Etusivu » Kaikki festivaalit » » Riihimäen Kesäkonsertit

Riihimäen Kesäkonsertit
06.06.2017 - 11.06.2017

Tietoa festivaalista

Riihimäen Kesäkonsertit on kesäkuun alun kamarimusiikkitapahtuma, joka tuo estradeille koti- ja ulkomaisten huippujen lisäksi myös tulevaisuuden tähtiä. Kokoonpanot vaihtelevat sooloesityksistä isoihin yhtyeisiin. Musiikki soi ympäri kaupunkia tarjoten elämyksiä kaikenikäisille. Noin puoleen konserteista on vapaa pääsy.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.riihimaenkesakonsertit.fi
Sähköposti riihimaen.kesakonsertit@riihimaki.fi
Festivaaliosoite Riihimäki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 3585 200
Toimisto Valtakatu 10, FI-11130 Riihimäki

Festivaali kartalla

Riihimäen Kesäkonsertit on kamarimusiikkiin painottunut festivaalitapahtuma kesäkuun alussa Riihimäellä. Konserttiviikon ulkopuolella järjestetään myös yksittäisiä konsertteja. Esiintyjät ovat koti- ja ulkomaisia huippuammattilaisia, mutta Riihimäen Kesäkonsertit on ollut myös merkittävä ponnahduslauta monelle uransa alussa olevalle nuorelle lahjakkuudelle.

Festivaaliviikon aikana musiikki soi useissa paikoissa ympäri kaupunkia. Makupaloja viikon konserteista tarjoillaan ilmaisissa maistiaiskonserteissa. Tapahtumaviikkoon kuuluvat myös omat konsertit leikkikouluikäisille ja seniorikansalaisille. Riihimäen Kesäkonsertteihin on vapaa pääsy kaikilla alle 18-vuotiailla.

Jaa tapahtuma

Riihimäen Kesäkonsertit: Kotimaisten huippumuusikoiden juhlaviikko

14.02.2017

Riihimäen Kesäkonserttien 36. musiikkifestivaali nostaa tänä vuonna esille 100-vuotiaan Suomen huippumuusikoita, jotka ovat saavuttaneet mainetta ja kunniaa kotimaan lisäksi myös laajalti maailmalla. Festivaali ”Sinivalkoista juhlaa” soi 6.–11.6. Riihimäellä useilla, osin uusillakin konserttipaikoilla. Kaikkiaan kuuden päivän aikana kuullaan 17 konserttia, joista ilmaiskonsertteja on 8.

Festivaalin aloittaa kahdella konsertilla maamme ykkösmuusikoihin lukeutuva pianisti, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen. Mustonen täyttää 50 vuotta 7.6., joten kyseessä on hänen tuplajuhlakonserttinsa. Tiistain konsertti kuullaan Suomen lasimuseolla Riihimäellä ja keskiviikkona sävelet soivat Mustosen kotipitäjän, Hausjärven kirkossa. Konserteissa kuullaan teoksia Tšaikovskilta, Chopinilta, Shtshedriniltä, Prokofjevilta sekä Mustoselta itseltään.

Keskiviikon iltapäivässä Riihimäen taidemuseossa tunnelmoi Riihimäen Kesäkonserttien taiteellinen johtaja, sellisti Joel Laakso yhdessä sisarensa pianisti Anna Laakson kanssa. Konsertissa kuullaan muun muassa sisarusten isän ja Kesäkonserttien perustajan Ilari Laakson säveltämä teos.

Torstai 8.6. käynnistyy heti aamulla kahdella lastenkonsertilla. Matinsalissa Eteläisellä koululla kohtaavat Urpon ja Turpon eläinystävät. Riihimäen musiikkiopiston opettajista ja entisistä oppilaista kootun kymmenhenkisen yhtyeen vauhdikkaaseen ja hauskaan konserttiin pääsevät myös lapset osallistumaan laulaen ja leikkien.

Iltapäivällä 8.6. Taidemuseon valtaa puhallinkvintetti High Five, jossa soittavat Sibelius-Akatemian puhaltajat Heidi Riikonen (huilu), Leena Salminen (oboe), Elias Numminen (klarinetti), Laura Clewer (fagotti) ja Ville Koponen (käyrätorvi). Luvassa on kotimaisen musiikin lisäksi Nielseniä ja Ligetiä. Nykymuotonsa kvintetti sai syksyllä 2016 ja jo nyt sillä on kysyntää kansainvälisille estradeille.

Torstaipäivän musiikkitarjonnan päättää illalla Kino Sammossa laajalti maailmanmainetta saavuttanut konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi, joka antaa hengen ja elämän Pohjalaisia-elokuvalle. Tässä elokuvan ja musiikin liitossa nostetaan kunniaan Suomi, pohjalainen kansanluonne, satavuotias näytelmä sekä 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kino Sampo.

Perjantaina 9.6. Meta4-jousikvartetilla on Sata lasissa, kun Antti Tikkanen (viulu), Minna Pensola (viulu), Atte Kilpeläinen (alttoviulu) ja Tomas Djupsjöbacka (sello) tulkitsevat Tulindbergin, Koskisen ja Beethovenin teoksia. Vuonna 2001 perustettu Meta4 on yksi Suomen menestyneimmistä jousikvarteteista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kvartetin upeat sävelet syntyvät huippuosaamisesta sekä vanhojen arvosoittimien lumovoimasta.

Lauantai-iltapäivä tarjoaa ranskalaista impressionismia sadan vuoden takaa Lehmustien juhlatalon salonkikonsertissa, kun sisarukset sellisti Joel Laakso ja pianisti Anna Laakso johdattavat kuulijat kesäisen iltapäivän nautinnolliseen kahvihetkeen.

Lauantai-illassa Jazzataan Kino Sammossa, kun Suomi-jazzin huippunimistä koostuva Aki Rissanen -trio yhdistää musiikin kirjot klassisesta lyyrisyydestä energiseen svengiin. Triossa soittavat Aki Rissanen (piano), Antti Lötjönen (basso) ja Teppo Mäkynen (rummut). Kolmikon korkeatasoinen yhteissoitto on omiaan vahvojen tunnelmien välittämiseen.

Festivaalin päätösillatsut vietetään sunnuntaina 11.6. lasimuseolla, jossa matkataan valokuvan ja musiikin voimin sadan vuoden takaisesta Suistamosta tämän päivän Karjalaan. Lakkautettu kylä -nimellä esittäytyvä konsertti on kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle, menetetylle Karjalalle ja sen evakoille. Kyläkuoron ja soitinryhmän muodostavat: Anne-Mari Kivimäki (notkahaitari, 5-rivinen haitari, laulu), Piia Klemola (viulu, laulu), Pekko Käppi (jouhikko, laulu, lyömäsoittimet), Petri Seppälä (trumpetti), Ville Leinonen (laulu, lyömäsoittimet, kitara), Rauno Nieminen (jouhikko, rumpu), Silja Palomäki (klarinetti, laulu), Ville Rauhala (kontrabasso), Meri Tiitola (harmooni, laulu) ja Timo Väänänen (leukakantele, pyngyr). Poikkitaiteellisella konserttikokonaisuudella on juhlavuoden virallinen Suomi 100 -status ja se on osa Anne-Mari Kivimäen taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiassa. Illatsujen väliaikatarjoilu sisältyy konsertin pääsymaksuun.

Konserttiviikon aikana tarjoillaan pienimuotoisissa ilmaiskonserteissa Maistiaisia viikon musiikkitarjonnasta. Tiistaina aloitetaan Granitin aukiolta ja päivittäin paikka vaihtuu kauppakeskuksesta lasimuseoon. Tarkat ajat, paikat ja esiintyjät päiväkohtaisessa ohjelmassa nettisivuilla www.riihimaenkesakonsertit.fi. Keskiviikkona Joel ja Anna Laakso vierailevat myös musiikin myötä Riihikodissa sen asukkaille ja henkilökunnalle tarkoitetussa konsertissa.

Riihimäen Kesäkonserttien lipunmyynti käynnistyy 1.3. osoitteessa www.lippu.fi. Lisäksi lippuja voi ostaa maaliskuusta alkaen tiistaisin Kesäkonserttien toimistolta. Ohjelmaflyeria on saatavissa mm. seudun kirjastoista.

Riihimäen Kesäkonsertit 6.–11.6.2017

 

Riihimäen Kesäkonserttien 35-vuotisjuhlafestivaali: Tinkimättömästi musiikin huipulla

13.06.2016

Sunnuntaina päättynyt Riihimäen Kesäkonserttien 35. musiikkifestivaali tarjosi yhteensä 18 konserttia, joissa ei tason suhteen tänäkään vuonna tingitty, vaan esiintyjinä oli suomalaisia huippumuusikoita useista musiikkityyleistä, niin nuoria tulevia tähtiä kuin jo kannuksensa kansainvälisilläkin estradeilla ansainneita. Kokonaisuutta täydensivät vierailuesitykset Itävallasta ja Ruotsista. Kaikkiaan konsertit keräsivät 1850 kuulijaa, mikä oli hieman edellisvuotta vähemmän.

– Olen erittäin innostunut työstäni Riihimäen Kesäkonserttien parissa, sillä suunnittelutyössä olen päässyt toteuttamaan omia ajatuksiani ja haaveitani ohjelman suhteen, kertoo Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana toista vuotta toimiva sellisti Joel Laakso. Joel Laakso jatkaa taiteellisena johtajana myös kolmannen vuoden, joten hänen kädenjälkensä nähdään ensi vuodenkin ohjelmistossa.

Ensimmäistä vuottaan Riihimäen Kesäkonserttien hallituksen puheenjohtajana toimiva Martti Paloheimo toteaa festivaalin olleen tänä vuonna erittäin onnistunut ja katseet suunnataan nyt vahvasti tulevaisuuteen ja perinteitä kunnioittavaan uudistumiseen.

Tänä kesänä oli tarjolla musiikkia liedistä ja perinteisestä kamarimusiikista jazziin ja taiteenrajoja ylittäviin musiikkiesityksiin. Konserteista loppuunmyytyjä olivat toukokuinen baritoni Tommi Hakalan ennakkokonsertti, perjantain kitaristien (Kumela, Widenius) Espanjalainen iltapäivä sekä nuorten mestarisoittajien trio (Pohjola, Rummukainen, Piirto). Lisäksi kaksi tarinallista lastenkonserttia esitettiin täydelle salille.

Tapahtumaviikon aikana joka arkipäivä Granitin aukiolle oli järjestetty ilmaiskonsertit päivän teemasta. Kesämyrskyn riepotellessa Riihimäkeäkin festivaaliviikon aikana, pakattiin joinakin päivinä nuotit sekä soittimet ja siirryttiin läheisen kahvila Feeniksin ja musiikkiopiston sisätilojen lämpöön. Kesäkonsertit järjesti myös seniorikonsertin Riihikodin asukkaille ja henkilökunnalle.

Riihimäen Kesäkonsertit haluaa myös edistää nuorten mahdollisuuksia päästä korkeatasoisen musiikkitarjonnan äärelle tarjoamalla alle 18-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn konsertteihin.

Ensi vuonna Riihimäen Kesäkonsertit soivat 6.-11.6.2017. Ensi vuoden tarjonnasta kerrotaan lähemmin syksyn aikana.

www.riihimaenkesakonsertit.fi

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6
  • Yhteistyössä: