Pori Jazz
08.07.2017 - 16.07.2017

Tietoa festivaalista

Pori Jazz on kansainvälinen suurtapahtuma, jonka esiintyjät ovat maailman huipulta. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat yli 100 konserttiin noin 150 000 kävijää vuosittain. Lapsille oma Pori Jazz Kids Festival.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.porijazz.fi
Sähköposti festival@porijazz.fi
Festivaaliosoite Pori Katso kohde kartalla
Puhelin+358 10 391 6000
ToimistoPohjoisranta 11 D, FI-28100 Pori

Festivaali kartalla

Pori Jazz on suomalaisen festivaalikesän pioneeri. Kesällä vuonna 1966 joukko jazzkärpäsen puremia nuoria loikoili Kirjurinluodon nurmella ja svengaili jazzin tahtiin. Intohimosta musiikkiin syntyivät Porin jazzjuhlat.

Pori Jazz on kehittynyt ajan myötä. Vuosittain heinäkuussa järjestettävä festivaali tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen läpileikkauksen tämän päivän musiikkivirtauksiin maailmalta. Pori Jazzin konsepti on pitänyt festivaalin kansainvälisessä kärjessä jo lähes 50 vuotta: tunnetut ja tulevat musiikin tähdet sekä ainutkertainen festivaalimiljöö, Kokemäenjoen rannat, vehreä Kirjurinluodon konserttipuisto sekä jazzklubit muodostavat festivaalille sen ansaitsemat puitteet.

Festivaalin tehtävänä on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Tavoitteena on tuottaa taiteellisesti korkeatasoista rytmimusiikin festivaalia, joka luo kävijöilleen ja tekijöilleen tunnelmaltaan ja puitteiltaan ainutlaatuisia elämyksiä, joita halutaan vuodesta toiseen kokea uudelleen. Festivaalin järjestää Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Noin 70 prosenttia festivaalin ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

Jaa tapahtuma

Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ensi kesän Pori Jazziin

02.12.2016

Pori Jazzissa lauantaina 15.7. esiintyvät Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ovat festivaalin ensimmäiset kansainväliset kiinnitykset ensi kesälle. Samassa konsertissa nähdään Verneri Pohjola Group, joka esittää basistilegenda Pekka Pohjolan kappaleita. Pori Jazzin liput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti.

Brittiartisti Michael Kiwanuka teki ensiesiintymisensä suomalaisyleisölle Pori Jazzissa 2013, jolloin Helsingin Sanomat nosti hänen konserttinsa koko festivaalin kohokohdaksi. Tänä kesänä laulaja-lauluntekijä julkaisi toisen studioalbuminsa “Love & Hate”, joka nousi ilmestyessään Ison-Britannian albumilistan ykkössijalle. Pitkäsoitto on ollut myös arvostelumenestys, jonka on povattu löytyvän tulevina viikkoina monilta vuoden parhaat albumit -listoilta. Kiwanukaa on usein verrattu Bill Withersin ja Marvin Gayen kaltaisiin soul-legendoihin, mutta “Love & Hate” -albumilla hänen äänensä on yhä omaleimaisempi.

Vuonna 1967 perustettu Jethro Tull kuuluu Ison-Britannian todellisiin musiikki-ikoneihin. Progressiivisen rockin edelläkävijä on julkaissut useita klassikoksi luokiteltavia pitkäsoittoja, ja yhtyeen albumeja on myyty maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa kappaletta. Jethro Tullin keulakuvana on alusta lähtien toiminut laulaja ja huilisti Ian Anderson, joka edelleen aktiivisesti esittää yhtyeen musiikkia eri puolilla maailmaa. Pori Jazzissa brittiyhtyeen nykykokoonpano tarjoilee Andersonin johdolla suurimmat hitit -henkisen konsertin.

Mestaribasisti Pekka Pohjolan poika Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista jazzmuusikoista. Isänsä sävellyksiä Pohjola ei halunnut esittää ennen tätä syksyä, jolloin hän tarttui haasteeseen ensin Viapori Jazzissa ja sittemmin Tampere Jazz Happeningissa. Ensi keväänä Pohjola julkaisee saman materiaalin pohjalta uuden albumin.

 

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti

Ensi kesänä 52. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa.

Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 66 euroa) on myynnissä 31.12. asti ja oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit Kirjurinluodossa järjestetään torstaina 13., perjantaina 14. ja lauantaina 15. heinäkuuta.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 165 euroa.

Viime kesältä tutussa Radio Aalto Loungessa Kirjurinluodon konsertteja voi seurata tavallista tasokkaammassa ympäristössä. Radio Aalto Lounge -lippuja myydään kaikkiin Kirjurinluodon pääkonsertteihin, ja päivälipun hinta on toimituskuluineen alkaen 125 euroa. Ruoat ja juomat eivät sisälly hintaan. Radio Aalto Lounge -lippujen ikäraja on 18 vuotta.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

52nd Pori Jazz Festival / 8th-16th July 2017

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

PORI JAZZ. The Northern Governors. Photo: Pia Jalkanen

1 / 13
PORI JAZZ McKoy Tyner

2 / 13
PORI JAZZ Joshua Redman Photo Olli Sulin

3 / 13
PORI JAZZ Paul Anka Photo Arto Takala

4 / 13
PORI JAZZ Photo Johanna Tirronen

5 / 13
PORI JAZZ. Robert Glasper Experiment. Photo: Maarit Nissinen

6 / 13
Pori Jazz. James Neve. Photo: Maarit Nissinen

7 / 13
PORI JAZZ.  Photo: Olli Sulin

8 / 13
PORI JAZZ. Photo: Matti Juutilainen

9 / 13
PORI JAZZ photo Johanna Jarva 1

10 / 13
PORI JAZZ photo Petri Anttila 1

11 / 13
PORI JAZZ photo Petri Anttila 2 small

12 / 13
PORI JAZZ photo Tomi Vastamäki 1 small

13 / 13
  • Yhteistyössä: