Etusivu » Kaikki festivaalit » » Urkuyö ja Aaria, Espoo

Urkuyö ja Aaria, Espoo
04.06.2020 - 27.08.2020Tietoa festivaalista

Urkuyö ja Aarian ainutlaatuisissa myöhäisillan konserteissa pääset nauttimaan korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta koko kesän Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Laulu-, urku-, kamari- ja orkesterimusiikin huippuesiintyjät luovat tunnelmallisissa kesäilloissa unohtumattomia elämyksiä. Festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaa pianisti Erkki Korhonen.

Tapahtuman luonne

Klassinen musiikki Jazz Kamarimusiikki Nykymusiikki Ooppera ja kuoro Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.urkuyofestival.fi
Sähköposti info@urkuyofestival.fi
Festivaaliosoite Kirkkopuisto 5, Espoo Katso kohde kartalla
Puhelin +358 50 500 2677
Toimisto Pappilantie 2, FI-02770 Espoo

Festivaali kartalla

Ainutlaatuinen yökonserttifestivaali Urkuyö ja Aaria tarjoaa monipuolista klassista musiikkia koko kesän aina torstai-iltaisin Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa. Historiallinen miljöö Espoonjoen varressa ja kesäiset myöhäisillat luovat tunnelmaa intiimeille konserteille, joissa esiintyy Suomen eturivin taiteilijoita.

Urkuyö ja Aarian perusti vuonna 1986 dir.mus. Matti Vainio, joka oli tapahtuman taiteellinen johtaja vuoteen 2005 saakka. Säveltäjä ja kapellimestari Kari Tikka toimi taiteellisena johtajana 2006–2011 ja vuodesta 2012 lähtien taiteellisena johtajana on toiminut kuoronjohtaja ja kapellimestari Hannu Norjanen.

Festivaalin järjestää Urkuyö ja Aaria ry.

Jaa tapahtuma

Urkuyö & Aaria -festivaalilla hurmasivat uudet kyvyt ja laulutaiteen helmet

11.09.2019

Urkuyö & Aarian kesän 2019 festivaali toteutui onnistuneesti saavuttaen yli 4500 kävijän määrän yhteensä 13 konsertissa Espoon tuomiokirkossa ja Tapiolan kirkossa sekä useissa ilmaistapahtumissa.

Festivaalin avajaiskonserteissa 6.6. esitettiin Gioachino Rossinin viimeinen suurteos Petite messe solennelle huippukokoonpanolla. Solisteina lauloivat sopraano Tuuli Takala, altto Anu Ontronen, tenori Tuomas Katajala ja basso Arttu Kataja. Kamarimusiikillisen kokoonpanon täydensivät Erkki Korhonen, piano ja musiikinjohto, Joel Papinoja, piano, Jussi Littunen, harmoni sekä pääkaupunkiseudun parhaimmista kuorolaulajista koottu Urkuyö ja Aarian festivaalikuoro.

Laulumusiikin kohokohtia kesän konserttien joukossa oli muiden muassa sopraano Camilla Nylundin, tenori Anton Sariksen, huilisti Erica Nygårdin ja pianisti Niels Burgmannin konsertti Ikuista rakkautta – Evig kärlek med Camilla & co ja tenori Topi Lehtipuun ja pianisti Ralf Gothónin liedkonsertti, jossa he esittivät Robert Schumannin Dichterlieben sekä suomalaisen laulusarjahelmen, Seppo Nummen Vuoripaimenen.

Kesän monipuolinen ohjelma sisälsi mm. Marzi Nymanin ja Kalevi Kiviniemen sähkökitaraa ja urkuja yhdistänyt konsertti Hengessä ja tulessa, sekä näyttelijä Seela Sellan, sopraano Pia Freundin ja pianisti Kristian Attilan laulua, teatteria ja runonlausuntaa yhdistänyt esitys Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän. Molemmat konsertit herättivät yleisössä suurta kiinnostusta.

Suomen kansallisoopperan orkesteri vieraili sopraano Virva Puumalan ja harpisti Päivi Severeiden kanssa Espoossa 8.8. Taavi Oramon johdolla he esiintyivät täydelle kirkolle.

Festivaalin ilmaisohjelmassa oli urkuesittely, taiteilijatapaamisia ja teosesittelyitä, jotka saivat suuren suosion.

 

Uusia kykyjä

Urkuyö & Aaria -festivaali mahdollisti Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajien kuulemisen tuoreeltaan myös pääkaupunkiseudulla!  Sunnuntaina 14.7. Savonlinnassa käydyn finaalin voitti sopraano Iris Candelaria ja Eero Rantala -palkinnon voitti sopraano Sonja Herranen. He esiintyivät Espoon tuomiokirkossa yhdessä Savonlinnassakin esiintyneen pianisti Tuula Hällströmin kanssa. Konsertti ja esiintyjät keräsivät paljon kiitosta yleisöltä.

11.7. Päivi ja Paavo Lipposen rahaston stipendiaatit, sopraano Jutta Holmberg ja basso Visa Kohva tulkitsivat ooppera-aarioita ja kesäisiä lauluja yhdessä festivaalin taiteellisen johtajan, pianisti Erkki Korhosen kanssa.

 

Monin tavoin saavutettava festivaali

Urkuyö & Aaria on vastuullinen toimija ja haluaa huomioida toiminnassaan monenlaiset saavutettavuuden kysymykset. Yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa toteutettu Juhannusiltamien livestriimaus ja vei keskikesän tunnelmallisen yhteislaulutilaisuuden myös heidän saataville, joilla ei ollut mahdollisuuksia päästä paikalle. Striimaus toteutettiin erityisesti espoolaisten palvelutalojen asukkaiden iloksi, ja heillä oli mahdollisuus olla osa tapahtumaa ja laulaa mukana.

Urkuyö & Aaria on osa Kaikukorttitoimintaa. Espoon kaupungissa käytössä olevalla Kaikukortilla halutaan tuoda kulttuuri kaikkien saataville taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Kaikukortteja käytettiinkin ahkerasti ja niillä hankittiin lippuja kesän konsertteihin runsaasti.

Kiitos yhteistyön Yleisradion kanssa, korkeatasoisesta musiikista oli mahdollisuus nauttia ympäri Suomen. Yleisradio radioi kesän konserteista kolme: avajaiskonsertin Rossinin Petite messe solennelle, Jorma Hynnisen ja Pétur Sakarin sekä Topi Lehtipuun ja Ralf Gothónin konsertit.

Urkuyö ja Aaria järjestetään seuraavan kerran 4.6.-27.8.2020.

1 / 21

2 / 21

3 / 21

4 / 21

5 / 21

6 / 21

7 / 21

8 / 21

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

20 / 21

21 / 21
  • Yhteistyössä: