Etusivu » Kaikki festivaalit » » Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlat
04.07.2019 - 03.08.2019

Tietoa festivaalista

Loma, Saimaan välke ja rantakaupungin erityinen tunnelma – kesän unohtumattomat hetket koetaan Savonlinnan Oopperajuhlilla. Uutuutena kuullaan Rossinin Sevillan parturi, tilannekomiikan vauhtimylly, jonka käänteistä otetaan kaikki irti. Vanhoista suosikeista nähdään Verdin Rigoletto ja Mozartin Ryöstö seraljista. Milanon La Scalan vierailun myötä Savonlinnaan saadaan katkeamatonta esitysperinnettä ajoilta, jolloin Verdin oopperat ja kaikki maailman operetit syntyivät. Ja kun Wienin Volksoper pyörittää Straussin Lepakkoa Olavinlinnassa, tervapääskytkin alkavat tanssia.

Tapahtuman luonne

Ooppera ja kuoro Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.operafestival.fi
Sähköposti info@operafestival.fi
Festivaaliosoite Olavinlinna, Savonlinna Katso kohde kartalla
Puhelin +358 15 476 750
Toimisto Olavinkatu 27, FI-57130 Savonlinna

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Battle Beast, Arion ja Wheel esiintyvät Savonlinnan Oopperajuhlilla

05.03.2019

Suositut raskaan sarjan metallikonsertit jatkuvat Olavinlinnassa. Eturivin suomalainen metallibändi Battle Beast esiintyy Savonlinnan Oopperajuhlilla Olavinlinnassa ensi kesänä 21. heinäkuuta. Popahtavasta power-metallista ja power-balladeista tunnetun Battle Beastin kanssa Olavinlinnan muureilla soittaa kaksi kansainvälisesti kiinnostavaa nuorta bändiä, Arion ja Wheel. Lipunmyynti alkaa huomenna keskiviikkona 6.3. klo 9.

Laulaja Noora Louhimon luotsaama Battle Beast vierailee Olavinlinnassa keskellä mittavaa Euroopan-kiertuettaan, joka käynnistyy bändin viidennen albumin No More Hollywood Endings julkaisusta maaliskuun lopulla. Kiertueella on mukana myös raikasta ja modernia sinfonista metallia soittava Arion. Bändi julkaisi toisen albuminsa Life Is Not Beautiful lokakuussa 2018, joka keräsi ylistäviä arvioita musiikkimedioilta sekä Vuoden metallialbumi -ehdokkuuden Emma Gaalassa. 

Niin ikään progressiivista rockia ja metallia soittava brittiläis-suomalainen Wheel keikkailee Keski-Euroopassa omalla kiertueellaan ennen esiintymistä Oopperajuhlilla. Bändin uunituore debyyttialbumi Moving Backwards näki päivänvalon helmikuun 22. päivä ja kriitikoiden arvostelut siitä ovat olleet ylistäviä.

Raskaan sarjan Opera Festival Rocks! -metallikonsertteja on järjestetty Oopperajuhlilla kesästä 2012.

Opera Festival Rocks! Battle Beast, Arion, Wheel -keikan lipunmyynti alkaa Lippupisteen verkkokaupassa ja myyntipaikoissa sekä Oopperajuhlien lipunmyynnissä huomenna keskiviikkona 6.3. klo 9. 

Opera Festival Rocks! Battle Beast, Arion, Wheel

Savonlinnan Oopperajuhlat, Olavinlinna

21.7.2019 klo 18, portit avautuvat klo 17

Liput 55–95 € + palvelupalkkio 4,50 €

lippu.fi 

oopperajuhlat.fi 

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 4.7.-3.8.2019.

Muotoilija Laura Väinölä loi kukista ilmeen Savonlinnan Oopperajuhlien kesälle 2019

05.02.2019

Tumman lila anemone symboloi hylkäämistä ja odotusta Rigoletto-oopperassa, Lepakko-operetin kukka on keltainen lilja merkkinä hilpeydestä ja vilpillisyydestä, ja kesän uutuus Sevillan parturi on oranssi silkkiyrtti. Olavinlinna on puhjennut kukkaan Savonlinnan Oopperajuhlien kesän 2019 markkinoinnissa. Toteutuksen loi muotoilija Laura Väinölä. Voit katsoa videon täällä: https://youtu.be/sgn-28LNjrY

Keskiaikainen Olavinlinna Saimaan järvimaisemassa erottaa Savonlinnan Oopperajuhlat muista kansainvälisistä oopperafestivaaleista ja -taloista. Paitsi erityiset puitteet, Olavinlinna tarjoaa myös erinomaisen akustiikan oopperalle. Vuosikymmenet linna on ollut keskeisessä osassa Oopperajuhlien markkinointia. Osana festivaalimarkkinoinnin visuaalisen ilmeen uudistusta linna puetaan tänä vuonna kukka-asuun.

“Materiaaleissamme on esiintynyt aina Olavinlinna, mm. pitkään Erik Bruunin piirtämänä. Nyt halusimme tuoda sen esille uudella ja kiinnostavalla tavalla. Jatkossa linnasta suunnittelee oman näkemyksensä joka vuosi eri taiteilija. Tähän kauteen valitsimme värejä ja kukkia, koska ohjelmistossa on paljon naurua ja komiikkaa. Festivaalikin pidetään Suomen kauneimmassa paikassa, kun Suomen kesä on parhaimmillaan”, sanoo Sonja Eiramo, Oopperajuhlien Head of Marketing Communications.

Muotoilija Laura Väinölä valitsi kullekin ensi kesänä esitettävistä oopperoista nimikkokukan, joka symboloi teoksen tarinaa ja tunnelmaa. Helmikuun alusta Marimekon Art Directorina aloittanut Väinölä tunnetaan töistään mm. Googlelle, Flow Festivalille ja Amos Rex -museolle. Väinölän kukittaman Olavinlinnan pienoismallin kuvasi visuaalinen toimisto Duotone ja valokuvaaja Juho Huttunen. Suunnittelussa olivat mukana graafinen suunnittelija Antero Jokinen ja konseptisuunnittelija Iina Merikallio.

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään 4.7.–3.8.2019. Koko ohjelmiston löydät osoitteesta oopperajuhlat.fi


Kesä 2019 kukkasin

Rossini: Sevillan parturi
Oranssi silkkiyrtti Asclepias

Verdi: Rigoletto
Tumman lila anemone

Mozart: Ryöstö seraljista
Vaalean lila törmäkukka Scabiosa

Verdi: Rosvot
Milanon La Scala -teatterin vierailuesitys
Sininen kurjenmiekka Iris

Strauss: Lepakko
Volksoper Wienin vierailuesitys
Keltainen lilja Lilium

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9
  • Yhteistyössä: