Etusivu » Kaikki festivaalit » » Täydenkuun Tanssit – kansainvälinen tanssifestivaali, Pyhäjärvi

Täydenkuun Tanssit – kansainvälinen tanssifestivaali, Pyhäjärvi
10.07.2021 - 14.07.2021

Tietoa festivaalista

Pieni maalaiskaupunki luo ihanteelliset puitteet taiteilijoiden ja yleisön kohtaamisille. Tanssin kotimaisten ja kansainvälisten ykkösnimien teoksia esitetään kolmella näyttämöllä, kaupunkitiloissa ja luonnon keskellä. Ohjelmassa on myös runsas kurssitarjonta ja keskustelutilaisuuksia.

Tapahtuman luonne

Tanssi Klassinen baletti Kursseja Nykytanssi Seminaareja, luentoja Työpajoja Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.fullmoondance.fi
Sähköposti tuotanto@fullmoondance.fi
Festivaaliosoite Pyhäsalmi Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 767 8789
Toimisto PL 15, FI-86801 Pyhäsalmi

Festivaali kartalla

Täydenkuun Tanssit -festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran 1992. Festivaali sai alkunsa tanssin kentällä jo pitkään vallinneesta tarpeesta luoda uusia esitystilaisuuksia erityisesti nuorille, vasta ammattiin valmistuneille koreografeille ja tanssijoille. 90-luvulla räjähdysmäisesti kasvanut nykytanssi tarvitsi oman festivaalin, jossa taiteilijoiden mielipiteet otetaan huomioon ja jota kehitetään tanssitaiteen ehdoilla. Tarpeelliseksi koettiin myös aikaansaada sellainen foorumi, joka mahdollistaisi erilaisia kokeiluja sekä loisi mahdollisuuksia keskusteluun ja palautteen antamiseen myös yleisön ja esiintyjien välillä. Festivaali sai synnyinpaikakseen Pyhäjärven kaupungin, joka oli ollut vilkas tanssipitäjä jo yli kaksikymmentä vuotta. Vajaan seitsemän tuhannen asukkaan kaupungin erityisen vireä tanssitoiminta tunnetaan ”Pyhäsalmen ihmeenä”. Pyhäjärvellä ovat vierailleet esiintymässä ja opettamassa lähes kaikki tunnetut suomalaiset tanssitaiteilijat. Vuodesta 1998 alkaen festivaali hyväksyttiin Finland Festivalsinn jäseneksi. Vuonna 1999 Finland Festivals nimitti Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit vuoden festivaaliksi.

Täydenkuun Tanssit -festivaalin keskeinen tavoite on seurata aikaansa ja siinä tapahtuvia muutoksia, sekä pyrkiä vastaamaan ajan mukanaan tuomiin haasteisiin mm. antamalla työtilaisuuksia nuorille koreografeille ja tanssijoille, mahdollistamalla asiantuntija- ja katsojapalautetta esitysten jälkeisissä keskusteluissa ja järjestämällä koulutusta tanssitaiteen eri osa-alueilta. Festivaalille kutsutaan vuosittain tanssin tuottajia, tilaajia ja tiedotusvälineiden edustajia koti- ja ulkomailta. Ulkomaisilla kontakteilla toivotaan korkeatasoisen suomalaisen nykytanssin pääsevän myös ulkomaisille näyttämöille. Festivaalilla ei ole ennalta määrättyä taiteellista linjaa, jonka mukaan valittaisiin vain tietynlaisia teoksia. Ohjelmistopolitiikassa ei vältetä ”riskien” ottamista. Tämä tarkoittaa, että festivaalin ohjelmistoon valitaan uutta luovia ja kokeellisia teoksia.

Jaa tapahtuma

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7
  • Yhteistyössä: