Etusivu » Kaikki festivaalit » » Sastamala Gregoriana

Sastamala Gregoriana
15.07.2022 - 22.07.2022

Tietoa festivaalista

Keskiajan, renessanssin ja barokin ajan kauneimpia säveliä huippumuusikoiden tulkitsemina Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa! Lumoavina konserttipaikkoina toimivat Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot ja kiinnostavimmat kulttuurikohteet. Vuosina 2018–2023 festivaali vie kuulijansa musiikkimatkalle kaupunkeihin, joiden sijainti vesistöjen varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä kukoistavia kulttuurin kehtoja. 25. juhlavuottaan viettävän Sastamala Gregorianan teemana vuonna 2021 on Lumoava Brugge.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.sastamalagregoriana.fi
Sähköposti info@sastamalagregoriana.fi
Festivaaliosoite Sastamala Katso kohde kartalla
Puhelin +358 45 874 2345

Festivaali kartalla

Yksi Pirkanmaan kesän viehkeimmistä festivaaleista, vanhan musiikin Sastamala Gregoriana –festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa, Tampereelta n. 50 km Porin suuntaan.

Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä.

Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi sekä ilmaistapahtumat. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields.

Jaa tapahtuma

Sastamala Gregorianassa vieraili yli 1000 festivaalivierasta

19.07.2021

Vanhan musiikin festivaali Sastamala Gregoriana järjestettiin viime viikon lopussa. Festivaali rakentui tänä vuonna neljästä kirkkokonsertista, kahdesta ulkoilmatapahtumasta, joista toinen oli pääsymaksuton tapahtuma, ja kahtena iltana järjestetystä konserttipäivällisestä.

Festivaalilla vieraili yhteensä 1121 kävijää.

Konserteista sunnuntai-illan 18.7. konsertti ehdittiin myydä loppuun konserttipäivän aikana.

Festivaalin kirkkokonsertteihin otettiin tänä vuonna huomattavasti pienempi määrä yleisöä kuin aikaisemmin, lippuja Pyhän Marian kirkossa järjestettäviin konsertteihin myytiin yhteensä 250 lippua / kirkkokonsertti.

Terveysturvallisuudesta huolehdittiin monin eri keinoin, mm. siten, että sisätiloissa järjestettävissä konserteissa yleisöltä edellytettiin kasvomaskin käyttöä, kirkossa vain joka toinen penkki oli käytössä, mahdollisuuksia käsien puhdistamiseen oli useampia, yleisö päästettiin sisään kirkkoon kolmesta eri ovesta ja väliajalla penkit desinfioitiin. Festivaalin saama palaute on ollut kaiken kaikkiaan erittäin positiivista. Järjestelyt ovat saaneet kiitosta sekä esiintyjien, yleisön että yhteistyökumppaneiden puolelta.

Sastamala Gregorianan on tarkoitus järjestyä ensi vuonna 15.-22.7.2022 alun perin vuodelle 2020 suunnitellulla 25-vuotisjuhlaohjelmistolla, ”Lumoava Brugge”, joka jatkaa festivaalin Kaupungin vetten päällä -teemasarjaa.

Festivaali

Suomen suurin yhtäjaksoisesti toiminut vanhaan musiikin tapahtuma Sastamala Gregoriana järjestetään vuosittain heinäkuussa. Normaalioloissa mestarikurssi täydentää kansainvälisesti korkeatasoista konserttisarjaa. Finland Festivals valitsi Sastamala Gregorianan Vuoden festivaaliksi vuonna 2016.

Vanhalla musiikilla (eng. early music) tarkoitetaan yleensä musiikkia vuosilta n. 500–1750. Keskiaikainen (500–1400), renessanssi- (1400–1600) ja barokkimusiikki (1600–1750) ovat vanhan musiikin keskeiset tyylilajit. Vanhaa musiikkia esitetään usein ns. periodisoittimin, mikä tarkoittaa joko aitoja vanhoja aikalaissoittimia tai niiden nykyaikaisia rekonstruktioita. Gregoriaanisen musiikin, jonka mukaan Sastamala Gregoriana on saanut nimensä, arvioidaan syntyneen keskiajan alkupuolella (500– 700). Gregoriaanisella musiikilla on ollut laaja vaikutus myöhempään länsimaiseen taidemusiikkiin.

Sastamala Gregoriana on Visit Tampere -kumppani, Finland Festivals ry:n, Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:n sekä Suomen vanhan musiikin liitto Svamuli ry:n jäsen, REMA -jäsen (RÉSEAU EUROPÉEN DE MUSIQUE ANCIENNE / EUROPEAN EARLY MUSIC NETWORK) että NORDEM – jäsen (Nordic Early Music)

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: