Etusivu » Kaikki festivaalit » » Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski

Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
25.07.2019 - 28.07.2019Tietoa festivaalista

Työväen Musiikkitapahtuma tunnetaan menevistä keikoista, lämpimästä tunnelmasta ja nimekkäästä esiintyjäkaartista. Valkeakoskella UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihalla järjestettävässä tapahtumassa kuullaan mm. poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Tapahtuman luonne

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kirjallisuus, runous Kursseja Kuvataide Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Perinteinen kansanmusiikki Pop/Rock Seminaareja, luentoja Stand up Teatteri Työpajoja Vakiotanssit, lavatanssit, tango Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia Ulkoilmatapahtuma VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.valmu.com
Sähköposti info@valmu.com
Festivaaliosoite Valkeakoski Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 525 7177
Toimisto Kanavanranta 3, FI-37600 Valkeakoski

Festivaali kartalla

Nelipäiväinen Työväen Musiikkitapahtuma tunnetaan menevistä keikoistaan, lämminhenkisestä tunnelmastaan ja nimekkäästä esiintyjäkaartistaan. Tapahtumassa kuullaan muun muassa poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Valkeakoskella UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla järjestettävä festivaali kutsuu jokaisen ihastelemaan historian ja nykypäivän ainutlaatuista kohtaamista, työväen uusien ja vanhojen perinteiden rinnakkaiseloa.

Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka järjestää lisäksi lavatansseja sekä vuotuisen Kirjazz-tapahtuman Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella.

Jaa tapahtuma

Perinteet ja nykypäivä kohtaavat Työväen Musiikkitapahtumassa 25.-28.7.

28.05.2019
  • Työväen Musiikkitapahtuman uusia julkistuksia: Maustetytöt, Vesterinen yhtyeineen, Anna Järvinen (SWE), Pää kii
  • Mukana myös mm. Viitasen Piia, Jukka Takalo, Elina Teini, Ida Elina, Grandmother Corn, Los Salsanismo
  • Evelinaa pääsevät katsomaan kaikenikäiset, ”lämppäreinä” Tubeklubilla Soikkuu, Ninaonilo ja MunkkiTuk
  • Sunnuntain lastenkonsertissa Pikku Papun orkesteri  ja sirkustaiteilija Kalle Pikkuharju
  • Siirtolaisuusteema ja työväenlaulut isossa roolissa

Valkeakosken kesä huipentuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Työväen Musiikkitapahtumassa. Monipuolinen ja tasokas ohjelma tarjoaa kymmenittäin kotimaisia huippuartisteja ja kiinnostavia kansainvälisiä vieraita.

Tapahtuman tuoreimpina lisäyksinä loistavat kovassa nosteessa oleva pop-duo Maustetytöt, iskelmällisen rockin soihtua kantava Vesterinen yhtyeineen ja sielukas laulaja-lauluntekijä Elina Teini tapahtumaperjantaina, Teemu Bergmanin punk-partio Pää kii ja kantelepopin sanansaattaja Ida Elina lauantaina sekä helsinkiläisnuorten retrohenkistä soul-jazz-rock-cocktailia tarjoava Grandmother Corn torstaina.

Jo aiemmin julkistettuihin esiintyjiin lukeutuvat mm. Ismo Alanko, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Mokoma, Stam1na, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Ellinoora, Pyhimys ja Ruusut.

SIIRTOLAISTEN MUSIIKKIA JA TARINOITA
Työväen Musiikkitapahtuma nostaa esiin myös yhteiskunnallisia teemoja, ja tänä vuonna siirtolaisuus on vahvasti läsnä. Saijaleena Rantasen ja Kai Latvalehdon tapahtuman kanssa toteuttama tutkimushanke on tuottanut näyttelyn ja kirjan, joiden otsikkona on Monta oksaa – Tarinoita ruotsinsuomalaisten elämästä ja kulttuurista 1960-luvulta nykypäivään. Kirja julkaistaan sekä ruotsiksi että suomeksi. Näyttely on avoinna Myllysaaren museossa tapahtumaviikon ja lähtee sen jälkeen kiertämään Suomea ja Ruotsia. Kirja luotaa siirtolaisten tarinoita ja kokemuksia, musiikillisia muistoja ja perinnetietoa.

Siirtolaisväriä tapahtumaperjantaihin tuovat muun muassa ruotsinsuomalaiset laulajat Aila Mattila ja Heidi Kaarto, jotka pitävät Ruotsissa perinteistä suomalaista tanssimusiikkia voimissaan. Ruotsissa suosittu laulaja-lauluntekijä Anna Järvinen esiintyy Työväen Sivistysliitto TSL:n 100-vuotisjuhlaklubilla Salakapakassa. Suomessa Järvinen muistetaan Olavi Uusivirran kanssa tekemästään duetosta Nuori ja kaunis sekä Mika Ronkaisen elokuvasta Laulu koti-ikävästä. TSL järjestää tapahtumassa myös seminaarin otsikolla Voimaa ja liikettä järjestämällä.

Anna Järvisen kanssa samalla juhlaklubilla esiintyy myös Rajamäen pojat yhdessä Palefacen kanssa. Paleface nähdään luonnollisesti myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -yhtyeen konsertissa, joka on osa TSL:n 100-vuotisjuhlaa.

Paleface on perehtynyt amerikansuomalaiseen musiikkiin ja vaikuttanut siihen, että tätä perinnettä edustava John Westmoreland esiintyy tapahtumassa lauantaina. Westmoreland esittää omien kappaleidensa lisäksi esi-isänsä Matti Huhdan eli T-bone Slimin, tunnetun työväenliikkeen vaikuttajan, hobo-lauluntekijän ja runoilijan tuotantoa.

ELÄMÄÄ, EROTIIKKAA JA TUBETTAJIA
Perjantain perinteisissä avajaisissa nähdään Viitasen Piia ja Jukka Takalo, jotka ovat tehneet uusia lauluja toreilta ja somesta, toisin sanoen elävästä elämästä. Upouusia lauluja kuullaan myös lauantaina teemakonsertissa Kiihkeät tuulet – Naiset ja erotiikka, jossa esitetään seksistä ja erotiikasta kertovia lauluja eri-ikäisten naisten esittäminä. Konsertin tavoitteena on tuoda seksuaalisuutta esille positiivisena voimana. Solisteina ovat Erin, Mari Rantasila, Mira Luoti ja Henrika Nieminen kapellimestari Eeva Koivusalon johdolla. Uusien laulujen lisäksi konsertissa kuullaan vanhoja tuttuja hittejä vuosien varrelta. Teemakonsertti on Työväen Musiikkitapahtuman, Kotkan Meripäivien ja Luneten yhteistyötä.

Nuorten Tubeklubi on pirteä tapa käynnistää SAK-salin perjantai-illan ohjelma. Klubilla nähdään muun muassa tubettajat Soikkuu ja Ninaonilo sekä räppäri MunkkiTuk. Erikseen myytävällä Tubeklubi-lipulla alle 18-vuotiaat pääsevät katsomaan myös pop-sensaatio Evelinaa Paperitorille Tubeklubin jälkeen. Tubeklubi ja Evelinan keikka järjestetään yhteistyössä Valkeakosken Nuorisotoimen, Valkeakosken Energian ja Valkeakosken Sanomien kanssa.

Lauantaina Työväen Musiikkitapahtuma on maksuton alle 18-vuotialle. Nuorten Kotkien tarjoamassa koko perheen ohjelmassa nähdään Kikattava Kakkiainen Sananvapauden torilla. Sunnuntain ilmaisessa lastenkonsertissa Seikkailupuistossa esiintyvät Pikku Papun Orkesteri ja sirkustaiteilija Kalle Pikkuharju.

TYÖVÄENLAULUJA JAZZINA JA YHTEISLAULUNA
Tapahtuman kovassa ytimessä on  tietenkin työväenmusiikki, jota on lauantaina runsaasti tarjolla. Työväenlaulu Jazz -konsertissa UMO Helsinki Jazz Orchestra esittää uusina sovituksina tuttuja työväenlauluja, solisteinaan Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta ja Juha Viitala. Uudet sovitukset on mahdollistanut yhteistyö Tradekan kanssa. Tämän lisäksi Teatteri Vanhan Jukon kvartetti esittää konsertin Perkele! – Työväenlauluja Suomesta.

Sananvapauden torilla nähdään lauantaina muun muassa trio RRR eli Rohkeutta, Rauhaa ja Rakkautta, joka esittää kantaaottavia lauluja. Ritva Koskensuu esittää samalla lavalla lauantaina konsertin Oi elämän kevät, jossa kuullaan Koskensuun runoja Kaj Chydeniuksen sävellyksinä.

Sananvapauden torilla lauletaan lauantaina päivällä yhteislauluja 60-vuotiaan Eläkeläiset ry:n kunniaksi Jonna Pirttijoen johdolla. Sananvapauden torin lauantai huipentuu toiseen yhteislaulutilaisuuteen, perinteisiin Yöyhteislauluihin, jossa vanhoja työväenlauluja laulattavat Reijo Paananen ja Jonna Pirttijoki. Yöyhteislaulujen jälkeen iltaa voi jatkaa Salakapakan Salsaklubille, jossa tunnelman takaa Los Salsanismo. Sekä Yöyhteislaulut että Salsaklubin tarjoaa Demokraatti.

Tutut isot areenat Paperitori ja SAK-Sali sekä pienemmät lavat Sananvapauden torilla, Jylhävaarassa ja maagisen tunnelmallisessa Salakapakassa pursuilevat elämyksiä. Insinööriliitto esittelee 100-vuotisjuhliensa kunniaksi Salakapakassa insinöörien keksintöjä vuosikymmenten varrelta.

Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka järjestää lisäksi lavatansseja sekä heinäkuun alussa Kirjazz & Blues -tapahtuman Kirjaslammen tanssilavalla.

Työväen Musiikkitapahtuma 25.-28.7. 2019 Valkeakoskella

Torstai 25.7.: Ismo Alanko, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Stam1na, Funky Kingston feat. Marjo Leinonen & Pelle Miljoona, Töyssy & Takalaittomat, Grandmother Corn

Perjantai 26.7.: Evelina, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Vesterinen Yhtyeineen, Maustetytöt, UMO, Heidi Kaarto & Aila Mattila, John Westmoreland, Soikkuu, Ninaonilo, MunkkiTuk, Sitku + F + Sofa, Atomirotta, DJ Oku Luukkainen, Rajamäen Pojat, Anna Järvinen, Mika Rämä, Elina Teini, J.Takalo, Viitasen Piia

Lauantai 27.7.: Pepe Willberg, Ellinoora, Mokoma, Pyhimys, Pää Kii, Pauliina Kokkonen, Mari Rantasila, Mira Luoti, Henrika Nieminen, Ruusut, Teatteri Vanhan Jukon Kvartetti, Ida Elina, Kalevauva.fi, Jonna Pirttijoki, Reijo Paananen, Ritva Koskensuu, Minä & Nieminen, Los Salsanismo, Kikattava Kakkiainen, RRR

Sunnuntai 28.7.: Seikkailupuisto: Lastenkonsertissa Pikku Papun Orkesteri ja sirkustaiteilija Kalle Pikkuharju

3 pv tapahtumaranneke ennakkohintaan 85 € (15.7.2019 asti). Myös päiväliput ja liittoalennusliput nyt myynnissä osoitteessa www.valmu.com!

”Kiihkeät tuulet” puhaltavat kesällä Työväen Musiikkitapahtumassa ja Kotkan Meripäivillä

26.03.2019

Kotkan Meripäivät ja Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella ovat ideoineet ja tuottavat yhdessä kesälle 2019 konserttiprojektin, jossa esitetään seksistä ja erotiikasta kertovia lauluja eri-ikäisten naisten esittäminä. Konsertin tavoitteena on tuoda seksuaalisuutta esille positiivisena voimana. Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka nimeä kantavaan konserttiin on valittu sekä vanhoja tuttuja lauluja että ensimmäistä kertaa kuultavia uusia kappaleita, joita konserttiin säveltävät ja sanoittavat muun muassa Mari Rantasila ja Suvi Isotalo sekä Erin.

Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka konsertin juontaa Mari Rantasila, joka on myös yhtenä konsertin solisteista. Muina solisteina kuullaan ja nähdään Erin, Mira Luoti ja Henrika Nieminen. Orkesterissa soittavat kapellimestari Eeva Koivusalon johdalla seuraavat upeat muusikot: Riitta Paakki, Adele Sauros, Siiri Partanen ja Riikka Lampinen.

”Tämän projektin taustalla on myös ajatus tasa-arvosta; kaikille tekijöille maksetaan konsertista sama palkka”, kertoo Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

”#Metoo on hieno liike, ja se on vuoden aikana muuttanut yhteiskuntaa tasa-arvoisempaan suuntaan sekä korjannut vinoutumia ja paljastanut väärinkäytöksiä monilla eri alueilla. Tällä konsertilla haluamme kuitenkin muistuttaa, että ikävistä tapahtumista ja väärinkäytöksistä huolimatta seksuaalisuus on myös valtava positiivinen voima, joka antaa energiaa ja hyviä fiiliksiä sekä naisten että miesten elämään. Itselleni konsertti on myös tietynlainen revanssi -80-90 -luvun lauluilleni. Niiden naiskuva oli edellä aikaansa, ja on ihana päästä esittämään niitä ilman häpeää tai leimautumista vain objektiksi”, kommentoi Mari Rantasila.

Kiihkeät tuulet -konsertit kuullaan Kotkan Meripäivillä perjantaina 26.7. klo 19 V 2 areenalla sekä Työväen Musiikkitapahtumassa lauantaina 27.7. noin klo 20 Ohjelmateltassa. Molemmissa tapahtumissa konsertit sisältyvät pääsymaksullisen alueen lipunhintaan.

Konserttiyhteistyötä on tukemassa suomalainen Lunette oy, joka valmistaa kuukautiskuppeja ja muuttaa kuukautisiin liittyviä ennakkoluuloja sekä asenteita maailmalla.

Liput:
Työväen Musiikkitapahtuma: https://www.valmu.com/liput/
Kotkan Meripäivät: https://www.meripaivat.com/v2-2019/

Työväen Musiikkitapahtuma julkaisee ensi kesän ohjelmistoaan – UMO Helsinki Jazz Orchestralta ainutlaatuinen työväenlaulukonsertti

29.01.2019

Ensimmäiset ensi kesän Työväen Musiikkitapahtuman esiintyjänimet on julkistettu.

Nelipäiväinen Työväen Musiikkitapahtuma on perinteikäs, 48. kerran järjestettävä festivaali, joka on tunnettu menevistä keikoistaan, lämminhenkisestä tunnelmastaan ja nimekkäästä esiintyjäkaartistaan. Tehtaan valoihin nousevat muun muassa Atomirotta, Evelina, Ellinoora, Funky Kingston feat. Pelle Miljoona & Marjo Leinonen, Kalevauva.fi, Ruusut, Pauliina Kokkonen, Ismo Alanko, Mokoma, Pyhimys, Pepe Willberg, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Stam1na, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana.

Tapahtumassa on tänä vuonna vahvasti esillä Big Band -musiikki, kun UMO Helsinki Jazz Orchestra esittää ainutlaatuisen Työväenlaulu Jazz -konsertin, jossa tunnettuja työväenlauluja kuullaan uudelleen sovitettuina jazz-versioiksi kapellimestari Ville Vannemaan johdolla. Solisteina nähdään mm. Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta sekä Club for 5 yhtyeestä tuttu Juha Viitala.

Lisäksi tapahtumassa nähdään suurta suosiota kerännyt Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, kun Työväen Sivistysliitto juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan. Hip hopia ja jazz-musiikkia esittävä yhtye on ilmoittanut lopettavansa toimintansa tämän vuoden lopussa, joten nyt on oiva tilaisuus nähdä tämä 21-henkinen suurkokoonpano vielä kerran lavalla.

Liitot ovat tapahtumassa esillä muutenkin, kun esimerkiksi Sähköliitto viettää perinteisiä volttipäiviään tapahtumalauantaina ja Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuosi näkyy Salakapakassa, kun esille laitetaan historiallisia keksintöjä eri vuosikymmeniltä.

Tapahtuman yksi kesän kantavista teemoista on Siirtolaisuus. Työväen Musiikkitapahtuma ry:n projekti Työväenkulttuuria ruotsinsuomalaisissa siirtolaisyhteisöissä esittelee ruotsinsuomalaisia taiteilijoita ja heidän elämäntarinoitaan. Festivaalin yhteydessä julkaistaan kaksikielinen kirja ja näyttely aiheesta.

Nuoriakaan ei ole unohdettu, sillä perjantaina 26.7. festivaaleilla nähdään jälleen nuorten keskuudessa suurta suosiota saavuttanut Tubeklubi, joka toteutetaan yhdessä Valkeakosken Nuorisotoimen sekä nuorten kanssa. Tapahtuma huipentuu supersuositun Evelinan keikkaan tapahtumateltassa alkuillasta. Lisäksi sunnuntaina rytmin iloa seikkailupuiston ilmaisessa lastenkonsertissa tarjoilee suosittu Pikku Papun Orkesteri.

Perjantain alkuillassa kuullaan myös harvinaisempi yhteiskonsertti, kun naisräppärit Sitku, Sofa ja F valtaavat Teollisuus-salin lavan osittain kantaaottavilla kappaleillaan.

Paikallisväriä tapahtumaan tuovat Valkeakoskelta lähtöisin olevien Henrika Niemisen elektroakustinen folkpop duo Minä & Nieminen, näyttelijänäkin kunnostautuneen Mikko Töyssyn klassikkorockin sanansaattaja Töyssy & Takalaittomat sekä vahvasti suomirockin ytimeen sukeltava trubaduuri Mika Rämä.

Festivaalilauantain iltana Salakapakan salsabileissä tunnelmasta nousee kattoon, kun suuren suosion saavuttaneet salsabileet järjestetään jälleen kerran.

Lisäksi, kuten tapahtuman perinteisiin kuuluu, ohjelmassa on myös työväenmusiikkia. Yöyhteislaulut kajahtavat jälleen metsälammen rannalla Kirjaslammen uimalassa lauantai-iltana, kun Reino Bäckström ja Tipi Tuovinen johdattavat laulukansan kohti pimenevää iltaa työväenlaulujen säestämänä.

Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka järjestää lisäksi lavatansseja sekä heinäkuun alussa Kirjazz & Blues -tapahtuman Kirjaslammen tanssilavalla.

Työväen Musiikkitapahtuma 25.-28.7. 2019 Valkeakoskella
Mm. Atomirotta, DJ Oku Luukkainen, Evelina, Ellinoora, F, Funky Kingston feat. Pelle Miljoona & Marjo Leinonen, Kalevauva.fi, Ruusut, Pauliina Kokkonen, Ida Elina, Ismo Alanko, Minä & Nieminen, Mika Rämä, Mokoma, Pyhimys, Pepe Willberg, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Sitku, Sofa, Stam1na, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Töyssy & Takalaittomat.

3pv tapahtumaranneke early bird -hintaan 75 € (15.3.2019 asti).

www.valmu.com

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 18

2 / 18

3 / 18

4 / 18

5 / 18

6 / 18

7 / 18

8 / 18

9 / 18

10 / 18

11 / 18

12 / 18

13 / 18

14 / 18

15 / 18

16 / 18

17 / 18

18 / 18
  • Yhteistyössä: