Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali
18.05.2021 - 23.05.2021

Tietoa festivaalista

Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuottaa pirkanmaalaiselle tanssiyleisölle ajankohtaisen otoksen kotimaisen nykytanssin virtauksista. Tanssivirtaa on ikkuna Suomen nykytanssiin, teosten sekä kierrätysareena että esittäytymispaikka vakiintuneille tekijöille ja uusille ammattilaisille. Festivaali ajalla 20.10.-25.10.2020. Ohjelmiston näyttämöteokset on julkistettu.

Tapahtuman luonne

Tanssi Elokuva Nykytanssi Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tanssivirtaa.net/
Sähköposti tuotanto@tanssivirtaa.net
Festivaaliosoite Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 556 6025
Toimisto Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, FI-33200 Tampere

Festivaali kartalla

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on jokavuotinen tapahtuma, jonka tuottaa Tanssiteatteri MD.

Tanssivirtaa-festivaali tuo festivaalikaupunki Tampereen tapahtumakartalle kotimaisen nykytanssin upean kirjon.  Sen ohjelmistossa on teoksia niin konkareilta kuin aloittelevilta tekijöiltä. Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa-festivaali on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä kotimaiselle nykytanssille omistautuneista tapahtumista. Paikallisella tasolla festivaali on Pirkanmaan ainoa säännöllisesti järjestettävä nykytanssifestivaali ja monille kaupunkilaisille ainutlaatuinen ikkuna uusimpiin nykytanssin virtauksiin.

Festivaalin ohjelmistossa on aikuisyleisölle suunnattuja nykytanssiteoksia pääasiassa kotimaisen freelancekentän toteuttamina. Ohjelmistossa nähdään myös tanssilyhytelokuvia, mielenkiintoisia yleisökeskusteluja ja tunnelmallisia klubi-iltoja. Jokaisen esityksen jälkeen on suosittu Jälkilöyly-yleisökeskustelu.

Tanssivirtaa-festivaalin ytimessä on tekijöiden ja teosten esittely. Festivaalin ohjelmiston suunnittelusta vastaa MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä. Päätapahtumapaikka on Tanssiteatteri MD:n koti Hällä-näyttämön aivan Tampereen keskustan ytimessä.

Jaa tapahtuma

Tanssiteatteri MD: Räväkän ja poikkeuksellisen ALMA!-liikeoopperan kantaesitys 17.2. striimataan

09.02.2021

Keväältä 2020 siirtynyt ALMA!-liikeooppera kantaesitetään Tampereella helmikuussa 2021. Alma! on uudenlainen tanssitaiteen, kirjallisuuden ja musiikin huippuammattilaisten voimin toteutettava esitystaideteos. Oopperakokonaisuus saa ensi-iltansa keskiviikkona 17.2.2021 Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä Tampereella. Esitys livestriimataan kotikatsomoihin 17.2. klo 19. Striimi on katsottavissa myös 23.2.-8.3. Esityksen striimialustana toimii keikalla.fi.

Projekti tuo yhteen kahden kulttuurisesti merkittävän kaupungin tekijöitä; Tanssiteatteri MD ja Tampere Biennale Tampereelta sekä Petri Kekoni Company ja CHANGEnsemble Helsingistä. Teos on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle.

Älykäs ja räväkkä Alma! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä ja säveltäjä Alma Mahlerista. Ajankohtainen teos repii auki hierarkkisia rakennelmia ja mylvii niille. Teos lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen.

Luomisprosessissa on murrettu avarakatseisesti perinteisiä roolijakoja säveltäjän, libretistin, koreografin ja kapellimestarin jatkuvalla vuorovaikutuksella. Lavalla nähdään kaksi laulajaa, kuusi soittajaa ja viisi tanssijaa. Akustinen äänimaailma luodaan huilulla, pianolla, lyömäsoittimilla ja viola da gamballa. Osa musiikista ja äänitehosteista toteutetaan elektroniikan keinoin.

”Me kuulumme yhteen hetkiä, joita ei mitata elämänkaarissa, vuosissa, ei edes viikoissa, ei päivissä, ei tunneissa. Me kuulumme yhteen hetkiä, joita mitataan sekunneissa.”

”Säveltäisit, jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja!”

Libretto Hanna Weselius Alma!-romaanin pohjalta, Sävellys Minna Leinonen, Koreografia-ohjaus Petri Kekoni, Kapellimestari Jutta Seppinen, Äänisuunnittelu Jussi Suonikko, Valosuunnittelu Sari Mayer ja Jonne Nieminen.

Esiintyjät
Sopraanot Tuuli Lindeberg ja Olga Heikkilä, Huilu Hanna Kinnunen, Viola da gamba Mikko Perkola, Piano Fanny Söderström, Lyömäsoittimet Ville Syrjäläinen, Tanssi & sopraano Suvi Eloranta, Tanssi Anniina Kumpuniemi, Mari Rosendahl, Samuli Roininen ja Esete Sutinen.

 

Tanssiteatteri MD järjestää myös Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin 18.-23.5.2021.

 

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Tanssiteatteri MD:n kevään 2021 monipuolinen kattaus kestosuosikkeja, uutuuksia ja uudistettuja teoksia

11.12.2020

Odotettu ALMA!-liikeooppera saa vihdoin ensi-iltansa 17.2.2021. Ainutlaatuinen liikeooppera yhdistää nykytanssia ja nykymusiikkia nivoen yhteen tamperelaisia ja helsinkiläisiä tekijöitä. Monia taiteen eri osa-alueita yhdistävä produktio on toteutettu yhteistyössä Tanssiteatteri MD:n, Petri Kekoni Companyn, CHANGEnsemblen ja Tampere Biennalen kanssa. Libretto on Hanna Weseliuksen ja sävellys Minna Leinosen käsialaa, koreografian ja ohjauksen luo Petri Kekoni.

Toinen kevään yhteistuotannoista on toteutettu yhdessä Tero Saarinen Companyn kanssa. Tero Saarisen Loopit palaa uudistettuna versiona ohjelmistoon. Uutena tanssijana nähdään Oskari Kymäläinen (TSC). Teosta on myös muutettu sopimaan paremmin korona-aikaan. Intiimi ja hersyvää huumoria sisältävä esitys pureutuu ihmisenä olemisen nurinkurisuuteen ja keskeneräisyyteen sekä taipumukseen toistaa itseään. Shakespearen näytelmien tekstit maustavat herkullisesti Saarisen teoksen rujoa maailmaa. 

Samaa teemaa jatkaa myös katsojan ja esiintyjän välisenä kohtaamisena toteutuva Hamlet private, joka kutsuu Shakespearen Hamletin suurten kysymysten äärelle. Martina Martin ohjaama ja Samuli Roinisen esittämä teos esitetään yhdelle katsojalle kerrallaan.

Ensi-iltansa elokuussa 2019 saanut rakkauden herättämistä tuntemuksista kertova Anniina Kumpuniemen koreografia Lovekicks aloittaa ensi kevään esityskauden. Teos aloittaa syksystä siirtyneen kiertueensa Hällä-näyttämöltä jatkaen Helsinkiin ja Vantaalle. Teoksen tanssijoina nähdään Katriina Kantola ja Antti Seppänen. Niin ikään Kumpuniemen prosessimuotoinen koreografia, syksyllä 2020 matkansa aloittanut Valintoja – Choices tarjoaa keväällä lisää esitysdemoja, joista jokainen on uniikki esityskokonaisuus. Produktiossa kokeillaan täysin uudenlaista tekemisen tapaa tuottamalla nopealla aikataululla esityskokonaisuuksia hyläten ne matkan varrelle, kuitenkin säilyttäen jokaisesta esityksestä jotain lopulliseen teokseen. Valintoja – Choices saa ensi-iltansa syksyllä 2021. 

Perheyleisölle kevään ohjelmisto tarjoaa yleisön kestosuosikkeja, jotka ovat tulevana keväänä Samuli Roinisen koreografioita. Ohjelmistossa jatkavat vuorovaikutuksellinen lastenesitys Santeri Sammakon seikkailut tammikuusta huhtikuuhun sekä toukokuussa Tanssiva Muumilaakso, joka on viihdyttänyt lapsiyleisöjä jo yli kymmenen vuotta niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali palaa tutulle paikalleen toukokuun lopulle, kun festivaali järjestetään seuraavan kerran 18.-23.5.2021. Ohjelmisto julkistetaan huhtikuun alussa festivaalin verkkosivuilla.

Osa kevään ohjelmiston esityksistä on jo myynnissä ja kaikkiin esityksiin on lippuja ostettavissa 17.12. alkaen. Liput ostettavissa Lippupisteeltä. www.lippu.fi/tanssiteatteri-md  

Tämä vuosi oli erittäin poikkeuksellinen ja ensi vuonna varaudumme koronan aiheuttamien rajoituksien jatkumiseen toteuttamalla osan esityksistä striimattuna. Lisätietoja striimeistä julkaistaan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7
  • Yhteistyössä: