Etusivu » Kaikki festivaalit » » Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski

Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
23.07.2020 - 26.07.2020Tietoa festivaalista

Työväen Musiikkitapahtuma tunnetaan menevistä keikoista, lämpimästä tunnelmasta ja nimekkäästä esiintyjäkaartista. Valkeakoskella UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihalla järjestettävässä tapahtumassa kuullaan mm. poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kirjallisuus, runous Kursseja Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Stand up Teatteri Työpajoja Vakiotanssit, lavatanssit, tango Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.valmu.com
Sähköposti info@valmu.com
Festivaaliosoite Valkeakoski Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 525 7177
Toimisto Kanavanranta 3, FI-37600 Valkeakoski

Festivaali kartalla

Nelipäiväinen Työväen Musiikkitapahtuma tunnetaan menevistä keikoistaan, lämminhenkisestä tunnelmastaan ja nimekkäästä esiintyjäkaartistaan. Tapahtumassa kuullaan muun muassa poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Valkeakoskella UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla järjestettävä festivaali kutsuu jokaisen ihastelemaan historian ja nykypäivän ainutlaatuista kohtaamista, työväen uusien ja vanhojen perinteiden rinnakkaiseloa.

Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka järjestää lisäksi lavatansseja sekä vuotuisen Kirjazz-tapahtuman Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella.

Jaa tapahtuma

Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa juhli tänä vuonna 38 000 juhlijaa – kovista helteistä huolimatta tapahtuma onnistui yli odotusten

29.07.2019

Valkeakoskella vuosittain järjestettävä kaupunkifestivaali keräsi tänäkin vuonna mahtavan yleisön. Ohjelmisto koostui tuttuun tapaan huippuartistien keikoista, lastentapahtumista, kulttuurista, keskustelutilaisuuksista, urheilusta, valokuvataiteesta ja kirjallisuudesta. 

Tapahtuma-alueen aurinkovarjot ja istumapaikat olivat viikonlopun aikana kovassa käytössä. Alueella mitattiin lauantaina yli 32 asteen lämpötila. Lauantaina aurinko ehti juuri painua Tervasaaren paperitehtaan taakse kun Ellinoora aloitti keikkansa ja pian koko kenttä oli täynnä väkeä. Ellinooran keikalla alkanutta yhteislaulua jatkettiin myös Sananvapauden torille siirtyneillä Yöyhteislauluilla ja Salakapakan Los Salsanismon hikisissä salsabileissä.

Viikonlopun kohokohtia olivat tapahtumaa varten kootut teemakonsertit. Mari Rantasilan johtama Kiihkeät tuulet – Naiset ja erotiikka käsitteli musiikkibisneksen ja yhteiskunnan seksismiä ja naisten oikeutta seksuaalisuuteen. Seksipositiivisia kappaleita esittivät Rantasilan lisäksi Erin, Mira Luoti ja Minä ja Nieminen -yhtyeestä tuttu Henrika Nieminen. Konsertissa kuultiin itseoikeutetusti mm. Kikan ja Madonnan kappaleita, mutta konsertissa ensiesityksensä sai myös 4 uutta kappaletta. Laulut Känniseksiä (Mari Rantasila), Minä tulen (Mira Luoti), Laura Lee (Henrika Nieminen) ja Ylös (Erin) olivat esittäjiensä tekemiä ja saivat yleisöltä innostuneen vastaanoton.

Työväenlaulu Jazz oli UMO Helsinki Jazz Orchestran sekä Vuokko Hovatan, Jesse Kaikurannan ja Club for 5 -orkesterista tunnetun valkeakoskilähtöisen Juha Viitalan yhteiskonsertti. 16-henkinen orkesteri taikoi tunnetuista työväenlauluista upeita jazzia, maailmanmusiikkia ja soulia yhdistäviä sovituksia. Konsertti oli äärimmäisen onnistunut ja sille toivottiin yleisöstä useaan otteeseen jatkoa. Myös lauantaina esiintynyt Pepe Willberg oli räätälöinyt ohjelmistonsa tapahtumaa varten ja Paperitorilla saatiin nauttia lähes puolitoista tuntia Willbergin ikivihreitä hittejä.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna 23.-26.7.2020.

Tapahtuman kuvagalleria: https://www.valmu.com/galleria-2019/

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 18

2 / 18

3 / 18

4 / 18

5 / 18

6 / 18

7 / 18

8 / 18

9 / 18

10 / 18

11 / 18

12 / 18

13 / 18

14 / 18

15 / 18

16 / 18

17 / 18

18 / 18
  • Yhteistyössä: