Etusivu » Kaikki festivaalit » » Riihimäen Kesäkonsertit

Riihimäen Kesäkonsertit
06.06.2017 - 11.06.2017

Tietoa festivaalista

Riihimäen Kesäkonsertit on kesäkuun alun kamarimusiikkitapahtuma, joka tuo estradeille koti- ja ulkomaisten huippujen lisäksi myös tulevaisuuden tähtiä. Kokoonpanot vaihtelevat sooloesityksistä isoihin yhtyeisiin. Musiikki soi ympäri kaupunkia tarjoten elämyksiä kaikenikäisille. Noin puoleen konserteista on vapaa pääsy.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.riihimaenkesakonsertit.fi
Sähköposti riihimaen.kesakonsertit@riihimaki.fi
Festivaaliosoite Riihimäki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 3585 200
Toimisto Valtakatu 10, FI-11130 Riihimäki

Festivaali kartalla

Riihimäen Kesäkonsertit on kamarimusiikkiin painottunut festivaalitapahtuma kesäkuun alussa Riihimäellä. Konserttiviikon ulkopuolella järjestetään myös yksittäisiä konsertteja. Esiintyjät ovat koti- ja ulkomaisia huippuammattilaisia, mutta Riihimäen Kesäkonsertit on ollut myös merkittävä ponnahduslauta monelle uransa alussa olevalle nuorelle lahjakkuudelle.

Festivaaliviikon aikana musiikki soi useissa paikoissa ympäri kaupunkia. Makupaloja viikon konserteista tarjoillaan ilmaisissa maistiaiskonserteissa. Tapahtumaviikkoon kuuluvat myös omat konsertit leikkikouluikäisille ja seniorikansalaisille. Riihimäen Kesäkonsertteihin on vapaa pääsy kaikilla alle 18-vuotiailla.

Jaa tapahtuma

Riihimäen Kesäkonsertit

06.06.2017 - 11.06.2017

Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan liitetty Riihimäen Kesäkonserttien 36. kamarimusiikkifestivaali ”Sinivalkoista juhlaa” esittelee tänä vuonna Suomen juhlavuoden kunniaksi kotimaisia huippumuusikoita, jotka ovat saaneet mainetta sekä kotimaassa että laajalti myös maailmalla.

Festivaalin aloittaa Suomen ykköspianisteihin lukeutuva Olli Mustonen. Hän nousee estradille tiistaina 6.6. Suomen lasimuseossa ja keskiviikkona 7.6. kotipaikkakuntansa Hausjärven kirkossa. Mustosen konsertit ovat taiteilijan tuplajuhlakonsertit, sillä samalla hän juhlistaa myös 7.6. vietettävää 50-vuotissyntymäpäiväänsä.

Mustosen levytystuotanto on laaja ja hänet tunnetaan myös kapellimestarina ja säveltäjänä. Mustosen omassa sävellystyössä keskeisellä sijalla ovat viime vuosina olleet orkesteriteokset. Kesäkonserteissa kuullaan Mustosen sävellystuotannosta pianoteos Jehkin Iivana. Lisäksi hän soittaa Tšaikovskia, Chopiniä, Štšedriniä ja Prokofjevia.

Perjantaina 9.6. Suomen lasimuseolla konsertoi Meta4, yksi Suomen menestyneimmistä jousikvarteteista. Vuonna 2001 perustettu kokoonpano on saavuttanut useita kansainvälisiä ja kotimaisia palkintoja ja esiintynyt laajalti ympäri maailmaa. Kvartetissa soittavat viulistit Antti Tikkanen ja Minna Pensola, alttoviulisti Atte Kilpeläinen sekä sellisti Tomas Djupsjöbacka. Heillä on käytössään lukuisia vanhoja arvosoittimia. Meta4 on levyttänyt useita palkittuja albumeita. Suomen lasimuseon konsertissa kuullaan vanhaa suomalaista jousikvartettimusiikkia Erik Tulindbergiltä, nuorta kotimaista säveltäjäpolvea edustavan Juha T. Koskisen viisi miniatyyriä jousikvartetille sekä Beethovenin seitsemänosainen Jousikvartetto nro 14 cis-molli op.131.

Lauantai-iltana niin ikään tänä vuonna100-vuotisjuhliaan viettävän Kino Sammon esiintymislavan valtaa yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista jazzyhtyeistä Aki Rissanen Trio. Brittiläisen Edition Recordsin alkuvuodesta 2016 julkaisema trion Amorandom-albumi on huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja levy on kerännyt tasaiseen tahtiin viiden tähden arvioita. Levy esittelee pianistin johtaman yhtenäisen triokokoonpanon, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Albumi valittiin helmikuussa Emma Gaalassa Vuoden jazzalbumiksi. Konsertin musiikki koostuu pääosin juuri tämän levyn musiikista.

Riihimäen Kesäkonserttien festivaaliviikkoon kuuluu 17 konserttia, joista kahdeksan on ilmaisia yleisötapahtumia. Lisäksi kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta festivaalin konsertteihin.

Riihimäen Kesäkonsertit 2017 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään 6.-11.6.2017.

www.riihimaenkesakonsertit.fi

Riihimäen Kesäkonsertit

06.06.2017 - 11.06.2017

Riihimäen Kesäkonsertit sai 27.2. Suomen Kulttuurirahaston myöntämän 10.000 euron apurahan kamarimusiikkifestivaalin järjestämiseen.

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka jakaa apurahoja taiteen, tieteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille, työryhmille ja yhteisöille keskusrahaston ja 17 maakuntarahaston kautta. Tällä kertaa jaettiin yhteensä 1.108 apurahaa, jonka sai 12 prosenttia hakijoista.

 

Kesäkonserttien lipunmyynti käynnistyy

Riihimäen Kesäkonserttien 6.-11.6.2017 soivan kamarimusiikkifestivaalin lipunmyynti käynnistyy 1.3. Lippuja voi ostaa Lippupisteen toimipaikoista kautta maan tai netistä osoitteesta www.lippu.fi. Lisäksi lippuja voi ostaa Kesäkonserttien toimistolta tiistaisin 7.3. alkaen, puh. 050 358 5200.

Tulevan kesän teemana on Sinivalkoista juhlaa. Riihimäen Kesäkonserttien 36. musiikkifestivaali nostaa tänä vuonna esille 100-vuotiaan Suomen huippumuusikoita, jotka ovat saavuttaneet mainetta ja kunniaa kotimaan lisäksi myös laajalti maailmalla. Kaikkiaan festivaalisarjaan kuuluu 17 konserttia, joista kahdeksan on maksuttomia.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta www.riihimaenkesakonsertit.fi.

Riihimäen Kesäkonsertit

06.06.2017 - 11.06.2017

Riihimäen Kesäkonserttien 36. musiikkifestivaali nostaa tänä vuonna esille 100-vuotiaan Suomen huippumuusikoita, jotka ovat saavuttaneet mainetta ja kunniaa kotimaan lisäksi myös laajalti maailmalla. Festivaali ”Sinivalkoista juhlaa” soi 6.–11.6. Riihimäellä useilla, osin uusillakin konserttipaikoilla. Kaikkiaan kuuden päivän aikana kuullaan 17 konserttia, joista ilmaiskonsertteja on 8.

Festivaalin aloittaa kahdella konsertilla maamme ykkösmuusikoihin lukeutuva pianisti, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen. Mustonen täyttää 50 vuotta 7.6., joten kyseessä on hänen tuplajuhlakonserttinsa. Tiistain konsertti kuullaan Suomen lasimuseolla Riihimäellä ja keskiviikkona sävelet soivat Mustosen kotipitäjän, Hausjärven kirkossa. Konserteissa kuullaan teoksia Tšaikovskilta, Chopinilta, Shtshedriniltä, Prokofjevilta sekä Mustoselta itseltään.

Keskiviikon iltapäivässä Riihimäen taidemuseossa tunnelmoi Riihimäen Kesäkonserttien taiteellinen johtaja, sellisti Joel Laakso yhdessä sisarensa pianisti Anna Laakson kanssa. Konsertissa kuullaan muun muassa sisarusten isän ja Kesäkonserttien perustajan Ilari Laakson säveltämä teos.

Torstai 8.6. käynnistyy heti aamulla kahdella lastenkonsertilla. Matinsalissa Eteläisellä koululla kohtaavat Urpon ja Turpon eläinystävät. Riihimäen musiikkiopiston opettajista ja entisistä oppilaista kootun kymmenhenkisen yhtyeen vauhdikkaaseen ja hauskaan konserttiin pääsevät myös lapset osallistumaan laulaen ja leikkien.

Iltapäivällä 8.6. Taidemuseon valtaa puhallinkvintetti High Five, jossa soittavat Sibelius-Akatemian puhaltajat Heidi Riikonen (huilu), Leena Salminen (oboe), Elias Numminen (klarinetti), Laura Clewer (fagotti) ja Ville Koponen (käyrätorvi). Luvassa on kotimaisen musiikin lisäksi Nielseniä ja Ligetiä. Nykymuotonsa kvintetti sai syksyllä 2016 ja jo nyt sillä on kysyntää kansainvälisille estradeille.

Torstaipäivän musiikkitarjonnan päättää illalla Kino Sammossa laajalti maailmanmainetta saavuttanut konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi, joka antaa hengen ja elämän Pohjalaisia-elokuvalle. Tässä elokuvan ja musiikin liitossa nostetaan kunniaan Suomi, pohjalainen kansanluonne, satavuotias näytelmä sekä 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kino Sampo.

Perjantaina 9.6. Meta4-jousikvartetilla on Sata lasissa, kun Antti Tikkanen (viulu), Minna Pensola (viulu), Atte Kilpeläinen (alttoviulu) ja Tomas Djupsjöbacka (sello) tulkitsevat Tulindbergin, Koskisen ja Beethovenin teoksia. Vuonna 2001 perustettu Meta4 on yksi Suomen menestyneimmistä jousikvarteteista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kvartetin upeat sävelet syntyvät huippuosaamisesta sekä vanhojen arvosoittimien lumovoimasta.

Lauantai-iltapäivä tarjoaa ranskalaista impressionismia sadan vuoden takaa Lehmustien juhlatalon salonkikonsertissa, kun sisarukset sellisti Joel Laakso ja pianisti Anna Laakso johdattavat kuulijat kesäisen iltapäivän nautinnolliseen kahvihetkeen.

Lauantai-illassa Jazzataan Kino Sammossa, kun Suomi-jazzin huippunimistä koostuva Aki Rissanen -trio yhdistää musiikin kirjot klassisesta lyyrisyydestä energiseen svengiin. Triossa soittavat Aki Rissanen (piano), Antti Lötjönen (basso) ja Teppo Mäkynen (rummut). Kolmikon korkeatasoinen yhteissoitto on omiaan vahvojen tunnelmien välittämiseen.

Festivaalin päätösillatsut vietetään sunnuntaina 11.6. lasimuseolla, jossa matkataan valokuvan ja musiikin voimin sadan vuoden takaisesta Suistamosta tämän päivän Karjalaan. Lakkautettu kylä -nimellä esittäytyvä konsertti on kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle, menetetylle Karjalalle ja sen evakoille. Kyläkuoron ja soitinryhmän muodostavat: Anne-Mari Kivimäki (notkahaitari, 5-rivinen haitari, laulu), Piia Klemola (viulu, laulu), Pekko Käppi (jouhikko, laulu, lyömäsoittimet), Petri Seppälä (trumpetti), Ville Leinonen (laulu, lyömäsoittimet, kitara), Rauno Nieminen (jouhikko, rumpu), Silja Palomäki (klarinetti, laulu), Ville Rauhala (kontrabasso), Meri Tiitola (harmooni, laulu) ja Timo Väänänen (leukakantele, pyngyr). Poikkitaiteellisella konserttikokonaisuudella on juhlavuoden virallinen Suomi 100 -status ja se on osa Anne-Mari Kivimäen taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiassa. Illatsujen väliaikatarjoilu sisältyy konsertin pääsymaksuun.

Konserttiviikon aikana tarjoillaan pienimuotoisissa ilmaiskonserteissa Maistiaisia viikon musiikkitarjonnasta. Tiistaina aloitetaan Granitin aukiolta ja päivittäin paikka vaihtuu kauppakeskuksesta lasimuseoon. Tarkat ajat, paikat ja esiintyjät päiväkohtaisessa ohjelmassa nettisivuilla www.riihimaenkesakonsertit.fi. Keskiviikkona Joel ja Anna Laakso vierailevat myös musiikin myötä Riihikodissa sen asukkaille ja henkilökunnalle tarkoitetussa konsertissa.

Riihimäen Kesäkonserttien lipunmyynti käynnistyy 1.3. osoitteessa www.lippu.fi. Lisäksi lippuja voi ostaa maaliskuusta alkaen tiistaisin Kesäkonserttien toimistolta. Ohjelmaflyeria on saatavissa mm. seudun kirjastoista.

Riihimäen Kesäkonsertit 6.–11.6.2017

 

Riihimäen Kesäkonsertit

18.04.2013

Sunnuntaina päättynyt Riihimäen Kesäkonserttien 35. musiikkifestivaali tarjosi yhteensä 18 konserttia, joissa ei tason suhteen tänäkään vuonna tingitty, vaan esiintyjinä oli suomalaisia huippumuusikoita useista musiikkityyleistä, niin nuoria tulevia tähtiä kuin jo kannuksensa kansainvälisilläkin estradeilla ansainneita. Kokonaisuutta täydensivät vierailuesitykset Itävallasta ja Ruotsista. Kaikkiaan konsertit keräsivät 1850 kuulijaa, mikä oli hieman edellisvuotta vähemmän.

– Olen erittäin innostunut työstäni Riihimäen Kesäkonserttien parissa, sillä suunnittelutyössä olen päässyt toteuttamaan omia ajatuksiani ja haaveitani ohjelman suhteen, kertoo Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana toista vuotta toimiva sellisti Joel Laakso. Joel Laakso jatkaa taiteellisena johtajana myös kolmannen vuoden, joten hänen kädenjälkensä nähdään ensi vuodenkin ohjelmistossa.

Ensimmäistä vuottaan Riihimäen Kesäkonserttien hallituksen puheenjohtajana toimiva Martti Paloheimo toteaa festivaalin olleen tänä vuonna erittäin onnistunut ja katseet suunnataan nyt vahvasti tulevaisuuteen ja perinteitä kunnioittavaan uudistumiseen.

Tänä kesänä oli tarjolla musiikkia liedistä ja perinteisestä kamarimusiikista jazziin ja taiteenrajoja ylittäviin musiikkiesityksiin. Konserteista loppuunmyytyjä olivat toukokuinen baritoni Tommi Hakalan ennakkokonsertti, perjantain kitaristien (Kumela, Widenius) Espanjalainen iltapäivä sekä nuorten mestarisoittajien trio (Pohjola, Rummukainen, Piirto). Lisäksi kaksi tarinallista lastenkonserttia esitettiin täydelle salille.

Tapahtumaviikon aikana joka arkipäivä Granitin aukiolle oli järjestetty ilmaiskonsertit päivän teemasta. Kesämyrskyn riepotellessa Riihimäkeäkin festivaaliviikon aikana, pakattiin joinakin päivinä nuotit sekä soittimet ja siirryttiin läheisen kahvila Feeniksin ja musiikkiopiston sisätilojen lämpöön. Kesäkonsertit järjesti myös seniorikonsertin Riihikodin asukkaille ja henkilökunnalle.

Riihimäen Kesäkonsertit haluaa myös edistää nuorten mahdollisuuksia päästä korkeatasoisen musiikkitarjonnan äärelle tarjoamalla alle 18-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn konsertteihin.

Ensi vuonna Riihimäen Kesäkonsertit soivat 6.-11.6.2017. Ensi vuoden tarjonnasta kerrotaan lähemmin syksyn aikana.

www.riihimaenkesakonsertit.fi

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6
  • Yhteistyössä: