Etusivu » Kaikki festivaalit » » Sysmän Suvisoitto

Sysmän Suvisoitto
03.07.2021 - 10.07.2021

Tietoa festivaalista

Sysmän Suvisoitto tarjoaa aidossa maaseutumiljöössä huippuluokan taiteilijoita ja ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Upeimmat niistä ovat Luhangan kaunis puukirkko, Sysmän keskiaikainen kirkko sekä alueen isot kartanot. Taiteellisena johtajana toimii Elina Vähälä.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Klassinen musiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Pop/Rock Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.suvisoitto.fi
Sähköposti maria@suvisoitto.fi
Festivaaliosoite Sysmä Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 235 5691
Toimisto Valittulantie 5, FI-19700 Sysmä

Festivaali kartalla

Jaa tapahtuma

Sysmän Suvisoiton uudeksi taiteelliseksi johtajaksi Elina Vähälä

31.08.2020

Viulisti Elina Vähälän suunnittelemalla festivaalilla kuullaan niin klassista kamarimusiikkia kuin tangoa ja jazziakin. Tuoreita voimia Suvisoittoon tuo myös uusi toiminnanjohtaja Auroora Kiiski Touizrar.

Sysmän Suvisoitto saa uudeksi taiteelliseksi johtajakseen Elina Vähälän. Viulistina tunnettu Vähälä on jo kymmenien vuosien ajan tehnyt kansainvälistä uraa niin solistina kuin kamarimuusikkona. Lisäksi hän kuuluu maineikkaan Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston professorikuntaan.

“Olen hyvin innoissani kutsusta toimia Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana. On hienoa päästä suunnittelemaan ohjelmaa festivaalille, jolla on jo hyvin toimiva koneisto ja uskollinen yleisöpohja”, Vähälä sanoo.

Vähälä kertoo toivoneensa jo jonkin aikaa, että pääsisi suunnittelemaan konserttikokonaisuuksia jollekin suomalaiselle musiikkijuhlalle. Vähälä on kotoisin Lahdesta ja hänellä on kesäpaikka EteläPäijänteen rannalla, mikä entisestään vahvisti hänen päätöstään ryhtyä luotsaamaan nimenomaan Sysmän Suvisoittoa.

Tämän vuoden festivaalin piti huipentaa kapellimestari Esa Heikkilän viisivuotinen kausi Suvisoiton peräsimessä, mutta tapahtuma jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Tästä huolimatta tulevan vuoden ohjelma suunnitellaan puhtaalta pöydältä. Vähälä aikoo jatkaa Suvisoiton vahvoja perinteitä, eli luvassa on huipputason taiteilijoita ja esiintyjiä jokaiseen makuun.

”Konserttiohjelmiston ideoiminen on ollut tervetullutta tekemistä, nyt kun koronapandemia on tyhjentänyt konserttikalenterini täydellisesti. Ensi kesän ohjelma on kamarimusiikkipitoinen ja sisältää klassisen lisäksi myös jazzia ja tango nuevoa. Juhlaviikko huipentuu ulkomaisen kamariorkesterin vierailuun. Ohjelmasta paljastamme lisää syksyn edetessä”, Vähälä sanoo.

Suvisoitto on saanut taiteellisen johtajan lisäksi myös uuden toiminnanjohtajan, kulttuurituottaja Auroora Kiiski Touizrarin. Aikaisemmin mm. KesäVirratSoi -musiikkijuhlan toiminnanjohtajana toiminut Kiiski Touizrar odottaa innolla yhteistyötä Vähälän ja Sysmän Suvisoiton hallituksen kanssa.

“Vähälän suunnittelema upea konserttiohjelma, tulevan kesän huippumuusikot ja loistavasti toimiva musiikkijuhlakoneisto luovat erittäin inspiroivat puitteet musiikkijuhlan organisointiin”, Kiiski Touizrar toteaa.

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5
  • Yhteistyössä: