Etusivu » Kaikki festivaalit » » Sata-Häme Soi, Ikaalinen

Sata-Häme Soi, Ikaalinen
03.07.2018 - 08.07.2018Tietoa festivaalista

Sata-Häme Soi on värikäs musiikkifestivaali, jonka keskiössä soi suomalaisille rakas soitin, harmonikka. Festivaali kokoaa yhteen niin kansainvälisen tason huippuammattilaisia kuin osaavia harrastajia. Ohjelmassa on laaja kirjo konsertteja iskelmästä klassiseen, lapsia unohtamatta.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kansanperinne Kansantanssi Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Solisti- tai yhtyekilpailuja Työpajoja Vakiotanssit, lavatanssit, tango Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.satahamesoi.fi
Sähköposti toimisto@satahamesoi.fi
Festivaaliosoite Ikaalinen Katso kohde kartalla
Puhelin +358 43 217 0800
Toimisto Kauppakeskus Komppi, Karhoistentie 3L 2a, FI-39500 Ikaalinen

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Sata-Häme Soi tarjosi kilpailu- ja konserttielämyksiä Suomi 100 -hengessä

11.07.2017

Neljä erilaista suomenmestaruuskilpailua ja kymmenet konsertit niiden ympärillä vetivät taas ihmiset Sata-Häme Soi -festivaalille nauttimaan kilpailun jännityksestä ja musiikkielämyksistä. Kilpailut toivat esiin harmonikkaa niin pelimanni- kuin viihdeinstrumenttina, ja konserteissa koettiin myös sen klassinen ja jopa hypnoottinen puoli. Uusien sävellysten kantaesityksiä kuultiin kaksi.

Sata-Häme Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Ulla Majuri on tyytyväinen festivaalin onnistumiseen. –Maksullisissa tapahtumissa oli kävijöitä lähes 7000. Kokonaiskävijämäärä lähenteli 20 000:tta. Päivällä viihdyttiin puistossa, poutasään ansiosta väkeä oli hyvin liikkeellä. Aivan loppuunmyytyjä konsertteja olivat Harmonikan vieraana Maria Ylipää Luomajärven Hevoskievarissa sekä Pohjonen Alanko Omalla Tuvalla.

Festivaalin päätösjuhlassa jaettiin kunniakirjat tärkeille yhteistyökumppaneille. Tänä vuonna ne saivat Ikaalisten kaupunki, Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy, Ikaalisten Matkatoimisto Oy ja Leppäkosken Sähkö Oy.

 

Harmonikka on osa 100-vuotiasta Suomea

Päätösjuhlassa Ikaalisten sivistysjohtaja Kari Tolonen otti esiin harmonikan merkityksen Suomen historiassa. –Harmonikalla on opetettu, viihdytetty, lohdutettu ja myös estetty radiomiinojen räjäytys Viipurissa vuonna 1941, hän muistutti. –Sotien aikaan harmonikkataiturit olivat parhaiten palkattuja ja työllistyneitä muusikkoja.

Festivaalin ohjelmistossa oli tänä vuonna Suomi-teemaisia konsertteja, muun muassa Sinivalkoinen Katri Helena, Valkea Ruusu Suomi-Filmin sävelin sekä Anne-Mari Kivimäki ja Lakkautettu kylä.

 

Kaksi kantaesitystä

Festivaalin aikana kuultiin kaksi kantaesitystä. Kultaisen Harmonikan kilpailukappaleena soi Henna-Maija Vannemaan sävellys Kuohu. Sen esitti Ella Törmäkangas. Matti Murto, jonka ansiokas työ harmonikkamusiikin eteen palkittiin Harmonikkaplaketilla, oli säveltänyt teoksen Finnish Suite. Se kuultiin ensi kertaa kirkkokonsertissa perjantaina 7.7. ja sen esitti nuori espanjalainen virtuoosi Lore Amenabar Larrañaga.

Sata-Häme Soi Ikaalisissa seuraavan kerran 3. – 8.7.2018. Sitä ennen käydään Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan alkukarsintoja ja risteillään Harmonikkaristeilyllä 17. – 18.3.2018.

www.satahamesoi.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: