Etusivu » Kaikki festivaalit » » Satasoitto, Harjavalta ja Kokemäki

Satasoitto, Harjavalta ja Kokemäki
25.08.2017 - 03.09.2017Tietoa festivaalista

Satasoiton ohjelma yhdistelee ennakkoluulottomasti musiikillisia elämyksiä eri tyylilajeissa Harjavallan ja Kokemäen maaseutumiljöön ainutlaatuisissa konserttipaikoissa. Satasoiton konserttien ydin on kamarimusiikissa ja puhallinmusiikissa, joita täydentävät laadukkaat viihde- ja lastenkonsertit.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.satasoitto.fi
Sähköposti info@satasoitto.fi
Festivaaliosoite Harjavalta & Kokemäki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 488 6294
Toimisto Satasoittoyhdistys ry, c/o Eliisa Salminen, Katariinankatu 25 B 19, 28100 Pori

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Satasoitto, Harjavalta ja Kokemäki

25.08.2017 - 03.09.2017

Rakkaus, intohimo ja tunteiden tuskakin leiskuu Satasoiton avausviikonlopussa

Harjavallassa ja Kokemäellä järjestettävä Satasoitto-festivaali käynnistyy tänään kello 19 Saara Aallon konsertilla. Upea tulkitsija on valinnut ohjelmistoonsa sarjan puhuttelevia rakkauslauluja. Häntä säestää kiinnostava nuori pianisti ja kitaristi Teri Mantere.

Karismaattisten laulajien sarja jatkuu lauantaina Emil Cedercreutzin museolla. Harjavallasta Euroopan oopperalavoille ponnistaneen Merja Mäkelän lied-konsertti alkaa kello 16. Mäkelää säestää lied-musiikkiin erikoistunut pianisti Heikki Pellinen. Konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan ja Ture Rangströmin väkeviä sävellyksiä, joissa tunteet palavat lemmestä epätoivoon.

Lauantaisessa Kokemäen Seuratalon iltamakonsertissa omalla tyylillään tunnelmoivat viihteen mestarit  M.A. Numminen ja Pedro Hietanen. Huippusuosittu “Kielletyt Laulut” -konsertti nostaa esiin 60- ja 70-luvulla Yleisradion soittokiellossa olleita kappaleita ja niiden taustoilla vaikuttavia meheviä tarinoita.

Sunnuntaiaamu 28. elokuuta avautuu mezzosopraano Essi Luttisen brunssikonsertilla Ali-Ketolan tilalla Kokemäellä. “Rakkauden kartta” vie sydämiä sykähdyttävälle matkalle kautta maailman ja aikakausien. Essi Luttista säestää pianisti Petri Haapasalo.

Sunnuntai jatkuu Harjavalta-salissa avoimessa keskustelutilaisuudessa, jossa aiheena on urheilun ja taiteen suhde. Keskustelemassa ovat pianisti Jukka Nykänen, jääkiekkotoimittaja Jussi Paasi ja monissa laulukilpailuissa kuntoaan koetellut Essi Luttinen. Panelisteja haastaa kulttuurintutkija ja ikuinen joukkueurheilija Riikka Turtiainen.

Sanallisen pallottelun jälkeen ilta jatkuu Jukka Nykäsen kokoamalla konsertilla ”Kymmenottelu koskettimilla – musiikillinen matka urheilun maailmaan”. Ohjelmassa on urheiluaiheista musiikkia muun muassa Eric Satielta ja Dimitri Shostakovitshilta. Pianisti Jukka Nykäsen kanssa lavalla vierailevat myös Essi Luttinen ja Jussi Paasi.

Uusi viikko käynnistyy Kokemäen Seuratalolla, jossa Satasoitto ja LähiTapiola Lännen järjestävät paloturvallisen maanantai-illan 29. elokuuta. Seuratalon pihalla voi harjoitella sammutuspeiton ja käsisammuttimen käyttö ja seurata rasvapalonäytöstä. Alkusammutuskoulutukseen on ennakkoilmoittautuminen osoitteessa www.sankarikoulutus.fi.

Seuratalon salissa maanantai-ilta jatkuu teemaan sopivalla Porin VPK:n soittokunnan konsertilla. Esittelyssä on myös uusi palopyöräosasto päällikkönään soittokunnan kapellimestari Markku Ollila.

Satasoitto-festivaali jatkuu 4. syyskuuta asti. Upeita konsertteja täydentää runsas ilmaisohjelmisto. Ensi viikolla tulossa on muun muassa yhteislaulua, lastenmusiikkia sekä Jaakko Kuusiston ja Elina Vähälän harvinainen yhteinen kansainvälisen tason viulukonsertti.

Satasoitto järjestetään 26.8.-4.9.2016.

www.satasoitto.fi

Satasoitto, Harjavalta ja Kokemäki

25.08.2017 - 03.09.2017

Laulajat loistavat Satasoitto-festivaalilla elo-syyskuun taitteessa. Menestynyt laulaja ja lauluntekijä Saara Aalto avaa Satasoiton 26. elokuuta Harjavalta-salissa. Yhdeksän päivän mittainen festivaali jatkuu vahvalla laulumusiikilla ja huipentuu harvinaisiin konserttivierailuihin.

Ensimmäisenä festivaaliviikonloppuna lavalle nousevat mezzosopraanot Merja Mäkelä ja Essi Luttinen. Harjavallasta kansainväliselle uralle ponnistanut Mäkelä laulaa lied-konsertissaan muun muassa Toivo Kuulan ja Robert Schumannin romanttisia lauluja. Essi Luttisen brunssikonsertti “Rakkauden kartta” kertoo rakkaudesta kautta maailman ja aikakausien.

Kokemäen Seuratalon iltamat vietetään viihteen mestareiden seurassa. M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen suosittu “Kielletyt Laulut” -konsertti nostaa esiin 60- ja 70-luvulla soittokiellossa olleita kappaleita ja niiden taustoilla vaikuttavia meheviä tarinoita.

Pori Sinfonietta tuo Satasoittoon sopraano Mari Palon ja tuoreen ylikapellimestari Janne Nisosen. Yökonsertti Kokemäen kirkossa on omistettu Mozartin musiikille. Se on uusinta kauden avauskonsertista Porissa, jossa Nisonen debytoi Sinfoniettan ylikapellimestarina.

Syyskuun 3. päiväksi Satasoitto on kiinnittänyt huikean viuluduon. Harjavallan kirkossa konsertoivat harvoin yhdessä kuullut kansainväliset huippuviulistit Elina Vähälä ja Jaakko Kuusisto. Heidän duo-ohjelmassaan kuullaan Prokofjevin ja Bartokin musiikkia kahdelle viululle sekä tunnettuja sooloviuluteoksia.

Festivaalilla konsertoivat myös kiinnostavat piano-, urku- ja marimbataiteilijat. Pianovirtuoosi Jukka Nykänen soittaa musiikkia urheilun ystäville. Konserttia höystävät teemaan sopivat yllätysvieraat. Kokemäen kirkon kuuluisien urkujen muhkeasta soinnista nautitaan urkutaiteilija, kanttori Juhani Romppasen konsertissa. Satasoitto-festivaali päättyy sunnuntaina 4. syyskuuta Emil Cedercreutzin museolla. Vibrafonisti Panu Savolaisen soolokonsertissa on luvassa ainakin J.S. Bachin sooloviuluteoksia, Savolaisen omia sävellyksiä ja rohkeita improvisaatioita.

Satasoiton lipunmyynti käynnistyy kesäkuun alussa festivaalin nettisivuilta löytyvässä verkkokaupassa ja pari viikkoa myöhemmin lipunmyyntipisteissä Kokemäellä, Harjavallassa ja Porissa.

Satasoitto-festivaali tarjoaa myös runsaan kattauksen ilmaisohjelmaa ja yhteistyökonsertteja paikallisten organisaatioiden kanssa. Yhteistyö- ja ilmaisohjelma julkaistaan kesäkuussa.

 

Satasoitto-festivaali 26.8.–4.9.2016 ohjelmarunko

26.8. kello 19: Saara Aalto, avajaiskonsertti, Harjavalta-sali

27.8. kello 16: Merja Mäkelä, lied-konsertti ”Lähtöjä”, Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta

27.8. kello 19: M.A. Numminen & Pedro Hietanen, ”Kielletyt laulut”, Kokemäen Seuratalo

28.8. kello 11:30 ja 13:00: Essi Luttinen, brunssikonsertit, Ali-Ketolan tila, Kokemäki

28.8. kello 18: Jukka Nykänen & vierailijat, urheilullinen pianokonsertti, Harjavalta-sali

31.8. kello 19: Juhani Romppanen, urkukonsertti, Kokemäen kirkko

2.9. kello 21:   Mari Palo & Pori Sinfonietta, Yökonsertti Mozart!!, Kokemäen kirkko

3.9. kello 18:   Jaakko Kuusisto & Elina Vähälä, viulukonsertti, Harjavallan kirkko

4.9. kello 18:   Panu Savolainen, marimbakonsertti, Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta

 

Satasoitto-festivaalin ohjelman ovat koonneet taiteelliset johtajat Eeva-Maija Talasma ja Markku Ollila. Satasoittoa järjestää Satasoittoyhdistys ry ja tuottaa Tuuli Penttinen-Lampisuo Kallo Worksista. Festivaalin mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön, Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien, Emil Cedercreutzin säätiön ja alueen yritysten ja yhdistysten tuki ja yhteistyö. Satasoitto on valtakunnallisen Finland Festivals -verkoston jäsen.

 

www.satasoitto.fi

Satasoitto Facebookissa: https://www.facebook.com/Satasoitto/?fref=ts

 

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6
  • Yhteistyössä: