Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali
20.10.2020 - 25.10.2020

Tietoa festivaalista

Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuottaa pirkanmaalaiselle tanssiyleisölle ajankohtaisen otoksen kotimaisen nykytanssin virtauksista. Tanssivirtaa on ikkuna Suomen nykytanssiin, teosten sekä kierrätysareena että esittäytymispaikka vakiintuneille tekijöille ja uusille ammattilaisille. Festivaali ajalla 20.10.-25.10.2020. Ohjelmiston näyttämöteokset on julkistettu.

Tapahtuman luonne

Tanssi Elokuva Nykytanssi Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tanssivirtaa.net/
Sähköposti tuotanto@tanssivirtaa.net
Festivaaliosoite Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 556 6025
Toimisto Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, FI-33200 Tampere

Festivaali kartalla

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on jokavuotinen tapahtuma, jonka tuottaa Tanssiteatteri MD.

Tanssivirtaa-festivaali tuo festivaalikaupunki Tampereen tapahtumakartalle kotimaisen nykytanssin upean kirjon.  Sen ohjelmistossa on teoksia niin konkareilta kuin aloittelevilta tekijöiltä. Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa-festivaali on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä kotimaiselle nykytanssille omistautuneista tapahtumista. Paikallisella tasolla festivaali on Pirkanmaan ainoa säännöllisesti järjestettävä nykytanssifestivaali ja monille kaupunkilaisille ainutlaatuinen ikkuna uusimpiin nykytanssin virtauksiin.

Festivaalin ohjelmistossa on aikuisyleisölle suunnattuja nykytanssiteoksia pääasiassa kotimaisen freelancekentän toteuttamina. Ohjelmistossa nähdään myös tanssilyhytelokuvia, mielenkiintoisia yleisökeskusteluja ja tunnelmallisia klubi-iltoja. Jokaisen esityksen jälkeen on suosittu Jälkilöyly-yleisökeskustelu.

Tanssivirtaa-festivaalin ytimessä on tekijöiden ja teosten esittely. Festivaalin ohjelmiston suunnittelusta vastaa MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä. Päätapahtumapaikka on Tanssiteatteri MD:n koti Hällä-näyttämön aivan Tampereen keskustan ytimessä.

Jaa tapahtuma

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin ohjelman täydentää esityksellinen kaupunkivaellus 

11.06.2020

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin ohjelmisto on täydentynyt. Hällä-näyttämöllä nähtävien teoksien lisäksi lauantaina 24.10. tapahtuu kolmiosainen Tanssivirtaa-kaupunkivaellus, josta katsoja voi poimia vain osan tai kulkea mukana koko matkan. Kaupunkivaellus alkaa Arthouse Cinema Niagarassa järjestettävällä kotimaisten tanssielokuvien näytöksellä klo 17. Näytöksen elokuvat julkaistaan elokuussa. Elokuvanäytöksen jälkeen vaelletaan kaupungin halki esityksellisten pysähdyksien kautta Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Liikelaiturille, jossa vietetään Klubi-iltamia klo 20 alkaen. Illan ohjelmassa on Sara Kovamäen Joy of Nude Life Blue -esitysinstallaatio. Iltamat jatkuvat vapaamuotoisen keskustelun parissa. 

Sara Kovamäen Joy of Nude Life Blue on varioituva esitysinstallaatio ja aistinen maalaus – liikkuva, tuntuva, maistuva, kuuluva. Esitys ilmestyy joka kerta uudelleen erilaisena, elämä edellä ja tilallisina liikkuvina kuvina ja kollaasina – tällä kertaa Liikelaiturille Tanssivirtaa-festivaalin klubi-iltamiin. 

Tanssivirtaa-festivaali järjestetään Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen Kulttuurirahaston tuella Festivaali järjestetään 20.-25.10.2020 ja sen tuottaa Tanssiteatteri MDOhjelmistoon voi tutustua verkkosivuilla: www.tanssivirtaa.netLiput ovat myynnissä Lippupisteellä.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Tanssiteatteri MD:n syksyn ohjelmistossa tanssiteoksia kaiken ikäisille 

04.06.2020

Epävarman kevään jälkeen Tanssiteatteri MD:llä suunnataan katseet tulevaan syksyyn täynnä toivoa. Osa kevään ohjelmistosta on siirretty syksyyn ja ensi kevääseen. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja tarvittaessa informoimme vaihtoehtoisista esitystavoista.  

Syksyn ohjelmistossa on monia tanssiteoksia niin aikuisille kuin lapsille. Elokuu aloitetaan Aavevierailla sekä Santeri Sammakon seikkailuilla. Molemmissa teoksissa näkyy Samuli Roinisen käsiala. Aavevieraat on intensiivisen poeettinen näyttämöteos, joka kysyy ihmisen sosiaalisen ja kehollisen evoluution suhdetta tulevaisuuteen. Aavevieraiden 12.8. esityksen jälkeen järjestetään yleisökeskustelu.  Elokuun lopulla Hällä-näyttämöllä vierailee Nostalgia – neljän sammakon vaellus, joka on KokoTeatterin ja MD:n yhteistuotanto. Esityksen on ohjannut tamperelaisille tuttu Ari Numminen. Esiintyjäjoukossa nähdään tamperelaiset MD:n Anniina Kumpuniemi ja muusikko Laura Hänninen. 

Hamlet private tarjoaa syyskuun pimeneviin iltoihin salaperäisen ja henkilökohtaisen kokemuksen. Esitys esitetään yhdelle katsojalle kerrallaan joko virtuaalisesti tai paikan päällä. Perheen pienimmille suunnattu vuorovaikutuksellinen esitys Santeri Sammakon seikkailut jatkaa syyskuussa. Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon nähdään ensimmäistä kertaa Hällä-näyttämöllä. Esitys on Tanssivan Muumilaakson pikkusisarteos, jota on esitetty ympäri Suomea ja maailmaa. Esityksen harjoituksiin pääsee kurkistamaan Avoimien ovien päivän yhteydessä 23.9. Syksyllä 2021 ensi-iltaan valmistuvan Anniina Kumpuniemen Valintoja – Choices -teoksen prosessin eri vaiheista nähdään esitysdemoja syys- ja lokakuussa. 

Joka keväinen Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuussa. Kuusipäiväinen festivaali luo katsauksen kotimaiseen nykytanssiin. Kiinnostavia ja ajankohtaisia esityksiä nähdään mm. Valtteri Raekalliolta, Sara Kovamäeltä ja Jenni-Elina von Baghilta. Festivaaliohjelmistoon voi tutustua festivaalin verkkosivuilla sekä somekanavissa.  Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään 20.-25.10.2020.

Loppuvuosi tarjoaa lapsille iloa ja juhlaa. Marraskuun harmauteen väriä tuo tv:stä tuttu Ystäväni Pikku Pörriäinen, joka Hällä-näyttämöllä muuntautuu tanssin väriloisteeksi. Tanssiva Muumilaakso –teoksen iki-ihanat muumit valloittavat joulukuussa. Ennen esitystä 16.12. vietetään lasten pikkujouluja muumitunnelmissa. 

Syksyn esityksien liput tulevat myyntiin 8.6. Lippupisteelle. 

http://www.tanssivirtaa.net/

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali siirtyy

08.04.2020

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin uusi ajankohta on 20.-25.10.2020.

Ohjelmisto julkaistaan pääsiäisen jälkeen.

Koronaviruspandemiasta johtuen Aluehallintovirastot ovat 17.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 10 henkilön yleisötilaisuudet kielletään 13.4. asti. Tällä pyritään välttämään koronaviruksen aiheuttaman infektion (covid-19) leviäminen.

Emme halua riskeerata asiakkaittemme, henkilökuntamme, taiteilijoiden tai muiden kumppaneidemme terveyttä, joten festivaali on päätetty siirtää syksylle. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja toimimme annettujen ohjeiden ja suositusten mukaisesti.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7
  • Yhteistyössä: