Etusivu » Kaikki festivaalit » » Riihimäen Kesäkonsertit

Riihimäen Kesäkonsertit
04.06.2019 - 09.06.2019

Tietoa festivaalista

Riihimäen Kesäkonsertit on kesäkuun alun kamarimusiikkitapahtuma, joka tuo estradeille koti- ja ulkomaisten huippujen lisäksi myös tulevaisuuden tähtiä. Kokoonpanot vaihtelevat sooloesityksistä isoihin yhtyeisiin. Musiikki soi ympäri kaupunkia tarjoten elämyksiä kaikenikäisille. Noin puoleen konserteista on vapaa pääsy.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.riihimaenkesakonsertit.fi
Sähköposti riihimaen.kesakonsertit@riihimaki.fi
Festivaaliosoite Riihimäki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 3585 200
Toimisto Valtakatu 10, FI-11130 Riihimäki

Festivaali kartalla

Riihimäen Kesäkonsertit on kamarimusiikkiin painottunut festivaalitapahtuma kesäkuun alussa Riihimäellä. Konserttiviikon ulkopuolella järjestetään myös yksittäisiä konsertteja. Esiintyjät ovat koti- ja ulkomaisia huippuammattilaisia, mutta Riihimäen Kesäkonsertit on ollut myös merkittävä ponnahduslauta monelle uransa alussa olevalle nuorelle lahjakkuudelle.

Festivaaliviikon aikana musiikki soi useissa paikoissa ympäri kaupunkia. Makupaloja viikon konserteista tarjoillaan ilmaisissa maistiaiskonserteissa. Tapahtumaviikkoon kuuluvat myös omat konsertit leikkikouluikäisille ja seniorikansalaisille. Riihimäen Kesäkonsertteihin on vapaa pääsy kaikilla alle 18-vuotiailla.

Jaa tapahtuma

Huippumuusikot hurmasivat Riihimäen Kesäkonserteissa

11.06.2018

Sunnuntaina päättynyt Riihimäen Kesäkonserttien 37. musiikkifestivaali tarjosi kuuden päivän aikana yhteensä 19 konserttia ja kaksi oheistapahtumaa. Kahdeksan konserteista oli ilmaistapahtumia eri puolilla kaupunkia. Riihimäellä konsertoi niin nimekäs joukko muusikoita, että harvoin sellaista koetaan yhdessä ja samassa paikassa.

Tämän vuoden esiintyjäkaartiin kuuluivat pianisti Olli Mustonen, sellisti Marko Ylönen, kitaristi Ismo Eskelinen, Kekkonen-kitarakvartetti, sopraano Anu Komsi, multi-instrumentalisti Marzi Nyman, Kamus-kvartetti, tanssija Minna Tervamäki, pianisti-säveltäjä Timo Alakotila, kontrabasisti Esko Laine, muusikko Shivan Dragn, Apolo brass quintet, säveltäjä Sebastian Fagerlund, viulisti Siljamari Heikinheimo ja pianisti Salla Karakorpi sekä Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kitaristit Rami Blomqvist ja Kukka Lukkarinen. Ulkomaisena tähtenä Kesäkonserteissa esiintyi maailmaa valloittava, huikea japanilais-kanadalainen viulisti Karen Gomyo, joka viipyi Kesäkonserttien taiteilijavieraana koko kesäisen viikon.

Festivaalikokonaisuuden oli koonnut ensimmäistä vuottaan Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana toimiva kitaristi Ismo Eskelinen. Vuoden teemana oli Punaisia lankoja eli Eskelisen suosikkimuusikoita ja -säveltäjiä sekä yli genrerajojen ylittäviä konserttikokonaisuuksia. – Festivaali on ollut unelmakattaus sekä ohjelmiston että esiintyjien suhteen ja onnistui ylittämään kaikki odotukset ja toiveet, Eskelinen toteaa ahkeroituaan itsekin lavalla seitsemässä konsertissa. Aiemmista vuosista poiketen huippuesiintyjät viipyivät Riihimäellä useita festivaalipäiviä soittaen monissa konserteissa eri kokoonpanoin erilaista musiikkia.

– Olemme hyvin tyytyväisiä saavuttamaamme yleisömenestykseen sekä saamaamme runsaaseen positiiviseen palautteeseen, toteaa Riihimäen Kesäkonserttien hallituksen puheenjohtaja Martti Paloheimo. Uudistunut festivaali vahvistaa hänen mukaansa edelleen asemiaan yhtenä kesän merkittävimmistä musiikkitapahtumista kamarimusiikin saralla.

Riihimäen Kesäkonserteissa kävi festivaalin aikana edellistä vuotta enemmän, yhteensä yli 2.500 kuulijaa. Konserteista loppuunmyytyjä olivat avajais- ja päätöskonsertit sekä jousisoitinten iltapäiväkonsertti Riihimäen taidemuseolla.

Ilmaiskonsertit oli suunnattu kaikenikäisille kuulijoille aina päiväkoti-ikäisistä seniorikansalaisiin. Lisäksi kaikki alle 18-vuotiaat pääsivät maksutta konsertteihin.

Ensi vuonna Riihimäen Kesäkonsertit soivat 4.–9.6.2019.

www.riihimaenkesakonsertit.fi

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6
  • Yhteistyössä: