Etusivu » Kaikki festivaalit » » Vekara-Varkaus festivaaliviikko

Vekara-Varkaus festivaaliviikko
08.06.2020 - 14.06.2020Tietoa festivaalista

Lasten festivaaliviikolla liikutaan, lauletaan ja tehdään yhdessä taidetta. Leikkimieliset kilpailut, seikkailut ja tapahtumat narraavat mukaan leikkiin. Vekara-Varkauden tunnelman takaa aito ja monipuolinen ohjelma sekä yhdessäolo.

Tapahtuman luonne

Lasten ja nuorten Kirjallisuus, runous Kursseja Kuvataide Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Alkoholiton Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.vekara-varkaus.fi
Sähköposti vekara@varkaus.fi
Festivaaliosoite Varkaus Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 575 0536
Toimisto Wredenkatu 2, PL 1, FI-78201 Varkaus

Festivaali kartalla

Vekara-Varkaus syntyi kesällä 1995 viikon mittaisena lasten kesätapahtumana, josta se on vuosien mittaan kasvanut valtakunnalliseksi festivaaliviikoksi. Vekara-Varkauden oma satuhahmo, Lehtevämies, on syntynyt kirjailija Jukka Itkosen runon pohjalta.

Monipuolisten työpajojen kautta vekaraviikolla opetellaan taiteita ja kädentaitoja, tutustutaan tieteisiin sekä saadaan tietoa lapsia kiinnostavista aihealueista. Moni ammatti tai harrastus saa Vekara-Varkauden työpajassa lapsia ja nuoria kiinnostavan muodon. Perinteet tulevat esille alan harrastusjärjestöjen työpajojen kautta.

Valtakunnallinen Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain osana vekaraviikon ohjelmaa. Vuoden parhaimman lastenkirjan valitsee varkautelainen lapsiraati, ikäluokkansa asiantuntijat.

Leikkimielisissä kilpailuissa lauletaan, valokuvataan ja juostaan. Kunnianosoituksena lasten ketteryydelle ohjelmistoon kuuluu myös suositut Kuperkeikan Suomen Mestaruuskilpailut.

Vekara-Varkauden teema vaihtuu vuosittain tuoden teeman alalta Vekarakummin festivaaliviikon vieraaksi.
Kansainvälistä väriä festivaalille tuovat vierailevat esiintyjäryhmät. Suosikkiohjelmia ovat Avajaisten puistojuhla, Seikkailujen saari, Kalakukko-katujunan kierrokset, Lehtevämiehen puistokonsertti ja Kesäkatuilta.

Vekara-Varkaus on hyvä esimerkki verkostoitumisen voimasta , kun laaja yhteistyöverkosto on vuodesta toiseen rakentamassa Suomen mittakaavassa ainutlaatuista lapsille suunnattua tapahtumaviikkoa. Tapahtumassa kaikilla on lupa olla lapsellinen ja ohjelmisto laaditaan täysin lasten näkökulmasta.

Vekara-Varkauden maksuttomat tilaisuudet ja työpajat mahdollistavat matalan osallistumiskynnyksen ja tukevat saavutettavuutta.

Tervetuloa Vekara-Varkauteen kauempaankin, sillä meillä on tarjolla perheille viihdyttäviä, ohjelmallisia yhdessäolon hetkiä.

 

Jaa tapahtuma

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13
  • Yhteistyössä: