Etusivu » Kaikki festivaalit » » Tuska Open Air Metal Festival, Helsinki

Tuska Open Air Metal Festival, Helsinki
29.06.2018 - 01.07.2018Tietoa festivaalista

Pohjoismaiden suurin metallifestivaali Tuska Open Air Metal Festival kokoaa raskaan musiikin ystävät Helsingin Suvilahden vanhalle voimalaitosalueelle. Tinkimätön ohjelma koostuu koti- ja ulkomaan kärkinimistä ja se tarjoillaan asiaankuuluvien mustanpuhuvien oheispalveluiden kera.

Tapahtuman luonne

Pop / Rock Ulkoilmatapahtuma

Kuvagalleria

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.tuska.fi
Festivaaliosoite Parrukatu 2-4, 00540 Helsinki Katso kohde kartalla
Toimisto Finnish Metal Events: www.fme.fi

Toimitusjohtaja // CEO
Eeka Mäkynen
+358 50 344 47 89
eeka(at)fme.fi

Promoottori // Promoter
Jouni Markkanen
+358 500 574 636
jouni(at)fme.fi

Festivaali kartalla

TUSKA on hevikentän ykköstapahtuma, joka hoivaa raskaan musiikin ystäviä vuosittain kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kolmipäiväisen festivaalin lavoilla louhii noin neljäkymmentä esiintyjää metallin eri genret laajalti kattaen. Bändit esiintyvät totutun omistautuneelle, rennolle ja näyttävälle festivaaliyleisölle, joka velloo Suvilahden tapahtuma-alueella mustana, mutta lempeänä merenä.

Jaa tapahtuma

TuskaLive: Doom-jyrä Monolord Suomeen helmikuussa

17.11.2017

Länsinaapurimme makeasti riffittelevä doom-ylpeys Monolord palaa Suomeen helmikuussa kolmen keikan rundille. Göteborgin pojat nähdään Tampereen Klubilla torstaina 22. helmikuuta ja seuraavina päivinä sludge-karavaani siirtyy Vaasan Leipätehtaalle ja Helsingin Kuudennelle Linjalle.

Monolord julkaisi juuri äskettäin maittavan ”Rust”-albumin, joka on luonnollista jatkoa bändin aiemmalle tuotannolle. Monolord nähtiin Suomessa edellisen kerran viime keväänä yhteiskeikoilla Orange Goblinin kanssa.

Lämppärinä keikoilla tykittää niinikään ruotsalainen Mammoth Storm.

MONOLORD & MAMMOTH STORM -KEIKAT:

To 22.02.2018, Tampere – Klubi
Lipunhinta alk. 24,60 €
Ennakot: Tiketti
Ikäraja: K-18

Pe 23.02.2018, Vaasa – Leipätehdas
Lipunhinta alk. 24,00 €
Ennakot: Studio Ticket
Ikäraja: K-18

La 24.02.2018, Helsinki – Kuudes Linja
Lipunhinta alk. 24,50 €
Ennakot: Tiketti
Ikäraja: K-18

Lipunmyynti alkaa maanantaina 20.11.2017.

www.tuska.fi/tuskalive

TuskaLive esittää: Myrkur: Folkesange -konsertti helmikuussa Konepajan Brunoon

15.11.2017

Tanskalainen Myrkur on säveltäjä, multi-instrumentalisti, taiteilija ja oman tiensä kulkija. Tämä yhden naisen projekti tunnetaan parhaiten raa’an toisen aallon black metallin ja hienostuneen eteerisen tunnelmoinnin yhdistelmästä. Tuskassa toissa kesänä vieraillut Myrkur palaa nyt Suomeen akustisen, Myrkur: Folkesange -konsertin puitteissa.

Myrkur: Folkesange -konsertti koostuu perinteisistä pohjoismaisista kansanlauluista sekä akustisista versioista Myrkurin omasta materiaalista. Myrkurin mukana Helsinkiin saapuu pieni ryhmä kansanmuusikoita sekä kuorolaulajia. Konsertin erikoislaatuista luonnetta korostaa keikkapaikkana toimiva Konepajan Bruno, jossa Myrkurin herkkä taide pääsee oikeuksiinsa. Konsertti on osa eksklusiivista konserttisarjaa, joka järjestetään tarkoin valituissa ainutlaatuisissa lokaatiossa ympäri Eurooppaa.

TuskaLive esittää: Myrkur: Folkesange -konsertti
La 10.2.2018 Helsinki, Konepajan Bruno
Ikäraja: K-18 | Ovet 19:00
Liput alk. 35,00€
Ennakot: Tiketti
Ennakkoliput myynnissä nyt.

www.tuska.fi/tuskalive

TuskaLive – Testament ja kumppanit Suomeen maaliskuussa

02.11.2017

Pitkänlinjan Kalifornian Bay Arean thrash-titaani Testament tuo viimeisimmän albuminsa mukaan nimetyn ”Brotherhood Of The Snake”-kiertueensa maaliskuussa Helsinkiin ja Tampereelle. Murskaavan kiertuepaketin täydentävät kanadalainen rässirevohka Annihilator sekä Puolan death metal -tankki Vader.

Testament-kitaristi Eric Petterson kommentoi kiertuetta: ”Olen todella innoissani tästä rundista! Soitamme paikoissa, joissa emme ole soittaneet pitkään aikaan ja odotan todella tapaavani fanejamme näissä paikoissa!”

TESTAMENT: Brotherhood Of The Snake Finnish Campaign 2018

Ti 20.03.2018, Helsinki – The Circus
Lipunhinta alk. 43,00 €
Ennakot: Ticketmaster
Ikäraja: K-18

Ke 21.03.2018, Tampere – Pakkahuone
Lipunhinta: 40,00 €
Ennakot: Tiketti ja Lippu.fi
Ikäraja: K-18

Lipunmyynti alkaa maanantaina 6.11. klo 9:00

http://www.tuska.fi/tuskalive

Tuska 2018: Ensimmäiset bändit – Parkway Drive, Arch Enemy ja monta muuta

25.10.2017

– Tuska Suvilahdessa 29.6.-1.7.2018
– Parkway Drive, Arch Enemy, Ihsahn ja Clutch vahvistuneet ulkomaalaiset
– Kotimaiset kovat Moonsorrow ja Beast In Black
– Erikoishintaiset Early Crow -kolmen päivän liput myynnissä nyt

Kaksikymmenvuotiskisat juhlittiin viime kesänä voitokkaasti. Ennätyksiä rikottiin ja kaiken kaikkiaan oltiin kuin Putte Possun nimipäivillä konsanaan. Nyt on juhlien jälkeinen vapina kärsitty, ja on aika kääriä hihat ja käydä ensi vuoden kimppuun. Tämä juna ei odota. Tuska 2018 alkaa näin.

ULKOMAAN IHMEET
Tuskan kansainvälinen edustus on ollut perinteisesti vahva. Kesän 2018 ensimmäisiin vahvistuneisiin ulkomaalaisiin artisteihin kuuluu australialainen metalcore-jätti Parkway Drive, joka on kiistatta genrensä suurimpia tekijöitä. Vuonna 2003 Byron Bayssa perustettu yhtye on edennyt urallaan vakain askein. Levy levyltä ja kiertue kiertueelta bändi on laajentanut fanikuntaansa. Nyt ollaan siinä pisteessä, että Parkway Drive kiertää isoja lavoja täyden tuotannon kera ja tämä sirkus saapuu myös kesällä Tuskaan soittamaan kesän ainoan Suomen keikkansa!

Tämän hetken kenties kuumin metalliakti, ruotsalainen Arch Enemy julkaisi äskettäin uuden ”Will To Power”-albumin ja hiljattain laulajanpestin haltuun ottaneen Alissa White-Gluzin johdolla bändi on suositumpi kuin koskaan. Arch Enemy on kautta vuosien ollut pyydetyimpiä bändejä Tuska-fanien keskuudessa. Sitä saa mitä tilaa!

Norjan vuonojen yli-instrumentalisti Ihsahn on niinikään kiinnitetty ensi kesän ohjelmistoon. Ihsahnin progemetalli luovii tyylikkäästi monilla vesillä ja Tuskaan homma sopii kuin nyrkki silmään.

Suvilahdessa nähdään myös amerikkalainen pitkän linjan rock-jyrä Clutch, joka rytkyttää riffipohjaista vääntöään niin että tyrät paukkuu. Työstö etenee niin sielukkaasti kuin amerikkalaisen musiikkiperimän omaavalta blues-pohjaiselta ryhmältä vain voi odottaa.

KOTIMAAN HERKUT
Pakanametalliryhmittymä Moonsorrow julkaisi viime vuonna kauan odotetun seitsemännen studioalbuminsa. ”Jumalten Aika” on synkkääkin synkempi matka menneisyyteen ja Moonsorrow:n eeppinen saaga jatkaa kulkuaan Tuskassa.

Pian odotetun debyyttinsä julkaiseva Anton Kabasen luotsaama Beast In Black on kovimpia tekijöitä melodisen metallin skenessä ihan maailman laajuisesti ja bändi on ansaitusti lisätty Tuskan ohjelmaan. Esikoinen kantaa nimeä ”Berserker” ja nimensä mukaisesti homma potkii.

EARLY CROW –LIPUT MYYNNISSÄ NYT
Erikoishintaiset kolmen päivän Early Crow -liput ovat myynnissä Tiketin, Ticketmasterin ja Lippupisteen verkostoissa hintaan alkaen 119 e. Early Crow -liput ovat myynnissä nyt ilmoitetulla hinnalla kuluvan vuoden loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Lippuja on myynnissä rajoitettu erä, joten toimi nopeasti.

Muista lippukategorioista, VIP-paketeista ja niiden hinnoista tiedotetaan myöhemmin.

Jo perinteeksi muodostunut virallinen Tuska aftermovie on nyt linjoilla, tsekkaa se täältä.

Yhteistyössä Radio Rock

LISÄTIEDOT:
tuska.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival
www.youtube.com/tuskafestivalofficial

#tuska2018
#tuskafestival

TuskaLive – Miss May I Tavastialle 10.2.2018

28.09.2017

TuskaLive, Grey Beard, Tavastia ja Kaaoszine ylpeänä esittävät:

Yhdysvaltalainen, Ohion osavaltiosta tuleva metalcoren suurnimi Miss May I saapuu Tavastialle helmikuussa. Vuonna 2007 perustettu Miss May I lukeutuu melodisen metalcoren kärkikastiin ja bändin musiikkia on kuultu mm. elokuvien ja pelien taustalla. Yhtyeen tuorein julkaisu on alkuvuodesta ilmestynyt ”Shadows Inside”, jonka tiimoilta pyörivä kiertue tuo bändin Suomeenkin.

Helmikuisen metalcore-paketin täydentävät Miss May I:n maanmiehet Fit For A King ja Currents, sekä Australian tykittelijät Void Of Vision.

Miss May I, Fit For A King, Void Of Vision, Currents
La 10.02.2018, Tavastia Helsinki

Ikäraja: K-18 | Ovet 18:00
Liput alk. 27,50€ (sis. palvelumaksu 2,50€)
Ennakot: Tiketti

www.tuska.fi/tuskalive

TuskaLive – Satyricon klubikiertueelle Suomeen

11.09.2017

Black metallin aatelisiin lukeutuva norjalainen Satyricon julkaisee pian uuden ”Deep Calleth Upon Deep”-albumin ja suuntaa julkaisua juhlistavalle euroopankiertueelle, joka ulottuu ensi maaliskuussa myös tänne pohjolan perukoille. Satyricon käskyttää Tampereen Pakkahuoneella 27.3. ja seuraavina päivinä tie vie Jyväskylän Lutakkoon ja Helsingin Tavastialle.

Bändin edellisestä, Satyricon-nimeä kantavasta albumista on kulunut jo useampi vuosi ja uuden levyn tekoprosessi on ollut bändille erityislaatuinen. Vokalisti Satyrilla diagnosoitiin aivokasvain vuonna 2015 ja uuden albumin onkin sanottu aloittavan uuden aikakauden Satyriconin tarinassa.

TuskaLive esittää: Satyricon-keikat

Ti 27.3.2018 Tampere, Pakkahuone
Ikäraja: K-18 | Ovet 19:00
Liput alk. 33,00€
Ennakot: Tiketti, Lippupiste

Ke 28.3.2018 Jyväskylä, Lutakko
Ikäraja: S/K-18 | Ovet 19:00
Liput alk. 27,00€
Ennakot: Jelmu.net, Lippu.fi

To 29.3. Helsinki, Tavastia
Ikäraja: K-18 | Ovet 19:00
Liput alk. 35,50€
Ennakot: Tiketti

Ennakkoliput myynnissä nyt.

tuska.fi/tuskalive

TuskaLive – syksy täynnä liveä

05.07.2017

Tuskan 20. vuotiskinkereiden pöly on hädin tuskin ehtinyt laskeutua kun on jo aika kääntää katseet loppukesään ja tulevaan syksyyn. Hevihommat ei lopu vaan syksyhän on tunnetusti klubikiertueiden aikaa.

Amorphis kiertää vielä Under The Red Cloud -kiertueensa viimeisiä keikkoja, joista TuskaLive tarjoilee Tampereen ja Helsingin keikat.

AMORPHIS
To 21.09.2017 Tampere – Pakkahuone
Ovet: 19.00
Lipunhinta alk. 32,00 €
Ikäraja: K-18
Ennakot: Tiketti ja Lippupiste

La 23.09.2017, Helsinki – The Circus
Ovet: 20.00
Lipunhinta alk. 39,00 €
Ikäraja: K-18
Ennakot: Ticketmaster

Wintersun keikkailee harvakseltaan, joten nyt kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen.

WINTERSUN
To 24.08.2017 TAMPERE – PAKKAHUONE
Ovet: 18:00
Lipunhinta alk. 33,50 €
Ennakot: Tiketti ja Lippu.fi
Ikäraja: K-18

To 31.08.2017 HELSINKI –  THE CIRCUS
Ovet: 18:00
Lipunhinta alk. 33,00 €
Ennakot: Ticketmaster
Ikäraja: K-18

Soilwork palaa Suomeen kolmen keikan kiertueelle. Hyvää luvassa seuraavilla paikkakunnilla.

SOILWORK
To 16.11.2017, Joensuu – Kerubi
Lipunhinta alk. 27,00 €
Ennakot: Tiketti, Lippu.fi ja Levy-eskot
Ikäraja: K-18

Pe 17.11.2017, Jyväskylä – Lutakko
Lipunhinta alk. 24,00 €
Ennakot: Lippu.fi ja Jelmu
Ikäraja: S/K-18

La 18.11.2017, Helsinki – Tavastia
Lipunhinta alk. 31,50 €
Ennakot: Tiketti
Ikäraja: K-18

Liput myynnissä nyt.

Melodisen metallin koviksiin kuuluva Dirkschneider jatkaa Accept-materiaalin parissa marraskuussa.

DIRKSCHNEIDER – Back To The Roots Tour part 2
Su 12.11.2017, Helsinki – The Circus
Lipunhinta alk. 35,00 €
Ennakot: Ticketmaster
Ikäraja: K-18

Ma 13.11.2017, Tampere – Pakkahuone
Lipunhinta alk. 35,50 €
Ennakot: Tiketti ja Lippu.fi
Ikäraja: K-18

Ke 15.11.2017, Gong – Turku
Lipunhinta alk. 34,50 €
Ennakot: Tiketti
Ikäraja: K-18

Lipunmyynti alkaa perjantaina 07.07.2017.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4
  • Yhteistyössä: