ravintola Farang yhteistyöhön

16.12.2016

Matti Wikbergin ja Tomi Björckin omistama ravintola Farang on Pori Jazzin uusi yhteistyökumppani festivaalin VIP-palveluiden kehittämisessä ja toteuttamisessa. Useasti alan ammattilaisten keskuudessa palkittu ja Michelin-oppaasssa Bib Gourmand -merkinnän saanut Farang vastaa jatkossa Pori Jazzin VIP-asiakkaiden ravintolaelämyksistä osana tasokasta festivaalikokemusta.

Pori Jazzin VIP-asiakkaita palvelee Kirjurinluodon konserttipuiston paraatipaikalle nouseva ravintola Farang sekä terassialue paviljonkeineen. Laadukkaan ruoan ja ensiluokkaisen palvelun lisäksi tarjolla on väljä ja viihtyisä ympäristö, joka mahdollistaa rennon ja kiireettömän yhdessäolon kaikenkokoisille ryhmille. VIP-alueelta aukeaa myös esteetön näkymä suoraan Kirjurinluodon päälavalle. Pori Jazzin ja Farangin yhteistyön myötä myös ekologisiin seikkoihin kiinnitetään entistä enemmän huomiota, jotta muun muassa vedenkäyttö sekä rahti saadaan minimoitua.

“Pori Jazz on ollut läpi historiansa VIP-tuotteiden edelläkävijä. Uudistuksessa yhdistämme rentoon festivaalitunnelmaan yhtä rennon, mutta huippulaadukkaan ruoan sekä aiempaa tasokkaamman palvelukokonaisuuden. Farangin konsepti ja osaaminen tukevat tavoitteitamme erinomaisesti”, toteaa Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen.

Helsingin Taidehallin yhteyteen vuonna 2009 avattu ravintola Farang on yksi Helsingin suosituimmista ravintoloista. Farang tarjoaa uniikkeja, raikkaita Kaakkois-Aasian makuja, jotka tarjoillaan modernin tunnelmallisessa ympäristössä. Farangin asiakkaat arvostavat erityisesti ravintolan loistavaa ruoka- ja juomatarjontaa, jonka myötä vieraat johdatellaan suoraan Kaakkois-Aasiaan lämpimän palvelun sekä rennon tunnelman saattelemina. Farang on toiminut vuodesta 2013 alkaen myös Tukholmassa, missä ravintola on saavuttanut Helsingin tapaan asiakkaidensa vankkumattoman suosion.

“Olemme todella innoissamme yhteistyöstä Pori Jazzin kanssa. Meillä on vahvaa kokemusta jo useilta aiemmilta vuosilta laadukkaiden ravintolaelämysten tuottajana toimimisesta korkean profiilin tapahtumissa. Pori Jazzin VIP-asiakkaille haluamme tarjota kokonaisvaltaisen makumatkan Kaakkois-Aasiaan aivan kuten ravintolassammekin; juoma, ruoka ja palvelu mukaan lukien. Poriin meiltä lähteekin joukko huipputason ammattilaisia ja tällä tiimillä varmistamme, että VIP-asiakkaiden festivaalielämys nousee entistä korkeammalle”, kertoo Farangin ravintoloitsija Matti Wikberg.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 13. perjantaina 14. ja lauantaina 15. heinäkuuta. Festivaalin ensimmäisten julkaistujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Michael Kiwanuka, Wilco ja Jethro Tull. Ensi kesänä 52. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa.

Wilco ja The Cinematic Orchestra ensi kesänä Pori Jazzeille

09.12.2016

Vaihtoehtoisen rockin arvostetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva Wilco sekä kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomeen saapuva The Cinematic Orchestra täydentävät Pori Jazzin ensi kesän ohjelmistoa. Festivaalin tarjontaan on lisätty uutena nimenä myös Bill Frisell Trio. Ensi kesän liput ovat tarjouksessa 31.12. asti.

Yhdysvaltalaisyhtye Wilcon edellisestä esiintymisestä Suomessa tulee kesällä kuluneeksi seitsemän vuotta. Uransa 1990-luvun puolivälissä Chicagossa aloittanut bändi tunnetaan yhtenä vaihtoehtoisen rockin arvostetuimmista kokoonpanoista, ja Pori Jazziin yhtyettä on houkuteltu useamman vuoden ajan. Laulaja-kitaristi Jeff Tweedyn johtama Wilco aloitti taipaleensa vaihtoehtoisen countryn parissa, mutta sittemmin yhtyeen ilmaisu on edennyt yhä monimuotoiseempaan ja seikkailulliseempaan suuntaan. Muun muassa folkin, americanan ja taiderockin elementtejä musiikissaan yhdistelevä Wilco on julkaissut kymmenen pitkäsoittoa, joista tuorein ilmestyi tänä syksynä.

Vielä Wilcoa kauemmin on kulunut The Cinematic Orchestran edellisestä Suomen-vierailusta, joka tapahtui Ilosaarirockissa 2007. Sample-raitoja ison yhtyeen improvisointiin yhdistänyt kokoonpano nousi pinnalle vuosituhannen vaihteessa, jolloin jazzin ja elektronisen musiikin tarttumapintoja kartoitettiin aktiivisesti. The Cinematic Orchestran “In Motion” -debyytti (1999) tunnustettiin heti musiikinlajinsa virstanpylvääksi, eikä yhtyeen omaleimaisen soinnin matkijoista ollut 2000-luvun alkuvuosina pulaa. Pori Jazziin brittikokoonpano saapuu otolliseen aikaan, sillä Jason Swinscoe ja kumppanit valmistelevat pitkään odotettua uutta albumia, jonka ensimmäinen single “To Believe” näki päivänvalon syksyllä.

Maailman johtaviin jazz-kitaristeihin kuuluva Bill Frisell esiintyi viimeksi Pori Jazzissa parikymmentä vuotta sitten. Suvereeneista taidoistaan ja monipuolisesta musiikillisesta näkemyksestään tunnettu Frisell on luonut menestyksekästä uraa aina 1980-luvun lopulta lähtien, ja projektista riippuen kitaristi on yhdistänyt elementtejä rockista countryyn ja jazzista bluesiin. Poriin Frisell tuo erinomaisen trionsa, jossa bassoa soittaa Tony Scherr ja rumpuja Kenny Wollesen. Yhtye tunnetaan spontaaneista esiintymisistään, joita se ei ikinä suunnittele etukäteen – luvassa voi olla valintoja Frisellin uran varrelta, täysin uusia sävellyksiä, jazzstandardeja tai yllättäviä lainakappaleita.

 

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti

Ensi kesänä 52. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa.

Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 66 euroa) on myynnissä 31.12. asti ja oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit Kirjurinluodossa järjestetään torstaina 13., perjantaina 14. ja lauantaina 15. heinäkuuta.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 165 euroa.

Viime kesältä tutussa Radio Aalto Loungessa Kirjurinluodon konsertteja voi seurata tavallista tasokkaammassa ympäristössä. Radio Aalto Lounge -lippuja myydään kaikkiin Kirjurinluodon pääkonsertteihin, ja päivälipun hinta on toimituskuluineen alkaen 125 euroa. Ruoat ja juomat eivät sisälly hintaan. Radio Aalto Lounge -lippujen ikäraja on 18 vuotta.

Pori Jazz järjestetään 8.-16.7.2017.

Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ensi kesän Pori Jazziin

02.12.2016

Pori Jazzissa lauantaina 15.7. esiintyvät Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ovat festivaalin ensimmäiset kansainväliset kiinnitykset ensi kesälle. Samassa konsertissa nähdään Verneri Pohjola Group, joka esittää basistilegenda Pekka Pohjolan kappaleita. Pori Jazzin liput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti.

Brittiartisti Michael Kiwanuka teki ensiesiintymisensä suomalaisyleisölle Pori Jazzissa 2013, jolloin Helsingin Sanomat nosti hänen konserttinsa koko festivaalin kohokohdaksi. Tänä kesänä laulaja-lauluntekijä julkaisi toisen studioalbuminsa “Love & Hate”, joka nousi ilmestyessään Ison-Britannian albumilistan ykkössijalle. Pitkäsoitto on ollut myös arvostelumenestys, jonka on povattu löytyvän tulevina viikkoina monilta vuoden parhaat albumit -listoilta. Kiwanukaa on usein verrattu Bill Withersin ja Marvin Gayen kaltaisiin soul-legendoihin, mutta “Love & Hate” -albumilla hänen äänensä on yhä omaleimaisempi.

Vuonna 1967 perustettu Jethro Tull kuuluu Ison-Britannian todellisiin musiikki-ikoneihin. Progressiivisen rockin edelläkävijä on julkaissut useita klassikoksi luokiteltavia pitkäsoittoja, ja yhtyeen albumeja on myyty maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa kappaletta. Jethro Tullin keulakuvana on alusta lähtien toiminut laulaja ja huilisti Ian Anderson, joka edelleen aktiivisesti esittää yhtyeen musiikkia eri puolilla maailmaa. Pori Jazzissa brittiyhtyeen nykykokoonpano tarjoilee Andersonin johdolla suurimmat hitit -henkisen konsertin.

Mestaribasisti Pekka Pohjolan poika Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista jazzmuusikoista. Isänsä sävellyksiä Pohjola ei halunnut esittää ennen tätä syksyä, jolloin hän tarttui haasteeseen ensin Viapori Jazzissa ja sittemmin Tampere Jazz Happeningissa. Ensi keväänä Pohjola julkaisee saman materiaalin pohjalta uuden albumin.

 

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti

Ensi kesänä 52. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa.

Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 66 euroa) on myynnissä 31.12. asti ja oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit Kirjurinluodossa järjestetään torstaina 13., perjantaina 14. ja lauantaina 15. heinäkuuta.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 165 euroa.

Viime kesältä tutussa Radio Aalto Loungessa Kirjurinluodon konsertteja voi seurata tavallista tasokkaammassa ympäristössä. Radio Aalto Lounge -lippuja myydään kaikkiin Kirjurinluodon pääkonsertteihin, ja päivälipun hinta on toimituskuluineen alkaen 125 euroa. Ruoat ja juomat eivät sisälly hintaan. Radio Aalto Lounge -lippujen ikäraja on 18 vuotta.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

52nd Pori Jazz Festival / 8th-16th July 2017

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: