Etusivu » Kaikki festivaalit » » Puistoblues, Järvenpää

Puistoblues, Järvenpää
26.06.2019 - 30.06.2019

Tietoa festivaalista

Puistoblues kokoaa blueskansan ja musiikkidiggarit Järvenpäähän nauttimaan aidosta bluesfiiliksestä. Viisipäiväinen tapahtuma huipentuu lauantain pääkonserttiin. Tasokas rytmimusiikki soi viikon aikana myös suosituilla iltaklubeilla sekä keskustan blueskadulla. Koko perheen festivaali järjestetään talkoovoimin.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Ohjelmaa lapsille Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.puistoblues.fi
Sähköposti info@puistoblues.fi
Festivaaliosoite Vanhankylänniemi, Järvenpää Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 271 1305
Toimisto Sibeliuksenväylä 45, PL 143, FI-04401 Järvenpää

Festivaali kartalla

Jo ensimmäisestä Puistoblues-tapahtumasta lähtien Tuusulanjärven rannassa on nähty loisteliaita sinisen musiikin artisteja, jotka ovat saaneet kylmän Pohjolan asukkaat vaeltamaan kohti Järvenpään Vanhankylänniemen vihreää nurmea.

Vuoden 1978 Puistoblues jää historiaan ainoana kertana, jolloin koko pääesiintyjäkaarti on koostunut kotimaisista artisteista. Ensimmäisen festivaalin esiintyjät eivät kuitenkaan olleet mitään eilisen teeren muusikoita. Nimet kuten Pekka Rechardt ja Nono Söderberg kuuluivat ja kuuluvat edelleen Suomen bluesmusiikin ykköskaartiin.

Ensimmäisestä festivaalista lähtien on Järvenpäässä voinut kesäkuun lopulla törmätä mitä taitavampiin ja karismaattisimpiin artisteihin. Esimerkiksi nimet: B.B. King, Buddy Guy, Carlos Santana ja Lynyrd Skynyrd eivät varmasti ole jättäneet ketään bluesmusiikin ystävää kylmäksi vuosien saatossa.

Viereisestä linkkilistasta löydät likipitäen kaikki tähän mennessä Vanhankylänniemen pääkonsertissa esiintyneet artistit. Puistobluesissa jo aikaisemmin vierailleet ”juurimusiikin” ystävät voivatkin virittäytyä ensi kesän bluestunnelmiin menneiden vuosien tähtiä ja tapauksia.

Jaa tapahtuma

Puistoblues: Pääkonsertin kattaus hehkuu uuden bluessukupolven energiaa

28.01.2019

Lauantaina 29.6. järjestettävässä Puistobluesin pääkonsertissa ei energia lopu kesken. Esiintyjäkaartissa komeilee kolme ulkomaista uuden sukupolven blues-kokoonpanoa: Larkin Poe (USA), Joey Landreth (CAN) ja Laurence Jones (UK). Tuoreina kiinnityksinä lavalle nousee myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana (FIN) 20-henkisellä kokoonpanollaan sekä suomalaisen bluesaatelin konkari Wentus Blues Band (FIN).

Larkin Poen muodostavat  Atlantasta kotoisin olevat sisarukset Rebecca Lovell (laulu, sähkökitara, akustinen kitara, mandoliini, piano) ja Megan Lovell (laulu, lapsteel). Nashvillessä majaa pitävää duoa on kutsuttu ”Allman Brothersin pikkusiskoiksi” eikä suotta. Larkin Poen musiikki täyttyy syvästä etelän tunnelmasta, raskaista riffeistä ja slide-kitarasta. Joulukuussa uuden levynsä, ”Venom & Faith”, julkaisevan duon edellinen studioalbumi ”Peach” oli vuoden 2017 Blues Music Awards -ehdokkaana ja tänä vuonna itse bändi kilvoittelee vuoden 2019 yhtyeen tittelistä!

Bluesin nuorta soundia tarjoaa 25-vuotias brittiläinen blues-kitaristi ja laulaja-lauluntekijä Laurence Jones, jota on nimitetty “bluesin tulevaisuudeksi”. Liverpoolin kasvatti Jones on valittu vuosina 2014-2016 vuoden nuoreksi bluesartistiksi ja vuoden 2016 kitaristiksi British Blues Awardseissa sekä vuoden 2015 kitaristiksi European Blues Awardseissa. Laurencen sanoin: ”Blues on tunne, ei musiikkigenre”.

Joey Landreth on Kanadan lahja bluesille. Landrethilla on ainutlaatuinen kyky vangita kuulijansa herkällä ja sielukkaalla tyylillään. Ennen soolouraansa Joey on kiertänyt Bros. Landreth -kokoonpanolla, jonka hän on perustanut veljensä Davidin kanssa. Yhtye on palkittu mm. Kanadan Juno Awardseissa vuonna 2015.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on Valtteri Pöyhösen luotsaama, genrerajoja rikkova, 20-henkinen spektaakkeli, joka yhdistää jazzia ja hiphoppia ennennäkemättömällä tavalla. Julkinen Sana -kolmikossa räppäävät suomalaisen hip hopin pioneerit, Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren, tunnetaan kaikki monipuolisina sanataiteilijoina lukuisista yhteyksistä. Kesällä alkaa olla viimeinen mahdollisuus nähdä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana livenä, sillä yhtye on ilmoittanut lopettavansa tämän vuoden jälkeen.

Wentus Blues Band kuuluu suomalaiseen bluesaateliin. Amerikkalaisten blueslegendojen kanssa vuosikymmenien aikana tehdyt lukuisat menestyksekkäät Euroopan-kiertueet yhdessä yhtyeen omien ambitioitten kanssa ovat hioneet Kokkolan blueslähettiläistä yliopistotasoa vastaavan blues-instituution, jolle ei Pohjoismaista löydy vertaa.

Liput ovat myynnissä

Pääkonsertin ennakkoliput ovat myynnissä kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ympäri maan alkaen 64,50 €.  Tarjolla myös hotellimajoituspaketteja rajoitetusti.

Puistoblues järjestetään 26.-30.6.2019.

www.puistoblues.fi

Puistobluesissa lukuisia uudistuksia kesällä!

29.05.2019

Suomen suurin täysin talkoovoimin järjestettävä festivaali, Puistoblues, järjestetään tänä vuonna jo 42. kerran. Juhannuksen jälkeisellä viikolla, 26.-30. kesäkuuta, pidettävä etenee perinteisissä bluestunnelmissa, mutta samaan aikaan festivaali kokee myös lukuisia uudistuksia.

Yleisöltä saatujen toiveiden mukaan on Blueskadun yleisilmeeseen ja toimivuuteen panostettu aiempaa enemmän. Kadun rakennetta on muokattu niin, että se on entistä käytännöllisempi ja viihtyisämpi. Lisäksi kadun ohjelmaa jatkuu iltamyöhään saakka.

Blueskadun ilmaistapahtumassa soittaa kolmen päivän aikana toistakymmentä yhtyettä. Lisäksi tapahtumaa elävöittävät lastentapahtuman sirkusesitykset, puuhapajat ja Red Carpet -elokuvafestivaalin ohjelmanumerot. Mukana Blueskadulla on myös Liikennevirasto ”Näe ihminen liikenteessä” -virtuaalielämyskampanjallaan.

Myös torin ilmaistapahtuman rakenne on kokonaan uudistettu. Torialue on osittain katettu teltalla, jossa ilmaistapahtuman esiintyjät soittavat. Kävijöiden on siis mahdollista seurata ohjelmaa katoksessa tai sen ulkopuolella sään mukaan. Teltassa ja sen ulkopuolella on runsaasti istumatilaa ja se toimii samalla anniskelualueena.

Torialue on koko Blueskadun ajan avoin kaikenikäisille kello 20.00 saakka. Keskiviikkona ja torstaina Bluesteltta on kokonaan maksuton. Myös perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina Bluesteltta toimii pääsymaksuttomana alkuiltaan saakka.

Blueskadun lastentapahtuma siirtyy kävelykadun keskivaiheille, jossa Kakarabluesin bändit, sirkus- ja teatteriesitykset sekä pajat levittäytyvät ilahduttamaan pientä blueskansaa. Lastentapahtuman bändit soittavat keskiviikosta perjantaihin. Pääkonsertin Kakarablues tarjoaa lapsille jälleen monipuolista puuhaa kitarapajasta temppurataan.

Suomen edustaja keväällä 2020 pidettäviin European Blues Unionini järjestämiin ”bluesin Euroviisuihin” valitaan tänäkin vuonna Puistoblues-klubilla kilpailussa, jossa viisi esikarsinnasta jatkoon päässyttä blueskokoonpanoa mittelöi esityksillään. Loppukilpailu järjestetään perjantaina 28. kesäkuuta Krapin pajalla klo 20.00.

Pääkonsertin piknikalue laajenee koko niemen nurmialueen laajuudelle. Niinpä piknikvilteille on varattu edellisvuotta enemmän tilaa. Järvenpäähän saapuvat festivaalikansaa ilahduttamaan Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä Wentus Blues Band. Jo aiemmin on Puistobluesiin julkaistu kolme energistä uuden sukupolven blues-kokoonpanoa: yhdysvaltalainen Larkin Poe, kanadalainen Joey Landreth ja brittiläinen Laurence Jones. Puistobluesin liput ovat jo myynnissä festivaalin toimistolla sekä Lippupisteessä.

 

Puistoblues: www.puistoblues.fi

www.facebook.com/puistoblues

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7
  • Yhteistyössä: