Etusivu » Kaikki festivaalit » » Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat
05.08.2021 - 18.08.2021Tietoa festivaalista

Kaupunkifestivaali tarjoaa Turun upeissa tiloissa ja saaristossa musiikkia moneen makuun: suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, oopperaa, resitaaleja, jazzia, maailmanmusiikkia ja konsertteja koko perheelle. Esiintyjät ovat kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Ohjelmistosta vastaa kansainvälisessä nosteessa oleva kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tmj.fi
Sähköposti info@tmj.fi
Festivaaliosoite Turku Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 632 3397
Toimisto Sibeliuksenkatu 2, FI-20100 Turku

Festivaali kartalla

Turun musiikkijuhlat tuo elokuussa Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä. Aikaisempia taiteellisia johtajia ovat olleet Ville Matvejeff, Topi Lehtipuu, Olli Mustonen ja Martti Rousi.

Jaa tapahtuma

Turun musiikkijuhlat vahvistaa organisaatiotaan

03.02.2021

Turun musiikkijuhlien uudeksi tapahtumatuotanto- ja myyntipäälliköksi on nimetty Krista Ahonen. Kyseessä on uusi tehtävä, jossa Ahonen aloitti 1. helmikuuta 2021.

Turun musiikkijuhlat on rekrytoinut uuteen tehtävään tapahtumatuotanto- ja myyntipäällikön. Tehtävään on valittu pitkään Messukeskuksen projektijohtajana toiminut Krista Ahonen (KTM). Turun Messukeskuksessa Ahonen on johtanut monipuolisesti eri toimialojen messuprojekteja vastaten taloudellisen tuloksen lisäksi mm. tapahtumien yhteistyökumppanuuksista, kehittämisestä sekä markkinoinnista. Vahvasti kaupallinen tausta ja myyntikokemus valjastetaan nyt Turun musiikkijuhlien kehittämiseen. Ahonen aloitti työnsä 1. helmikuuta 2021.

Uuden tapahtumatuotanto- ja myyntipäällikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää festivaalin tapahtumia ja palveluita, niiden myyntiä ja markkinointia, yritysyhteistyötä ja kumppanuuksia sekä edistää festivaalin näkyvyyttä ja Turun alueen vetovoimaa.

Turun musiikkijuhlilla on käynnissä myös muita henkilöstömuutoksia, sillä toimitusjohtaja Liisa Ketomäki on 18.1.2021 alkaen perhevapaalla ja hänen sijaisenaan on aloittanut Maija Palonheimo. Hän on toiminut kulttuurialan eri organisaatioiden johtotehtävissä kolmenkymmenen vuoden ajan. Maija Palonheimo oli Turun musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtajana kaksitoista vuotta.

”Kaikki tapahtuma-alan toimijat ovat joutuneet koville koko pandemian ajan. Turun musiikkijuhlasäätiössä katsomme kuitenkin vahvasti tulevaan. Haluamme vahvistaa ja kehittää toimintaamme entistä paremmaksi. Krista Ahonen on alansa rautainen ammattilainen ja hän tulee kehittämään festivaalia yhdessä toimitusjohtajan ja taiteellisen johtajan kanssa”, toteaa Turun musiikkijuhlien toimitusjohtajaa sijaistava Maija Palonheimo.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

Turun musiikkijuhlat: Hollywood-legenda, näyttelijä John Malkovich palaa Turkuun vuoden päästä eli marraskuussa 2021 esityksellä ”Just Call Me God” (”Kutsu minua Jumalaksi”)

20.11.2020

Karismaattinen Hollywood-näyttelijä John Malkovich vierailee jälleen Turun musiikkijuhlilla! Just Call Me God (”Kutsu minua Jumalaksi”) on teatteria, urkumusiikkia ja erikoistehosteita yhdistävä esitys tyranniasta. Malkovich esittää juuri valtansa menettänyttä diktaattoria. Urkurilegenda Martin Haselböck esittää pastorin roolissaan omien sävellystensä lisäksi urkuteoksia säveltäjiltä kuten Johann Sebastian Bach, César Franck, Charles-Marie Widor, Olivier Messiaen ja György Ligeti. Esitys on ennen Turkua nähty jo mm. Hampurin Elbphilharmoniessa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Wienin Konzerthausissa ja Lontoon Barbicanissa.

”John Malkovich on elävä legenda ja tämä esitys teemoiltaan erittäin ajankohtainen, mistä syystä se sopii hienosti vuoden 2021 ohjelmaamme. Vuonna 2021 Turku viettää myös Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlaa ja Malkovichin edellinen vierailu Turun musiikkijuhlilla ajoittuukin sinne kymmenen vuoden taakse. Uskon, että esitys herättää katsojissa paljon ajatuksia ja tunteita ja on jo pelkästään Malkovichin näyttelijäntyön ansiosta vaikuttava elämys. Uruissa kuullaan myös todellista virtuoosia eli Martin Haselböckiä”, kertoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

 

John Malkovich: Just Call Me God – A dictator’s final speech

Su 21.11.2021 klo 15:00 Turun konserttitalo

 

John Malkovich – diktaattori Satur Diman Cha

Michael Sturminger – ohjaus & käsikirjoitus

Karen Gregan – Caroline Thomas

Martin Haselböck – pastori Lee Dunklewood, musiikin ohjaus & urut

Kesto n. 1 h 30 min, ei väliaikaa

Esityskieli englanti. Tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.

Liput: 75 | 69 | 45 €

 

John Malkovich: Just Call Me God –esityksen tuomista Turkuun tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Esityksen liput tulevat myyntiin kaikissa Lippupisteen toimipisteissä lauantaina 21.11.2020 eli vuotta ennen varsinaista esityspäivää.

 

Turun musiikkijuhlien lipunmyynti siirtyy Turun konserttitalolta Kauppatorin Monitorille.

 

Turun konserttitalon lipunmyynti palvelee Turun musiikkijuhlien asiakkaita vielä vuoden 2020 loppuun asti. Kauppatorin Monitorin matkailuneuvonta myy Turun musiikkijuhlien lippuja 19.11.2020 alkaen. Monitori on Turun kaupungin ja Kelan yhteinen keskitetty asiakaspalvelu, joka sijaitsee aivan Turun keskustassa Kauppatorin kulman KOP-kolmiossa. Monitorissa asiakkaita palvellaan niin kasvotusten, puhelimitse kuin chatissakin.

 

Turun musiikkijuhlien lippuja voi yhä ostaa myös Lippupisteen toimipisteistä sekä verkosta osoitteessa: https://www.lippu.fi/artist/turun-musiikkijuhlat/

Turun musiikkijuhlat avaa ensi kesän musiikkijuhlat lauantaina 7. elokuuta 2021 klo19

29.10.2020

Turun musiikkijuhlat avaa ensi kesän musiikkijuhlat lauantaina 7. elokuuta 2021 klo 19 residenssisäveltäjänsä Pēteris Vasksin musiikille omistetulla gaalalla, jonka johtaa festivaalin taiteellinen johtaja kapellimestari Klaus Mäkelä. Olavi Uusivirran kaksi konserttia kesältä 2020 siirtyvät myös ensi kesään: Olavi Uusivirta keikkailee 11. ja 12. elokuuta 2021 Ruissalon upealla tapahtumatelakalla. Sopraano Nadine Sierran konsertti siirtyy elokuulle 2022.

 

AVAJAISKONSERTTI 7.8.2021 klo 19 Turun Konserttitalossa

Turun musiikkijuhlat valmistelee ensi kesän ohjelmistoa, jossa osa ohjelmistosta on kesältä 2020 ensi kesään siirrettyjä konsertteja ja osa jo aiemmin vuodelle 2021 suunniteltuja hankkeita. Ensi kesänä festivaalin avajaiskonsertti on omistettu festivaalin residenssisäveltäjän, latvialaisen Pēteris Vasksin musiikille. Konsertissa kuullaan mm. Vasksin viulukonsertto Kaukainen valo (Tala gaisma), jonka solistina on viulisti Ilya Gringolts. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria johtaa festivaalin taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä. Pēteris Vasks on myös itse paikalla.

”Muistan vielä sen hetken, kun ensimmäisen kerran kuulin Pēteriksen musiikkia. Viulukonsertto ’Kaukainen valo’ avasi ikkunan minulle aivan uuteen maailmaan ja siitä hetkestä lähtien olen ollut hänen suurenmoisen musiikkinsa ihailija. Olen todella ylpeä, että saamme hänet vieraaksemme Turun musiikkijuhlille”, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Klaus.

 

La 7.8.2021 klo 19 AVAJAISKONSERTTI Turun konserttitalossa

Aurora Marthens  sopraano

Ilya Gringolts viulu

Louisa Tuck  sello

Kerttu Aalto-Setälä, huilu

Nino Gvetadze, piano

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Klaus Mäkelä, kapellimestari

 

PĒTERIS VASKS :

Musica Dolorosa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Mäkelä

3 Latviešu tautas dziesmas (3 latvialaista kansanlaulua) sopranolle, huilulle, sellolle ja pianolle

Marthens, Aalto-Setälä, Tuck, Gvetadze

Viulukonsertto “Kaukainen valo” (“Tala gaisma”)

Gringolts, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Mäkelä

 

Olavi Uusivirta yhtyeineen Ruissalon tapahtumatelalla 11. ja 12. elokuuta 2021

Ruissalon tapahtumatelakalle tälle kesälle suunnittelut Olavi Uusivirran konsertit siirtyvät sellaisenaan elokuulle 2021: konsertit kuullan Ruissalon telakalla 11. ja 12. elokuuta 2021 klo 20.

”Haluamme tarjota elämyksiä monipuolisesti ja Olavi Uusivirran ja hänen yhtyeensä keikat Ruissalon tapahtumatelakan Lindblom-salissa ovat varmasti hieno elämys, Olavi on Suomen lahjakkaimpia ja monipuolisimpia taiteilijoita”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki. ”On mahdotonta nähdä, miten koronavirustilanne kehittyy tästä hetkestä ensi kesään, mutta globaalisti kulttuuritoimijat, esim. Metropolitanin oopperatalo, lähtevät siitä, että kausi 2021-2022 olisi jo paluuta normaaliin ja näin mekin ajattelemme, että elokuussa 2021 voimme jälleen nauttia upeasta festivaalitunnelmasta kesä-Turussa. Mikäli muutoksia tulee, niin niihin täytyy sitten reagoida aikanaan”, toteaa Ketomäki.

 

Nadine Sierran konsertti siirtyy elokuulle 2022

Sopraano Nadine Sierran, Turun filharmonisen orkesterin ja kapellimestari Lorenzo Passerinin konsertti kesältä 2020 siirtyy sellaisenaan kahden vuoden päähän eli elokuulle 2022.

”Löysimme Nadine Sierran, Lorenzo Passerinin ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa uuden konserttipäivän elokuulta 2022 ja näin konsertti siirtyy sinne sellaisenaan. Ohjelmisto voi ehkä hieman muuttua esim. yksittäisten ooppera-aarioiden osalta kahden vuoden sisällä, mutta konsertin runko ja ohjelman idea pysyvät samana. Uusi konserttipäivä on torstai 18. elokuuta 2022. Julkaisemme konsertin jo nyt, sillä siitä on tullut poikkeuksellisen paljon kyselyjä asiakkailtamme ja näin halukkaat voivat varata paikkansa hyvissä ajoin.”, toteaa Ketomäki.

 

Nadine Sierra, sopraano

Turun filharmoninen orkesteri

Lorenzo Passerini, kapellimestari

 

Otto Nicolai (1810-1849):

Alkusoitto oopperasta Die lustigen Weiber von Windsor (“Windsorin iloiset rouvat”)

Charles Gounod (1818-1893):

“Je veux vivre” oopperasta Roméo et Juliette

Giacomo Puccini (1858-1924):

Intermezzo oopperasta Manon Lescaut

Gaetano Donizetti (1797-1848):

“Quel guardo, il cavaliere” oopperasta Don Pasquale

“Regnava nel silenzio” oopperasta Lucia di Lammermoor

***

Leonard Bernstein (1918-1990):

oopperasta Candide:

Alkusoitto

“Glitter and be Gay”

Jules Massenet (1842-1912):

Gavotte oopperasta Manon

Gerónimo Giménez (1852-1923):

“Me llaman la primorosa” oopperasta El barbero de Sevilla

Giuseppe Verdi (1813-1901):

Alkusoitto oopperasta La forza del destino (“Kohtalon voima”)

Gaetano Donizetti:

La scena della pazzia (Hulluuskohtaus) oopperasta Lucia di Lammermoor

 

Liput kaikkiin Turun musiikkijuhlien konsertteihin ovat myynnissä Lippupisteen toimipisteissä. Liput tämän tiedotteen mainitsemiin konsertteihin tulevat kaikki myyntiin perjantaina 30.10. klo 9 Lippupisteen toimipisteissä.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: