Etusivu » Kaikki festivaalit » » Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät
20.07.2018 - 27.07.2018

Tietoa festivaalista

Sastamala Gregoriana soi keskiajan, renessanssin ja barokin ajan säveliä Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttipaikkoina ovat Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot. Kansainvälinen mestarikurssi ja ilmaistapahtumat täydentävät konserttisarjaa.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.sastamalagregoriana.fi
Sähköposti info@sastamalagregoriana.fi
Festivaaliosoite Sastamala Katso kohde kartalla
Puhelin +358 45 874 2345

Festivaali kartalla

Yksi Pirkanmaan kesän viehkeimmistä festivaaleista, vanhan musiikin Sastamala Gregoriana –festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa, Tampereelta n. 50 km Porin suuntaan.

Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä.

Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi sekä ilmaistapahtumat. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields.

Jaa tapahtuma

Venetsian loistoa Sastamalan suvessa – kansainvälinen Sastamala Gregoriana -festivaali käynnistyy 20.7.

12.07.2018

Yleisön ja esiintyjien rakastama vanhan musiikin festivaali ”Sastamala Gregoriana” alkaa perjantaina 20.7. Maksullisia konsertteja on kuusi, ja ne soivat Sastamalan keskiaikaisissa Pyhän Olavin ja Pyhän Marian kirkoissa. Viikon aikana poiketaan useaan otteeseen myös uudistuneessa Tyrvään Pappilassa. Kesän teema ”Venetsian loisto” aloittaa Kaupungit vetten päällä -sarjan, joka viitoittaa festivaalin matkaa 2018-2023.

Italian loistoa, kansainvälisiä huippuja sekä suomalaisia vanhan musiikin virtuooseja komeissa kivikirkoissa

Avajaiskonsertissa Pyhän Olavin kirkossa perjantaina 20.7. esiintyvä Le Miroir de Musique on erikoistunut myöhäiskeskiajan ja renessanssin musiikkiin. Baselista käsin toimiva, Baptiste Romainin johtama yhtye kokoaa yhteen lahjakkaita uuden sukupolven vanhan musiikin taitureita, joista monet ovat valmistuneet maineikkaasta Schola Cantorum Basiliensisista Sveitsistä.

Lauantain 21.7. Viva Vivaldi! -suurkonsertissa esiintyy neljä upeaa solistia: Anu Mattila, Ansy Boothroyd, Teppo Lampela ja Corina Marti, ainutlaatuinen festivaalia varten koottu Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri sekä helsinkiläinen kamarikuoro Utopia. Konserttia johtaa festivaalin taiteellinen johtaja Michael Fields. Kokonpano esittää helmiä italialaisen barokkisäveltäjä Antonio Vivaldin (1678 – 1741) tuotannosta.

Lacrime-konsertti sunnuntaina 22.7. sisältää italialaista vokaali- ja soitinmusiikkia 1500-1600-luvulta Venetsian sisarkaupungin Ferraran alueelta. Concerto di Margherita -yhtyeessä kaikki viisi taiteilijaa sekä laulaa että soittaa omia istrumenttejaan. Monikansallisen ryhmän lumoavassa esiintymisessä vanhan musiikin soittimet ja laulu sulautuvat yhdeksi dynaamiseksi ja jännittäväksi äänimaailmaksi.

Claudio Monteverdin (1567-1643) matkassa kuljetaan Sodassa ja rakkaudessa -konsertissa tiistaina 24.7. Giardino Novo on vuonna 2012 perustettu lauluyhtye, jonka tavoite on tuoda esille renessanssiajan maallista laulumusiikkia. Yhtyessä laulavat kuusi maamme etulinjan vanhaan musiikkiin perehtynyttä laulajaa. Espoon Barokki koostuu viidestä vanhan musiikin esityskäytäntöihin erikoistuneesta ammattimuusikosta.

Torstaina 26.7. Giovanni Gabrielin loistokas monikuoromusiikki vie konsertin kuulijat osallisiksi Sposalizio del Mare -seremoniaa, jota on vietetty Venetsiassa 1000-luvulta lähtien. Vanhan musiikin orkesteri Barocco Boreale ja Lauluyhtye Versio saavat johtajakseen ranskalaisen kapellimestarin, ja sinkistin Jean Tubéryn.

Festivalin päättävä Laulun laineilla -konsertti perjantaina 27.7. esittelee Kansainvälisen Mestarikurssin opiskelijoiden ja opettajien kurssiviikon virkistävää satoa.

 

Herkkuja myös kielelle Sastamalan kauniissa pappiloissa

Avajaiskonserttiin 20.7. voi yhdistää Arto Rastaan luotsaaman korkeatasoisen illallisen tapahtumatalo Tyrvään Pappilassa. Lauantaina 21.7. katetaan kesäinen päivällispöytä Pyhän Marian kirkon viereiseen idylliseen Wanhaan pappilaan. Sunnuntaina 22.7. Tyrvään Pappilan brunssilla venetsialaisia gondolilauluja esittävät taiteellinen johtaja Michael Fields sekä Roberto Balconi. Keskiviikkona 25.7. järjestetään Tyrvään Pappilan ulkoilmateatterissa ilmaistapahtuma, jossa esiintyy puhallinyhtye Pormestarin sinkit ja pasuunat. Illallisen jälkeen yleisö voi osallistua Keskiaikaisiin pitoihin Pappilan kesäravintolassa.

Festivaali-info toimii viikolla Tyrvään Pappilan viereisessä kivinavetassa, jossa voi samalla tutustua upeaan Osmo Rauhalan näyttelyyn.

 

KONSERTTISARJA

Konserttien kesto n. 2 h sis. väliajan

Lippujen hinnat muodossa peruslippu / eläkeläinen, opiskelija tai alle 18-vuotias

 

PE 20.7. KLO 19 TYRVÄÄN PYHÄN OLAVIN KIRKKO

32 / 27 €
Venetsia 1428 (ei väliaikaa)
Le Miroir de Musique, johtaa Baptiste Romain (SUI/FRA)
Konsertin jälkeen klo 20.30 illallinen, Tyrvään Pappila                                        konsertti ja illallinen 70 / 65 €

 

LA 21.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

35 / 30 €
Viva Vivaldi!

Solisteina Anu Mattila, Ansy Boothroyd, Teppo Lampela ja Corina Marti

Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri, Kamarikuoro Utopia

johtaa Michael Fields (FIN/GBR/SUI)
Ennen konserttia klo 17 päivällinen, Sastamalan Wanha Pappila   konsertti ja päivällinen 60 / 55 €

 

SU 22.7. klo 11 TYRVÄÄN PAPPILA

24 / 15 € lapset

Venetian Gondola Songs ja Pappilan brunssi                          
Michael Fields ja Roberto Balconi

 

SU 22.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO                                       32 / 27 €

”Lacrime”, Ferrarasta Venetsiaan

Concerto di Margherita (SUI/ITA)

 

TI 24.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO                                        32 / 27 €
Sodassa ja Rakkaudessa – In War and Love
Giardino Novo (FIN)
Espoon Barokki (FIN)

KE 25.7. KLO 18 TYRVÄÄN PAPPILA                                                                       Vapaa pääsy

Venetsialainen kattaus
Pormestarin sinkit ja pasuunat (FIN)
Keskiaikaiset pidot klo 19.30, Tyrvään Pappilan kesäravintola  48 €

 

TO 26.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO                                       35 / 30 €

Sposalizio del mare / Marriage of the Sea / Meren häät

Barocco Boreale (FIN)

Lauluyhtye Versio (FIN)

Johtaa Jean Tubéry (FRA)

PE 27.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO                                        25 / 20 €

Laulun laineilla

Kansainvälisen Mestarikurssin päätöskonsertti

 

Festivaalipassi (sis. liput kaikkiin kuuteen konserttiin) 160 € / 135 €

Festivaalipassi (kuusi konserttia) ja illallinen 20.7. sekä päivällinen 21.7.  223 € / 198 €

Festivaaliohjelma: http://www.sastamalagregoriana.fi/files/SG-ohjelma-2018-05-K.pdf

www.sastamalagregoriana.fi

www.facebook.com/sastamalagregoriana

www.twitter.com/sastamalamusic

www.instagram.com/sastamalagregoriana

Sastamala Gregoriana -festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat pääosin Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä. Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Sastamala Gregoriana -festivaali järjestetään tänä kesänä 23. kerran.

Finland Festivals nimesi tapahtuman Vuoden festivaaliksi 2016.

Sastamala Gregoriana järjestetään 20.-27.7.2018.

Sastamala Gregorianan ohjelmisto täydentyy ruokatapahtumilla – Ohjelmassa myös keskiaikaiset pidot ja sunnuntaibrunssi

23.05.2018

Sastamala Gregoriana -festivaalin 20.-27.7. oheisohjelmaksi on saatu kaksi uutta tapahtumaa.

Sunnuntaina 22.7. Tyrvään Pappila kattaa herkullisen sunnuntaibrunssin italialaisissa tunnelmissa. Venetsialaisia gondolilauluja Pappilan brunssilla esittävät festivaalin taiteellinen johtaja Michael Fields sekä kansainvälisen Mestarikurssin lauluopettaja Roberto Balconi.

Keskiviikon 25.7. kaikille avoin ja maksuton Pormestarin sinkkien ja pasuunojen ulkoilmakonsertti saa jatkokseen huikeat keskiaikaiset pidot Tyrvään Pappilan kesäravintolassa. Ja niin kuin kunnon pidoissa kuuluukin olla: näistä juhlista ei tarjottava kesken lopu!

23. Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät-festivaali järjestetään tänä vuonna 20. – 27.7. välisenä aikana. Vuoden teema on ”Venetsian loisto”. Teema aloittaa ”Kaupungit vetten päällä”-sarjan, joka viitoittaa festivaalin matkaa vuosina 2018-2023. Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailman historian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa. Venetsiasta matka jatkuu Pariisin, Bruggen, Wienin ja Rooman kautta Lontooseen.

www.sastamalagregoriana.fi

PÄIVITETTY OHJELMA

Pe 20.7. klo 19 Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
VENETSIA 1428
Le Miroir de Musique, johtaa Baptiste Romain (SUI/FRA)
Konsertin jälkeen klo 20.30 illallinen, Tyrvään Pappila

La 21.7. klo 19 Sastamalan Pyhän Marian kirkko
VIVA VIVALDI!
Solisteina Anu Mattila, Ansy Boothroyd, Corina Marti ja Teppo Lampela
Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri, Kamarikuoro Utopia
Johtaa Michael Fields (FIN/GBR/SUI)
Ennen konserttia klo 17 päivällinen, Sastamalan Wanha Pappila

Su 22.7. klo 11-15 Tyrvään Pappila
VENETIAN GONDOLA SONGS
Pappilan brunssi venetsialaisin sävelin
Roberto Balconi ja Michael Fields

Su 22.7. klo 19 Sastamalan Pyhän Marian kirkko
”LACRIME”, FERRARASTA VENETSIAAN
Concerto di Margherita (SUI/ITA)

Ti 24.7. klo 19 Sastamalan Pyhän Marian kirkko
SODASSA JA RAKKAUDESSA – IN WAR AND IN LOVE
Giardino Novo (FIN), Espoon Barokki (FIN)

Ke 25.7. klo 18 Tyrvään Pappila
VENETSIALAINEN KATTAUS, ilmaiskonsertti
Pormestarin sinkit ja pasuunat
Konsertin jälkeen klo 19.30 Pappilan pihamaalla keskiaikaiset pidot

To 26.7. klo 19 Sastamalan Pyhän Marian kirkko
SPOSALIZIO DEL MARE / MARRIAGE OF THE SEA / MEREN HÄÄT
Barocco Boreale (FIN), Lauluyhtye Versio (FIN), Johtaa Jean Tubéry (FRA)

Pe 27.7. klo 19 Sastamalan Pyhän Marian kirkko
LAULUN LAINEILLA
Kansainvälisen Mestarikurssin päätöskonsertti

LIPUT
20.7. konsertti 32 €, eläkel., opisk. ja alle 18-v. lapset 27 €
konsertti ja illallinen 70 €, eläkel., opisk. ja alle 18-v. lapset 65 €
21.7. konsertti 35 €, eläkel., opisk. ja alle 18-v. lapset 30 €
päivällinen ja konsertti 60 €, eläkel., opisk. ja alle 18-v. lapset 55 €
22.7. ja 24.7. konsertti 32 €, eläkel., opisk. ja alle 18-v. lapset 27 €
22.7. Pappilan brunssi 24 €, 4-12 v. 15 €, alle 4 v. € (varaukset Pappilasta)
25.7. keskiaikaiset pidot 48 € (varaukset Pappilasta)
26.7. 35 €, eläkel., opisk. ja alle 18-v. lapset 30 €
27.7. 25 €, eläkel., opisk. ja alle 18-v. lapset 20 €
Ennakkoliput tiketti.fi ja Tyrvään kirjakauppa, Tyrvään Pappilan tilaisuudet tyrvaanpappila.fi.
Festivaaliviikolla myös Tyrvään Pappila ja konserttipäivinä ovelta käteisellä

Sastamala Gregorianalle uusi hallitus – puheenjohtajaksi Johannes Rantanen

22.03.2018

Sastamala Gregoriana ry on valinnut uuden hallituksen. Festivaalin perustaja, puheenjohtajana yli 20 vuotta toiminut Maiju Vuorenoja siirtyy kunniakkaan uransa jatkoksi festivaalin taustajoukkoihin. Aikaansa festivaalin johdossa hän kuvailee antoisaksi:

”Sastamala Gregoriana on ollut minulle ihana tehtävä. Riemulla olemme saaneet luoda ja kehittää sitä yhdessä tiiminä. Olemme tuottaneet upeita konsertteja vuosi vuoden jälkeen. Festivaalimme hallinto, suurenmoiset johtajat, opettajat, taiteilijat, opiskelijat ja vapaaehtoiset talkoolaiset ovat kuin ihana, rakastava suurperhe, jonka sydän sykkii gregoriaanisen musiikkitaiteen tahdissa. Nyt saan jäädä helpottuneena ja kiitollisena nauttimaan kaikesta saavutetusta – kuin keitaalle – odottamaan festivaalin uusia raikkaita tuulia mielessäni yksi sana: kiitos!”

Maiju Vuorenoja kutsuttiin uuden hallituksen toimesta yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin festivaalin entinen toiminnanjohtaja Johannes Rantanen. Samalla hallitus uudistui. Hallituksessa toiminut Kirsi-Marja Nieminen siirtyi Vuorenojan ohella taustajoukkoihin. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Sastamalan Opiston rehtori Sini-Mari Lepistö sekä KTM, Sastamalan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Päivi Pelttari. Hallituksessa jatkavat kanttori Anu Mattila sekä festivaalin ensimmäinen toiminnanjohtaja, KTM Helena Salmi. Hallituksen alaisuudessa työskentelevät toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto sekä taiteellinen johtaja, englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields.

23. Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät-festivaali järjestetään tänä vuonna 20. – 27.7. välisenä aikana. Vuoden teema on ”Venetsian loisto”. Teema aloittaa ”Kaupungit vetten päällä”-sarjan, joka viitoittaa festivaalin matkaa vuosina 2018-2023. Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailman historian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa. Venetsiasta matka jatkuu Pariisin, Bruggen, Wienin ja Rooman kautta Lontooseen.

 

 

XXIII Sastamala Gregoriana –  Wanhan musiikin päivät / Early Music Festival 20.-27.7.2018
Venetsian loisto / The Glory of Venice

www.sastamalagregoriana.fi
Facebook Instagram Twitter

XXIII Sastamala Gregoriana -festivaalin kesän 2018 ohjelmisto on julkaistu: ”Venetsian loisto” aloittaa kuuden vuoden taipaleen kaupungeissa vesistöjen varrella

16.01.2018

Sastamala Gregorianan kesän 2018 ohjelmisto on julkaistu. Venetsian loisto -teema kuljettaa kuulijat lumoavan kaupungin kujille ja kanaaleihin. Veden äärellä pysytään myös, kun festivaali vierailee  tapahtumatalo Tyrvään Pappilassa. Ohjelmiston on koonnut taiteellinen johtaja Michael Fields.

Vuoden 2018 teema ”Venetsian loisto” aloittaa Kaupungit vetten päällä -sarjan, joka viitoittaa festivaalin matkaa vuosina 2018-2023. Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailman historian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa. Venetsiasta matka jatkuu Pariisin, Bruggen, Wienin ja Rooman kautta Lontooseen.

Maksullisia konsertteja on ensi kesänä kuusi, ja ne soivat Sastamalan keskiaikaisissa Pyhän Marian ja Pyhän Olavin kirkoissa Sastamalassa. Keskiviikkona 25.7. järjestetään syksyllä 2017 avautuneen, pieteetillä 1920-luvun ulkoasuun restauroidun tapahtumatalo Tyrvään Pappilan ulkoilmateatterissa ilmaistapahtuma, jossa esiintyy puhallinyhtye Pormestarin sinkit ja pasuunat.  Festivaali aloittaa yhteistyön SASKY koulutuskuntayhtymän kanssa, kun taiteilijoiden majoitukset järjestetään Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa. Myös festivaalin yhteydessä järjestettävä kansainvälinen vanhan musiikin mestarikurssi 22.-27.7.2018 järjestetään samassa paikassa. Kurssia hallinnoi edelleen Karkun evankelinen opisto.

Avajaiskonsertissa 20.7. esiintyvä Le Miroir de Musique on erikoistunut myöhäiskeskiajan ja renessanssin musiikkiin. Baselista käsin toimiva, Baptiste Romainin johtama yhtye kokoaa yhteen lahjakkaita uuden sukupolven vanhan musiikin taitureita.

Lauantain 21.7. suurkonsertissa esiintyy lahjakkaita solisteja, ainutlaatuinen festivaalia varten koottu Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri sekä helsinkiläinen kamarikuoro Utopia. Kokonpano esittää helmiä italialaisen barokkisäveltäjä Antonio Vivaldin (1678 – 1741) tuotannosta.

Lacrime-konsertti perjantaina 22.7. sisältää italialaista vokaali- ja soitinmusiikkia 1500-1600-luvulta Ferraran alueelta. Concerto di Margherita -yhtyeessä kaikki viisi taiteilijaa sekä laulaa että soittaa omia istrumenttejaan. Monikansallisen ryhmän lumoavassa esiintymisessä vanhan musiikin soittimet ja laulu sulautuvat yhdeksi dynaamiseksi ja jännittäväksi äänimaailmaksi.

Claudio Monteverdin (1567-1643) matkassa kuljetaan Sodassa ja rakkaudessa -konsertissa tiistaina 24.7.
Giardino Novo on vuonna 2012 perustettu lauluyhtye, jonka tavoite on tuoda esille renessanssiajan maallista laulumusiikkia. Yhtyessä laulavat kuusi maamme etulinjan vanhaan musiikkiin perehtynyttä laulajaa. Espoon Barokki koostuu vanhan musiikin esityskäytäntöihin erikoistuneista ammattimuusikoista.

Torstaina 26.7. Giovanni Gabrielin loistokas monikuoromusiikki vie konsertin kuulijat osallisiksi Sposalizio del Mare -seremoniaa, jota on tavalla tai toisella vietetty Venetsiassa 1000-luvulta lähtien. Vanhan musiikin orkesteri Barocco Boreale ja Lauluyhtye Versio saavat johtajakseen ranskalaisen kapellimestarin, ja sinkin soittajan Jean Tubéryn.

Festivalin päättävä Laulun laineilla -konsertti perjantaina 27.7. esittelee Kansainvälisen Mestarikurssin opiskelijoiden ja opettajien kurssiviikon tuoreita ja virkistäviä hedelmiä.

 

KONSERTTISARJA

Konserttien kesto n. 2 h sis. väliajan

Lippujen hinnat muodossa peruslippu / eläkeläinen, opiskelija tai alle 18-vuotias

 

PE 20.7. KLO 19 TYRVÄÄN PYHÄN OLAVIN KIRKKO

32 / 27 €
Venetsia 1428
Le Miroir de Musique, johtaa Baptiste Romain (SUI/FRA)
Konsertin jälkeen klo 21 illallinen, Tyrvään Pappila

konsertti ja illallinen 70 / 65 €

 

LA 21.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

35 / 30 €
Viva Vivaldi!

Solisteina Anu Mattila, Ansy Boothroyd, Teppo Lampela ja Corina Marti

Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri, Kamarikuoro Utopia

johtaa Michael Fields (FIN/GBR/SUI)
Ennen konserttia klo 17 päivällinen, Sastamalan Wanha Pappila

konsertti ja päivällinen 60 / 55 €

 

SU 22.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

32 / 27 €

”Lacrime”, Ferrarasta Venetsiaan

Concerto di Margherita (SUI/ITA)

 

TI 24.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

32 / 27 €
Sodassa ja Rakkaudessa – In War and Love
Giardino Novo (FIN)
Espoon Barokki (FIN)

KE 25.7. KLO 18 TYRVÄÄN PAPPILA

Vapaa pääsy

Välipäivän ilmaistapahtuma
Pormestarin sinkit ja pasuunat (FIN)

 

TO 26.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

35 / 30 €

Sposalizio del mare / Marriage of the Sea / Meren häät

Barocco Boreale (FIN)

Lauluyhtye Versio (FIN)

Johtaa Jean Tubéry (FRA)

PE 27.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

25 / 20 €

Laulun laineilla

Kansainvälisen Mestarikurssin päätöskonsertti

 

Festivaalipassi (sis. liput kaikkiin kuuteen konserttiin) 160 € / 135 €

Festivaalipassi (kuusi konserttia) ja illallinen 20.7. sekä päivällinen 21.7.  223 € / 198 €

 

Liput tulevat myyntiin 1.3.2018 Tikettiin sekä Tiketin myyntipisteisiin kautta maan. Konserttien yhteydessä järjestetään myös bussikyydityksiä konsertteihin sekä Sastamalan keskustasta että Tampereelta.

 

www.sastamalagregoriana.fi

www.facebook.com/sastamalagregoriana

www.twitter.com/sastamalamusic

www.instagram.com/sastamalagregoriana

 

Sastamala Gregoriana -festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat pääosin Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä. Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Sastamala Gregoriana -festivaali järjestetään ensi kesänä 23. kerran.

Finland Festivals nimesi tapahtuman Vuoden festivaaliksi 2016.

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

11 / 12

12 / 12
  • Yhteistyössä: