Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tampereen Sävel

Tampereen Sävel
07.06.2017 - 11.06.2017

Tietoa festivaalista

Tampereen Sävel houkuttelee kaupunkiin yli kaksi tuhatta laulun ystävää ympäri maailmaa. Festivaalin konsertit sekä kansainvälinen yhtyelaulukilpailu ja kuorokatselmus tarjoavat upeita elämyksiä kaikille musiikin ystäville. Korkeatasoisilla kursseilla voi perehtyä musiikin tekemisen saloihin.

Tapahtuman luonne

Ooppera ja kuoro Etno / Maailmanmusiikki Klassinen musiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Solisti- tai yhtyekilpailuja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tamperemusicfestivals.fi/vocal
Sähköposti music@tampere.fi
Festivaaliosoite Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 3 5656 6172
Toimisto Tullikamarin aukio 2, FI-33100 Tampere

Festivaali kartalla

Tampereen Sävel houkuttelee kaupunkiin yli kaksi tuhatta laulun ystävää ympäri maailmaa. Festivaalin konsertit sekä kansainvälinen yhtyelaulukilpailu ja kuorokatselmus tarjoavat upeita elämyksiä kaikille musiikin ystäville. Korkeatasoisilla kursseilla voi perehtyä musiikin tekemisen saloihin. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Sanna Valvanne.

Jaa tapahtuma

Tampereen Sävel: Kuorot kohtaavat Keskustorilla

09.05.2017

100 Kuoroa -tapahtumassa yli 1500 pirkanmaalaista kuorolaista kokoontuu Tampereen Keskustorille keskiviikkona 24.5. klo 19.00–19.30 laulamaan yhdessä ja juhlistamaan satavuotiasta Suomea. Suurkuoroa johtaa Raatihuoneen parvekkeelta Tampereen Sävel -festivaalin taiteellinen johtaja Sanna Valvanne. Konsertin ohjelmassa on niin klassista kuoro-ohjelmistoa kuin sovituksia tunnetuista manserock-kappaleistakin. Tapahtuman etkoilla Händel-kuoro kajauttaa Barokin ajan juomalauluja pääkirjasto Metson musiikkiosastolla klo 16.30 alkaen ja illalla klo 20–22 keskustan ravintoloissa jatkaa Kuorokierros. 100 Kuoroa -konsertit ovat osa Tampereen Sävelen ennakkotapahtumaa, joka järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston ja Pirkanmaan kuorokeskuksen kanssa.

Ennakkotapahtuma alkaa jo maanantaina 22.5., jolloin pääkirjasto Metson musiikkiosastolla on mahdollisuus tutustua Einojuhani Rautavaaran kuoromusiikkiin toimittaja Samuli Tiikkajan opastamana. Tiistaina kuoronjohtaja Sanna Valvanne kutsuu kaikenikäiset laulusta kiinnostuneet Metsossa järjestettävään Sing&Shine -työpajaansa, jossa osallistujat pääsevät kokemaan yhdessä laulamisen riemua ja nauttimaan musiikista.

Sanna Valvanne on maamme kansainvälisimpiä kuoronjohtajia, joka kiertää jatkuvasti ympäri maailmaa vetämässä työpajoja kuoroille ja kuoronjohtajille. Valvanteen luoma kuoromenetelmä, Sing&Shine with Body&Soul, yhdistää äänellisen, liikunnallisen ja näyttämöllisen ilmaisun improvisaatioon ja leikkiin. Kaikenikäisille soveltuvan metodin avulla Valvanne on vuodesta 1994 asti innostanut useissa Euroopan, Aasian, Pohjois- ja Etelä-Amerikan maissa etenkin lapsia ja nuoria laulamaan ja ilmaisemaan itseään. Valvanne asui New Yorkissa yksitoista vuotta, ja teki työtä lasten ja nuorten parissa erilaisissa innovatiivisissa kuoroprojekteissa, joiden avulla musiikin opiskelu oli mahdollista myös heikommassa sosiaalisessa asemassa oleville lapsille. Syksystä 2016 alkaen Valvanne on asunut Espoossa, jossa hän vetää perustamiaan Sing&Shine Singers -kuoroja sekä vanhuksille ja pakolaisille suunnattuja yhteisöprojekteja.

Sanna Valvanteen suunnittelema Tampereen Sävelen festivaaliohjelma nostaa erityisesti esiin lapset ja nuoret sekä yhteisöllisyyden. Kansainvälisesti huipputasoisten lapsi- ja nuorisokuorojen Songbridge-yhteistyöviikko, kansainvälinen yhtyelaulukilpailu, suuri kuorokatselmus sekä laaja konserttiohjelma ilmaistapahtumineen keräävät kaupunkiin kesäkuussa yhteensä yli parituhatta laulajaa. Suomen laajin vokaalimusiikkiin keskittyvä festivaali Tampereen Sävel järjestetään 6.–11.6.2017. Festivaalin ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/vocal.

Pääkirjasto Metsoon kuljetaan ennakkotapahtuman aikaan Hämeenpuiston puolelta entisen Muumilaakson ovista, sillä pääkerros on suljettuna. Pohjakerroksesta pääsee hissillä tai portaita pitkin parvikerrokseen, jossa musiikkiosasto ja lehtisali palvelevat normaalisti. Asiakaspalvelu toimii pohjakerroksen aulassa. 100 Kuoroa -yhteiskonsertin jälkeen Keskustorilla alkaa Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma, jonka järjestää Lammin Sahti Oy.

Muista Sävel! 22.–24.5.2017 Ennakkotapahtuman ohjelma

100 Kuoroa -tapahtuman sivut ja Kuorokierroksen ohjelma (julkaistaan viikolla 19)

Tampereen Sävelen kansainvälisen yhtyelaulukilpailun finalistit valittu

23.02.2017

Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailuun osallistui 25 yhtyettä, joista finaaliin valikoitui nauhakarsinnan perusteella 12 yhtyettä. Myös tänä vuonna on luvassa hyvin kansainvälinen kilpailu, kun Suomen lisäksi yhtyeitä saapuu kahdeksasta muusta maasta.

Yhtyeet kilpailevat akustisten ja sähköisesti vahvistettujen yhtyeiden sarjoissa. Akustiseen sarjaan pääsivät Ilo Ensemble (Helsinki, Suomi), KOR (Cagliari, Italia), Latvian Voices (Riika, Latvia), SINE NOMINE (Bogota, Kolumbia), Vocal group Maneo (Viljandi, Viro) ja vodeon (München, Saksa). Sähköisesti vahvistettujen yhtyeiden sarjassa nähdään Ardú Vocal Ensemble (Dublin, Irlanti), Jazzva (Ljubljana, Slovenia), Quintense (Leipzig, Saksa), SKETY (Praha, Tšekki) sekä suomalaisyhtyeet Soul Sisters (Porvoo/Helsinki) ja Stagement (Helsinki). Kilpailu järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa 7.–8.6.2017.

Yhtyelaulukilpailun kansainvälisessä tuomaristossa ovat mukana puheenjohtaja Jussi Chydenius (FI) sekä Katarina Henryson (SE), Karoliina Kantelinen (FI), Michael McGlynn (IE) ja Paul Phoenix (GB).

Keskiviikkona 7.6. järjestettävään loppukilpailuun on vapaa pääsy. Torstaina 8.6. on päätöskonsertti, jossa esiintyvät tuomariston valitsemat lauluyhtyeet. Konsertti päättyy palkintojen jakoon.
www.tamperemusicfestivals.fi/vocal/

Tampereen Sävel: 100 Kuoroa juhlii satavuotiasta Suomea

09.01.2017

Tampereen Sävel kutsuu pirkanmaalaiset kuorot mukaan Keskustorilla järjestettävään yhteiskonserttiin juhlistamaan satavuotiasta Suomea. 100 Kuoroa -tapahtumaan 24.5. odotetaan osallistuvan pari tuhatta laulajaa. Konsertin johtaa Raatihuoneen parvekkeelta Tampereen Sävelen taiteellinen johtaja Sanna Valvanne. Kuorot voivat ilmoittautua mukaan 15.1. alkaen osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/vocal.

Keskustorin konsertin jälkeen kuorot lähtevät esiintymiskierrokselle kahviloihin ja ravintoloihin eri puolille Tampereen keskustaa. Kuorokierroksen jälkeen tapahtuman jatkot järjestetään Tullikamarin Pakkahuoneella. 100 Kuoroa -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen Musiikkijuhlat ja Pirkanmaan kuorokeskus.

Tapahtuma on osa Tampereen Sävelen ennakkotapahtumaa, joka järjestetään 22.–24.5.2017. Kuorokierroksen lisäksi Muista Sävel! tarjoaa maistiaisia festivaalilta pääkirjasto Metsossa ja muissa kirjastoissa. Suomen suurin kuoro- ja yhtyelaulumusiikin festivaali Tampereen Sävel järjestetään kesäkuussa.

 

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9
  • Yhteistyössä: