Etusivu » Kaikki festivaalit » » Urkuyö ja Aaria, Espoo

Urkuyö ja Aaria, Espoo
06.06.2019 - 29.08.2019Tietoa festivaalista

Urkuyö ja Aarian ainutlaatuisissa myöhäisillan konserteissa pääset nauttimaan korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta koko kesän Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Laulu-, urku-, kamari- ja orkesterimusiikin huippuesiintyjät luovat tunnelmallisissa kesäilloissa unohtumattomia elämyksiä. Festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaa pianisti Erkki Korhonen.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Nykymusiikki Ooppera ja kuoro Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.urkuyofestival.fi
Sähköposti info@urkuyofestival.fi
Festivaaliosoite Kirkkopuisto 5, Espoo Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 500 2677
Toimisto Pappilantie 2, FI-02770 Espoo

Festivaali kartalla

Ainutlaatuinen yökonserttifestivaali Urkuyö ja Aaria tarjoaa monipuolista klassista musiikkia koko kesän aina torstai-iltaisin Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Historiallinen miljöö Espoonjoen varressa ja kesäiset myöhäisillat luovat tunnelmaa intiimeille konserteille, joissa esiintyy Suomen eturivin taiteilijoita.

Urkuyö ja Aarian perusti vuonna 1986 dir.mus. Matti Vainio, joka oli tapahtuman taiteellinen johtaja vuoteen 2005 saakka. Säveltäjä ja kapellimestari Kari Tikka toimi taiteellisena johtajana 2006–2011 ja vuodesta 2012 lähtien taiteellisena johtajana on toiminut kuoronjohtaja ja kapellimestari Hannu Norjanen.

Festivaalin järjestää Urkuyö ja Aaria ry.

Jaa tapahtuma

Urkuyö ja Aaria -festivaalilla loistivat suurteokset ja laulu monissa muodoissaan

19.09.2018

Urkuyö ja Aarian kesän 2018 festivaali toteutui onnistuneesti saavuttaen 4700 yleisömäärään yhteensä 13 konsertissa Espoon tuomiokirkossa ja Tapiolan kirkossa sekä useissa ilmaistapahtumissa.

Festivaalin avajaiskonserteissa 7. ja 8.6. esitettiin Gioacchino Rossinin mestariteos Stabat Mater huippuesiintyjien voimin. Kriitikoidenkin kehuman esityksen Tapiolan kirkossa johti kapellimestari Klaus Mäkelä, orkesterina soitti Tapiola Sinfonietta, solisteina lauloivat Aurora Marthens (sopraano), Tuija Knihtilä (mezzosopraano), Heikki Hattunen (tenori) ja Petri Lindroos (basso) ja kuorona toimivat EMO Ensemble sekä VocalEspoon festivaalikuoro. Konsertti oli kolmen ison espoolaisen musiikkitoimijan, Urkuyö ja Aaria -festivaalin, VocalEspoon ja Tapiola Sinfoniettan yhteisponnistus.

Niin Stabat Mater kuin kesän kaksi muuta suurteosta, FiBO Singers & FiBO Players kokoonpanojen raikkaana kamarimusiikkiversiona toteuttama Händelin Messias-oratorio ja Helsingin kamarikuoron loistava esitys Rautavaaran Vigiliasta, saivat yleisöltä ylistävän vastaanoton. Festivaalin ohjelma kokonaisuudessaan sai yleisöltä runsaasti kiittävää palautetta monipuolisuudesta ja korkeatasoisista esityksistä. Vanhan ja tutun musiikin lisäksi festivaalilla saatiin nauttia aivan uudestakin musiikista, muun muassa Yrjö Kilpinen -seuran syksyllä 2017 järjestämän lied-sävellyskilpailun finaaliteokset. Ulkomaisen lisän korkeatasoiseen kotimaiseen, mutta kansainväliseen taiteilijakaartiin toi huippukuoro Japanista, NHK Tokyo Children’s Chorus.

Festivaalin ilmaisohjelmassa oli taiteilijatapaamisia, teosesittelyitä, yhteislaulutilaisuuksia, urkuesittelyitä ja yleisöseminaari musiikin vaikutuksista nuoren kehitykseen. Tilaisuudet saivat runsaan osanoton, reilu 1000 kävijää, ja yleisöltä positiivista palautetta kiinnostavista ohjelmista.

Urkuyö ja Aarian yhteistyökumppaneita tänä vuonna olivat muun muassa Suomen kansallisooppera ja -baletti, Tapiola Sinfonietta, VocalEspoo, Kansan Sivistysrahasto / Päivi ja Paavo Lipposen rahasto, Yrjö Kilpinen -seura, Suomen Aivosäätiö, Tapiolan seurakunta, Omnia, Original Sokos Hotel Tapiola Garden ja Åbergin Linja Oy.

Festivaalia tukevat Espoon kaupunki, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Esbo svenska församling, Espoon seurakuntayhtymä ja Taiteen edistämiskeskus.

Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestetään seuraavan kerran 6.6.–29.8.2019.

www.urkuyofestival.fi

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: