Etusivu » Kaikki festivaalit » » Seinäjoen Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinat
11.07.2018 - 15.07.2018Tietoa festivaalista

Seinäjoki on tuhansien tarinoiden näyttämö, kun heinäkuussa Tangomarkkinoilla tartutaan hetkeen ja annetaan musiikin puhua. Suomalainen tango, monipuolinen viihdemusiikki ja tanssi yhdistää ihmiset vuosi toisensa jälkeen. Seinäjoen Tangomarkkinat on yli 30-vuotisella taipaleellaan tarjonnut lomakauden parasta kaupunkikulttuuria, jossa kunnioitetaan perinteitä ja heittäydytään avoimin mielin innovatiivisuuden pauloihin. Seinäjoella syttyy joka vuosi uusia tähtiä ja parrasvaloihin nousee uudet laulukilpailussa kruunattavat Tangokuninkaalliset!

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Kansanperinne Pop/Rock Solisti- tai yhtyekilpailuja Vakiotanssit, lavatanssit, tango Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tangomarkkinat.fi
Sähköposti info@tangomarkkinat.fi
Festivaaliosoite Seinäjoki Katso kohde kartalla
Puhelin +358 6 420 1111
Toimisto Torikatu 15, FI-60100 Seinäjoki

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Seinäjoen Tangomarkkinat saavutti hienosti tavoitteensa

11.07.2017

Tangomarkkinat keräsi yhteensä 100.000 tangovierasta

Tangolaulukilpailun Finaaleja seurasi AlfaTV:n välityksellä yli miljoona katsojaa!

Seinäjoen Tangomarkkinat vietti 5.-9.7. tapahtumahuipentumaansa Suomi100-juhlallisuuksien parissa. Tango Finlandia -teemoitettu suurtapahtuma keräsi yhteensä 100.000 tangovierasta. Tapahtuman aloituspäivän kolea sää muuttui kesäisen aurinkoiseksi ja lämpimäksi, hellien tangokansaa viisipäiväisen tapahtuman aikana. Tapahtumasta saatu palaute on kokonaisuutena myönteinen, ja varsinkin Tangomarkkinoille ominainen ainutlaatuinen tunnelma nousi yleisön palautteissa esiin.

Tapahtuman monet eri alueet ja runsas ohjelmisto palveli monipuolisesti asiakkaitaan. Esiintyjäkaartissa nähtiin tänäkin vuonna yli 30 Tangokuninkaallista luomassa ainutlaatuista tangomarkkinatunnelmaa läpi tapahtuman. Juhlavuoden kunniaksi Tangomarkkinat tarjosi tapahtumassaan yli 100 tuntia ilmaista ohjelmaa.

Tangolaulukilpailussa kirkkaimmat kruunut saivat Aino Niemi Kouvolasta ja Teijo Lindström Orimattilasta. Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun voitti Taru Piira kappaleella ”Elämälle”. Ensi kertaa Tangomarkkinoilla järjestetty maineikas SMORK eli Tanssiorkestereiden SM-kilpailu sai uuden tähtiyhtyeen – Tanssiorkesteri Kaihon. Yhtye lähtee kiertämään Suomen tanssilavoja vastavalittujen Tangokuninkaallisten kanssa. Lisäksi Tangomarkkinoilla kilpailtiin Lavatangon ja Ilmatangon SM-kilpailut.

Suomi 100 vuotta -teemaa kantanut Tango Finlandia -juhlakonsertti onnistui hienosti. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta toimi vakuuttavasti orkesterina juhlakonsertissa, jossa solisteina oli Tangokuninkaallisia vuosien varrelta. Suomen Rahapaja Oy:n toteuttama Suomalaisen Tangon juhlaraha kiinnosti paljon ja sai myönteistä tunnettuutta.

Tangomarkkinat tavoitti tv-yleisön AlfaTV:n välityksellä

Tangomarkkinat-laulukilpailun Finaalikonsertteja seurattiin suurella mielenkiinnolla ja aktiivisesti televisiosta ja radiosta. Uusina mediakumppaneina aloittaneet Alfatv ja Järviradio onnistuivat mukavasti. Tangolaulukilpailun Finaaleja seurasi AlfaTV:n välityksellä heti ensi kerralla lähes tavanomainen määrä katsojia.

Suorina lähetyksinä tehdyt kilpailukonsertit sekä kevään aikana näytetyt tangomarkkina-aiheiset makasiiniohjelmat keräsi AlfaTV:llä yli 3 miljoonaa katsojaa. Myös netin välityksellä (permanto.fi) ohjelmia on tähän mennessä toistettu runsaasti.

  • Tangokuningas Finaali (8.7.): 602.320 katsojaa
    • Tangokuningatar Finaali (6.7.): 572.640 katsojaa
    • Finaalin karsinta (17.6.): 161.280 katsojaa
    • Muut tangomarkkina-aiheiset ohjelmat sekä uusintakierrokset: 1.888.800 katsojaa
    (lähde: Digita)

Vuoden 2018 teema – Meidän Tango

Tangomarkkinoiden ensi vuoden teemaksi on valittu ”Meidän Tango”.

”Meidän Tango tarkoittaa koko tangokansaa, joka yhteyttää yleisön, järjestäjät sekä esiintyjät. Haluamme kuunnella enemmän yleisön toiveita ja pyrimme tekemään tapahtuman, jossa kaikki viihtyvät mahdollisimman hyvin,” Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki valottaa ensi vuoden suunnitelmia.

”Tangomarkkinoiden arvot ovat tunnelmallisuus, vaikuttavuus ja kestävä kehitys. Tapahtumaa rakennetaan ensi vuonna entistä enemmän tunnelman ympärille,” hallituksen pj. Kalle Lähdesmäki linjaa tulevat suunnitelmat.

Vuoden 2018 tapahtumasisältö, tuotantosuunnittelu sekä Tangolaulukilpailun vaiheiden valmistelu on jo käynnistynyt. Myös ensi vuoden lipunmyynti Tangolaulukilpailun Finaalikonsertteihin sekä perjantaikonserttiin on avattu.

Olavi Virta -elokuvan tuotanto ja Tangomarkkinat yhteistyöhön

Seinäjoen Tangomarkkinat on solminut tuotantoyhtiö Artista Filmi Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen. Artista Filmi tuottaa hiljattain julkistetun, iskelmälegenda Olavi Virran elämästä kertovan elokuvan, jonka kuvaukset ovat parasta aikaa käynnissä. Olavi Virta -elokuva saa ensi-iltansa 5. lokakuuta 2018. Elokuvan ohjaa Timo Koivusalo.

Solmitun yhteistyön myötä, Seinäjoen Tangomarkkinoiden omistama, kulttuurihistoriallisesti merkittävä Olavi Virta – kokoelma, on käytössä elokuvan tuotantoon. Kokoelma sisältää Olavi Virran autenttista jäämistöä, mm. Virran henkilökohtaisia papereita, muistiinpanoja, esiintymisasuja, kirjanpitoa, valokuva- ja leikekirjoja sekä soittimia.

”On mieluisaa ja luontevaa tehdä Tangomarkkinoiden kanssa yhteistyötä Olavi Virta -elokuvan puitteissa, koska päämäärämme ovat yhteiset. Tuleva elokuva on kunnianosoitus ainutlaatuiselle laulajalle ja samalla arvostus koko tuolle viihdyttäjien ammattikunnalle, joka loi suomalaisille uskoa paremmasta tulevaisuudesta, sellaisesta josta nyt saamme nauttia,” Koivusalo sanoo.

”Olavi Virran merkitys suomalaisessa Tangossa on vaikuttava. 2015 Seinäjoen Tangomarkkinoiden teema oli: Olavi Virta 100 vuotta. Pidämme tärkeänä ja erittäin hyvänä asiana, että Artista Filmi Oy tuottaa Olavi Virran elämästä kertovan elokuvan.  Seinäjoen Tangomarkkinoiden omistama Olavi Virran jäämistö tukee epäilemättä elokuvan tuottamista, kun on mahdollista käyttää autenttista Olavi Virran materiaalia sekä siitä syntyvää käsitystä Olavi Virran elämästä.  Yhteistyön sisältö osapuolten kesken tarkentuu loppuvuoden aikana,”
Tangomarkkinoiden hallituksen pj. Kalle Lähdesmäki kertoo alkavasta yhteistyöstä.

Lainattava kokoelma on peräisin Virran pojalta, joka myi arvokkaan jäämistön Tangomarkkinoille 1990-luvulla. Materiaali täydentyi kun Ilkka-Yhtymä Oyj hankki vuonna 2003 keräilijä Juhani Aholta lähes 600 Olavi Virran levyä sisältävän kokoelman, täydellisimmän Suomessa. Se luovutettiin sittemmin Seinäjoen Tangomarkkinoille. Mukana on myös Olavi Virran ensilevytys vuodelta 1938.

Kokoelma nähtiin näyttelymuodossa Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 2015, jolloin juhlittiin iskelmälegendan satavuotis syntymäjuhlaa.

—-

Vuoden 2017 taloudellinen tulos tiedotetaan loka-marraskuun vaihteessa.

—-

Seinäjoen Tangomarkkinat – Meidän Tango
11. – 16.7.2018
www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.tangomarkkinat.fi

Seinäjoen Tangomarkkinat: Lavatangon SM-kilpailun voittajaparit valittu

07.07.2017

Teemu Simonen ja Riikka Simonen Ylöjärveltä tanssivat Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajapariksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tanssitalolla. Vantaalaiset Juha Aaltonen ja Päivi Jokinen vakuuttivat tuomarit seniorisarjassa.

”Meillä on erittäin hyvä fiilis voitosta. Tämä oli viides osallistumiskertamme, ja neljänä kertana olemme päässet kolmen parhaan joukkoon. Koko kisan voitto vihdoin tuntuu todella hyvältä,” ilakoivat Teemu ja Riikka Simonen yhteen ääneen.

Seiniorisarjan voittajilla oli myös hymy herkässä.

”Olemme osallistuneet ennenkin. Edellisvuonna voitimme ja viime vuonna saimme tyytyä toiseen sijaan. Tänä vuonna emme odottaneet voittoa, joten iloinen yllätys kerta kaikkiaan.”, huikkasivat Juha Aaltonen ja Päivi Jokinen kiirehtiessään Tangokadulle tanssimaan voittoaan.

Tuomariston puheenjohtaja Timo Kosonen oli tyytyväinen sekä tuomaristonsa että kilpailijoiden korkeaan tasoon. Kilpailun tasaväkisyydestä kertoo sekin, että sekä yleisen sarjan voittaja että seniorisarjan pronssisija oli tasapisteiden vuoksi ratkaistava puheenjohtajan äänellä.

”Tehtävä oli vaikea ja jokainen tuomariston jäsen joutui arvioimaan tarkalla silmällä kilpailijoita. Koen koko tapahtuman olleen erittäin onnistunut. Orkesteri ja solistit toivat tilaan nautittavan tunnelman ja yleisö viihtyi selvästi. Joskus tuntuu, että liika kehu koetaan mauttomaksi, mutta pakko sanoa tämän olevan loistava formaatti toteutettavaksi jatkossakin,” Kosonen ylisti.

Molempien sarjojen 3 parasta finalistiparia kutsuttiin esiintymään Tangomarkkinoiden Katulavalle pe 7.7. ja la 8.7. sekä preshow-näytökseen la 8.7. ennen Tangokuningas Finaalia Kisa-Areenalla klo 18.45.

Lavatangojen SM 2017 käytiin amatööritanssijoiden avoimena kilpailuna ja tilaisuuden juonsivat kilpailun johtaja Niina Huhtala sekä seuratanssinopettaja Antti Törmänen. Finaalin säestyksestä vastasi Taisto Lunkan Tango-Orkesteri solisteinaan Tiina Räsänen ja Jouni Keronen.

KILPAILUN TOP3:

YLEINEN SARJA:

1. Teemu Simonen & Riikka Simonen, Ylöjärvi
2. Marko Mäntyniemi, Vuolle & Mari Matikka, Kangasala
3. Olli Syrjälä & Hanna-Leena Liukku, Jurva

SENIORISARJA:

1. Juha Aaltonen & Päivi Jokinen, Vantaa
2. Antti Lyytikkä & Anneli Rautakoski, Jämsänkoski
3. Risto Skarp & Jaana Salopaju, Oulu

TUOMARISTO:

Johanna Pakonen, Tangokuningatar, tanssinopettaja, Oulu
Jari Aaltonen, diplomitanssinopettaja, Oulu
Kati Kainulainen, diplomitanssinopettaja, Pori
Sami Helenius, tanssija, diplomitanssinopettaja, Helsinki
Matti Heikkilä, tanssija, diplomitanssinopettaja, Vaasa
Anne Välisaari, tanssija, diplomitanssinopettaja, Seinäjoki
Timo Kosonen, tuomariston puheenjohtaja, Seinäjoen Tangomarkkinat

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.fi/seinajoentangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinat: Tanssiorkesteri Kaiho on tanssiorkestereiden SM-kilpailun voittaja

08.07.2017

Yhtye kiertueelle Tangokuninkaallisten 2017 kanssa

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMORK järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kilpailun voittajaksi Tangokadun Katulavalla lauantaina 8.7.2017 pidetyn finaalin päätteeksi valittiin Tanssiorkesteri Kaiho. Muut finalistit olivat Saanko luvan, Onnenkerjäläiset sekä Reeta & Lumo.

Finaalissa orkesterit esiintyivät sekä yksin että solistien kanssa. Jokainen yhtye säesti Tangokuningas Kyösti Mäkimattilaa kahden kappaleen verran. Kappaleet arvottiin juuri ennen esitystä lavalla neljäntoista ennalta valitun kappaleen joukosta. Lisäksi jokainen yhtye esitti Lapin Tangon Tangokuningatar Aino Niemen kanssa. Finaali oli erittäin tiukka eikä tuomaristo ollut täysin yksimielinen. Kilpailussa oli soittotaidon lisäksi monia kriteereitä, ja mielipidettä kysyttiin myös yhtyeiden kanssa esiintyneeltä Mäkimattilalta.

”Tuomaristo ei ollut yksimielinen, vaan valinta tehtiin lippuäänestyksellä. Kilpailussa haettiin bändiä, joka lähtee säestämään Tangokuninkaallisia,” kommentoi tuomaristossa istuva, Finlanders-yhtyeestä tuttu muusikko, Jussi Lammela finaalin tulosta.

Kilpailun tuomariston muodostivat Jussi Lammelan lisäksi SuomiViihde-lehden päätoimittaja Jaana Vuorenpää, Ylläs Soikoon ry:n hallituksen puheenjohtaja Tiina Walin-Jatkola, legendaarinen suomiviihteen luotsaaja ja muusikko Seppo Kulmala, Auran Nuortentalon ohjelmavastaava Ville Mäkelä sekä Tangokuningas 2015 Aki Samuli. Finaalin juontajana toimi televisiosta ja radiosta tuttu Annika Metsäketo.

Tanssiorkesteri Kaiho on mynämäkeläinen kokoonpano, joka soittaa tanssimusiikkia nuorekkaalla otteella, mutta perinteitä kunnioittaen. Kaihon ohjelmisto koostuu ikivihreistä tanssiklassikoista ja uudemmista tuttavuuksista. Palkinnoksi voitosta yhtye sai kiertopalkintona kulkevan pokaalin sekä muistoksi kunniakirjat ja nuottiavainpokaalit. Lisäksi orkesteri pääsee heti kilpailun jälkeen tositoimiin, sillä tiedossa on kiertue tämän vuoden Tangokuninkaallisten kanssa ja oman singlen tekeminen.

”Tosi hyvät fiilikset! Tulevasta kiertueesta emme osaa vielä sanoa mitään, mutta odotamme innolla,” kuvaa Kaihon Juho Eskola yhtyeen tunnelmia kilpailun voitosta.

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMORK järjestettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Vuosina 1990–2009 kilpailu pidettiin Ylläksellä Äkäslompolossa. SMORK:n tarkoituksena on tuoda esiin monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita, edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä parantaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia. Kilpailu on avoin kaikille 4–6 hengen tanssiorkestereille.

SMORK:n oikeudet omistaa nykyään kilpailun suojelijana toimiva Kyösti Mäkimattila, joka on itsekin voittanut kilpailun Varjokuva-yhtyeensä kanssa vuosina 2002 ja 2005. SMORK 2017 -kisan järjesti Seinäjoen Tangomarkkinat Oy yhteistyössä Gramofoni Oy:n sekä Ylläs Soikoon ry:n kanssa.

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat

www.tangomarkkinat.fi

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

11 / 12

12 / 12
  • Yhteistyössä: