Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali
26.05.2020 - 31.05.2020

Tietoa festivaalista

Kuusipäiväinen Tanssivirtaa-festivaali esittelee tekijöitä Suomen nykytanssin huipulta ja luo katsauksen tämän hetken nykytanssin kentälle. Vaikuttavien näyttämöteosten lisäksi ohjelmistossa nähdään myös tanssivideoita, yleisökeskusteluja, klubiohjelmaa ja Tanssivirtaa Tanssitaiteilijan kaupunkitilaesityksiä.

Tapahtuman luonne

Tanssi Elokuva Nykytanssi Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tanssivirtaa.net/
Sähköposti tuotanto@tanssivirtaa.net
Festivaaliosoite Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 556 6025
Toimisto Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, FI-33200 Tampere

Festivaali kartalla

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on kuusipäiväinen jokakeväinen tapahtuma, jonka tuottaa Tanssiteatteri MD.

Tanssivirtaa-festivaali tuo festivaalikaupunki Tampereen tapahtumakartalle kotimaisen nykytanssin upean kirjon.  Sen ohjelmistossa on teoksia niin konkareilta kuin aloittelevilta tekijöiltä. Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa-festivaali on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä kotimaiselle nykytanssille omistautuneista tapahtumista. Paikallisella tasolla festivaali on kaupungin ainoa säännöllisesti järjestettävä nykytanssifestivaali ja monille kaupunkilaisille ainutlaatuinen ikkuna uusimpiin nykytanssin virtauksiin.

Festivaalin ohjelmistossa on aikuisyleisölle suunnattuja nykytanssiteoksia pääasiassa kotimaisen freelancekentän toteuttamina. Ohjelmistossa nähdään myös tanssivideoita, mielenkiintoisia yleisökeskusteluja ja tunnelmallisia klubi-iltoja. Jokaisen esityksen jälkeen on suosittu Jälkilöyly-yleisökeskustelu.

Tanssivirtaa-festivaalin ytimessä on tekijöiden ja teosten esittely. Festivaalin ohjelmiston suunnittelusta vastaa MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä.

Ohjelmistossa on nähty vuosien varrella yli 80 ajankohtaista ja ajatuksia herättävää teosta. Teosten koreografeja ovat olleet mm.: Alpo Aaltokoski, Hanna Brotherus, Helena Franzén, Jyrki Karttunen, Petri Kekoni, Marjo Kuusela ja Susanna Leinonen. Vuonna 2010 festivaalille valittiin ensimmäisen kerran Vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilija, jolta tilattiin teos kaupungille festivaalin jokaisena päivänä esitettäväksi. Tanssivirtaa Tanssitaiteilijat ovat koreografi ja muusikko Elina Pirinen (2010), koreografi Virva Talonen (2011), koreografi ja muusikko Katja-Maria Taavitsainen (2012), tanssija-koreografi Pauliina Aladin (2013) ja Riikka Theresa Innanen (2014), Joona Halonen (2015) ja Sonya Lindfors (2017). Vuoden Tanssitaiteilijan esitys laajentaa festivaalin ohjelmiston ja nykytanssitaiteen teatteritiloista kaupunkilaisten arkiympäristöön.

Festivaali kutsuu vuosittain nykytanssin aloittelevia ja ensikatsojia erikoiskutsuvieraiksi. Vieraat saavat Tampereen konservatorion tanssin ammattiopiskelijoiden luotsaamana henkilökohtaisesti opastetun ja ilmaisen esitysillan. Ilta alkaa alustuksella koreografin taustasta ja teoksen tavoitteista ja päättyy esityksen jälkeen Jälkilöyly-keskusteluun.

Tanssivirtaa-festivaalin päätapahtumapaikka on Tanssiteatteri MD:n koti Hällä-näyttämön aivan Tampereen keskustan ytimessä.

Festivaalin järjestämistä ovat tukeneet kohdeavustuksilla mm. Pirkanmaan taidetoimikunta, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto. Festivaali saa vuosittain Taiken/OKM:n festivaaliavustusta.

Jaa tapahtuma

Tanssiteatteri MD:n monipuolinen kevätohjelmisto saavutti 3618 nykytanssin ystävää

20.06.2019

Tanssiteatteri MD:n kevään yleisötyötapahtumat keräsivät 332 kävijää ja esitykset yhteensä 3286 katsojaa. Kevään kokonaiskävijämäärä oli 3618.

Kevään aikana tanssiteatterin 33 kotiesityksessä Hällä-näyttämöllä kävi yhteensä 1396 katsojaa. Ohjelmistossa nähtiin monipuolinen kattaus esityksiä MD:n omien esitysten lisäksi myös vierailevilta koreografeilta.

Kevään ensi-ilta 23.3. oli MD:n ja Teatteri Siperian yhteistuotanto Suuri harppaus. Teatteria ja tanssia yhdistävän teoksen ohjasi Piia Peltola ja käsikirjoituksesta vastasivat Peltolan lisäksi Marika Heiskanen ja Tuukka Huttunen sekä teoksen koreografi Samuli Roininen. Nuorten unelmia käsittelevä esitys jatkaa ohjelmistossa vielä 24.8.–12.9.

Kevään ohjelmistossa nähtiin myös Susanna Leinosen Kenttä ja Alpo Aaltokosken Sisaret yhteisilloissa Susanna Leinosen SEE | OBEY –tanssielokuvan, Alpo Aaltokosken Veljet-teoksen sekä Joona Halosen Tampereen konservatorion tanssijoille valmistaman Presence-teoksen kanssa. Lisäksi Tanssiteatteri Minimi toi esitysvaihtona Hällä-näyttämölle Antti Lahden ja Mikko Makkosen Hybrid Momentum -teoksen.

Aaltokosken Sisaret vieraili Turussa FINFR!NGE-tapahtumassa toukokuussa. Sisaret & Kenttä -yhteisilta esitetään vielä kaksi kertaa elokuussa osana Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoa 10.–11.8. Hällä-näyttämöllä.

Tammikuussa esitettiin Mari Rosendahlin, Stefan Lindforsin ja Jussi-Pekka Nuton monitaiteellinen yhteistyöteos Secunda Prattica, joka nähdään seuraavan kerran 3.8. Pyhäjärven Täydenkuun Tansseilla. Teos on myös valittu mukaan SKR:n ja Svenska Kulturfondenin Taidetestaajat-hankkeen viimeiselle kaudelle 2019–2020.

Lapsiyleisöjä kotinäyttämöllä viihdyttivät suosittu Elina Jakowlevan koko perheen esitys Ystäväni Pikku Pörriäinen sekä Samuli Roinisen musiikintäyteinen tanssiteatteriesitys Sankari Moilanen ja Eve, joka nähdään myös Pyhäjärven Täydenkuun Tansseilla 2.8.

Samuli Roinisen yhdelle katsojalle kerrallaan esitettävä Hamlet private nähtiin Tampereen esitysten lisäksi Porin Lainsuojattomat –festivaalilla. Teosta esitettiin kevään aikana kaiken kaikkiaan 22 kertaa.

MD:n 26 kiertue-esitystä keräsivät yhteensä 1125 katsojaa. Samuli Roinisen koreografia Santeri Sammakon seikkailut vieraili useissa Pirkanmaan päiväkodeissa ja kirjastoissa sekä Espoossa Lastenkulttuurikeskus Aurorassa. Lasten teoksista kiertueohjelmistossa jatkoivat myös Roinisen Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon Rauman lastenkulttuuriviikoilla ja Anniina Kumpuniemen koreografia Taikalaatikko Vantaan Tanssin viikoilla.

Kevätkauden päätteeksi MD järjesti 22. kerran Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin 21.-26.5.2019. Festivaalin kokonaiskävijämäärä oli 847 kävijää.

 

www.tanssiteatterimd.fi

www.facebook.com/TanssiteatteriMD

www.instagram.com/tanssiteatterimd

www.twitter.com/TeatteriMD

Tanssivirtaa-festivaalin polttopisteessä oli kehollisuus

28.05.2019

Ajankohtaisia tanssiteoksia yhteen kokoava Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalia vietettiin 21.–26.5.2019. Kuusipäiväinen festivaali keräsi yhteensä 847 kävijää. Tämän vuoden ohjelmisto käsitteli kehollisuutta monesta eri näkökulmasta: kehon muistia ja muistoja läheisyyden kokemusta sekä kehoa elävänä organismina.

Ohjelmistossa nähtiin yhteensä kuusi näyttämöteosta Mira Kautolta, Theo Clinkardilta, Lea Morolta ja TADaCilta, Duo Bold Absurdiumilta, Liisa Pentti +Co:lta sekä Janina Rajakangas Projektilta.  Teokset houkuttivat odotetulla tavalla katsojia. Myös esitysten jälkeen pidetyt jälkilöylykeskustelut, joissa teosten tekijät avaavat työskentelyään, keräsivät mukavasti yleisöä.

Tanssivirtaa-ohjelmistossa oli myös perinteisesti runsaasti maksutonta ohjelmaa. Vuoden Tanssivirtaa tanssitaiteilijaksi nimetyn Riina Hannukselan vain yhdelle tai kahdelle katsojalle kerrallaan tarkoitettu teos Walk Me Talk Me esitettiin yhteensä kahdeksan kertaa Tampereen katukuvassa. Skotlantilaisen koreografi Tony Millsin hip hopin traditiosta ammentava, Tampereen katutilaan suunniteltu pop up -esitys taas nähtiin neljä kertaa.

Lisäksi päivittäin nähtiin tuoreita tanssilyhytelokuvia Katariina Rädyltä ja Mia Jaatiselta, Helena Franzénilta ja Håkan Jelkiltä sekä Kati Kalliolta että Myrskyryhmältä. Festivaali kutsui perinteisesti myös esityksiin myös nykytanssin ensikatsojia eli erikoiskutsuvieraita, jotka saivat henkilökohtaisen opastuksen kulloisenkin esityksen tekijöihin ja taustoihin. Pitkäaikainen yhteistyö Tampereen konservatorion tanssin opiskelijoiden kanssa näkyi useina Tampereen keskustaan tehtyinä, tanssia ja liikettä esille tuovina markkinointitempauksina, jotka toivat festivaalin myös satunnaisten ohikulkijoiden nähtäville. Festivaalin maksuttomat tapahtumat keräsivät yhteensä 455 katsojaa.

Seuraava Tanssivirtaa-festivaali on 26.–31.5.2020. Festivaalin ohjelmiston kokoaa taiteellinen suunnitteluryhmä, joka koostuu Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografeista.

www.tanssivirtaa.net
Instagram ja Facebook: @tanssivirtaatampereella

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9
  • Yhteistyössä: