Etusivu » Kaikki festivaalit » » Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat
06.08.2020 - 16.08.2020Tietoa festivaalista

Kaupunkifestivaali tarjoaa Turun upeissa tiloissa ja saaristossa musiikkia moneen makuun: suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, oopperaa, resitaaleja, jazzia, maailmanmusiikkia ja konsertteja koko perheelle. Esiintyjät ovat kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Ohjelmistosta vastaa kansainvälisessä nosteessa oleva kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tmj.fi
Sähköposti info@tmj.fi
Festivaaliosoite Turku Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 632 3397
Toimisto Sibeliuksenkatu 2, FI-20100 Turku

Festivaali kartalla

Turun musiikkijuhlat tuo elokuussa Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä. Aikaisempia taiteellisia johtajia ovat olleet Ville Matvejeff, Topi Lehtipuu, Olli Mustonen ja Martti Rousi.

Jaa tapahtuma

Turun musiikkijuhlien 2020 ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan

10.03.2020

Kansainvälisten tähtien lisäksi juhlilla on musiikkikaupunkien teemoittama kamarimusiikkikonserttien sarja, kiinnostava luentoja ja keskusteluja sekä vieläkin monipuolisempi musiikillinen tarjonta.

 

TURUN MUSIIKKIJUHLAT 6.-16. elokuuta 2020

Turun musiikkijuhlat järjestetään tänä kesänä 6.-16. elokuuta järjestyksessään 61. kerran.  Suomen vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn musiikkifestivaalin ohjelmistosta vastaa toista kertaa kapellimestari Klaus Mäkelä. Festivaalin tarjonnassa on yli 40 konserttia ja muuta tapahtumaa.

Vieraina on tuttuun tapaan kansainvälisiä tähtiä, kuten tämän hetken kysytyimpiin kuuluva sopraano Nadine Sierra ja venäläisen pianokoulun legenda Elisabeth Leonskaja, orkestereita ja ensembleja, kuten Ruotsin radion sinfoniaorkesteri solistinaan huippubaritoni Peter Mattei ja sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri solistinaan viulisti Ilya Gringolts. Festivaalin vuoden 2020 residenssisäveltäjä on Pēteris Vasks, joka myös tulee paikalle Turkuun. Viime kesänä juhlien avajaiskonsertissa kuultu amerikkalaisbaritoni Thomas Hampson palaa Turkuun amerikkalaisella resitaaliohjelmalla. Näyttelijät Alina Tomnikov ja Seela Sella tähdittävät kirjallisuutta, teatteria ja musiikkia yhdistäviä konsertteja. Ruissalon telakalla oopperasta tutummat basso Matti Salminen, mezzosopraano Lilli Paasikivi ja sopraano Mari Palo tähdittävät kesäisten laulujen iltoja. Musiikkitarjonta myös monipuolistuu ja laajenee, kun Ruissalon telakalla kuullaan Olavi Uusivirtaa kahtena peräkkäisenä iltana. Taiteiden yönä Domino-salissa puolestaan esiintyy Kasmir ja Logomon Teatro-salissa käynnistyy Ilkka ”Ile” Vainion 60-vuotiskiertue. Laaja ja laadukas kamarimusiikin sarja on tänä vuonna rakennettu musiikkikaupunkien ympärille. Kiinnostavassa keskustelujen ja luentojen sarjassa kuullaan Seppo Kimasta, Laura Kolbea, Klaus Mäkelää, Helena Petäistöä ja Pēteris Vasksia. Festivaali päättyy konserttiin, jossa kuullaan ensin klassinen Schumannin Dichterliebe tenori Tuomas Katajalan ja pianisti Naoko Sonodan tulkitsemana ja sitten Sir Peter Maxwell Davies’in kulttiteos Eight Songs for a Mad King, jossa kuninkaan roolin esittää baritoni Thomas Florio. Juhlilla vierailevat niin Gringolts-jousikvartetti Zürichistä kuin Vertavo-jousikvartetti Oslosta.

Jo aiemmin on julkaistu festivaalin varaslähtökonsertti 28.7., jossa esiintyvät tenori Juan Diego Flórez ja pianisti Vincenzo Scalera, sekä kontratenori Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesteri konsertti 4. lokakuuta, ja amerikkalaismezzo Joyce DiDonaton ja barokkiensemble Il Pomo d’Oron konsertti 7. joulukuuta. Musiikkijuhlat laajentaa näin konserttitarjontaansa enemmän ympärivuotiseksi tarjoten valikoituja ja ainutkertaisia huippuhetkiä musiikin ystäville.

 

Pianisti Elisabeth Leonskaja avaa Turun musiikkijuhlat 6. elokuuta

Pianon legenda Elisabeth Leonskaja esiintyy Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa 6. elokuuta klo 19 Turun Konserttitalossa. Hän esittää Ludwig van Beethovenin kolme viimeistä sonaattia pianolle. Konsertti juhlistaa samalla Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlaa.

Musiikkikaupunkien mukaan teemoitettu kamarimusiikkikonserttien sarja vie Pietariin, Wieniin, Pariisiin ja Leipzigiin. Seppo Kimasen, Laura Kolben ja Helena Petäistön teemoitetut luennot täydentävät konsertteja.

Perjantaina 7.8. kuullaan Pietari-teemainen konsertti Sigyn-salissa, jossa esiintyvät basso Markus Suihkonen, viulisti Nikita Boriso-Glebsky, sellistit Klaus Mäkelä ja Torleif Thedéen ja pianistit Martin James Bartlett ja Juho Pohjonen. Ohjelmassa on Dmitri Šostakovitšin, Modest Musorgskin, Galina Ustvoltskajan ja Pjotr Tšaikovskin musiikkia.

Pariisille on omistettu kaksi konserttia. Pariisi I -konsertissa 9.8. Sigyn-salissa esiintyvät pianisti Nino Gvetadze, viulistit Andrej Power ja Elise Båtnes, alttoviulisti Catherine Bullock, sellisti Torleif Thédeen ja harpisti Päivi Severeide. Ohjelmassa on Ravelin, Debussyn, Couperinin ja César Franckin musiikkia. Pariisi II -konsertissa 10.8. Turun linnassa puolestaan kuullaan Satien, Debussyn ja Ravelin musiikkia Torleif Thedéenin, pianisti Antti Siiralan ja norjalaisen Vertavo-jousikvartetin tulkitsemana.

Leipzig-teemakonsertissa 13.8. Betel-kirkossa J.S. Bachin, Robert ja Clara Schumannin ja Felix Mendelssohnin musiikkia tulkitsevat viulistit Elise Båtnes ja Essi Höglund, alttoviulisti Catherine Bullock, sellisti Louisa Tuck, pianisti Antti Siirala ja Gringolts-jousikvartetti.

Musiikin mekaksi kutsuttu Wien esitellään myös kahden konsertin kautta. Wien I -konsertti Betel-kirkossa yhdistää Haydnin Auringonnousu-jousikvarteton (Gringolts-kvartetti) ja Beethovenin sonaatin pianolle lisänimeltään Kuutamo (Naoko Sonoda). Wien II -konsertissa tenori Tuomas Katajala, viulisti Essi Höglund, alttoviulisti Catherine Bullock, sellisti Senja Rummukainen ja pianistit Nino Gvetadze ja Naoko Sonoda tulkitsevat Turun linnassa monipuolisen ohjelman, jossa kuullaan mm. Schubertin iki-ihanat An die Musik, Die Forelle ja Erlkönig.

 

Näyttelijälegenda Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila kahtena iltana Sigyn-salissa

Seela Sella lausuu tunnettujen taiteilijaparien kirjeitä kahdessa musiikkia ja runoutta yhdistelevässä esityksessä 10. ja 12.8. Taiteilijaparien (mm. Sibelius ja Kuula) vaiheita ja elämäntuntoja käsittelevä teos kertoo siitä, mitä on merkinnyt olla yksin ja yhdessä, kukoistaa, kasvaa ja luopua, olla keskellä luomista ja hävitystä. Perinteiset ja uudemmat suomalaisen laulumusiikin helmet keskustelevat mm. Aino Sibeliuksen ja Alma Kuulan kirjeiden sekä Katri Valan, L. Onervan ja Aila Meriluodon runojen kanssa. Säveltäjinä ovat mm. Sibelius, Kuula, Madetoja, Kilpinen, Attila ja Ilkka Kuusisto.

 

Alina Tomnikov tulkitsee Tolstoita Turun linnassa 15.8.

Nuorempaa näyttelijäkaartia edustava Alina Tomnikov lukee otteita Leo Tolstoin Kretuzer-sonaatista suomeksi ja venäjäksi Turun linnassa. ”Tämän Kreutzer-konsertin lähtökohta on Beethovenin ikoninen Kreutzer-sonaatti, jonka innoittamana Janáček sävelsi jousikvartettonsa, Tolstoi kirjoitti romaaninsa ja jotka yhdistetään konsertissa Alina Tomnikovin lukemilla otteilla”, kertoo taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä. Tomnikovin kanssa lavalle nousevat viulisti Essi Höglund, pianisti Naoko Sonoda ja Vertavo-jousikvartetti.

 

Turun musiikkijuhlien vuoden 2020 residenssisäveltäjä on Pēteris Vasks.

Latvialainen Pēteris Vasks kuuluu aikamme arvostetuimpiin ja suosituimpiin nykysäveltäjiin. Vasks tulee itse paikalle Turkuun ja hänen teoksiaan kuullaan useammassa konsertissa. Vasks-gaala järjestetään lauantaina 8.8. Turun konserttitalossa. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri johtajanaan Klaus Mäkelä tulkitsevat Vasksin viulukonserton Distant LIght ja ohjelmassa on myös Music Dolorosa ja kolme latvialaista kansanlaulua. Gringoltsin, kamariorkesterin ja Mäkelän ohella esiintyjinä ovat sopraano Aurora Marthens, sellisti Louisa Tuck, huilisti Kerttu Aalto-Setälä ja pianisti Juho Pohjonen.

”Muistan vielä sen hetken, kun ensimmäisen kerran kuulin Pēteriksen musiikkia. Viulukonsertto ’Kaukainen valo’ avasi ikkunan minulle aivan uuteen maailmaan ja siitä hetkestä lähtien olen ollut hänen suurenmoisen musiikkinsa ihailija. Nyt olen todella ylpeä, että saamme juuri hänet vieraaksemme Turun musiikkijuhlille”, iloitsee festivaalin taiteellinen johtaja ja Vasks-gaalan johtava Klaus Mäkelä, joka myös keskustelee Vasksin kanssa saksaksi ja tulkaten itse suomeksi ennen konserttia.

 

Matti Salminen, Lilli Paasikivi ja Mari Palo Ruissalon telakalla

Oopperan kuninkaalliset palaavat iskelmän ja kesäisten laulujen nostalgisiin tunnelmiin Ruissalon telakalla, kun basso Matti Salminen, mezzosopraano Lilli Paasikivi ja sopraano Mari Palo nousevat lavalla viulisti Petteri Iivosen, pianisti Jukka Nykäsen ja kontrabasisti Eero Ignatiuksen kanssa kahtena iltana 10.8. ja 11.8.

 

Amerikkalainen baritonitähti Thomas Hampson palaa Turkuun.

Amerikkalaisbaritoni Thomas Hampson palaa Turkuun omalla resitaalilla 15.8. klo 19 Turun Konserttitalossa. Songs of America -konsertissa esitellään amerikkalaista repertuaaria, jota Hampson on halunnut tehdä tunnetuksi. Hampsonin pianistina on Vlad Iftinca. Ohjelmisto on upea musiikillinen panoraama amerikkalaista melodiaa sekä toisaalta Cole Porterin ja Bernsteinin musiikkia. Konsertin ohjelma on täydellisenä musiikkijuhlien sivuilla.

Viime kesänä esiintymisensä Turussa peruuttanut amerikkalaissopraano Nadine Sierra nousee  Thomas Hampsonin kutsusta lavalle myös tässä konsertissa.

Amerikkalaissopraano Nadine Sierran konsertti Turun filharmonisen orkesterin ja kapellimestari Lorenzo Passerinin kanssa Turun konserttitalossa 13.8. klo 18 on julkaistu jo aiemmin.

”Viime kesänä Nadine Sierra joutui valitettavasti peruuttamaan esiintymisensä, mutta nyt hän esiintyykin sitten kahdessa konsertissa eli TFO:n solistina 13.8. ja Hampsonin kutsusta tämän resitaalissa 15.8. special guestina, joten yleisön pitkä odotus palkitaan kyllä ruhtinaallisesti”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

 

Kakolassa kamarimusiikkia

Perjantaina 14.8. norjalainen Vertavo-jousikvartetti esiintyy Kakolan salissa, jonka sisäänkäynti on muutaman askeleen päässä kuuluisasta funikulaarista. Konsertissa kuullaan Jaakko Kuusiston, Fanny Mendelssohnin, Caroline Shaw’n ja Anonín Dvorákin musiikkia. Norjalaisessa Vertavo-kvartetissa soittavat viulistit Øyvor Volle ja Annabelle Merare, alttoviulisti Berit Cardas ja sellisti  Bjørg Lewis.

 

Kotikonsertit Aino ja Jarkko Ruoholan luona ja arkkipiispan residenssissä.

Aino ja Jarkko Ruoholan kotikonsertissa 8.8. esiintyvät viulisti Elise Båtnes ja sellistit Louisa Tuck ja Klaus Mäkelä. Arkkipiispan kotikonsertti 15.8. toteutetaan yhteistyössä Turun Kirjamessujen kanssa ja runoilija Johanna Venhon runojen ohella kuullaan musiikkia viulisti Essi Höglundin ja sellisti Senja Rummukaisen tulkitsemana.

 

Olavi Uusivirta, Kasmir ja Ile Vainio ensimmäistä kertaa Turun musiikkijuhlilla

Emma-palkittu Olavi Uusivirta esiintyy Turun Ruissalon telakalla kahtena peräkkäisenä iltana 12. ja 13.8. Vastikään uuden albumin julkaissut Kasmir puolestaan esiintyy Turun Taiteidenyönä pianisti Lasse Piiraisen kanssa Dominossa 13.8.

Vuonna 2020 60 vuotta täyttävä Ilkka ”Ile” Vainio aloittaa 60-vuotisjuhlakiertueensa musiikkijuhlilta:  Koko kansan laulut –konsertti kuullaan Logomon Teatrossa 12.8.

”Turun musiikkijuhlat on kaikkien turkulaisten tapahtuma, joten haluamme tarjota mahdollisimman monipuolista ohjelmistoa pääpainon ollessa yhä kuitenkin vahvasti klassisessa musiikissa. Kuuntelemme tarkalla korvalla sitä, mitä asiakkaamme toivovat ja hyödynnämme kaiken palautteen tehdäksemme vielä parempaa tapahtumaa”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

 

Yllämainittujen konserttien lisäksi koko muu laaja ja monipuolinen Turun musiikkijuhlien ohjelma löytyy musiikkijuhlien sivuilta www.tmj.fi

 

Turun musiikkijuhlien mestarikurssit

Niklas Pokin ja Antti Siiralan pianon mestarikurssit jatkuvat 14.-18.8.2020.

 

Kertauksena: Turun musiikkijuhlat on jo aiemmin julkaissut muutamia konsertteja myös elokuun festivaalikauden ulkopuolella.

 

Juan Diego Florez & Vincenzo Scalera 28.7.

Huipputenori Juan Diego Flórez saapuu vihdoin Turkuun pianistinaan Vincenzo Scarela. Flórez on maailman kysytyimpiä oopperalaulajia ja häntä on luonnehdittu mm. oopperan Roger Federeriksi.

 

Nadine Sierra & Turun filharmoninen orkesteri 13.8.

Sopraano Nadine Sierra esiintyy Turun filharmonisen orkesterin solistina 13.8. kapellimestarinaan Lorenzo Passerin. Konsertin ohjelmisto on varmistunut ja löytyy kokonaisuudessaan musiikkijuhlien sivuilta.

 

Peter Mattei & Ruotsin radion sinfoniaorkesteri 14.8.

Turun musiikkijuhlat tuo Turkuun Ruotsin radion sinfoniaorkesterin, joka esiintyy festivaalilla perjantaina 14. elokuuta 2020 klo 19. Solistina festivaalin taiteellisen johtajan, kapellimestari Klaus Mäkelän johtamassa konsertissa on ruotsalaisbaritoni Peter Mattei. Ohjelmassa on Ravelin Le Tombeau de Couperin (Couperinin hauta), Mozartin aarioita baritonille ja Sibeliuksen sinfoniat 6 ja 7.

 

Franco Fagioli & Baselin kamariorkesteri 4.10.

Turun musiikkijuhlien Agrippina-oopperassa yleisön hurmannut kontratenori Franco Fagioli saapuu Turkuun Baselin kamariorkesterin kanssa ja Mozart-ohjelmalla, joka on julkaistu kokonaisuudessaan musiikkijuhlien sivuilla. Konsertti ajoittuu samaan viikonloppuun Turun Kirjamessujen kanssa, joiden vuoden 2020 poikkitaiteellinen teema on musiikki.

 

Joyce DiDonato & Il Pomo d’Oro 7.12.

Maanantaina 7. joulukuuta 2020 klo 19 Turun Konserttitalossa hemmotellaan barokkimusiikin ystäviä amerikkalaismezzo Joyce DiDonaton ja Il Pomo d’Oro -barokkiorkesterin konsertilla. Joyce DiDonato: My Favourite Things -konsertissa kuullaan mezzosopraanon suosikkiaarioita sellaisilta säveltäjiltä kuin Monteverdi, Händel ja Gluck. Ohjelma on kokonaisuudessaan musiikkijuhlien sivuilla.  Joyce DiDonato palkittiin vastikään Grammyllä vuoden parhaasta klassisesta soolovokaalialbumista.

 

Liput kaikkiin Turun musiikkijuhlien konsertteihin tulevat myyntiin kaikissa Lippupisteen toimipisteissä 11.3. klo 9.  

 

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä, joka vastaa myös vuoden 2021 ohjelmasta.

 

***

Lipunmyynti

Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ja R-kioskeilla kautta maan sekä osoitteesta www.lippu.fi.

Lippujen varaus- ja myyntipalvelu sekä ostamisen neuvonta, puh. 0600 900 900. Puhelun hinta 1,98 €/min + mpm/pvm (Palvelu on avoinna ma-la klo 9-21, su klo 10–18).

Lippuja konserttiin voi ostaa myös Turun Konserttitalon Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynnistä (Aninkaistenkatu 9) to-pe klo 12-16: Puh. (02) 262 0333, kulttuuri.myynti@turku.fi. Varauksia otetaan vastaan myös Turun musiikkijuhlien toimistossa: +358 (0)40 632 3397, info@tmj.fi.

 

Turun musiikkijuhlien vuoden 2020 esiintyjät:

 

Kerttu Aalto-Setälä

Kristian Attila

Martin James Bartlett

Catherine Bullock

Elise Båtnes

Nikita Boriso-Glebsky

Juan Diego Flórez

Thomas Florio

Pia Freund

Ilya Gringolts

Nino Gvetadze

Thomas Hampson

Jenni Haukio

Camilla Hoitenga

Essi Höglund

Vlad Iftinca

Eero Ignatius

Petteri Iivonen

Tuomas Katajala

Eija Kankaanrinta

Kasmir

Seppo Kimanen

Laura Kolbe

Uli Kontu-Korhonen

Eveliina Kytömäki

Elisabeth Leonskaja

Mikko Luoma

Aurora Martens

Peter Mattei

Klaus Mäkelä

Jukka Nykänen

Lilli Paasikivi

Mari Palo

Lorenzo Passerini

Helena Petäistö

Jerry Piipponen

Lasse Piirainen

Johannes Piirto

Juho Pohjonen

Andrej Power

Nadine Sierra

Senja Rummukainen

Matti Salminen

Vincenzo Scalera

Seela Sella

Päivi Severeide

Antti Siirala

Naoko Sonoda

Markus Suihkonen

Andreas Sundén

Torleif Thedéen

Alina Tomnikov

Louisa Tuck

Ville Urponen

Olavi Uusivirta

Ilkka ”Ile” Vainio

Pēteris Vasks (residenssisäveltäjä)
Johanna Venho

Tuulia Ylönen

 

Gringolts-jousikvartetti

Vertavo-jousikvartetti

 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Ruotsin radion sinfoniaorkesteri

Turun filharmoninen orkesteri

Turun musiikkijuhlat järjestää kaksi konserttia Lontoon Wigmore Halliin

22.01.2020

Turun musiikkijuhlat järjestää kaksi omaa konserttia Lontoon Wigmore Hallissa lauantaina 4. huhtikuuta 2020. Konsertit järjestään peräkkäin klo 11.00 ja 14.00 ja esiintyjinä ovat Lorenza Borrani, Alban Gerhardt, Julia-Maria Kretz, Sunwook Kim, Sarah McElravy, Julian Rachlin ja Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä.  Maailman parhaisiin viulisteihin kuuluva Julian Rachlin toimii niin ikään Turun filharmonisen orkesterin päävierailijana.

 

Turku Festival Showcase

Wigmore Hall, Lontoo

La 4.4.2020 klo 11:00

 

Julia-Maria Kretz, viulu

Sarah McElravy, viulu

Julian Rachlin, viulu

Alban Gerhardt, sello

Klaus Mäkelä

Sunwook Kim, piano

 

Colombi: Chiacona

Saariaho: Dreaming Chaconna (After G. Colombi)

Gerhardt

 

Vasks: Castillo interior

McElravy, Gerhardt

 

Schumann: Pianokvintetto

Kim, Rachlin, Kretz, McElravy, Mäkelä

 

Turku Festival Showcase

Wigmore Hall, Lontoo

La 4.4.2020 klo 14:00

 

Lorenza Borrani, viulu

Julian Rachlin, viulu

Sarah McElravy, alttoviulu

Alban Gerhardt, sello

Klaus Mäkelä, sello

 

Sauli Zinovjev: Sospirando 4 “Schubert”

Schubert: Jousikvintetto

Borrani, Rachlin, McElravy, Gerhardt, Mäkelä

 

Konserttien ohjelmat on suunnitellut Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä, joka itsekin esiintyy molemmissa konserteissa. Mäkelä on kapellimestariuransa ohella ikäpolvensa parhaita suomalaissellistejä.

Konsertit tuotetaan yhteistyössä Wigmore Hallin kanssa ja ne ovat avoimia yleisölle. Liput ovat myynnissä Wigmore Hallin kanavissa. Konserttien tarkoituksena on myös esitellä nimensä mukaisesti Turun musiikkijuhlia lontoolaisyleisölle ja näin herättää kiinnostusta sen vuosittaista tarjontaa kohtaan.

”Olen todella iloinen ja ylpeä, että Turun musiikkijuhlien konsertit kuullaan Wigmore Hallissa. On suuri kunnia saada soittaa upeiden kollegoiden kanssa maailman parasta musiikkia juuri tässä salissa ja viedä Turun musiikkijuhlia samalla myös maailmalle”, sanoo taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä.

”Wigmore Hall on Euroopan hienoimpia ja legendaarisimpia saleja. Se, että meillä on näin upea ja ainutkertainen mahdollisuus, kertoo siitä, mikä asema Turun musiikkijuhlilla kansainvälisessä musiikkikentässä on. Turun musiikkijuhlasäätiö pyrkii strategiansa mukaisesti tiivistämään kansainvälisiä yhteyksiään ja yhteistyötä. Tulemme tulevaisuudessa järjestämään konsertteja ja promootiotilaisuuksia myös Suomen rajojen ulkopuolella, kun se palvelee näitä tavoitteita ja tuo näkyvyyttä ja kansainvälistä yleisöä eli kulttuurimatkailijoita Turkuun. Tietysti samalla koko Suomen musiikkitarjonta saa huomiota”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun kaupunki, Visit Turku ja Business Finland ovat mukana tapahtumassa ja konserttien ohella järjestetään oma tilaisuus, jossa Turun monipuolinen matkailullinen tarjonta on esillä. ”Olen vaikuttunut siitä työstä, jota Turun musiikkijuhlat tekee Turun kansainvälisen näkyvyyden lisäämiseksi. Kulttuurikaupunki Turulla on paljon tarjottavaa kulttuurimatkailijoille”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Liput molempiin Turku Festival Showcase -konsertteihin Lontoon Wigmore Hallissa lauantaina 4. huhtikuuta ovat myynnissä Wigmore Hallin sivuilla ja Wigmore Hallin lipunmyynnissä Lontoossa.

Linkit konsertteihin:

https://wigmore-hall.org.uk/whats-on/alban-gerhardt-sarah-mcelravy-julian-rachlin-julia-kretz-larsson-klaus-maekelae-sunwook-kim-202004041100

https://wigmore-hall.org.uk/whats-on/julian-rachlin-lorenza-borrani-sarah-mcelravy-alban-gerhardt-klaus-maekelae-202004041400

Wigmore Hallin lipunmyynti puh: +44 20 7935 2141 ja sähköposti: boxoffice@wigmore-hall.org.uk Wigmore Hallin lipunmyynti on auki klo 10-18.30.

Wigmore Hall: 36 Wigmore Street London W1U 2BP

***

Turun musiikkijuhlat julkaisee koko ohjelmistonsa tiistaina 10. maaliskuuta 2020. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

Ruotsin radion sinfoniaorkesteri ja baritoni Peter Mattei sekä mezzosopraano Joyce DiDonato konsertoivat Turun musiikkijuhlien konserteissa 2020

09.01.2020

Turun musiikkijuhlat tuo Turkuun Ruotsin radion sinfoniaorkesterin, joka esiintyy festivaalilla perjantaina 14. elokuuta 2020 klo 19. Solistina festivaalin taiteellisen johtajan, kapellimestari Klaus Mäkelän johtamassa konsertissa on ruotsalaisbaritoni Peter Mattei, joka esiintyy parhaillaan New Yorkin Metropolitanissa Alban Bergin Wozzeck-oopperan pääroolissa. Turun-konsertin ohjelmassa on Ravelin Le Tombeau de Couperin (Couperinin hauta), Mozartin aarioita baritonille ja Sibeliuksen sinfoniat 6 ja 7. Konsertti tuotetaan yhteistyössä Ruotsin radion Itämerifestivaalin kanssa.

”Ruotsin radion sinfoniaorkesteri on Pohjoismaiden parhaita ja edellisestä vierailusta on vierähtänyt kuusi vuotta. Meille on suuri kunnia saada orkesteri jälleen Turkuun ja vielä maailman kysytyimpiin laulajiin kuuluvan Peter Mattein kanssa. Illasta tekee edelleen ainutkertaisen se, että taiteellinen johtajamme ja Ruotsin radio-orkesterin päävierailija Klaus Mäkelä johtaa juuri tämän konsertin”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki. ”Turun ja Tukholman kaupungit tekevät läheistä yhteistyötä ja konsertti on osaltaan jatkumoa vuosisatoja kestäneessä vuorovaikutuksessa ja kulttuurivaihdossa, joka tiivistynee tulevina vuosina entisestään”, Ketomäki jatkaa.

Turun musiikkijuhlat on jo aiemmin kertonut laajentavansa konserttitarjontaansa valikoidusti myös kesän ulkopuolelle. Maanantaina 7. joulukuuta 2020 klo 19 Turun Konserttitalossa hemmotellaan barokkimusiikin ystäviä amerikkalaismezzo Joyce DiDonaton ja Il Pomo d’Oro –barokkiorkesterin konsertilla. Joyce DiDonato: My Favourite Things –konsertissa kuullaan mezzosopraanon suosikkiaarioita sellaisilta säveltäjiltä kuin Buonamente, Cesti, Dowland, Gluck, Händel, Hasse, Monteverdi, Merula ja Rossi.

Amerikkalainen Joyce DiDonato kuuluu niinikään oopperamaailman kirkkaimpiin tähtiin ja tulkitsee helmikuussa New Yorkin Metropolitanissa Händelin Agrippina-oopperan pääroolia. Sekä Wozzeck että Agrippina välitetään Suomeen Finnkinon Met Live HD –näytöksinä.

”Mikäli yleisö löytää konsertteihimme myös elokuun ulkopuolella eli kysyntää on, pyrkii Turun musiikkijuhlasäätiö tuottamaan niitä strategiansa mukaisesti myös tulevina vuosina. Joyce DiDonato on monipuolinen taiteilija, joka on varmasti houkutellut myös uusia yleisöjä oopperan pariin. On hienoa, että saamme hänet nyt Turkuun ja hänelle merkityksellisellä  ohjelmalla. Il Pomo d’Oro on käynyt meillä nyt niin monta kertaa, että yhteistyö on hyvin luontevaa”, toteaa Liisa Ketomäki.

Liput molempiin konsertteihin (14.8.2020 ja 7.12.2020) tulevat myyntiin kaikissa Lippupisteen toimipisteissä 9.1.2020 klo 12.

Turun musiikkijuhlat on jo aiemmin julkaissut neljä muuta konserttia ensi vuoden ohjelmistostaan. Baritoni Aarne Pelkosen konsertti Suomen eturivin muusikoiden kanssa sijoittuu helmikuulle.

Tenori Juan Diego Flórez konsertoi pianisti Vincenzo Scaleran kanssa 28. heinäkuuta varaslähtönä elokuun festivaalille. Sopraano Nadine Sierra puolestaan konsertoi Turun filharmonisen orkesterin kanssa 13. elokuuta. Kontratenori Franco Fagioli konsertoi Mozart-ohjelmalla Baselin kamariorkesterin kanssa 4. lokakuuta Turun kirjamessujen aikaan.

”Olemme voimakkaan kasvun tiellä ja tavoittelemme seuraavaksi vielä enemmän ja vahvemmin myös kansainvälistä näkyvyyttä ja yleisöä. Haluamme lisätä kulttuurimatkailua Turkuun ja tietysti koko Suomeen. Tästä tulemme kertomaan lisää vielä ennen maaliskuun koko ohjelman julkaisua”, toteaa Liisa Ketomäki.

***

Turun musiikkijuhlat julkaisee koko ohjelmistonsa tiistaina 10. maaliskuutta 2020. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

***

Lipunmyynti

Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ja R-kioskeilla kautta maan sekä osoitteesta www.lippu.fi.

Lippujen varaus- ja myyntipalvelu sekä ostamisen neuvonta, puh. 0600 900 900. Puhelun hinta 1,98 €/min + mpm/pvm (Palvelu on avoinna ma-la klo 9-21, su klo 10–18).

Lippuja konserttiin voi ostaa myös Turun Konserttitalon Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynnistä (Aninkaistenkatu 9) to-pe klo 12-16: Puh. (02) 262 0333, kulttuuri.myynti@turku.fi. Varauksia otetaan vastaan myös Turun musiikkijuhlien toimistossa: +358 (0)40 632 3397, info@tmj.fi.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 6.-16.8.2020.

www.tmj.fi

Turun musiikkijuhlat: HuipputenoriJuan Diego Flórez konsertoi Turussa tiistaina 28. heinäkuuta 2020

12.12.2019

Maailman kysytyimpiin tenoreihin kuuluva Juan Diego Flórez esiintyy Turun musiikkijuhlien konsertissa tiistaina 28. päivä heinäkuuta 2020 klo 19 hieman yli viikko ennen varsinaista festivaalia. Varaslähtökonsertti pidetään Turun konserttitalossa. Pianistina on aiemminkin Turussa vieraillut pianisti Vincenzo Scalera. Ohjelmassa on ooppera-aarioita ja melodioita sellaisilta säveltäjiltä kuin Donizetti, Verdi, Massenet ja Puccini. Ohjelma tarkentuu keväällä.

”Odotan todella paljon ensiesiintymistäni Turun musiikkijuhlilla. Tämä hieno festivaali kerää joka vuosi niin monia kansainvälisiä taiteilijoita, enkä malta odottaa, että pääsen laulamaan sinne ja tapaamaan sen yleisön”, sanoo Juan Diego Flórez.

”Juan Diego Flórez kuuluu maailman kysytyimpien oopperalaulajien ja parhaimpien tenorien joukkoon. Olemme erittäin iloisia, että saamme hänet Turun musiikkijuhlille. Sama ohjelma kuullaan kesällä mm. Salzburgin festivaalilla”, sanoo Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat on jo aiemmin julkaissut kolme muuta konserttia ensi vuoden ohjelmistostaan. Baritoni Aarne Pelkosen konsertti Suomen eturivin muusikoiden kanssa sijoittuu helmikuulle. Kontratenori Franco Fagioli konsertoi Mozart-ohjelmalla Baselin kamariorkesterin kanssa 4. lokakuuta Turun kirjamessujen aikaan. Sopraano Nadine Sierran konsertti Turun filharmonisen orkesterin kanssa sijoittuu elokuulle.

”Olemme voimakkaan kasvun tiellä ja tavoittelemme seuraavaksi vielä enemmän ja vahvemmin myös kansainvälistä näkyvyyttä ja yleisöä. Haluamme lisätä kulttuurimatkailua Turkuun ja tietysti koko Suomeen. Ensi kesän ohjelmisto on laaja ja hyvin monipuolinen – tulemme Klaus Mäkelän kanssa varmasti kertomaan lisää tarjonnastamme alkuvuodesta”, toteaa Liisa Ketomäki

Juan Diego Flórezin konsertin liput tulevat myyntiin kaikissa Lippupisteen toimipisteissä torstaina 12. joulukuuta klo 10.

***

Turun musiikkijuhlat julkaisee koko ohjelmistonsa maanantaina 9. maaliskuutta 2020. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

 

Lipunmyynti

Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ja R-kioskeilla kautta maan sekä osoitteesta www.lippu.fi.

Lippujen varaus- ja myyntipalvelu sekä ostamisen neuvonta, puh. 0600 900 900. Puhelun hinta 1,98 €/min + mpm/pvm (Palvelu on avoinna ma-la klo 9-21, su klo 10–18).

Lippuja konserttiin voi ostaa myös Turun Konserttitalon Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynnistä (Aninkaistenkatu 9) to-pe klo 12-16: Puh. (02) 262 0333, kulttuuri.myynti@turku.fi. Varauksia otetaan vastaan myös Turun musiikkijuhlien toimistossa: +358 (0)40 632 3397, info@tmj.fi.

Turunmusiikkijuhlat laajentaa konserttitarjontaansa elokuun ja kesäkaudenulkopuolelle ja julkaisee kaksi konserttia vuodelle 2020

09.10.2019

Turun musiikkijuhlat laajentaa konserttitarjontaansa elokuun ja kesäkauden ulkopuolelle ja julkaisee kaksi konserttia vuodelle 2020. Sopraano Nadine Sierra konsertoi Turun filharmonisen orkesterin kanssa ja kontratenori Franco Fagioli palaa Turkuun Mozart-ohjelmalla yhdessä Baselin kamariorkesterin kanssa.

Turun musiikkijuhlien menestyksekkään 60. järjestämiskerran jälkeen festivaali suuntaa katseensa tulevaan. Turun musiikkijuhlien päätapahtuma on ensi vuonna 6.-16. elokuuta 2020. Turun musiikkijuhlasäätiö laajentaa kuitenkin toimintaansa ja tulee tarjoamaan entistä enemmän konsertteja myös elokuun festivaalin ja kesäkauden ulkopuolella.

”Julkaisemme nyt kaksi ensi vuoden hienoa tapahtumaa, joista toinen sijoittuu elokuun festivaalille ja toinen lokakuulle 2020. Keräsimme tänä kesänä poikkeuksellisen suuren määrän asiakaspalautetta, jossa toivottiin lisää laadukkaita konsertteja. Monet elokuun konserteista ja lisäkonserteista möivät loppuun, mutta emme toisaalta voi kasvattaa valtavasti elokuun festivaalin yksittäisiä konserttimääriä. Haluamme kuitenkin vastata valtakunnalliseen kysyntään ja kasvattaa toimintaamme, mistä johtuen tulemme tuottamaan konsertteja myös talvikaudella.

Molemmat nyt julkaistavat konsertit alkavat klo 18. Tässäkin vastaamme yleisöltä tulleeseen palautteeseen: konserttien ohella Turussa halutaan ehdottomasti kokea ravintolaelämys ja aikaistetut konsertit mahdollistavat ravintoloiden keittiöiden aikataulut huomioiden konserttielämyksen yhdistämisen ruokailuuun. Tämä palvelee sekä Turun talousalueen yleisöä että muualta tulevia konserttivieraita. Haluamme entistä paremmin huomioida tällaiset kokonaiselämykseen vaikuttavat ja Turun vetovoimaa lisäävät tekijät”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

 

Nadine Sierra esiintyy TFO:n kanssa 13. elokuuta 2020 klo 18.

Amerikkalaissopraano Nadine Sierra esiintyy Turun filharmonisen orkesterin kanssa torstaina 13. elokuuta 2020 klo 18 Turun Konserttitalossa. Orkesteria johtaa Lorenzo Passerini ja konsertissa kuullaan Sierralle tärkeimpiä ooppera-aarioita mm. Donizettilta, Gounod’lta, Puccinilta ja Verdiltä.

Oopperamaailman lupaavimpiin kykyihin kuuluva sopraano NADINE SIERRA voitti 2017 Richard Tucker -palkinnon ja 2018 Metropolitan-oopperan Beverly Sills -palkinnon.  Sierra tunnetaan nyt mm. San Franciscon oopperan Musettana, mutta eritoten Rigoletton Gildan roolista Metropolitanissa, Berliinin valtionoopperassa ja Pariisin kansallisoopperassa, Lucia di Lammermoorin nimiroolista mm. Venetsian La Fenicessä ja lukuisista Mozartin oopperoiden päärooleista maailman johtavissa oopperataloissa.

Sierran hengästyttävää menestystä kilpailujen ja palkintojen voittajana ovat seuranneet niin Voguen ja Opera Newsin kaltaiset mediat, lukemattomat Instagram-seuraajat kuin myös Nick Romeo 2011 ilmestyneen kirjansa Driven: Six Incredible Musical Journeys Nadine Sierralle omistetussa luvussa.

 

Kontratenori Franco Fagioli palaa Turkuun Mozart-ohjelmalla ja Baselin kamariorkesterin kanssa sunnuntaina 4. lokakuuta 2020 klo 18.

Turun musiikkijuhlien Agrippina-esityksessä häikäissyt kontratenori Franco Fagioli palaa Turkuun Baselin kamariorkesterin (Kammerorchester Baselin) kanssa. Ohjelmistossa on Mozartin aarioita kastraateille. Konsertti sijoittuu samaan viikonloppuun Turun Kirjamessujen ja Ruoka- ja viinimessujen kanssa.

Maailman kysytyimpiin kontratenoreihin kuuluva Fagioli hurmasi suomalaisyleisön Händelin Agrippina-oopperan keisari Nerona Turun musiikkijuhlien varaslähdössä  kesäkuussa 2019.

”Välittömästi konsertin jälkeen moni yleisön jäsen lähetti viestiä toivoen Fagiolin nopeaa paluuta ja kun siihen tarjoutui mahdollisuus hienon Baselin kamariorkesterin kanssa, tartuimme tilaisuuteen. Konsertti on vielä samana viikonloppuna Turun Kirjamessujen ja Turun Ruoka- ja viinimessujen kanssa ”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat julkaisee koko ohjelmistonsa maanantaina 9. maaliskuutta 2020.

Lipunmyynti molempiin konsertteihin alkaa torstaina 10.10. klo 9.

Turun musiikkijuhlat peruuttaa Wigmore Hallin konserttinsa

17.03.2020

Turun musiikkijuhlien piti järjestää kaksi omaa konserttia Lontoon Wigmore Hallissa lauantaina 4. huhtikuuta 2020. Konsertit peruutetaan Euroopassa vallitsevan koronavirustilanteen takia. Konserteille pyritään löytämään uusi ajankohta kaudelle 2020-2021 yhdessä Wigmore Hallin kanssa.

Konserttien esiintyjiksi olivat lupautuneet Lorenza Borrani, Alban Gerhardt, Julia-Maria Kretz, Sunwook Kim, Sarah McElravy, Julian Rachlin ja Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä, joka oli myös suunnitellut konserttien ohjelmat.

Turun musiikkijuhlien elokuun ohjelmisto on julkaistu festivaalin sivuilla kokonaisuudessaan ja lipunmyynti konsertteihin on alkanut.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 6.-16.8.2020.

www.tmj.fi

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: