Etusivu » Kaikki festivaalit » » VirtuaaliKaustinen

VirtuaaliKaustinen
13.07.2020 - 19.07.2020

Tietoa festivaalista

Kaustinen Folk Music Festival toteutuu tänä kesänä nimellä VirtuaaliKaustinen osoitteessa www.kaustinen2020.net. Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkifestivaali tarjoilee 13.–19. heinäkuuta suoria lähetyksiä ja uusia videotallenteita joka päivä kello 10 alkaen.

Tapahtuman luonne

Folk

Tapahtuman yhteystiedot

Verkkosivut www.kaustinen2020.net

VirtuaaliKaustinen syntyy 13.–19.7.2020 suuresta festivaalinkaipuusta

Aamuisin www.kaustinen2020.net -sivustolle nousee uusia nauhoitettuja ohjelmanumeroita, joiden tekemiseen ja lähettämiseen on jaettu ohjeet tällä viikolla. Luvassa on myös työpajoja ja lastenohjelmaa joka päivälle.

Loppuviikosta nähdään kolme Kaustinen Live -konserttia suorana lähetyksenä Kaustinen-salista. Torstaina 16.7. lavalle nousee Konsta Jylhä -kilpailujen palkittuja esiintyjiä. Perjantaina 17.7. on luvassa eteläpohjalaista rytkettä, ja lauantaina 18.7. yleisön toivekonsertin toteuttaa legendaaristen Yökatrillien vetäjä JPP. Suorat lähetykset alkavat kello 19.

– Olemme saaneet paljon viestejä siitä, miten ihmiset kaipaavat tänne. Heinäkuinen viikko on monille pitkäaikainen perinne ja vuoden kohokohta, jolloin pääsee irti arjesta ja saa keskittyä vain musiikkiin ja tunnelmaan. Sitä nyt vaan ei voinut jättää noin vain väliin, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo.

– Lämmintä kasvokkain kohtaamista on mahdotonta korvata mitenkään, mutta näin virtuaalisesti se onnistuu nyt niin hyvin kuin on mahdollista. Yhteydenpito on meille järjestäjille vähintään yhtä tärkeää kuin yleisölle. Meillä on yhteinen suuri festivaalinkaipuu!

Festivaalinkaipuu on yhdistänyt kevään aikana Kaustisen kansanmusiikkijuhlien esiintyjiä ja järjestäjiä. Yli 3000 hengen Facebook-ryhmän välityksellä on soitettu ja laulettu yhdessä sekä jaettu festivaalimuistoja koko kevään ajan.

VirtuaaliKaustinen huipentuu suureen yhteissoittoon verkossa sunnuntaina 19.7. kello 14.

VirtuaaliKaustinen ma–su 13.–19.7.2020
osoitteessa www.kaustinen2020.net

Jaa tapahtuma

Kaustinen Folk Music Festival kokoaa yhteisönsä viikoksi yhteen verkossa

30.06.2020

VirtuaaliKaustinen tarjoilee uusia pelimannivideoita, iltakonsertteja ja suoria lähetyksiä joka päivä kello 10 alkaen viikon ajan heinäkuun puolivälissä. Kaikille maksuton tapahtuma järjestetään verkossa osoitteessa www.kaustinen2020.net täsmälleen samaan aikaan kuin se olisi ollut Kaustisella, maanantaista sunnuntaihin 13.–19.7.2020.

Kello 10 avataan päivän ohjelma, jokaisena aamuna. Silloin lapsiperheet voivat tavata ruudun äärellä Lasten Kaustiselta tutut Tradilinnut. Kotona pääsee laulamaan yhdessä, melkein kuin olisi lastenteltassa festivaalialueella.

Kello 10 nähdään myös ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäen aamutervehdys ja videosuositukset päivän ohjelmasta. Kello 12 alkaen Kansanmusiikki-instituutin nettiradiossa voi tutustua arkistojen aarteisiin ja kansanmusiikin levyklassikoihin. Kello 14 VirtuaaliKaustinen julkaisee päivän vieraan videohaastattelun.

Kello 19 alkaen on iltakonserttien vuoro: alkuviikosta nähdään varta vasten VirtuaaliKaustiselle kuvattuja konsertteja ja loppuviikosta on kolme suoraa lähetystä Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salista. Esiintyjinä ovat muun muassa Kaustisen Purppuripelimannit, shamaaniviulisti Tuomas Rounakari, Vetelin viulumestarit, Tallari ja Bill Hota.

Viikko huipentuu lauantai-iltana kello 19 yleisön toivekonserttiin, kun erityisesti festivaalin  Yökatrilleista tunnettu JPP soittaa yleisön toivekappaleisiin perustuvan konsertin.

Sunnuntaisin festivaaleilla soitetaan aina lähtölaulut kotimatkalle kirkonmenojen jälkeen. Nyt suureen yhteissoittoon voi kokoontua suorassa lähetyksessä 19.7. kello 14. Soittoa johtaa mestaripelimanni Mauno Järvelä.

VirtuaaliKaustinen www.kaustinen2020.net on auki 31.7.2020 asti. Sen jälkeen kaikki videot ovat katsottavissa Kaustisen videokanavalla YouTubessa.

Pelimannivideoita voi lähettää vielä tämän viikon ajan 5.7.2020 saakka. Ohjeet löytyvät  osoitteesta Kaustinen.net/uutiset.

Muita festivaaleja Näytä kaikki

1 / 2
  • Yhteistyössä: