Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali
07.12.2021 - 12.12.2021

Tietoa festivaalista

Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuottaa pirkanmaalaiselle tanssiyleisölle ajankohtaisen otoksen kotimaisen nykytanssin virtauksista. Tanssivirtaa on ikkuna Suomen nykytanssiin, teosten sekä kierrätysareena että esittäytymispaikka vakiintuneille tekijöille ja uusille ammattilaisille.

Tapahtuman luonne

Tanssi Elokuva Nykytanssi Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tanssivirtaa.net/
Sähköposti tuotanto@tanssivirtaa.net
Festivaaliosoite Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 556 6025
Toimisto Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, FI-33200 Tampere

Festivaali kartalla

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on jokavuotinen tapahtuma, jonka tuottaa Tanssiteatteri MD.

Tanssivirtaa-festivaali tuo festivaalikaupunki Tampereen tapahtumakartalle kotimaisen nykytanssin upean kirjon.  Sen ohjelmistossa on teoksia niin konkareilta kuin aloittelevilta tekijöiltä. Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa-festivaali on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä kotimaiselle nykytanssille omistautuneista tapahtumista. Paikallisella tasolla festivaali on Pirkanmaan ainoa säännöllisesti järjestettävä nykytanssifestivaali ja monille kaupunkilaisille ainutlaatuinen ikkuna uusimpiin nykytanssin virtauksiin.

Festivaalin ohjelmistossa on aikuisyleisölle suunnattuja nykytanssiteoksia pääasiassa kotimaisen freelancekentän toteuttamina. Ohjelmistossa nähdään myös tanssilyhytelokuvia, mielenkiintoisia yleisökeskusteluja ja tunnelmallisia klubi-iltoja. Jokaisen esityksen jälkeen on suosittu Jälkilöyly-yleisökeskustelu.

Tanssivirtaa-festivaalin ytimessä on tekijöiden ja teosten esittely. Festivaalin ohjelmiston suunnittelusta vastaa MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä. Päätapahtumapaikka on Tanssiteatteri MD:n koti Hällä-näyttämön aivan Tampereen keskustan ytimessä.

Jaa tapahtuma

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Hällä-näyttämön syksy on tanssin juhlaa – teoksia kymmeneltä nykytanssikoreografilta

02.06.2021

Tanssiteatteri MD:n syksyn lipunmyynti on avattu täydellä paikkamäärällä. Mikäli yleisörajoitukset vielä syksyllä jatkuvat, toteutetaan syyskausi striimattuna tai hybridinä.  

Elokuussa ohjelmistokauden avaa Hamlet privateEsitykset järjestetään ravintola Teerenpelissä yhdelle katsojalle kerrallaan, jolloin turvaväleistä on helppo huolehtia. Samuli Roinisen esittämä Hamlet private myös vierailee Le Petit Festivalin ohjelmistossa Hangossa. 

Syyskuussa esitysvierailulle saapuu Susanna Leinonen Companyn Nasty. Myös MD:n ja Tero Saarinen Companyn yhteistuotanto Loopit -teoksen uudistettu versio nähdään vihdoin sekä Hällä-näyttämöllä että vierailulla Vantaan Martinus-salissa.

Syksy tarjoaa lisää suosittujen teosten esityksiä lapsiyleisöille. Elina Jakowlevan Ystäväni Pikku Pörriäinen kutsuu värikkäiden hyönteishahmojen kanssa tanssilliseen seikkailuun Arto Piispasen svengaavan sävellyksen tahdittamana lokakuussa. Joel Alalantelan esittämä Santeri Sammakon seikkailut johdattaa joulukuussa perheen pienimmät osallistavalle tanssimatkalle läpi vuodenaikojen.  

Anniina Kumpuniemen Valintoja – Choices saa kantaesityksensä 4. marraskuuta. Teoksen rakentumista lopulliseksi tanssiteokseksi on voinut seurata esitysdemojen muodossa. Viimeinen esitysdemo esitetään Instagram TV:ssä tiistaina 21. syyskuuta. Teoksessa tanssivat MD:n Joel Alalantela, Klaara Haapanen, Samuli Roininen ja Mari Rosendahl sekä vierailijat Ville Oinonen ja Minttu Pietilä. 

Sokerina syyskauden pohjalla toteutuu 24. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali 7.-12. joulukuuta. Tämän vuoden koreografit ovat Iiro Näkki, Ari Numminen, Helena Franzén, Mikko Niemistö ja Samuli Emery. Ohjelmistossa on näyttämöteoksien lisäksi tanssielokuvanäytös, Tanssiva elämäni -näyttely sekä Open Stage –bileet. Muu ohjelmisto julkistetaan syyskuussa. 

Tanssivirtaa-festivaali siirtyy loppuvuoteen

08.04.2021

Koronarajoitusten yhä jatkuessa Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali on päätetty siirtää toukokuun lopulta joulukuulle. Festivaalin uusi ajankohta on 7.-12.12.2021. Tapahtuman verkkoon siirtämisen sijasta Tanssivirtaa-festivaalin halutaan tarjoavan eläviä kohtaamisia. Festivaali järjestettiin viime lokakuussa rajatuille katsomoille onnistuneesti. Joulukuussa toivottavasti festivaali on jälleen mahdollista järjestää liveyleisölle.

Tämän vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilijaksi on kutsuttu Festarilammas, joka on Samuli Emeryn alter ego, äärimmilleen venytetty maskotinomainen hahmo. Festarilammas -hahmo on inspiroitunut taiteilijan omista kokemuksista sekä hänen havainnoistaan eri kansainvälisillä nykytanssifestivaaleilla, erityisesti tanssitaiteilijoiden sosiaalisista tendensseistä sekä heihin kohdistuvista ääneen sanomattomista paineista ja odotuksista.

24. Tanssivirtaa-festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan toukokuun aikana. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali on järjestetty vuodesta 1997 asti. 24. festivaali esittelee kotimaisia tekijöitä ja kansainvälisiä yhteistöitä. Ohjelmistossa nähdään visuaalisesti vaikuttavia ja ajankohtaisia kotimaisia nykytanssiteoksia. Festivaalin suositut Jälkilöyly-keskustelut yhdistävät yleisön ja taiteilijat kiinnostaviin vuoropuheluihin ja avaavat teosten maailmaa katsojille.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7
  • Yhteistyössä: