Etusivu » Uutiset » Legendaarinen mustalaisorkesteri Taraf de Haïdouks ensi viikolla Suomeen

Legendaarinen mustalaisorkesteri Taraf de Haïdouks ensi viikolla Suomeen

28.06.2013

Maailman kuuluisin mustalaisorkesteri Taraf de Haïdouks saapuu ensi viikolla Suomeen. Romanialainen virtuoosimaisista tempoistaan tunnettu orkesteri konsertoi lauantaina 6. heinäkuuta Ikaalisten Sata-Häme Soi -festivaalilla.

Maailmanvalloituksensa vuonna 1991 aloittanut Taraf de Haïdouks on nähty ja kuultu Hollywood-elokuvissakin ja orkesterin ihailijoiksi tunnustautuvat muun muassa näyttelijä Johnny Depp ja viulisti Yehudi Menuhin.

– Olen todella ylpeä, että saamme tämän maailmanluokan yhtyeen Ikaalisiin. Heidän musiikissaan on pysäyttävää energiaa ja käsittämätöntä luontevuutta. Vain verenperintönä voi saada tällaisen virtuositeetin ja grooven, toteaa Sata-Häme Soin taiteellinen johtaja Niko Kumpuvaara.

– Tarafin musiikki ja soittaminen edustavat ällistyttävää osaamista, joka tulee hyvällä tavalla akateemisen opiskelun ulkopuolelta. Heidän konsertissaan kuullaan koko musiikkiperinteen kirjo keskiaikaisista balladeista 2000-luvulle.

Taraf de Haïdouksin soittajat ja laulajat ovat 20-80 -vuotiaita. He pitävät edelleen kotiaan pienessä Clejanin kylässä Romaniassa.

Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 2.–7.7.2013.

www.satahamesoi.fi

  • Yhteistyössä: