Etusivu » Kaikki festivaalit » » Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat
elokuu 2021Tietoa festivaalista

Kaupunkifestivaali tarjoaa Turun upeissa tiloissa ja saaristossa musiikkia moneen makuun: suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, oopperaa, resitaaleja, jazzia, maailmanmusiikkia ja konsertteja koko perheelle. Esiintyjät ovat kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Ohjelmistosta vastaa kansainvälisessä nosteessa oleva kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ooppera ja kuoro Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tmj.fi
Sähköposti info@tmj.fi
Festivaaliosoite Turku Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 632 3397
Toimisto Sibeliuksenkatu 2, FI-20100 Turku

Festivaali kartalla

Turun musiikkijuhlat tuo elokuussa Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä. Aikaisempia taiteellisia johtajia ovat olleet Ville Matvejeff, Topi Lehtipuu, Olli Mustonen ja Martti Rousi.

Jaa tapahtuma

Turun musiikkijuhlat perutaan elokuulta 2020

08.05.2020

Turun musiikkijuhlat perutaan elokuulta 2020. Festivaali oli tarkoitus järjestää 6.-16. elokuuta.

Peruutuksen syynä on globaali koronaepidemia ja sen aiheuttamat suorat ja välilliset vaikutukset.

Maan hallitus ja Turun kaupunki ovat molemmat linjanneet, ettei suuria yleisötapahtumia saa järjestää 31.7. asti ja kokoontumisrajoitukset koskien yli 50 hengen kokoontumisia ovat yleisesti voimassa toistaiseksi. Vastikään saatu linjaus alle 500 hengen kulttuuritapahtumien järjestämisen sallimisesta erityisjärjestelyin, joista ei vielä ole saatu tietoa, ei valitettavasti muuta tilannetta musiikkijuhlien tapahtumien osalta. Hallitus ei ole myöskään poissulkenut kokoontumisrajoitusten jatkumisen mahdollisuutta. On myös epävarmaa, onko ulkomailta saapuvien taitelijoiden mahdollista matkustaa Suomeen. Euroopassa ja Suomessa tehdyt rajoitukset ja niiden välilliset vaikutukset eivät mahdollista festivaalin järjestämistä elokuussa.

”Päätös on valitettava, mutta perusteltu ja ainoa mahdollinen. Festivaali toimii aina viranomaisohjeistuksen mukaan, mutta emme myöskään halua ottaa riskiä, että taiteilijoiden ja yleisön terveys vaarantuu. Myös lipunmyynti on erittäin haasteellista tilanteessa, jossa asiakkaat ymmärrettävästi pohtivat edellytyksiä osallistua isoihin tapahtumiin elokuussa”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Päätös festivaalin peruuttamisesta on haluttu tehdä tässä vaiheessa, jotta peruutus voidaan viestiä ajoissa yleisölle, taiteilijoille ja yhteistyökumppaneille. ”Olemme pahoillamme peruutuksesta, mutta valitettavasti meillä ei ole muuta kestävää vaihtoehtoa”, sanoo Liisa Ketomäki.

”Tämän vuoden festivaalin peruuttaminen on tietysti suuri pettymys, mutta tässä tilanteessa ainoa vaihtoehto. Minulle on tärkeää, että pyrimme kutsumaan kaikki tämän vuoden upeat taiteilijat seuraavalle festivaalille. Taide kannattelee meitä kaikkia niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina ja toivon, että näemme taas pian Turun musiikkijuhlilla”, sanoo Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, kapellimestari Klaus Mäkelä.

Lippuja ostaneille asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta lippujen palautukseen tai niiden vaihtamiseen Turun musiikkijuhlien lahjakorttiin, joka on voimassa 31.12.2021 asti. Festivaali selvittää mahdollisuuksia joidenkin konserttien siirtämiseen ja striimaamiseen, mutta tästä tiedotetaan lisää kesäkuussa.

***

Amerikkalaisbaritoni Thomas Hampsonin konsertti ”Songs of America” (alkuperäinen päivä 15.8.2020) siirtyy muokatulla ohjelmistolla (ja ilman sopraano Nadine Sierraa) vuoteen 2021. Uusi konserttiajankohta on lauantai 24. huhtikuuta 2021 klo 19 Turun Konserttitalossa. Hampsonin konserttiin ostetut liput käyvät sellaisenaan, mutta ne voi myös halutessaan palauttaa 31.5.2020 mennessä, mikäli uusi ajankohta ei sovi.

Turun musiikkijuhlien konsertit syyskaudella 2020 eli Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesterin konsertti 4. lokakuuta ja Joyce DiDonaton ja Il Pomo d’Oro -orkesterin konsertti 7. joulukuuta pysyvät toistaiseksi suunnitellusti ohjelmistossa.

***

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

 

Lippupisteen palautusohjeet:

Ostetut liput voi vaihtaa Turun Musiikkijuhlien lahjakorttiin, joka on voimassa 31.12.2021 asti, tai niistä voi hakea rahanpalautusta. Siirretyn Songs of America -konsertin kohdalla hyvitykset on haettava 31.5.2020 mennessä.

Voitte laittaa siitä viestin Lippupisteelle osoitteeseen asiakaspalvelu@lippu.fi tai soittaa numeroon 0600 900 900 (2 e/min+pvm). Viestistä tulee käydä ilmi postiosoite sekä alkuperäisten lippujen lippunumerot tai muu yksilöivä tieto, esim. tilausnumero.

Rahanpalautusta voi hakea myös tästä linkistä https://web.lippu.fi/palautus tai palauttamalla liput postitse yhteystietoineen ja tilinumeroineen osoitteeseen:

Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus

Kalevantie 2 (B-talo)

33100 Tampere

Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

Palautusten maksamisessa on tällä hetkellä suuren määrän vuoksi viiveitä.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: