Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali
26.05.2020 - 31.05.2020

Tietoa festivaalista

Tanssivirtaa-festivaali esittelee tekijöitä Suomen nykytanssin huipulta ja luo ajankohtaisen katsauksen tämän hetken nykytanssin kentälle. Joka ilta vaihtuvien näyttämöteosten lisäksi kattavassa ohjelmistossa nähdään myös tanssivideoita, yleisökeskusteluja, klubiohjelmaa ja kaupunkitilaesityksiä.

Tapahtuman luonne

Tanssi Elokuva Nykytanssi Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tanssivirtaa.net/
Sähköposti tuotanto@tanssivirtaa.net
Festivaaliosoite Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, Tampere Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 556 6025
Toimisto Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, FI-33200 Tampere

Festivaali kartalla

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on jokakeväinen tapahtuma, jonka tuottaa Tanssiteatteri MD.

Tanssivirtaa-festivaali tuo festivaalikaupunki Tampereen tapahtumakartalle kotimaisen nykytanssin upean kirjon.  Sen ohjelmistossa on teoksia niin konkareilta kuin aloittelevilta tekijöiltä. Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa-festivaali on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä kotimaiselle nykytanssille omistautuneista tapahtumista. Paikallisella tasolla festivaali on Pirkanmaan ainoa säännöllisesti järjestettävä nykytanssifestivaali ja monille kaupunkilaisille ainutlaatuinen ikkuna uusimpiin nykytanssin virtauksiin.

Festivaalin ohjelmistossa on aikuisyleisölle suunnattuja nykytanssiteoksia pääasiassa kotimaisen freelancekentän toteuttamina. Ohjelmistossa nähdään myös tanssivideoita, mielenkiintoisia yleisökeskusteluja ja tunnelmallisia klubi-iltoja. Jokaisen esityksen jälkeen on suosittu Jälkilöyly-yleisökeskustelu.

Tanssivirtaa-festivaalin ytimessä on tekijöiden ja teosten esittely. Festivaalin ohjelmiston suunnittelusta vastaa MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä. Päätapahtumapaikka on Tanssiteatteri MD:n koti Hällä-näyttämön aivan Tampereen keskustan ytimessä.

Jaa tapahtuma

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Vuonna 2019 Tanssiteatteri MD:llä oli ennätyksellinen määrä tapahtumia

16.12.2019

Tanssiteatteri MD:n vuosi 2019 sisälsi hienoja yhteistöitä, yleisötyötä ja festivaalivierailuja Suomessa. Koko vuoden aikana Tanssiteatteri MD:llä oli ennätyksellisen paljon tilaisuuksia ja esityksiä, yhteensä 217. Vuoden kokonaiskävijämäärä oli 10 553.

Kotinäyttämöllään Hällässä MD tarjosi vuoden aikana eri-ikäisille yleisöilleen jopa 111 esitystä ja tapahtumaa. Esityksistä 68 oli suunnattu lapsille ja nuorille sekä 43 aikuiskatsojille. Katsojia MD:n esityksissä Hällä-näyttämöllä kävi yhteensä 5 328. 22. kerran järjestetty Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin kokonaiskävijämäärä oli 847 kävijää.

Tanssiteatteri MD:llä nähtiin vuoden aikana kaksi kantaesitystä. Kevään ensi-ilta 23.3. oli MD:n ja Teatteri Siperian yhteistuotanto Suuri harppaus. Teatteria ja tanssia yhdistävän teoksen ohjasi Piia Peltola ja koreografiasta vastasi Samuli Roininen. Nuorten unelmia käsittelevä esitys jatkoi MD:n ohjelmistossa myös syksyllä. Syyskaudella Tanssiteatteri MD toi ensi-iltaan 29.11. Samuli Roinisen koreografian Aavevieraat. Dystopinen ihmisen kehollista evoluutiota ja sosiaalisia rakenteita pohdiskeleva esitys jatkaa MD:n ohjelmistossa tammikuussa 2020.

MD:n kevätohjelmistossa jatkoivat syksyllä 2018 ensi-iltansa saaneet Susanna Leinosen Kenttä ja Alpo Aaltokosken Sisaret yhteisilloissa Jouka Valkaman ja Susanna Leinosen SEE | OBEY –tanssielokuvan, Alpo Aaltokosken Veljet-teoksen sekä Joona Halosen Tampereen konservatorion tanssijoille valmistaman Presence-teoksen kanssa. Lisäksi Tanssiteatteri Minimi toi esitysvaihtona Hällä-näyttämölle Antti Lahden ja Mikko Makkosen Hybrid Momentum -teoksen.

Kevät- ja syyskaudella esitettiin Mari Rosendahlin, Stefan Lindforsin ja Jussi-Pekka Nuton monitaiteellinen yhteistyöteos Secunda Prattica. Teos on valittu mukaan SKR:n ja Svenska Kulturfondenin Taidetestaajat-hankkeen viimeiselle kaudelle 2019–2020. Hieman yli 1000 Taidetestaajaa kävi kokemassa Secunda Prattican ja siihen liittyvät työpajat marraskuussa. Vierailut jatkuvat tammi-helmikuussa.

Samuli Roinisen yhdelle katsojalle kerrallaan esitettävä uutuusteos Hamlet private sai Tampereen ensi-iltansa tammikuussa. Esityksiä katsojat saivat kokea Tampereen keskustan kahviloissa sekä kiertueella eri tapahtumissa läpi vuoden ja teos jatkaa ohjelmistossa.

Lapsiyleisöjä kotinäyttämöllä viihdyttivät Samuli Roinisen musiikintäyteinen tanssiteatteriesitys Sankari Moilanen ja Eve sekä 0-5-vuotiaille suunnattu Santeri Sammakon seikkailut sekä suosittu Elina Jakowlevan koko perheen esitys Ystäväni Pikku Pörriäinen. Veikeää hyönteisseikkailua kävi katsomassa myös Tampereen kaupungin Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman yli 2000 kakkosluokkalaista lasta. MD:n pitkäkestoisin ohjelmistossa ollut esitys Taikalaatikko viihdytti lapsiperheitä syyskaudella. Anniina Kumpuniemen koreografia on ollut MD:n ohjelmistossa jo 16 vuotta ja sitä on esitetty yli 200 kertaa.

Omien näyttämöesitysten lisäksi MD keikkaili 38 esityksellä kotimaassa keräten yhteensä 2 471 katsojaa. Tänä vuonna MD:n teokset olivat erinomaisesti edustettuina eri festivaaleilla kuten Tampereen Teatterikesässä, Lainsuojattomat-festivaalilla ja Pyhäjärven Täydenkuun Tansseilla.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään seuraavan kerran 26.-31.5.2020.

www.tanssivirtaa.net

Haku Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalille 26.-31.5.2020 on auki

18.09.2019

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään 23. kerran. Haemme festivaalin ohjelmistoon vain aikuisille suunnattuja nykytanssiteoksia. Ohjelmistoon voi myös tarjota tanssivideoita sekä katu- tai klubiympäristössä toimivia teknisesti kevyitä lyhyitä esityksiä. Ohjelmistovalinnat tekee Festivaalin taiteellinen suunnitteluryhmä maaliskuussa 2020.

Festivaalin ohjelmistoon voi hakea 17.12.2019 saakka. Hakemusta voi täydentää 15.1.2020 saakka sähköpostitse haku(a)tanssivirtaa.net. Video-, katu- ja klubiesitysten osalta hakemus täytetään soveltuvin osin. Ilman harjoitus- tai esitystaltion internetlinkkiä saapuneita hakemuksia ei käsitellä.

HAKULOMAKKEESEEN

Hakuun liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen
anniina(a)tanssivirtaa.net

Tanssivirtaa-festivaalin esitystila on Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere. Näyttämöteosten tulee olla Hällä-näyttämön tilaan ja kalustoon sovellettavissa. Lisäkaluston vuokraaminen on vain vähäisessä määrin mahdollista. Linkit Hällä-näyttämön pohjakuviin ja kalustoluetteloon löytyvät hakulomakkeesta.

Festivaalin tuottaa Tanssiteatteri MD.

***

Vuodesta 1997 järjestetty Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuottaa pirkanmaalaiselle tanssiyleisölle ajankohtaisen otoksen kotimaisen nykytanssin virtauksista. Tanssivirtaa on ikkuna Suomen nykytanssiin, teosten sekä kierrätysareena että esittäytymispaikka vakiintuneille tekijöille ja uusille ammattilaisille. Tervetuloa tuottamaan nykytanssielämysten virtaa!

***

www.facebook.com/TanssiteatteriMD

www.instagram.com/tanssiteatterimd

www.twitter.com/TeatteriMD

www.tanssiteatterimd.fi

www.tanssivirtaa.net

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 11

2 / 11

3 / 11

4 / 11

5 / 11

6 / 11

7 / 11

8 / 11

9 / 11

10 / 11

11 / 11
  • Yhteistyössä: