Etusivu » Kaikki festivaalit » » Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlat
04.07.2019 - 03.08.2019

Tietoa festivaalista

Loma, Saimaan välke ja rantakaupungin erityinen tunnelma – kesän unohtumattomat hetket koetaan Savonlinnan Oopperajuhlilla. Uutuutena kuullaan Rossinin Sevillan parturi, tilannekomiikan vauhtimylly, jonka käänteistä otetaan kaikki irti. Vanhoista suosikeista nähdään Verdin Rigoletto ja Mozartin Ryöstö seraljista. Milanon La Scalan vierailun myötä Savonlinnaan saadaan katkeamatonta esitysperinnettä ajoilta, jolloin Verdin oopperat ja kaikki maailman operetit syntyivät. Ja kun Wienin Volksoper pyörittää Straussin Lepakkoa Olavinlinnassa, tervapääskytkin alkavat tanssia.

Tapahtuman luonne

Ooppera ja kuoro Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.operafestival.fi
Sähköposti info@operafestival.fi
Festivaaliosoite Olavinlinna, Savonlinna Katso kohde kartalla
Puhelin +358 15 476 750
Toimisto Olavinkatu 27, FI-57130 Savonlinna

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Muotoilija Laura Väinölä loi kukista ilmeen Savonlinnan Oopperajuhlien kesälle 2019

05.02.2019

Tumman lila anemone symboloi hylkäämistä ja odotusta Rigoletto-oopperassa, Lepakko-operetin kukka on keltainen lilja merkkinä hilpeydestä ja vilpillisyydestä, ja kesän uutuus Sevillan parturi on oranssi silkkiyrtti. Olavinlinna on puhjennut kukkaan Savonlinnan Oopperajuhlien kesän 2019 markkinoinnissa. Toteutuksen loi muotoilija Laura Väinölä. Voit katsoa videon täällä: https://youtu.be/sgn-28LNjrY

Keskiaikainen Olavinlinna Saimaan järvimaisemassa erottaa Savonlinnan Oopperajuhlat muista kansainvälisistä oopperafestivaaleista ja -taloista. Paitsi erityiset puitteet, Olavinlinna tarjoaa myös erinomaisen akustiikan oopperalle. Vuosikymmenet linna on ollut keskeisessä osassa Oopperajuhlien markkinointia. Osana festivaalimarkkinoinnin visuaalisen ilmeen uudistusta linna puetaan tänä vuonna kukka-asuun.

“Materiaaleissamme on esiintynyt aina Olavinlinna, mm. pitkään Erik Bruunin piirtämänä. Nyt halusimme tuoda sen esille uudella ja kiinnostavalla tavalla. Jatkossa linnasta suunnittelee oman näkemyksensä joka vuosi eri taiteilija. Tähän kauteen valitsimme värejä ja kukkia, koska ohjelmistossa on paljon naurua ja komiikkaa. Festivaalikin pidetään Suomen kauneimmassa paikassa, kun Suomen kesä on parhaimmillaan”, sanoo Sonja Eiramo, Oopperajuhlien Head of Marketing Communications.

Muotoilija Laura Väinölä valitsi kullekin ensi kesänä esitettävistä oopperoista nimikkokukan, joka symboloi teoksen tarinaa ja tunnelmaa. Helmikuun alusta Marimekon Art Directorina aloittanut Väinölä tunnetaan töistään mm. Googlelle, Flow Festivalille ja Amos Rex -museolle. Väinölän kukittaman Olavinlinnan pienoismallin kuvasi visuaalinen toimisto Duotone ja valokuvaaja Juho Huttunen. Suunnittelussa olivat mukana graafinen suunnittelija Antero Jokinen ja konseptisuunnittelija Iina Merikallio.

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään 4.7.–3.8.2019. Koko ohjelmiston löydät osoitteesta oopperajuhlat.fi


Kesä 2019 kukkasin

Rossini: Sevillan parturi
Oranssi silkkiyrtti Asclepias

Verdi: Rigoletto
Tumman lila anemone

Mozart: Ryöstö seraljista
Vaalean lila törmäkukka Scabiosa

Verdi: Rosvot
Milanon La Scala -teatterin vierailuesitys
Sininen kurjenmiekka Iris

Strauss: Lepakko
Volksoper Wienin vierailuesitys
Keltainen lilja Lilium

Savonlinnan Oopperajuhlien uuteen hallitukseen laaja-alaista osaamista

22.11.2018

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry:n valtuuston kokous on valinnut kokouksessaan 21.11.2018 uuden hallituksen kolmivuotiskaudelle 2019-2021.

Hallituksen puheenjohtajiston kokoonpano ei muuttunut edelliseltä kaudelta. Puheenjohtajana jatkaa Nokian Renkaat Oyj:n ja Componenta Oyj:n hallitusten puheenjohtajana toimiva Petteri Walldén. Varapuheenjohtajina jatkavat Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen sekä Anna-Kristiina Mikkonen, joka toimii Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä sekä Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Hallitukseen valitut muut jäsenet tuovat osaamista yhteiskunnan eri osa-alueilta. Uudessa hallituksessa on asiantuntijoita niin opetuksen, teollisuuden kuin musiikin alalta sekä yritysmaailmasta. ”Olemme valinneet laaja-alaisen, monipuolisen ja kokeneen hallituksen tukemaan Oopperajuhlien kehitystä,” valtuuston puheenjohtaja Johanna Lamminen kertoo. Valittu hallitus aloittaa kolmivuotisen kautensa 1.1.2019.

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus 2019-2021:

Petteri Walldén, hallituksen puheenjohtaja

Arja Suominen, hallituksen varapuheenjohtaja

Anna-Kristiina Mikkonen, hallituksen varapuheenjohtaja

Jäsenet:

Kaj Lindh, toimitusjohtaja, Savonlinna Works Oy

Sanna Metsälä, apulaisrehtori, Savonlinnan kaupunki

Esa Haapa-aho, SprintIT, ITC Specialist, ERP Project Manager

Hannu Niemelä, oopperalaulaja, Sibelius-Akatemian laulutaiteen lehtori

Kalle Peltola, Marketing & Sales Director, Finnkino Oy

Raija-Leena Hankonen, hallituksen puheenjohtaja, KPMG Finland

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry vastaa Oopperajuhlien tuotannosta, lipunmyynnistä ja markkinoinnista. Kannatusyhdistys on perustettu vuonna 1972 ja siinä on nykyisin yli 700 jäsentä. Kannatusyhdistyksen kokous valitsee valtuuston, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa Oopperajuhlien hallituksen valinta sekä festivaalin pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmien, talousarvion ja tilinpäätöksen vahvistaminen.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 4.7.-3.8.2019.

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen.

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9
  • Yhteistyössä: