Etusivu » Kaikki festivaalit » » Sata-Häme Soi, Ikaalinen

Sata-Häme Soi, Ikaalinen
04.07.2019 - 06.07.2019

Tietoa festivaalista

Sata-Häme Soi on värikäs musiikkifestivaali, jonka keskiössä soi suomalaisille rakas soitin, harmonikka. Festivaali kokoaa yhteen niin kansainvälisen tason huippuammattilaisia kuin osaavia harrastajia. Ohjelmassa on laaja kirjo konsertteja iskelmästä klassiseen, lapsia unohtamatta.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Solisti- tai yhtyekilpailuja Vakiotanssit, lavatanssit, tango

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.satahamesoi.fi
Sähköposti toimisto@satahamesoi.fi
Festivaaliosoite Oma tupa, Teinintie 4-6, FI-39500 Ikaalinen Katso kohde kartalla
Puhelin +358 43 217 0801
Toimisto Oma tupa, Teinintie 4-6, FI-39500 Ikaalinen

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Sata-Häme Soi -juhlilla harmonikka valtaa kauppalan kujat ja konserttisalit

06.05.2019

Harmonikkakisat takaisin televisioon

Sata-Häme Soi -juhlilla harmonikka valtaa kauppalan kujat ja konserttisalit

Harmonikka on vahvasti juhlien keskiössä Ikaalisten Sata-Häme Soi -juhlilla 4.–7.7.2019. Juhlien omaperäistä ja korkeatasoista ohjelmaa siivittää hyvä kesätunnelma Ikaalisten kauniissa kauppalassa. Harmonikka valtaa Wanhan kauppalan kujat, puistot ja konserttisalit. Musiikkia on luvassa klassisesta ikivihreisiin, tangosta tex-mexiin ja rokkiin. Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailut nähdään Ikaalinen-salista suorana televisolähetyksenä lauantaina 6.7. klo 19. AlfaTV-kanavalla.

Sata-Häme Soi on ollut vuosikaudet edelläkävijä argentiinalaisen tangon esilletuojana. Tänä kesänä Ikaalinen-salin isolle lavalle nousee Sami Pirttilahden johtama 17-henkinen tango-orkesteri Pirttilahti Tango Experience, jonka solistina on argentiinalainen tangotähti Romina Bianco. Orkesterin aito argentiinalainen sointi ja alkuperäiset sovitukset Buenos Airesista sekä suuri koko tekevät siitä ainutlaatuisen ja erikoisen.

Ripauksen kansainvälisyyttä juhlille tuovat Oman Tuvan konsertit. Virolaiset huippumuusikot Tiit Kalluste (harmonikka) ja Villu Veski (saksofoni) muodostavat yhdessä basistinsa kanssa trion, jota ei kukaan hyvän swingin ystävä voi jättää kuuntelematta.

Toisessa kansainvälisessä illassa konsertoi liettualainen duo Augustinas Rakauskas (harmonikka) ja Greta Staponkutė-Rakauskienė (alttoviulu). Duo voitti kansainvälisen kamarimusiikkisarjan Coupe Mondiale -kilpailuissa viime syksynä. Augustinas Rakauskas vieraili jo vuosia sitten Ikaalisissa osallistuessaan Primus Ikaalinen -kilpailuun.

Festivaalipuistossa ja Laivarannassa esiintyy juhlien aikana lähes 30 harmonikkaorkesteria ja -ryhmää. Lauantaina päivällä puiston valtaavat pariksi tunniksi lapset. Festivaalipuiston kupeessa Keltaisella koululla järjestetään Harmonikkamessut.

Suomen Harmonikkaliitto järjestää Sata-Häme Soi -juhlilla Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailut, joka on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty harmonikkakilpailu. Se esittelee perinteisen harmonikkamusiikin hienoimmat sävelmät ja taitavimmat soittajat eri puolelta Suomea.

Pelimannit ovat muutenkin juhlaohjelmassa arvossaan, sillä Ikaalisten oma Pelimanniparaati kajahtaa Ikaalinen-salissa torstaina 4.7. puhtaasti paikallisin voimin.

Tanssitaitoja pääsee hiomaan kaksipäiväisillä tanssikursseilla Omalla Tuvalla. Harmonikan tahtiin laitetaan jalalla koreasti kahdella tanssilavalla, sillä tanssimusiikista vastaavat harrastajasoittajien lisäksi mm. Simo Silmun Yölintu sekä Saija Tuupanen orkestereineen.

Puiston Tulipeleissä esiintyvät Pete Parkkonen sekä Holmala ja Lumetta. Laivarannan Bileissä lauteille nousevat Veli-Matti Järvenpää & Tex-Mex Quintet, Netta Skog, Jarkko Helin & Crawfish Kings sekä Leewings.

Tänä kesänä harmonikka soi suurelle yleisölle Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan suoran tv-lähetyksen välityksellä Ikaalinen-salista ja toisaalta intiimisti artistiristeilyillä pienessä laivassa. Uutena tapahtumapaikkana on Laivaranta, jonka myötä Sata-Häme Soi haluaa tuoda esiin Ikaalisten Wanhan kauppalan upeaa miljöötä.

– Luonnon puolesta Laivaranta on parhaimmillaan illalla. Jos oikein pitkään viettää iltaa, siellä voi nähdä jopa auringonnousun, toteaa Suomen Harmonikkaliiton puheenjohtaja Kimmo Mattila, joka on Sata-Häme Soi -juhlien ohjelmatyöryhmän jäsen.

Sata-Häme Soi -juhlat tehdään tänä kesänä pitkälti talkoilla. Haastavassa taloudellisessa tilanteessa sekä kaupunki että yrittäjät ovat tulleet vastaan, mikä kertoo siitä, että Sata-Häme Soi koetaan Ikaalisissa tärkeäksi.

– Sata-Häme Soi rakennetaan tänä kesänä ilman palkattua toiminnanjohtajaa ja taiteellista johtajaa. Meillä on yhteen hiileen puhaltava työryhmä, jolla on sydän mukana juhlien tekemisessä. Sata-Häme Soi on ylistystä harmonikalle! toteaa Sata-Häme Soi ry:n hallituksen puheenjohtaja Susanna Hakala.

www.satahamesoi.fi
liput.satahamesoi.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
  • Yhteistyössä: