Etusivu » Kaikki festivaalit » » Vekara-Varkaus festivaaliviikko

Vekara-Varkaus festivaaliviikko
kesäkuu 2021Tietoa festivaalista

Lasten festivaaliviikolla liikutaan, lauletaan ja tehdään yhdessä taidetta. Leikkimieliset kilpailut, seikkailut ja tapahtumat narraavat mukaan leikkiin. Vekara-Varkauden tunnelman takaa aito ja monipuolinen ohjelma sekä yhdessäolo.

Tapahtuman luonne

Lasten ja nuorten Kirjallisuus, runous Kursseja Kuvataide Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Alkoholiton Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.vekara-varkaus.fi
Sähköposti vekara@varkaus.fi
Festivaaliosoite Varkaus Katso kohde kartalla
Puhelin +358 40 575 0536
Toimisto Wredenkatu 2, PL 1, FI-78201 Varkaus

Festivaali kartalla

Vekara-Varkaus syntyi kesällä 1995 viikon mittaisena lasten kesätapahtumana, josta se on vuosien mittaan kasvanut valtakunnalliseksi festivaaliviikoksi. Vekara-Varkauden oma satuhahmo, Lehtevämies, on syntynyt kirjailija Jukka Itkosen runon pohjalta.

Monipuolisten työpajojen kautta vekaraviikolla opetellaan taiteita ja kädentaitoja, tutustutaan tieteisiin sekä saadaan tietoa lapsia kiinnostavista aihealueista. Moni ammatti tai harrastus saa Vekara-Varkauden työpajassa lapsia ja nuoria kiinnostavan muodon. Perinteet tulevat esille alan harrastusjärjestöjen työpajojen kautta.

Valtakunnallinen Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain osana vekaraviikon ohjelmaa. Vuoden parhaimman lastenkirjan valitsee varkautelainen lapsiraati, ikäluokkansa asiantuntijat.
Lasten ja nuorten laulukilpailu houkuttelee osallistujia jo Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Kunnianosoituksena lasten ketteryydelle ohjelmistoon kuuluu myös suositut Kuperkeikan Suomen Mestaruuskilpailut.

Vekara-Varkauden teema vaihtuu vuosittain nostaen esille ajankohtaisen teeman. Kansainvälistä väriä festivaalille tuovat vierailevat esiintyjäryhmät. Suosikkiohjelmia ovat Avajaisten puistojuhla, Seikkailujen saari, Kalakukko-katujunan kierrokset, Lehtevämiehen puistokonsertti ja Kesäkatuilta Vekarakulkueineen.

Vekara-Varkaus on hyvä esimerkki verkostoitumisen voimasta, kun laaja yhteistyöverkosto on vuodesta toiseen rakentamassa Suomen mittakaavassa ainutlaatuista lapsille suunnattua tapahtumaviikkoa. Vekara-Varkauden ohjelmisto laaditaan täysin lasten näkökulmasta ja tapahtumassa aikuisillakin on lupa leikkiä.
Maksuttomat tilaisuudet ja työpajat mahdollistavat matalan osallistumiskynnyksen ja tukevat saavutettavuutta.

Koulujen lomaviikoilla järjestettävät Talvi-Vekara (viikko 10) ja Syys-Vekara (viikko 42) esittelevät lapsille suunnatun ohjelmatarjonnan Varkaudessa. Nämä Vekara-Varkauden sisartapahtumat ovat vakiinnuttaneet paikkansa lapsiperheiden parissa.

Tervetuloa Vekara-Varkauteen kauempaankin, sillä meillä on tarjolla perheille viihdyttäviä, ohjelmallisia yhdessäolon hetkiä.

 

Jaa tapahtuma

Vekara-Varkaus 2020 on peruttu

03.04.2020

Suomessa vallitsevan koronavirustilanne vaikuttaa merkittävästi Vekara-Varkaus festivaaliviikon toteutukseen.

Valtioneuvosto linjasi 31.3.2020, että korona-epidemian leviämisen torjunnan linjaa jatketaan 13.5. asti. Haluamme toimia vastuullisena tapahtumanjärjestäjänä ja tehdä päätöksiä ennakoiden tulevat rajoitukset. Siksi Vekara-Varkaus festivaaliviikolle 8.-14.6.2020 suunnitellut yleisötapahtumat, seikkailut, työpajat, retket ja muu ohjelma perutaan.

Pahoittelemme tilannetta. Pyrimme toimimaan annettujen suositusten ja ohjeiden mukaan. Emme halua vaarantaa yleisöämme, työntekijöitämme, yhteistyökumppaneitamme, talkoolaisiamme ja muita festivaaliin osallistujia tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on mahdollista.

Sen sijaan ideoimme tilalle uutta. Vekara-Varkaus, siinä mittakaavassa ja muodossa kuin mahdollista, pyrkii tuottamaan sisältöjä lapsille ja lapsiperheille teeman mukaisesti huumorin pilke silmäkulmassa 8.-14.kesäkuuta 2020.

1 / 15

2 / 15

3 / 15

4 / 15

5 / 15

6 / 15

7 / 15

8 / 15

9 / 15

10 / 15

11 / 15

12 / 15

13 / 15

14 / 15

15 / 15
  • Yhteistyössä: