Etusivu » Kaikki festivaalit » » Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaali, Pyhäjärvi

Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaali, Pyhäjärvi
25.07.2018 - 29.07.2018

Tietoa festivaalista

Pyhäjärven luonnonkaunis maalaismaisema toimii näyttämönä nykytanssin kotimaisille ja kansainvälisille ykkösnimille. Lisäksi järjestetään kursseja ja keskustelutilaisuuksia.

Tapahtuman luonne

Tanssi Klassinen baletti Kursseja Nykytanssi Seminaareja, luentoja Työpajoja Myös ilmaistapahtumia

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.fullmoondance.fi
Sähköposti tuotanto@fullmoondance.fi
Festivaaliosoite Pyhäsalmi Katso kohde kartalla
Puhelin +358 44 767 8789
Toimisto PL 15, FI-86801 Pyhäsalmi

Festivaali kartalla

Täydenkuun Tanssit -festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran 1992. Festivaali sai alkunsa tanssin kentällä jo pitkään vallinneesta tarpeesta luoda uusia esitystilaisuuksia erityisesti nuorille, vasta ammattiin valmistuneille koreografeille ja tanssijoille. 90-luvulla räjähdysmäisesti kasvanut nykytanssi tarvitsi oman festivaalin, jossa taiteilijoiden mielipiteet otetaan huomioon ja jota kehitetään tanssitaiteen ehdoilla. Tarpeelliseksi koettiin myös aikaansaada sellainen foorumi, joka mahdollistaisi erilaisia kokeiluja sekä loisi mahdollisuuksia keskusteluun ja palautteen antamiseen myös yleisön ja esiintyjien välillä. Festivaali sai synnyinpaikakseen Pyhäjärven kaupungin, joka oli ollut vilkas tanssipitäjä jo yli kaksikymmentä vuotta. Vajaan seitsemän tuhannen asukkaan kaupungin erityisen vireä tanssitoiminta tunnetaan ”Pyhäsalmen ihmeenä”. Pyhäjärvellä ovat vierailleet esiintymässä ja opettamassa lähes kaikki tunnetut suomalaiset tanssitaiteilijat. Vuodesta 1998 alkaen festivaali hyväksyttiin Finland Festivalsinn jäseneksi. Vuonna 1999 Finland Festivals nimitti Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit vuoden festivaaliksi.

Täydenkuun Tanssit -festivaalin keskeinen tavoite on seurata aikaansa ja siinä tapahtuvia muutoksia, sekä pyrkiä vastaamaan ajan mukanaan tuomiin haasteisiin mm. antamalla työtilaisuuksia nuorille koreografeille ja tanssijoille, mahdollistamalla asiantuntija- ja katsojapalautetta esitysten jälkeisissä keskusteluissa ja järjestämällä koulutusta tanssitaiteen eri osa-alueilta. Festivaalille kutsutaan vuosittain tanssin tuottajia, tilaajia ja tiedotusvälineiden edustajia koti- ja ulkomailta. Ulkomaisilla kontakteilla toivotaan korkeatasoisen suomalaisen nykytanssin pääsevän myös ulkomaisille näyttämöille. Festivaalilla ei ole ennalta määrättyä taiteellista linjaa, jonka mukaan valittaisiin vain tietynlaisia teoksia. Ohjelmistopolitiikassa ei vältetä ”riskien” ottamista. Tämä tarkoittaa, että festivaalin ohjelmistoon valitaan uutta luovia ja kokeellisia teoksia.

Jaa tapahtuma

Täydenkuun Tanssit hakee ohjelmistoa vuodelle 2019

07.03.2018

Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaali avaa ohjelmistohaun vuodelle 2019. Kotimaista ja ulkomaista nykytanssia esittävä festivaali järjestetään Pyhäjärvellä vuonna 2019 jo 28. kerran. Festivaalin ajankohta on 24.-28.7.2019.

Täydenkuun Tanssit:

”Haemme nyt vierailuesityksiä sekä kantaesityksiä (ensi-iltoja) festivaalin vuoden 2019 ohjelmistoon. Ehdotuksia voi lähettää myös vuoden 2020 ohjelmistoon, vaikka varsinainen haku vuodelle 2020 aukeaakin helmikuussa 2019.”

”Otamme vastaan ehdotuksia myös työpajoista ja opettajista. Osa festivaalin esityksistä tai kursseista voidaan valita myös kutsumenettelyllä. Kesän 2019 festivaalin ohjelmistohaku päättyy 30.4.2018.”

Sähköisen hakukaavakkeen löydät osoitteesta:

www.fullmoondance.fi/FMD2017/fi/ohjelmistohaku

Pyhäsalmen Tanssi ry järjestää vuosittain heinäkuun lopussa kansainvälisen Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaalin ja ylläpitää alueellista lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta antavaa Tanssiopisto Uusikuuta. Yhdistys on ollut yksi neljästä Pohjoisen tanssin aluekeskuksen muodostavasta organisaatiosta vuodesta 2004 lähtien. Täydenkuun Tanssit on yksi Finland Festivals -tapahtuma.

www.fullmoondance.fi

www.facebook.com/fullmoondancefestival 

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6
  • Yhteistyössä: