Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tampere Jazz Happening

Tampere Jazz Happening
02.11.2017 - 05.11.2017

Tietoa festivaalista

Tampere Jazz Happeningin kansainvälinen ohjelmisto kokoaa vuosittain yhteen modernin jazzin kärkinimet ja tulevaisuuden suunnannäyttäjät. Nelipäiväinen tapahtuma tunnetaan lämpimästä tunnelmastaan ja ennakkoluulottomasta otteestaan nykyjazziin. Tarjolla on korkean profiilin kotimaisia ja maailmanluokan esiintyjiä sekä intensiivisiä klubikeikkoja pikkutunneille asti.

Tapahtuman luonne

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Pop/Rock Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tamperemusicfestivals.fi/jazz
Sähköposti music@tampere.fi
Festivaaliosoite Tullikamarin aukio 2, FI-33100 Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 3 5656 6172
Toimisto Tullikamarin aukio 2, FI-33100 Tampere

Festivaali kartalla

Tampere Jazz Happeningin kansainvälinen ohjelmisto kokoaa vuosittain yhteen modernin jazzin kärkinimet ja tulevaisuuden suunnannäyttäjät. Nelipäiväinen tapahtuma tunnetaan lämpimästä tunnelmastaan ja ennakkoluulottomasta otteestaan nykyjazziin. Tarjolla on korkean profiilin kotimaisia sekä maailmanluokan esiintyjiä sekä intensiivisiä klubikeikkoja pikkutunneille asti.

Jaa tapahtuma

Tampere Jazz Happeningin 2017 ohjelmisto julki

13.09.2017

Arvostetun EJN Award for Adventurous Programming -palkinnon tänä vuonna vastaanottanut Tampere Jazz Happening järjestetään jo 36. kerran 2.–5.11.2017, jolloin festivaali tuo kaupunkiin joukon nykyjazzin kiinnostavimpia nimiä niin meiltä kuin maailmaltakin. Kymmenessä konserttitilaisuudessa nähdään yhteensä 25 kokoonpanoa.

Brittijazzin suurin nouseva tähti, saksofonisti Shabaka Hutchings nähdään Tampereella peräti kahdessa kokoonpanossa. Pakkahuoneella hän esiintyy yhdessä eteläafrikkalaisten jazzmuusikoiden kanssa kokoonpanolla Shabaka & the Ancestors, ja myöhemmin perjantai-iltana hän tuo Klubin lavalle jazzia, elektroa, funkia ja psykedeliaa yhdistelevän The Comet Is Coming -trion.

Sveitsiläinen pasunisti Samuel Blaser saapuu festivaalille Early in the Morning -levynjulkaisukiertueensa merkeissä. Hän esiintyy yhdessä saksofonisti Oliver Laken kanssa, joka on monikymmenvuotisen uransa aikana tehnyt yhteistyötä mm. Lou Reedin, Björkin ja Vijay Iyerin kanssa. Pitkän ja vaikuttavan uran on tehnyt myös afrobeat-pioneeri, rumpali Tony Allen, joka tuo Happeningiin tribuuttinsa The Jazz Messengersin Art Blakeylle.

Arabialaista mystiikkaa tarjoilee tunisialainen Dhafer Youssef. Hänen instrumenttinsa on oud-luuttu, jonka sielukasta sointia kuullaan arabiankielisten lyriikoiden rinnalla. Yhdysvaltalaisen, 1970-luvun spiritualistisesta jazzista ammentavan New Zion Trion Jamie Saft ja Brad Jones saavat poikkeuksellisesti rumpalikseen monissa yhteyksissä tamperelaisyleisön hurmanneen Hamid Draken. Pohjoista ulottuvuutta puolestaan edustaa islantilainen Sunna Gunnlaugs Trio, joka esiintyy Tampereella yhdessä Verneri Pohjolan kanssa.

Ravintola Telakan tarjonta koostuu jälleen kotimaamme mielenkiintoisimmista jazzkokoonpanoista. Rockjazztrio Virta julkaisi uusimman, kiitetyn Hurmos-levynsä viime vuodenvaihteessa ja valloitti viime kesänä mm. Pori Jazzin ja Flow Festivalin yleisöt. Kotimaistenkin jazzpiirien kansainvälisyyttä kuvastaa Sid Hille & Foreign Friends, jonka jäsenet ovat eri puolilta maailmaa mutta kukin asettunut Suomeen asumaan.

Maksullisten konserttien lisäksi tapahtuma tarjoaa kaupunkilaisille myös kaksi pääsymaksutonta tilaisuutta. Festivaalin avajaiskonsertti on omistettu ensi vuonna 100-vuotissyntymäpäiväänsä viettävälle Virolle. Spotlight on Estonia -illassa naapurimaamme nykyjazzia esittelevät Kirke Karja Quartet, Kadri Voorand in Duo with Mihkel Mälgand sekä Heavy Beauty. Päätöskonsertissa puolestaan soivat sveitsiläisen Lucia Cadotschin eteeriset melodiat. Modernit klassikot Strange Fruitista Moon Riveriin siirtyvät upeaäänisen Cadotchin tulkinnoissa nykypäivään kauniin riipaisevasti.

www.tamperemusicfestivals.fi/jazz

Tampere Jazz Happeningille arvostettu EJN-palkinto parhaasta jazzfestivaalin ohjelmasuunnittelusta

25.04.2017

Europe Jazz Network (EJN) on myöntänyt Tampere Jazz Happeningille arvostetun EJN Award for Adventurous Programming -palkinnon. Se myönnetään eurooppalaiselle festivaalille menestyksekkäästä näkemyksellisen ja yleisöä kiehtovan musiikkiohjelman suunnittelusta. Palkinto ojennetaan Tampere jazz Happeningin taiteelliselle johtajalle Juhamatti Kauppiselle JazzAhead-festivaalilla Bremenissä, Saksassa, perjantaina 28.4. Kauppinen on vastannut festivaalin ohjelmasuunnittelusta vuodesta 2002 alkaen.

Viisijäseninen palkintoraati, johon kuului edustajia merkittäviltä eurooppalaisilta jazzfestivaaleilta sekä lehdistöstä, kiitti Tampere Jazz Happeningin korkeaa taiteellista tasoa ja toisaalta vahvaa yhteyttä paikalliseen yhteisöön. Jazz Happeningistä on raadin mukaan kasvanut maailmanluokan tapahtuma, jossa uusia sukupolvet ja sukupuolet ylittäviä yhteistyöprojekteja syntyy joka vuosi. Nuorilla suomalaisilla jazzmuusikoilla on mahdollisuus testata ideoitaan yhdessä jazzin legendojen kanssa ja saada merkittävää kansainvälistä huomiota. Festivaalilla on laaja musiikillinen horisontti, jonka tarkkaan suunniteltu ohjelma kehystää. Festivaaliohjelman suunnitellutta Kauppista kuvataan yhdeksi Euroopan omaleimaisimmista promoottoreista.

  • On suuri kunnia saada EJN-palkinto. Se on arvostetuin huomionosoitus, jonka jazzfestivaali voi Euroopassa saada. Olen halunnut jatkaa ja kunnioittaa sitä intohimoista työtä, jonka paikallinen jazzkerho Break aloitti noin 40 vuotta sitten. Pyrkimyksenäni on ollut laajentaa jazzin määritelmää ja rakentaa siltoja uusiin yleisöihin, mutta pitää samalla myös alkuperäinen yleisö tyytyväisenä. Festivaalin konserttien täydet salit ja saamamme palaute ovat osoittaneet, että jotain on tehty oikein. Haluan kiittää Tampereen kaupunkia ja uskollisia vapaaehtoisiamme, festivaalitoimiston työntekijöitä ja kollegoja, jotka tekevät tämän mahdolliseksi joka vuosi. Musiikki on tärkeintä, kommentoi Kauppinen.

Tampere Jazz Happening järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1982, ja siitä alkaen festivaali on rikastuttanut Tampereen kulttuurielämää joka vuosi. Vuodesta 1990 festivaalia on tuottanut Tampereen Musiikkijuhlat, joka on osa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluja. Tampere Jazz Happening tuo yhteen mielenkiintoisimmat modernin jazzin kärkinimet Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 2.–5.11.2017.

Suomi on kuluvana vuonna JazzAhead-festivaalin yhteistyökumppani. Perjantaina Tampereen kaupungin isännöimässä palkinnonjakotilaisuudessa esiintyvät suomalaiset muusikot Kari Ikonen, Olli Rantala, Markku Ounaskari, Verneri Pohjola, Sid Hille and Raoul Björkenheim. Suomi on vahvasti esillä myös torstaina, jolloin järjestetään Finnish night osana festivaalin showcase-ohjelmaa.

EJN perustettiin vuonna 1987 ja siihen kuuluu nykyisin 34 maasta yhteensä 115 organisaatiota, joiden joukossa on festivaaleja, konserttitaloja, klubeja, itsenäisiä promoottoreita ja kansallisia toimijoita. Järjestön tarkoituksena on edistää ja tukea luovan improvisoidun musiikin kehittämistä Euroopassa ja luoda taiteilijoille, järjestäjille ja yleisöille mahdollisuuksia kommunikaatioon ja yhteistoimintaan.

www.tamperemusicfestivals.fi/jazz,

1 / 14

2 / 14

3 / 14

4 / 14

5 / 14

6 / 14

7 / 14

8 / 14

9 / 14

10 / 14

11 / 14

12 / 14

13 / 14

14 / 14
  • Yhteistyössä: