Etusivu » Kaikki festivaalit » » Puistoblues, Järvenpää

Puistoblues, Järvenpää
27.06.2018 - 01.07.2018

Tietoa festivaalista

Puistoblues kokoaa blueskansan ja musiikkidiggarit Järvenpäähän nauttimaan aidosta bluesfiiliksestä. Viisipäiväinen tapahtuma huipentuu lauantain pääkonserttiin. Tasokas rytmimusiikki soi viikon aikana myös suosituilla iltaklubeilla sekä keskustan blueskadulla. Koko perheen festivaali järjestetään talkoovoimin.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Ohjelmaa lapsille Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.puistoblues.fi
Sähköposti info@puistoblues.fi
Festivaaliosoite Vanhankylänniemi, Järvenpää Katso kohde kartalla
Puhelin +358 9 271 1305
Toimisto Sibeliuksenväylä 45, PL 143, FI-04401 Järvenpää

Festivaali kartalla

Jo ensimmäisestä Puistoblues-tapahtumasta lähtien Tuusulanjärven rannassa on nähty loisteliaita sinisen musiikin artisteja, jotka ovat saaneet kylmän Pohjolan asukkaat vaeltamaan kohti Järvenpään Vanhankylänniemen vihreää nurmea.

Vuoden 1978 Puistoblues jää historiaan ainoana kertana, jolloin koko pääesiintyjäkaarti on koostunut kotimaisista artisteista. Ensimmäisen festivaalin esiintyjät eivät kuitenkaan olleet mitään eilisen teeren muusikoita. Nimet kuten Pekka Rechardt ja Nono Söderberg kuuluivat ja kuuluvat edelleen Suomen bluesmusiikin ykköskaartiin.

Ensimmäisestä festivaalista lähtien on Järvenpäässä voinut kesäkuun lopulla törmätä mitä taitavampiin ja karismaattisimpiin artisteihin. Esimerkiksi nimet: B.B. King, Buddy Guy, Carlos Santana ja Lynyrd Skynyrd eivät varmasti ole jättäneet ketään bluesmusiikin ystävää kylmäksi vuosien saatossa.

Viereisestä linkkilistasta löydät likipitäen kaikki tähän mennessä Vanhankylänniemen pääkonsertissa esiintyneet artistit. Puistobluesissa jo aikaisemmin vierailleet ”juurimusiikin” ystävät voivatkin virittäytyä ensi kesän bluestunnelmiin menneiden vuosien tähtiä ja tapauksia.

Jaa tapahtuma

John Hiatt, Sonny Landreth ja Walter Trout Puistobluesiin!

01.03.2018

Legendaarinen laulaja-lauluntekijä John Hiatt saapuu esiintymään Suomeen kesällä. John Hiatt & The Goners featuring Sonny Landreth nähdään Puistobluesin pääkonsertin esiintymislavalla lauantaina 30. kesäkuuta. Lisäksi Puistobluesiin saapuu nyt julkistettavana artistina kitaristi, laulaja, Walter Trout. Puistobluesin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä, ja niitä on saatavilla erikoishintaan 58,50 euroa 14.3. saakka.

John Hiattin Suomen-vierailu on osa hänen 30-vuotisjuhlakiertuettaan. Hiattin monipuolinen musiikki ylittää useita musiikingenrejä. Muiden muassa Rosanna Cashille ja Bob Dylanille biisejä kirjoittaneen Hiattin monipuolisessa musiikissa on vaikutteita rockista, countrysta, folkista ja bluesista. Hiatt on tunnettu karheasta äänestään ja sydämeenkäyvästä blueslaulustaan. Little Village -kokoonpanossakin mainetta kasvattanut Hiatt tulee Puistobluesiin yhdessä slide-velho Sonny Landrethin ja The Goners -yhtyeensä kanssa.

Kauan odotettu Walter Trout saadaan niin ikää Puistobluesiin tulevana kesänä. Tämän arvostetun sanoittajan, kitaristin ja säveltäjän musiikista huokuu aitoa ja tässä hetkessä elävää bluestunnelmaa. Trout voitti vakavan sairautensa, ja sen jälkeen ilmestyi yksi hänen parhaista ja väkevimmistä albumeistaan, Battle Scars (2015). Ennen soolouraansa John Mayall & The Bluesbreakers ja Canned Heat -yhtyeissä vaikuttanut Walter Trout palaa Vanhankylänniemeen 13 vuoden tauon jälkeen kitarabluesin ystävien riemuksi.

Brittibluesin lippua niemessä kantaa tänä vuonna lukuisat kerrat vuoden parhaan yhtyeen palkinnon British Blues Awardseissa voittanut skotlantilainen King King.

Puistobluesin pääkonsertissa nähdään myös Euroopan parhaaksi kitaristiksi valittu Erja Lyytinen! Erja, kuten, yllätys-yllätys, King Kingin Alan Nimmo, ovat molemmat rankattu maailman tämän hetken 17 parhaan blueskitaristin joukkoon!

Toisena kotimaisena huippukokoonpanona Bluespiknikillä kuullaan Ilkka HelanderinEsa Kuloniemen ja Leevi Leppäsen Dr. Helander & Third Wardia Little Willie Mehtolla vahvistettuna.

 

Pääkonserttiliput erikoishintaan 14.3. saakka 

Vilttipaikkoja Bluespiknikille voi lunastaa erikoisen edullisesti 58,50 € maaliskuun 14. päivään saakka, jonka jälkeen myyntiin tulevat perushintaiset ennakkoliput. Puistobluesin pääkonsertti on ilmainen alle 13-vuotiaille maksavan aikuisen seurassa.

https://www.puistoblues.fi/liput

Puistoblues – vuodesta 1978

Vuodesta 1978 yhtäjaksoisesti järjestetty Puistoblues on Suomen suurin bluesfestivaali ja sen pääkonsertti sopii myös lapsiperheille, sillä Vanhankylänniemen nurmikentälle mahtuu tuhansia musadiggareita ja piknikvilttejä.

Esiintyjinä on vuosien aikana nähty juurimusiikin maailmantähtiä, kuten B.B. King,  ZZ Top, John Lee Hooker, Albert Collins, Bo Didley ja John Fogerty. Festivaalin vetonaulaksi saapuu vuosittain genren mielenkiintoisimpia artisteja sekä kovia kotimaisia. Pääkonsertti tarjoaa koko päivän kestävän elämyksen kaikille aisteille.

Puistoblues järjestetään 27.6.-1.7.2018.

www.puistoblues.fi

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7
  • Yhteistyössä: