Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tampere Biennale

Tampere Biennale
06.04.2022 - 10.04.2022

Tietoa festivaalista

Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin tärkeimmät ilmiöt, uusimmat sävellykset ja kiinnostavimmat muusikot. Vuoden 2020 festivaalin taiteellinen johtaja on säveltäjä Jennah Vainio.

Tapahtuman luonne

Nykymusiikki Kamarimusiikki Kursseja Multimedia Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Seminaareja, luentoja Sirkus Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tamperemusicfestivals.fi/biennale
Sähköposti music@tampere.fi
Festivaaliosoite Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin + 358 (0)40 647 5760
Toimisto Tullikamarin aukio 2, FI-33100 Tampere

Festivaali kartalla

Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin tärkeimmät ilmiöt, ajankohtaisimmat säveltäjät ja uusimmat sävellykset. Vuodesta 1986 kahden vuoden välein järjestetty tapahtuma syntyi aikoinaan tarpeesta saada esille suomalaisten elävien säveltäjien musiikkia sekä innostaa yleisöä tutustumaan uuteen musiikkiin. Festivaali on kehittynyt vuosien varrella yhdeksi Suomen arvostetuimmista nykymusiikkitapahtumista.

Jaa tapahtuma

Tampere Biennale 2.0 Radiofestivaali 2.-3.4.2020

25.03.2020

Tämän kevään modernin taidemusiikin festivaali Tampere Biennale jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi, mutta korvaavana ohjelmana Tampere Biennale ja Yle järjestävät radiofestivaalin Tampere Biennale 2.0.

Festivaalia vietetään Yle Radio 1:n kanavalla 2.−3.4.2020, ja ensiesityksensä jälkeen molempien päivien noin kolmituntiset lähetykset ovat kuunneltavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan. Festivaaliohjelma koostuu kolmesta hiljattain nauhoitetusta konsertista, kahdesta radiofonisesta teoksesta ja haastatteluista.

Tampere Biennale 2.0 radiofestivaalin konserttikokonaisuuteen sisältyvät Tampere Filharmonian ja TampereRaw’n kamarimusiikkikonsertit sekä Jan Lehtolan urkuresitaali. Kamarimusiikkikonserttien ohjelmat on nyt mukautettu pienille kokoonpanoille sopiviksi. Konsertit on taltioitu Tuomiokirkossa ja Tampere-talossa 23. −24.3.2020.

TampereRaw’n ohjelmassa kuullaan suunnitellusti Tampere Biennalen tilausteos, Pasi Lyytikäisen sävellys Taival. Kantaesityksen lisäksi uudistuneessa ohjelmassa ovat Henri Sokan, Tuomas Turriagon ja Jonne Valtosen teokset. Tampere Filharmonian radiokonsertissa esitetään Jan Lehtolan jousikvarteton Sota ja rauha kantaesitys sekä Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto.

Urkutaiteilija Jan Lehtolan resitaalin ohjelma pysyy ennallaan. Mukana on Adina Dumitrescun teoksen I smiled to the bird on Jupiter kantaesityksen lisäksi neljä muuta teosta Suomeen muuttaneilta säveltäjiltä.

Festivaalin radiofoniset teokset ovat Maija Hynnisen Aina on tänään − It is always today ja Jovanka Trbojevićin CreationGame. Ylen tilausteos Aina on tänään perustuu Vilja-Tuulia Huotarisen Saari-kokoelmaan ja belgialaisen Elke de Rijcken Siempre Es Hoy -kokoelman runoihin. Teos oli Yleisradion edustusteos vuoden 2016 Prix Italiassa.

Jovanka Trbojevićin luomiskertomusta kuvaavan teoksen CreationGame äänimaailma on koottu luonnon ja ihmisen äänistä. Tekstin on kirjoittanut Jyrki Kiiskinen. CreationGame on Ylen musiikkiohjelmien tilausteos, ja se voitti Prix Italia -kilpailun radion musiikkiteosten sarjan vuonna 2009.

Konserttien ja radiofonisten teosten lomassa kuullaan haastatteluita. Lähetysten toimittajana toimii Ahti Paunu.

Tampere Biennale 2.0 -kokonaisuus täydentyy ensi elokuussa ja vuonna 2021, jolloin järjestetään osa Tampere Biennaleen suunnitelluista konserteista.

Tampere Biennale 2.0 -radiofestivaalin konserttien ohjelma:
* Tampere Filharmonia
* Jan Lehtola
* TampereRaw
Lähetysajat: to 2.4. klo 19.02-22.00, pe 3.4. klo 19.02-21.40

Tampere Biennale 2020 perutaan

16.03.2020

Tämän kevään Tampere Biennale perutaan kokonaisuudessaan koronaviruspandemian vuoksi. Tampereen kaupungin linjauksen mukaan kaikki lähikontaktin todennäköisyyttä lisäävät kaupungin järjestämät tilaisuudet peruutetaan toukokuun loppuun saakka. Festivaali oli tarkoitus järjestää 1.–5.4. ja ennakkotapahtuma 18.3.2020.

– Tampere Biennale tutkii parhaillaan mahdollisuuksia esittää osa konserteista Ylen kautta, ja muutamat konsertit pyritään siirtämään Ung Nordisk Musik -tapahtuman yhteyteen, joka järjestetään Tampereella 24.–29.8.2020. Luonnollisesti osa konserteistamme peruuntuu kokonaan. Tiedotamme Tampere Biennale 2.0 -kokonaisuudesta mahdollisimman pian, toteaa Tampereen Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Minnakaisa Kuivalainen.

Tampere Filharmonian Tampere Biennale -konsertin peruutuksesta ilmoitettiin jo perjantaina. Alma! -liikeoopperan esitykset siirtyvät ensi vuoden helmikuulle, sen ensi-ilta on 18.2. ja muut esitykset 21.–22.2.2021. G Livelab Tampereen tuottamaa Linda May Han Oh’n konserttia 1.4.2020 ei ole ainakaan toistaiseksi peruttu, ja sen osalta tiedotuksesta vastaa G Livelab Tampere.

Tampere Biennaleen ennakkolipun jo ostaneet asiakkaat voivat pyytää lippupalautuksensa Tiketin kautta. Tiketti on avannut palautuksia varten lomakkeen, joka löytyy Tiketin verkkosivuilta osoitteesta https://www.tiketti.fi/peruuntuneiden-tapahtumien-lippupalautukset-voi-nyt-uutiset/12254. Koronaviruksen takia peruttujen tapahtumien lippujen viimeinen palautuspäivä on 31.8.

Seuraava Tampere Biennale järjestetään 6.–10.4.2022.

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7
  • Yhteistyössä: